🔴نقش باند سیدمهدی هاشمی و بیت منتظری در آشوب دهه شصت افغانستان
▫️با خودسریهای جریان #سیدمهدی_هاشمی در امور خارجی کشور، #نهضت_مقاومت_شیعی در افغانستان دچار اختلاف و جنگ داخلی شد و فعالیتهایی هم در عربستان و برخی کشورهای اروپایی صورت گرفت که مغایر با سیاستهای تعیین شده انقلاب اسلامی در زمینه بینالملل بود و هزینههای سنگینی به نظام تحمیل کرد؛ به گونهای که #آیتالله_خامنهای رئیسجمهور وقت در خطبههای نماز جمعه تهران، نسبت به این اقدامات موضعی صریح و علنی گرفت:
▪️«ما برای اشاعه نظرات و ایدههای سیاسی خودمان از روشهای گوناگونی که تصور میشود، استفاده نمیکنیم. نمیخواهیم به زور و با ارتباطات مخفی آرمانهای انقلاب را به ملتها تزریق کنیم»
▫️آیتالله خامنهای درباره اقدامات سیدمهدی هاشمی در مسئله افغانستان میگویند:
«ممکن است که ایشان (منتظری) در کار افغانستان رسماً نماینده نداشت اما همین سیدمهدی و اینها به پشتوانه ایشان در مسائل افغانستان دخالت میکردند.
اصلا شکلگیری اختلافات در درون شیعه و گروههای شیعه از همان زمان است. در افغانستان اینها از چند گروه یک گروه تند خشنی تشکیل دادند که حتی گفته میشد بعضیها را سر به نیست میکنند. بقیه گروهها را به کلی نفی میکردند، از صحنه خارج میکردند، جلوی کمک به آنها را میگرفتند. کارهای عجیبی داشتند.»(روایت رهبری صص١٨٣-١٨٢)
◀️پینوشت:
طالبان در ذهن جامعه ایرانی نماد تحجر و خشونت است و اقدامات غیرقابل دفاع آنها در دهههای گذشته ریشه در تفکرات التقاطی-سلفی آنها دارد. سیدمهدی هاشمی، از ارکان بیت منتظری در دهه شصت، را میتوان نسخه شیعی #طالبان دانست. او و همراهانش با انحراف از چارچوب اعتقادی-رفتاری تشیع و خارج از مدار سیاست خارجی جمهوری اسلامی به نماد خشونت و تفرقهافکنی در افغانستان بدل شدند.
#افغانستان
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #اطلاعات ۲۵ مرداد ۱۳۶۰
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #کیهان ۲۵ مرداد ۱۳۶۰
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #جمهوری_اسلامی ۲۵ مرداد ۱۳۶۰
🇮🇷 @IRANeMOASER
♨️لبنان پس از حماسه
🔻خاطرات دو خبرنگار ایتالیایی از لبنان بعد از جنگ سی و سه روزه؛ به مناسبت پیروزی حزبالله در جنگ سی و سه روزه
🔸سختیهای سفر در میان محاصره هوایی و دریایی اسرائیل
🔸کشور شکستناپذیر
🔸سکوت عروس خاورمیانه
🔸لبنان؛ صورتِ زخمی نگاه پرافتخار
🔸حزبالله در قلب مردم لبنان
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #اطلاعات ۲۶ مرداد ۱۳۶۰
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #کیهان ۲۶ مرداد ۱۳۶۰
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #جمهوری_اسلامی ۲۶ مرداد ۱۳۶۰
🇮🇷 @IRANeMOASER
⚫️محمدرضا پهلوی دست به دامن شعبان بیمخ
عاشورای حسینی؛ نهضت خمینی /۶
▫️در برابر اين هرزهگويىهاى رژيم، هرچه عاشورا و شهادت قهرمان كربلا نزديکتر مىشد، خروش تودهها فزونى مىيافت و آتش #انقلاب_اسلامى شعلهورتر مىشد و تنفر و انزجارشان از رژيم شاه و هيأت حاكمه، بيشتر بروز مىكرد. نقطه اوج اين خروش و شورش مردمى، روز عاشوراى ٨٣ (١٣ خرداد ۴٢)بود كه حدود صدهزار نفر از توده هاى به پاخاسته مسلمان، بىعلم و كتل در حالى كه هر يک عكسى از قائد بزرگ را در دست داشتند، با شعار «خمينى خدا نگهدار تو، ملت طرفدار تو» به خيابانهاى تهران ريختند و تظاهراتى برپا كردند كه نمايانترين تجلّى ارادۀ ملت بود.
