💥"عصر جدید سوریه" از منظر موسسه امنیت ملی اسرائیل!
♻️مؤسسه امنیت ملی اسرائیل یادداشتی به قلم رونن زولون منتشر کرده که به تبیین وضعیت سوریه پس از اسد و چالشها و فرصتهای آن برای رژیم موقت می پردازد:
🔻چالشهای پیش رو: از منظر نویسنده مهمترین چالش 《 عدم قطعیت پیرامون سیاست رژیم جدید تحت رهبری احمد الشرع و وضعیت در حال تحول در میدان، ایجاب می کند که اسرائیل سطح بالایی از آمادگی نظامی را برای مقابله با تهدیدات نوظهور، از جمله نیات نامشخص بازیگران اصلی - از جمله ترکیه - و استقرار مجدد محور ایران و حزب الله در سوریه》را حفظ کند
🔻نویسنده معتقد است 《اسرائیل باید برای دو سناریو آماده شود: یک: سوریه با ثبات به رهبری یک رژیم میانهرو و موثر. دوم: سوریه ای که به عنوان بستری برای رشد بازیگران افراطی عمل میکند که میتوانند امنیت اسرائیل را تهدید کنند.》
⭕️نویسنده معتقد است سه گزینه مورد توجه رژیم موقت قرار دارد:
@iranfact
1⃣ تسلط بر بلندی های جولان سوریه و تأثیر مستقیم بر غیرنظامی شدن آن، از جمله پیشروی تا خط مقدم سوریه
2⃣ کنترل منطقه حائل و کوه هرمون و تلاشهای ضدنفوذ برای ایجاد منطقه غیرنظامی که از طریق شلیک مستقیم انجام میشود.
3⃣ عقب نشینی نظامی مشروط بر اساس ایجاد چارچوبی پایدار از تفاهم با رژیم جدید، تحت حمایت ایالات متحده و هماهنگی با ترکیه.(مشابه کاری که با مصر در کمپ دیوید برای عادی سازی کردند)
♻️به نظر می رسد رژیم موقت تا کنون گزینه دوم را انتخاب کرده است. با این حال، گزینه سوم با اهداف بلندمدت نظامی و استراتژیک اسرائیل همسو تر است. لذا رژیم موقت سعی خواهد کرد با تضعیف حداکثری قدرت نظامی سوریه و تبدیل ارتش آن به پلیس محلی (همانند آنچه در لبنان وجود دارد) مانند مصر که برای بازپسگیری صحرای سینا مجبور به عادیسازی کرد رژیم سوریه را نیز برای بازپسگیری مناطق اشغال شده مجبور به عادیسازی نماید.
🍀پایگاه تحلیلی غرب آسیا🍀
@iranfact
💥حماس یا اسرائیل؟
♻️آتش بس میان رژیم صهیونیستی و حماس زمینه تحلیل های امروز رسانه ها بوده است. در اغلب رسانه های داخلی بر پیروزی حماس تمرکز شده بود. این نوشتار در صدد ارائه تصویر کلیشه ای از پیروزی حماس نیست. چرا که بلافاصله خواننده خواهد پرسید بیش از ۴۶هزار شهید و تخریب بیش از دو سوم خانه های مردم و نابودی تقریبا تمامی زیرساختهای غزه چگونه پیروزی است؟
پاسخ را باید در هدف جستجو کرد:
🔻هدف حماس از طوفان الاقصی بقا در شرایطی بود که روندهای منطقهای به سمت عادی سازی و پایان مسئله فلسطین حرکت میکرد طبیعی است که حماس و مردم مظلوم غزه هزینه گزافی دادند و تبعات این جنگ حتی سالها گریبانگیر غزه خواهد بود ولی طوفان الاقصی آنچه را بیدار کرد وجدان جمعی انسانی همه ملتها به آرمان فراموش شده فلسطین بود که در پسِ عادی سازی در حال فراموشی بود. تا جایی که سعودی به عنوان مدعی رهبری جهان اسلام بدون تحقق ایده محوری اش یعنی طرح دو دولتی به سمت عادی سازی و در نهایت پاک کردن صورت مسئله فلسطین بود.
