⭕️ تلاش متجاوزان برای انضمام «المهره» به خاک عربستان
♨️ «احمد العلیی» هماهنگ کننده جبهه جنوبی یمن برای مقابله با تجاوز و اشغالگری با اشاره به حضور نظامیان انگلیسی در مرکز استان المهره گفت که ائتلاف تجاوز قصد دارد بخش هایی از استان المهره را جدا و ضمیمه خاک عربستان کند.
🔻العلیی در گفتگو با شبکه خبری «العالم» تصریح کرد که اهالی المهره از همان ابتدای حمله اشغالگران، رو در روی آنها ایستادند.
🔴 هماهنگ کننده جبهه جنوبی یمن خاطرنشان کرد که متجاوزان قصد دارند بخش هایی از استان المهره را جدا و ضمیمه خاک عربستان کنند.
🔻وی همچنین تأکید کرد که اهالی المهره در مقابل تجزیه وطنشان و تقسیم بافت اجتماعی این استان ساکت نمی نشینند.
🔴 وی افزود: ما تأکید می کنیم که نظامیان انگلیسی در مرکز این استان به خصوص در فرودگاه مشغول فعالیت هستند.
🔻وی همچنین خاطرنشان کرد که تحرکات جاسوسی و نظامی امارات در جزیره سقطری یمن همچنان ادامه دارد.
@iran_onlin_ir
⭕️ دوسوم آمریکاییها معتقدند بایدن برنامه واضحی برای خروج از افغانستان ندارد
♨️ بر اساس نظرسنجی شبکه خبری سیبیاس نیوز که نتایج آن یکشنبه صبح منتشر شده، 44 درصد از شرکت کنندگان در این نظرسنجی معتقد هستند که خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان بسیار بد انجام شده و 30 درصد نیز آن را تا حدودی بد توصیف کردهاند.
🔻21 درصد نیز نحوه خروج آمریکا از افغانستان را تا حدودی خوب و تنها 5 درصد آن را بسیار خوب توصیف کردهاند.
🔴 همچنین در این نظرسنجی 67 درصد از شرکت کنندگان گفتهاند که «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا هیچ برنامه واضحی برای خارج کردن غیرنظامیان آمریکایی از افغانستان ندارد و تنها 33 درصد، بایدن را در این زمینه دارای برنامه دانستند.
💢 60 درصد از شرکت کنندگان در این نظرسنجی گفتهاند با توجه به کنترل افغانستان توسط طالبان، تهدیدات تروریستی علیه آمریکا افزایش خواهد یافت و تنها 4 درصد گفتهاند که این تهدیدات کاهش مییابد. 36 درصد نیز گفتهاند که این تهدیدات در سطح کنونی باقی میماند.
🔻در نظرسنجی سیبیاس نیوز 63 درصد شرکت کنندگان موافقت خود با خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان را ابراز داشتهاند اما تنها 47 درصد از نحوه مدیریت این خروج توسط بایدن اعلام موافقت کردهاند.
🔴 طی هفته گذشته انتقادات فزایندهای به خاطر خروج آشفته و سراسیمه آمریکا از افغانستان متوجه جو بایدن شده است. اخیراً خبرگزاری «رویترز» نیز در گزارشی نوشت پس از فرار نیروهای دولتی افغانستان از حملات طالبان، این گروه توانستهاند شمار چشمگیری از تجهیزات آمریکایی را به غنیمت بگیرند.
💢 بایدن حدود یک ماه قبل هم به رغم برآورد جامعه اطلاعاتی آمریکا که از تصرف قریبالوقوع کابل بعد از خروج نظامیان آمریکایی خبر میداد، مدعی بود که 75 هزار طالب در مقابل ارتش 300 هزار نفری افغانستان که آمریکا آنها را مانند هر ارتش مجهزی در جهان آموزش داده و تجهیز کرده شانسی برای موفقیت ندارند.