◾️چند روز پيش از عاشورا، همه جا اعلام شد كه دستههاى عزادارى، صبح عاشورا در مدرسه «حاج ابوالفتح» واقع در ميدان شاه آن روز، اجتماع كنند تا دسته جمعى به تظاهرات خيابانى دست زده، وفادارى و پشتيبانى كامل خود را نسبت به رهبر ابراز كنند و آخرين سخن
خود را درباره هيأت حاكمه و شخص شاه بر زبان آورند.
◽️پليس شاه كه آن روزها سر در لاک خود فرو برده بود و در مسير دستههاى عزادارى با لباس رسمى ظاهر نمىشد، صبح عاشورا پيش از آغاز رفت و آمد در خيابانها يكباره با تفنگ و سرنيزه در ميدان شاه ظاهر شد و مدرسه « #حاج_ابوالفتح » را محاصره كرد و درب آن را بست و بدينوسيله خواست از برگزارى تظاهرات پرشكوه ملى و اسلامى در اين روز حساس و خونين جلوگيرى كند!
◾️هنوز خورشيد #عاشورا سر از افق برنياورده بود كه سيل جمعيت به سوى ميدان شاه و مدرسه حاج ابوالفتح سرازير شد و اندكى بعد، اجتماع عظيمى در مقابل آن مدرسه كه در محاصرۀ پليس بود، به وجود آمد. ناگهان مردم با فرياد « #خمينى، خمينى » به طرف مدرسه حاج ابوالفتح هجوم بردند. پليس شاه كه به راه و كارش ايمان نداشت، ياراى مقاومت در خود نديد و در برابر سيل خروشان مردم پا به فرار گذاشت و صحنه را ترك كرد و مدرسه و اطراف آن به تصرف تودههاى انقلابى درآمد.
◽️دسته هاى عزادار با شعارها و نوحههاى شورآفرين و حماسى كه غالباً از اوضاع روز، امام خمينى و فاجعه فيضيه حكايت مىكرد، رو به مدرسه حاج ابوالفتح آوردند و ديرى نپاييد كه صحن و شبستان و حتى بام مدرسه، از جمعيت آكنده شد و ديگر براى ورود دستههايى كه از راه مىرسيد، جايى نماند.
◾️شاه كه از اين تظاهرات مردمى بويژه در روز عاشورا وحشت كرده بود، درصدد برآمد تظاهرات سهمگين را در آغاز و پيش از اوجگيرى سركوب كند!و براى اين منظور «شعبان بىمخ» (چاقوكش معروف)را كه در كودتاى امريكايى ٢٨ مرداد نقش بسزايى داشت، مأموريت داد كه چاقوكشانش را به صورت دسته سينهزن به ميانه تظاهركنندگان بفرستد تا در فرصتى مناسب، پيش از آنكه تظاهركنندگان از مدرسه خارج شوند، اين مزدوران با عربده «جاويد شاه» به آنان حملهور شوند و عدهاى را مجروح و مصدوم سازند و اجتماع را از هم بپاشند. آنها فكر مىكردند در اين حالت، مردم غافلگير مىشوند وگمان مىكنند كه اكثر جمعيت مردم، مأمورند و به سلاح مجهزند، از اين رو پراكنده مىشوند. (نهضت امام خمینی ج١ ص۴٧٠-۴۶٩)
ادامه دارد...
