💥چرا مذاکره هوشمندانه، عاقلانه و شرافتمندانه نیست؟
♻️مقام معظم رهبري در سخنرانی چند روز قبل خود به صراحت مذاکره در وضعیت کنونی را رد کرده و گفتند مذاکره در حال حاضر هوشمندانه، عاقلانه و شرافتمندانه نیست. اما سوال این است منطق چنین محاسبه ای چیست:
🔻ترامپ پیش از اعمال مجدد تحریمهای دوره اول خود سیگنالهایی مبنی امکان توافق جدید با آمریکا ارائه داد. تعلیق ۹۰ روزه کمکهای دولت آمریکا به اپوزوسیون ایرانی؛ پیغامهای ایلان ماسک مبنی بر اینکه ایران بهترین کشور برای سرمایهگذاری است. همچنین مجموعه سخنرانی های ترامپ که نسبت به توافق با ایران ابراز امیدواری کرده بود نشان میدهد دولت جدید آمریکا سعی میکند با وعدههای جذاب افکار عمومی را برای مذاکره وسوسه کند
🔻راهبرد آمریکا در حال حاضر داغ کردن تب مطالبه مردمی مذاکره از مسئولین جمهوری اسلامی است. در چنین شرایطی که چنین درخواستی به یک مطالبه ملی تبدیل شود مسئولین ناچار از مذاکره خواهند شد آنگاه است که طرف غربی در میز مذاکره درخواست هایی را مطالبه خواهد کرد که امکان کوتاه آمدن در آنها نخواهد بود مثلا واگذاری قدرت منطقهای، موشکی و نابودی تمام توان هستهای.
🔻در حالی که چنین امتیازاتی قابل واگذاری نیست، وضعیت لغو تحریمها هم کماکان در هاله ای از ابهام است. چرا که تحریمهای آمریکا علیه ایران تصويب کنگره آمریکا را دارد و ترامپ توانایی لغو آن را ندارد.
🔻در صورت لغو نیز با یک امضا قابلیت بازگشت دارد. خطر مهمتر شرطی شدن اقتصاد ایران به مذاکره و تحریم است. چیزی که دولت ریسی سعی کرده بود از آن پرهیز کند.
اندیشکده آمریکایی بروکینز در تحلیل سالهای پیش خود عنوان کرده بود که بهترین راه شکست دادن ایران این است که ایالات متحده باید ابتدا با ایران وارد توافق شود، سپس از توافق خارج شده و مجددا پیشنهاد توافق جدید بدهد!(شرطی کردن ذهن و اقتصاد ایران!)
♻️البته سخنان رهبری که بازتاب وسیع بین المللی نیز داشت از زاویه مذاکره هم قابل تأمل است. یعنی اگر دولت پزشکیان اصل را بر مذاکره نیز گذاشته است بیانات رهبری از نظر تکنیکی و هنر مذاکره هم، بهترین پاسخ به کنش چماق و هویج ترامپ بود و دست دولت را در چانه زنی های احتمالی پر کرد. به هر صورت دولت دوم ترامپ چیزی فراتر از تحریمهای دولت اولش در کیسه ندارد. دولت پزشکیان اگر به مذاکره هم فکر میکند باید در عین تلاش برای مدیریت و تثبیت قیمت ارز، افکار عمومی را برای صبوری تا بهبود شرایط آماده کند تا در مذاکره دست برتر را داشته باشد.
🍀پایگاه تحلیلی غرب آسیا🍀
@iranfact
۲۰ بهمن
💥چرا در شرایط فعلی مذاکره هوشمندانه، عاقلانه و شرافتمندانه نیست؟(۲)
♻️پس از سخنرانی رهبر انقلاب مبنی بر عاقلانه نبودن مذاکره با آمریکا در شرایط فعلی حالا نشانه های جدید عاقلانه نبودن مذاکره در حال بروز است.
