⁉️ امام به چه کسانی گفت مثل #چمران بمیرید..؟
🔹امام خمینی قدس سرها الشریف، یک روز پس از شهادت #شهید_چمران و در همان روزی که #بنیصدر را عزل کردند (یعنی 1 تیر 1360)، در یک سخنرانی عمومی دربارهی درخواست وقیحانهی جبههی ملی برای تظاهرات علیه قصاص، ضمن محکومیت شدید جبههی ملی و منافقین، از نهضت آزادی خواستند که دست از مخالفت با نظام بردارد و از آنان اعلام برائت کند.
🔸امام (ره) در این سخنرانی به کسانی که ادعای رفاقت دیرینه با دکتر چمران را یدک میکشند، توصیه میکنند تا چمران را الگوی خویش قرار دهند و مثل او بمیرند: «این آقایانى که باز رابطهشان را با اسلام قطع نکردهاند [ #نهضت_آزادی ]، اینها به هوش بیایند و حساب خودشان را از آنهایى که قیام به ضد اسلام کردند جدا کنند، در ملأعام و در رادیو و تلویزیون بروند و این گروههایى که چند روز پیش آنقدر جنایت کردند محکوم کنند...من نمىخواهم که شماها هم به سرنوشت دیگران مبتلا بشوید. من نمىخواستم که آنها (منافقین)هم این سرنوشت را داشته باشند... مگر شماها چقدر مىخواهید عمر بکنید؟ عبرت بگیرید از این حوادث تاریخ. تاریخ معلم انسان است... شماها چند سال دیگر نیستید در این عالم، چمران هم نیست؛ چمران با عزت و عظمت و با تعهد به اسلام جان خودش را فدا کرد و در این دنیا شرف را بیمه کرد و در آن دنیا هم رحمت خدا را بیمه کرد؛ ما و شما هم خواهیم رفت. #مثل_چمران_بمیرید.»(صحیفه امام ، ج14،ص491)
🔹حضرت امام (ره) همچنین در پیامی که به مناسبت شهادت شهید چمران هم صادر فرمودند، تعابیر بسیار بلندی در وصف شهید چمران بهکار بردند که مقایسهی آن با توصیفات حضرت امام دربارهی نهضت آزادی محل تأمل است. امام در این پیام شهید چمران را «سردار پر افتخار اسلام و #مجاهد_بیدار و متعهد راه تعالى» و «جنگجویى پرهیزکار و معلمى متعهد» خواندند که «#شهادت_انسان_ساز» داشته و «سرلوحهی مرام او اسلام عزیز و پیروزى حق بر باطل» بوده است.
🔸حضرت امام در این پیام هم به وابسته نبودن او به دستهجات سیاسی اشاره نمودند و در تجلیل از خدمات مخلصانهی او فرمودند: «چمران عزیز با عقیده پاک خالص غیروابسته به دستهجات و گروههاى سیاسى و عقیده به هدف بزرگ الهى، جهاد را در راه آن از آغاز زندگى شروع و با آن ختم کرد... او با سرافرازى زیست و با سرافرازى شهید شد و به حق رسید. هنر آن است که بىهیاهوهاى سیاسى و خودنماییهاى شیطانى براى خدا به جهاد برخیزد و خود را فداى هدف کند نه هوى و این هنر مردان خداست. او در پیشگاه خداى بزرگ با آبرو رفت. روانش شاد و یادش بخیر.» (همان، ص478)
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #اطلاعات ۳۱ خرداد ۱۳۶۱
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #کیهان ۳۱ خرداد ۱۳۶۱
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #جمهوری_اسلامی ۳۱ خرداد ۱۳۶۱
🇮🇷 @IRANeMOASER
هواداران رژیم ارباب رعیتی
🔹جناب آقا علی (فرزند ناخلف شهید مطهری) به مصداق «پسته بی مغز اگر لب واکند رسوا شود» خواست خودی نشان دهد و «به طاق نسیان ننشیند» باردیگر دسته گلی به آب داد و فرودستی و بی سوادی خود را به نمایش گذاشت .
🔸میدان نفت و گاز « #آرش » که در #خلیج_فارس و از میادین مشترک ایران با کشورهای #کویت و #عربستان است را ،میدان نفتی #دریای_خزر پنداشت که مایه خنده و مضحکه مردم کوچه و بازار شد و صاحب نظران را به تأسف و نگرانی واداشت که چرا و چگونه یک چنین عنصر فرومایه و پیاده تا مرز نائب رییسی مجلس شورای اسلامی پیش می رود؟!
🔹البته باید دانست که نامبرده اگر به اندازه یک کودک مکتبی سواد و درکی داشت در صف تسلیمطلبان قرار نمی گرفت و راه عزت بخش و سرنوشت ساز استاد #شهیدمطهری رضوان الله علیه و انقلاب اسلامی را گم نمیکرد .