🔴وقایع دنبالهدار تاریخی با محور «پیوند هیئت و سیاست»
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #اطلاعات ۲۷ مرداد ۱۳۶۰
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #کیهان ۲۷ مرداد ۱۳۶۰
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #جمهوری_اسلامی ۲۷ مرداد ۱۳۶۰
🇮🇷 @IRANeMOASER
مقام معظم رهبری :
🔻بصیرت اباالفضل العبّاس کجاست؟ همه یاران حسینی، صاحبان بصیرت بودند؛ اما او بصیرت را بیشتر نشان داد. در روز تاسوعا، مثل امروز عصری، وقتی که فرصتی پیدا شد که او خود را از این بلا نجات دهد؛ یعنی آمدند به او پیشنهاد تسلیم و اماننامه کردند و گفتند ما تو را امان میدهیم؛ چنان برخورد جوانمردانهای کرد که دشمن را پشیمان نمود. گفت: من از حسین جدا شوم!؟ وای بر شما! اف بر شما و اماننامه شما!(٧٩.١.٢۶)
#محرم
#تاسوعا
#ملت_حسین_به_رهبری_حسین
🇮🇷 @IRANeMOASER
💢یک اشتباه تکراری
🔻سالروز کودتای ٢٨مرداد
«دولت مصدق سیاست موازنه منفی داشت و می گفت نه شوروی، نه انگلیس، نفر سوم. نفر سوم آمریکا بود. مصدق همه امید خود را در سبدی تحت عنوان سیاست موازنه منفی گذاشت که آن سبد در جمهوری اسلامی تبدیل به سبد برجام شد. متاسفانه این سبد ها خیلی شبیه هم است.» (دکتر مظفر نامدار، ١٢آبان ٩٩ وبینار شیطان بزرگ بدون روتوش)
🇮🇷 @IRANeMOASER
♦️ناگفتههایی از حیات سیاسی مصدق: از نوشیدن شربت شهادت در راه وطن! تا #سرکوبی هموطنان در راه منافع انگلستان
🔻به مناسبت سالروز کودتای ۲٨مرداد
🔹چهره #هفت_رنگ دکتر مصدق در تاریخ سیاست این مملکت به گونهای است که روزی وی خود را چنان وطن پرست معرفی می کند که حاضر است در راه کشور شربت شهادت بنوشد و روزی پرده از #اسرار_پشت_پرده خود با انگلیسی ها بر می دارد.
🔸وی بعد از اتمام تحصیلات در حال بازگشت به ایران از بندر مارسی با یک کشتی به سوی بمبئی در هندوستان حرکت کرد. در این کشتی #سرپرسی_کاکس وزیر مختار انگلستان و امضاء کننده قرار داد ۱۹۱۹ نیز حضور داشت! کاکس خود را به مصدق نزدیک کرده و اطلاعات مربوط به سفر به ایران را در اختیار وی می گذارد!!
🔹«از مارسی با یک کشتی که پانزده روز بعد به بمبئی می رسید، حرکت کردم و از بحر احمر که می گذشتم، یک شب پس از صرف شام (سرپرسی کاکس) همان وزیر مختار انگلیس که قرارداد #وثوق_الدوله(پسرخاله مصدق) را امضاء کرده بود و به سمت کمیسر عالی انگلیس به بغداد می رفت، خود را به من نزدیک نمود و بعد از معارفه سؤال کرد چند روز در (بمبئی) می مانم و بعد به کدام یک از بنادر خلیج فارس وارد می شوم؟ گفتم توقف من در بمبئی زیاد نخواهد بود و مایلم در بصره پیاده شوم و از آن جا با راه آهن بغداد مسافرت نمایم، که وعده داد در عدن تحقیقات کند و مرا از چگونگی وضعيات آن هر دو مطلع نماید. شب دیگر باز پس از صرف شام نزدیک من آمد و گفت تحقيقاتم به این نتیجه رسید که راه آهن بغداد را اعراب خراب کرده اند و اکنون از این خط نمی توان عبور نمود.(خاطرات و تألمات ، صفحه ۱۲۰)
🔸و اینگونه محمد مصدق جوان از فرنگ برگشته به پیشنهاد دایی خود #عبدالحسین_فرمانفرما به والی گری فارس منصوب می گردد.
