فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♻️ بازنشر به مناسبت ۹دی
📹 نماهنگ | أین عمار...
🔻 رهبر انقلاب: من در سال ۸۸، مسئلهى بصیرت را مطرح کردم؛ عدّهاى این را مسخره کردند، «بصیرت» را مسخره کردند؛ مسخره نداشت، واقعیّت بود؛ الان هم واقعیّت است.
📥 سایر کیفیتها👇
https://farsi.khamenei.ir/video-content?id=50918
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #اطلاعات ۸ دی ۱۳۶۲
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #کیهان ۸ دی ۱۳۶۲
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #جمهوری_اسلامی ۸ دی ۱۳۶۲
🇮🇷 @IRANeMOASER
✳️ مروری بر عملکرد فتنهگر بزرگ سال 1388؛ #سید_محمد_خاتمی /1
🔹 در همان روز برگزاری انتخابات یعنی در تاریخ ١٣٨٨.٣.٢٢ که سایت های حامی من سری (از جمله نوروز، قلم نیوز، اصلاحات، امروز، سلام نیوز و جمهوریت) نوشتند نامزد آنها در ۲۱ استان به برتری قاطع دست یافته، سایت
کلمه وابسته به ستاد موسوی مصاحبه ای را با خاتمی ترتیب داد که خاتمی در آن گفت:
امر حاکی است موسوی انتخابات را برده است؛ اما من پیشگو نیستم»
«سایت انتخاب ۱۰» در همین روز بود که از حضور غیر منتظره خاتمی،کروبی و موسوی در منزل هاشمی رفسنجانی خبر داد.( خبر گزاری فارس، ۸۸/۳/۲۳)
🔻روز ۲۵ خرداد سیدمحمد خاتمی با صدور بیانیه ای به مناسبت تظاهراتی که بنا بود حامیان موسوی در تهران برپا کنند، نوشت:
🔸آنچه در جریان انتخابات اخیر ریاست جمهوری اتفاق افتاد باعث خدشه دار شدن اعتماد عمومی و به واکنش های طبیعی و پر احساس مردم عزیز ما در سراسر کشور منجر شده است. این حق مسلم مردم است که خواستار حفظ آرای خود شوند و وظیفه مسلم مسئولان کشور است که امانتدار این آرا باشند و تلاش کنند اعتماد عمومی را که بزرگترین پشتوانه کشور و نظام است حفظ و تقویت شود. وی در ادامه مطالبات موسوی را روشن دانست و نوشت که این مطالبات خواست همه ماست». ( سایت رسمی خاتمی ۸۸/۳/۲۵)
🔹اعتراضات خیابانی حامیان موسوی همچنان ادامه یافت. خاتمی در واکنش به مطالبی که در نشریات درباره دخالت بیگانگان در انتخابات منتشر شد، در بیانیه ای به مناسبت تظاهرات گسترده حامیان موسوی در شنبه سی ام خرداد،«انتساب حرکت نا سالم مردم به بیگانگان» را «جلوه ای از سیاست های نادرست» دانست که« سبب دورترشدن مردم از حکومت می شود». او در بیانیه خود نوشت:
🔻در ایران انتخاباتی برگزار شده است و انبوهی از مردمان بزرگوار که آن حماسه حضور را آفریدند، نتیجه اعلام شده را باور ندارند و به آن معترضند ؛ اعتماد عمومی در این زمینه لطمه دیده است و بستن راه اعتراض مدنی به روی مردم به معنی گشودن راه های خطرناکی است که خدا می داند به کدام سرانجام برسد.( سایت رسمی خاتمی، ۸۸/۳/۳۱)
صفحه دوم
صفحه سوم
صفحه چهارم
🇮🇷 @IRANeMOASER
✳️ مروری بر عملکرد فتنهگر بزرگ سال 1388؛ #سید_محمد_خاتمی /2
🔹پس از این قضایا، تظاهراتی که حامیان موسوی با نام سکوت برگزار کرده بودند، وارد فاز اغتشاشات خیابانی شد. هیئت منتخبی از سوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس که در رابطه با حوادث پس از انتخابات برای جویا شدن نظر مراجع و شخصیت های مؤثر نظام و نیز ارائه اطلاعات لازم به آنان درباره انتخابات، به دیدار آنان می رفت، در تاریخ۱۳۸۸/۴/۸ به دیدار خاتمی رفت.