🔹کیست نداند که یکی از ویژگیهای برجسته #تسلیمطلبان محرومیت از تفکر سازنده و مدیریت برازنده و اندیشه های تکامل یافته و کامل کننده است. از اختراع و ابتکار و علوم و فنون کشورداری و توسعه و پیشرفت به طور کلی بیبهرهاند و تنها هنری که فراگرفتهاند سرسپردگی و وابستگی به خونخوارترین و جنایت کارترین دولت های مقتدرجهان(شیطان بزرگ) است و بر این باورند که بدون این وابستگی از آب آشامیدنی نیز محرومند و نباید و نشاید که بدون داشتن ارباب زندگی کنند آنها بر این باورند که برای همیشه رعیت آفریده شده اند و آمریکا ارباب!!
🔹هنر دیگرشان این است که مانند مگس همیشه روی زخم مینشینند . شبانه در تلاشند که از خدمتگذاران و راست قامتان کشور نقطه ضعفی به دست آورند و روی آن معرکه بگیرند !! از دیگر نشانشان این است که تشنگان قدرت و شیفتگان ریاستاند و در این راه از اینکه ایران به ویرانه جغد نشین بدل شود پرواندارند . این ویژگیهاست که آقا علی را برآن میدارد که به آب و آتش بزند تا از قدرت و ریاست بازنماند .
🇮🇷 @IRANeMOASER
💢هنر چمران
▪️بسم الله الرحمن الرحیم
انالله و انا الیه راجعون
▫️شهادت انسانساز سردار پر افتخار اسلام و مجاهد بیدار و متعهد راه تعالی و پیوستن به ملأ اعلی، دکتر مصطفی چمران را به پیشگاه ولی عصر ـ ارواحنا فداه ـ تسلیت و تبریک عرض میکنم.
▪️تسلیت از آن رو که ملت شهیدپرور ما سربازی را از دست داد که در جبهههای نبرد با باطل، چه در لبنان و چه در ایران حماسه میآفرید و سرلوحه مرام او اسلام عزیز و پیروزی حق بر باطل بود. او جنگجویی پرهیزکار و معلمی متعهد بود که کشور اسلامی ما به او و امثال او احتیاج مبرم داشت. و تبریک از آن رو که #اسلام_بزرگ چنین فرزندانی تقدیم ملتها و تودههای مستضعف میکند و سردارانی همچون او در دامن تربیت خود پرورش میدهد. مگر چنین نیست که زندگی؛ عقیده و جهاد در راه آن است.
▫️چمران عزیز با عقیده پاک خالص غیر وابسته به دستجات و گروههای سیاسی و عقیده به هدف #بزرگ_الهی، جهاد را در راه آن از آغاز زندگی شروع و با آن ختم کرد. او در حیات با نور معرفت و پیوستگی به خدا قدم نهاد و در راه آن به جهاد برخاست و جان خود را نثار کرد. او با سرافرازی زیست و با سرافرازی شهید شد و به حق رسید.
▪️هنر آن است که بیهیاهوهای سیاسی و خودنماییهای شیطانی برای خدا به جهاد برخیزد و خود را فدای هدف کند نه هوی، و این هنر مردان خداست.
▫️او در پیشگاه خدای بزرگ با آبرو رفت. روانش شاد و یادش بخیر. و اما، ما میتوانیم چنین هنری داشته باشیم؟ با خداست که دستمان را بگیرد و از ظلمات جهالت و نفسانیت برهاند. من این ضایعه را به ملت شریف #ایران و #لبنان، بلکه به ملتهای مسلمان و قوای مسلح و رزمندگان در راه حق و به خاندان این مجاهد عزیز تسلیت عرض میکنم و از خداوند تعالی رحمت برای او و صبر و اجر برای بازماندگان محترمش خواهانم.
روح الله الموسوی الخمینی
(1 تیر 60، صحیفه امام، ج 14، ص 478و479)
🇮🇷 @IRANeMOASER
⁉️بنیصدر با اتومبیلهای بنیاد مستضعان چه کرد؟!
🔻سند کمتر دیده شده از اعتراض عدالتخواهانه شهید رجائی به بنیصدر
«۶۰/۱/۱۶
بسم الله الرحمن الرحيم
جناب آقای بنی صدر رئیس جمهور و فرمانده کل قوا
🔹دفتر ریاست جمهوری از تاریخ ۱۳۵۹/۳/۱۲ بیست دستگاه اتومبیل از اموال #بنیاد_مستضعفان را برای مدت ۳ روز به عاریت گرفته است، تا در پذیرائی میهمانان خارجی مورد استفاده قرار داده و سه روز بعد به بنیاد مسترد دارد. بنیاد نیز به قصد همکاری با دفتر ریاستجمهوری، در اسرع وقت نسبت به تحویل اتومبیلها که قیمت آنها به گفته مسئولان بنیاد بالغ بر ۷۲ میلیون تومان میباشد اقدام کرده است.
