📸 اینفوگرافیک| سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی از تولد تا شهادت
🇮🇷 @iranemoaser
❌غارتگریهای روباه پیر؛ کوتاه درمورد خسارت اقتصادی هولناک انگلیس به اقتصاد ملت ایران
🔻بازنشر به مناسبت حضور فتنهانگیز #سفیر_انگلیس در هتاکیهای سازمانیافته/2🔻
✴️ #قحطی_مرگبار در اثر جنایت مرگبار دولت انگلیس ایران را در برگرفته بود. انگلیسیها علاوه بر خرید گسترده موادغذایی، از واردات مواد غذایی از هند و بینالنهرین، همسایگان غربی و شرقی ایران،جلوگیری میکردند.
🔹علاوه بر خلیج فارس، هند و بینالنهرین نیز در اشغال #ارتش_انگلستان بود و در هند و بینالنهرین غله کافی وجود داشت. اما ایران که در میان آنها قرار داشت، دچار گرسنگی بود...
🔹به روشنی و وضوح پیداست که تعمداً برنامهای برای کشتار و نابود کردن جمعیت ایران در کار بوده است و برای این کار انگلیسیها درآمدهای ناچیز دولتی را نیز به هر شکل ممکن محدود کرده و حتیالمقدور تقلیل میدادند.به طور مثال «درآمد گمرکی و درآمدهای حاصل از فروش نفت» که انگلیسیها درآمدهای گمرکی ایران را با قران- که ارزش زیادی یافته بود- جمع میکردند اما به دولت ایران، همان مبلغ ثابت 000/30 پوند را که ارزش آن بهشدت کاهش یافته بود (18 قران یا 8/1 تومان به ازای هر پوند) پرداخت میکردند...و زمانی که میلیونها ایرانی در گرسنگی بهسر میبردند دولت انگلستان و شرکت نفت انگلیس و ایران درآمدهای نفتی ایران را به بهانههای واهی مسدود کردند.
🔹گفتنی است که درست یک سال قبل از شروع جنگ جهانی یعنی «در سال 1913، ایران تولید نفت را آغاز کرده و بهسرعت به کشوری تولیدکننده و صادرکننده نفت تبدیل شد. امتیاز نفت ایران در اختیار شرکت نفت انگلیس و ایران و دو سوم سهام شرکت در 1914 متعلق به دولت بریتانیا بود. همزمان با جنگ، تولید نفت به شدت افزایش یافت.»
🔹 دولت بریتانیا در همان حال که از یک سو ایران را از منابع مالیاش محروم کرده بود، از سوی دیگر فریاد شکوه و شکایتش از بیکفایتی و ناتوانی دولت ایران در کمک به قحطیزدگان بلند بود. »(قحطی بزرگ و عوامل اصلی آن، فصلنامه پانزده خرداد، ،ش۳۷، پاییز۹۲)
#اخراج_سفیر_انگلیس
🇮🇷 @iranemoaser
🔵 مروری بر تاریخ خیانت های انگلیس در ایران
🔻بازنشر به مناسبت حضور فتنهانگیز #سفیر_انگلیس در هتاکیهای سازمانیافته🔻
🖊«پارسونز(سفیر انگلیس در ایران پیش از انقلاب) در جایی از خاطرات خود به صریحترین شکل ممکن، #چپاول_اقتصادی ایران و بیاهمیتی کامل رشد و توسعه زیربنایی و پایدار کشور ما را به عنوان اصل و اساس روابط اقتصادی توصیهشده از سوی دولت انگلستان به بازرگانان انگلیسی و کسانی که دستاندرکار تجارت و معاملات مالی با ایران بودند مطرح میسازد:
🔹«اولین کاری که میکنید این است که تا میتوانید کالاهایتان را بفروشید و فقط در صورتی سرمایهگذاری کنید که برای فروش کالاهایتان چارهای جز این کار نداشته باشید. اما اگر مجبور باشید در اینجا سرمایهگذاری کنید به میزان حداقل ممکن سرمایهگذاری نمایید و صنایعی را انتخاب کنید که قطعات و لوازم آن از انگلستان وارد شود. مانند صنایع #مونتاژ که در واقع سوار کردن قطعات صادراتی انگلیسی در ایران است. »(مقاله بازخوانی حقارت رژیم پهلوی و غارت منافع ملی ایران در خاطرات سفیر آمریکا و انگلیس، فصلنامه پانزده خرداد، شماره23، 252-251)
🔻البته خوی چنگیزی انگلیسیها محدود به همین امور نمیشود و ملت ایران خاطره تلخ کودتای بیست و هشت مرداد و حمایت از رژیم دیکتاتور پهلوی و غارت منابع نفتی و... را فراموش نمیکند.