🔸خاتمی در این دیدار دغدغه خود را لطمه خوردن به اعتماد عمومی دانست و راهکاری که برای حل این مسئله ارائه داد، تشکیل یک هیئت بی طرف بود:
🔻به هر حال یک حادثه ای رخ داده و مردم به آن اعتراض دارند؛ باید اشکالات را رفع و مردم را قانع کرد. حل این مسئله می تواند با تشکیل یک هیئت بی طرف صورت پذیرد.(سایت رسمی خاتمی، ۱۳۸۸/۴/۸)
🔹خاتمی در تیر ماه ۱۳۸۸ دیداری هم با خانوادهای دستگیرشدگان در ناآرامی های پس از انتخابات داشت که در این ملاقات از واژه شهید برای توصیه کشته شدگان در این حوادث استفاده کرد و خطاب به مهمانان گفت:
🔻متاسفم از اینکه اعلام جرم شما و عزیزانتان این است که در ایران ماندید و برای تقویت نظام و تامین حقوق مسلم مردم تلاش کردید و اینک باید مورد بی مهری و کم لطفی قرار گیرید.(سایت رسمی خاتمی، ۱۳۸۸/۴/۱۰)
🔸پنج روز بعد، خاتمی به همراه موسوی، کروبی و ۶۵ شخصیت دیگر که اسامی محمد سلامتی، محمدرضا تاجیک، عباس عبدی، سید هاشم آغاجری، محمد علی نجفی و فرشاد مومنی در میان آنها دیده می شد، نامه ای خطاب به مراجع تقلید نوشت که در آن بدون اشاره به علت دستگیر شدن بازداشت شدگان، آمده بود:
🔻همان گونه که استحضار دارید، هم زمان با اعلام نتایج دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، موج وسیعی از دستگیری ها از میان فعالان ستادهای انتخاباتی نامزدهای غیر دولتی و شهروندانی که در راه پیمایی های مسالمت آمیز شرکت جسته بودند، آغاز شد که در ادامه، با گسترش موج اعتراضات مردمی نسبت به تخلفات گوناگون و گسترده ای که در قبل، حین و بعد از انتخابات صورت گرفت، افزایش یافته و هنوز هم ادامه دارد.( همان، ۱۳۸۸/۴/۱۵)
🔹در این نامه به پخش اعترافات بازداشت شدگان پس از انتخابات اشاره شده و آمده بود:
دستگاه های تبلیغاتی دولتی و به ویژه صدا و سیما... با پخش اعتراف های نمایشی، سعی در اثبات این گونه اتهامات واهی به حرکتی مردمی دارد که تنها و تنها برای پاسداشت جمهوریت نظام شکل گرفت.
🔸در پایان نامه مذکور از مراجع تقلید خواسته شده بود روند رسیدگی به اتهامات به مجاری قانونی بازگردانده شود. به عقیده برخی اساسأ هدف این نامه جلوگیری از پخش این اعترافات بود.(انقلاب اسلامی در بوته آزمون، ص۳۳۳)
🇮🇷 @IRANeMOASER
✳️ مروری بر عملکرد فتنهگر بزرگ سال 1388؛ #سید_محمد_خاتمی /3
🔹خاتمی در یکی از فعالیت های خود در ارتباط با حوادث پس از انتخابات یک بار خواستار تحقیق و تفحص مجلس از انتخابات شد.(سایت رسمی خاتمی، ۱۳۸۸/۵/۴) و یک بار دیگر مجمع تشخیص مصلحت نظام را راه برون رفت می دانست(همان، ۱۳۸۸/۴/۳۰) و این به معنای نفی تمام عیار شورای نگهبان بود. حسین شریعتمداری مدیر مسئول روزنامه کیهان "مایکل لدین" دستیار ویژه وزیر دفاع وقت آمریکا را پیشنهاد دهنده این طرح می داند.( کیهان، ۸۸/۴/۳۰)
🔸 از نظر رضا روستا آزاد عضو شورای مرکزی جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی نیز بحث همه پرسی در حقیقت همان بحث ابطال انتخابات بود که موسوی پیش از آن مطرح کرده بود.(خبرگزاری فارس، ۱۳۸۸/۵/۴)
🔹وقتي موعد پخش اعترافات فرارسید، محمدعلی ابطحی عضو مجع روحانیون مبارز، پشت تریبون دادگاه رفت و رفتارهای میرحسین موسوی و محمد خاتمی را عامل آسیب رسیدن به مردم در روزهای پس از انتخابات عنوان کرد.