@iran_onlin_ir
❌اگر تهدید یا ریسکی ببینیم ظرف ۲۴ ساعت افغانستان را ترک میکنیم
🔴 خلوصی آکار وزیر دفاع ترکیه در حاشیه نمایشگاه نظامی این کشور درباره وضعیت افغانستان گفت: در فرودگاه کابل، پروازها ادامه دارد و طی 4 روز گذشته 146 پرواز انجام گرفته است. تا امروز هیچ حمله یا مداخله ای صورت نگرفته است. صدای گلوله ای که گاهی وجود دارد، شلیک هوایی برای پراکنده کردن جمعیت است. کشته شده هایی که وجود داشته نیز بر اثر ازدحام جمعیت بوده است.
♨️وی افزود: نظامیان ما در امنیت هستند و ماموریت خود را دنبال می کنند. هموطنانمان را با هواپیمای نظامی از کابل به اسلام آباد برده و از آنجا با هواپیمایی ترکیه به کشور منتقل می کنیم. تاکنون 570 شهروندمان را منتقل کرده ایم.
🚫وزیر دفاع ترکیه با بیان اینکه نیروهای نظامی ترکیه وظیفه جنگ را بر عهده نداشته اند، اظهار داشت: از ابتدای مذاکره برای بدست گرفتن امنیت فرودگاه کابل، شروط مختلفمان را ذکر کرده ایم و به طرفهایمان گفته ایم که اگر توافقی شکل بگیرد، آنجا خواهیم ماند. ماموریت ما به ضرر کسی نیست اما طبیعتاً اگر تهدیدی احساس کنیم ظرف 24 ساعت از افغانستان خارج می شویم.
@iran_onlin_ir
🚫نگرانی آمریکا از حمله داعش به فرودگاه کابل
♨️ نیروهای ارتش آمریکا مستقر در افغانستان اعلام کرده اند که در پی دریافت تهدیدی از شاخه گروه تروریستی داعش درباره حمله به فرودگاه کابل و محوطه اطراف آن، مسیرهای جایگزینی برای دسترسی شهروندان به این مکان ایجاد کرده اند.
♨️بنابر گزارش تارنمای سی ان ان، دو مقام دفاعی آمریکا نیز در باره تلاش ارتش برای ایجاد مسیرهای جایگزین برای دستیابی شهروندان به فرودگاه کابل و دروازه هایش گفته اند که این مسیرهای تازه برای شهروندان آمریکا، کشورهای ثالت و افغان های دارای مدارک معتبر، فراهم خواهد بود.
⭕یکی از این مقام ها افزود که طالبان نیز از این تلاش های تازه آگاهی دارند و با ایالات متحده هماهنگ هستند. یک مقام ارتش ایالات متحده به سی ان ان گفت که احتمال زیادی وجود دارد که شاخه خراسان گروه داعش به فرودگاه کابل حمله کند.
🔸️یک دیپلمات بلندپایه در کابل نیز گفته است که از تهدید موثق گروه داعش علیه شهروندان آمریکا در فرودگاه حامد کرزای آگاهی یافته، اما فوری نیست.
🔷️نیروهای گروه طالبان پس از یورش سریع به شهرستان های کوچک و مراکز ایالتهای افغانستان در 15 اوت (24 مرداد ) وارد کابل پایتخت افغانستان شد و پس از گذشت 20 سال، قدرت و حکومت را در اختیار گرفت.
♦️تارنمای فوربز گزارش داد: نتایج نظرسنجی جدید نشان می دهد که میزان محبوبیت جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا هم زمان با سقوط افغانستان در دست طالبان و خروج نیروهای آمریکا، به پایین ترین سطح از زمان روی کارامدنش رسیده است.
🔺️نتایج نظرسنجی جدید مرکز تحقیقات امور عمومی NORC و خبرگزاری آسوشیتدپرس نشان می دهد که مردم آمریکا به شکل فزاینده ای بر این باورند که کشورشان در مسیر غلطی حرکت می کند به ویژه در شرایطی که خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان -که با انتقاد زیادی مواجه شد- زیرنظر بایدن انجام می گیرد. اکنون 51 درصد آمریکایی ها می گویند سیاست خارجی بایدن را قبول ندارند و این مخالفت آنها با سیاست خارجی دولت آمریکا به دلیل خروج از افغانستان نیست بلکه ریشه در بی اعتمادی فزاینده نسبت به رئیس جمهورشان دارد.