#اخراج_سفیر_انگلیس
🇮🇷 @iranemoaser
♨️ طومار عفت
💢آیتالله شیخ یوسف نجفی جیلانی و مقابله با کشف حجاب رضاخان
🔹آیتالله شیخ یوسف نجفی جیلانی در نجف اشرف متولد شد و تحصیلات دینی را در همان شهر نزد مراجع تقلید شیعه گذراند و مجتهدی مسلم و مسلط بر علوم متعدد شد و اجازهنامههای متعددی از اساتیدش دریافت کرد. در زمان مشروطه به گیلان مهاجرت نمود و در رشت سکونت گزید. او در رشت به انتقاد از عملکرد روشنفکران سکولار پرداخت و درباره فتنهانگیزیها روشنگری کرد و شبهات دینی را به مردم جواب میداد. به فعالیت فرقههای وابسته چون بهاییت حساس بود و در رد بهاییت کتاب نوشت و تلاش زیادی در راه مبارزه فکری با بهاییان انجام داد و از سوی روشنفکران حملاتی به او میشد ولی او از پا نمینشست. در زمان نهضت جنگل هم در زمره علمای حامی نهضت بود و میرزا کوچک جنگلی از علاقهمندان شیخ یوسف جیلانی بود و مراوداتی بین این دو شخصیت وجود داشت.
🔸آیتالله جیلانی در دوران استبداد سیاه رضاشاه پهلوی از همان آغازین روزهای تاجگذاری رضاشاه، در زمره منتقدین جدی رژیم پهلوی درآمد و سیاستهای این رژیم را جلوتر از مردم درک میکرد و به مقابله با آن میرفت؛ از جمله کتاب وسیله العفایف یا طومار عفت را در سال ۱۳۰۷ در مقابله با کشف حجاب نوشت که مهمترین پاسخ علمی علمای شیعه به شبهات حجاب در دوران حکومت رضاشاه بود.
🔹به خاطر تألیف این کتاب طعم تلخ زندان و شکنجه و سالها تبعید به دست فضلالله زاهدی را به جان خرید ولی حاضر نشد که در مقابله با این انحرافات سکوت کند. او جدیدترین مجلات و روزنامهها را که اصلیترین رسانههای آن روز بودند را رصد میکرد و به شبهاتی که میپراکندند، پاسخ میداد و به فعالیتهای شبهسلفی کسروی، فعالیتهای مبلغین تبشیری مسیحیت، فعالیتهای چپروانه مارکسیستی و هر نوع انحرافی که واقع میشد به شدت حساس بود و مردم را از این انحرافات آگاه میکرد و هم از قلم استفاده میکرد و هم از خطابه و منبر. او در سال ۱۳۲۷ درگذشت.
⬅️ مشروح این مقاله را اینجا ببینید
🇮🇷 @iranemoaser
🔸هفته سوم از دیماه 98 تاریک و تلخ بود. از #شهادت_سردار_سلیمانی تا سانحه هوایی که در اثر خطایی انسانی رخ داد و ملت را بار دیگر عزادار کرد.
🔹این حادثه هوایی بسیار تلخ بود اما در عین حال بار دیگر صداقت شاگردان حقیقی مکتب امام خمینی را نشان داد. جایی که سردار پرافتخار ایران؛ #حاجیزاده بعنوان یکی از شاگردان مکتب امام خمینی در لبیک به امر رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر #روشنگری_صادقانه، پیشگام شد و به دور از سیاستبازیهای رایج و تقصیر تقسیمکردنهای مرسوم؛ شجاعانه و صادقانه با مردم سخن گفت.
هرچند با پیگیریهای دقیق و تحقیقات میدانی کوتاهیها و تقصیرهای احتمالی مشخص خواهد شد اما این #صداقت مثالزدنی است که یادآور ویژگیهای برجسته امام خمینی اعلی الله مقامه الشریف نیز هست.
