🔴حماسه در كاخ مرمر
🔻21فروردین سالگرد شهادت رضا شمسآبادی
✳️زندگينامه و پيشينه شهيد شمسآبادى/5
🔹 #رضا_شمسآبادى براى مدتى رفت و آمدهاى شاه را كنترل كرد و زير نظر گرفت. او به دست آورد كه نامبرده هر روز سر ساعت 9 صبح با ماشين از كاخ به دفتر مخصوص مىرود و در برابر دفتر، براى دريافت گزارش روزانه، چند لحظهاى ايست دارد و او مىتواند از اين فرصت بهره بگيرد، با سرعت خود را به او برساند و به سوى او آتش كند.
🔸شهيد شمسآبادى روز 21 فروردين 44 را براى اجراى اين نقشه در نظر گرفت و در راه انجام آن، عزم خود را جزم كرد. در روز ياد شده اولاً شاه برخلاف هميشه با تأخير به طرف دفتر آمد و ثانياً از آنجا كه گزارش روزانه را در كاخ گرفته بود، پس از پياده شدن از اتومبيل بىدرنگ رهسپار دفتر شد. اين دو پيشآمد نقشه شهيد شمسآبادى را نقش بر آب كرد.
🔹او به محض رسيدن ماشين شاه به مقابل دفتر، پست خود را ترك كرده بود و ديگر راه بازگشت نداشت، ناگزير با شتاب هر چه بيشتر به راه خود ادامه داد، از ميان گاردى كه راه عبور شاه را كنترل مىكردند گذشت و به سوى او كه در حال وارد شدن به سرسراى دفتر بود آتش گشود.
🔸 #استوار_بابايى را كه با رگبار مسلسل مىخواست مانع حركت او شود، از پاى درآورد و خود نيز زير رگبار گلولههاى استوار بابايى به شدت مجروح شد، به گونهاى كه ديگر ياراى دويدن نداشت؛ با اين وجود خود را سينهخيز به سرسرا رسانيد. آنگاه كه به كريدور اتاق شاه رسيد، خشاب او خالى شده بود، ناگزير در همان لحظهاى كه هدف تيراندازى سربازان گارد قرار داشت كوشيد كه بار ديگر خشابگذارى كند؛ ليكن يكى از سربازان گارد به نام لشكرى كه به شدت زخمى شده بود، سلاح او را هدف قرار داد و از كار انداخت؛ و رضا در حالى كه فرياد مىزد: «من بايد اين #جلاد را بكشم» جان سپرد و شربت شهادت نوشيد.
🔹در اين حادثه دو تن از گاردىها به نامهاى بابايى و لشكرى، به هلاكت رسيدند، يك باغبان و يك خدمتكار مجروح شدند. برخى از #سربازان_گارد كه در مسير شمسآبادى قرار داشتند، پا به فرار گذاشتند كه تحت پيگرد قرار گرفتند و به زندانهاى درازمدت محكوم شدند.(نهضت امام خمینی ج1 ص1155)
🇮🇷 @IRANeMOASER
⚫️دیدگاه امام خمینی قدس سره الشریف نسبت به مبارزات مسلحانه
🔹نهضتهای معاصر روحانیت و مردم تا کنون اهداف مختلفی داشته است:
1. نهضتهای ضداستعماری
2. نهضتهای ضداستبداد داخلی
3. نهضتهای مقطعی با اهداف خاص
4. نهضتهایی با اهداف بلند از جمله براندازی حکومت طاغوت یا تأسیس حکومت دینی
🔸از نظر ماهیت نهضتها نیز تفاوتهای فراوانی به چشم میخورد:
1. گاهی نهضت مبارزاتی متمرکز بر مبارزات فرهنگی است. همچون فعالیتهای فلسفی و تفسیری مرحوم علامه طباطبایی
2. گاه مبارزه مسلحانه را شاهدیم. همچون مبارزات شهید نواب صفوی.
3. گاه مبارزه روحانیت با شیوه مبارزه پارلمانی پیش میرود. از جمله مبارزات شهید مدرس یا آیتالله کاشانی.
4. گاه مبارزات سیاسی غیربرانداز است. همچون مبارزات مرحوم آخوند خراسانی برای تحقق مشروطه
5. گاه با هدف براندازی و تأسیس نظام جدید است. که انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی اعلی الله مقامه الشریف از این قبیل است.(انقلابنامه ص70-69)
🔹در نتیجه باید گفت امام خمینی به طور کلی خط مشی مسلحانه را قبول نداشتند و یاران خود را نیز از پیوستن به گروههای مسلح نهی میکردند. هرچند برخی دلدادگان به مکتب اسلام همچون فدائیان اسلام و شهید شمسآبادی ایثارگرانه و خالصانه این مسیر را پی گرفتند.
⁉️با در نظر گرفتن این نکته باید به این سؤال پاسخ داد که دلایل ایشان برای وارد نشدن به فاز مسلحانه چه بود؟
◀️دلایل امام اعلی الله مقامه الشریف برای مخالفت با مشی مسلحانه:
الف) فایده نداشتن ترور. چراکه با ترور هر فرد، فرد دیگری جایگزین میشود و همان سیاستها یا بدتر از آن را پیاده میکند.
ب) چهره انقلابیون به عنوان تروریست به دنیا معرفی خواهد شد و حرفهای منطقی قیام زیر سؤال خواهد رفت.
