1_6955383141.pdf
967.5K
✍فهرست آثار دانشگاه مفید
👈آثاری از اساتید حوزه حقوق بین الملل و روابط بین الملل که توسط این دانشگاه منشر شده است نیز در این فهرست وجود دارد.
کانال حقوق بینالملل
@intllaw
🔹با ابلاغ رئیس جمهور، دکتر سید فضل الله موسوی (از اساتید حقوق بین الملل دانشگاه تهران) به عنوان عضو پیوسته فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران منصوب شد.
🔸دکتر موسوی که نمایندگی مجلس شورای اسلامی و عضویت در شورای نگهبان را در کارنامه خود دارد، در سال ۱۳۹۰ به عنوان استاد برتر کشوری، مورد تقدیر رئیس جمهور وقت قرار گرفت.
کانال حقوق بین الملل
@intllaw
5.67M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔎روز بین المللی سالمندان در اکوسوک
🔹به مناسبت #روز_بینالمللی سالمندان در شورای اقتصادی اجتماعی ملل متحد (اکوسوک) مراسمی برای هماندیشی پیرامون مسئله سالمندی برگزار شد.
🔹در ابتدای این مراسم کمیسر عالی حقوق بشر ملل متحد به اهمیت این روز پرداخت.
#فیلم ترک، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، گفت:
▪️75 سال پیش، زمانی که #اعلامیه جهانی حقوق بشر تصویب شد، از هر 20 نفر در جهان، یک نفر (در حدود 128 میلیون نفر)، 65 سال یا 65 سال سن داشتند.
▪️ پیشبینی میشود که تا سال 2050 افراد بالای 65 سال به 1.6 میلیارد نفر میرسند و از هر شش نفر یک نفر در این سیاره یک نفر میشود.
▪️وجود قشر عظیم جمعیت سالمند ضروری مینماید که با مدیریت و علم به این گروه، اقدام به تصمیم سازی، سیاست گذاری و حکمرانی کرد و به آینده اندیشید.
🔹سازمان ملل در نیم قرن اخیر اقدام به برگزاری ۲ #کنفرانس بینالمللی در خصوص سالمندان کرده است که نتیجه آن در خصوص حقوق سالمندان منجر به صدور طرح اقدام وین 1982 و طرح اقدام مادرید 2002 گردید.
🔹در حال حاضر مهمترین دغدغه هستهای در #حقوق_سالمندان، مبارزه با #تبعیض سنی (تبعیض مبتنی بر سن) یا همان سنگرایی (Ageism) است.
👈برای مشاهده فیلم کاملتر به آدرس زیر در کانال دوم حقوق بینالملل رجوع بفرمایید:
https://eitaa.com/InternationalLawStudies/66
کانال حقوق بین الملل
@intllaw
8.01M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔎بررسی ابعاد بشردوستانه در قره باغ
🔹#سازمان بهداشت جهانی در نشستی ابعاد #بشردوستانه وضعیت کنونی را مورد بررسی قرار داد.
#فیلم اهم اظهارات:
🔸علاوه بر کمبود پناهگاه، دسترسی به داروهای بیماران خاص همانند دیابتیها، بیش فعالان، دارندگان بیماریهای سخت و سرطان، نیاز ضروری کنونی قره باغ است.
🔸بیمارستانها به صورت کامل ارائه خدمات نمیدهند و بسیاری از #پرسنل درمان محل خدمت خود را ترک کرده.
🔸برق وجود دارد اما آبی که وجود دارد کیفیت ندارد و اگر از من در خصوص نیاز اولویتدار منطقه قره باغ بپرسید، به شما خواهم گفت که اولویت با درمان و داروست به ویژه در خصوص سالمندان و بیماران ذهنی و مجروحان (#حقوق_سالمندان)
🔸ما فهرست نیازهای ضروری را به مجامع بینالمللی ارائه کردهایم اما قادر نیستیم که نیازهای ضروری مردم را کاملاً برایشان مهیا کنیم.