🔻محمد باقر قالیباف رئیس مجلس طی سخنانی از شروط ترامپ برای مذاکره پرده برداشته است. قالیباف میگوید《ترامپ یک متن را به ایران ارسال کرده که ایران داوطلبانه مسائل هسته ای، موشکی و سلاحهای غیرمتقارن و متعارف را کنار بگذارد و این یعنی در واقع خلع سلاح ایران!》
🔻این صحبتهای قالیباف نشان میدهد ترامپ طی پیغامی مکتوب از جمهوری اسلامی خواسته است همه توانایی های استراتژیک خود را که طی ۴ دهه خود تولید کرده و در محیط پر آشوب خاورمیانه توانسته برای خود بازدارندگی نسبی ایجاد کرده را واگذار نماید آنگاه شاید ترامپ دلش بخواهد تحریم های ایران را کمی کوتاه بیاید.
🔻آش چنین مطالبه وقیحانه آنقدر شور است که صدای عمادالدین باقی حقوقدان اصلاح طلب را نیز در آورده است. باقی طی توئیتی نوشت: 《طی ۲۵ سال منتقد سیاست های منطقه ای ایران بوده ولی از فرمان ترامپ احساس توهین و تحقیر و خشم داشته است.》
🔻خطر چنین مطالبه ای را باید وقتی درک کرد که رقم بودجه نظامی و خرید تسلیحات کشورهای منطقه را ببینیم. بودجه نظامی سعودی در سال قبل ۷۵ میلیارد دلار و امارات حدود ۲۵ قطر ۱۴ و کویت ۹.۵ میلیارد دلار بوده است. این یعنی فردای مذاکره احتمالی، ایران نه در مقابل آمریکا و رژیم صهیونیستی که حتی در مقابل برخی کشورکهای عربی هم باید سر خم کند.
در حالی که ایران در منطقه زیر چتر تهدید هستهای روسیه، هند، پاکستان و رژیم موقت صهیونیستی قرار دارد و طی یکسال اخیر بارها در آستانه جنگ همه جانبه با اسرائیل قرار گرفته است.
در چنین وضعیتی کدام عقل سلیم مذاکره را عاقلانه و شرافتمندانه میداند؟ و کدام عاقلی ابزارهای قدرت خود را با مذاکره به حریف واگذار میکند.
🍀پایگاه تحلیلی غرب آسیا🍀
@iranfact
۲۲ بهمن
«مطالعات غرب آسیا»
💥بازوی داخلی نتانیاهو فعال شد؟
♻️پس از خروش اعجاز گونه ملت ایران در راهپیمایی ۲۲ بهمن؛ فراخوانهای متعدد جریان برانداز در راستای مطالبه چندی قبل نتانیاهو برای کلید زدن اعتراضات در ایران رقم خورد.
🔻نتانیاهو چندی قبل برای کلید زدن
اعتراضات رسما به زبان فارسی مردم ایران را به خیابان فراخواند اما توفیری نداشت.
اکنون بازوی داخلی نتانیاهو به بهانه ۲۵ بهمن و رفع حصر از میرحسین موسوی فراخوان تجمع در خیابان کرده است.
🔻اهمیت فراخوان در شرایط فعلی از آن جهت است که ترامپ فشار حداکثری را کلید زده و در صدد بازخورد گیری است.
چنین وضعیتی میتواند زمینه داخلی برای بر هم ریختن وضعیت اجتماعی را تسریع بخشد که توجه به نکات زیر قابل ملاحظه است:
🔻مطابق با درخواست رسمی نتانیاهو برای اعتراض به زبان فارسی این همزمانی نشان میدهد جریان معارض داخلی هماهنگی همه جانبه با رژیم موقت صهیونیستی دارد و در واقع کارفرمای اصلی شخص نتانیاهو است.
🔻لیدر کنشگر رسانه ای نیز در دست ایران اینترنشنال است که پس از توافق ایران و سعودی مدیریت آن به رژیم صهیونیستی و به طور ویژه مرکز هاسپارای رژیم واگذار شد. طی چند روز اخیر این شبه رسانه چندین رپرتاژ خبری برای این تجمع رفته است.