🔸«پس از قطعی شدن ارتحال امام در 13 خرداد 68، چالشی پیرامون زمان و کیفیت اعلان خبر ارتحال، پدید آمد؛ #هاشمی_رفسنجانی رئیس وقت مجلس شورای اسلامی بر این نظر بود که برای حفظ امنیت کشور، «اعلان فوت را به پس از انتخاب رهبر و برگشت نمایندگان خبرگان به شهرها» موکول کنند. لذا او از #سید_احمد_خمینی خواست که «اعلام خبر فوت امام(ره) را دو الی سه روز عقب بیندازند و مردم را در همین حال نگه دارند تا بروند مرزها را محکم کنند و بعد خبر رحلت منتشر شود» که این پیشنهاد با مخالفت سید احمد مواجه شد و گفت: «آقای هاشمی، امام در طول همه این سالها یک کلمه دروغ به مردم نگفتند و من نیز دروغ نمیگویم».
🇮🇷 @iranemoaser
🔰 نصرت الهی را فراموش نکنید
💢خدای ناکرده غرور از پیروزیها باعث سستی در تکلیف یا بیدقتی در برنامهها نگردد. و من با کمال تواضع، از این مدافعان پیروز میخواهم که هیچ گاه از نصرت حق و توکل بر خدای بزرگ غافل نباشید و مَا النَصرُ إلَّا مِن عِندِ اللهِ العزیزِ الحکیمِ.
📅 امام خمینی(ره) | ۱۵ فروردین ۱۳۶۵
🇮🇷 @iranemoaser
🔻انگلیس و نسلکشی در ایران
✴️ قحطی_مرگبار در اثر جنایت دولت انگلیس ایران را در برگرفته بود. انگلیسیها علاوه بر خرید گسترده موادغذایی، از واردات مواد غذایی از هند و بینالنهرین، همسایگان غربی و شرقی ایران،جلوگیری میکردند.
🔹به روشنی و وضوح پیداست که تعمداً برنامهای برای کشتار و نابود کردن جمعیت ایران در کار بوده است و برای این کار انگلیسیها درآمدهای ناچیز دولتی را نیز به هر شکل ممکن محدود کرده و حتیالمقدور تقلیل میدادند.به طور مثال «درآمد گمرکی و درآمدهای حاصل از فروش نفت» که انگلیسیها درآمدهای گمرکی ایران را با قران- که ارزش زیادی یافته بود- جمع میکردند اما به دولت ایران، همان مبلغ ثابت ۰/۳۰ پوند را که ارزش آن بهشدت کاهش یافته بود (۱۸ قران یا ۸/۱ تومان به ازای هر پوند) پرداخت میکردند...و زمانی که میلیونها ایرانی در گرسنگی بهسر میبردند دولت انگلستان و شرکت نفت انگلیس و ایران درآمدهای نفتی ایران را به بهانههای واهی مسدود کردند.
🔹 دولت بریتانیا در همان حال که از یک سو ایران را از منابع مالیاش محروم کرده بود، از سوی دیگر فریاد شکوه و شکایتش از بیکفایتی و ناتوانی دولت ایران در کمک به قحطیزدگان بلند بود.
🔹پارسونز(سفیر انگلیس در ایران پیش از انقلاب) در جایی از خاطرات خود به صریحترین شکل ممکن، #چپاول_اقتصادی ایران را به بازرگانان انگلیسی و کسانی که دستاندرکار تجارت و معاملات مالی با ایران بودند مطرح میسازد.
🔹«اولین کاری که میکنید این است که تا میتوانید کالاهایتان را بفروشید و فقط در صورتی سرمایهگذاری کنید که برای فروش کالاهایتان چارهای جز این کار نداشته باشید. اما اگر مجبور باشید در اینجا سرمایهگذاری کنید به میزان حداقل ممکن سرمایهگذاری نمایید و صنایعی را انتخاب کنید که قطعات و لوازم آن از انگلستان وارد شود. مانند صنایع #مونتاژ که در واقع سوار کردن قطعات صادراتی انگلیسی در ایران است. »
📚مقاله بازخوانی حقارت رژیم پهلوی و غارت منافع ملی ایران در خاطرات سفیر آمریکا و انگلیس، فصلنامه پانزده خرداد، شماره ۲۳، ۲۵۲-۲۵۱
🇮🇷 @iranemoaser
🔸پس از سقوط هواپیمای مسافربری عالیترین مقام کشوری توصیه به #صداقت و صراحت با مردم میکند. هرچند میداند که این صداقت هزینهبر خواهد بود.
هرچند رعایت صداقت از اصول اخلاقی بدیهی است اما این تنها مکتب امام است که در دنیای بیاخلاق امروز به چنین اصولی پایبند است.