🔹مصدق ، علت پیشنهاد والیگری فارس به خودش را دو چیز می داند: مردم و #سیاست_خارجی! که در خاطراتش یکی را مفصل توضیح داده و از دیگری می گذرد.
🔸«نه مردم می خواستند کسی به فارس برود که از رویه ولایت سابق پیروی کند، نه سیاست خارجی می خواست در آن وقت که تبلیغات #کمونیستی رو به شدت می گذاشت، مردم ناراضی شوند..لذا از تمام طبقات و احزاب و دستجات به تلگرافخانه رفتند و انتصاب مرا به آن ایالت از نخست وزیر پیرنیا مشیر الدوله در خواست کردند.(خاطرات و تألمات، صفحه ۱۲۱)
🔹از تلاش های فرمانفرما و انگیزه وی از بقا خواهرزاده اش به عنوان والی فارس که بگذریم، سیاست خارجی مورد اشاره مصدق در آن هنگام، تنها انگلیس بود.
🔸چنانچه مصدق در جای دیگر به ارتباط نزدیک خود با برخی مأموران انگلیسی تصریح می کند. (خاطرات و تألمات،ص۱۲۳)
🔹ارتباط مصدق با انگلیسی ها به رفاقتش با کلنل فریزر(ژنرال انگلیسی برجسته پلیس جنوب) هم می رسد و وی از رفتار انگلیسی ها به نیکی یاد می کند و حتی از ماژور هود که قصد سرکوب تنگستان را داشت به نیکی یادکرده و او را شریف و وطندوست میداند و تلاش میکند به جای آنکه سرکوب تنگستان برای پلیس جنوب زحمتی ایجاد کند، خود این مأموریت وطنپرستانه (!!!) را انجام دهد:
«من مأمورین بسیار شریف و وطن دوست از انگلستان دیده ام من مذاکراتى در شیراز و در تهران با اینها دارم یک روزى #ماژور_هود قنسول انگلیس آمد به من گفت ما حکم داده ایم تنگستانى ها را بلند بکنند من حالم به هم خورد گفت شما چرا حالتان به هم خورد گفتم چون این صحبتى که کردید نه در نفع شما بود نه در نفع ما گفت توضیح بدهید گفتم شما از پلیس جنوب شکایت دارید و میگویید که پلیس جنوب در شیراز منفور است پس وقتى که شما #پلیس_جنوب را مأمور بیشه تنگستان بکنید بر منفوریت آنها افزوده میشود تنگستانى ها اگر شرارت میکنند من تصدیق میکنم اگر بعضى از آنها راهزنى میکنند من تصدیق دارم اگر آنها را پلیس جنوب تنبیه کند آنها جزء شهدا و وطن پرستها میشوند و من راضى نیستم ولى اگر من که والى هستم آنها را تنبیه کنم به وظیفه خودم عمل کردهام و کار صحیحى کردهام گفت توضیحات شما مرا قانع کرد شما کار خودتان را بکنید من از شما تشکر میکنم بعد از چند روز من #تنگستان را امن کردم و ماژور هود آمد از من تشکر کرد این سابقهای است که من با ماژور هود قنسول انگلیسى دارم با #کلنل_فریزر هم که امروز ماژر ژنرال فریزر شده سابقه دارم(مشروح مذاکرات مجلس ملى، دوره۱۴ جلسه ۳ صورت مشروح مجلس روز سهشنبه ۱۶ اسفندماه ۱۳۲۳)
🔸مصدق اینجا ضمن اینکه منافع دولت انگلستان را بر منافع ملت خودمان ترجیح می دهد با ذوق زدگی از رفاقت خود با اشغالگران انگلیسی به نیکی یاد می کند و حتی در فرازهای بعد از پذیرایی خود از آنان یاد می کند (خاطرات و تالمات، ص۱۲۵) نکه مهم آنکه انگلستان در آن روزها، همچون امروزِ خود هرنوع اقدام استقلالطلبانه علیه خود را به «دزدی، راهزنی، اقدام غیرانسانی و...» تعبیر میکردند.