🔸اینک که این نامه را به شما مینویسم، سرنوشت این ۲۰ دستگاه اتومبیل معلوم نیست و آن سه روز به بیش از ده ماه به طول انجامیده است. در این مدت ده ماه بنیاد مستضعفان مکاتبات زیادی در زمینه استرداد اتومبیلهای تحویلی، با دفتر شما انجام داده است و تعجبآور است که دفتر شما حتی از دادن پاسخ به نامههای بنیاد مستضعفان نیز خودداری کرده است!
🔹اینک مسئولان بنیاد از اینجانب سئوال میکنند که وقتی دفتر ریاستجمهوری با بنیاد چنین رفتاری دارد و نه تنها از #استرداد_اموال_بنیاد_مستضعفان امتناع میکند، بلکه حتی به نامههای بنیاد هم وقعی نمیگذارد و پاسخی نمیدهد، از دیگران چه انتظاری میتوان داشت؟
🔸ذکر این نکته در پایان نامه شاید لازم باشد که یکی از طرق تهیه امکانات برای مستضعفان، فروش همین داراییهای بنیاد است. انتظار دارد ضمن صدور دستور لازم به #دفتر_ریاست_جمهوری در زمینه استراد اتومبیلها یا قیمت آنها به بنیاد مستضعفان، به مسئولان دفتر خود خاطر نشان فرمایید که در ارتباط با نهادها و سازمانها، جانب انصاف و اصول را مراعات فرمایند .
محمد على رجائی نخست وزیر جمهوری اسلامی ایران (مکاتبات رجائی با بنیصدر، صص ٢١۴-٢١٣، روابط عمومی نخستوزیری، دی ١٣۶٠)
#شهید_رجائی
#بنی_صدر
🇮🇷 @IRANeMOASER
🔴ابوالحسن بنیصدر؛ سانسور و تحریف مبارزات دانشجویی علیه انقلاب سفید
🔻روایتی تاریخی از حجتالاسلام و المسلمین سیدحمید روحانی
🔹 «با گذشت زمان، #ملىگراها، #سازمانها و #گروههاى_محافظهكار و گوشبهفرمانهاى سياستهاى خارجى هرچه بيشتر به انزوا كشيده شدند و نقش خود را در مبارزات مردمى بيش از پيش از دست دادند. ماهيت رفرم امريكايى به اصطلاح « #انقلاب_سفيد » شاه بهتر روشن شد، نهضت اسلامى ايران هرچه بيشتر اوج گرفت، روحانيان متعهد و مجاهد از روز طرح آن #رفرم_امريكايى تا روز پيروزى انقلاب اسلامى به مبارزات پيگير و خستگىناپذير خود بر ضد «انقلاب سفيد» شاه ادامه دادند و با روشنگرىها و افشاگرىهاى خود، ماهيت آن رفرم و مجريان آن را براى تودههاى ايران از هر قشر و طبقهاى بهتر روشن كردند و اين روشنگرىها و افشاگرىهاى علما و روحانيان مجاهد در كشاندن مبارزات دانشجويى بر ضد «انقلاب سفيد» شاه نقش مثبت، مؤثر و اساسى داشت.