🔻این گزارش افزود: نحوه مدیریت همه گیری کرونا محبوبیت ترامپ را از 66 درصد در نظرسنجی قبلی این مرکز در ماه ژوئیه (تیر) به 54 درصد رساند. پیش از آن در ماه مارس و قبل از این که ویروس دلتا بار دیگر بخش های زیادی از آمریکا را با بحران کرونا مواجه کند، بایدن توانسته بود مورد حمایت 73 درصد رای دهندگان قرار بگیرد.
🔶️به گزارش ایرنا، بایدن روز جمعه وعده داد آمریکا همه شهروندانش را که خواهان خروج از افغانستان هستند، از خاک این کشور تخلیه خواهد کرد.
🔴رئیس جمهوری آمریکا روز شنبه با مقام های بلندپایه دولتش برای بررسی وضع امنیتی افغانستان و عملیات ضدتروریستی علیه شاخه خراسان منشعب از گروه داعش، دیدار کرد.
@iran_onlin_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❌ببینید ، بخندید و تعجب کنید
حرفاش آشنا نیست؟
📛پیش بینی کرده بودیم بعد از فرار اشرف غنی یه عده میافتن دنبال اسطوره سازی ازش، ولی فکر نمیکردیم انقدر زود شروع کنند 😂
♨️بابا حماقت هم حدی داره
یکم برای شعور مردمتون ارزش قائل بشین
@iran_onlin_ir
🔴واکنش پوتین به راه حل تحقیر آمیز آمریکا در قبال مهاجران افغان
♨️ ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه، خودداری آمریکا از پذیرفتن مهاجران افغان را غیرعادلانه خواند.
♦️پوتین روز یکشنبه در دیدار با مقامهای ارشد حزب حاکم روسیه واحد گفت: اسکان مهاجران افغان در کشورهای آسیای مرکزی بدون صدور روادید برای آنها و خودداری آمریکا از پذیرفتن این مهاجران غیرعادلانه و غیرمنصفانه است.
📌وی افزود: شرکای غربی ما اصرار دارند که مهاجران افغان تا دریافت روادید آمریکا در کشورهای آسیای مرکزی اسکان بیابند.
💢پوتین با انتقاد از این ایده گفت: به این ترتیب در کشورهای همسایه ما می توان بدون روادید مهاجران را اسکان داد اما اسکان آنها در آمریکا بدون ویزا ناممکن است. این چه راه حل تحقیرآمیزی برای حل مساله مهاجران است؟
📛وی خاطرنشان کرد که این موضوع فردا دوشنبه در اجلاس مجازی سران سازمان پیمان امنیت جمعی مطرح و بررسی خواهد شد.
❗رئیس جمهوری روسیه در ادامه سخنان خود گفت که وضعیت افغانستان با امنیت روسیه رابطه مستقیم دارد.
🔶️پوتین گفت: تصور کنید که پناهندگان افغان به کشورهای همسایه سرازیر شوند.معلوم نیست پناهندگان چه کسانی هستند؟ از کجا می توانیم ماهیت آنها را شناسایی کنیم؟
🔻وی افزود: ممکن است صدها هزار مهاجر افغان به کشورهای همسایه سرازیر شوند.
🔺️پوتین با بیان اینکه این مساله برای امنیت کشور ما مهم است و با شهروندان روس رابطه دارد. ما نمیخواهیم که جنگجویان تحت پوشش پناهندگان به کشور ما بیایند. ما نمیخواهیم آنچه که در دهه 90 میلادی در روسیه رخ داد دوباره تکرار شود.
♦️وی تصریح کرد که روسیه در تماس با کشورهای غربی تمام تلاش خود را برای برقراری ثبات در کشور افغانستان بکار می گیرد.
🔷️پوتین گفت: تحریم هواپیمای مسافربری روسی ام.اس-21 هیچ ارتباطی با موضوعات دفاعی و نظامی ندارد.
🔸️وی تحریم های غرب در مورد هواپیمای مسافربری ام.اس-21 را ابزاری برای رقابت ناسالم خواند.
⭕رئیس جمهوری روسیه ابراز امیدواری کرد که این هواپیما در آینده نزدیک به تولید انبوه برسد.