♻️چه فراخوان کذایی منجر به شعله کشیدن اعتراضات بشود یا نه، نباید در حالی که دولت اصلاح طلب پزشکیان درصدد فایق امدن بر چالشهای متعدد است؛ لیدرهای جریان برانداز داخلی هماهنگ با قصاب غزه نتانیاهو و ترامپ را فراموش کرد. در واقع در شرایط فشار حداکثری دشمنان علیه ملت ایران، چنین اقدامی، ضد ایرانی ترین اقدام ممکن خواهد بود
@iranfact
۲۵ بهمن
💥نتانیاهو و لاف حمله به تأسیسات هستهای ایران
♻️اخبار یک هفته اخیر دیدارهای نتانیاهو در آمریکا و لفاظی های ترامپ و نتانیاهو نگرانی هایی از حمله به تأسیسات هستهای ایران را ایجاد کرده است. به طور مشخص ترامپ در مصاحبه با فاکس نیوز در گزافه ای گفت: 《دو راه برای متوقف کردن برنامه هستهای ایران وجود دارد یا بمباران نظامی یا از طریق توافق مکتوب 》
همچنین نتانیاهو پس از پایان سفرش به آمریکا در مصاحبه با خبرنگاران پس از اشاره به دریافت 1800 بمب سنگرشکن سنگین MK-84 از ترامپ که پیشتر بایدن مانع شده بود گفت کار ایران را یکسره می کنیم!
🔻ناظر به این مسئله توجه به چند مطلب ضروری است:
شخص نتانیاهو در کتاب خاطرات خود 《بی بی خاطرات من 》که اخیرا منتشر شده و در ایران نیز ترجمه شده است در صفحه ۱۲۶ به اولین دیدار خود دوره اول ریاست جمهوری ترامپ اشاره میکند که وقتی چالش هستهای ایران را طرح کردم ترامپ گفت که میخواهد از توافق با ایران خارج شود ترامپ یکباره پرسید 《چرا تأسیسات هستهای ایران را بمباران نمی کنید؟》صادقانه گفتم زیرا این لحظه رای کافی را ندارم. نتانیاهو احتمالا درباره سوال ترامپ صادق است ولی در پاسخی که داده دروغ میگوید. احتمالا پاسخش نگرانی از پاسخ احتمالی ایران بوده است.
🔻برای درک وضعیت درست باید به سخنان امروز سردار حاجی زاده فرمانده هوافضای سپاه رجوع کرد که در مصاحبه با تلویزیون پاسخ صریح و روشنی به لفاظی های اخیر نتانیاهو و ترامپ داد:《اگر مراکز هستهای ما را بزنند چنان آتشی در منطقه به پا خواهد شد که ابعاد و گسترۀ آن قابل محاسبه نیست، ما آماده جنگ هستیم اما دشمنان جرئت حمله ندارند》
🔻بخصوص که سردار حاجی زاده تاکید کردند علیرغم پدافند همه جانبه آمریکا، اروپا و رژیم صهیونیستی و حتی اردن، اصابت موشک در وعده صادق دوم ۷۵ درصد بوده است.
این یعنی در صورت هرگونه حماقت از طرف قصاب غزه چرا باید تأسیسات هستهای رژیم صهیونیستی همچنان باقی بمانند.
♻️نتیجه آنکه عملیات وعده صادق قطعا توانایی ایران برای ضربه به رژیم موقت را به دشمن دیکته کرده و محاسبات نتانیاهو را به هم زده است وگرنه چرا نتانیاهو که قریب به ۲۰ سال است از تهدید هستهای ایران خواب ندارد در حمله به تأسیسات ایران دست به عصا بوده است؟ در شرایطی که تجربه حمله به تأسیسات هستهای سوریه در دیرالزور و تأسیسات هستهای اوسیراک عراق را در کارنامه دارد.
🔺 لذا اگر نتانیاهو طی دو دهه گذشته از حمله به تأسیسات هستهای ایران عاجز بوده بعد از چشیدن طعم موشک های هاپیرسونیک به ویژه پس از وعده صادق دوم قطعا عاجزتر از قبل برای تصمیمگیری جهت انجام چنین حماقتی است.
در نهایت لفاظی های اخیر در جهت ارعاب تصمیمگیران و ایجاد اختلال در مواجهه با دوگانه مذاکره_تسلیم است.