🔸اين حقيقت تنها عقيده و نظريه اين نگارنده نيست بلكه بعضى گروهها و سازمانهاى بىتفاوت نسبت به اسلام و روحانيت نيز به آن اعتراف دارند. كنفدراسيون جهانى محصلين و دانشجويان ايرانى در اروپا طى تحليلى از تظاهرات ضد «انقلاب سفيد» در دانشگاه تهران چنين آورده است:
🔹«در سالهاى ۴٣ تا ۴٨ دوران افشاى تدريجى انقلاب سفيد و اوجگيرى مبارزات بر عليه آن بود. در اين دوره... «انقلاب سفيد» بيش از پيش افشا گرديد... روحانيون مترقى ايران بيش از هروقت ديگر در مبارزات دموكراتيک مردم شركت نمودند، تظاهرات وسيع بر عليه #قرارداد_كاپيتولاسيون، يادبود روز تاريخى ١۵ خرداد ۴٢ و بالاخره سخنرانىها و موعظههاى عده كثيرى از آنان كه در خدمت افشاى ماهيت رژيم بوده، در اعتلاى جنبش دموكراتيک اين دوره ايران مؤثر بود. نتيجه طبيعى اين تصادمات در شعار تظاهرات دانشجويان در ٧ آذرماه ١٣۴٩ ظاهر گرديد. اين شعارها كه عبارت بودند از: مرگ بر سپيدى انقلاب، دهقانان در سايه انقلاب نابود شدند، مستعمره بودن ديگر بس است، در مقام مقايسه با شعار سال ۴١ دانشجويان كه مىگفتند: «اصلاحات ارضى بله ـ ديكتاتورى شاه نه» چگونگى افشاى «انقلاب سفيد» را بيش از پيش روشن مىسازد. »
🔸نكته در خور بررسى آنكه آقاى بنىصدر از شعار دانشجوها بر ضد «انقلاب سفيد» در سال ١٣۴٩، سخت شگفتزده شده كه چرا و چگونه دانشجوها به خود اجازه دادهاند برخلاف #سياست_امريكا در ايران شعار سردهند و نتوانسته باور كند كه اين به راستى دانشجويان بودهاند كه آن شعارها را دادهاند. از اين رو در گزارشى كه در جريان تظاهرات آن روز دانشجويان در خبرنامه آورده است، اولاً شعارهاى ضد «انقلاب سفيد» را درز گرفته و اصلاً منعكس نكرده است و ثانياً رسماً منكر طرح چنين شعارى از طرف دانشجوها شده و ادعا كرده است: «براى آنكه اين توفان تبليغاتى را موجه جلوه دهند، مأموران امنيت در دانشگاه شعارهايى در مخالفت با #اصلاحات_ارضى و... دادند كه به سرعت از سوى دانشجويان شناخته شده و از صفوف دانشجويان رانده شدند» و بدين ترتيب از #پاريس به مبارزان ايرانى هشدار داده كه ديگر از اينگونه شعارها ندهند و شعار امريكايىپسند «اصلاحات بله، ديكتاتورى نه» را از ياد نبرند و از راه «جبهه ملى» منحرف نشوند!
🔹البته راه مصدق هرگونه شعار و حركت بر عليه سياست امريكا را محكوم مىكرد و از اين رو، « #جبهه_ملى» و « #نهضت_آزادى » كه افتخار دارند: «راهشان #راه_مصدق است» چه پيش از پيروزى انقلاب و چه بعد از آن هرگز روياروى امريكا نايستادند و به مبارزه با آن برنخاستند، ليكن نكتهاى را كه آقاى بنىصدر درك نكرده بود، اينكه تظاهرات دانشجويى سال ۴٩ از پيروان راه مصدق تشكيل نمىشد و برخلاف ادعاى دروغ بنىصدر در «خبرنامه»، از روز آغاز تظاهرات تا روز پايان آن، كه بيش از يك ماه طول كشيد، يك شعار به نفع مصدق داده نشد و اصلاً اسمى از مصدق به ميان نيامد.»(نهضت امام خمینی، ج٢، صص ۶٧٢-۶٧١)
#بنی_صدر
🇮🇷 @IRANeMOASER
🔴حکم نخستوزیری یا رمز عملیات تخریب نخستوزیر؟!
⁉️ابوالحسن بنیصدر هجمه به شهید رجائی را چگونه آغاز کرد؟
🔹با انتخاب #سیدابوالحسن_بنیصدر به عنوان #نخستوزیر کارشکنیهای وی علیه شخصیتها و نهادهای انقلابی آغاز شد. یکی از این شخصیتها که سیبل تهمتها و تخریبهای وی بود #شهید_محمدعلی_رجائی بود.این تخریبها با صدور حکم نخستوزیری ایشان شروع شد و عبارت مبهم «جریان گزینش شما» که در ابتدای حکم انتصاب آمده است، از همان آغاز، از جانب مخالفان دولت، دستاویزی برای حمله و انتقاد شد و از سوی بنیصدر و طرفداران وی، برای تخطئه و #تضعیف_دولت، مورد استفاده تبلیغاتی قرار گرفت مخالفان با استناد به همین عبارت، جنجالهای فراوان تبلیغاتی به راه انداختند تا به جامعه ثابت کنند که نخستوزیری رجایی به بنیصدر تحمیل شده است. و خود وی نیز در یک مصاحبه مطبوعاتی و رادیو تلویزیونی، در روز دوم شهریورماه ۵۹ (چهار روز پس از امضای حکم نخست وزیری رجایی) چنین گفت:
🔸«من اگر دیدم که این دولت خط مرا ندارد و مردم هم از من خواستند (!!) خوب، من باید به مردم بگویم که این دولت، دولت من نیست. بنابراین من ابزار کار ندارم که شما از من چیزی بخواهید.»
