💥اعتراضات در اسرائیل برای چیست؟
♻️چند روزی بیشتر از روی کار آمدن دولت جدید نتانیاهو در اسرائیل نمینگرد که خیابانهای شهرهای بزرگ رژیم صحنه اعتراض های چند ده هزار نفری است اما سوال این است اعتراض ها برای چیست؟
🔻طرحهای کابینه بنیامین نتانیاهو برای کاهش قدرت دستگاه قضایی و اصلاحات در ساختار ارتش، فضای سرزمینهای اشغالی را ملتهب کرده و دهها هزار صهیونیست و مقامات سابق به خیابانها آمدند تا مخالفت خود را با طرحهای جنجالی اعلام کنند، اقدامی که سران تلآویو آنرا مقدمهای برای آغاز جنگ داخلی و تکه تکه شدن این رژیم جعلی توصیف کردهاند.
🔻طرح جدید قضایی که توسط کابینه به تصویب رسیده است به اکثریت کنست اجازه میدهد که احکام قضائی دادگاه عالی را نقض کنند و به نوعی استقلال قضات را زیر سوال میبرد. این طرح همچنین اصل تفکیک قوا را از بین برده و اختیارات پارلمان در انتخاب قضات را افزایش میدهد.
@iranfact
🔻علاوه براین تندرویهای نتانیاهو جماعت صهیونیستی که بدنبال زندگی در آرامش و بدون چالش هستند را نگران کرده است،
👌در مجموع همزمان شدن آغاز اعتراضات با آغاز دولت جدید نتانیاهو نشان گر چالشها و شکاف های عمیق درونی رژیم است که باعث هشدار های لاپید و بنی گانتس مسؤلان ارشد کابینه قبلی رژیم مبنی بر آغاز جنگ داخلی است
🍀پایگاه تحلیلی غرب آسیا🍀
@iranfact
#ویژه
💥آیا چین و عربستان کمر امپراطوری دلار را خواهند شکست؟
♻️بلومبرگ: محمد الجدعان، وزیر دارایی سعودی، در حاشیه نشست مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوئیس گفت که این کشور آماده مذاکره برای فروش نفت به دیگر ارزها به غیر از #دلار است.
🔻در صورتی که سعودیها اقدام به چنین کاری در مبادلات نفتی خود کنند و از دیگر ارزها به غیر از دلار استفاده کنند #سلطه دلار در بازار جهانی نفت با خطر جدی مواجه خواهد شد.
@iranfact
🔻شیجینگ پینگ، رئیس جمهور چین، در سفر ماه گذشته خود به ریاض تلاش کرد تا موضوع استفاده از یوآن در خرید نفت از عربستان را فعال کند.
🔻وی همچنین از عربستان و دیگر کشورهای شورای همکاری خلیج فارس خواست تا از بورس نفت و گاز شانگهای استفاده کرده و معاملات نفتی خود را به یوآن انجام دهند.
👌اگر صحبت های مسئولین سعودی صرفا لفاظی برای گرفتن امتیاز از بایدن نباشد #شیشه_عمر یکی از مهم ترین ابزارهای #سلطه امریکا بر جهان، یعنی دلار ترک خواهد برداشت.
البته وضعیت چین متفاوت بوده و در رقابت اقتصادی با امریکا درصدد تضعیف جایگاه دلار و جایگزینی یوان در مبادلات تجاری است.
🍀پایگاه تحلیلی غرب آسیا🍀
@iranfact
«مطالعات غرب آسیا»
💥رونالدو و مسی به چه کار عربستان می آیند؟ ♻️بعد از خبر پیوستن رونالدو به تیم عربستانی با رقم گیج کن
💥مسی به دلارهای #سعودی بله می گوید؟
🔻نشریه مارکای اسپانیا: در سفر اخیر مسی به ریاض اتفاقاتی افتاده که تمدید قراردادش با پاریس را به تعویق انداخته و حتی ممکن است اتفاقی غیرمنتظره برایش رخ دهد.
