ایران و حقوق بینالملل
1⃣سفر دبیرکل شورای زیتون
🔸شورای بین المللی زیتون یکی از #سازمان های بین المللی است و مقر آن در مادرید اسپانیاست.
🔸براساس ماده 14 #معاهده مؤسس این شورا همکاری با سازمان ملل متحد و ارکان آن، به ویژه آنکتاد، سازمان بهداشت جهانی، فائو و سایر آژانسهای تخصصی سازمان ملل متحد در صلاحیت این سازمان قرار دارد.
🔸ایران یکی از دولتهای عضو این سازمان است و در سال 1387 به معاهده بین المللی روغن و کنسرو زیتون ملحق شد (مشاهده متن)
#تصویر دیدار دبیر شورای بینالمللی زیتون با اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی
2⃣بیانیه وزارت امور خارجه درخصوص طرح دعوای چهارکشور علیه ایران
🔸به دنبال سانحه هواپیمای اکراینی، ایران مساعدتهای لازم را از جمله صدور فوری روادید برای پنجاه متخصص و کارشناس از کشورهای اوکراین و کانادا فراهم نمود.
🔸 ایران در چارچوب حقوق هوانوردی بین المللی، ضمن تشکیل گروه فنی مستقل مسئول بررسی سانحه، گزارش فنی مربوطه را با مشارکت کارشناسانی از کشورهای فرانسه، آمریکا، اوکراین، کانادا و بریتانیا تهیه و برای #سازمان بین المللی هواپیمایی کشوری (ایکائو) ارسال نمود.
🔸ایران در چارچوب استانداردهای بین المللی و فراتر از تعهدات بین المللی خود، مبلغ یکصد و پنجاه هزار دلار را تعیین و وزارت راه و شهرسازی را مسئول پرداخت نمود.
🔸دادستان نظامی تهران، تحقیقات خود را با استقلال و بی طرفی انجام داد و متعاقب تنظیم کیفرخواست، دادگاه نظامی صلاحیت دار، رسیدگی قضایی عادلانه و شفاف را در خصوص کلیه متهمین به عمل آورد.
#ایرانیلا (مرور اخبار ایران و حقوق بین الملل)
@intllaw
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔎 سازمان هواشناسی جهانی، سازمانی تخصصی و از #سازمان های وابسته به ملل متحد است که به امر تخصصی هواشناسی، آبشناسی و زمینفیزیک میپردازد.
🔹 سازمان نهاد واسط میان سازمانهای ملی هواشناسی نیز میباشد و از سال ۱۳۳۷ ایران نیز به عضویت این سازمان درآمده است.
🔸در یک سال اخیر سازمان هواشناسی به شدت بر افزایش یک و نیم درجهای دمای زمین تاکید کرده و از دولتها درخواست کرده است تا مفاد #معاهده پاریس را به اجرا در بیاورند.
🔹همچنین سازمان نسبت به پدیده النینو هشدار داده است. پدیدهی ال نینو پدیدهایست که آبهای گرمتر در اقیانوس آرام استوایی، جو بالایی را گرم می کنند و در میان مدت برای انسان و محیط زیست و امنیت غذایی آسیب زاست.
#فیلم عمر بدور، مسئول پایش سازمان هواشناسی جهانی در خصوص اینکه گرمترین روزهای سالهای اخیر در حال تجربه است و این ناشی از گرمایش زمین به ویژه در سطح اقیانوس اطلس (آتلانتیک) شمالی است.
@intllaw
#بر_مدار حقوق بین الملل کیفری
1⃣انگلیس اقدام به بررسی جنایات جنگی سربازان خود در افغانستان کرده است
🔹این جنایات در سالهای 2010 تا 2013 با سیاست «قتل همه مردان افغانستانی در سن جنگ» بوقوع پیوسته است.
🔹روند قضایی بهصورت محرمانه در جریان است.
🔹اقدام انگلیسی برای مقابله با رسیدگی #دیوان_بینالملل_کیفری و در راستای ممانعت از صلاحیت تکمیلی صورت میپذیرد.
👈برای مشاهده فیلم آموزشی صلاحیت تکمیلی
2⃣افتتاح «مرکز بینالمللی تعقیب جنایات جنگی روسیه علیه اکراین» در لاهه هلند و با پشتیبانی آمریکا و اتحادیه اروپا
🔸این مرکز با حمایت #سازمان «یوروجاست»، نهاد شبهقضایی اتحادیه اروپا درخصوص جنایات سازمان یافته و فراملی تأسیس شده است.
🔸هرچند که آمریکا عضو دیوان بینالملل کیفری نیست اما رسیدگی به دیوان به پرونده جنایت جنگی روسیه را کافی نمیداند و هدف خود را، مقابله با بیکیفرمانی معرفی کرده است.
🔸همزمان اکراین نیز به دنبال اخذ #قطعنامه مجمع عمومی علیه اقدامات روسیه در جنگ است تا مکمل اقدامات قضایی فوق شود.
👈برای مطالعه پرونده جنایت جنگی پوتین در دیوان بینالملل کیفری
3⃣طرح شکایت 5 نفر از جانبازان دفاع مقدس درخصوص #جنایت_جنگی
🔹1تیرماه 1402 رسیدگی به شکایت 5 ایرانی از دو شرکت درخصوص فروش مواد شیمیایی به رژیم بعث عراق در دادگاهی در لاهه هلند آغاز شد.
🔹پیش از این نیز دعوایی علیه یک فرد فروشنده مواد شیمیایی به رژیم صدام به نتیجه رسیده بود اما این دفعه، طرح دعوا علیه دو شرکت و موسس آن است.
