🇺🇸 "چگونه قدرت زیرکانه، قدرت نرم را به خطر می اندازد" - فارن افرز
جوزف نای، استاد برجسته دانشگاه هاروارد و صاحب کتب متعدد درباره بحث قدرت نرم، در این یادداشت به تقابل مفهوم آن با قدرت زیرکانه پرداخته است که به عنوان جنگ اطلاعاتی که این روزها از سمت چین و روسیه انجام می شود، اطلاق می گردد.
فرازهایی از مطلب:
📌 در سیاست های بین المللی، قدرت نرم یعنی توانایی تأثیرگذاری بر دیگران با بکارگیری جذابیت و اقناع و نه استفاده از قدرت سخت تحمیل و پرداخت مالی. قدرت نرم به تنهایی کافی نیست و زمانی که با قدرت سخت همراه می شود، اثرگذاری آن چند برابر می شود.
📌 قدرت زیرکانه که استفاده فریب آمیز از اطلاعات برای اهداف خصومت آمیز تعریف می شود، نوعی از قدرت سخت محسوب می شود. دستکاری ایده ها، ادراکات سیاسی و اهداف انتخاباتی سابقه طولانی دارد.
📌 قدرت زیرکانه و قدرت نرم در روش های متفاوتی به کار گرفته می شوند و تشخیص تمایز میان آنها سخت و به همین خاطر پاسخ به قدرت زیرکانه دشوار است.
📌 همچنان که دموکراسی ها به قدرت زیرکانه واکنش نشان می دهند، باید مراقب باشند به پیشنهاد حامیان مقابله با قدرت زیرکانه در مدل اقتدارگرا، بیش از حد لازم اقدام نکنند؛ چرا که قدرت نرم خود را تقلیل می دهند.
📡 برگزیده رسانه های بین الملل را در کانال "رصد بین الملل" پیگیری کنید
@IntMonitoring
https://www.foreignaffairs.com/articles/china/2018-01-24/how-sharp-power-threatens-soft-power
🇫🇷 لوموند: تلاش ظریفانه فرانسه برای میانجی گری در (پرونده) هسته ای ایران
📌همزمان با سفر روز یکشنبه وزیر خارجه فرانسه به ایران، این روزنامه هدف اصلی این دیدار که جهت آماده سازی سفر رئیس جمهور است، را "نجات توافق هسته ای، بدست آوردن امتیازات در برنامه موشکی و سیاست منطقه ایِ نظامی در سوریه، لبنان، عراق و یمن" دانسته است.
📌در این متن به 12 مِی (تاریخی که ترامپ تهدید کرده است دیگر تعلیق تحریم ها علیه ایران را تمدید نخواهد کرد) و سفر اواخر آوریل ماکرون به آمریکا اشاره شده است.
📌نویسنده، برنامه موشکی ایران را ی"کی از مسائلی که باعث عصبانیت شده"، عنوان کرده است و به نقل از یکی از دیپلمات های ارشد این کشور نوشته: "ایران باید انتخاب کند: ابزاری برای صلح در منطفه باشد یا خوراکی برای نزاع ها باشد تا نفوذ خود را گسترش دهد -چیزی که غیرقابل قبول است-".
📌مذاکراتی در این زمینه در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ بین نمایندگانی از ایران، فرانسه، انگلیس، آلمان، ایتالیا و اتحادیه اروپا درباره یمن صورت گرفته و ادعا می کند در ایتالیا قرار است با موضوعیت حزب الله و سوریه، ادامه یابد.
📌"مقامات ایرانی تمایل دارند بدانند که در صورت فسخ یک جانبه توافق 2015 توسط آمریکا، اروپایی ها به چه نحو از سرمایه گذاری های خود دفاع خواهند کرد."
📌این در حالی است که به نوشته لوموند، الآن دغدغه پاریس در وهله اول، "نجات توافق (هسته ای) است" !
📡 برگزیده رسانه های بین الملل را در کانال "رصد بین الملل" پیگیری کنید
eitaa.com/intmonitoring
🇺🇸 **زمانی که اسرائیل طرحی محرمانه برای ترور دانشمندان هسته ای ایران اندیشیدند**- بخش 1
به بهانه سفر نخست وزیر رژیم صهیونیستی به واشنگتن، پولیتیکو مدعی شده که در مطلب فوق، به دنبال واکاوی روش تفکر ارشدترین مقامات جاسوسی این رژیم درباره برنامه هسته ای ایران شده است.
📌 به نقل از تامیر پاردو -دستِ راست رئیس موساد در زمان ترور دانشمندان ایرانی- با پیشرفته بودن در زمینه تکنولوژی و منابع غنی ای که ایران دارد، توانایی دستیابی به سلاح هسته ای را دارد و می افزاید: "توقف فوری در طرح فوق تنها می تواند نتیجه تغییر عقیده یا تغییر در هویت ساختار سیاسی در ایران است. "
📌 وی ادامه می دهد که در شرایط کنونی، اسرائیل سه گزینه دارد: اشغالِ ایران، تغییر نظام، قانع کردنِ ایران که هزینه بسیار زیادی برایش خواهد داشت.