🔻سران باشگاه الهلال هفته گذشته از نزدیک با مسی صحبت کردند و به او پیشنهاد وسوسهکننده جدیدی دادند.
🔻احمد الجابری خبرنگار عربستانی گفته: پیشنهاد وسوسهکننده الهلال به مسی ۱۰ برابر پیشنهاد پاریسنژرمن است!
🍀پایگاه تحلیلی غرب آسیا🍀
@iranfact
#فوری #ویژه
💥اخبار غیر رسمی از دستگیری یکی از وزرای دولت آقای روحانی که با «جاسوس انگلیسی اعدام شده» مرتبط بوده وجود دارد.
🔻وزیر جوان یاد شده پیش از وزارت، مدیر کل قسمت شنود وزارت اطلاعات بوده که با پیگیری های روحانی و مسئول دفتر او محمود واعظی به پست وزارت ارتباطات رسید.
🔻 اخبار غیر رسمی از دستگیری او به اتهام ارتباط با علیرضا اکبری جاسوس اعدام شده انگلیسی حکایت میکند.
🔻روز قبل محمود واعظی وجود چنین مسئله ای را انکار کرده بود ولی کریمی قدوسی در توئیتی پاسخ داده بود قبلا شما جاسوسی دری اصفهانی را نیز انکار کردید
🍀پایگاه تحلیلی غرب آسیا🍀
@iranfact
#پست_ویژه
💥دستیار ویژه پوتین در تهران به دنبال چیست؟
♻️اخیرا یک هیئت تجاری روسی به ریاست ایگور لویتین، دستیار ویژه رئیس جمهور این کشور به تهران سفر کرده است.
🔻لویتین در این دیدارها گفته که در این سفر از پروژه راهآهن رشت-آستارا و بندر کاسپین بازدید خواهد کرد تا تصویر دقیقی از روند اجرای پروژه داشته باشد.
🔻در دیدار لوتین با مقامات ایرانی بر تقویت مسیرهای حمل و نقل بین دو کشور از جمله کریدور #شمال_جنوب بیش از سایر مسائل تاکید شده و نشان میدهد که روسها سعی دارند هر چه سریعتر این مسیرهای ترانزیتی را توسعه دهند تا روند انتقال کالا بین دو کشور با سهولت بیشتری انجام شود.
@iranfact
👌این دو بند تقریبا مهمترین هدف سفر دستیار پوتین را مشخص میکند: بازگشایی کریدور #شمال_جنوب،
🔹اما چرا پس از این همه سال، این کریدور برای روسها اهمیت یافته است،
پاسخ را باید در چالشهای روسیه با اروپا اشاره کرد. با آغاز جنگ اوکراین، روابط روسها با اروپا شکرآب شده و روسها در مسیر ترانزیتی اروپا دچار مشکل شده اند، حالا کریدور شمال_جنوب میتواند روسها را از دریچه ایران به سوی آبهای گرم و سایر نقاط دنیا باز کند،
🔹این وضعیت یک فرصت عالی برای ایران نیز فراهم میکند و باید از این فرصت پیش آمده نهایت بهره را ببرد و با کامل کردن مسیر ترانیزتی ریلی از منافع اقتصادی آن استفاده نماید.
🍀پایگاه تحلیلی غرب آسیا🍀
@iranfact
💥نشست شورای همکاری خلیج فارس و بُروز شکاف های عمیق میان کشورهای عربی
♻️نشست سران اعضای شورای همکاری خلیج فارس به همراه مصر و اردن هقته پیش در امارات برگزار گردید اما نکته قابل اعتنا غیبت سعودی و کویت در این نشست بود
🔻عبدالباری عطوان درباره این نشست نوشت: امارات میزبان نشستی مشورتی بود که با عجله ترتیب داده شد و سران چهار کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس یعنی عمان و قطر و بحرین و امارات به همراه پادشاه اردن و رئیس جمهور مصر در آن حضور داشتند. اما نکته قابل توجه در این اجلاس غیبت «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی و شیخ «نواف احمد» امیر کویت بود که این موضوع ابهامات زیادی دارد و تاکنون گزارشی در توجیه علت غیبت این دو نفر در نشست ابوظبی صادر نشده است.
