May 11
پنج نقطه قوت ایران که اتاق های تصمیم سازی آمریکا آنها را چالش اصلی برای ایالات متحده می دانند / اندیشکده شورای آتلانتیک : مادامی که برای این پنج "عاملِ قدرتِ ایران" کاری نکنیم ، در خاورمیانه به چالش کشیده خواهیم شد .../ نکاتی که مرورش به ما کمک می کند که آنچه پیش روی ما قرار گرفته را بهتر درک کنیم .../ با ما همراه باشید ... ( قسمت دوم )
#صریح_نیوز
@iran_onlin_ir
⭕️ آزادی بیروت یا له شدن زیر چکمههای مارکدار آمریکا و اروپا؟
♨️ یک کاربر فضای مجازی در واکنش به توییت مدل لبنانی درباره آزادی بیروت از طریق تغییر نظام در تهران نوشت:
لبنانی یا لندنی؟؟؟
دوست دارید زیر چکمه های مارکدار اروپا و امریکا له بشید
🔻 ما از مردم لبنان از تمامیت ارضی لبنان از مقاومت حزب الله و از سید حسن نصرالله حمایت میکنیم و به این حمایت افتخار میکنیم.
@iran_onlin_ir
⭕️ ۱۰ سال بیثباتی لیبی آینه عبرت لبنانیها درباره دخالت فرانسه
روزنامه اعتماد با اشاره به سفر ماکرون به بیروت و اظهارات مداخلهجویانهاش نوشت: وضعیت سیاسی منطقه محصول توافق سایکس - پیکواست که میان وزرای خارجه فرانسه و انگلیس و پس از جنگ جهانی اول و فروپاشی عثمانی انجام شد که طی آن سوریه و لبنان سهم فرانسه شد و بعدها حکومت طائفی لبنان را فرانسویها پایهگذاری کردند. حالا چگونه ممکن است که یک حکومت اروپایی برای یک کشور دیگر مدل طائفی را که پایداری ندارد ایجاد کند، محل بحث جداگانه است.
♨️ بنابراین ریشه بحران در لبنان از آنجا ناشی میشود که این ساختار طائفی نمیتوانست برای تحولات بعدی پاسخگو باشد زیرا شدنی نبود. بنابراین آقای مکرون باید توضیح دهد که مبنای او با عملکرد گذشته حکومت فرانسه چه تفاوتی دارد؟
🔻تجربه دوم به لیبی برمیگردد که فرانسه و آقای سارکوزی، رئیسجمهور وقت فرانسه پرچمدار قطعنامههای سازمان ملل علیه قذافی بود و بمبافکنهای فرانسوی عازم لیبی شدند تا در نابود کردن ارتش و زیرساختهای لیبی پیشگام باشند. دقیقا سه هفته پس از سقوط قذافی و در حالی که او هنوز زنده بود، سارکوزی با نخستوزیر بریتانیا عازم لیبی شدند تا میوهچینی کنند. برخی از مردم لیبی هم با پرچم فرانسه به استقبال آنان رفتند.
🔸از آن ماجرا دو نتیجه حاصل شد؛ اول نابودی لیبی، دوم ناپایداری سیاسی در لیبی. یعنی همین وضعیتی که امروز همه شاهد آن هستند پس از ۱۰ سال (دو هفته دیگر دهمین سالروز سقوط طرابلس و فرار قذافی از کاخ خود است) از سقوط قذافی هنوز دولت مستقری در لیبی وجود ندارد و این کشور به خاک سیاه نشسته است. گمان نمیکنم آقای مکرون به عنوان رئیسجمهور فرانسه چندان خود را متمایز از سارکوزی کند. ولی نکته جالب این دخالت سابقه ارتباط نزدیک سارکوزی و قذافی بود. به همین دلیل او بلافاصله متهم به دریافت پول از قذافی برای فعالیتهای انتخاباتی خودش شد.
@iran_onlin_ir