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #اطلاعات ۲۸ مرداد ۱۳۶۰
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #کیهان ۲۸ مرداد ۱۳۶۰
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #جمهوری_اسلامی ۲۸ مرداد ۱۳۶۰
🇮🇷 @IRANeMOASER
⁉️نسیم کودتا یا نسیم آزادی؟!
▪️سالگرد کودتای آمریکایی-انگلیسی ٢٨ مرداد
▫️#کودتای_٢٨ یکی از حوادث تلخ در تاریخ معاصر ایران بود.اختلاف، تکرویهای آقای #مصدق،سیاست غیراسلامی وی و خوشباوری او نسبت به آمریکا زمینهساز کودتایی شد که به دست بیگانگان رقم خورد.
▪️بازخوانی عوامل کودتا ما را به شناخت هرچه بهتر خیانت غرب به ویژه آمریکا و انگلیس خواهد رساند و شاید بتوان بزرگترین عبرت از این فاجعه را در یک جمله خلاصه کرد:
«وقتی به بیگانگان تکیه کنیم ضربه میخوریم.»
◀️زمینههای و عوامل کودتای ٢٨مرداد در بیان تاریخنگار انقلاب اسلامی:
▫️« #کفتار_پیر »(انگلستان) دندان استعماریاش کند شده بود و با همکاری امریکا میتوانست توطئه کودتا را پیش ببرد.
▪️عامل دیگر کودتا خوشبینی مصدق به #امریکا بود. وقتی به بیگانگان تکیه کنیم ضربه میخوریم. هرگاه در طول تاریخ به بیگانگان اعتماد کردیم ضربه خوردیم.
▫️#آیتالله_کاشانی و #نواب، در نامهها و اطلاعیههای خودشان تذکر داده بودند امریکا با انگلیس فرقی نمیکند اما اعتماد مصدق به امریکا تاحدی بود که نتوانست باور کند امریکا به وی خیانت میکند.
▪️۱۸ روز قبل از کودتا در ۱۰ مرداد ۱۳۲۰ روزنامه « #باختر_امروز» که ارگان رسمی دولت بود و مرحوم #حسین_فاطمی سردبیری آن را برعهده داشت، در تیتر درشتی نوشت «نسیم آزادی از کشور جورج واشنگتن به سمت ایران وزیدن گرفت». اگر این حد از اعتماد مصدق به امریکا نبود و امریکا را مانند انگلیس نگاه میکرد، احتمال داشت کودتا موفق نشود.
🔻متن کامل بیانات حجتالاسلام و المسلمین سیدحمید روحانی در خصوص زمینههای کودتای ٢٨مرداد:
▫️▪️https://tn.ai/1160827
🇮🇷 @IRANeMOASER
1_903415276.pdf
655K
🖊پاسخی مستند به اتهامات بیاساس علیه مرحوم آیتالله کاشانی
⚫️سالروز کودتای ٢٨مرداد
▫️نهضت ملی شدن صنعت نفت ایران به عنوان یکی از تأثیرگذارترین رویدادهای #تاریخ_معاصر_ایران به شمار میآید که هرچند فصل جدیدی در مسیر مبارزاتی مردم ایران گشود؛ اما سرانجام با توطئههای مستبدان داخلی و #استعمارگران_خارجی به شکست انجامید.