🔹«مشخصه بارز و نقطۀ اصلی تمایز امام از دیگر رهبران مذهبی و سیاسی جهان معاصر صداقت و صراحت ایشان است. امام از بدو شکل گیری #نهضت_اسلامی همواره با مردم صادقانه حرف زدند، هرگز نمونهای از دوگانگی بین امام و امت نمیتوان یافت. اینگونه نبود که امام(س) با مردم یک گونه و با مسئولان به گونهای دیگر حرف بزنند، صداقت امام محصول تعالی اخلاقی، خودسازی و یگانگی گفتار و عمل ایشان بود. ...در تصمیمگیریهای سیاسی رایج در دنیا مسئولان و رهبران در خفا و آشکار دوگانه رفتار میکنند. اما امام این گونه نبودند. به اعتراف دوست و دشمن امام همواره با مردم به صداقت و صراحت حرف میزدند.»(مرحوم حجتالاسلام و المسلمین سیداحمد خمینی)
🇮🇷 @iranemoaser
❌ از جمله چیزهایی که مانع دفاع مسلمین از کشورهایشان است، تبلیغات دامنهدار برای هر چه بزرگتر جلوه دادن قدرتهای خارجی است.
🔰در سابق از #انگلیس، به دست به اصطلاح روشنفکران و تحصیلکردگان غربزده، یک غول ساخته شده بود و به دولتهای بیاطلاع و ملتهای دربند تحمیل کرده بودند که اگر به یک فراش سفارتخانه انگلیس یک حرف درشت زده شود، ایران به باد فنا میرود
📅امام خمینی (ره) | ۱۲ شهریور ۱۳۶۲
🇮🇷 @iranemoaser
📚روایتهای ناروا
💠 خاطره نگاری رجال سیاسی، در همه جوامع مرسوم است و نقش آن در سامان دادن حافظه تاریخی و تتمیم پژوهش های سیاسی، قابل انکار نیست.
اما شوربختانه این تمام ماجرا نیست.
🔹در واقع خاطره نگاران بر اساس یک عهد نانوشته با نفس خویش، به شدت دچار روایت های کاریکاتوری، خودسانسوری و قهرمان سازی می شوند و گرچه همواره استثناناتی نیز وجود داشته، اما این نقیصه موجب می شود که بازخوانی انتقادی خاطرات سیاسی، همواره به عنوان یکی از محورهای تحقیقاتی جدی در عرصه تاریخ نگاری باشد.
🔹جناب آقای اکبر بهرمانی مشهور به هاشمی رفسنجانی، مردی است که همزمان با آغاز نهضت امام خمینی، در میدان مبارزات سیاسی وارد شد و به زودی خود را به رأس هرم مبارزاتی نزدیک ساخت و تقریبا تا چهار دهه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، همواره در مسئولیت های سیاسی عالی قرار داشت. روایت های او از وقایع مربوط به تحولات سیاسی نهضت و نظام، قطعا برای همه تاریخ پژوهان انقلاب اسلامی، از اهمیت بالایی برخوردار است و دقیقا به همین دلیل، اگر عمدا یا سهوا مطالب خلاف واقع در این خاطرات وارد شده باشد، اثر تخریبی آن در مخدوش سازی حافظه تاریخی محققین و جهت دهی ناروا به پژوهش های تاریخی، قابل محاسبه نخواهد بود.
🔹نوشتار حاضر مجموعه ده مقاله در نقد خاطرات سیاسی مرحوم هاشمی رفسنجانی است که همگی در سال های حیات وی، در فصلنامه تخصصی پانزده خرداد منتشر شده است. در گردآوری این مجموعه تلاش بر آن بوده که بخش های متنوع خاطرات مرحوم هاشمی مورد نقد واقع شود تا مخاطبان ارجمند و حقیقت جو باسنخ نقدهای متنوع وارد بر آثار ایشان آشنا شود.
🇮🇷 @iraemoaser
🔹سیاست امام؛ #سیاست_صداقت بود و #شاگردان_مکتب_امام همگی به این اصل پایبندند. مردانی همچون سردارِ عزیز؛ #حاجیزاده نیز بر اساس همین اصل به میان مردم رفت و با آنها صادقانه سخن گفت.
