✅ اتخاذ تمهیدات لازم از سوی وزارت امور خارجه برای ادامه خدمات کنسولی به هموطنان مقیم آلمان
🔻نشست شورای معاونان #وزارت_امورخارجه با دستور کار بررسی وضعیت خدمات #کنسولی به ایرانیان مقیم #آلمان، متعاقب اعلام وزارت خارجه آلمان مبنی بر مخالفت با ادامه فعالیت کنسولگریهای کشورمان در شهرهای فرانکفورت، هامبورگ و مونیخ، عصر روز شنبه با حضور سیدعباس عراقچی وزیر امور خارجه برگزار شد.
در این نشست، وزیر امور خارجه با اشاره به تصمیم اعلامشده از سوی وزیر خارجه آلمان برای توقف فعالیت کنسولگریهای کشورمان در آلمان، این اقدام را عجیب و غیرقابل توجیه توصیف کرد و آن را موجب زحمت و مشقت برای ایرانیان مقیم آلمان و دیگر متقاضیان خدمات کنسولی و #روادید دانست.
🔻 عراقچی در عین حال تأکید کرد که وزارت امور خارجه خود را موظف به اتخاذ همه تدابیر ممکن و تمهیدات لازم برای اطمینان از برخورداری ایرانیان مقیم آلمان از خدمات کنسولی مورد نیاز میداند و از هیچ کوششی در این زمینه دریغ نخواهد ورزید.
🔻در ادامه این نشست، بعد از گزارش معاونت کنسولی، مجلس و امور ایرانیان، مجموعه تدابیری برای جلوگیری از اختلال در خدماتدهی به هموطنان ایرانی مقیم آلمان اندیشیده شد و مقرر گردید اقدامات لازم برای تسهیل فرآیندهای مربوط به ارائه خدمات کنسولی به ایرانیان مقیم آلمان از طریق تجهیز و تقویت سامانههای برخط کنسولی و تقویت نمایندگیهای همجوار از جمله سفارتخانههای جمهوری اسلامی ایران در برلین، برن، لاهه، وین، پراگ و بروکسل برای ارائه خدمات کنسولی به هموطنان عزیز صورت گیرد.
#حقوق_کنسولی
@vahidjalalzade
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔍 کوپ ۲۹؛ ابزار مالی برای محیط زیست
🔹در 11 نوامبر، نمایندگانی از سراسر جهان در #کنفرانس تغییرات اقلیمی سازمان ملل متحد (COP 29) در باکو برای دو هفته #مذاکره و همکاری جهانی گرد هم میآیند.
🔹 کوپ ۲۹ به دنبال تامین مالی برای اهداف کنفرانس و مساعدت به کشورهای ضعیفتر میباشد.
#فیلم سلوین چارلز هارت، مشاور ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد در زمینه تغییرات اقلیمی:
🔸در حالی که پیشرفت های مهمی از زمان تصویب #موافقتنامه پاریس در کمتر از یک دهه پیش حاصل شده است، جهان هنوز به اندازه کافی سریع حرکت نمی کند تا گرمایش را به هدف 1.5 درجه محدود کند.
🔸 از زمان تصویب توافقنامه پاریس، چهار دلار از هر 5 دلار انرژی پاک در اقتصادهای پیشرفته و چین سرمایه گذاری شده است. متأسفانه بقیه جهان در حال رها شدن هستند.
🔸نشست COP29 نشان دهنده نقطه عطف مهمی در مبارزه ما با بحران آب و هوا است و نتیجه اصلی مذاکره یک هدف جدید در زمینه #مالی در چارچوب تغییرات آب و هوا خواهد بود.
🔸رهبری #گروه 20 بسیار مهم خواهد بود. ما به همه کشورهای گروه 20 نیاز داریم.
🔸همیشه در مورد نشستهای بزرگ بینالمللی سازمان ملل تردید وجود دارد، اما واقعیت خلاف اینست.