پ) حرکتهای مسلحانه به هرج و مرج، ناامنی و بلوا همراه خواهد شد و استقلال و امنیت کشور را با خطر جدی مواجه خواهد کرد.(نهضت امام خمینی ج1 ص1121)
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #اطلاعات ۲۲ فروردین ۱۳۶۰
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #کیهان ۲۲ فروردین ۱۳۶۰
🇮🇷 @IRANeMOASER
حضور مردم در صحنه، خنثی کننده توطئه ها
🔻#صحیفه_خوانی | 22 فروردین
🔹شما که از مرزهای دور کشور آمده اید و در خدمت اسلام کوشش کرده اید و کوشش می کنید، خوش آمدید. امروز ایران همان طور که می دانید مورد هجوم خارجی و توطئه های داخلی است، لکن این توجه ملت بزرگ و حضور زن و مرد جامعۀ اسلامی ما امیدبخش است. این #حضور شماها در صحنه امید این را می دهد که نه #توطئههای_داخلی موفق بشوند به آن طرحهای شیطانی خودشان و نه هجوم خارجی بتواند به این #ملت #آسیب برساند. سرتاسر #ایران ملتی است که همان طور که در اول #نهضت، حاضر در #صحنه بودند و با حضور خودشان بیمه کردند این #کشور را و #اسلام را، الآن هم در سرتاسر کشور همه حضور دارند در صحنه. آنها که خیال کردند یا #تبلیغ میکنند به اینکه مردم دیگر در آن مسائل اسلامی و در #جمهوری_اسلامی سست یا بیتفاوت[اند] و در بعضی تبلیغات هم هست که مخالف شدهاند، مردم از جمهوری اسلامی رو برگردانده اند، اینها بیایند ببینند سرتاسر کشور اسلامی را، زن و مرد #مسلمان این کشور را، و زن و مرد تمام فرق مختلفهای که در این کشور هست ـ الاّ بعض ریشههای پوسیده از رژیم سابق یا بعضی سرسپردگان به #شرق و یا سرسپردگان به #غرب که اینها قابل توجه نیستند ـ تمام مسلمانها و کسانی که از اقلیتهای مذهبی هستند و پایبند به جمهوری اسلامی هستند، تمام اینها در سرتاسر کشور، با همان شور و شوقی که در اول نهضت داشتند، امروز هم به همان نحو در ادامه نهضت شور و شوق دارند.
🔸شما که از سرحدّات، از #ماکو، دورترین نقاط کشور، به اینجا آمدهاید، کی شما را الزام به آمدن کرد و کی شما را به زور وادار کرد که بیایید و اظهار کنید که ما برای #اسلام همانطور که از اول بودیم حالا هم هستیم؟ این جز آن حس اسلامی شما و ایمان واقعی شما چیز دیگری هست؟ اگر در رژیم سابق میخواستند شما را با زور هم بیاورند به اینجا، میتوانستند این طور مجتمعاً بیاورند؟ کی الآن شما را وادار کرد به اینکه از این راههای بسیار دور بیایید و پیوند با اسلام را تجدید کنید و حضور خودتان را در صحنه، در جبههها و در پشت جبههها، اثبات کنید؟ این غیر از آن #ایمانی است که در شما هست و غیر آن عِرق اسلامی و #وطن_دوستی، چیز دیگری هست؟
🔹شماها باید در سرتاسر کشور، جوانها و پیرها و زنها و مردها و کودکان باید با اجتماعات خودتان و با حضور خودتان در صحنه دست قدرتهای بزرگ را همانطور که قطع کردید اجازه ندهید که ثانیاً، بتوانند در این کشور یک کاری انجام بدهند. الآن هم شما مورد هجوم هستید و ملت ما بیشتر مورد تبلیغات سوء و توطئههایی که در سرتاسر کشور هست، مورد این تبلیغات هست، لکن این #اجتماعات شما در مسائل اسلامی و در مسائل کشور دست رد به سینه تمام توطئهگرها و تمام اجانب، که باز چنگ و دندانشان را تیز کردند که کشور شما را مثل سابق به #غارت ببرند، دست رد به سینۀ اینها خواهید زد و امید است ان شاءالله ، خداوند شماها را و همه ملت را موفق کند و اسلام را به آنطوری که دلخواه است و آنطوری که خواست خدای تبارک و تعالی هست به آنطور در این کشور پیاده کنید. و این محتاج است به اینکه تمام کشور ما و تمام ملت ما #حاضر باشند در صحنه و خودشان ناظر باشند که اگر کسی تخطی از اسلام و تخطی از قوانین اسلام بکند، او را سرزنش کنند و او را از صحنه #خارج کنند... (22 فروردین 60، صحیفه امام، ج 14، ص 284و285)
🇮🇷 @IRANeMOASER
🔴فراخواندن سفرای اروپایی از تهران در پی حوادث میکونوس در 21فروردین1376
🔹26شهریور1371 تعدادی از مخالفین نظام اسلامی در یک رستوران واقع در #برلین کشته شدند و همین موضوع سبب شد که چند سال بعد کشور #آلمان با برپایی دادگاهی نمایشی #جمهوری_اسلامی را محکوم به دست داشتن در این اقدام تروریستی کند.