🔸هرچند پیروان غربزده مکاتب لیبرالیستی و قلم به مزدهای سکولار تلاش کردند از این صداقت برای خدشهدار کردن چهره سپاه پاسداران سوء استفاده کنند که البته با هوشیاری مردم این هدف هرگز محقق نخواهد شد.
🔹در تاریخ نیز مشاهده میکنیم برچسبزنی #سیاستمداران_بیاخلاق با صداقت سیاستورزانی همچون امام خمینی اعلی الله مقامه الشریف خنثی شده است:
🔸« به دنبال دستگیری امام در 15 خرداد 42 و تبدیل حبس ایشان به حصر، در 13 مرداد 1342 جرايد كشور از سازش امام با دربار سخن به میان آورد ابعادِ این اتهام، تا هنگامه آزادی امام در فروردین 1343، برای عموم روشن نبود. این مسئله در مورّخ سه شنبه 18 فروردين 43 نیز بار دیگر در سرمقاله روزنامه اطلاعات، تحت عنوان «اتّحاد مقدّس»، مطرح شد كه در ان ادعا شده بود با روحانيت تفاهم شده و روحانيون با «انقلاب سفيد» شاه و ملّت موافق هستند! سه روز بعد امام در 1343/1/21 با ردّ هر دو خبر، با اشاره به سخنانِ پاکروان، #رئیس_وقتِ_ساواک در ملاقاتِ 11 مردادماه با ایشان که گفته بود «آقا سياست عبارت است از دروغ گفتن، خدعه، فريب، نيرنگ، خلاصه پدرسوختگى است! و آن را شما براى ما بگذاريد!»، به پاسخ خود اشاره کرد که «ما از اوّل وارد اين سياست كه شما مىگوييد نبودهايم.»(صحيفه امام، ج1، صص 267-270)
🇮🇷 @iranemoaser
🌀خاطرات #همسر_امام، به قلم خودش: (18)
♨️ زندگی با روزی پنج تومان
🔹... آقا چند ماهی بعد از تولد احمد کل خرج خانه را به روزی پنج تومان بهعهده من گذارد. این پول کم بود نمیتوانست هزینه جانبی و پول توجیبی ما را تأمین کند. گاهی که بچههایم از پس کوچهها میگذشتم یاد بچگی خودم میافتادم که در کالسکه مینشستم و به نوکری که کنار سورچی و یا کارگری که همراهیام میکرد میگفتم اگر مغازه خوبی دیدند خبرم کنند و یا اگر در مغازهای چشمم به چیزی میخورد که خوشم میآمد و میل میکردم امکان نداشت که بلافاصله تهیه نشود ولی امروز کودکان خردسالم را در بدترین وضع میدیدم اما با تمام این احوال عارم میشد بگویم پول بدهید.بالاخره برنامهریزی برای خرج منزل را در حدود روزی پنج تومان به من سپرد.
🔸 تولد #احمد سال 1324 شمسی بود و سال جنگ جهانی دوم که تورم غوغا میکرد. البته این را بگویم مخارج اصلی بهعهده خود او بود برنج، روغن، قند، شکرو چای همیشه این پنج قلم را آقا تهیه میکرد. ما و پنج فرزندمان و کارگرمان و با آمد و رفت میهمان به طور متوسط باید روزی ده نفر غذا میخوردند، با پنج تومان زندگی اداره نمیشد. ولی با همه این احوال از آنجا که ماهانه خرجی خانه به من واگذار شده بود و دیگر کسی کاری نداشت که چه کردم، فقط باید میرساندم، از این جهت برای من بهتر بود زیرا بالاخره پولی در دست داشتم اگر فرزندم پولی میخواست- مقصودم مصطفی است – دستم بازتر از گذشته بود ... البته ده سال اول را با فقر و فاقه و تنگدستی و نداری سپری کردیم ولی در ده سال دوم، بهخصوص اواخر آن، قدری وضع بهتر شد، در همین دهه هم بود که به اصطلاح باید رفته رفته دخترها و پسرها را به خانه بخت میفرستادیم و تمام زحمتها بهعهده شخص حقیر بود...
👈🏼ادامه دارد...
📚زندگینامه بانو #خدیجه_ثقفی (همسر امام) ص 121-122
🇮🇷 @iranemoaser
🔸مدتی پس از پخش برنامه ای با عنوان «نهضت روحانیت ایران» از رادیو بغداد که بدون اطلاعِ امام و توسط سیدمحمود دعایی آغاز شده بود، امام برای اطلاع از محتوای برنامه ها، دعایی را احضار می کند و پس از مطالعه متن برنامه های پخش شده، او را از فحاشی و دروغ برحذر می دارد.