🔹در این عبارات، کارشکنی و جوساری وی علیه دولت، از همان آغاز کار، مشاهده میشود. این عبارات به مثابه دستورالعمل واحد، پیوسته مد نظر مخالفان دولت و اطرافيان بنیصدر، قرار گرفت.(مکاتبات رجائی با بنیصدر، ص۶، روابط عمومی نخستوزیری، دی ١٣۶٠)
#شهید_رجائی
#بنی_صدر
🇮🇷 @IRANeMOASER
🔴برنامه چند مرحلهای آمریکا برای تسلط بر بنیصدر
«شنبه ٨/دی/۵٨
موضوع: پرسش از تام آهرن
🔹به من گفته شده بود که دولت آمریکا به طور اعم و سیا به طور اخص، در نظر دارند که اگر امکاناتی موجود باشد، با افرادی که در انقلاب ایران میتوانند نقشی داشته باشند تماس برقرار شود. لذا زمانی که امام در فرانسه بود یک افسر بازنشسته سیا مأمور شد که به فرانسه رفته و با آقای بنیصدر تماس برقرار نماید.
🔸ایشان خود را به عنوان نماینده یک کمپانی معرفی کرده و اظهار داشته است که نسبت به آینده اقتصادی ایران و ارتباط آن با دنیای غرب مخصوصا آمریکا علاقهمند به صحبت با بنیصدر میباشد؛ بنیصدر نیز با این مسئله موافقت داشت.
🔹زمان این ملاقات اولیه، کمی قبل از مراجعت امام به تهران است که در فرانسه قرار شده بود. زمانی که من به ایران آمدم، ستاد مرکزی هنوز علاقهمند به دنبال نمودن این مسئله بوده و در این ارتباط از من خواسته شد که نسبت به این مسئله کار نمایم.
آن مرد در حوالی ٢٩ مرداد به تهران آمده و مدت سه هفته در ایران اقامت نمود، با بنیصدر حداقل ٣ بار و شاید حتی ۵ بار در این مدت ملاقات نموده است.
🔴هدف نهایی ما:
به استخدام درآوردن بنی صدر.
برنامه مرحلهای:
در این مرحله تمامی مسایل رو نشود و صرفاً در این مرحله از وی به عنوان یک مشاور اقتصادی قابل اطمینان این کمپانی که نسبت به مسایل اقتصادی و همچنین مسایل سیاسی مربوط به امور اقتصادی و همچنین مسایل سیاسی اعم اظهارنظر میکند استفاده شود.
🔹گامهای بعد:
ملاقاتهای بعدی با وی در #تهران و یا در #پاریس میتواند قدری بیشتر پیشروی نموده و نسبت به یک سری مسایل مهم سیاسی از وی سؤالاتی شود. در آخرین جلسه بنیصدر موافقت نموده که به عنوان مشاور اقتصادی قابل اطمینان این کمپانی فعالیت نماید و پیشنهاد حقوق ماهیانه ١٠٠٠ دلار را نیز پذیرفت.
🔻سؤال: آیا بنیصدر می دانست که طرف مقابل وی یک مأمور سیا است؟
جواب: قرار نبوده که به بنیصدر در این مرحله گفته شود که طرف مقابل #سیا می باشد لذا به وی گفته نشده بود. اما یک مسئله بود که میتواند به وی این برداشت را داده باشد که عبارت است از نحوه پیشنهاد ماهیانه ١٠٠٠ دلار که بدون این ترتیبات معمولی تجاری انجام پذیرفته باشد مورد پیشنهاد و همچنین توافق قرار گرفت و این میتواند بیانگر حداقل باشد که این مسئله به این سادگیها نیست.
🔹مسئله دوم اینکه نسبت به زمینه سؤالات راجع به مسایل اقتصادی، سؤالاتی مطرح شده بود. در رابطه با مسایل سیاسی که تا حدود زیادی ربطی به مسایل اقتصادی نداشته است و این مسئله هم میتوانسته است به وی برداشت دیگری بدهد. یک نکته قابل ذکر هم اینکه تا به حال پولی به ایشان پرداخت نگردیده است.»(اسناد لانه جاسوسی، ج١ ص۴٨٧)
🇮🇷 @IRANeMOASER
⁉️بنی صدر در نظر امام خمینی چگونه بود
🔰تاریخ نگار انقلاب اسلامی پاسخ می گویند
🔸امام #بنیصدر را قبول نداشت و به او هم رأی نداد؛ اما وقتی که در انتخابات ریاست جمهوری رأی آورد، امام به افکار و آراء مردم احترام گذاشت، اگر چه می توانست از طریق اطرافیان و نزدیکان خود به مردم بفهماند که بنی صدر صلاحیت این کار را ندارد و مردم اگر می دانستند که نظر امام نسبت به او منفی است، بنی صدر پیروز انتخابات نمی شد؛ زیرا امام بر قلب ها حکومت داشت، اما فرصت می داد که مردم خود راه را انتخاب کنند.