▪️در پیروزی و شکست این نهضت عوامل متعددی نقش داشتهاند که بررسی عملکرد و سهم هرکدام از آنها، میتواند الگوی پژوهشی جدیدی در اختیار محققان قرار دهد.
▫️در مقاله پیشرو اقدامات و فعالیتهای #آیتالله_سیدابوالقاسم_کاشانی در تداوم نهضت ملی شدن صنعت نفت بعد از کودتای ٢٨ مرداد مورد بازبینی قرار گرفته است و به اتهام کسانی که معتقدند آیتالله کاشانی بعد از کودتا با حکومت همکاری کرد و سکوت اختیار نمود پاسخ داده است.
مقاله «آیتالله کاشانی و تداوم جنبش ملی شدن صنعت نفت بعد از کودتای ۲۸ مرداد»، فصلنامه تخصصی ١۵خرداد، شماره ٣٢
🇮🇷 @IRANeMOASER
🔴فاجعهای ملی و ردپای یک حکومت خائن
🔻نگاهی گذرا به نقش رژیم پهلوی در فاجعه آتشسوزی سینما رکس/١
▫️پس از آتشسوزی #سینما_رکس_آبادان حکومت پهلوی تلاش کرد مسئولیت این جنایت را به گروههای مبارز و انقلابیون مذهبی منتسب کند اما اقدامات حکومت برای اینکه مخالفان خود را عامل این جنایت معرفی کند با روشن شدن جزئیات حادثه نتیجه عکس داد.
▪️ جزئیاتی نظیر قفل بودن دربهای خروجی، کیفیت مواد آتشزا، تأخیر ده دقیقهای در خبر کردن آتشنشانی، نبود آب در شیرهای آتشنشانی یکی از بزرگترین #پالایشگاههای_نفتی_جهان، نزدیکی شهربانی با محل سینما و توضیحات کارشناسان؛ همگی مبین دست داشتن ساواک و شهربانی در آتشسوزی سینما رکس بود.
▫️با اوجگیری دامنه اعتراضات مردم نسبت به عملکرد حکومت در قبال آتشسوزی سینما رکس، برخی از سردمداران حکومت پهلوی برای پاک کردن جنایت به دخل و تصرف در حقایق پرداختند.
▪️ #هوشنگ_نهاوندی (وزیر علوم کابینه شریف امامی) در کتاب «آخرین روزهای پایان سلطنت و درگذشت شاه» در حالی که سعی میکند به تبرئه حکومت پهلوی از این جنایت بپردازد، مطالبی را بیان میکند که نمایانگر چهره حقیقی ماجراست :
▫️ «حکومت با بیخیالی به این ماجرا پرداخت به گونهای که گویا یکی از حوادث معمول رخ داده است. از مطبوعات خواستند که زیاد به این ماجرا بند نکنند و مطبوعات نیز تقریبا همینگونه رفتار کردند. این روش برخورد افکار عمومی را شگفتزده و منزجر ساخت. اعلیحضرتین در #نوشهر بودند نه نخستوزیر و نه وزیری از دولت او به خود زحمت رفتن به آبادان را نداد...