🔸برخی مغازهها با وجود اینکه صاحبانشان فرار کردهاند اما باز هستند تا افرادی که هنوز در این مناطق باقی ماندند بتوانند نیازهای خودشان را برطرف کنند؛ زیرا که برخی سالمندان و نظایر آنها در اینجا ماندهاند.
🔹چند روز پیش هیئت سازمان ملل پس از ۳۰ سال برای نخستین بار وارد منطقه قره باغ شد و نظارت میدانی را بر عهده گرفت.
👈برای مشاهده فیلم کاملتر این نشست در کانال دوم حقوق بین الملل:
https://eitaa.com/InternationalLawStudies/67
کانال حقوق بینالملل
@intllaw
7.42M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
▪️ایران هم مشارکت میکند!
🔹پیشتر اعلام شد که #قطعنامه درخواست اعلام نظر #دیوان_بینالمللی_دادگستری درباره اشغال سرزمین های فلسطینی به دست اسرائیل با ۸۷ رای موافق در سازمان ملل به تصویب رسید؛ درحالیکه اسرائیل، آمریکا و ۲۴ عضو دیگر رای منفی و ۵۳ کشور رای ممتنع دادند.
🔸در این قطعنامه، مجمع عمومی سازمان ملل از دیوان بین المللی دادگستری خواسته تا در مورد پیامدهای حقوقی اقدام های اسرائیل در "#اشغال، شهرک سازی و الحاق (سرزمین های اشغالی) و از جمله تغییر ترکیب جمعیتی و جایگاه شهر مقدس قدس و تصویب قوانین و تدابیر #تبعیض آمیز مربوطه" نظر مشورتی بدهد.
🔹قطعنامه سازمان ملل همچنین از دیوان بینالمللی دادگستری میخواهد که درمورد نحوه تاثیر سیاستها و اقدام های مذکور «بر وضعیت حقوقی اشغال» و پیامدهای حقوقی ناشی از آن برای تمامی کشورها و سازمان ملل متحد، مشورت دهد.
🔸 متعاقب پذیرش دیوان برای صدور نظر مشورتی در خصوص سوال ارجاع شده از سوی مجمع عمومی، دیوان دادگستری از دولتها درخواست کرد تا نظرات تخصصی خود را در خصوص سوالات مجمع عمومی ارائه کنند.
🔹#فیلم دکتر دهقان معاون حقوقی رئیس جمهور در خصوص آماده شدن نظر ایران برای ارائه به دیوان
برای مشاهده مطالب کانال درخصوص این موضوع:
https://eitaa.com/intllaw/444
https://eitaa.com/intllaw/445
کانال حقوق بینالملل
@intllaw
تصویب اساسنامه رم در پارلمان ارمنستان
🔹 پارلمان ارمنستان به تصویب اساسنامه دادگاه کیفری بینالمللی (ICC) رای داد.
🔸رییس مجلس ارمنستان با ارائه نتایج رایگیری گفت: ۶۰ نماینده به تصویب اساسنامه رُم #دیوان_بینالمللی_کیفری و تصویب #بیانیه شناسایی صلاحیت دادگاه کیفری بینالمللی رای دادند و ۲۲ قانونگذار رای مخالف دادند.
🔹 براساس قانون #اساسی ارمنستان، این مصوبه قرار است به امضای رئیس جمهور ارمنستان برسد و ۶۰ روز پس از تکمیل مراحل داخلی کشور، اجرایی شود.
👈برای مشاهده واکنش روسیه به تصویب #معاهده موسس دیوان بین المللی کیفری:
https://eitaa.com/intllaw/956
کانال حقوق بین الملل
@intllaw
🔎تصویب اصلاحات مقررات مهاجرتی اتحادیه اروپا
🔹پس از دو سال کشمکش، دولتهای عضو #اتحادیه اروپا روز چهارشنبه در بروکسل بر سر طرح اصلاح سیاست مهاجرتی در این اتحادیه به توافق دست یافتند.