🔹حضرت امام در مراسم تنفیذ حکم ریاست جمهوری بنی صدر جمله ای را فرمود که اهل نظر دریافتند که ایشان نسبت به بنی صدر ذهنیت دارد و آن این بود: «آقای بنی صدر بداند که حبّ الدنیا رأس کل خطیئه». پس از پیروزی انقلاب امام در یکی از سخنرانیهایش در جملهای اشاره به ملی ـ مذهبی ها کرده بود که #قطبزاده، مدیر عامل وقت صدا و سیما، آن را سانسور کرد! امام می توانست او را به سادگی تنبیه و یا عزل کند اما در این مسئله تنها حرفی که زد این بود که به آقای قطب زاده بگویید یا سخنرانی من را از صدا و سیما پخش نکند، یا اگر پخش می کند، #سانسور نکند! این روش حکومتی بنیانگذار نظام مقدس اسلامی بود که به منش حکومت های استبدادی هیچ شباهتی نداشت. لذا وقتی هم که در جریان دولت موقت اکثریت اعضای شورای انقلاب به آقای مهندس بازرگان نظر داشتند، امام به نظر آنها احترام گذاشت.
🔸باید در نظر گرفت که اگر آن روز امام اجازه نمی داد امثال بازرگان ها و بنی صدرها به قدرت برسند، امروز آنها در نظر ملت چهره هایی قهرمان تجلی می کردند که ما می پنداشتیم اگر کارها به دست آنها می افتاد، ایران گلستان می شد! بی شک اگر در آن روز این جریانات پیش نمی آمد و امثال بازرگان و بنی صدر به قدرت نمی رسیدند و ماهیت خود را بروز نمی دادند. امروز قدرت را در دست می گرفتند و نظام جمهوری اسلامی را و به چالش می کشیدند.(حجتالاسلام و المسلمین سیدحمید روحانی، مصاحبه با مجله معارف،اسفند ١٣٨۶)
🇮🇷 @IRANeMOASER
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴حامی جلاد!
♨️سالروز عزل بنیصدر
🔹بنیصدر که نخستین رئیسجمهور ایران بود تاوان غرور و تکبر خود را داد و با بیاعتنایی به #نصایح_امام و انگیزههای اسلامخواهانه ملت ایران زمینه سقوط خود را فراهم کرد.
🔸ارتباط با گروهک تروریستی #مجاهدین_خلق یکی از صدها خیانت وی به مردم ایران بود که در این کوتاهنما نگاهی گذرا به این رابطه شوم انداختهایم.
#بنی_صدر
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #اطلاعات ۱ تیر ۱۳۶۱
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #کیهان ۱ تیر ۱۳۶۱
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #جمهوری_اسلامی ۱ تیر ۱۳۶۱
🇮🇷 @IRANeMOASER
📸هواداران رژیم ارباب رعیتی
🔹جناب آقا علی (فرزند ناخلف شهید مطهری) به مصداق «پسته بی مغز اگر لب واکند رسوا شود» خواست خودی نشان دهد و «به طاق نسیان ننشیند» باردیگر دسته گلی به آب داد و فرودستی و بی سوادی خود را به نمایش گذاشت ...
مطالعه متن کامل در پایگاه رسمی بنیاد تاریخپژوهی
🇮🇷 @IRANeMOASER
💢ماجرای از بین رفتن اسناد مورخ انقلاب اسلامی
📌نهضتخوانی؛ بازخوانی گزیدهای از کتاب نهضت امام خمینی/1
🔹انديشه نگارش كتابى درباره #نهضت_امام_خمينى را همزمان با آغاز آن نهضت، در سر داشتم و در همان اوان با كوشش پيگير و دامنهدارى به جمعآورى اعلاميهها و سخنرانىهاى ايشان و ديگر مقامات روحانى، احزاب و گروههاى مختلف سياسى پرداختم و رويدادهايى را كه به دنبال آغاز نهضت، تقريباً هر روز به وقوع مىپيوست، بهطور مرتب و روزانه در دفتر خاطرات خود ـ با همه خطراتى كه براى من در برداشت يادداشت مىكردم، تا آنكه توانستم آرشيوى جالب و تا حدى كامل از اعلاميهها، سخنرانىها، طومارها، تلگرافها، نامهها و عكسهاى مختلف و ... به ضميمه پارهاى از لباسهاى خونين و نيمسوخته روحانيانِ به خون طپيده #مدرسه_فيضيه، ترتيب دهم و هر روز نيز در تكميل آن هر چه بيشتر كوشش به عمل آورم.
🔸به دنبال حادثهاى كه در سال 1346 براى من روى داد، ناچار شدم كه بخش عمده آن آرشيو را به دست عنصرى كه او را متعهد و وظيفهشناس مىپنداشتم بسپارم و سفارشات لازم را در حفظ و نگهدارى آن به او بنمايم، و بخشهايى را نيز نزد دوستان و برادران همرزم خود به امانت بگذارم.