▪️این ادعای نهاوندی که حکومت به #مطبوعات دستور داده که به فاجعه سینما رکس نپردازند نشان میدهد که رژیم پهلوی میدانست با زنده نگه داشتن این جنایت بزرگ در اذهان عمومی، پس از چندی سرنخها به دولت، ساواک و شهربانی ختم خواهد شد. وگرنه دست و پاهای مذبوحانهای که حکومت برای مقصر جلوه دادن #انقلابیون_مذهبی زد، اگر واقعیت داشت به دلیل اوجگیری نهضت امام خمینی میتوانست به عنوان فرصتی برای ضربه زدن به نهضت از آن استفاده کند. اما رژیم میدانست این دست و پا زدنها بیش از هر چیز شرایط را برای غرق شدن سلطنت فراهم میکند. (برگرفته از مقاله بررسی حادثه آتشسوزی سینما رکس آبادان در ٢٨مرداد١٣۵٧، فصلنامه تخصصی پانزده خرداد، ش۵٢)
⚫️٢٨مرداد؛ سالگرد فاجعه سینما رکس
🇮🇷 @IRANeMOASER
🔴عوامل جنایت اعتراف میکنند
🔻نگاهی گذرا به نقش رژیم پهلوی در فاجعه آتشسوزی سینما رکس/٢
▫️ #پرویز_راجی (آخرین سفیر شاه در لندن) در خاطرات خود در ٢۵مرداد١٣۵٧ (سه روز قبل از فاجعه سینما رکس) مینویسد:
▪️ «در ملاقات با #هوشنگ_انصاری (وزیر دارایی) به او گفتم: اعلیحضرت فعلا چارهای ندارد جز اینکه خونسردی خود را حفظ کند؛ اوضاع را به حال خود بگذارد و در خصوص خونریزی و خرابکاری مخالفان دست به تبلیغات بزند تا بلکه #طبقه_متوسط از خواب غفلت بیدار شده، به عواقب سلطه اجامر و اوباش (!) پی ببرند. وقتی کارد به استخوان همه رسید، میبایست یک واقعه قهرآمیز و مرگبار و ویرانگر را بهانه قرار دهد، به عکسالعمل محکم و چشمگیری دست بزند، ارتش را به صحنه آورد و با هر مقدار خشونت که لازم باشد، به سرکوبی مخالفان بپردازد.
▫️شواهد و قرائن نشان میدهد که ساواک طی برنامهای با همین اهداف، آتش کشیدن سینما رکس آبادان را طراحی کرده؛ #محمدحسن_ناصری معروف به عضدی (معاون کمیته مشترک ضدخرابکاری ساواک)، #ناصر_نوذری معروف به رسولی (شکنجهگر ساواک)، #مجتهدی معروف به دکتر مجیدی(بازجوی ساواک) و #سعدی_جلیلی_اصفهانی معروف به بابک (متخصص مواد منفجره و تخریب ساواک) درست در یک روز قبل از حادثه سینما رکس. وارد آبادان میشوند. در روز ٢٧مرداد نیز محمدرضا شاه طی مصاحبهای میگوید:
▪️ «من از فاجعه بزرگی که ارتجاع سیاه برای ایجاد وحشت بزرگ در این مملکت به وجود میآورد، میترسم.»
موضعگیری زودهنگام قبل از روشن شدن جزئیات حادثه در رسانههای داخلی و خارجی، عاملین این جنایت را به عناوینی نظیر خرابکار خواندن که اصطلاح ساواک در مقابل انقلابیون مذهبی بود، بدون اعلام نظر کارشناسان و ارائه مدارک مستند در این زمینه، دلیل دیگری بر دخالت دولت در آتشسوزی سینما رکس آبادان است.
▪️ #منوچهر_آزمون (معاون اجرایی نخستوزیر در زمان شریف امامی) در اعترافات خویش در دادگاه انقلاب اسلامی اظهار میدارد:
«سینما رکس را به دستور مستقیم شاه آتش زدند. نخستوزیر (آموزگار) روحش هم خبر نداشت. وقتی به او خبر دادیم، رنگش مثل گچ سفید شد؛ دستور مستقیم شاه بود.»(برگرفته از مقاله بررسی حادثه آتشسوزی سینما رکس آبادان در ٢٨مرداد١٣۵٧، فصلنامه تخصصی پانزده خرداد، ش۵٢)
⚫️٢٨مرداد؛ سالگرد فاجعه سینما رکس
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #اطلاعات ۲۹ مرداد ۱۳۶۰
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #کیهان ۲۹ مرداد ۱۳۶۰
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #جمهوری_اسلامی ۲۹ مرداد ۱۳۶۰
🇮🇷 @IRANeMOASER