🔸از جمله مفاد طرح اصلاح سیاست مهاجرتی اتحادیه اروپا میتوان به تمدید دوره نگهداری پناهجویان در خارج از مرزهای اتحادیه اشاره کرد.
🔹آلمان طی چند ماه گذشته به دلایل #بشردوستانه با طرح اصلاح سیاست مهاجرتی اتحادیه اروپا مخالفت میکرد. در نهایت وزرای کشور اتحادیه اروپا در جریان نشست ماه سپتامبر خود توانستند رضایت برلین را جلب کنند.
🔸 طرح پناهندگان در عوض کاستن از استانداردهای #حقوق_پناهندگان، دولتهای عضو را مکلف کرده است که به یکی از سه راه حل مقابل متوسل شوند: پذیرش پناهنده، پرداخت 20 هزار یورو در قبال هر پناهنده رد شده یا تأمین مالی برای زیرساختهای مقابله با مهاجرتهای غیرقانونی. این بند از پیشنویس را «شرط همبستگی» نامیده اند.
👈برای مطالعه مجموعه یادداشتهای مربوط به تحولات حقوق پناهندگان و #حقوق_مهاجران در اتحادیه اروپا:
https://eitaa.com/intllaw/767
کانال حقوق بینالملل
@intllaw
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔎گزارشگر ویژه #خشونت علیه زنان و دختران، در نشست مطبوعاتی به ارتباط برخورداری از #تابعیت و خشونت علیه زنان و دختران پرداخت.
🔹السالم با دعوت از دولتها برای پیوستن به #کنوانسیون حمایت از افراد بیتابعیت، بیتابعیتی زنان و دختران را یکی از دلایل خشونت بیشتر علیه این گروه از جمعیت دانست.
🔸وی با اشاره به وجود #تبعیض در قوانین برخی کشورها ادعا کرد که ۵۵ کشور در #قانون تابعیت خود زمینههای تبعیض آمیزی علیه زنان و دختران دارند.
🔹 از نظر السالم یکی از مشکلات این است که بهرهمندی از بسیاری از اسناد و معاهدات حقوق بشری با تابعیت دارای پیوند است و باید برای این مسئله فکری کرد.
🔹🔸 اوج گرفتن بحران مهاجرت پس از جنگ اوکراین، موج مهاجرتها از دولتهای آسیایی و آفریقایی به اروپا، مهاجرتها از مکزیک و دولتهای آمریکای جنوبی به ایالات متحده آمریکا و اخیراً افزوده شدن جمعیت زیادی از ساکنین سابق قره باغ باعث شده است تا سازمانهای بینالمللی به ویژه سازمان بینالمللی مهاجرت، به موضوع خشونت علیه مهاجران به ویژه مهاجرانی که تابعیت خود را مخفی میسازند بپردازند.
👈برای مشاهده فیلم کاملتر به آدرس زیر در کانال دوم حقوق بینالملل رجوع بفرمایید:
https://eitaa.com/InternationalLawStudies/68
کانال حقوق بینالملل
@intllaw
9M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#با_مجلس: ورود مجلس به مسأله مهاجرت از #افغانستان
#فیلم اظهارات عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در خصوص رویکرد ایران برای تامین دغدغههای عمومی و منافع ملی و مقابله با تفرقهافکنی بیگانگان و ایجاد فضای افغانستانیهراسی
کانال حقوق بینالملل
@intllaw
یادداشت های کانال حقوق بینالملل در هفته گذشته
✍تدوین دانشنامه حقوق بشر اسلامی
https://eitaa.com/intllaw/953
✍درخواست برای آغاز بکار کمیته حقیقتیاب جدید علیه ایران
https://eitaa.com/intllaw/954
✍امکان برقراری انتخابات مجلس برای ایرانیان خارج از کشور
https://eitaa.com/intllaw/955
✍روسیه مخالف عضویت ارمنستان در دیوان بینالمللی کیفری