🔸 ابطحی در ادامه صحبت هایش از یک مثلث حامی تقلب سخن به میان آورد
که اضلاع آن را خاتمی، هاشمی رفسنجانی و موسوی تشکیل می دادند. او گفت:
🔻خاتمی فضای جامعه را می شناخت. وی اقتدار نظامی، انتظامی و مقام معظم رهبری که در جایگاه والایی قرار دارند را می شناخت و با توجه به اینکه وی نسبت به این موضوعات شناخت داشت. این یک نوع خیانت است که از موسوی در موضوع تقلب حمایت کرد.. پس از انتخابات در جلسه مشترکي هاشمی رفسنجانی، موسوی و خاتمی با یکدیگر هم قسم شدند. که پشت یکدیگر را خالی نکنند و بنده نمی دانم که این تنها نگذاشتن و یاری کردن یکدیگر پس از ۱۱ میلیون فاصله رای برای چه بود.
🔸خاتمی بلافاصله در واکنش به سخنان ابطحی، با نمایشی خواندن دادگاه متهمان، اعترافات مطرح شده را فاقد اعتبار عنوان کرد.(سایت رسمی خاتمی، ۸۸/۵/۱۰)
🔻سردار عزیز جعفری فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، طی سخنانی به نقش خاتمی در حوادث پس از انتخابات پرداخت و به نقل از ابطحی در اعترافات خود می گوید: «خاتمی و ابوالفضل فاتح و مهدی هاشمی رفسنجانی می گفتند که برنده شدن در این انتخابات خیلی با انتخابات گذشته فرق می کند. در این صورت جریان اصولگرا و رهبر دیگر نمی توانند سرشان را بلند کنند و این معنای یکسره کردن کار است.» یعنی رسیدن به یک نظام با ولایت فقیه بسیار ضعیف شده یا بدون ولایت فقیه جا بیفتد. اعتراضات در انتخابات کاملا برنامه ریزی شده بود. (پایگاه خبری تحلیلی سحر، ۱۳۸۸/۶/۱۱)
🔹جعفری در بخش دیگری از سخنرانی خود به سخنان منتشر نشده خاتمی در سال ۱۳۸۷ اشاره کرده و اضافه کرد، آقای خاتمی در بهمن ۱۳۸۷ می گوید:
🔻اگر در این انتخابات دهم احمدی نژاد سقوط کند، عملا رهبری حذف می شود، اگر به هر قیمتی و به هر شکلی اصلاحات دوباره به قوه اجرایی بازگردد، دیگر رهبری اقتداری در جامعه نخواهد داشت. سقوط اصولگرایی به معنای پایان اقتدار رهبری تلقی می شود و با شکست اصول گرایان باید قدرت رهبری را مهار کرد.»(همان)
🔸خاتمی در واکنش به سخنان سردار جعفری بدون تکذیب عباراتی که جعفری به او نسبت داده بود، گفت:
«عده ای برای مقابله با لیبرالیسم به فاشیسم پناه می برند.»(انقلاب اسلامی در بوته آزمون، ص ۳۳۵)
🔹۱۵ مهر ماه پس از آزادی سعید حجاریان از زندان، خاتمی به دیدار او رفت که برخی هدف از این دیدار را اعمال فشار بر حجاریان برای پس گرفتن اعترافات خود مبنی بر پروژه القای تقلب تفسیر کردند؛ اما به هر صورت، رسانه ها خبری درباره حرفی که حجاریان متناقض با اعترافات خود زده باشد، منتشر نکردند.