🍀پایگاه تحلیلی غرب آسیا🍀
@iranfact
۳۰ بهمن
💥مذاکره به مثابه مبارزه
♻️در هفته اخیر، دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالات متحده، در مصاحبهای اعلام کرد که نامهای به آیتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، ارسال کرده و او را به مذاکره درباره برنامه هستهای ایران دعوت کرده است. ترامپ اظهار داشت که ترجیح میدهد به جای اقدام نظامی، از طریق مذاکره به توافقی دست یابد که برای ایران مفید باشد.
🔻در واکنش، آیتالله خامنهای با رد پیشنهاد مذاکره، تأکید کرد که اصرار برخی دولتهای قلدر برای مذاکره به منظور حل مسائل نیست، بلکه برای تحمیل توقعات خودشان است. وی افزود که مذاکره با این دولت آمریکا نه تنها تحریمها را رفع نخواهد کرد، بلکه فشارها را افزایش خواهد داد و گره تحریمها را کورتر خواهد کرد.
🔻در خصوص ماهیت این نامه اگرچه آنچه منتشر میشود گمانه زنی است ولی شواهد از چیستی پیغام را تا حدودي روشن میکند.
🔻لاوروف وزیر خارجه روسیه طی مصاحبه ای گفت «اما آنچه نگرانکننده است این است که نشانههایی وجود دارد مبنی بر اینکه آمریکاییها دوست دارند این توافق جدید با شرط و شروط سیاسی همراه باشد و اصرار دارند که باید ترتیبی قابل راستیآزمایی برای ایران وجود داشته باشد که از گروههایی در عراق، لبنان، سوریه و هر جایی حمایت نکند، که فکر نمیکنم راه به جایی ببرد.»
🔻همزمان که نامه ترامپ توسط انور قرقاش وزیر مشاور خارجه امارات در حال تحویل به ایران بود آمریکا وزیر نفت، ۱۸ شرکت و ۱۳ کشتی ایرانی را تحریم کرد. این یعنی آمریکاییها حتی حفظ ظاهر و عرف دیپلماسی را هم نمی کنند. از این منظر خود نامه هم بخشی از فشار حداکثری خواهد بود:
🔻در کمپین فشار حداکثری ترامپ علیه ایران این نامه و جنجال رسانه ای حول آن فشار به رهبری ایران و مقصر سازی رهبری در وضعیت کنونی میان ایران و آمریکای ترامپ است.
🔻ترامپ بدون آنکه امتیاز ملموسی را به ایران بدهد، پیشنهاد مذاکره غیر شرافتمندانه و تحقیر آمیز همانند آنچه با زلنسکی کردند را میدهند و طبیعتا میدانند ایران زیر بار چنین حقارتی نمی رود. در نهایت با مقصر سازی ایران و رهبری خواهند گفت ما میخواستیم مذاکره کنیم ولی رهبری ایران نپذیرفت!
🔻بی شک مطالبه ترامپ نه مذاکره برای دستیابی به توافق و رفع تحریم، بلکه خلع سلاح کامل ایران از قدرت منطقهای و موشکی است تا در شرایط پذیرفته شده، ایران مانند سوریه و لبنان عرصه حملات گاه و بیگاه رژیم موقت باشد بدون آنکه بتواند از خود دفاع کند.
🔻جمهوری اسلامی اگر میخواهد مذاکره ای کند که بتواند حقوق ملت ایران را احیا کند باید برهه فشار حداکثری را مدیریت کند تا بتواند در موضع برابر مذاکره نماید.
♻️جمهوری اسلامی در مذاکره باید چند مسئله را بطور واضح بیان و برای ملت خود و حتی دشمن روشن کند:
موارد قابل مذاکره که پرونده هستهای ایران است و میتواند در بستر برجام و پذیرش محدودیت ها در حدود ۲۰۱۵ در قبال کاهش تحریمها باشد.
موارد قابل طرح مثل کاهش فشار در غزه در قبال مدیریت گروههای مقاومت.
موارد غیر قابل مذاکره که شامل توانایی های دفاعی و موشکی است.
این مسئله استدلال جمهوری اسلامی برای پذیرش مذاکره یا عدم پذیرش مذاکره را حداقل در داخل و برای مردم خود توجیه پذیر مینماید.