👈برای مشاهده فیلم کاملتر در کانال دوم حقوق بینالملل
https://eitaa.com/InternationalLawStudies/162
#حقوق_محیطزیست
کانال حقوق بینالملل
@intllaw
6.35M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔍اخراج
🔹«انور ابراهیم» نخست وزیر مالزی در سخنانی در قاهره گفت: مالزی در حال تدوین پیشنویس #قطعنامه اخراج اسرائیل از سازمان ملل است.
🔸 سخنگوی وزارت امور خارجه ایران نیز از اقدامات سازمان همکاری اسلامی در این خصوص سخن گفته بود و دلیل آن را بیاعتقادی اسراییل به سازوکارهای منشور ملل متحد اعلام کرده بود.
🔹 براساس ماده 6 منشور، «هر عضو ملل متحد که در تخطی از اصول مندرج در این #منشور اصرار ورزد ممکن است به وسیله مجمع عمومی بنابر توصیه شورای امنیت از سازمان اخراج گردد».
🔸 همچنین براساس ماده 18 منشور تصمیم مجمع در خصوص اخراج اعضا نیازمند تصویب دو سوم اعضای حاضر و رای دهنده است.
#فیلم سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در خصوص اخراج اسراییل
#حقوق_سازمانهای_بینالمللی
کانال حقوق بین الملل
@intllaw
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
گوترش در کوپ ۲۹
🔹 دبیرکل سازمان ملل در اظهاراتی اعتراضی در نشست کوپ ۲۹ با اشاره به اینکه دولتهای ثروتمند، مایه تولید آلودگیهای بیشتر هستند دولتهای فقیر را ضرریده اصلی این آلودگیها قلمداد کرد.
🔸گوترش با اشاره به اهمیت #گروه ۲۰ تصریح کرد که اهمیت گروه ۲۰ در برخورداری از فناوریهای پاک، #مسئولیت بینالمللی آنها را (برای این مسئله کمک به دیگر دولتها) بیشتر میکند.
#فیلم بریده اظهارات گوترش
#حقوق_محیطزیست
کانال حقوق بین الملل
@intllaw
🔍 اندیشکده مطالعات حقوق بین الملل
🔹حسن عبدلیانپور، رئیس مرکز وکلا، کارشناسان و مشاوران قوه قضاییه از تاسیس اندیشکده مطالعات حقوق بینالملل با توجه به اهمیت آن در تصمیمسازیهای کلان جوامع حقوقی کشور خبر داد.
🔸 وی افزود: این امر به سیاستگذاران و عموم مردم کمک میکند تا تصمیمات آگاهانهای در مورد سیاستهای عمومی اتخاذ کنند.
🔹 عبدلیان تصریح کرد: این اندیشکده قادر است تحولات و روند رو به رشد مسائل حقوق بینالملل را با توجه به ظرفیت مرکز وکلا را پایش و ارزیابی کند و برنامههای راهبردی را متناسب با نیاز جامعه و واقعیتهای آن تطبیق دهد.
کانال حقوق بین الملل
@intllaw
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔍هزار روز
🔹امروز کشورهای اروپایی هزارمین روز #تجاوز روسیه به اکراین را با عنوان هزار روز همبستگی یادآوری کردند و نهادهای #اتحادیه اروپا پرچم اکراین برافراشتند.
🔸در همین راستا، اتحادیه با ادعای حمایت تسلیحاتی ایران از روسیه، حجم عظیمی از #تحریم ترابری ایران را آغاز کرده آمد.
🔹در نظر صاحبنظران، پرونده جنگ اکراین قرار است به پرونده ای بلندمدت علیه ایران مطرح شود و همانند پرونده هسته ای به ابزاری برای امتیازگیری و بهانه تراشی در دست طرف غربی تبدیل گردد.
🔸اسماعیل بقائی سخنگوی وزارت امورخارجه در این باره گفت:
وضع تحریمهای جدید از سوی اتحادیه اروپا و انگلیس علیه تعدادی از اشخاص حقیقی و حقوقی ایرانی از جمله شرکت کشتیرانی، مغایر با موازین حقوق بینالملل و نیز ناقض تعهدات اتحادیه اروپا و انگلیس وفق #برجام است.