محمد علی ابطحی نیز پس از خروج از زندان از گفته های خود عقب نشینی نکرد. خاتمی وقتی در آذرماه ۱۳۸۸ به دیدار او و سخنان را شنید که نباید از فرض محال تقلب سخن می راندیم.( خبرگزاری فارس، ۱۳۸۸/۹/۱۶)
🇮🇷 @IRANeMOASER
✳️ مروری بر عملکرد فتنهگر بزرگ سال 1388؛ #سید_محمد_خاتمی /4
🔸در فاصله مهر ماه ۱۳۸۸ تا نهم دی ماه ۱۳۸۸ حوادث بسیاری رخ دادی خاتمی درباره اکثر آنها موضع خاصی نگرفت. او درباره حوادثی جر به آتش کشیده شدن مسجد لولاگر به دست حامیان موسوی، روزه خواری حامیات موسوی در نماز جمعه قبل از روز قدس به امامت هاشمی، حوادث روز عاشورا و سوت و کف زدن حامیان موسوی در این روز و راه پیمایی مردم در نهم دی ماه سکوت کرد.
🔹از حوادث شش ماهه دوم سال ۱۳۸۸ که مرتبط با خاتمی بود، می توان به اظهارات مادلين آلبرایت وزیر اسبق خارجه آمریکا اشاره کرد که علت کاهش محبوبیت خاتمی در ایران را نزدیکی او به آمریکا دانست.(فارس، ۸۸/۷/۲۰)
🔹آخرین موضع خاتمی در سال ۱۳۸۸ درباره انتخابات خرداد این بود:
🔻در این انتخابات اصلاح طلبی عنوان سبز را انتخاب کرد که تعبیر قشنگ و خوبی است؛ سبز نماد طراوت و روشنی و دوستی است. سبزی که مطرح شد، سبزی است که دلبسته به انقلاب اسلامی است و نسبتی با سلطه طلبان و منحرفان ندارد.(سایت بنیاد باران، ۸۸/۱۲/۲۵)
🔸در حوادث فتنه آلود بعد از انتخابات، خاتمی، اگرچه گاه با فتنه همراه شد، اما در بسیاری از موارد سکوت را برگزید. او در عین اینکه انتقادهایی نسبت
انتخابات و نظام داشت، اما مدیریت میرحسین بر فضای ایجادشده بعد از انتخابات را نیز قابل خدشه و در خور نقد می دانست. جدال او بامیر حسین را البته می توان جدالی تاکتیکی تلقی کرد. خاتمی در این دوران به جای استفاده از عبارت «جنبش سبز» بیشتر بر همان مفهوم "اصلاح طلبی" تکیه داشت.
🔹خاتمی و میر حسین در واقع دوروی یک سکه بودند. دو نفر با هدف و آرمان ۔ و ارزش هایی مشترک که یکی محافظه کارانه تر و دیگری تندرو تر و احساسی تر
🔸فی الواقع باید گفت خاتمی شخصیتی است که در سال های نخست همراه انقلاب می شود و حتی در مواردی با طرح همه پرسی در زمان بنی صدر شدید مخالفت می کند. او اما عقبة تئوریک مطلوبی ندارد و این همان اندیشه است که به عنوان زیر بنای کنش های اجتماعی، روبنای برخوردها و تصمیم های سیاسی او را می سازد.( انقلاب اسلامی در بوته آزمون، ص ۳۳۸) این انحراف تئوریک و به بیانی، غرب زدگی خاتمی و اهل تساهل و مدارا بودن او منشأ کنش های بعدی وی در دوران ریاست جمهوری و روی کار آوردن اندیشههای انحرافی و التقاطی می شود.
