میسیولوژی missiology
به سوی زمینه مند سازی سالم تر در میان مسلمانان: ارزیابی الهیاتی کتاب مقدس از جنبش درونی و درس های آن
#میسیولوژی
رویکردهای مختلف خدمت در کشورهای مسلمان در گذشته به منظور هدایت افراد از دست رفته به ملکوت خدا مورد استفاده قرار گرفته است. یکی از روندهای قابل توجه در سال های اخیر در میسیون، تاکید فزاینده بر زمینه مندسازی است. در حالی که جامعه مأموریتشناسی انجیلی به دنبال مدلهای زمینه مندسازی مؤثرتر میگردد، برخی از پیشنهادات موقت موضوع را پیچیدهتر کردهاند. یکی از موارد نماینده، جنبش درونی در میان مسلمانان است، که مدافعان آن ادعا می کنند که پیروان مسلمان عیسی (مسلمان ظاهری با باطن مسیحی) می توانند در حالی که به اعمال مذهبی اسلامی ادامه می دهند، در جامعه مذهبی-اجتماعی اسلامی خود باقی بمانند.
آنچه در بحث معاصر در زمینه زمینه مندسازی به فوریت مورد نیاز است، توسعه یک چارچوب تحلیلی جامع بر اساس یک مبانی صحیح کتاب مقدسی-الهیاتی برای ارزیابی هر مدل مأموریت شناختی است. پس از بررسی تحول تاریخی مدلهای بشارت مسلمانان، این مطالعه چنین چارچوب تحلیلی را برای توسعه یک الگوی زمینه مندسازی سالمتر در میان مسلمانان ارائه میکند و با ارزیابی انتقادی تفاسیر کتاب مقدس و استدلالهای هدفشناختی طرفداران جنبش درونی، این چارچوب را برای جنبش درونی به کار میگیرد. نویسنده خواستار یک الگوی زمینهسازی سالمتر در میان مسلمانان است که از نظر کتاب مقدس معتبر و از نظر فرهنگی مرتبط باشد.
"آقای هوانگ جسور، جامع و عمیقاً کتاب مقدس به بحث و جدل پیرامون زمینه مندسازی و جنبش درونی و پیامدهای عملی آنها در خدمت برای مسلمانان می پردازد. پیشینه تاریخی او به خواننده کمک می کند تا شیوه توسعه مفاهیم زیرین را درک کند و تحلیل و نقدی مستدل ارائه می کند. با توجه به متون مقدس، این اثر گامی در مسیر درست است، زیرا جامعه میسیونرها در تلاش برای یافتن رویکردهای «سالمتر» به فرهنگ و مأموریت هستند.»
"ونجو هوانگ نقدهای متفکرانهای درباره بسیاری از حوزههای جنبشهای درونی نوشته است و راه بهتری برای پیشروی ارائه میدهد. مردم باید در زمینه مندسازی پیام، پیامرسانها، انتقادیتر - و مهمتر از همه، انجیلی- به او گوش دهند.
هدایت شده از حوزه نیوز اصفهان
پژوهشگر حوزوی مطرح کرد:
علم میسیولوژی با صد سرفصل هنوز ناشناخته مانده است
مشاهده کامل خبر:
https://hawzahnews.com/xctLd
کانال اطلاع رسانی #خبرگزاری_حوزه_اصفهان
🆔@HawzahNews_Esf
صد سرفصل علم میسیولوژی در ابواب مختلف، همچون جامعه شناسی، انسان شناسی، روانشناسی، تاریخ، اقتصاد و ارتباطات و غیره.. می تواند نیاز های تبلیغ دینی در ابواب مختلف را پاسخگو باشد.
سید جعفر هاتف الحسینی پژوهشگر حوزوی معتقد است: میسیولوژی یا علم تبلیغ شناسی، توان علمی بالایی در فهم موضوعات تبلیغات دینی از منظر رشته های علمی دیگری همچون روانشناسی و جامعه شناسی و غیره ... دارد. این درک غیر از نگاه عامیانه قبل به موضوع تبلیغ دینی است.
در همین رابطه با این نویسنده کتاب میسیولوژی و پژوهشگر میسیولوژی به گفت وگو نشستیم.