🚫وی این را نیز گفت که روسیه در عرصه هواپیماهای نظامی در مکان نخست جهان قرار دارد.
♨️پوتین با بیان اینکه هیچ کس را نباید برای واکسیناسیون کرونا و مجبور کردن به این اقدام ترساند، افزود: باید برای واکسیناسیون کرونا توضیح داد و همه محاسن واکسن زدن کرونا را برای مردم برشمرد.
♦️وی افزود: باید به مردم نشان داد که با واکسن زدن از خود و نزدیکانشان در برابر پیامدهای بسیار سنگین که در شرایط کنونی کاملا احتمال دارد، دفاع می کنند.
♨️رئیس جمهوری روسیه در بخش دیگری از سخنان خود ابراز امیدواری کرد که حزب حاکم روسیه واحد موقعیت خود را در انتخابات دومای روسیه که روز 19 ماه سپتامبر برگزار خواهد شد حفظ کند.
@iran_onlin_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚫اینجا آخرالزمان ؛ در فرودگاه کابل
❌آخر الزمان در فرودگاه کابل!
عجب درد بی درمانی است غرب زدگی!
این ترس از طالبان نیست
جادوی سیاه غرب زدگی و بی هویتی است
@iran_onlin_ir
⁉️هفت نکته مهم درباره وقایع افغانستان و طالبان/ چرا جمهوری اسلامی افغانستان شکست خورد؟ /بخش اول
📛ماجرای افغانستان و به قدرت رسیدن طالبان در این کشور، یکی از جنجالی ترین موضوعات رسانه ها در روزهای اخیر است. در این میان، برخی از رسانه ها در مورد وقایع افغانستان به جای تبیین مسائل و نگاه راهبردی به اتفاقات منطقه، به حواشی و موضوعات دم دستی یا کلیشه ای می پردازند. مناسب است به طور اجمالی به چند نکته اشاره شود:
❗یک: در تاریخ ثبت شد که آمریکا هزاران کیلومتر آن طرف تر از سرزمین خود، برای سرنگونگی طالبان لشکر کشی کرد، چندین کشور دیگر از جمله انگلیس را با خود همراه کرد، حدود بیست سال در آنجا ماند اما در نهایت، افغانستان را به همان گروهی تحویل داد که روزی برای نابودی آن به افغانستان لشکرکشی کرده بود. جالب اینجاست که این اتفاق، چند روز یا چند ماه بعد از خروج آمریکا از افغانستان اتفاق نیفتاده است، بلکه در زمانی اتفاق افتاده که آمریکایی ها هنوز به طور کامل افغانستان را ترک نکردند!
❗دو: استقلال، مفهومی نیست که قابل تزریق باشد. استقلالی که آمریکا، انگلیس و ناتو به یک کشور تزریق کنند، عین استعمار و عقب ماندگی خواهد بود. البته افغانستان در سال های گذشته نیز استقلالی نداشت و زیر پای نظام سلطه کمرش شکسته شده بود.
❗سه: پس از اشغال افغانستان توسط آمریکا و متحدانش و بعد از سقوط طالبان در سال 2001، شاهد شکل گیری نظام جمهوری اسلامی افغانستان بودیم. ایران هم پس از سرنگونی نظام شاهنشاهی در سال 57، جمهوری اسلامی تشکیل داد. هر دوی اینها جمهوری اسلامی بودند اما زمین تا آسمان با یکدیگر فرق دارند. کار جمهوری اسلامی افغانستان به دو دهه هم نکشید و عمر آن با اشغال نظامی آمریکا گره خورده بود.
📌در این سو شاهد تشکیل جمهوری اسلامی ایران بودیم که نه تنها در عرصه های مختلف، روز به روز قدرتمند تر از گذشته شده و نه تنها سال هاست که همه پایگاه های آمریکایی منطقه خاورمیانه را در برابر اقدام علیه خود، خلع سلاح کرده، بلکه هزاران کیلومتر آن طرف تر نیز عرض اندام می کند و امروز ابرقدرت های جهان باید با قدرت جدیدی به نام ایران کنار بیایند.