🔹دیدار خاتمی با سورس، طراح و مجری انقلاب های مخملین درسالهای ریاست جمهوری که در اعترافات کیان تاج بخشی آمده است، در خور تأمل و توجه است.( فارس، ۸۸/۶/۴)دیداری که خاتمی همواره از اخبار آن سکوت می کند.
🔸 بدون شک اندیشه های فکری خاتمی زمینه ساز جنگ نرم و فتنه بود و حال این اندیشه پوسیده کماکان از سوی همفکرانش در حال تجدید حیات و تطهیر می باشد تا در پروژه های بعد مورد استفاده قرار گیرد.
🇮🇷 @IRANeMOASER
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
توصیه مدیر محترم حوزههای علمیه آیتالله اعرافی به مطالعه جلد پنجم کتاب نهضت امام خمینی
آیتالله اعرافی در همایش «وحدت حوزه و دانشگاه»-27آذر1402:
«من در هفتههای اخیر جلد پنجم نهضت امام خمینی را خواندم. بروید این کتاب را، که در مورد شهید حاج آقا مصطفی [خمینی] است بخوانید. آدمی که در سن 47-46سالگی به شهادت و لقاء الهی پیوسته است ببینید چه مقاماتی داشته، خیلی فوقالعاده است قدر حاج آقا مصطفی در شعاع امام شناخته نشده است.»
#شهید_سیدمصطفی_خمینی
#مجتهد_شهید
خرید «نهضت امام خمینی-دفتر پنجم» از غرفه رسمی بنیاد تاریخپژوهی در «باسلام»
🎥گزارش ویژه خبرگزاری صدا و سیما پیرامون دفتر پنجم از کتاب نهضت امام خمینی
🇮🇷 @IRANeMOASER
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#بازنشر
📹 نماهنگ | پرچم غیرت یک ملت
👆 ماجرای اهدای پرچم جهاد اسلامی عشایر عرب خوزستان علیه استعمار انگلیس به رهبر انقلاب
➕ تصاویر منتشر نشدهای از پرچم قیام عشایر خوزستان علیه استعمار انگلیس در جریان جنگ جهانی اول که در سال ۱۳۷۵ به رهبر انقلاب اهدا شد و ایشان نیز تقدیم موزه آستان قدس رضوی کردند
🇮🇷 @IRANeMOASER
51.16M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥سخنرانی قائممقام حوزههای علمیه؛ حجتالاسلام و المسلمین ملکی پیرامون شخصیت برجسته مجتهد شهید آیتالله سیدمصطفی خمینی
🔹حجتالاسلام و المسلمین ملکی؛ قائممقام حوزههای علمیه در تاریخ 8آبان1402 بهمناسبت ایام شهادت مجتهد شهید علامه سیدمصطفی خمینی در مدرسه علمیه علوی-قم به ایراد سخن پرداختند.
🔸ایشان در ابتدای سخنرانی به فجایع غزه و آمیختگی حزن و حماسه اشاره کردند و در ادامه با اشاره به «جلد پنجم نهضت امام خمینی» افزودند:
🔹«من وقتی گذاشتم و این کتاب را دو-سه ساعت خواندم خاطراتی از قبل از ایشان (شهید سیدمصطفی خمینی) داشتم چقدر ایشان برای پیروزی انقلاب زحمت کشید... حتما این کتاب را تورق بزنید، پیشنهاد میدهم حتما ببینید. حاج آقای روحانی دقیق نوشته است.»
🔸ایشان در ادامه برای تبیین جایگاه والای شهید سیدمصطفی خمینی به ویژگیهای برجسته ایشان از جمله:«وکالت تام امام خمینی به ایشان، رهبری نهضت بعد از دستگیری امام، سیره ایشان در نگارش تاریخ نهضت و پژوهش، جریانشناسی، نفوذناپذیری، شخصیتی آقازادگی نداشتن، جایگاه علمی و عرفانی والا، توسل و ارتباط با اهل بیت علیهمالسلام» اشاره کردند.