🔻این جلسه ناگهانی بعد از یک نشست سهجانبه دیگر که روز سه شنبه در قاهره انجام گرفته بود، برگزار شد؛ نشستی که در آن رئیس جمهور مصر و پادشاه اردن و «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین حضور داشتند و بعد از آن عبدالله دوم پیامی برای «محمد بن زاید» ولیعهد ابوظبی فرستاد. همین پیام موجب شد تا بن زاید فورا فراخوانی برای برگزاری یک اجلاس مشورتی صادر کند که نشان میدهد دلایلی فوری وجود دارد که برگزاری این نشست را ضروری کرده بود:
🔻خطر فروپاشی اقتصاد مصر شاید مهمترین و فوریترین دلیل برگزاری این نشست مشورتی باشد؛ زیرا کمکهای مالی کشورهای حوزه خلیج فارس به مصر کاملا متوقف شده و حتی اگر این کمکها ادامه یابد، دیگر کمکهای بلاعوض نیست.
🔻اما واقعیت آن است که این روزها روابط کشورهای حوزه خلیج فارس در بهترین حالت خود قرار ندارد. در شرایطی که استقبال گرم محمد بن زاید از «تمیم بن حمد آل ثانی» امیر قطر امیدها را برای کاهش تنشها میان دو طرف بالا برد، اما اطلاعاتی وجود دارد که نشان میدهد روابط عربستان و امارات به خاطر اختلاف در پروندهای چون جنگ یمن و دیگر مسائل منطقهای، در وضعیت بحرانی قرار دارد و شاید همین مسئله موجب ایجاد تحولاتی در روابط امارات با قطر شده است.
🔻اما اگر بخواهیم روابط سعودی و مصر را مورد بررسی قرار دهیم باید بگوییم سالهاست که این دو کشور در تنش بیسابقهای به سر میبرند و مطبوعات غربی اعلام کردند که مقامات مصر اقدامات عملی برای انتقال مالکیت جزایر «تیران و صنافیر» به سعودی را متوقف کردهاند. علاوه بر آن رسانه رسمی مصر هجمه تندی علیه شبکه ام بی سی سعودی-مصری انجام داد و «عمرو ادیب» مجری این شبکه را که برنامهای روزانه درباره امور مصر در آن اجرا میکند متهم به مزدوری برای سعودی کرد.
🍀پایگاه تحلیلی غرب آسیا🍀
@iranfact
💥سید حسن از عربستان درخواست مالی کرده؟؟
♻️رسانه های سعودی در حال انتشار حجم زیادی از اخبار مبنی بر درخواست کمک مالی سید حسن نصرالله از کشورهای عربی به ویژه سعودی هستند، صفحه رسمی #ملک_سلمان نیز این خبر را بازتاب داده است،
♻️اما واقعیت ماجرا چیست؟
👌سید حسن نصرالله طی سخنانی به مسئولان لبنانی هشدار میدهد که بجای گدایی از غرب و اعراب رویکرد نگاه به شرق را در پیش گیرند،
@iranfact
🔻سید برای مثال می گوید به مصر بنگرید که اقتصادش در حال فروپاشی است و با وجود پر اهمیت تر بودن این کشور از لبنان، عربستان و کشورهای عربی به جای کمک به این کشور عربی، میلیون ها دلار برای فوتبال (اشاره به قطر) و رونالدو (اشاره به عربستان) می کنند.
🔻رسانه های عربی و لندنی این جملات را درخواست مالی سید حسن نصرالله از کشورهای عربی به ویژه سعودی تفسیر می کنند!!
🍀مطالعات غرب آسیا🍀
@iranfact
💥اعراب در سال 2022 چگونه می اندیشیده اند!
♻️مرکز عربی واشنگتن دی سی، گزارشی مختصر از نتایج شاخص افکار عرب در سال 2022 را منتشر کرد.