https://eitaa.com/intllaw/956
✍تعیین استاد حقوق بینالملل دانشگاه تهران بعنوان عضو پیوسته فرهنگستان علوم
https://eitaa.com/intllaw/958
✍روز بین المللی حمایت از حقوق سالمندان در اکوسوک
https://eitaa.com/intllaw/959
✍بررسی ابعاد بشردوستانه در قره باغ در سازمان بهداشت جهانی
https://eitaa.com/intllaw/960
✍مشارکت ایران در رای مشورتی دیوان بینالمللی دادگستری علیه اسراییل
https://eitaa.com/intllaw/961
✍تصویب اساسنامه رم در پارلمان ارمنستان
https://eitaa.com/intllaw/962
✍تصویب اصلاحات مقررات مهاجرت اتحادیه اروپا
https://eitaa.com/intllaw/963
✍گزارشگر ویژه: ارتباط بی تابعیتی و خشونت
https://eitaa.com/intllaw/964
✍ورود مجلس به مسأله مهاجرتهای قانونی و غیرقانونی
https://eitaa.com/intllaw/965
#مرور_هفته
کانال حقوق بین الملل
@intllaw
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔎تبریک جایزه نوبل توسط سخنگوی ملل متحد
🔹جایزه صلح در آرمان اصلی خود به شخصی باید اعطا شود که در سال گذشته «بیشترین یا بهترین کار را برای برادری بین ملتها، لغو یا کاهش تنشهای نظامی و حفظ و ارتقا صلح انجام داده باشد.»
🔸با گذشت زمان جایزه صلح، از مسیر خود منحرف و وسیله ای شد در جهت تامین اهداف کشورهای غربی و فشار بر کشورهایی که غرب سیاسی با آنها دشمنی دیرینه دارند.
🔹افرادی مانند هنری کیسینجر (بانی جنایات گسترده در شرق آسیا و شیلی)، آنگ سان سو چی (حامی جنایت علیه میلمانان در میانمار)، انور سادات و مناخیم بگین (زمامداران مصر و رژیم صهیونیستی) به خاطر رسمیت بخشیدن به اشغال فلسطین و تعداد بیشماری از آمریکا همانند وودرو ویلسون، تئودور روزولت، الیهو روت، جرج مارشال، امیلی گرین بالچ، جان رالیگ موت، کوردل هال، جین ادامز، نیکولاس مورای باتلر، فرانک بی کلاگ، رالف بونچ، جرج کتلت مارشال، لینوس کارل پولینگ، الیه ویزل، جودی ویلیامز، ال گور، جیمی کارتر و باراک اوباما از برندگان صلح نوبل بوده اند.
🔸لیو شیائوبو معارض و اپوزیسیون چینی، یان راچینسکی معارض و اپوزیسیون روس و آلس بیالیاتسکی، معارض و اپوزیسیون بلاروسی نیز از افراد برنده جایزه صلح نوبل هستند.
🔹حال نوبت به دومین ایرانی یعنی خانم محمدی رسید تا برنده جایزه صلح نوبل شود البته با همان منطقی که دیگران برنده شدند.
🔹🔸جایزه نوبل صلح بشدت رویکرد منفعلانه از سیاست خارجی آمریکا دارد و ارزش حقوقی خاصی برای آن ارزیابی نمیگردد.
#فیلم تبریک سخنگوی دبیرکل در خصوص جایزه صلح نوبل
کانال حقوق بین الملل
@intllaw
6.04M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔎یونیسف در هند
🔹در حالی که هند شرایط پرتنشی را با بعضی از کشورها از جمله کانادا بر سر مسائل حقوق بشری در حال طی کردن است، هیئت بلندپایه #صندوق کودکان سازمان ملل متحد (#یونیسف) به این کشور سفر کرده است.
🔸دبیرکل یونیسف در این سفر ۴ روزه ضمن ارزیابی شرایط مراقبتهای بهداشتی از کودکان در هند، قرار است که گزارشی را برای #اجلاسیه توسعه پایدار از دیدار خود ارائه دهد.
کانال حقوق بین الملل
@intllaw