🔹فیلم سخنرانی ایشان را در ضمیمه مشاهده میکنید.
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #اطلاعات ۱۰ دی ۱۳۶۲
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #کیهان ۱۰ دی ۱۳۶۲
🇮🇷 @IRANeMOASER
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥پاسخ شهید بهشتی به اعتراضات علیه مرحوم آیتالله مصباح
🔘بهمناسبت سالگرد ارتحال آیتالله مصباح یزدی
#اختصاصی
#انتشار_برای_نخستینبار
حجتالاسلام و المسلمین علی مصباح:
🔹من بعدها شنيدم ...در يک جلسهای در خدمت شهيد بهشتی راجع به نحوه برخورد آيتالله مصباح و مسئله شريعتی صحبت شده بود و مثلاً اعتراض شده بود که چرا آقای مصباح چنين میکند و درست نيست.
🔸نقل شد که شهيد بهشتی جواب داده بودند که آقای مصباح معتقد است که شريعتی براي عدهای بُت شده، بُت را بايد چکار کرد؟ گفته بودند بُت را بايد شکست! گفت آقاي مصباح هم دارد همين کار را میکند.
🔹يعني يک نوع دفاعی [از مرحوم آیتالله مصباح کردند] با اينکه ايشان حالا از جهت تشخيص مصداقی نظرشان با آيتالله مصباح تفاوت داشت ولی در اين که ایشان بر اساس وظيفهای که تشخيص میدهد دارد عمل میکند و بر اساس آن تشخيص همين کار را بايد بکند [تردیدی نداشتند.]
🇮🇷 @IRANeMOASER
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥حفظ احترام شهید بهشتی توسط مرحوم آیتالله مصباح
🔘بهمناسبت سالگرد ارتحال آیتالله مصباح یزدی
#اختصاصی
#انتشار_برای_نخستینبار
حجتالاسلام و المسلمین علی مصباح:
▫️هيچ موقع از حاج آقا چيز منفی راجع به شهيد بهشتی نشنيدم. يک نمونهاش هم اين است بعد اينکه اين اتفاق [اختلافات در خصوص برخورد با آقای شریعتی و خروج آیتالله مصباح از مدرسه حقانی] افتاد، تابستان بعدش در خوانسار يک برنامهای بود. مدرسه تازهسازی را مرحوم آقای ابنالرضا در خوانسار میساختند يک بخشی از آن ساخته شده بود و يک بخشی هم داشت ساخته میشد، ايشان [از آيتالله مصباح] دعوت کرده بودند که يک برنامه بگذاريد اينجا براي طلبهها و هوا هم خوب است و يک برنامهای بود، يک عده از طلبهها بودند، آيتالله مصباح بود. آقاي يوسفی غروی و مرحوم آقای تسخيری و اينها، يک عده از اساتيدی بودند که درس میدادند؛ آقای تسخيری اقتصادنا درس میدادند... و آيتالله مصباح هم درس خودشناسی و...
▪️اين برنامه آنجا بود و يک نيمهشعبانی بود که شهيد بهشتي آمدند آنجا در آن مدرسه. اين نشان میداد که هم شهيد بهشتی آن احترام و علاقه را حفظ کردند [هم حاج آقا] تا آنجا که شهيد بهشتی تشريف آوردند، حاج آقا به من گفتند که دست آقا را ببوس! و آن جلسه هم خيلی جلسه انسی بود...
▫️من هیچوقت پشت سر بهشتی حرف تضعیفکننده از ایشان نشنیدم البته هميشه میفرمودند که اختلاف نظر وجود دارد و ايشان نظرشان اين است و من نظرم اين و هر کسی بايد به نظر خودش عمل بکند.