🔸یک روز پس از اعلام حکم یک دادگاه محلی آلمان علیه مقامات ایران دولتهای عضو اتحادیه اروپا سفیران خود را از تهران فراخواندند که ده ماه بعد در نهایت انفعال مجبور به بازگشت شدند. البته رهبر معظم انقلاب اسلامی طی فرمانی اعلام داشتند که سفیر آلمان باید دیرتر از همه وارد تهران شود و در نهایت سفیر آلمان نیز، بعد از تمام سفرا با #فضاحت_تمام به ایران بازگشت.
🔹مقام معظم رهبری با یادآوری این مطلب در تاریخ 1377.1.1 میفرمایند:
🔸انقلاب آمد و به دنیا نشان داد كه #ملت_ایران، آن ملتی است كه در مقابل خواستِ قدرتهای استكباری میایستد و حرف خود را میزند و اگر همهی قدرتهای استكباری نیز همدست شوند، در هیچ زمینهای نمیتوانند ارادهی خود را بر او تحمیل كنند!
🔹امروز، چه امریكاییها بخواهند، چه نخواهند؛ چه صهیونیستها بخواهند، چه نخواهند؛ چه دشمنان این ملت بخواهند، یا نخواهند، ملت ایران در دنیا این طور شناخته شده است: ملتی قوی، مصمّم، با اراده، نترس و شجاع كه خودش میاندیشد، تصمیم میگیرد و انتخاب میكند! هیچ كس نمیتواند بگوید: ای دولت ایران، ای ملت ایران، رابطهات را با فلان كشور قطع كن، یا با فلان كشور، رابطه برقرار كن و یا فلان جا تجارت كن، فلان جا نكن! هیچ كس نمیتواند به ما دستور بدهد. این امروز آبروی ملت ایران است.
🔸در جنگ، این مطلب فهمیده شد. در اصلِ انقلاب، در مقابله با محاصرهی اقتصادی و در قضایای گوناگون سیاسی و دیپلماسی فهمیده شد. در همین قضیهی #دادگاه_میكونوس هم فهمیده شد! ما قضیه را بزرگوارانه، با سكوت برگزار كردیم و گذراندیم؛ اما حقیقتِ قضیه كه جایی نمیرود. همه اروپا با هم همدست شدند تا سرِ قضیهی دادگاه میكونوس كه بنده گفته بودم «چون در این قضیه، آلمان این گونه رفتار كرده است و سفرا رفتند، اگر سفرای دیگر میخواهند بیایند، بیایند؛ ولی سفیر آلمان، باید بعداً بیاید. حق ندارد با آنها برگردد» این حرف را از بین ببرند، كه سفیر آلمان، اگر شده با یك نفر دیگر با هم بیایند. #دولت و #ملت ایران ایستادند.»(1371.1.1)
🇮🇷 @IRANeMOASER
📸اعتراض عمومی ملت ایران به حکم دادگاه نمایشی آلمان | فراخوان راهپیمایی در تاریخ 23فروردین1376
🇮🇷 @IRANeMOASER
📸هاشمی رفسنجانی: رأی دادگاه میکونوس یک فضاحت تاریخی برای دستگاه قضایی آلمان است
پینوشت:
کسانی که بارها و بارها در قضایای مختلف از مستبدان غربی ضربه خوردند بدون کوچکترین عبرتی همچنان به دنبال مذاکره با آنان هستند.
عاقل از یک سوراخ دوبار گزیده نمیشود.
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #اطلاعات ۲۳ فروردین ۱۳۶۰
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #کیهان ۲۳ فروردین ۱۳۶۰
🇮🇷 @IRANeMOASER
روایت تاریخی امام خمینی در خصوص بیعدالتیها پیش از انقلاب اسلامی
🔻#صحیفه_خوانی | 24 فروردین
🔹شما ملاحظه کردید سابق هم در ایران چه جور بود وضع، وضع حکومتها در هر بلادی چه بود. بنده در جوانی، خوب، آن حکومتهای زمان #قاجار را دیدم، بعد هم حکومتهای زمان اینها را.
🔸یک حکومت در یک بلدی که می آمد، مالک جان و مال مردم کانّه بود و مردم [باید] در مقابل او باید هیچ حرف نزنند. من خودم مشاهده کردم که حکومتی که در، مال ولایت #ثلاثها بود، در مرکزش #گلپایگان بود و آمده بود خمین. من بچه بودم. یکی از تجار درجه یک #خمین را که یک آدم بسیار متدین بود، بسیار آدم خوبی بود؛ حالا چه بهانه ای این مرد خبیث پیدا کرد، [نمی دانم] توی اتاقش رفته بودند، نشسته بودند، کشیدنش آوردندش توی حیاط، بستندش به چوب و به کف پایش چوب زدند، بعد هم آن فراش خبیثی که همراهش بود ـ من توی دالان وقتی داشت می رفت، دیدم ـ با چک به پشت گردنش زد تا بردند.