🔹مصداقِ دروغِ مورد اشاره امام، مطلبی از جزوه #شهید_چمران –از اعضای انجمن اسلامی امریکا- پیرامون وقایع 15خرداد بود که در آن ادعا شده بود «شاه مدعی است امام از فئودالها حمایت کرده... و... خود یک فئودال است، در صورتی که امام یک وجب زمین ندارد».
🔸امام با غیرواقعی دانستن این مطلب، تصریح کرده بود که: «نه، اینطور نیست که یک وجب زمین نداشته باشیم. ما در خمین یک قطعه زمین داریم که در اختیار اخوی است و کشاورزی می کند و درآمدش را بین فامیل و #فقرا تقسیم می کنند. این که من زمین ندارم خلاف واقع است، شما واقعیت را بگویید.»(گوشهای از خاطرات حجتالاسلام دعایی، صص 85-86)
🇮🇷 @iranemoaser
♨️به مناسبت سالگرد نگارش نامه #امام_خمینی (ره) به دکتر سید حمید روحانی
💠جناب حجت الاسلام آقای آسید حمید روحانی ـ دامت افاضاته با تشکر از زحمات جنابعالی در به ثمر رسیدن انقلاب اسلامی و تلاش قابل تقدیرتان در تدوین تاریخ انقلاب اسلامی، امیدوارم بتوانید با دقت، تاریخ حماسه آفرین و پر حادثۀ انقلاب اسلامی بی نظیر مردم قهرمان ایران را بدان گونه که هست ثبت نمایید.
🔹شما به عنوان یک مورخ باید توجه داشته باشید که عهده دار چه کارِ عظیمی شده اید. اکثر مورخین، تاریخ را آنگونه که مایلند و یا بدان گونه که دستور گرفته اند می نویسند، نه آنگونه که اتفاق افتاده است. از اول می دانند که کتابشان بنا است به چه نتیجه ای برسد و در آخر به همان نتیجه هم می رسند. از شما می خواهم هر چه می توانید سعی و تلاش نمایید تا هدف قیام مردم را مشخص نمایید، چرا که همیشه مورخین اهداف انقلابها را در مسلخ اغراض خود و یا اربابانشان ذبح می کنند.
🔹امروز همچون همیشۀ تاریخ انقلابها، عده ای به نوشتن تاریخ پر افتخار انقلاب اسلامی ایران مشغولند که سر در آخور غرب و شرق دارند. تاریخ جهان پر است از تحسین و دشنام عده ای خاص، له و یا علیه عده ای دیگر و یا واقعه ای در خور بحث.
🔹اگر شما می توانستید تاریخ را مستند به صدا و فیلم حاوی مطالب گوناگون انقلاب از زبان توده های مردم رنجدیده کنید، کاری خوب و شایسته در تاریخ ایران نموده اید. باید پایه های تاریخ انقلاب اسلامی ما چون خود انقلاب بر دوش پابرهنگان مغضوب قدرتها و ابرقدرتها باشد. . شما باید نشان دهید که در جمود حوزه های علمیۀ آن زمان که هر حرکتی را متهم به حرکت مارکسیستی و یاحرکت انگلیسی می کردند، تنی چند از عالمان دین باور دست در دست مردم کوچه و بازار، مردم فقیر و زجر کشیده گذاشتند و خود را به آتش و خون زدند و از آن پیروز بیرون آمدند.
🔹شما باید به روشنی ترسیم کنید که در سال ۴۱، سال شروع انقلاب اسلامی و مبارزۀ روحانیت اصیل در مرگ آباد تحجر و تقدس مآبی چه ظلمها بر عده ای روحانی پاکباخته رفت، چه ناله های دردمندانه کردند، چه خون دلها خوردند، متهم به جاسوسی و بی دینی شدند ولی با توکل بر خدای بزرگ کمر همت را بستند و از تهمت و ناسزا نهراسیدند و خود را به توفان بلا زدند و در جنگ نابرابر ایمان و کفر، علم و خرافه، روشنفکری و تحجرگرایی، سرافراز ولی غرقه به خون یاران و رفیقان خویش پیروز شدند.
🇮🇷 @iranemoaser
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 به مناسبت سالگرد نگارش نامه #امام_خمینی (ره) به دکتر سید حمید روحانی
🇮🇷 @iranemoaser