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #اطلاعات ۱۱ دی ۱۳۶۲
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #کیهان ۱۱ دی ۱۳۶۲
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #جمهوری_اسلامی ۱۱ دی ۱۳۶۲
🇮🇷 @IRANeMOASER
📆۶۰ سال پیش در چنین روزی
📜چهارشنبه ۱۱ دی ۱۳۴۲
➖امروز به مناسبت فرا رسیدن نیمه شعبان به دعوت استادان و طلاب حوزه علمیه قم جشن با شکوهی در مسجد اعظم قم برگزار شد. در این جشن از زندانی بودن «پیشوای عالیقدر شیعیان» (آیتالله خمینی) شدیدا ابراز تنفر شد. در پایان این مراسم اعلامیههایی در میان مردم منتشر شد و شهربانی قم
سه نفر از طلاب را به همین جرم، جلب و توقیف کرد.1
➖کارت تبریکی به مناسبت میلاد ولیعصر (عج) از طرف « مجاهدین حوزه علمیه قم» تدوین، چاپ و برای آیتالله خمینی ارسال شد. در متن این کارت تبریک آمده است : « اللهم انا نرجوا الیک فی دوله کریمه تعزبها الاسلام و اهله- عید میلاد با سعادت ولی اله المنتقم عجلالله تعالی فرجه الشریف را به ساحت مقدس جانشین بزرگوار آن حضرت، بزرگ مرجع تقلید عالم تشیع حضرت آیتالله العظمی خمینی متعالله المسلمین بطول بقائه، تهنیت عرض کرده و مزید توفیقات آن جناب را برای حفظ قانون مقدس اسلام در تحت عنایت مخصوص خداوند متعال و توجهات خاص حضرت ولیعصر (عج) خواستاریم.» 2
➖امروز بازاریان مشهد، تصاویر بزرگ آیتالله خمینی، آیتالله قمی و آیتالله سید محمد هادی میلانی را به در و دیوار مغازههای خویش نصب کردند. 3
➖عدهای از روحانیون حوزه علمیه قم پیام تبریکی به مناسبت فرا رسیدن نیمه شعبان برای آیتالله سیدمحمود طالقانی ارسال کردند.
ادامه مطلب 👇🏻
🇮🇷 @IRANeMOASER
👈🏻در متن این پیام آمده است:« عید خجسته میلاد بزرگ مصلح جهان بشریت و بنیانگذار حکومت حق و عدالت و ویرانکننده کاخ بیداد و ستمگری حضرت بقیهالله صاحبالزمان عجلالله را به آن مجاهد عالیقدر، مخلصانه تبریک گفته و توفیقات آن جناب را در راه مجاهدات دینی و ملی در سایه توجهات حضرت منتظر عجلالله از خدای قاهر و قادر خواستاریم. از طرف حوزه علمیه قم: محمدکاظم قریشی، محمداسماعیل ابراهیمنژاد، محمدحسین آلطاهر، علی حجتیکرمانی، محمد خامنه، رضا گلسرخیربانی، علیاصغر طاهری، یوسف صانعی، محمدرحیم اصفهانی، رضا مطلبی، حجتالله کیانی، محمد احسانی، غلامحسین فلاح، محمدمهدی کروبی، کاظم نورمفیدی، علیرضا برزگر، محمد حسینی، سیدعبدالرسول حجازی، عبدالمجید روشنی، احمد حقشناس، عبدالحسین رفیعا، معزی، محسن فیاض، روحالله نجفآبادی، تقی ورچه، هادی دوست محمدی، محمدعلی کجانی، محمدحسین رحیمیان، خسروشاهی، رضا نوربخش، سیدعلی خامنه، زینالعابدین بنی فاطمه»4
➖به گزارش ساواک در مراسم جشن نیمه شعبان در مسجدی واقع در مقابل پپسیکولا روحانیونی که به منبر میرفتند اغلب ضمن سخنرانی خود به آقای خمینی اشاره و درباره نامبرده دعا میکردند. یکی از روحانیون به نام مروارید درباره علت دستگیری آیتالله خمینی اظهار نمود:
« طبق قانون اساسی قبل از تصویب هر قانونی باید از مراجع تقلید کسب تکلیف شود و روحانیون باید دولت را راهنمایی کنند و آیتالله خمینی را به جرم همین صحبت بازداشت کردند و دولت که روحانیت را مخالف ] اجرای[ اصلاحات میدانست هیچگونه توجهی به آنها ننمود و دست به کارهای خلاف شرع و قانون زد. کدام روحانی است که مخالف پیشرفت دهقانان باشد؟ کیست که بگوید فقر نباید از بین برود؟ ما کارهای اساسی را قبول داریم. این چراغانیها همه برای وجود کسی است که خواستار ظهور او هستیم و میخواهیم بیاید و دنیا را پر از عدل و داد کند.»5
➖حجتالاسلام محمدتقی فلسفی ساعت 10:30 دقیقه صبح در حضور جمعی در منزل خود ضمن اعتراض به مداخله سازمان امنیت در تمام کارهای کشور و مردم، از اینکه هیچ مرجع و دادرسی برای شکایت وجود ندارد، انتقاد کرد.6
پی نوشتها:
1- بعثت ارگان مخفی دانشجویان حوزه علمیه قم، به کوشش علی حجتی کرمانی، سروش، ص 48.