📌 نویسنده مطلب دو گزینه اول را غیرواقعی دانست و تنها گزینه ممکن را سومی دانست.
📌 میئر داگان -رئیس سابق موساد- در این زمینه می گوید تا زمان قانع شدن، باید اهدافی را پی گرفت تا باعث تاخیر در "رسیدن ایران به بمب" بشود.
🔥 داگان یک رویکرد پنج وجهی را طراحی کرده است: فشار دیپلماتیک سنگین، تحریم های اقتصادی، حمایت از اقلیت ها و گروهای معارض، اختلال در انتقال تجهیزات و مواد خام برای برنامه هسته ای و عملیات پوششی از جمله خرابکاری در تاسیسات و ترور هدفمند افراد کلیدی
📌 نویسنده می افزاید برای اولین بار است که بر اساس مصاحبه با منابع ارشد غربی، امکان بررسی "بزرگترین عملیات اطلاعاتی، سیاسی و دیپلماتیکی که برای متوقف کردنِ یک کشور از دستیابی به سلاح های کشتار جمعی صورت گرفته"
📌 عملیات، نتیجه همکاری چهارجانبه بین سیا، NSA، موساد و سازمان اطلاعات نظامی رژیم صهیونیستی (امان) بوده که نتیجه چند توافق نامه میان رهبران وقت یعنی جرج بوشِ پسر و ایهود اولمرت بوده است.
🔥 واحد تسیلتسال موساد مسئولیت بخش فشارِ اقتصادی و خرابکاری در تامین تجهیزات را عهده دار بوده که رخنه ویروس استاکس نت، بخشی از آن بوده.
🔥 با توجه به عدم تمایل سیا در مشارکت در ترور هدفمند، این بخش راساً توسط موساد صورت گرفته بوده که شامل لیست 15 نفره بوده است.
ادامه دارد....
📡 برگزیده رسانه های بین الملل توسط سید حامد نعمت اللهی را در کانال "رصد بین الملل" پیگیری کنید
Eitaa.com/IntMonitoring
🇺🇸 **زمانی که اسرائیل طرحی محرمانه برای ترور دانشمندان هسته ای ایران اندیشیدند**- بخش 2
📌 "اواخر سال 2010، مشخص شد که هر چند کمپین ترور هدفمند، به همراه تحریم اقتصادی و خرابکاری کامپیوتری، برنامه هسته ای ایران را کُند کرده است، اما به اندازه کافی کُند نشده است."
🔥 در اینجا بود که باراک و نتانیاهو -وزیر دفاع و نخست وزیر وقت- با وجود مخالفت داگان، با هزینه 2 میلیارد دلاری، طرحِ حمله نظامی به تاسیسات را آماده کردند و ضدحمله ایران و حزب الله را نیز برای آن پیش بینی کرده بودند.
📌 داگان در گفتگو با نویسنده مطلب، از اختلاف بسیار عمیقش در این زمینه پرده برداشته و مدعی شده کار تا آنجا پیش رفته بود که شمارش معکوس 30 روز تا حمله، آغاز شده بود. اما باراک این مساله را رد می کند و می گوید، تنها امکان پذیر بودنِ حمله، در دست بررسی بوده. اختلاف نظر باعث شد نتانیاهو به داگان اعلام کند، دوره ریاستش بر موساد، تمدید نخواهد شد.
📌 در اینجا نویسنده از قولِ ایرانی ها می گوید که بعد از ریاست پاردو، ترورِ هدفمند ادامه با به شهادت رساندنِ داریوش رضائی نژاد ادامه یافت. داگان مدعی است این عملیات موثر واقع شدند و دانشمندان ایرانی در خواست انتقال به پروژه های غیرنظامی داشتند! هدف بعدی هم شهید مصطفی احمدی روشن بود که از عکسی از بازدید رسانه ها از نطنز شناسایی شده بود.
⚡"بر اساس قوانین آمریکا، ترورِ دانشمندان -برای هر جایی هم کار کنند، غیرقانونی است و آمریکا هیچ گاه نمی دانست و نمی خواست آن را بداند."
📌 نویسنده مقاله در زمینه ادامه آماده سازی طرح نظامی به ایران می نویسد: "برخی از مقامات ارشد اعتقاد دارند نتانیاهو تنها به دنبال این بود که اوباما فکر کند که قصد حمله دارد، تا باعث شود که وی به این نتیجه برسد که عاقبت، آمریکا نیز درگیر این جنگ خواهد شد پس به نفع آمریکاست که خودش حمله را انجام دهد تا زمان انجامش تحت کنترل خودش باشد.
📡 برگزیده رسانه های بین الملل توسط سید حامد نعمت اللهی را در کانال "رصد بین الملل" پیگیری کنید
@intMonitoring
🌐 خبر اختصاصی رویترز: برای منصرف کردن آمریکا از لغو برجام: پیشنهاد انگلیس، فرانسه و آلمان در زمینه تحریمهای جدید علیه ایران
📌 در این سند که روز جمعه به پایتختهای اروپایی ارسال شده است، تحریمها به بهانه برنامه موشکی و «مداخله در سوریه» وضع شدهاند.
