8.93M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#خیانت_به_تاریخ
🔶 ادکلن کوروش و نگاه تجاری به تاریخ
🔰 ارنستو چهگِوارا (Ernesto Che Guevara) دانشمند و چریک مبارز را میشناسید؟ او شخصیتی ضد امریکایی بود که امریکاییها اعدامش کردند. اما خیلی زود، تصویر او به دست شرکتهای امریکایی به عنوان یک عنصر تبلیغاتی (روی جعبه سیگار و...) مورد استفاده قرار گرفت. نهادهای اقتصادی امریکا که جز کسب ثروت، به هیچ چیز دیگری نمیاندیشند، از تصویر او برای افزایش قدرت اقتصادی امریکا سوء استفاده کردند. این نوعی شیادی حسابشده بود. اما نسخههای کودکانه این تاکتیک را در فرقهها و جریانهای سیاسی-اجتماعی ایران به فراوانی میبینیم. استفاده از عبارت «زن، زندگی، آزادی» برای تبلیغ سالن زیبایی! و استفاده از نام کوروش هخامنشی برای تبلیغ ادکلن!
☑️ عاقبت نگاه تخیلی به تاریخ، همین است. اسامی تاریخی در حد عناصر تبلیغاتی (Advertising elements) پایین میآیند تا جیب عدهای سودجو پر شود.
✍🏻 مهدی رستمی
@ir_bastan
#گاهشماری
🔶 در تقویم هخامنشی، اسامی ماهها چه بود؟ و چه معنایی داشتند؟
🔰 پس از اینکه هخامنشیان سرزمین بابِل (در عراق امروزی) را تصرف کردند، گاهشماری (تقویم) را از آنان آموختند. در دوران هخامنشی، گاهشماری شامل ۴ فصل و ۱۲ ماه بود و ابتدای پاییز، آغاز سال جدید بود:
📚 Encyclopædia Iranica, Calendar: i. Pre-Islamic Calendars, Vol. IV, Fasc. 6-7, pp. 658-677
📚 مری بویس، زرتشتیان آداب و باورهای دینی آنها، ترجمه عسکر بهرامی، تهران: نشر ققنوس، 1391، ص 134،
☑️ ماه مرداد در تقویم هخامنشی، dǝrǝnābājiš نامیده میشد که در لغت به معنی «باجِ درو» است. یعنی ماهی که اربابها و زمینداران، از کشاورزان بابت محصولات درو شده، باج میگرفتند.
📚 بهار مختاریان، «ماه مرداد، ماه باج». انسانشناسی و فرهنگ، ۳۱ تیر ۱۳۹۱ (بر اساس پژوهشی از ٌWalther Hinz و Pierre Briant)
🔘 در ادامه، نام و معنی ماهها در تقویم هخامنشی را میبینیم.
#تقویم
#هخامنشیان
#حقوق_بشر
#سیستم_ارباب_رعیتی
✍🏻 مهدی رستمی
@ir_bastan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#براندازی
#باستانگرایی
🔶 پیام دختر کوروش به مردم ایران:
«من فرار کردم، شما بجنگید!»
🔰 به احتمال قریب به یقین، این خانم و امثال ایشان، در ایران، یک زندگی خوب داشتند. اما در پی رؤیاها از ایران مهاجرت کرده؛ اکنون در محلی اقامت دارند که در و دیوارش نشان میدهد چگونه مکانی است.
⭕️ خلاصه سخنش این است: من که فرار کردم، اما شما رُ به کوروش هخامنشی قَسَم، بریزید تو خیابون تا رژیم عوض بشه و من بتونم برگردم ایران و از این طویله نجات پیدا کنم.
☑️ نگاهی به وضعیت ایرانیان در ایالات متحده آمریکا:
🔶 مدتی پیش، مقالهای در «کتابخانه ملی پزشکی ایالات متحده امریکا» National Library of Medicine دیده بودم که وضعیت مهاجران ایرانی در ایالات متحده را بررسی کرده بود، عنوان مقاله:
The impact of migration on the health status of Iranian
🔘 نتیجه مقاله:
Analysis revealed several factors influencing the mental health of immigrants, including language insufficiency; unemployment; sense of discrimination; cultural shock; lack of social support; lack of information about health care services; and intimate partner violence.
🌾 ترجمه:
تجزیه و تحلیل، عوامل متعددی را نشان داد که بر سلامت روانی مهاجران ایرانی در ایالات متحده تأثیر میگذارد، از جمله نارسایی زبان (عدم تسلط بر زبان انگلیسی)، بیکاری، احساس تبعیض، شوک فرهنگی، عدم حمایت اجتماعی، فقدان اطلاعات در مورد خدمات بهداشتی و درمانی و...
#مهاجرت
✍🏻 مهدی رستمی
@ir_bastan
7.01M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#منشور_کوروش
🔶 وصله ناجور | منشور کوروش در زیارتگاه زرتشتیان
🔰 در پیرِ #چَک_چَک (زیارتگاه زرتشتیان در حوالی اردکان یزد)، یک نسخه از ترجمه تحریف شده منشور کوروش نصب شده است. تحریف به کنار... اصل قضیه، وصله ناجور است.
⭕️ گویا زرتشتیان میخواهند بگویند که کوروش، زرتشتی بوده است. اما حقیقت آن است که دلایل تاریخی نشانگر آن هستند که کوروش، زرتشتی نبود:
📎 adyannet.com/fa/news/1020
🔘 چنان که در دانشنامه ایرانیکا (بزرگترن دانشنامه ایران شناسی دنیا که در دانشگاه کلمبیای امریکا تألیف شده) آمده:
👉🏻 Colburn rightly contested the relevance of Zoroastrianism for the Achaemenids.
🔰 هنری کولبِرن (استاد تاریخ دانشگاه نیویورک) به درستی، زرتشتی بودن هخامنشیان را به چالش کشیده است.
🔘 H. P. Colburn, “Orientalism, Postcolonialism, and the Achaemenid Empire. Meditations on Bruce Lincoln’s Religion, Empire, and Torture,” Bulletin of the Institute of Classical Studies 54/2, 2011, pp. 88-90
#پیرانگاه
#قضیه_باستانگرایی
#زیارتگاه
#زرتشتیان
✍🏻 مهدی رستمی
@ir_bastan