🔹از آن زمان ساليانى سپرى شد تا آنگاه كه درصدد برآمدم به نگارش كتابى كه ساليان درازى انديشه مرا به خود مشغول داشته بود، دست بيازم؛ بدين منظور مدارک و اسنادى را كه بهطور پراكنده، اينجا و آنجا به امانت سپرده بودم با دشوارىهايى گرد آوردم، ولى آنگاه كه به دنبال عمده آرشيوى كه در دست عنصرى به اصطلاح متعهد قرار داشت فرستادم، به من خبر رسيد كه آرشيو مزبور از بين رفته و يا در واقع از بينش بردهاند!!
🔸دريافت اين خبر تلخ و ناگوار، ضربه توانفرسايى بر روح من وارد ساخت و رنج و اندوه فراوانى براى من به دنبال آورد؛ زيرا با از بين رفتن آن، نه تنها زحمتهاى شبانهروزى و كوششهاى پيگير و خستگىناپذير چندين ساله من به هدر رفت، كه از جنبه تاريخى نيز ضربه جبرانناپذيرى را دربرداشت؛ زيرا در آرشيو مزبور، نسخههاى منحصر به فردى از نامهها و طومارهاى اهالى بعضى از شهرها و شهرستانها به قائد بزرگ اسلام و نيز نامههايى خصوصى و منتشر نشده از امام خمينى به بعضى از مقامات برجسته روحانى، كه دربردارنده مطالب ژرف و جالبى از اوضاع آينده ايران بود، قرار داشت كه مىتوانست در روشن كردن هدف و برنامه ايشان نقش بسزايى داشته باشد. (نهضت امام خمینی، ج1،صص3-2)
#نهضتخوانی
🇮🇷 @IRANeMOASER
به توپ بستن مجلس.pdf
14.72M
🔴نقش مرموز تقی زاده در ماجرای به توپ بستن مجلس
🔻سالروز به توپ بستن مجلس
🔹دولتهای مستبد از جمله دولت #محمدعلی_شاه_قاجار هیچگاه دل خوشی از مردمسالاری نداشتهاند اما آیا در ماجرای به توپ بستن مجلس در عهد قاجار، تنها عامل محمدعلی شاه و روسیه بود؟
🔸با توجه به گرایش محمدعلی میرزا به روسیه و همچنین تمایلات وی به علما، #انگلستان طبق سیاست دیرین خود : «تفرقه بینداز و حکومت کن» بر آن شد به دست مهرههای خود میان محمدعلی میرزا و مشروطهخواهان - و به ویژه علمای اسلامی- بدبینی، دشمنی و درگیری پدید آورد. به عالمان دینی و مشروطهخواهان بباوراند که محمدعلی میرزا اندیشه #براندازی_نظام_مشروطه را دارد و از آن سو برای نامبرده نیز جا بیندازد که مشروطهخواهان با تاج و تخت او سر ستیز دارد و برای از میان برداشتن او به توطئه نشستهاند.
🔹این مأموریت را #مهرههای_انگلیسی بر دوش گرفتند و سرکرده این توطئهگرها نیز #تقیزاده بود که با تحریک #انجمن_تبریز و خطدهیهای پشتپرده سفارت انگلستان، آتشبیار معرکه به شمار میرفت و پیوسته با انجمن تبریز در ارتباط بود و نقشهها و برنامهها و به گفته کسروی کسروی «آگاهیها را به تبریز داد.» و در نهایت...
🔻برای مطالعه کامل ماجرای بمباران مجلس و دیدن نکات کمتر گفته شده بخوانید:
🖇نهضت مشروطه، محمدعلی میرزا و بمباران مجلس (بازشناسی نقش جریانهای غربگرا در سقوط مشروطه اول)-حجتالاسلام و المسلمین سیدحمید روحانی
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #اطلاعات ۲ تیر ۱۳۶۱
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #کیهان ۲ تیر ۱۳۶۱
🇮🇷 @IRANeMOASER
📅 چهل سال پیش در چنین روزی
📌 روزنامه #جمهوری_اسلامی ۲ تیر ۱۳۶۱
🇮🇷 @IRANeMOASER
💢ماجرای نگارش «نهضت امام خمینی» از زبان نویسنده
📌نهضتخوانی؛ بازخوانی گزیدهای از کتاب نهضت امام خمینی/2
🔹نگارش اين دفتر در نجف اشرف در سال 1351 خورشيدى آغاز شد و در سال 1355 به پايان رسيد. چاپ نخست آن نيز در #بيروت به مدت هفت ماه به درازا كشيد. (خرداد ـ آذر 1356)
🔸آن روز كه به نگارش اين تاريخنامه نشستم، نه به اسناد و مدارک تاريخى نهضتهاى دينى و سياسى ايران دسترسى داشتم و نه آگاهى و اطلاع بايسته از آن. نه اعلاميهها و سخنرانىهاى امام، ديگر مقامات روحانى و گروهها و سازمانهاى سياسى را بهطور كامل به دست آورده بودم و نه از كسانى كه در كوران مبارزه و سياست بودند و در متن جريانها و رويدادها قرار داشتند و با ديد، درک، تحليل و بررسى خود از رويدادها و نهضتها مىتوانستند اين دفتر را پربارتر كنند، در آن محيط خبرى بود، زيرا كه بيشتر آنان در ايران به سر مىبردند و در آن روزگار خفقانبار نه من راهى به ايران داشتم و نه آن فرزانگان پايى به نجف؛ مرزها بسته، بالها شكسته و شبها انگار به هم پيوسته بود.