رئیس جمهور اوکراین خود اذعان کرده است که هیچ موشک بالستیک ایرانی به روسیه صادر نشده است. این اقدام، مصداق بارز نقض #نظاممند حقوق بشر است. #آزادی کشتیرانی و تجارت دریایی از اصول بنیادین #حقوق_بینالملل_دریاها است و بر این اساس #مسئولیت بینالمللی طرفهای اروپایی در قبال نقض حقوق بینالملل محرز است.
#فیلم پارلمان اروپایی
کانال حقوق بین الملل
@intllaw
🔍 مسئولیت مشترک اما متفاوت
👈اظهارات دبیر کل سازمان ملل در نشست #گروه 20 در مورد توسعه پایدار و انتقال انرژی:
🔹آب و هوای ما در نقطه شکست است. تا زمانی که افزایش دمای جهانی را به 1.5 درجه سانتیگراد محدود نکنیم. سیاست های فعلی ما را به بیش از سه درجه می برد.
🔸 پایان عصر سوخت های فسیلی اجتناب ناپذیر است. G20 مسئول 80 درصد انتشار جهانی است.
🔹برنامههای جدید هر کشور برای سالهای 2030 و 2035، 1.5 درجه باشد.
همه اینها باید در راستای اصل #مسئولیت های مشترک اما متمایز حاصل شود.
🔸 همراه با برزیل و #یونسکو ، سازمان ملل ابتکار جهانی برای یکپارچگی اطلاعات در مورد تغییرات آب و هوا را راه اندازی می کند.
🔹حفظ آمازون نمونه ای از این موارد است. موفقیت COP30 در برزیل بسیار دشوارتر خواهد کرد.
#حقوق_انرژی
#حقوق_محیطزیست
کانال حقوق بین الملل
@intllaw
🔍ارسال نشد
به مناسبت صدور قرار بازداشت نتانیاهو
🔹ایران در زمان تصویب #اساسنامه رم، بهعنوان رئیس سازمان کنفرانس اسلامی و مدتی بهعنوان رئیس گروه آسیایی و زمانی هم بهعنوان هماهنگکننده جنبش عدم تعهد نقش بسزایی در تأمین منافع جمعی دولتهای آسیایی و اسلامی و انعکاس نگرش آنها ایفا کرد.
🔸در همان ایام، رئیس وقت قوه قضائیه، آیتالله یزدی در سخنرانی تفصیلی با استقبال از تأسیس دیوان گفت «من شخصاً حداقل ۶ یا ۷ سال پیش اولین بار تاسیس دیوان را در جلسه معاونان و مشاوران مطرح کردم، شاید برخی نیز در این جلسه حضور داشتند که تقریباً به اتفاق آرا گفتند این کار عملی نیست. هنگامی که بحث مطرح شد من به مقامات وزارت امور خارجه هم گفتم که ما به نوبه خودمان موافق هستیم».
🔹حضور فعالانه ایران در فرایند نگارش و امضای اساسنامه رم، هیچگاه ایران را در تصویب این معاهده دچار فریب نکرد. دکتر محمدجواد ظریف (معاون حقوقی و بینالمللی وزیر خارجه) درهمان ایام گفت «باید ببینیم این دیوان تا چه حد به نظام بینالمللی خدمت میکند، تا چه حد از نظام بینالمللی متأثر است و تا چه حد نظام حاکم بر جامعه جهانی بر این دیوان تأثیر میگذارد».
🔸دیوان هرچند درصدور قرار بازداشت نتانیاهو گام بسیار بزرگی را برداشت اما اکثریت قریب به اتفاق پروندههای این دیوان متعلق به اتباع دولتهای ضعیف آفریقایی است و تصویب اساسنامه رم خطری برای ایران به شمار میآمد.
🔹 از اینرو حتی دولتی که اساسنامه رم را امضا کرد، هیچگاه برای تصویب به مجلس ارسال نکرد و دولتهای بعدی نیز چنین نکردند.