کانال حقوق بین الملل
@intllaw
بیانات وزیر محترم امور خارجه.docx
2.96M
🔹۵ ژوئیه، پاکستان به طرفیت از #سازمان همکاریهای اسلامی درخواست برگزاری نشست فوری #شورای_حقوق_بشر برای اهانت به قرآن شریف را داد که این درخواست پذیرفته شد. این درحالیست که پنجاه و سومین نشست عادی شورا هنوز در جریان است.
🔸در پیش نویس قطعنامه پیشنهادی سازمان همکاریهای اسلامی از شدت یافتن #اسلامهراسی و افزایش مصادیق اهانت به مقدسات و اماکن اسلامی نگرانی شدید اعلام شده بود. همچنین در این قطعنامه، نسبت به اقدامات نفرت برانگیز و مغایر حقوق بینالملل بشر و #تبعیض مذهبی مطالبی آورده شده است.
🔹امروز این نشست فوق العاده برگزار شد و وزرای امور خارجه برخی کشورهای اسلامی از جمله ایران بصورت ارسال ویدئو به ابراز نظرات خود پرداختند
🔸دکتر امیرعبداللهیان ضمن اشاره به اهمیت، ضرورت و به موقع بودن برگزاری این جلسه اظهار داشت:
▪️اهانت به قرآن نه تنها نقض #حقوق_بشر است بلکه موجب تحریک به نفرت، خشونت و دشمنی نسبت به دو میلیارد مسلمان می شود که باید فورا توسط تمام حامیان واقعی حقوق بشر محکوم شود.
▪️مقامات سوئدی و همچنین اروپایی باید اقدامات فوری و موثری برای جلوگیری از تکرار اینگونه اقدامات را انجام دهند.
▪️ تردید و تاخیر در محکومیت اینگونه اقدامات نشان دهنده اعمال #استاندارد_دوگانه است.
#پیدیاف_فارسی متن اظهارات وزیر امور خارجه
کانال حقوق بین الملل
@intllaw
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔎مطالبه گری معکوس
🔹ترک، کمیسر عالی حقوق بشر ملل متحد در جلسه دیروز #شورای_حقوق_بشر که به موضوع اهانت به مصحف شریف اختصاص یافته بود با جملات دوپهلو، تلویحا کشورهای اسلامی را به مدارای مذهبی فرخواند.
🔸ترک در سخنان خود ابتدا هرگونه نفرت پراکنی علیه مسلمانان را رد کرد و سپس نفرت پراکنی علیه مسیحیان، یهودیان و بهاییت و برخی اقلیت های مذهبی همانند احمدیه هند را تقبیح کرد.
🔹ترک مقابله با نفرت آفرینی را مبتنی بر آموزش، مدارا و سیاستگذاری عمومی و تبعیت توسط مقامات عمومی و بخش خصوصی لازم میداند.
🔸وی در ادامه رفتارهای تحقیرکننده در کشورهای اسلامی همانند پوشش زنان، نابرابری زن و مرد، عدم رعایت حقوق LGBT (طیف گسترده افراد دگرباش تا دارندگان انحراف جنسی) را موجبات ایجاد نفرت معرفی میکند.
🔹سخنان ترک و رویکرد او نوعی فرار رو به جلوی حقوق بشری است و گواه بر عادی شدن فشار بر تفکرات دینی در مجامع بین المللی است. همچنین این گونه اتفاقات دلیلی روشن بر ضرورت وصول نمایندگان دولتهای اسلامی و افراد دارای اندیشه اسلامی به مناصب سازمان های بین المللی است.
کانال حقوق بینالملل
@intllaw
🔎شورای همکاری دولتهای عربی خلیج فارس، سازمانی است که بعد از انقلاب و بر محور مقابله با ایران شکل گرفت و همواره در تمامی نشستهای این شورا، قطعنامه انتهایی دربردارنده بندی در خصوص جزایر سه گانه بوده است. حتی در دورهای که دکتر احمدی نژاد، رئیس جمهور وقت در نشست این #سازمان حضور به هم رسانید، در قطعنامه پایانی این بند حذف نگردید (هرچند که احتراما در زمان حضور رییس جمهور ایران، قطعنامه خوانده نشد).
🔹 همواره بعد از قطعنامه پایانی شورا رسماً اعتراضی توسط مقامات ایرانی اعلام میگردد زیرا که طبق حقوق بینالملل «اعتراض مستمر» در این مسائل شرط است و عدم اعتراض به منزله «عدول از حق» مالکیت و حاکمیت به شمار میآید.
🔸در یادداشتهای زیر درخصوص قضیه جزایر سه گانه و ادله انگلیس و ادله ایران به تفصیل صحبت شده است:
https://eitaa.com/intllaw/425
https://eitaa.com/intllaw/451
https://eitaa.com/intllaw/518
https://eitaa.com/intllaw/581
🔹دلیل سومی که در خصوص مالکیت و حاکمیت ایران بر جزایر سه گانه در تاریخ ثبت شده است و حقوق بین الملل نیز آن را به رسمیت میشناسد اعتراض مستمر میباشد که همواره و در طول دورههای مختلف تا امروز هیچگاه ایران مالکیت و حاکمیت امارات را به رسمیت نشناخته و ایران همواره اعتراض کرده است.
🔸نه تنها مقامات ایران در اسناد مختلف بین المللی و رسمی اعلام موضع کردهاند بلکه اسنادی در تاریخ مبنی بر اعتراضات مردمی در این خصوص وجود دارد که مهمترین آنها نامه «انجمن وطن خواهان ایران» به عالم بزرگ مرحوم آخوند خراسانی است که در پست بعد متن آن عیناً آمده است:
📖متن نامه شکواییه انجمن وطن خواهان ایران به آیت الله آخوند خراسانی:
🔹مقصود انگلیس از تصرف کردن این بنادر و جزایر در خلیج فارس چیست؟ آنها در تمام بنادر خلیج فارس حضور یافتهاند. وقتی ما بیچارگان فلک زده ملتفت خواهیم شد که تمام بنادر خلیج فارس را متصرف و کار از کار گذشته است.