🔸حالا چی از او گرفتند، آن را دیگر من نمیدانم. وضع حکومتها اینطور بود. وضع آن بالاتر از حکومتها [را] هم که شما میدانید. خودتان که ادراک کردید زمان #رضاشاه چه بود، حالا چه بود. و شما نمیتوانید الآن پیدا کنید یک رئیس جمهوری در تمام رؤسای جمهور، مثل این رئیس جمهوری که ما داریم* ؛ که روحانی باشد و واقعاً روحانی باشد، واقعاً علاقه مند به روحانیت باشد، یا یک دولتی که مردم همراهش باشند.(24 فروردین 61، صحیفه امام، ج 16، ص185)
* این سخنرانی در زمان ریاستجمهوری آیتالله سیدعلی خامنهای انجام شده است.
🇮🇷 @IRANeMOASER
⁉️اسدالله علم که بود؟
🔴25فروردین سالمرگ اسدالله علم
🔹25 فرودین 1357 سالمرگ اسدالله علم یکی از چهرههای مرموز و بحثانگیز تاریخ معاصر ایران است که در طول بیش از سی سال حضور فعالش در صحنه سیاست، نقش مهمی در #تحکیم_سلطنت محمد رضا پهلوی ایفا نمود.
🔸او از اسفند سال 1323 که به عنوان پیشخدمت مخصوص وارد دربار شد، تا احراز مقام وزارت در سه کابینه، و سر انجام کسب نخست وزیری و وزارت دربار، نزدیک ترین و محرم ترین فرد به شاه بود.
🔹در اوایل ورودش به دربار مورد لطف و محبت خصوصی #اشرف_پهلوی قرار داشت بر اساس یکی از اسناد خیلی محرمانه سفارت امریکا، اسدالله علم نسبت به شاه بسیار وفادار است. او بین سالهای 1311 تا 1315 همراه شاه در سوییس تحصیل میکرده و در سال 1324 به سرویس ویژه شاه پیوست و از آن زمان به تجارب وسیعی در زمینه حکومت دستیافت. با چنین ویژگیهایی، اسدالله علم در 28 تیر ماه سال 1341 توسط محمد رضا شاه به مقام نخست وزیری منصوب شد.
🔸به گفته فردوست، علم مهمترین فردی بود که در مسائل داخلی کشور محمدرضا را هدایت میکرد و برای تغییرات مهم به او خط میداد و مُشیر و مشاور اصلی محمدرضا بود. طبیعی بود که علم در مسائل مهم مجری سیاستهای انگلیس و امریکا بود و طرح های آنان را در مسائل داخلی کشور انتقال میداد و به همین جهت در طرح ریزی و اجرای به اصطلاح « #انقلاب_سفید » نقش اساسی داشت.
🔹در سیاست خارجی، علم مهمترین رابط محمدرضا با انگلیس و امریکا بود و از سوی آنها نیز عامل مطمئن و درجه اولی محسوب میشد. (فصلنامه پانزده خرداد، ش35، صص166_169)
🇮🇷 @IRANeMOASER
🔻گوشهای از جنایات اسدالله علم
🔴25فروردین سالمرگ اسدالله علم
🔸در دوران دولت علم اتفاقات مهمی به وقوع پیوست که اولین آن تصویب لایحه ضد اسلامی #انجمنهای_ایالتی_و_ولایتی در 16 مهر ماه سال 1341 بود. این لایحه نقطه آغازی شد برای شروع قیام بر علیه رژیم شاه بود . لذا با مخالفتهای شجاعانه و افشاگرانه امام مواجه و موجب بیداری و همراهی بسیاری از مردم و علمای کشورشد.
🔹به دنبال شکست رژیم در قضایای انجمنهای ایالتی و ولایتی، دولت علم بار دیگر خواست قدرت خود را در مصاف با روحانیت به رخ بکشد. به این منظور کوشید که به مناسبت 17 دی ماه – سالروز #کشف_حجاب_رضاخانی در سال 1314 – زنان بی حجاب را برای رژه خیابانی و تظاهرات بر علیه اسلام و روحانیت به راه اندازد. اما حضرت امام که با هوشیاری کامل مراقب اوضاع بود، طی پیامی به دولت علم هشدار داد که در صورت وقوع چنین حادثه ای علمای همان روز را به مناسبت فاجعه مسجد گوهرشاد مشهد عزای عمومی اعلام خواهند کرد.
🔸 بعد از آنی که امام رفراندوم غیرقانونی و دروغین شاه را تحریم کردند در این میان عَلَم نخستوزیر علاوه بر ساواک و چاقوکشها، به نیروهای نظامی و انتظامی فرمان داد تا وارد عمل شوند و معترضان را در هر شهر و دیاری که هستند سرکوب نمایند. آنها به سوی مخالفان انقلاب سفید آتش گشودند، و چاقوکشها و چماقداران رژیم نیز با شعار جاوید شاه کسب و کار و زندگی معترضان را غارت و نابود کردند.
🔹 علم بعدها اعتراف کرد که او محرک واقعی شاه در این مبارزه بر علیه مخالفان بوده و شاه را به مقاومت در برابر روحانیون تشجیع می کرده است. حتی علم دستور داد عدهای از کارکنان شرکت واحد تهران ملبس به لباس روحانیت شده و سپس آنها را به استقبال شاه در قم بردند تا در مراسم سخنرانی شاه در 4 بهمن 41 شرکت نمایند و به دروغ چنین وانمود کنند که بخشی از روحانیت طرفدار شاه هستند و به پیشوازش آمدهاند.