این شاخص بر اساس یافتههای مصاحبههای حضوری انجام شده با 33،300 پاسخدهنده در 14 کشور عربی الجزایر، مصر، عراق، اردن، کویت، لبنان، لیبی، موریتانی، مراکش، فلسطین، قطر، عربستان سعودی، سودان و تونس است.
👌 برخی از نتایج این افکارسنجی جدید از این قرار است:
1⃣روابط دیپلماتیک با رژیم صهیونیستی.
84 درصد اعراب مخالف به رسمیت شناختن دیپلماتیک رژیم صهیونیستی توسط کشورهایشان هستند.
که نشان می دهد افکار عمومی عرب نسبت به رژیم صهیونیستی از سال 2011 تغییر چندانی نکرده است
2⃣آرمان فلسطین و جهان عرب.
این نظرسنجی نشان می دهد که 76 درصد از اعراب موضوع فلسطین را موجب نگرانی همه اعراب و نه فقط فلسطینیها می دانند.
3⃣سیاست خارجی آمریکا.
77 درصد از اعراب دیدگاه منفی نسبت به سیاست خارجی آمریکا در قبال فلسطین دارند.
4⃣دموکراسی در جهان عرب.
این نظرسنجی نشان داد که 71 درصد اعراب به دموکراسی به عنوان یک سیستم حکومتی مناسب اعتقاد دارند و اکثریت اعراب دموکراسی را بر هر نظام دیگری ترجیح می دهند.
✍️ شاخص افکار عرب در سال 2022 از مجموعه نظرسنجیهای افکار عمومی در سراسر جهان عرب است که توسط مرکز تحقیقات و مطالعات سیاسی عرب در دوحه، قطر انجام شده است.
🍀پایگاه تحلیلی غرب آسیا🍀
@iranfact
💥بن سلمان مقام ارشد امنیتی را سر به نیست کرد!
♻️پایگاه سعودی لیکس "سیاست حذف مخالفان و تعقیب قضایی آنها در سراسر دنیا را یک رویکرد ثابت در رژیم سعودی برای تداوم ظلم و حکومت سرکوبگرانه" دانست و علاوه بر افشاگری درباره حذف مسئول بلندپایه امنیتی سعودی به دست بن سلمان، به موارد دیگری از حذف مخالفان و تهدید و بدنام کردن آنها در سطح جهان اشاره کرد.
🔻به نقل از پایگاه خبری «سعودی لیکس»، «عبدالحکیم الدخیل» فعال عربستانی با انتشار ویدئویی در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: عربستان سعودی، پادشاهیِ سرکوب و ظلم و ستم است که حذف افسران و شخصیتهای نظامی آن در بحبوحه درگیریها بین شاهزادگان و مقامات بارها تکرار شده است.
🔻الدخیل گفته که یکی از مقامات حذف شده در رژیم سعودی، سپهبد «سعود بن عبدالعزیز بن هلال» است که سالها پیش و پس از مسوولیت بن سلمان به طرز مرموزی از صحنه ناپدید شد.
🔻الدخیل گفته بن هلال چندین منصب بالای امنیتی داشت و به داشتن روابط خوب با «محمد بن نایف» ولیعهد سابق معروف بود، همین مساله باعث شد که با روی کار آمدن بن سلمان، هدف حذف قرار گیرد.
🍀پایگاه تحلیلی غرب آسیا🍀
@iranfact
💥غافلگیری جدید بنسلمان؛ زنان راننده قطار حرمین شریفین شدند!
♻️با دستور ویژه ولیعهد عربستان، ۳۲ زن سعودی برای اولین بار رانندگی با قطار سریع السیر حرمین را آغاز کردند.
🔻این زنان پس از آموزش های لازم در راه آهن عربستان سعودی که ۱۲ ماه به طول انجامید، کار خود را به عنوان راننده قطار سریع السیر حرمین شریفین آغاز کردند.
🔻عربستان تا سال ۲۰۱۸ تنها کشور جهان بود که زنان در آن از حق رانندگی محروم بودند!
این مقدار از تحول فقط از دست کسی چون بن سلمان بر می آید!
🍀پایگاه تحلیلی غرب آسیا🍀
@iranfact