🔸اینک نقشه بنادر تقدیم شد تا اینکه عرایض دلسوزانه فدویان بر حضور مقدس مکشوف شود. با کمال عجز و انکسار از حضور مقدس آن ریاست روحانی و محیی ملت اسلام و ایران و برپا کننده سلطنت مشروطه ملتمس و مستدعی هستیم تا وقتی باقیست و استحکامی از انگلیسیها در بنادر ساخته نشده است اقدامات لازمه در این باب را و با اولیای دولت مذاکرات و مخابرات فرموده، تخلیه فوری آنها را از بنادر بخواهند.
🔹 خدا شاهد است هزار مرتبه مرگ گواراتر از این است که شخص ببیند خاک وطن و مدفن نیاکان مقابل چشمش اجنبی تصرف کرده است. حضرت مستطاب عالی را به حق وجود مقدس حضرت ولی عصر عجل الله فرجه به حق صاحب شریعت قسم میدهیم ترحمی به حال ایرانیان فلک زده فرموده با اولیای دولت و ملت مخابرات جدی فرموده، خروج آنها را از بنادر فوری خواستگار شده، این بیچارگان را از اضطراب و اندوهش آسوده خاطر فرمایید.
🔸 اگر در زمان سلطنت استبدادیه این قسم اتفاقات میافتاد، حمل بر عدم مواظبت اولیای دولت میشد. حالا که به حمدالله سلطنت مشروطه و مملکت صاحبی پیدا کرده است این گونه تجاوزات غیر حقه انگلیس چه مناسبت دارد.
🔹 مقام منیع ریاست روحانی که با تمام قوای علمیه و با تمام دولت پروتست نمایند، نگذارند انگلیسیها خلیج فارس را بدون جهت و حق متصرف کنند.
🔸 به تهران حضور اولیای دولت کتبا و تلگرافا اطلاع دادهایم ولی امیدواری فدویان به مقام منیع ریاست روحانی است که در این باب اقدامات لازم فرموده، بنادر و جزایر را از چنگال انگلیس بخواهند و اگر خدای ناکرده نخواسته همان شود حتماً قریب بنادر خلیج فارس به کلی از دست خواهند رفت.
🔹 فدویان تکلیف خود را در جسارت و اطلاع حضور مبارک دیدیم، دیگر خود دانند!!
*متن نامه در بایگانی وزارت امور خارجه وجود دارد و در کتاب «جزایر سه گانه ایرانی در خلیج فارس: پژوهشی تاریخی - حقوقی» اثر دکتر نقی طبرسا صفحه ۲۳۲ نیز درج شده است.
#تاریخ_حقوق
کانال حقوق بین الملل
@intllaw
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#با_مجلس
1⃣هفته گذشته مجلس شورای اسلامی میزبان اجلاسیه دوره ای اتحادیه بین المجالس آسیایی بود.
#فیلم گزیده دیدارهای غیررسمی نمایندگان دولتهای عضو از تهران
👈برای مشاهده فیلم کامل به آدرس زیر در کانال دوم حقوق بین الملل رجوع بفرمایید:
https://eitaa.com/InternationalLawStudies/57
2⃣واکنش عضو هیات رییسه مجلس و رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نسبت به ادعای روسیه علیه جزایر سهگانه در بیانیه پایانی شورای همکاری:
https://eitaa.com/icana/3063
https://eitaa.com/icana/3064
3⃣نامه کمیسیون امنیت ملی به مجلس ملی و سنای فرانسه درخصوص نقض حقوق بشر در اعتراضات اخیر این کشور:
https://eitaa.com/icana/3060
کانال حقوق بینالملل
@intllaw
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✍طرح امداد رسانی سازمان ملل که از سال ۲۰۱۴ به شمال غرب سوریه کمک #بشردوستانه ارسال می کرد، روز دوشنبه به پایان رسید.
🔹گوترش، دبیرکل ملل متحد، خواستار تمدید ۱۲ ماهه این طرح بود.
🔸آمریکا و اروپا نیز پیشنهاد تمدید ۱۲ ماهه داشتند. چین در رای گیری برای پیشنهاد غرب که از سوی سوئیس و برزیل ارائه شده بود، رای ممتنع داد، در حالی که ۱۳ عضو باقی مانده شورای امنیت به آن رای مثبت دادند و روسیه با رای منفی خود، آن را وتو کرد.
🔹در طرح غربی ها خواسته شده بود تصمیمات مندرج در بندهای ۲ و ۳ قطعنامه ۲۱۶۵ (۲۰۱۴) شورای امنیت برای مدت ۱۲ ماه یعنی تا ۱۰ ژوئیه ۲۰۲۴ فقط برای گذرگاه مرزی باب الهوی تمدید شود و از دبیرکل درخواست شده بود که حداکثر تا ۱۰ ژوئن ۲۰۲۴ یک گزارش ویژه در مورد نیازهای بشردوستانه در سوریه ارائه کند.
🔸 پیشنهاد روسیه نیز برای تمدید ۶ ماهه این طرح نتوانست آرای لازم را بدست آورد.
در رای گیری برای پیشنهاد مسکو نیز تنها روسیه و چین به پیشنهاد برای تمدید شش ماهه این طرح رای مثبت دادند. ۱۰ عضو شورای امنیت به آن رای ممتنع دادند وآمریکا، انگلیس و فرانسه رای منفی دادند.
🔹🔸قطعنامه برای تصویب در شورای امنیت به حداقل ۹ رأی موافق (بدون وتو) نیاز دارد.
