🔻
🔘 کورش در منابع ایرانی
در اوستا و هزاران صفحه متون پهلوی (فارسی میانه) ابداً نامی از کورش وجود ندارد. همچنین حکیم فردوسی در شاهنامه ابداً از کورش و هخامنشیان نامی نمیبرد. اصلاً در تاریخ ایران که فردوسی بیان میکند؛ اسمی از هخامنشیان وجود ندارد.
سایر منابع تاریخی ایرانی مانند طبری و بلعمی و ... پس از حذف سخنان تکراری سر جمع (تَکرار و تِأکید میکنم سر جمع...) دو خط درباره کورش هم مطلب ندارند و آن دو خط هم بیشتر او را یک حاکم دست نشانده نامیده اند که از مادر، یهودیزاده بود.
مشاهده اسناد:
http://www.adyannet.com/fa/news/26986
🔰 باستان نامه:
@ir_bastan
🔻
تصویری از شاه #هخامنشی در حال فرو کردن خنجر در قلب یک شیر
خداییش اگه این عکس مربوط به یک اثر اسلامی بود، روشعنفکرهای وطنی هشتگ میزدن: خنجر اسلام در قلب محیط زیست 😕😞
انصافاً این کارو نمیکردن؟
@ir_bastan
در این روزها یادی کنیم از تیتر عجیب سایت هاآرتص اسرائیل:
ترامپ همان کورش کبیر است. صهیونیسم به هر دوی اینها مدیون است.
▪️ باستاننامه:
@ir_bastan
🔻
🔰 یک خانم دانشجو به نام سحر مهرابی، در دیدار دانشجویان با آیت الله خامنهای در تاریخ 1397/3/7، در برابر رهبرِ این سرزمین (قدرتمندترین شخص نظام) میایستد، و ایشان را به صریحترین شکل نقد میکند.
🔶 آیا این اوج آزادی بیان در تاریخ ایران نیست؟
👈🏻 به راستی در تاریخ 2500 ساله شاهنشاهی ایران (حتی در همان دوران کورش هخامنشی) چنین نمونهای سراغ داریم؟
@ir_bastan
🔻
🔶 پست اینستاگرامی علیزاده تحلیلگر سیاسی درباره سخنان انتقادی خانم سحر مهرابی:
نقدهای صریح سحر مهرابی دانشجوی جوانی که دیروز مقابل رهبر ایران سخنرانی کرد را بخوانید. فارغ از اینکه با محتوایش موافقید یا مخالف. اما اگر دو سال قبل از انقلاب میگفتید روزی در ایران یک دانشجوی جوان حتی میتواند جلوی پدرش بایستد و اینگونه صحبت کند کسی باور نمیکرد. همه میدانستند که حتی در اتاقهای خصوصی، صدر اعظم و نخست وزیر هم جرأت نقد شاه را نداشتند. همین امروز هم در سرتاسر منطقه غرب آسیا و شمال آفریقا چنین پدیدهای ممکن نیست. این روزها که از زمین و آسمان با جدیدترین ابزار جنگهای هوشمند روانی حمله کردهاند که نارضایتیهای کوچک و بزرگ به حق ما را به هم گره بزنند و آنها را به ابزار کاسبی و فشار ترامپ و بنسلمان و نتانیاهو و به کارت چانهزنی اروپاییان چشم آبی تبدیل کنند بیش از همیشه باید بیاد بیاوریم که چه راه درازی آمدهایم. اگر تنها و تنها همین تک صحنه در این چهل سال اتفاق افتاده بود کافی بود که هنوز هم پای انقلاب اسلامی مردم ایران وفادارانه ایستاد و برایش هزینه داد.
#آزادی_بیان
@ir_bastan
7.02M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#پرونده_اسرائیل
🔸 اسرائیل از رنج دادن، خون ریختن و ویران کردن لذت میبرد
به رفتار صهیونیستها نگاه کنید 😔
👈🏻 برخی هموطنان ما دلخوش به این هستند که در اراضی اشغالی، یک خیابان فرعی به نام کوروش وجود دارد، پس اسرائیل خیلی خوب است!
البته پیشتر پیرامون این فریبکاری صهیونیستها نکاتی بیان کردیم. (بنگرید) و (بنگرید)
@ir_bastan
🔻
🔘 شریعت زرتشتی: پدر میتواند فرزند خود را برای (...) بفروشد
🔰 در دین زرتشتی، آیا پدر حق دارد فرزند خود را به عنوان بَرده به دیگران بفروشد؟ آیا پدر حق دارد فرزند خود را در ازای پول، به شخص دیگری بفروشد تا آن شخص، فرزند را بکشد؟ آیا جایز است پدر، فرزند خود را به فروش برساند تا دیگران، این کودک را آزار داده و شکنجه کنند و لذت ببرند؟!