🍀پایگاه تحلیلی غرب آسیا🍀
@iranfact
۲۴ اسفند
💥ترامپ آمریکا را از پرده بیرون میکشد؟
♻️مشهور است که ترامپ چهره آشکار سیاست آمریکاست. طی ۴ سال ریاست جمهوری دوره اول و اینک در دوره دوم ترامپ جهانیان چهره پنهان و ماهیت تروریستی آمریکا را مشاهده میکنند.
همچنین ترامپ چهره عریان آمریکایی بکارگیری زور برای دستیابی به اهداف را مشاهده میکنند.
🔻از زاویه تحولات منطقه نیز مرکز تحولات منطقه در دست آمریکا بوده و هست. در دوره بایدن مدیریت منازعه در پس پرده بدست آمریکا بود ولی در عین نقش آفرینی حداکثری هیچ آسیبی ولو حداقلی دریافت نمیکرد.
تجهیز نتانیاهو و رژیم موقت به انواع تجهیزات برای حمله به غزه، لبنان و سوریه و حمایت بی چون و چرا از هرگونه تجاوز گری رژیم جعلی از این جمله است.
🔻دولت آمریکا سعی کرد طی یکسال و نیم اخیر نظم مطلوب منطقهای خود را بدون هزینه از خود و توسط رژیم صهیونیستی محقق کند. اما اینک ترامپ خود ارتش تروریستی آمریکا را در معرض مواجهه قرار داده است.
قطعا پرونده منطقه بدون ضربه به منافع آمریکا جمع نخواهد شد این فضا را آمریکای ترامپ فراهم کرده است.
آسیب پذیری و محدودیت های آمریکا در منطقه بسیار است این محدودیت و آسیب پذیری را ترامپ در معرض دید قرار داد.
🔻در حال حاضر مقابل آمریکا یمن قرار دارد که بجز رهبرانش دارایی استراتژیکی ندارد.
هر آنچه بوده ائتلاف سعودی با سلاحهای آمریکایی طی ۸ سال از بین برده و زیرساخت هایش هم توسط رژیم صهیونیستی پیشتر آسیب دیده. تا جایی که یکی از اهداف حمله دیشب آمریکا برج فرماندهی کشتی توقيف شده اسرائیلی گلکسی لیدر بوده!!
هرگونه افزایش تنش میان آمریکا با یمن فقط آسیب پذیری آمریکا را بیشتر میکند.
رهبر انصارالله اعلام کرد هرگونه افزایش تنش را با افزایش تنش پاسخ میدهیم.
🔻به یاد بیاوریم حمله چند پهپاد به ارامکو چه بلایی سر سعودی آورد. پایگاه های آمریکا در قطر، امارات، سعودی و... خیلی دورتر از آرامکو نیست. این در حالی است که تصمیم گیری رهبران انصارالله خیلی مبتنی بر منطق قدرت نیست و کاملا دینی و مبتنی بر تکلیف گرایی است.
@iranfact
۲۷ اسفند
💥ترامپ و دوگانه مذاکره یا حمله
♻️از مهمترین پرونده های پیش روی ترامپ طی دوره دوم ریاست جمهوری اش پرونده ایران است که تا حدودی چالشهای بزرگ منطقه را نیز در دل خود دارد.
هفته قبل ترامپ از نامه خود به رهبر ایران رونمایی کرده و پیغام او توسط انور قرقاش وزیر مشاور خارجه امارات تحویل ایران گردید.
🔻حدسها و گمانه هایی درباب ماهيت و محتوای نامه مطرح شد. با توجه به سخنرانی رهبر انقلاب پس از دریافت نامه و مواضع وزیر خارجه کشورمان و حتی برخی شخصیت های اماراتی همچون عبدالخالق عبدالله مشاور پیشین محمد بن زاید، نماینده ترامپ در خاورمیانه و سخنگوی کاخ سفید کلیت محتوا قابل فهم است.
🔻تمرکز ترامپ در نامه اصولا بر برنامه هستهای ایران، گروه های مقاومت و احیانا برنامه موشکی ایران بوده و در نهایت تهدیدی چاشنی پیغام بوده که درصورت عدم توافق گزینه های دیگری برای حل مسئله (مثلا حمله نظامی) نیز وجود دارد. نکته ای که ترامپ شخصا به صورت غیر مستقیم بدان تصریح کرد.