🔻 باید توجه کرد رژیم موقت هم با نسل کشی ۱۴ ماهه هزینه گزافی داد. از هزینه نظامی و تلفاتی که در تاریخ رژیم موقت بی سابقه بود بگذریم؛ رژیم صهیونیستی طی ۷۰ سال گذشته همواره سعی کرده بود مشروعیت تشکیل دولت یهودی را در قالب هلوکاست به خودت افکار عمومی جهانی بدهد ولی طی ۱۴ ماه اخیر همه سرمایه گذاری ۷۰ ساله را خرج کرد و نتانیاهو و وزیر جنگش نه تنها از دیوان کیفری بینالمللی بلکه مهمتر از آن افکار عمومی جهانی حکم جنایت جنگی و نسلکشی دریافت کرد.
🔻رژیم صهیونیستی، نتانیاهو و کابینه جنگ او تصمیم داشتند با پرداختن هزینه این بی آبرویی بینالمللی، یکبار برای همیشه غزه را غیر نظامی سازی کرده و معمای امنیت را به نفع خود تمام کنند؛ اما:
🔻 در پایان با همان گروهی که مدعی بود تا از بین نبرد جنگ را متوقف نمیکند، توافق امضا کرد!
حماس و مقاومت فلسطین تصمیم گرفته بود برای بقای فلسطین هزینه بدهد که این هزینه را داد و علیرغم دریافت ضربات سهمگین هنوز پابرجاست و نامش برای سالیان آینده کابوس هر صهیونیستی است که غاصبانه در سرزمینهای اشغالی زندگی میکند!
🍀پایگاه تحلیلی غرب آسیا🍀
@iranfact
💥إسرائيل برای اولین بار جنگ را باخت
♻️روزنامه "تایمز آو اسرائیل" طی یادداشتی آورده است که اسرائیل برای اولین بار جنگ را باخته است
نویسنده مجموعه دلایلی را که مبتنی بر آن معتقد است که اسرائیل شکست خورده است را تشریح کرده که عناوین مهم آن در ادامه ذکر می شود:
🔻افکار جهانی علیه اسرائیل برگشت.
🔻آنها صدها زندانی فلسطینی محکوم به حبس ابد را آزاد میکنند.
🔻حماس با وجود کشته شدن برخی رهبرانش ، بسرعت افراد دیگری جایگزین آنها کرد.
🔻برطبق گزارش ها حماس کاملا تجدید سازمان کرده و ۱۲هزار سرباز در اختیار دارد.
🔻حماس با غرور مدعی است که حالا اسرائیل ضعیف تر از قبل است.
🔻اسرائیل نتوانست گروگان ها را آزاد کند و برای آنها تاوان واقعی پرداخت کرد.
🔻 برای بازسازی غزه مبالغ فراوانی به غزه سرریز خواهد شد و خیلی از آن به کیسه حماس می رود.
🔻حماس همچنان غزه را در کنترل خواهد داشت و نهاد سازمان ملل برای کمک یه پناهندگان فلسطینی در آنجا باقی خواهد ماند.
🔻این جنگ شکافی عمیق بین اسرائیل و ایالات متحده ایجاد کرد.
@iranfact
💥حفاظت از پیروزی حماس و مراقبت از غافلگیری های احتمالی
♻️توافق آتش بس و مبادله اسرای صهیونیست با فلسطینیهای در بند رژیم صهیونیستی امروز آغاز شد بدون آنکه اهداف اعلامی نتانیاهو برای تداوم جنگ محقق شده باشد.
🔻به اذعان بسیاری از کارشناسان توافق حاضر همان طرح ۷ ماه پیش بایدن برای توافق بود که اکنون با ۷ ماه تأخیر عملیاتی شده است.
🔻درباره انگیزه ها و علل پذیرش توافق از طرف نتانیاهو سخنها گفته شده است. از عدم افق روشن برای دستیابی به اهداف گرفته تا افزایش تلفات ارتش رژیم جعلی صهیونیستی تا ناکارآمدی حمله به زیرساختهای انصارالله برای کاهش حملات یمن و در نهایت فشار ترامپ برای دستیابی به توافق پیش از مراسم تحلیف ترامپ.