🔹گذرگاه مرزی باب الهوی در مرز سوریه با ترکیه در اشغال گروه تروریستی تحریر الشام یا همان جبهه النصره سابق است.
🔸 دمشق معتقد است این گروه تروریستی کمک را مصادره و اجازه دسترسی مردم عادی سوریه به انها را نمی دهد و کمکها انسانی باید از کانال رسمی صورت پذیرد.
#فیلم نماینده برزیل در نشست شورای امنیت درخصوص لزوم تمدید طرح و وصول کمکها به مردم
@intllaw
🔹🔸یادداشتهای کانال حقوق بینالملل در هفته گذشته:
✍طرح دعوای گروه واکنش بین المللی علیه ایران
https://eitaa.com/intllaw/738
✍پایان یا دوام تحریم موشکی ایران
https://eitaa.com/intllaw/740
✍مهمان ناخوانده: اکراین علیه برجام
https://eitaa.com/intllaw/741
✍شرط پاکستان برای برسمیت شناسی طالبان
https://eitaa.com/intllaw/742
✍تحولات اصلاحات قانون مهاجرت اتحادیه اروپا
https://eitaa.com/intllaw/743
✍ابتکار دریای سیاه در میانه راه
https://eitaa.com/intllaw/744
✍ایران و حقوق بینالملل: حضور مسوولان شورای بين المللی زیتون در تهران و بیانیه تهران علیه گروه واکنش
https://eitaa.com/intllaw/745
✍گرمایش بی سابقه زمین: سازمان هواشناسی جهانی
https://eitaa.com/intllaw/746
✍دادگاه محرمانه جنایات انگلیس در افغانستان
https://eitaa.com/intllaw/747
✍آغاز بکار مرکز لاهه علیه جنایات روسیه
https://eitaa.com/intllaw/747
✍اظهارات وزیر امورخارجه در نشست شورای حقوق بشر
https://eitaa.com/intllaw/748
✍ادعاهای کمیسیونر حقوق بشر علیه دولتهای اسلامی درخصوص مدارای مذهبی
https://eitaa.com/intllaw/749
✍دلیل حقوقی سوم تعلق جزایر سهگانه به ایران: اعتراض مستمر
https://eitaa.com/intllaw/750
✍نامه انجمن وطن خواهان درخصوص جزایر سهگانه
https://eitaa.com/intllaw/751
✍ایران، میزبان اتحادیه بین المجالس آسیایی
https://eitaa.com/intllaw/754
✍پایان امدادرسانی به سوریه از باب الهوی بدلیل وتو
https://eitaa.com/intllaw/755
#مرور_هفته
کانال حقوق بینالملل: با ما از منظری متفاوت به مسائل بینالمللی بنگرید
@intllaw
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔎حقوق بین الملل درباره حقوق همجنسبازان چه می گوید؟
🔹اسناد بین المللی مربوط به حقوق اقلیتها، #تبعیض علیه گروههای قومی، مذهبی، زبانی و نژادی را منع می کنند و دولتها آگاهانه گروههای دیگری را تحت حمایت درنیاورند
🔸با رسوخ سیاستمداران همجنسباز، اتحادیه اروپا در اسناد حقوق بشری خود تبعیض علیه گروههای دارای «تمایلات جنسی خاص» را نیز منع کرد و عملا در میان اسناد بین المللی، حقوقی برای همجنسگرایان مهیا ساخت.
🔸اما این روند در دیگر نقاط دنیا بدلیل عدم حمایت دولتها راه به جایی نبرد هرچند که بدلیل غرب محور بودن حقوق بشر، #شورای_حقوق_بشر و مقاماتی همچون کمیسیونر عالی حقوق بشر همواره از این گروه حمایت می کنند و دولتهایی همانند ایران را ناقض حقوقشان می دانند.
🔹در میان افراد دارای تمایلات خاص، ایران نسبت به افراد خواهان «تغییر جنسیت» نه تنها حقوقی قائل است بلکه تسهیلات قابل توجهی برای این دسته از افراد دارای اختلالات هویت جنسیتی ارایه میدهد تا بتوانند با عمل جراحی، تغییر جنسیت دهند. اما نسبت به همجنسبازی، موضع ایران و بسیاری دولتهای دیگر موضع منع است
#فیلم یورونیوز: موضع رییس جمهور ایران در اوگاندا علیه همجنسگرایی
🔹🔸دلیل این موضعگیری آنست که اوگاندا پارسال قانونی را علیه همجنسگرایی تصویب کرد و مجازات اعدام را علیه آنها قانونی کرد.
۳۲ کشور آفریقایی دیگر نیز علیه همجنسگرایی قانون تصویب کرده اند.
🔹رئیسی در نشست بینالادیانی اوگاندا گفت: خانواده با ترویج همجنسگرایی که یکی از زشتترین انحرافها و منفور ادیان الهی و ابراهیمی میباشد مورد تهدید قرار گرفته است
کانال حقوق بینالملل
@intllaw
🔎توسعه کارکردی اتحادیه اروپا
🔹اتحادیه اروپا که از منظر صلاحیت گسترده عملکردی، در صدر سازمان های بین المللی قرار دارد، در مصوبه اخیر، ماهیت نظامی به خود بخشید.
🔸پیشتر ناتو نقش سازمان نظامی اروپایی-آمریکایی (منطقه اتلانتیک شمالی) را ایفا می کرد و میکند اما تغییر رویکردی اتحادیه، گویای توسعه فونکسیونی این سازمان میباشد.
🔹شورای اروپا (رکن تصمیم گیر اتحادیه) جمعه اعلام کرد که «لایحه حمایت از تولید مهمات» را تصویب کرده است که براساس آن، 500 میلیون دلار برای تولید مشترک موشک و مهمات زمین به زمین ساخته خواهد شد.