🔹در زمينه تاريخ و تاريخنگارى نيز پيشينه كار گستردهاى نداشتم و چگونگىهاى آن را به آزمون نگذاشته بودم تا بتوانم مسئوليتم را بىكم و كاست به پايان برم. رهنمود ويژه امام و رسالت مقدس رويارويى با #تحريفها و #وارونهنويسىها من را بر آن داشت كه در ديار غربت و تنهايى، به رغم خفقان پليسى حاكم بر ايران و عراق (كه در اينجا #شاه و در آنجا #صدام به جلادى و خونريزى سرگرم بودند) قلم به دست گيرم و با دستمايه اندک و «بضاعة مزجاة» گوشههايى از نهضت اسلامى ايران را به رشته نگارش آورم.
🔸تا آنجا كه به ياد دارم، قلم زدن درباره اين نهضت و رهبرى آن با دشوارىها و رنجهاى بیشمارى همراه بود. كارشكنىها و سنگاندازىهاى پيدا و پنهان #تحجرگرايان، #روشنفكرمآبان و سياستبازانى كه با خط و راه امام در ستيز بودند، نيز تنگ نظرىها و رشکبرىهاى عناصر ورشكستهاى كه خود را از پيروان امام مىپنداشتند، دشوارىها را فزونى مىبخشيد و اگر رحمت و عنايت پيوسته خداوند يكتا و مدد امام سالكان و پيشوايان صالحان، حضرت على ـ عليهالسلام ـ دشوارىها را آسان و ناهموارىها را هموار نمىكرد، بىترديد كار به بنبست كشيده مىشد و اين توفيق نصيب نمىشد كه كتابى در سرگذشت #نهضت_امام نگاشته شود؛ ليكن در هر بخش، صفحه و سطر اين دفتر، مدد خدايى و توجهات حضرت امام عصر ـ عجلاللّه فرجه ياريگر نگارنده بود.
🔹از نشانههاى روشن عنايات خداوندى و امدادهاى غيبى نسبت به اين دفتر، اين است كه در پى #پيروزى_انقلاب_اسلامى تا به امروز از اسناد و مدارک پشت پرده (محرمانه، سرّى، فوق سرّى) آنچه به دست آمده است، گزارشها و روايتها و تحليلهاى اين دفتر را استوارى بخشيده و درستى آن را بيش از پيش نمايان كرده است. با جرأت و قاطعيت بايد گفت در اين دفتر جريانى، رويدادى و گزارشى يافت نمىشود كه اسناد و مدارک موجود آن را تأييد نكند؛ از اين رو، تغييرات اندكى كه در اين چاپ صورت گرفته است، جنبه عبارتى و نگارشى دارد و يا به برخى ارقام تاريخى برمىگردد كه اشتباهى در آن روى داده است. البته مطالب فراوانى بر آن افزودم. اين مطالب و مسائل به علت عدم دسترسى به اسناد و مدارك پشت پرده در چاپهاى پيشين نيامده است.
🔸بايسته يادآورى است كه رهنمودها، راهنمايىها و ريزبينىهاى امام و آيتاللّه شهيد #سيدمصطفى_خمينى ـ اعلى اللّه مقامهما ـ در آراستن و پيراستن آوردههاى اين دفتر و زدودن كاستیها و نادرستیهاى آن نقش بسزايى داشت. امام به بخشهايى از نوشتههاى اين دفتر، پيش از چاپ گذر كردند و در مواردى يادداشتهايى داشتند و يا آنچه را كه روا مىدانستند حضورى يادآور شدند و رهنمود دادند. با اين وجود، بسيارى از آنچه را كه در دل داشتند بازگو نكردند و از كنار آن گذشتند. (نهضت امام خمینی، ج1، صص11-9)
#نهضتخوانی
🇮🇷 @IRANeMOASER