🔸اوج جنایات و خوش رقصی علم برای دربار جنایت وی در #15_خرداد بود، عملکرد علم در دوران نخست وزیری و خاصه در برخورد با امام و روحانیت مخالف بهویژه در واقعه 15 خردادآنقدر بد و زننده بود که حتی برخی از دوستان رژیم نیز سخن از بی کفایتی او به میان آوردند.
🔹چنانکه محمد درخشش، وزیر فرهنگ کابینه دکتر امینی ، ده روز پس از این واقعه (42/3/25) در دیدار مخفیانه با جاسوس سفارت امریکا در تهران گفت: «اگر اعلیحضرت واقعاً پیشرفت مردم خود و تجدد و دمکراسی ایران را میخواست، مسلماً آن را با انتخاب دولت عَلَم نشان نمی داد. (فصلنامه پانزده خرداد، ش35، صص166_169)
🇮🇷 @IRANeMOASER
✳️امام خمینی خطاب به آیتالله حکیم: ما تکلیف الهی خود را ان شاءالله ادا خواهیم کرد؛ و به إحدی الْحُسْنَیَیْن نایل خواهیم شد
♨️ بازخوانی نامه معروف«۴۲/۱/۲۳» امام خمینی قدس سره الشریف به مرحوم آیتالله حکیم
🔴2 فروردین 1342 #رژیم_پهلوی به مدرسه مبارکه فیضیه در قم حمله کرد. این حمله جنایتکارانه واکنشهای وسیعی را در پی داشت و #آیتالله_حکیم نیز از نجف طی تلگرافی این فاجعه را تسلیت گفته و پیشنهاد هجرت دستهجمعی علمای ایران به نجف را داد. امام با ابراز تشکر از تسلیت ایشان، پیشنهاد را نپذیرفتند و در میدان مبارزه باقی ماندند.
🔻متن تلگراف از این قرار است:
🔹«تلگراف محترم در تسلیت #فاجعه_عظمی موجب تشکر گردید. امید است با #وحدت کلمه علمای اعلام اسلام و مراجع وقت ـ کثّرالله أمثالهم ـ حفظ #استقلال مملکت و قطع دست اجانب را نموده، از حریم اسلام و قرآن کریم دفاع کرده، نگذاریم دست خیانت به احکام مسلّمۀ اسلام دراز شود.
🔸ما می دانیم با هجرت مراجع و علمای اعلام ـ أعلَی الله کلمتَهم ـ #مرکز_بزرگ_تشیع در پرتگاه هلاکت افتاده و به دامن کفر و زندقه کشیده خواهد شد، و برادران ایمانی عزیز ما در شکنجه و عذاب الیم واقع خواهند شد.
🔹ما می دانیم با این هجرت، تغییرات و تحولات عظیمی روی خواهد داد که ما از آن بیمناکیم. ما عجالتاً در این آتش سوزان به سر برده و با خطرهای جانی صبر نموده، از #حقوق_اسلام و مسلمین و از #حریم_قرآن و استقلال مملکت اسلام دفاع می کنیم؛ و تا سر حد امکان مراکز روحانیت را حفظ نموده، امر به آرامش و سکوت می نماییم؛ مگر آنکه دستگاه جبار راهی را بخواهد طی کند که ما را ناگزیر به مطالبی کند که به خدای تبارک و تعالی از آن پناه می بریم.
🔸اینجانب دست اخلاص خود را به سوی جمیع مسلمین، خصوصاً #علمای_اعلام و مراجع عظام ـ أطال الله بقائَهمـ دراز کرده، و از عموم طبقات برای صیانت احکام اسلام و استقلال ممالک اسلامی استمداد می کنم. و اطمینان دارم با وحدت کلمۀ مسلمین، سیَّما علمای اعلام، صفوف اجانب و مخالفین درهم شکسته، و هیچ گاه به فکر تجاوز به ممالک اسلامی نخواهند افتاد. ما تکلیف الهی خود را ان شاءالله ادا خواهیم کرد؛ و به إحدی الْحُسْنَیَیْن نایل خواهیم شد: یا قطع دست خائنین از حریم اسلام و قرآن کریم؛ و یا جوار رحمت حق جلّ و علا : إِنِّی لاَ أَرَی المَوتَ إِلاَّسَعَادةً ولاَ الحَیوةَ مَعَ الظَّالِمِینَ إِلاَّ بَرَماً. اینک دستگاه جبار برای اطفای نور حق به هر وسیله در کوشش است. والله ُ مُتِمُّ نُورِهِ وَلَو کَرِهَ الکَافِرُونَ .»(صحیفه امام ج1 ص182)
🇮🇷 @IRANeMOASER
⭕️ چرا امام خمینی درخواست هجرت به نجف آیت الله حکیم را رد کرد..؟
♨️ بازخوانی نامه معروف«42/1/23» امام به مرحوم آیتالله حکیم
🔹 بعد از ماجرای فیضیه و هتک حرمت روحانیت مبارز و توهین به شانیت مراجع تلگرامی از نجف و از سوی آیت الله حکیم به قم رسید که در آن از علما خواسته بود تا به نجف مراجعت کرده تا بتواند رای خود را درباره دولت صادر نماید ولی بی شک یکی از نقاط عطف در تاریخ انقلاب اسلامی پاسخ با درایت امام به نامه آیت الله حکیم در مهاجرت از ایران و خالی نکردن میدان برای رژیم بود.