🔸نمایندگان پارلمان اروپایی این رویکرد را پاسخ اتحادیه به رویکرد امریکا در عدم ورود به جنگ اوکراین تلقی کرده اند.
🔹اهم مفاد مصوبه عبارتست از تعیین سازوکار موقت برای تامین مالی تولید صنعتی تسلیحات دفاعی در سطح اتحادیه و رفع تنگناهای زنجیره تامین.
برای مشاهده متن اولیه طرح
#حقوق_اتحادیه
کانال حقوق بینالملل
@intllaw
#بر_مدار روسیه
🔹اقدام روسیه در صدور بیانیه ضد تمامیت ارضی از دو حیث حقوقی اهمیت دارد:
۱. این دومین بار است که یک عضو دایم و شرقی شورای امنیت چنین ادعایی مطرح میکند و بدلیل وزن حقوقی شورا این امر ناخوشایند است.
۲. اذعان روسیه درخصوص ارجاع مسأله به #دیوان_بینالمللی_دادگستری، نوعی سابقهسازی و رویه سازی حقوقی است.
🔸 هرچندکه مبتنی بر ادله حقوقیای که به تفصیل بحث شد، وزن حقوقی استدلال ایران فراتر از امارات است. موضع اصولی ایران در عدم پذیرش ارجاع به دیوان ناشی از مسلم بودن مالکیت و حاکمیت ایران بر این جزایر است.
🔸یادداشتهای قضیه جزایر سه گانه و ادله انگلیس و ادله ایران:
https://eitaa.com/intllaw/425
https://eitaa.com/intllaw/451
https://eitaa.com/intllaw/518
https://eitaa.com/intllaw/581
https://eitaa.com/intllaw/750
🔹 ابتکار دریای سیاه با موافقت روسیه و ترکیه تداوم یافت.
🔸هفته پیش گوترش نامه ای خطاب به پوتین نوشت:«اجرای کامل توافقنامه های امضا شده در استانبول بسیار مهم است. این توافقها به کاهش مداوم قیمتهای جهانی مواد غذایی کمک کردهاند. اکنون قیمت ها بیش از ۲۳ درصد کمتر از رکوردهای ثبت شده در مارس سال گذشته است.»
🔸توافق ابتکار دریای سیاه موسوم به توافق غلات تیر ۱۴۰۱در استانبول به امضای ترکیه، سازمان ملل، روسیه و اوکراین رسید. هدف این توافق از سرگیری صادرات غلات از بنادر اوکراین بود که به دلیل جنگ میان روسیه و اوکراین متوقف شده بود.
🔸برای مطالعه بیشتر:
https://eitaa.com/intllaw/597
https://eitaa.com/intllaw/720
https://eitaa.com/intllaw/744
کانال حقوق بینالملل
@intllaw
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔎سازمان همکاریهای اقتصادی یا همان اکو، سازمانی است که در سال۱۳۴۱ با نام سازمان عمران منطقهای و با محوریت ایران و پاکستان و ترکیه به وجود آمد.
🔹 این #سازمان پس از انقلاب اسلامی ایران با وقفهای روبرو شد و دوباره با تغییر نام به سازمان همکاریهای اقتصادی به فعالیت خود ادامه داد.
🔸 سازمان که بر محور مسائل اقتصادی فعالیت میکند هم اکنون ۱۰ دولت عضو دارد که در زمینههای دارای بازده اقتصادی با یکدیگر همکاری میکنند.
🔹 هرچند که سازمان اکو نسبت به دیگر سازمانهای دارای ماهیت اقتصادی، سازمان نیمه موفق به شمار میآید اما دولتهای عضو تلاش کردهاند با طرحهای ترابری و ریلی، کارکردهای ویژهای را برای این سازمان و ادامه حیات آن ترسیم کنند.
🔸مقر دبیرخانه این سازمان، تهران است و سازمان دارای تشکیلات گسترده ایست که برخی از آنها عبارتند از :
-موسسه فرهنگی اکو
- موسسه آموزش عالی بیمه اکو
- شرکت بیمه اتکایی اکو
- بانک توسعه و تجارت اکو
- مجمع اتاقهای بازرگانی و صنایع اکو
- بنیاد علمی و موسسه آموزشی
- موسسه منطقه ای استانداردسازی اکو
- مرکز منطقه ای مدیریت خشکسالی در مشهد
- مرکز منطقه ای انتقال تکنولوژی در تهران
- مرکز منطقه ای مبارزه با بلایای طبیعی
- کمیسیون دائمی مبارزه با بیماری های دامی
#فیلم سومین اجلاس وزرای ارتباطات عضو سازمان اکو در تهران
#حقوق_سازمانهای_بینالمللی
کانال حقوق بین الملل
@intllaw
🔎چین چه گفت؟
در پنجاه و سومین اجلاسیه #شورای_حقوق_بشر، چین با رویکردی جدید از موضع #همگرایی میان دولتهای درحال توسعه سخنرانی کرده است.
🔹چین در این نشست خواستار متوقف شدن عملیات نظامی از سوی آمریکا و انگلیس و کمکهای مالی بیشتر آنها به سوریه شد. هیات دیپلماتیک این کشور همچنین از آمریکا خواست که #تحریم های یکجانبه را علیه ونزوئلا، #افغانستان، ایران و دیگر کشورهای متوقف کند.
🔸چین با برنامه ژاپن برای آزادسازی آبهای آلوده به مواد هستهای به اقیانوس شدیدا مخالفت کرده و هشدار داد که این اقدام به مثابه انتقال آلودگی هستهای به تمام بشریت است.
🔹چین افزون بر این، قرآنسوزی در سوئد را به شدت محکوم و از به بحث گذاشته شدن سریع این اقدام توسط کشورهای مسلمان حمایت کرد. دیپلماتهای چینی تاکید کردند که این کشور از احترام دوجانبه، جامعیت و فراگیری دوجانبه میان تمدنها حمایت و تمامی اشکال #اسلامهراسی را محکوم میکند.
