May 11
بسمالله الرحمن الرحیم
☁️ اینترنت اشیاء یک تکنولوژی جدید است که در حال فراگیر شدن در دنیا است و به زودی در ایران نیز فراگیر خواهد شد و امور مربوط به زندگی روزانه و لوازم خانگی، حمل و نقل، پزشکی و سلامت، صنعت، کشاورزی و... به این تکنولوژی وابسته میشود، اما در کنار محاسن و فرصتهایی که برای کشور و مردم دارد، دارای معایب و مخاطرات و چالشهایی نیز میباشد که بیشتر در حوزهی امنیتِ استفاده از این تکنولوژی، دسترسی غیرمجاز به دادهها، نقض حریم خصوصی، مسائل سبک زندگی و فرهنگی نمود پیدا میکند.
☁️ در این کانال با پررنگ کردن این معایب و مخاطرات، برای اینکه به صورت یکطرفه و یکجانبه فقط به محاسن IoT اشاره نشود، تلاش خواهیم کرد که با شناخت بهتری به سمت اینترنت اشیاء در کشورمان حرکت کنیم و به قول معروف، در زمینه استفاده از این تکنولوژی فرهنگسازی نماییم و با نگاه باز و آگاهانه به این موضوع بنگریم.
🌐 کانال "نقدی بر اینترنت اشیاء"
🆔 @IoT_Review
⁉️اینترنت اشیاء یا IoT چیست؟
🌐اینترنت اشیاء (internet of things) به مجموعهای از سیستمهای وابسته به هم یا دستگاههای مکانیکی یا ماشینآلات دیجیتال یا اشیاء گفته میشود به شرطی که سه عامل را دارا باشند:
۱- دارای یک شناسه منحصر به فرد یا به اصطلاح (UIDs) باشند.
۲- قابلیت انتقال دادهها بر بستر شبکه را دارا باشند.
۳- نیازی به دخالت ماشین یا انسان نباشد.
🌐در تعریفی دیگر: اینترنت اشیاء، شبکهای از اشیاء با قابلیت شناسایی واضح عناصر است که به کمک هوش نرمافزاری و حسگرها، امکان اتصال از هر مکان به اینترنت را داشته و با استفاده از زیرساختهای مخابراتی اینترنت، چیزها یا اشیاء را برای تبادل اطلاعات با تولیدکننده، اپراتور و یا سایر دستگاههای متصل، توانمند میسازد. این فناوری به اشیاء فیزیکی (برای ارائه اطلاعات خاص)، اجازه درک کردن و کنترل از راه دور از طریق اینترنت را میدهد و فرصتهایی برای یکپارچهسازی بیشتر بین دنیای فیزیکی و سیستمهای کامپیوتری به وجود آورده که موجب بهبود کارایی، دقت و سود اقتصادی میشود. در اینترنت اشیاء هر شیء با استفاده از سیستم محاسباتیِ طراحیشده، بهطور منحصربفرد شناسایی میشود و میتواند با زیرساختهای موجود در اینترنت همکاری کند.
☁️ کانال "نقدی بر اینترنت اشیاء"
🆔 @IoT_Review
📝تاریخچه اینترنت اشیاء
🌐کوین اشتون از بنیانگذاران Auto Id از دانشگاه MIT برای اولین باز مفهوم اینترنت اشیاء را بیان کرد.
🌐اگر چه اشتون اولین بار اینترنت اشیاء را وارد دنیای ما کرد اما قبل از او در سال ۱۹۷۰ دستگاه متصل به اینترنت و محاسبات فراگیر تعبیه شده بوده است.
☁️ کانال "نقدی بر اینترنت اشیاء"
🆔 @IoT_Review
🌐 #اینترنت_اشیاء یک تکنولوژی جدید است که به زودی در ایران فراگیر خواهد شد. در کنار محاسن و فرصتهایی که دارد، دارای #مخاطرات و چالشهایی در حوزهی امنیتِ استفاده از این تکنولوژی، دسترسی #غیرمجاز به دادهها، نقض #حریم_خصوصی و مسائل فرهنگی و سبک زندگی است. اگر به این موارد توجه نشود، در آینده نزدیک، #امنیت روانی و اقتصادی و اجتماعی مردم به خطر خواهد افتاد و #نفوذ دشمن بر عرصههای مختلف جامعه اسلامی، تسهیل خواهد شد. لذا در این کانال با نگاهی نقادانه، این موضوعات مورد بررسی قرار میگیرد.
☁️ کانال "نقدی بر اینترنت اشیاء"
🔹️ t.me/joinchat/AAAAAEVvywnDtLCdjjaVXQ
🔸️ eitaa.com/joinchat/706281591Ca9692bae9b
♦️ instagram.com/iot_review