#تاریخ_حقوق
کانال حقوق بین الملل
@intllaw
دو کتاب در خصوص الحاق ایران به اساسنامه دیوان بین الملل کیفری که حاوی پیشینه الحاق ایران و ملاحظات دولت جمهوری اسلامی ایران به آن است.
کتاب نخست به کوشش دکتر رضا موسیزاده و اکبر امینیان که توسط مرکز تحقیقات استراتژیک منتشر گردیده است.
و کتاب دوم به کوشش اسحاق آلحبیب که توسط وزارت امورخارجه چاپ گردیده است.
هدایت شده از دانشگاه امام صادق علیه السلام
معاونت پژوهشی دانشکده معارف اسلامی و حقوق دانشگاه امام صادق علیهالسلام برگزار میکند:
📌 نشست علمی بازدارندگی نظامی از منظر فقه، حقوق و روابط بینالملل با نظر به فتوای حرمت سلاح هستهای مقام معظم رهبری مدظلهالعالی
👥با حضور:
◽️ دکتر پورامینی؛ پژوهشگر فقه سیاسی و حقوق بینالملل و مدیر حلقه نظامپردازی اسلامی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
◽️ دکتر کاظمی؛ پژوهشگر فقه سیاسی و مدرس دانشگاه
◽️ دکتر سعیدی؛ عضو هیأت علمی دانشکده معارف اسلامی و علوم سیاسی دانشگاه امام صادق علیهالسلام
◽️ دکتر طاهر حبیبزاده؛ عضو هیأت علمی و معاون پژوهشی دانشکده معارف اسلامی و حقوق دانشگاه امام صادق علیهالسلام
🗓️ تاریخ برگزاری: یکشنبه ۴ آذرماه ۱۴۰۳
🕰 زمان: ساعت ۱۹:۳۰
📍 مکان: سالن شهید مطهری رحمةاللهعلیه
✅ همراه با اعطای گواهی معتبر علمی
#رویداد
➖️➖️➖️➖️➖️
💠دانشگاه امام صادق علیهالسلام
🆔️ @isu_ac_ir
هدایت شده از منشورات حقوق بین الملل
کتاب «فتوای هسته ای»
⬛کتاب فتوای هسته ای(بررسی فقهی و حقوقی فتوای آیت الله العظمی خامنه ای در خصوص حرمت تولید و استفاده از سلاح های هسته ای) به قلم حجه الاسلام دکتر محمدحسین پورامینی به رشته تحریر در آمده و توسط انتشارات دانشگاه علوم اسلامی رضوی منتشر و روانه بازار نشر گردید.
⬜نویسنده در این کتاب بر این نکته تاکید می کند که« در شرایطی که تاکنون در حقوق بین الملل،هیچ ممنوعیت جامع و مطلقی تاکنون در خصوص استفاده از سلاحهای هستهای وجود ندارد، آیتالله العظمی خامنهای برای اولین بار در قالب یک فتوای فقهی، تولید و استفاده از سلاح هستهای را حرام و ممنوع اعلام نموده است».
⬛کتاب حاضر در سه بخش سازماندهی شده است؛ بخشاول کلیات تحقیق میباشد که با عنوان «تحلیل مفهومی سلاح هستهای، آثار مخرب، و رویکرد بینالمللی در برابر آن» نامگذاری گشته است.
⬜ بخش دوم تحقیق «چیستی فتوای هستهای آیتاللّه خامنهای و جایگاه آن در فقه و حقوق بینالملل» میباشد که در این بخش پس از موضوعشناسی فتوای هستهای و بررسی ماهیت آن، مبانی نظری و جایگاه این فتوا در فقه و نظام حقوق بینالملل مورد بررسی قرار گرفته است.
⬛ بخش سوم این تحقیق نیز با عنوان «ادلۀ فقهی و حقوقی فتوای آیتاللّه خامنهای مبنی بر ممنوعیت مطلق تولید و استفاده از سلاحهای هستهای» آمده است.
👈کتاب «فتوای هستهای» اثر دکتر محمدحسین پورامینی را در 416 صفحه و قیمت 250 هزار تومان انتشارات دانشگاه علوم اسلامی رضوی منتشر و روانه بازار کرده است.