🔸نماینده دائمی چین گفت که این کشور به مشارکت فعالانه در کار شورای حقوق بشر و دیگر سازوکارهای چندجانبه حقوق بشر ادامه میدهد اما سرسختانه با سیاسیکاری و استفاده ابزاری از مسائل حقوق بشر مخالف است.
🔹🔸 رویکرد چین به #حقوق_بشر مبتنی بر اهمیت بخشیدن به حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی است. چین همواره غرب را بخاطر سیاستزدگی در حقوق بشر و تاکید بیش از حد به حقوق بشر نسل اول شماتت میکند. سخنرانی نماینده چین نیز در همین سیاست قدیمی چین تعریف میشود.
👈برای مشاهده مطلب کانال حقوق بین الملل درخصوص آزادسازی مواد هستهای توسط ژاپن بنگرید:
https://eitaa.com/intllaw/733
@intllaw
🔎میانجی گری یکی از شیوههای سیاسی حل و فصل #مسالمتآمیز اختلافات است.
🔹میانجیگری دارای نوعی ژست بینالمللی است زیرا که میانجیگر، معتمد بازیگران بین المللی قرار میگیرد. همان میزان که به نتیجه رسیدن میانجیگری موجب ارتقای جایگاه میانجیگر است، شکست مذاکرات نیز مطلوب نظر میانجیگر نیست.
🔸در اختلافات میان ارمنستان و آذربایجان، روسیه میانجیگر این دو دولت عضو سابق اتحاد شوروی بود و تلاش کرد #معاهده صلحی در قضیه قره باغ میان این دو منعقد شود.
🔹اخیرا باکو، روسیه را متهم به نقض تعهدات ناشی از میانجیگری کرده و با توافق ارمنستان، میز مذاکره را به بروکسل با میانجیگری شورای اروپایی منتقل کرده است.
🔸شارل میشل، رییس شورای اروپا اذعان کرده است که مذاکرات کنونی دو دولت، صریح و صادقانه و با گامهای شجاعانه بوده است.
🔹شورای اروپا، یک #سازمان میاندولتی اروپایی است که در زمینه های سیاسی و حقوق بشر فعالیت میکند.
کانال حقوق بینالملل
@intllaw
🔎توفیق علیه توقیف
🔹معاون حقوقی رئیس جمهور چند روز پیش گفته است که آمریکاییها تلاش کردند که احکامی که در آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران صادر شده است را به اروپا بیاورند و در محاکم اروپایی مطرح کنند و تقاضای شناسایی و اجرای رأی داشته باشند اما با تلاش ایران، این موضوع در فرانسه شکست خورد.
🔸در پرونده مورد اشاره دکتر دهقان، ابتدا دادستان کل فرانسه، با ادعای مشارکت ایران در اقدامات تروریستی، استناد به #اصل مصونیت بین المللی را قابل پذیرش نداسته بود که با اعتراض ایران، دیوان عالی فرانسه درخواست خواهانهای آمریکایی برای اجرای رأی ۲۴۷ میلیون دلاری علیه اموال کشورمان را مردود اعلام کرده است.
🔹ایران اقدامات حقوقی گسترده ای را در یکسال گذشته علیه نقض اصل #مصونیت دولتها انجام داده و در این راستا، دعوایی را علیه کانادا در #دیوان_بینالمللی_دادگستری طرح کرده است.
🔸آمریکا در صدور آرای مختلف علیه ایران با استناداتی همانند مشارکت در #تروریسم، خسارت تنبیهی و نظایر آن سابقه ای طولانی دارد و کانادا نیز در این مسیر با امریکا همکاری گسترده ای کرده و میکند.
👈برای مطالعه یادداشت مرتبط با طرح دعوا علیه کانادا درخصوص نقض مصونیت اموال دولتی:
https://eitaa.com/intllaw/715
👈برای مطالعه یادداشت مرتبط با خسارت تنبیهی:
https://eitaa.com/intllaw/543
کانال حقوق بین الملل
@intllaw
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔎برگزاری بیست و پنجمین سالگرد تاسیس دیوان بینالمللی کیفری
🔸مهمترین اظهارات دادستان کل دیوان بینالمللی کیفری:
🔹ایده تاسیس #دیوان_بینالملل_کیفری به دنبال ایجاد حاکمیت قانون و تعهد جمعی به عمل به حقوق بینالملل بود.
🔸دیوان بین المللی کیفری همانطور که دبیرکل اسبق ملل متحد، کوفی عنان تاکید میکرد به دنبال ارزشهای انسانیت بود.
🔸ایده دیوان بین المللی کیفری به دنبال دسترسی به عدالت و دادگستری برای همه بویژه قربانیان بود و ما تلاش کردیم برای این هدف مشارکت بزهدیدگان و قربانیان جنایات بینالمللی را مهیا کنیم.
🔸من امیدوارم روزی برسد که دیوان بینالمللی کیفری بتواند کارکردهای خودش را بدون مداخله نیروهای خارج از دیوان در سرتاسر دنیا پیش ببرد.
👈 دیوان بین المللی کیفری که در ابتدای تاسیس به بررسی جنایات بینالمللی دولتهای ضعیفتر روی میآورد، در ۵ سال گذشته با رسیدگی به #جنایت_جنگی دولت امریکا در #افغانستان و جنایت جنگی روسیه در اوکراین عملاً دولتهای قدرتمند سیاسی و نظامی را نیز داخل در صلاحیت قضایی خود کشانده است.