چرا امام ره نپذیرفتند...؟
🔸1) اینکه ما هرگونه راه بازگشت و عقبگرد را پشت سر خود خراب کرده ایم و جز ادامه راهی که در پیش گرفته ایم راهی نداریم و می دانیم که در این راه مقدس به یکی از دو نیکوترین فرجام #احدی_الحسنیین که پیروزی یا شهادت است، دست خواهیم یافت که البته شهادت، خود نوعی پیروزی و مقدمه پیروزی نهایی می باشد.
🔹2) با استدلال به کلام امام حسین علیه السلام: "انی لا اری الموت إلا السعاده و لا الحیوة مع الظالمین الا برم ا "این حقیقت را به علما و روحانیون و ملت اسلام یاد آور شد که داشتن زندگی آرام و آسوده، در کشوری که دودمان جنایت پیشه پهلوی حکومت می کنند، ننگی است که پیروان راستین قرآن، هرگز آن را نمی پذیرند و مرگ با عزت و شرافت را از زیستن در سایه حکومت رژیم شاهنشاهی ترجیح می دهند.
🔸3) دست اتحاد و استمداد به سوی علما و آنانی که بر مسند قیادت و زعامت نشسته بودند، دراز کرد و این نکته را به آنان یاد آور شد که در صورت وحدت کلمه ملت اسلام، بویژه علمای اعلام، توطئه های استعماری و ارتجاعی رژیم شاه و استعمارگران ،محکوم به شکست است و علة العلل اوضاع نابسامان جامعه اسلامی و روحانیت، همانا تفرقه افکنی و فرار از مسئولیت بعضی از مقامات روحانی است، نه قدرت نظامی دشمن!(نهضت امام خمینی ره، ج1، ص420)
🇮🇷 @IRANeMOASER
🔻نقش «مقدم» در جنایات رژیم پهلوی
◀️22فروردین سالروز اعدام ناصر مقدم
🔸مهمترین، پرآوازه ترین و #مخوف_ترین شکنجه گاه ساواک در تمام دوره پهلوی کمیته مشترک ضدخرابکاری بود؛ بازداشتگاهی علی الظاهر کوچک و قدیمی که پیش از آن زندان موقت شهربانی بود و در پشت ساختمان مرکزی شهربانی کل کشور قرار داشت. پیروزی انقلاب اسلامی با تغییراتی که در آن ایجاد شده، با نام «#موزه_عبرت» در معرض تماشای عموم قرار گرفته است.
🔹ساواک ترتیبی اتخاذ کرده بود که اکثر بازداشت شدگان شکنجه دیدگان در کمیته مشترک (به دلیل چشم بندی که دائما بر چشمهایشان نهاده می شد) نتوانند موقعیت بیرونی و نیز داخلی آن را دیده و شناسایی کنند. کمیته مشترک ضدخرابکاری ساختمانی کوچک و مدور بود و سه طبقه با بندهای متعدد داشت.
🔸علاوه بر آن، اتاقهایی برای بخش اداری و محلهایی برای شکنجه قربانیان ساواک اختصاص داده شده بود. همان گونه که پیش از این آمد، از اواسط دهه 1340 به بعد، مخالفتهای سیاسی، چریکی و مسلحانه بر ضد رژیم پهلوی گسترش یافت. همزمان با آن، ساواک و سایر نیروهای امنیتی و پلیسی برای برخورد با مخالفان به روش های خشن تری متوسل شدند.
🔹با آغاز گسترده تر مخالفتها و مبارزات چریکی از اواخر دهه 1340 و به ویژه پس از #واقعه_سیاهکل و حوادث متعاقب آن، حکومت احساس کرد برای برخورد انسجام یافته تر با مخالفان نیازمند به وجود آوردن تشکیلات کارآمدتری است و به این نتیجه رسید که با تشکیل کمیته ای مشترک از واحدهای اطلاعاتی و عملیاتی ساواک، شهربانی و ژاندارمری، تعقیب، مراقبت و برخورد با مخالفان سیاسی و چریکی حکومت را با هماهنگی و انسجام بیشتری انجام داده و در همان حال خشونت، بیشتری برای به زانو درآوردن مخالفان به کار گیرد.
🔸در چنین شرایطی کمیته مشترک ضد خرابکاری تحت مدیریت، ریاست و هدایت ساواک در محل سابق زندان موقت شهربانی تشکیل شد.
🔹کمیته مشترک ضدخرابکاری وظیفه برخورد #قهرآمیز با تمامی گروه های سیاسی، مذهبی و چریکی مخالف رژیم پهلوی را برعهده داشت. کمیته، مشترک ضد خرابکاری در دوران اوج فعالیت خود (1350 - 1355)، پنجاه #گروه_ضربت و تعقیب و گریز را شامل می شد.
🔸 به رغم این که نیروهایی از شهربانی و ژاندارمری نیز ساواک را همراهی می کردند، اما مسئولیت تمام فعالیتها، اقدامات و عملیات آنها در کشور بر عهده ساواک بود.
🔹کمیته مشترک ضدخرابکاری از مهمترین و مؤثرترین دوایر تحت مدیریت اداره کل سوم ساواک (امنیت داخلی) بود و سرلشکر ناصر مقدم - مدیر کل وقت اداره کل سوم ساواک - در تأسیس و آغازش فعالیت آن نقش مهمی داشت.