🔻در این رابطه توجه به چند مطلب ضروری است.
لفاظی های ترامپ نسبت به کانادا، اوکراین، حماس و مقاومت فلسطین، گرینلند و حتی آلمان ترامپ را به این باور رسانده که با تکیه بر قدرت میتواند همه چالشها را حل و فصل کند. بخصوص که با تشر اولیه اوکراین و کانادا تا حدودی کوتاه آمدند و ترامپ سعی کرد حرف خود را به کرسی بنشاند.
🔻به اذعان وزیر خارجه آمریکا حمله ترامپ به انصارالله یک پیغام آشکار برای ایران بود که اینبار تهدید معتبر است و در صورت عدم تحقق مطلوبیتهای آمریکا همان معادله یمن برای ایران نیز خواهد بود.
ولی نکته مهم این است که اوکراین، کانادا، گرینلند و... در ابتدای مسیر مقابله با امریکا هستند در حالی که ایران در انتهای این مسیر است. جمهوری اسلامی با روسای جمهور هارتر از ترامپ یعنی بوش نیز مواجهه داشته است و طی ۴۵ سال توانسته علیرغم ضعف تکنولوژی و تسلیحاتی برای خود بازدارندگی نسبی ایجاد کند.
🔻در دوره اول ترامپ ایران نشان داده چندان هم دست بسته نیست. در پاسخ به شهادت شهید سلیمانی رسما به عین الاسد حمله کرده و گلوبال هاوک پهپاد گرانقیمت آمریکایی را ساقط کرده است. یعنی ایران فشردن دکمه موشکی که مستقیما آمریکا را هدف قرار میدهد را تست کرده و لمس کرده چندان سخت هم نیست و در مقابل
ترامپ حتما خوب به خاطر میآورد که از واسطه ها خواسته بود برای حفظ پرستیژ هم که شده چند جای ایران را بصورت نمادین مورد حمله قرار دهد ولی وقتی با پاسخ تند رهبری مواجه شد از حمله نمادین هم پا پس کشید!
🔻این یعنی لفاظی ترامپ مبنی بر فرصت دوماهه برای ایران چماق مذاکره برای فشار به ایران برای گرفتن امتیازهای بیشتر است.
حمله آمریکا به یمن که قرار بود پیغام روشنی به ایران بدهد اتفاقا با مقاومت و جسارت انصارالله و حملات پی در پی به ناو ترومن و سرزمینهای اشغالی نتیجه معکوس داده و ترامپ را به این ادراک برساند که حمله به ایران برای آمریکای ترامپ به کابوس وحشتناک تری تبدیل خواهد شد. و در صورت حمله به تأسیسات هستهای ایران درهای جهنم به روی صدها پایگاه آمریکایی در منطقه وکشورهای عربی باز خواهد شد.
(ادامه دارد...)
🍀پایگاه تحلیلی غرب آسیا🍀
@iranfact
۵ فروردین
۵ فروردین
31.59M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💥پاسخ عملی به لفاظی ترامپ،
♻️همزمان با ادعای اسرائیل هیوم که نقل کرده بود:《انتظار می رود رهبران ایران به زودی به نامه ترامپ پاسخ دهند. امارات ممکن است میزبان مذاکرات محوری باشد.》سپاه پاسداران از زرادخانه موشکی خود رونمایی کرد.
👌قطعا تصمیم گیران کاخ سفید و تلآویو این فیلم را با دقت مشاهده و تحلیل خواهند کرد.
جمهوری اسلامی با این رونمایی به ترامپ و سگ قلاده پاره کرده اش نتانیاهو #دیکته کرد آمریکا هم در مقابل ایران گزینه ای جز مذاکره ندارد!