👈برای مشاهده فیلم دو دقیقهای سخنان دادستان به آدرس زیر کانال دوم حقوق بینالملل رجوع بفرمایید:
https://eitaa.com/InternationalLawStudies/58
#حقوق_بینالملل_کیفری
@intllaw
#با_مجلس
1⃣وزیر امور خارجه در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس: به لاوروف گفتم اهمال مسکو از سوی جمهوری اسلامی ایران پذیرفتنی نیست و ما انتظار جبران این موضوع را از سوی روسیه داریم لینک خبر
👈مشاهده یادداشت مرتبط در کانال:
https://eitaa.com/intllaw/759
2⃣دیپلماسی پارلمانی ایران در ساحل عاج: پیشبرد روابط راهبردی با آفریقا برای جمهوری اسلامی ایران در اولویت است لینک خبر
👈مشاهده یادداشت مرتبط در کانال:
https://eitaa.com/intllaw/685
3⃣گروه دوستی پارلمانی ایران در مالزی پیگیر یادداشت تفاهم همکاری های دو کشور در زمینه صنعت حلال، نانو تکنولوژی و رفع موانع پرواز مستقیم تهران-کوالالامپور لینک خبر
4⃣انتشار نظر کارشناسی موانع اجرای کنوانسیون بازل در ایران لینک گزارش
5⃣انتشار گزارش کارشناسی جایگاه سیاست خارجی در برنامه هفتم توسعه لینک گزارش
👈مشاهده مطلب مرتبط در کانال:
https://eitaa.com/intllaw/708
کانال حقوق بین الملل
@intllaw
سخنرانی_فلسفه_حقوق_بشری_نهضت_امام_حسین_2)_صفحه_آرایی_شده.pdf
692K
#کتاب ابعاد حقوق بشری نهضت حسینی
این کتاب مجموعه سخنرانی های اساتید حقوق پیرامون ابعاد حقوق بشری نهضت سرور آزادگان حضرت اباعبدالله الحسین است که توسط #دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری تهیه و منتشر شده است.
#مکتب_اباعبدالله(ع)
#پیدیاف_فارسی
@intllaw
🔎خیز اروپا علیه حقوق بشر مهاجران
🔹براساس #اصل نان_رفولمان، استرداد مهاجر و پناهنده به کشور ثالث ممنوع است.
🔸اروپا در پاسخ به ورود مهاجران آفریقایی و آسیایی، در تلاش است تا این اصل حقوق بشری را با ابزار حقوقی از کار بیاندازد. ابتدا با ترکیه و سپس با لیبی و رواندا توافقاتی را انجام داد تا مهاجران غیراروپایی را به آنجا ارسال کند.
🔹انتقادات شدید حقوق بشری موجب شد تا در اصلاحات اخیر قانونگذاری در سطح #اتحادیه، «ارسال مهاجران به کشور ثالث امن» مجاز شمرده شود. وارد کردن صفت «امن» برای اقناع منتقدان حقوقی کافی نبود زیرا طبق حقوق بین الملل، دولت میزبان مهاجر، تکالیفی دارد از جمله نان_رفولمان.
🔸هفته گذشته اتحادیه اروپا با تونس قراردادی را امضا کرد که در ازای کمک مالی به تونس (قریب به دویست و پنجاه میلیون یورو)، دولت تونس متعهد به «شراکت راهبردی کامل» شده است.
🔹هرچند که استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر و توسعه اقتصادی از موضوعات این موافقتنامه معاهدهوار است اما هدف اصلی مشارکت در مقابله با مهاجران غیرقانونی میباشد.
🔸حضور نخست وزیر ایتالیا و هلند در مراسم امضا در کنار نماینده اتحادیه و رییس جمهور تونس گویای خیز اساسی اتحادیه برای حل مسایل مهاجران «به نفع خود» و علیه حقوق مهاجران با استفاده از ابراز حقوقی #معاهده است.
👈برای مطالعه یادداشتهای کانال حقوق بین الملل در خصوص حقوق مهاجران در اروپا
https://eitaa.com/intllaw/743
https://eitaa.com/intllaw/679
https://eitaa.com/intllaw/689
https://eitaa.com/intllaw/362
https://eitaa.com/intllaw/963
#حقوق_مهاجران
#حقوق_اتحادیه
@intllaw
خدمت و خیانت دبیرکل
🔹۲۹ تیر ماه، سالگرد تصویب قطعنامه ۵۹۸ میباشد.
🔸شورای امنیت هیچگاه از لفظ #تجاوز در جنگ صدام علیه ایران استفاده نکرد، زیرا که پس از استعمال این لفظ نوبت به تعیین متجاوز میرسید.
🔹در قطعنامه ۵۹۸ نیز متجاوز معلوم نشد و صرفا از دبیرکل خواسته شد تا «که با مشورت با ایران و عراق، هیأتی بیطرف برای تحقیق راجع به مسئولیت منازعه را تشکیل و در اسرع وقت به شورای امنیت گزارش دهد» (بند شش)
🔸بند شش درج شد تا ایران راضی شود که مسأله تجاوز و غرامات پیگیری خواهد شد. از این رو بند ۷ تصریح میکرد: «ابعاد خسارات در خلال منازعه پس از خاتمه درگیری تصدیق میگردد و در این خصوص، از دبیر کل درخواست میکند که یک هیأت کارشناسان را برای مطالعه موضوع بازسازی و گزارش به شورای امنیت، تعیین نماید».
🔹🔸مبنی بر این بندها دبیرکل مسئول تعیین هیأت کارشناسان شد.
🔸دبیرکل پس از نامه نگاری با طرفین، نامه ای به شورای امنیت زد که عراق همکاری نمیکند و نمی توان هیأت را تشکیل دهد. این نامه یک خدمت و یک خیانت تاریخی بود.