🔸دایره بازجویی که از مهمترین بخشهای کمیته مشترک ضدخرابکاری محسوب می شد، هشت تیم بازجویی را در بر می گرفت که با تشبث به شکنجه های مرگبار و هولناک جسمی و روحی عهده دار اقرار گیری از قربانیان خود بود.
🔹صدها نفر از مخالفان سیاسی و چریکی رژیم پهلوی در حمله واحدهای تعقیب و مراقبت ساواک دستگیر و راهی شکنجه گاه کمیته مشترک ضدخرابکاری می شدند.
🔸اولین رئیس کمیته مشترک ضدخرابکاری سپهبد جعفر قلی صدری (رئیس وقت شهربانی کل کشور) بود که البته مقامی عمدتاً تشریفاتی داشت و وظیفه او را #مدیریت اداره کل سوم ساواک (ناصر مقدم) و سپس (پرویز ثابتی) انجام می دادند.
🔹شناخته شده ترین روحانیونی که تحت شکنجه های ساواک به شهادت رسیدند و حکومت پهلوی نتوانست به رغم پرده پوشی ها از زیر مسئولیت آن شانه خالی کند، آیت الله #سعیدی بود که در سال 1349 (در زمانی که تیمسار مقدم مدیرکل اداره سوم ساواک «امنیت داخلی» را برعهده داشت) به شهادت رسید و (در دوره ای که کمیته مشترک ضدخرابکاری تاسیس گردید) آیت الله #غفاری در 7 دی 1353 به دنبال شکنجه های مرگبار ساواک به شهادت رسیدند.(1)
🔸تهرانی از شکنجه گران معروف ساواک در مورد شکنجه گروه سیاهکل گفت: فقط آن موقع با شلاق بود و در این پرونده هم بازجو بودم و هم شکنجه گر و امور اجرایی کمیته به دستور عطاپور بود که دستور از ثابتی می گرفت و خود سپهبد ناصر مقدم که باعث و #بانی شکنجه ها بود (2)
🔻پی نوشت: تیمسار مقدم در مدت حضورش در ساواک از بعد خرداد 1342 تا 1350 عهده دار اداره کل سوم ساواک (اداره امنیت داخلی) و از خرداد1357 تا زمان انحلال ساواک عهده دار ریاست این سازمان مخوف بوده است. بدون شک دست وی همچون دیگر زمامداران این سازمان در به خاک و خون کشیدن جوانان انقلابی مستقیم و غیرمستقیم به خون آلوده بوده است.
حال سوال این جاست که چرا مهندس بازرگان از این مهره آمریکایی که از موسسان کمیته مشترک است حمایت می کند؟
منابع:
(1) ساواک، سازمان اطلاعات و امنیت، صص656 تا 660
(2) شکنجه گران می گویند، ص 176
🇮🇷 @IRANeMOASER
🔴 حمایت آقای منتظری و مهدی بازرگان از جنایتکار حرفهای؛ ناصر مقدم
🔹اعدام ناصر مقدم آخرین رئیس سازمان ساواك، مهمترین دلیل برای #مخالفت بازرگان با زوارهای دادستان انقلاب میشود.
🔸سید رضا زوارهای در خاطراتش در اینباره میگوید:
مرحوم بازرگان همیشه از احکام دادگاه ناراحت بود..نمونه ای از عملکرد ایشان در این زمینه نامهای بود که خطاب به من نوشته و مرا #قسم_جلاله داده بودند که هر زمان خواستند سپهبد مقدم، رئیس ساواک را بازجویی و محاکمه کنند، به ایشان خبر دهم تا بیایند و شهادت بدهند که مقدم چه خدماتی به مملکت کرده است. (خاطرات مرحوم سید رضا زواره ای، ص110)
🔹احمد منتظری فرزند آقای منتظری هم در مصاحبهای از حمایت پدر خود از ناصر مقدم و تلاش برای مشاوره گرفتن از این جنایتکار رژیم پهلوی سخن میگوید:
... ایشان یک فقیه سنتی بود که نقش زمان و مکان را موثر میدانست و از همینرو، نوآوری و #نواندیشی دارد. یک مثال بزنم: آیتالله منتظری صریحاً سر اعدام تیمسار مقدم مخالفت کرد. میگفت تیمسار مقدم #فکر_بالایی دارد و میتواند مشاور ما باشد. برای اعدام هیچوقت دیر نیست، اما آقای خلخالی مصرّ بود که اعدام کند.(مجله عصر اندیشه ، ش 12،ص 110، مرداد 1395)
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #اطلاعات ۲۴ فروردین ۱۳۶۰
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #کیهان ۲۴ فروردین ۱۳۶۰
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #اطلاعات ۲۵ فروردین ۱۳۶۰
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #کیهان ۲۵ فروردین ۱۳۶۰
🇮🇷 @IRANeMOASER
🔻 اهانت #اسدالله_علم نسبت به مراسم دهه #عاشورا و رضایت شاه از آن!
🔴25فروردین سالمرگ اسدالله علم
🔹«... در #شام_شاهانه حضور به هم رساندم. ملکه مادر پیشنهاد کرد که بهتر است امسال مراسم سلام نوروز لغو شود؛ چون با #دهه_عاشورا مصادف شده. پیشنهاد چرتی بود، ولی ترسیدم مبادا جدی تلقی شود. معمولا در این قبیل مراسم سکوت اختیار میکنم، ولی امشب با گستاخی دخالت کردم.