🔶 شریعت زرتشتی پاسخ میدهد: بله طبق پندار نیک زرتشتی، پدر اجازه دارد فرزند خود را در ازای پول بفروشد و اگر خریدار، به این کودک فروخته شده آسیب برساند، اشکالی ندارد.
سند: کریستین بارتولمه، زن در حقوق ساسانی، ترجمه: دکتر ناصر الدین صاحب الزمانی، تهران: مؤسسه مطبوعاتی عطائی، 1337، ص 40.
@ir_bastan
باورش سخت است؟! این اسکن 👇🏻
545545.png
357.4K
طبق شریعت زرتشتی، پدر اجازه دارد کودک خود را برای (...) بفروشد
@ir_bastan
🔻
#باستانگرایی
🔶 پشت پرده ترویج کورشپرستی و هجمه علیه اسلام
🔘 اسلام برای «حق» معیار معین کرد و تعالیمی را ارائه کرده تا انسان مسلمان با عمل به آنها به معیارِ حق برسد. تعالیم اسلام این پتانسیل را به بهترین شکل دارد که موجب تعالی انسان شود. تا جایی که میبینیم امام حسین بن علی (ع) حاضر میشود در راه حق جان خود -که ارزنده ترین داشتهی انسان است- را فدا کند. شهدای تاریخ اسلام چنین بودند.
👈🏻 در هشت سال دفاع مقدس نیز این را میبینیم که روحیه غالب در جبههها روحیه دین و مذهب بود. نه اینکه وطن و کرامت انسانی نبوده باشد، خیر. اینها همه بودند. اما آنچه اصل و اساس بود، اسلام بود. سربند «یا علی» و «یا فاطمه» و «یا حسین» و «یا مهدی» بود. قرائت قرآن و زیارت عاشورا و دعای کمیل بود و آنچه موجب نجات کشور شد همین روحیه حق طلبیِ برآمده از اسلامِ اصیل بود که مسلمان ایماندار، جان خود را در راه آرمانهای مکتب، فدا میکند.
در نقطه مقابل برخی میکوشند که هزار و اندی سال درهمتنیدگی اسلام و ایران را ویران کنند. در ظاهر ادعای وطندوستی و میهنپرستی دارند، اما در باطن سر در آخور اجنبی دارند. شعار «جانم فدای ایران» میدهند اما گوش به فرمان انگلیس و عربستان سعودی و اسرائیل هستند. این جماعت هیچ گاه به خاطر باورها (و ادعاهای) خود، نه تنها جان نمیدهند، بلکه حتی حاضر نیستند یک سیلی بخورند. مرام و مکتب و اندیشه آنان کمتر و کمارزشتر از آن است که "انسان" تربیت کند. همه زندگیشان خلاصه شده در لجبازی، بهانهتراشی و فرار از مسئولیت. بهترین سند بر این سخن، همین است که همواره از جانفشانی در راه ادعاها و باورهایشان گریزانند. آنقدر ضعیف و حقیرند که طاقت کمترین سختی را ندارند و از تحمل هر مشقتی (هرچند اندک) فرار میکنند. افرادی راحتطلب و پُر ادعا که حتی نمیتوانند خود را مدیریت و کنترل کنند، اما مدعی "براندازی" و تغییر در ساختار در جامعه ایران هستند.
مقایسه کنیم... در ایام اربعین (و در آن راهپیمایی عظیم انسانی) که هر لحظه امکان انفجار و کشته شدن و یا تیراندازی از سوی معاندین وجود دارد، میبینیم که بسیاری از جوانان با همین روحیه حقطلبی سینه سپر کرده؛ دل به دریا میزنند و «رو به سوی قبلهی دل میکنند». نه از مرگ میترسند و نه از دشمنِ خونخوارِ دندانتیزکرده... گویی در این میدان، جان دادن در راه اهداف متعالی انسانی، برایشان افتخار است. عشق میکنند و دل به محبوب میسپارند. اما در مقابل... در پانصد سال اخیر چه کسی را سراغ داریم که به خاطر شعارها و نمادهای ناسیونالیستی محض، جان خود را فدا کرده باشد؟! در 8 سال دفاع مقدس چه کسانی را سراغ داریم که به عشق کورش و هخامنشیان، جان خود را فدا کرده باشد؟ اصلاً کورشگرایی این خاصیت را دارد که چنین نسلی تربیت کند؟ خیر. مرام و مکتب باستانگرایی تنها میتواند شخصیتی پرادعا، بیهویت، غربگرا، ترسو، خودباخته و مادیگرا تربیت کند. هشت سال دفاع مقدس خود گویای این امر است. جوانان این آب و خاک با اقتدا به علی اکبرِ امام حسین (ع) خود را فدای آرمانها میکردند و مادرانشان با تأسی به زینب (س) صبوری پیشه کردند. همان زمان؛ مدعیان کورش و هخامنشیان، با زمزمه «کورش پدر ماست، ایران وطن ماست» در دیسکوها و کابارهها و کلوبهای شبانه اروپا و امریکا مشغول "خود" بودند. جوانان این مرز و بوم، برای دفاع از ناموس و شرف این ملت، در خون خود میغلتیدند و کورشپرستان در لس آنجلس کارناوال هرزگی بر پا میکردند. کلام ما این نیست که هیچ کس میهن خود را دوست نداشته باشد، بلکه سخن در این است که علاقه به میهن هیچ گاه جای دین را نمیگیرد. اینها دو ساحت از مؤلفههای هویت یک مسلمان ایرانی هستند و هر کدام در جای خود ارزش دارد. و یقیناً کسانی که میکوشند که بر پیکر اسلام ضربت بزنند، مانند کسانی هستند که به سوی خورشید خاک میپاشند. پیشتر نیز هر کس علیه اسلام دشمنی کرد فقط و فقط خود را رسوا کرد. ابوسفیانها و معاویهها و یزیدها نمونههایی از این امرند. به این امید که پیاده نظام جریان اسلامستیز از "تاریخ" عبرت بگیرند.