🔺اما نباید احتمالات دیگر را از نظر دور داشت. احتمالاتی که در صورت وقوع تاثیرات بنیادین تری از تداوم جنگ غزه بدنبال خواهد داشت:
صورت مسئله را به بیان دیگری می توان اینگونه طرح کرد: آیا ممکن است قصاب غزه نتانیاهو برای پیشبرد هدف بزرگتری تن به آتش بس داده است؟ اهداف بزرگتر کدام می تواند باشد؟
🔻آیا هدف بزرگتر که نقش آفرین آن ترامپ است وعده عملیاتی کردن توافق ابراهیم است؟
آیا ممکن است نتانیاهو و ترامپ برای تمرکز بهتر و دقیق تر بر هدف بزرگتر یعنی ایران و ترسیم فشار حداکثری تن به آتش بس داده اند؟
🔻یکی از گلوگاههای حساس و چالشی جمهوری اسلامی طی ماههای آینده، آش شور مکانیسم ماشه و فعال سازی آن قبل از انقضای برجام در مهرماه است، آیا نتانیاهو وعده هایی در این باره دریافت کرده است؟
♻️به هر حال هرکدام از این احتمالات توان تاثیر گذاری زیادی در پرونده منطقه ای جمهوری اسلامی دارد و جمهوری اسلامی باید برای این سناریوها آمادگی حداکثری را داشته باشد.
به بیان دقیق تر جمهوری اسلامی نباید در تله موفقیت حماس قرار گرفته و از سناریوهای احتمالی بعدی دچار غافلگیری شود. در این صورت ممکن است همه مجاهدتهای یکسال و نیمه مقاومت در یک نعل وارونه از دست برود..
🍀پایگاه تحلیلی غرب آسیا🍀
@iranfact
💥آتشبس و پیروزی حماس از منظر موسسه مطالعات امنيت ملي اسرائیل
♻️موسسه مطالعات امنیت ملی اسرائیل طی یادداشتی به قلم کوبی مایکل به پرونده آتش بس در غزه و توافقنامه تبادل اسرا پرداخته است.
🔻نویسنده در این یادداشت آورده《توافق برای آزادی گروگان ها و آتش بس یک نقطه عطف مهم برای فلسطینی ها، چه حماس، تشکیلات خودگردان فلسطین و یا مردم فلسطین است. از منظر حماس، این توافق یک دستاورد مهم و کمتر از یک پیروزی نیست، حتی با بهای گزاف جان و ویرانی》
🔻نویسنده تصریح میکند《آزادی تروریستهای فلسطینی - «زندانی» در اصطلاح فلسطینی - که بسیاری از آنها از اعضای ارشد فتح هستند، دستاورد مهم دیگری است. این روحیه مبارزه و مقاومت، تشکیلات خودگردان فلسطین را شرمنده می کند، شکست آن و بیهودگی مسیر دیپلماتیکی را که بر مقاومت انتخاب کرده است، برجسته می کند و جایگاه سیاسی و ملی حماس را که در حال حاضر از حمایت بیشتری نسبت به فتح برخوردار است، تقویت می کند.》
🔻هنگامی که خلیل الحیا در مورد مبارزه جاری صحبت می کند، باید به عنوان اشاره ای به ادامه مبارزه برای جایگزینی فتح در رهبری تشکیلات خودگردان فلسطین و ساف تلقی شود. از دیدگاه حماس، این توافق گام دیگری در این راه است، شکاف دیگری در دیوار تشکیلات خودگردان فلسطین قبل از اینکه حماس در نهایت آن را از فتح بگیرد.
🔻رهبران حماس مراقب هستند که این توافق را به عنوان یک پیروزی برای مردم فلسطین و نشان افتخار برای مقاومت شهروندان فلسطینی در غزه معرفی کنند. این سازمان همچنان بر بازسازی خود و حفظ تسلط مستحکم خود بر غزه و ساکنان آن متمرکز است و قاطعانه به مبارزه خود علیه اسرائیل تا دستیابی به هدف نهایی، حتی در صورت تأخیر، ادامه می دهد. رهبران حماس مراقب هستند که این توافق را به عنوان یک پیروزی برای مردم فلسطین و نشان افتخار برای مقاومت شهروندان فلسطینی در غزه معرفی کنند.
♻️یادداشت نویسنده به صراحت بر شکست رژیم صهیونیستی در مواجهه با حماس تاکید دارد. چهارده ماه تجاوز بی امان رژيم موقت نه تنها موجب نابودی حماس نشد بلکه حتی منجر به آزادی اسرا هم نگردید. در حالی که رژیم جعلی صهیونیستی طی یکسال نتوانست به هیچ اسیری دست یابد و در نهایت مجبور به مبادله اسرا گردید این یک شکست اطلاعاتی بزرگ برای رژیم موقت و به تصریح نویسنده پیروزی برای حماس بود. حالا حماس در حال بازسازی خود برای آينده و تداوم وحشت برای آینده رژیم موقت است.
🍀پایگاه تحلیلی غرب آسیا🍀
@iranfact