🔸پرسیدم: "منظور علیاحضرت چیست؟ ما که نمیتوانیم سنتهای ملی را بابت مراسم بیمعنی کنار بگذاریم؟! حتی اگر نوروز با #روز_عاشورا هم مصادف شود، مراسم سلام باید همچنان برگزار شود." سکوتی برقرار شد و کسی موضوع صحبت را عوض کرد. شاه از فضولی من راضی بود...»(اسدالله علم، گفتگوهای من با شاه (شنبه 20 دی1348، خاطرات محرمانه امیر اسدالله علم، ج 1، تهران، طرح نو، بهار1371 ص191)
🇮🇷 @IRANeMOASER
📸 به سخره گرفتن اقتصاد پهلوی از زبان یار غار محمدرضا شاه
🔴25فروردین سالمرگ اسدالله علم
سر شام، شاهنشاه فرمودند بانك مركزی گزارش میدهد 22% رشد اقتصادی در سه ماهه اول سال بالا رفته است. از من تصديق خواستند. فرمودند آيا واقعاً تعجب نمیكنی؟ عرض كردم تعجب نمیكنم [و] باور [هم] نمیكنم. اين گزارشات دروغ است. چون در حضور ديگران بود، شاهنشاه خوششان نيامد. من هم فهميدم جسارت كردهام، ولی دير شده بود! ماشاءالله شاه آن قدر علاقه به پيشرفت كشور دارد كه در اين زمينه هر مهملی را به عرض برسانند، قبول میفرمايند و به همين جهت گاهی دچار مشكلات مالی و مشكلات ديگر میشويم.( 48/6/15، یادداشت های علم، ج1، ص257، انتشارات معین،1395)
🇮🇷 @IRANeMOASER
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻ردپای سانسور دولتی در تارنمای «آپارات»
🔹بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بنابر تکلیف خود در صیانت از حافظه تاریخی ملت شریف ایران و همچنین روشنگری نسبت به افکار و اندیشههای جناب آقای شیخ حسن روحانی، اقدام به انتشار فیلم سخنان وی با محور «انحلال ارتش» و پاسخ شهید چمران کرد که تارنمای «آپارات» در اقدامی غیرحرفهای با ادعای «اهانت آمیز بودن به مقامات سیاسی» آن را حذف کرد.
🔸اکنون فیلم مورد نظر را بازنشر میکنیم و قضاوت در خصوص اهانتآمیز بودن یا نبودن را به مخاطبان فرهیخته واگذار میکنیم.
⁉️آیا سطح مقبولیت جناب شیخ حسن روحانی به حدی رسیده است که صرف انتشار فیلم سخنان وی یا آوردن نامش اهانت به مقامات سیاسی محسوب شود؟
🇮🇷 @IRANeMOASER
امام خمینی: آن روزی برای ملت ما خطرناک است که روابطی نظیر روابط رژیم خائن سابق با آمریکا تجدید شود
🔻#صحیفه_خوانی | 25 فروردین
▫️بسم الله الرحمن الرحیم
عالیجناب #پاپ، ژان پل دوم
مکتوب آن عالیجناب براساس نگرانی از تیرگی بین کشور اسلامی #ایران و #ایالات_متحده_امریکا واصل گردید.
🔹از حُسن نیت آن جناب قدردانی می کنم. و خاطر محترم را متوجه می کنم که #ملت شریف مجاهد ما این #قطع_روابط را به فال نیک گرفته و برای آن #جشن عظیم بپا کرده و چراغانیها و پایکوبیها نمودند.
🔸از دعای شما به درگاه خداوند متعال برای #ملت مبارز ما شکرگزارم؛ لکن متذکر میشوم که جناب شما از انگیزههای تیرگیهای دیگر و مشکلات خطرناک بزرگتر که مرقوم داشتهاید نگران نباشید، که ملت اسلامی #ایران از مشکلاتی که در این قطع روابط به وجود آید استقبال میکند و از خطرهای بزرگتر که مرقوم شده است، #هراس ندارد. و آن روز برای ملت ما #خطرناک است که روابطی نظیر روابط رژیم خائن سابق تجدید شود. و با امید به خدای متعال #تجدید نخواهد شد.
🔹من از جنابعالی با نفوذ معنوی که بین ملت #مسیح دارید میخواهم که دولت #امریکا را از عواقب ستمگریها و زورگوییها و چپاولگریها بترسانید؛ و آقای #کارتر را، که با شکست نهایی مواجه است، نصیحت کنید که با موازین انسانی با ملتهایی که میخواهند استقلال مطلق داشته باشند و وابسته به هیچ قدرتی در جهان نباشند رفتار کند، و از تعلیمات حضرت مسیح ـ سلام الله علیه ـ پیروی نماید و خود و دولت امریکا را بیش از این در معرض رسوایی قرار ندهد. از خداوند متعال سعادت #مستضعفین جهان را خواستار و قطع ایادی ستمگران را امیدوارم.
25 فروردین 59
روح الله الموسوی الخمینی
(صحیفه امام، ج 12، ص 237و238)
🇮🇷 @IRANeMOASER