♦️حلقه مفقوده جمهوری اسلامی افغانستان، همان نظام مبتنی بر ولایت فقیه و مبانی اصیل اسلامی بود. همان گونه که انقلاب مصر بدون ولایت فقیه، در مدت کوتاهی سقوط کرد، جمهوری اسلامی افغانستان هم بدون ولایت فقیه هنوز جان نگرفته، سقوط کرد.
♨️شاید این روزها بهتر می توانیم به عمق این جملات بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران پی ببریم: « ... من به همه ملت، به همه قوای انتظامی، اطمینان می دهم که امر دولت اسلامی، اگر با نظارت فقیه و ولایت فقیه باشد، آسیبی بر این مملکت نخواهد وارد شد... » (صحیفه امام، جلد10، ص58)
❗چهار: هدف این نیست که تطهیر طالبان صورت گیرد، اما چه بخواهیم و چه نخواهیم، در دنیای سیاست، طالبان و داعش، تفاوت هایی با هم دارند. همین تفاوت ها باعث می شود که راهبردها در قبال هر یک از آنها متفاوت باشد.
@iran_onlin_ir
⁉️هفت نکته مهم درباره وقایع افغانستان و طالبان/ چرا جمهوری اسلامی افغانستان شکست خورد؟ /بخش دوم
♦️طالبان رسماً می گوید که به دنبال استقلال افغانستان و مخالف حضور آمریکایی ها در خاک این کشور است؛ نمی خواهد که از خاک افغانستان علیه کشور دیگری استفاده شود؛ اما داعش رسماً تجاوز به کشورها را حق خود می دانست و نه تنها سوریه و عراق، بلکه تا نزدیک مرزهای ایران هم خود را رسانده بود. ضمن اینکه داعش علناً شیعه کشی را در دستور کار خود قرار داد و به آن افتخار نیز می کرد. ذبیح الله مجاهد، سخنگوی طالبان می گوید: « گروه داعش دشمن ما است و همه کشورهای اسلامی مخالف این گروه هستند».
❗پنج: به نظر می رسد که طالبان نسبت به قدرت جمهوری اسلامی آگاهی دارد و می داند که کوچکترین رفتار نظامی علیه ایران ،حتی در خارج از مرزها، با پاسخ قاطع جمهوری اسلامی روبرو خواهد شد، بنابراین تا الآن نه تنها اقدام و یا رفتاری علیه ایران انجام نداده است بلکه سخنگوی طالبان رسماً می گوید: « به مردم ایران اطمینان میدهیم که حسن همجواری را رعایت خواهیم کرد و به اصول هر دو کشور با احترام برخورد خواهد شد و از ایران هم چنین توقعی را داریم »
❗شش: این روزها خبرها حکایت از این داشت که ورود طالبان به برخی ولایت های افغانستان به راحتی صورت می گرفت و آن طور که انتظار می رفت مقاومتی شکل نگرفت. جالب است که حتی تصرف کابل، پایتخت این کشور نیز بسیار راحت صورت گرفته است. شاید یکی از دلایل این اتفاق، خسته شدن مردم و نیروهای نظامی و امنیتی افغانستان از وضعیت بلاتکلیف و نابسامان این کشور و همچنین وجود اختلافات و کشمکش های موجود در حکومت قبلی افغانستان بود. از طرفی ظاهراً طالبان به این نتیجه رسیده است که برای رسیدن به قدرت، به محبوبیت و مشروعیت مردمی نیاز دارد، به همین دلیل سعی می کند که از طرق مختلف، چهره موجه تری از خود نشان دهد و رعب و وحشت شکل گرفته در اذهان عمومی نسبت به خود را از بین ببرد.
❗هفت: اینکه آیا موضع گیری های این روزهای طالبان، نشان دهنده پخته تر شدن آنهاست و یا آرامش قبل از طوفان است و یا اینکه در پشت پرده اتفاقاتی رخ داده و یا قرار است رخ دهد به راحتی قابل پیش بینی دقیق نیست، در هر صورت نمی توان در مورد هیچکدام به صورت قطعی سخن گفت، بلکه باید فعلاً صبر کرد و دید که در آینده چه اتفاقاتی رخ می دهد و متناسب با آن اقدام و موضع گیری کرد.
@iran_onlin_ir