📌 متن پیشنهادی شامل لیست بلند بالایی از افرادی است که در برنامه موشکی و سوریه نقش داشتهاند و «شبه نظامیان و فرماندهان» را هدف قرار داده است.
📌 در این متن، مستنداتی نیز تا مدعی شود تحریمها، تناقضی با برجام ندارند.
📡 برگزیده رسانه های بین الملل توسط سید حامد نعمت اللهی را در کانال "رصد بین الملل" پیگیری کنید
@IntMonitoring
🌐🇬🇧 گاردین: آیا آمادگی اش را دارید؟ این تمام اطلاعاتی است که فیسبوک و گوگل از شما دارند
📌 گوگل تمام محل هایی که بودید را می داند
📌 گوگل تمام جستجوها و چیزهایی که پاک کرده اید را می داند
📌 گوگل پروفایلی برای قراردادن تبلیغ بر اساس سلیقه اتان دارد
📌 گوگل تمام اپلیکیشن هایی که استفاده می کنید را می دادند
📌 گوگل تمام سوابق شما در یوتیوب را دارد
📌 اطلاعاتی که گوگل از شما دارد، معادل میلیون ها فایل ورد است
📌 فیسبوک هم حجم عظیمی از اطلاعات درباره شما دارد
📌 فیسبوک تمام فعالیت های شما از استیکرهایی که استفاده می کنید تا محلی که از آن متصل می شوید را ضبط می کند
📌 امکان دسترسی به وبکم و میکروفون شما را دارند
📌 گوگل می داند در چه مراسمی و کِی شرکت کرده اید
📌 و گوگل اطلاعاتی را که پاک کرده اید، دارد
📌 گوگل عادات فعالیت های شما را می داند
📌 آرشیو عکس های شما را دارد
📌 گوگل تمام ایمیل هایی را که فرستاده اید، دارد
📌 .... و خیلی چیزهای دیگر
📡 برگزیده رسانه های بین الملل توسط سید حامد نعمت اللهی را در کانال "رصد بین الملل" پیگیری کنید
@IntMonitoring
🇸🇦 عربستان، مرکز رصد ایران تاسیس کرد
📌 به گزارش رسانه های منطقه، "مرکز مطالعات ایران" عربستان اقدام به تاسیس موسسه ای جهت "تحقیقات و رصد موشکافانه از رسانه های جهان" کرده است.
📌 این مرکز به نام "رسانه: موسسه مطالعات ایران" دوره های فشرده و نیمه فشرده متعددی که مورد تایید دولت سعودی است را برگزار خواهد کرد. دکتر محمد السلامی، که سابقه تاسیس مرکز مطالعات ایران را داشت، پیش نهاد دهنده موسسه بوده است.
📌علاوه بر ادامه همکاری ها با مرکز فوق، موسسه بین المللی مذکور به دنبال گسترش همکاری ها با موسسات دولتی و خصوصی است که مرتبط با ایران هستند.
📌 لازم به ذکر است، در آخرین فهرست برترین اندیشکده های دنیا که توسط دانشگاه پنسیلوانیای آمریکا منتشر شد، مرکز مطالعات ایران، در صدر اندیشکده های عربستانی که در حوزه مطالعات منطقه ای فعالیت می کنند، قرار گرفته است.
📡 برگزیده رسانه های بین الملل را در کانال "رصد بین الملل" پیگیری کنید
@IntMonitoring
🇺🇸 American Conservative: آیا پادشاهی سعودی به دلیل نفرین منابع، فرو خواهد پاشید؟
📌«اگر این اواخر، عربستان سعودی فعالیتهایش مختل شده، درکش ساده است: پادشاهی تمام مشکلات ایوب (پیامبر) را دارد.» اقتصاد عربستان با کاهش 50 درصدی قیمت نفت، تقریبا تمام همسایگان درگیرند، ولیعهد بن سلمان صدها شاهزاده و تاجر را در هتلی حبس کرده تا ۱۰۰ میلیارد دلار یا بیشتر از آنها بگیرد و با این وضع انتظار جذب سرمایه خارجی را دارد.
📌 وضعیت انها مشابه اسپانیا در قرن ۱۵ میلادی است، زمانی که منابع طبیعی مستعمرههای آنها به پایان رسید. «با غرق شدن در جنگ و بدهی، تبدیل به کشور فقیری شدند.... آنچه اقتصاددانان آنرا نفرین منابع مینامند.
📌 در حالی که ثروت ناگهانی ممکن است مشکلات را در کوتاه مدت حل کند، اما سرانجام باعث جدا شدن نیروی کار از ایجاد ثروت می شود و این توهم را در شعله ور می کند که دلیل لغزیدن مردم در ثروت، نه شانس، بلکه اراده خداوند است.
📡 برگزیده رسانه های بین الملل توسط سید حامد نعمت اللهی را در کانال "رصد بین الملل" پیگیری کنید
@intmonitoring
http://www.theamericanconservative.com/articles/will-the-saudi-kingdom-collapse-under-the-resource-curse/