@iranfact
۵ فروردین
۹ فروردین
«مطالعات غرب آسیا»
💥کارکرد بی ۲ برای حمله به تأسیسات هستهای یا افکار عمومی؟ @iranfact
💥بی ۲ برای حمله به تأسیسات هستهای یا افکار عمومی
♻️طی هفته پیش مجموعه اخبار و تصاویری تصاویری از استقرار چند فروند بمب افکن سنگین B2 آمریکا در پایگاه دیگوگارسیا در اقیانوس هند و استقرار سوخت رسانها در پایگاه های آمریکایی در منطقه منتشر شد. برخی رسانهها با ضریب دادن به این اخبار تحرکات این چنینی را شواهد آمادگی آمریکا برای یک حمله بزرگ در منطقه ارزیابی کردند(بخوانید حمله به ایران)
🔻هر یک از تسلیحات استراتژیک آمریکایی به همان اندازه که برای رقبا وحشت آفرین هستند در یک رویارویی همه جانبه ممکن است هیمنه استراتژیک آمریکایی را نیز خدشه دار کنند.
🔻به یاد بیاوریم Chatgpt نماد پیشرو بودن آمریکا در حوزه هوش مصنوعی بود تا جایی که آن را غیر قابل دسترسی برای دیگر قدرتها تلقی می کردند. ولی ظهور deepsek به یکباره ضربه مهلکی به اقتدار فناوری آمریکا زد و بازار سهام آمریکا را با کاهش یک تریلیون دلاری مواجه کرد.
🔻فناوری نظامی آمریکا نیز تا کنون رقابت بلا منازعه را بازی کرده است. هر یک از ناوهای هواپیمابر، اف۳۵، بمب افکنهای بی۲ اکنون هیمنه استراتژیک نظامی آمریکا هستند که تقریبا تا کنون هیچیک در یک منازعه واقعی که در مقابل یک قدرت نظامی باشند به آزمون گذاشته نشده و آمریکا وارد مخاصماتی شده که از پیش برنده بوده.
🔻در صورت حمله آمریکا به ایران، نابودی یک ناو، بمب افکن بی۲ یا اف۳۵ به عنوان لبه فناوری نظامی آمریکا، میتواند نقش deepsek را در حوزه نظامی بازی کرده و هیمنه استراتژیک آمریکایی را بشکند. چنین کابوسی چیزی است که آمریکا را در حمله به ایران مردد می کند.
🔻در پژوهشی که امریکن اینترپرایز در دوره اول ترامپ مورد مطالعه قرار داده بود دقیقا به این موضوع اشاره کرده بود که در صورت حمله آمریکا به ایران آمریکا توانایی ضربه به ایران را دارد ولی ایران هم ممکن است با ضربه های نمایشی مانند ضربه به ناوهای آمریکایی چهره هژمونیک آمریکا در حوزه نظامی را تخریب کند. و برتری هژمونیک آمریکایی که پس از جنگ جهانی دوم تثبیت شده است را مورد لطمه جدی قرار دهد.
♻️نکته دیگر اینکه جمهوری اسلامی از ابتدا استراتژی نظامی خود را در پاسخ به آمریکا و ایجاد بازدارندگی علیه این کشور طراحی کرده است پس قطعا تصمیم گیران نظامی کشور ناظر به تسلیحات راهبردی آمریکا نیز فکر کرده و تدابیری از نوع جنگ نامتقارن تدارک دیده اند که نمونه آن در اسقاط گلوبال هاوک به نمایش در آمد.
و از آنجایی که دولتها آورده راهبردی خود را پنهان می کنند طبیعتا دولت تروریستی آمریکا بدون محاسبه قطعا بی گدار به آب نخواهد زد و تمامی این تحرکات برای برهم زدن محاسبات مسئولان و افکار عمومی ایران صورت میپذیرد که نتیجه ملموس آن آشفتگی بازار های مالی و پولی و به شکلی در صدد معتبر کردن تهدیدات ترامپ برای مذاکره خواهد بود.
🍀پایگاه تحلیلی غرب آسیا🍀
@iranfact
۹ فروردین
💥شهید آوینی:
♻️نوروز رستاخیز خاک است و عید صیام، رستاخیز جان. خاک محتاج زمستان است تا پذیرای بهار شود و جان محتاج صوم است تا روح به اعتدال ربیع واصل شود، تا خورشید عشق از افق جان طلوع كند و نسیم لطف بوزد و درخت دل به شكوفه بنشیند..
و این بهار درون است...
عید سعید فطر مبارک
@iranfact
۱۱ فروردین