2- روحانی، سیدحمید، بررسی و تحلیلی از نهضت امام خمینی، ج چهارم، 1358، ص 624.
3- آیت الله سیدمحمدهادی میلانی، مرکز بررسی اسناد تاریخی، ص 498.
4- یاران امام به روایت اسناد ساواک، آیت الله سید محمود طالقانی، مرکز بررسی اسناد تاریخی، ص 468-470.
5- سیر مبارزات امام خمینی در آینه ساواک، ج2، مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی، 1386-ص 170-171.
6- یاران امام به روایت اسناد ساواک، حجت الاسلام محمدتقی فلسفی، مرکز بررسی اسناد تاریخی، ص 245.
🇮🇷 @IRANeMOASER
📆پنجشنبه ۱۲ دی ۱۳۴۲
➖پس از بازداشت سیدمرتضی جزایری و انتقال وی به زندان قزلقلعه، آیتالله سیدمحمدهادی میلانی تلگرافی خطاب به ایشان مخابره کرد: « حضرت رکنالاسلام آقای سیدمرتضی جزایری دامت معالیه خبر رسیده در مراجعت از ارض آستان قدس رضوی دستگیر شدهاید. بله زندان جایی است که پدران بزرگوار سلامالله علیه به آنجا رفتهاند یقین دارم این پیشآمد تاثیری در روحیه جنابعالی ندارد و البته یک قافله دل بهمراهتان است.» 1
➖آیتالله ابوالقاسم خویی طی تلگرافی خطاب به حجتالاسلام باقر طباطبایی از بازداشت عدهای از روحانیون از جمله آیتالله محمدعلی قاضی، خسروشاهی، دروازهای و وعاظی چون ناصرزاده و انزابی به جرم دفاع از دین و عدالت، اظهار تاثر شدید کرد. 2
➖به گزارش ساواک روحانیون طرفدار آیتالله خمینی در تبریز کماکان در زمینه تحریک مردم علیه دولت و مخالفت با اقدامات دولت به فعالیتهای خود ادامه میدهند و محرمانه با جمعی از روحانیون تهران، از جمله پسر آیتالله خمینی که سردسته آنان است، مرتبا در تماس هستند و اکثر اعلامیهها و بیانیههای مختلفی که روحانیون مخالف دولت و طرفدار آیتالله خمینی در تبریز منتشر میکنند مستقیما از تهران ارسال میشود.3
پی نوشتها:
1 . آیتالله سیدمحمد هادی میلانی، ج اول، مرکز بررسی اسناد تاریخی، ص 496.
2 . قیام 15 خرداد به روایت اسناد ساواک، ج4، دوران حصر، مرکز بررسی اسناد تاریخی، 1380، ص321.
3 . سیر مبارزات امام خمینی در آینه اسناد به روایت اسناد ساواک،ج2،موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی، 1386- ص169.
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #اطلاعات ۱۲ دی ۱۳۶۲
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #کیهان ۱۲ دی ۱۳۶۲
🇮🇷 @IRANeMOASER