5.92M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
♻️امروز شاید بسیار می شنویم که غزه کاملا نابود شده و از کدام پیروزی فلسطین سخن میگویید؟
🔻از اعترافات سران رژیم صهیونیستی که بگذریم، این شهروند اهل غزه که بیش از همه هزینه داده، خانه و زندگی اش نابود شده و عزیزترینهایش را هم از دست داده شاید بیش از همه حق داشته باشد درباره طوفان الاقصی صحبت کند.
👌پیروزی یا شکست را از او بشنوید:
🔺دینم را با چیزی عوض نمی کنم!
🔺سرزمینم را رها نمیکنم!
🔺مزدور اشغالگر هم نشدم!
@iranfact
💥چرا مذاکره هوشمندانه، عاقلانه و شرافتمندانه نیست؟
♻️مقام معظم رهبري در سخنرانی چند روز قبل خود به صراحت مذاکره در وضعیت کنونی را رد کرده و گفتند مذاکره در حال حاضر هوشمندانه، عاقلانه و شرافتمندانه نیست. اما سوال این است منطق چنین محاسبه ای چیست:
🔻ترامپ پیش از اعمال مجدد تحریمهای دوره اول خود سیگنالهایی مبنی امکان توافق جدید با آمریکا ارائه داد. تعلیق ۹۰ روزه کمکهای دولت آمریکا به اپوزوسیون ایرانی؛ پیغامهای ایلان ماسک مبنی بر اینکه ایران بهترین کشور برای سرمایهگذاری است. همچنین مجموعه سخنرانی های ترامپ که نسبت به توافق با ایران ابراز امیدواری کرده بود نشان میدهد دولت جدید آمریکا سعی میکند با وعدههای جذاب افکار عمومی را برای مذاکره وسوسه کند
🔻راهبرد آمریکا در حال حاضر داغ کردن تب مطالبه مردمی مذاکره از مسئولین جمهوری اسلامی است. در چنین شرایطی که چنین درخواستی به یک مطالبه ملی تبدیل شود مسئولین ناچار از مذاکره خواهند شد آنگاه است که طرف غربی در میز مذاکره درخواست هایی را مطالبه خواهد کرد که امکان کوتاه آمدن در آنها نخواهد بود مثلا واگذاری قدرت منطقهای، موشکی و نابودی تمام توان هستهای.
🔻در حالی که چنین امتیازاتی قابل واگذاری نیست، وضعیت لغو تحریمها هم کماکان در هاله ای از ابهام است. چرا که تحریمهای آمریکا علیه ایران تصويب کنگره آمریکا را دارد و ترامپ توانایی لغو آن را ندارد.
🔻در صورت لغو نیز با یک امضا قابلیت بازگشت دارد. خطر مهمتر شرطی شدن اقتصاد ایران به مذاکره و تحریم است. چیزی که دولت ریسی سعی کرده بود از آن پرهیز کند.
اندیشکده آمریکایی بروکینز در تحلیل سالهای پیش خود عنوان کرده بود که بهترین راه شکست دادن ایران این است که ایالات متحده باید ابتدا با ایران وارد توافق شود، سپس از توافق خارج شده و مجددا پیشنهاد توافق جدید بدهد!(شرطی کردن ذهن و اقتصاد ایران!)
♻️البته سخنان رهبری که بازتاب وسیع بین المللی نیز داشت از زاویه مذاکره هم قابل تأمل است. یعنی اگر دولت پزشکیان اصل را بر مذاکره نیز گذاشته است بیانات رهبری از نظر تکنیکی و هنر مذاکره هم، بهترین پاسخ به کنش چماق و هویج ترامپ بود و دست دولت را در چانه زنی های احتمالی پر کرد. به هر صورت دولت دوم ترامپ چیزی فراتر از تحریمهای دولت اولش در کیسه ندارد. دولت پزشکیان اگر به مذاکره هم فکر میکند باید در عین تلاش برای مدیریت و تثبیت قیمت ارز، افکار عمومی را برای صبوری تا بهبود شرایط آماده کند تا در مذاکره دست برتر را داشته باشد.
🍀پایگاه تحلیلی غرب آسیا🍀
@iranfact
💥چرا در شرایط فعلی مذاکره هوشمندانه، عاقلانه و شرافتمندانه نیست؟(۲)
♻️پس از سخنرانی رهبر انقلاب مبنی بر عاقلانه نبودن مذاکره با آمریکا در شرایط فعلی حالا نشانه های جدید عاقلانه نبودن مذاکره در حال بروز است.
🔻محمد باقر قالیباف رئیس مجلس طی سخنانی از شروط ترامپ برای مذاکره پرده برداشته است. قالیباف میگوید《ترامپ یک متن را به ایران ارسال کرده که ایران داوطلبانه مسائل هسته ای، موشکی و سلاحهای غیرمتقارن و متعارف را کنار بگذارد و این یعنی در واقع خلع سلاح ایران!》
🔻این صحبتهای قالیباف نشان میدهد ترامپ طی پیغامی مکتوب از جمهوری اسلامی خواسته است همه توانایی های استراتژیک خود را که طی ۴ دهه خود تولید کرده و در محیط پر آشوب خاورمیانه توانسته برای خود بازدارندگی نسبی ایجاد کرده را واگذار نماید آنگاه شاید ترامپ دلش بخواهد تحریم های ایران را کمی کوتاه بیاید.
🔻آش چنین مطالبه وقیحانه آنقدر شور است که صدای عمادالدین باقی حقوقدان اصلاح طلب را نیز در آورده است. باقی طی توئیتی نوشت: 《طی ۲۵ سال منتقد سیاست های منطقه ای ایران بوده ولی از فرمان ترامپ احساس توهین و تحقیر و خشم داشته است.》
🔻خطر چنین مطالبه ای را باید وقتی درک کرد که رقم بودجه نظامی و خرید تسلیحات کشورهای منطقه را ببینیم. بودجه نظامی سعودی در سال قبل ۷۵ میلیارد دلار و امارات حدود ۲۵ قطر ۱۴ و کویت ۹.۵ میلیارد دلار بوده است. این یعنی فردای مذاکره احتمالی، ایران نه در مقابل آمریکا و رژیم صهیونیستی که حتی در مقابل برخی کشورکهای عربی هم باید سر خم کند.
در حالی که ایران در منطقه زیر چتر تهدید هستهای روسیه، هند، پاکستان و رژیم موقت صهیونیستی قرار دارد و طی یکسال اخیر بارها در آستانه جنگ همه جانبه با اسرائیل قرار گرفته است.
در چنین وضعیتی کدام عقل سلیم مذاکره را عاقلانه و شرافتمندانه میداند؟ و کدام عاقلی ابزارهای قدرت خود را با مذاکره به حریف واگذار میکند.
🍀پایگاه تحلیلی غرب آسیا🍀
@iranfact