🔹خدمت تاریخی آن بود که دبیرکل در نامه، عراق را بعنوان آغازگر تجاوز معرفی کرد و این تنها سند ملل متحد است که آغاز تجاوز را به عراق نسبت میدهد. ایران همواره این نامه را سند پیروزی خود معرفی میکند.
🔸اما خیانت آن بود که با این نامه، تشکیل هیأت و دریافت غرامت ایران عقیم ماند.
🔹🔸 اگر روزی دریافت غرامت تجاوز صدام ضرورت پیدا کند، ایران میتواند از دبیرکل درخواست عمل به بند ۶و۷ و تشکیل هیأت کارشناسی را مطالبه کند.
🌹یاد و خاطره شهدای گلگونکفن جنگ تحمیلی گرامی باد🌹
#ابعاد_حقوقی_دفاع_مقدس
یادداشتهای کانال حقوق بین الملل در هفته گذشته:
✍ورود رویکرد نظامی به اتحادیه اروپا
https://eitaa.com/intllaw/758
✍دلیل اهمیت مقابله با ادعای روسیه در خصوص جزایر سه گانه
https://eitaa.com/intllaw/759
✍نشست وزرای اکو در تهران
https://eitaa.com/intllaw/760
✍مواضع چین در شورای حقوق بشر: جانبداری از حرمت قرآن
https://eitaa.com/intllaw/761
✍تغییر مسیر میانجیگری در نزاع آذربایجان و ارمنستان
https://eitaa.com/intllaw/762
✍موفقیت ایران در برابر مصادره اموال در فرانسه
https://eitaa.com/intllaw/763
✍سالگرد تاسیس دیوان بین المللی کیفری
https://eitaa.com/intllaw/764
✍مجلس و حقوق بینالملل
https://eitaa.com/intllaw/765
✍توافق اروپا و تونس بر مسأله مهاجران
https://eitaa.com/intllaw/767
✍بازخوانی حقوقی قطعنامه ۵۹۸
https://eitaa.com/intllaw/768
کانال حقوق بین الملل
@intllaw
ایران و حقوق بینالملل
1⃣خط جدید تحریم اتحادیه اروپا علیه ایران: بسته هفتم تحریم #اتحادیه برمحوریت نقش پهپادهای ایرانی در اوکراین طراحی شده است.
🔸همزمان با رسیدن موعد پایان #تحریم موشکی ایران، اروپا برمحور حضور ایران در اوکراین خواستار تمدید تحریمها شدهاند.
👈یادداشت مرتبط
https://eitaa.com/intllaw/740
2⃣برگزاری اجلاس سالانه روز جهانی دریانوردی در ایران لغو شد. رویداد یادشده از سوی #سازمان بینالمللی دریانوردی (آیمو) در لندن در سال ۱۳۹۴ به تصویب شورای آیمو رسیده و توسط مجمع عمومی این سازمان وابسته به ملل متحد نیز تأیید شده بود.
🔸در نشست اخیر، با درخواست آمریکا و حمایت انگلیس و با ادعای مشارکت ایران در توقیف و آسیب زدن به کشتیها و در نتیجه خدشهدار شدن #اصل آزادی دریانوردی، دولتهای عضو آیمو برگزاری نشست در ایران را لغو کردند.
3⃣نامه وزیر امورخارجه به گوترش در خصوص سوزاندن قرآن کریم: «از جنابعالی درخواست مینمایم با محکوم کردن فوری این اقدام، تدابیر لازم را در سریعترین زمان بمنظور عدم تکرار و جلوگیری از این پدیده موهن اتخاذ نموده و از دولتهای عضو سازمان ملل بخواهید که با آمران و عاملان این اقدام شدیدا برخورد نمایند»
👈یادداشت حقوقی مرتبط
https://eitaa.com/intllaw/725
https://eitaa.com/intllaw/726
4⃣تلاش دولت برای برگزاری مجمع گفتوگوی منطقهای با کمک دبیر کل ملل متحد و کشورهای منطقه خلیج فارس
👈مطلب مرتبط
https://eitaa.com/intllaw/702
#تصویر نشست شورای راهبری وزارت امور خارجه برای مناسبات دو و چندجانبه، تحریمها و ...
#ایرانیلا (مرور اخبار ایران و حقوق بین الملل)
@intllaw
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹همزمان با طرح دعوای مشترک هلند و کانادا در #دیوان_بینالمللی_دادگستری علیه سوریه مبتنی بر #معاهده «منع شکنجه و سایر رفتارها و مجازاتهای ظالمانه، غیرانسانی و ترذیلی»، در 8 ژوئیه امسال، #گزارشگر ملل متحد هم راستا با این ادعا، اقدام به ارائه گزارش در این خصوص کرد.
🔸#فیلم گزارشگر ملل متحد: «من شاهد بازداشت خوسرانه گسترده کودکان بودم شامل ناپدیدسازی اجباری، تبعیض سازمان یافته بازداشت شدگان براساس تابعیت آنها، رفتارهای گروه شکنجه (رفتارهای ترذیلی و تحقیرآمیز) همانند محرومیت از حقوق بنیادین چون دسترسی به آب و غذا و تسهیلات بدلیل عضویت کودکان یا والدین آنها در داعش»
🔹دو هفته پیش، با وتوی روسیه، طرح امدادرسانی از باب الهوی در شمال روسیه و در مرز ترکیه در شورای امنیت با وجود حمایت جانبه، آمریکا و اروپا متوقف شد.
🔹🔸به نظر می رسد #جنگ_حقوقی چندجانبه ای علیه سوریه با محوریت شکنجه در حال وقوع است.
👈برای مشاهده و مطالعه مطلب مرتبط با نشست شورای امنیت در خصوص باب الهوی در کانال حقوق بین الملل:
https://eitaa.com/intllaw/755
کانال حقوق بین الملل
@intllaw