@ir_bastan
🔶 داریوش هخامنشی و بستن آب بر مردم
چکیده:
در دوره هخامنشی (که برخی میکوشند از آن چهرهای گل و بلبل نشان دهند) مصرف آب رودخانهها برای کشاورزان و مردم عادی با مشکل مواجه بود. دولت هخامنشی آب را بر مردم بسته و در قبال باز کردن راه آبها از مردم باج سنگینی دریافت میکرد.
🔘 متن مفصل:
هرودوت مورخ نامی یونانی از اوضاع و احوال مردمان تحت حکومت داریوش میگوید: داریوش آبی که برای خود مردم بومی بود را به بهای سنگینی به آنها میفروخت! داریوش دستور داد بر تنگهها سد ببندند. پس آب در پشت بندها انبار شده و تمام دشت به صورت دریاچهای در آمده بود. اقوامی که پیشتر از سهم آب خود بهره میگرفتند از آن پس گرفتار کمآبی و بلکه بیآبی شدند. هرودوت در ادامه میگوید: مردم با زن و بچه راهی پارس شدند و در دروازه کاخ به گریه و زاری میپردازند. پس شاه فرمان میدهد که بندها را باز کنند! اما آیا کار با گریه و زاری مردم و کودکان تشنه لب بیچاره پایان یافت؟! هرودوت در ادامه میگوید: «تا جایی که شنیدهام شاه برای باز کردن این بندها پول کلانی میگیرد و آن را به خراج مرسوم خود میافزاید!»
📚 تاریخ هرودوت، ترجمه مرتضی ثاقبفر، تهران: انتشارات اساطیر، کتاب اول، بند 117، ج 1، ص 410.
آملی کورت نیز این نقل از هرودوت را صحیح دانسته و در کتاب خود این گونه راجع به آن مینویسد: «داریوش سدی بر رود خانهای بسته بود که مردم اطراف به آن نیاز داشتند و فقط در برابر دریافت و پرداخت آب بها اجازه میداد که آبراهههایی از آن منشعب شود و به مردم آب برساند.»
📚 آملی کورت، هخامنشیان، ترجمه مرتضی ثاقبفر، تهران: انتشارات ققنوس، ص 134.
امروز استفاده از رودخانهها برای عموم مردم رایگان است. و اگر هم مصرف تجاری آب چاهها و رودها مالیات داشته باشد، مبلغی بسیار ناچیز است. و آبهای لولهکشی هم با کمترین هزینه ممکن به دست مردم میرسد. اما میبینیم که در دوره هخامنشی (که برخی میکوشند از آن چهرهای گل و بلبل نشان دهند) مصرف آب رودخانهها برای کشاورزان و مردم عادی نیز با مشکل مواجه بود. دولت هخامنشی آب را بر مردم بسته و در قبال باز کردن راه آبها از مردم باج سنگینی دریافت میکرد.
@ir_bastan
45545454646.jpg
322.4K
آملی کورت:
🔶 داریوش هخامنشی، آب را بر مردم بسته و در قبال باز کردن راه آبها از مردم باج سنگینی دریافت میکرد.
🔰 آملی کورت، هخامنشیان، ترجمه مرتضی ثاقبفر، تهران: انتشارات ققنوس، ص 134.
@ir_bastan
5665566565656556.jpg
230.1K
هرودوت:
🔰 داریوش هخامنشی، آب را بر مردم بسته و در قبال باز کردن راه آبها از مردم باج سنگینی دریافت میکرد.
📚 تاریخ هرودوت، ترجمه مرتضی ثاقبفر، تهران: انتشارات اساطیر، کتاب اول، بند 117، ج 1، ص 410.
@ir_bastan