حوزه/ چرا باید نسبت به علم میسیولوژی تحقیق کنیم ؟
تبلیغ دین یک روش سنتی دارد، ولی در علم میسیولوژی این تبلیغ دینی از ابعاد مختلف به صورت شبکه ای مورد بررسی قرار می گیرد. وقتی متخصص جامعه شناس ابعاد جامعه شناختی را بررسی و متخصص روانشناس ابعاد روانی را بررسی کند، همچنین اقتصاد دان برای بقای این گروه مردمی روشی های درآمد زایی را پیشنهاد دهد، دراین مدل ما با یک تبلیغ دینی روبر هستیم که برای جامعه دینی فقط تبلیغ دینی نمی کند بلکه تمام مشکلات را از قبل شناسایی و راهکار می دهد.
حوزه/ یکی از مدلهای مطرح اقتصاد در علم میسیولوژی را توضیح دهید؟
در جامعه های دینی ابعاد اقتصادی وجود دارد، در علم میسیولوژی برای گروه های مردمی کوچک راهکار های اقتصادی را در تحت قالب مدل برای جامعه معرفی می کند، این راهکار ها، از سرمایه گذاری تا تولید را برای گروه های مردمی را تبیین می کند تا در ضمن بهبود وضع اقتصادی باعث ایجاد همبستگی بیشتر بین گروه های مردمی دینی شود.
در علم میسیولوژی برای یک روحانی کوچک تا یک عالم بزرگ، وظایفی دیده شده تا جامعه هماهنگ برای پیشرفت در همه ابعاد حرکت کند.
حوزه/ چه مدلهای روانشناسی در علم میسیولوژی وجود دارد؟
یکی از کاربردیترین مدلهای تبلیغ دین در میسیولوژی، مدلهای روانشناسی است، مدل «مراقبت از اعضا» به لیدر و اعضای گروه آموزش میدهد تا گروه را از چالشهای روانی همچون افسردگی و سرخوردگی نجات دهند. «مدل مراقبت از اعضا» در واقع مراقبت روانی اعضا را بر عهده دارد، مدلهایی در درمان جذب شدگان به فرقههای نوظهور انحرافی هم وجود دارد تا کسی که در القاء و ذهنشویی تیم فرقه قرار گرفته، به راحتی با چند تکنیک روانشناسی نجات دهند.
حوزه/ دغدغه شما از ترجمه و بومی سازی علم میسیولوژی چیست؟
میسیولوژی یک علم است و ترجمه صرف آن خطرناک است و باید بعد شناخت به فکر بومی سازی آن باشیم. برخی فکر می کنند صرف ترجمه این متون مشکلات تبلیغ دینی ما حل میشود ولی برعکس است چون علم میسیولوژی برای فرهنگ و هویت ما تدوین نشده است باعث تضاد می شود. برای بومی سازی با درک صحیحی از موضوع تبلیغ دین باید اتاق فکر از متخصصین مسلمان تشکیل شود و بر اساس مدل های میسیولوژی مدل های بر اساس فرهنگ و هویت ما نوشته شود.
در سخن آخر باید گفت، متأسفانه برخی گروه ها بدون طی روال علمی می خواهند صرف ترجمه یک مدل میسیولوژی آن را برای اسلام تجویز کنند. این در حالی است که نیاز است مدلها در اتاق فکر های از متخصصین جامعه شناس و روانشناس و غیره.. تحلیل و بررسی شود. آنچه نیاز امروز ما اتاق فکر از متخصصین خبره برای مدل نویسی است.
هدایت شده از معیار
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🇮🇷🇵🇸
🎥 شمایی که طرفدار ززآ بودی و الانم طرفدار اسرائیل شدی؛ این کلیپ مخصوص شماست!
🍃🌹🍃
#فلسطین | #طوفان_الاقصی
🆔 eitaa.com/meyarpb
🆔 rubika.ir/meyar_pb
هدایت شده از خبرگزاری ایکنای اصفهان
🔻تلاش مسیحیت تبشیری برای تفسیر قرآنی مرگ عیسی(ع) بر صلیب
یک پژوهشگر علم میسیولوژی گفت: تفسیر قرآنی مرگ عیسی(ع) بر صلیب در پروژه (Insider Movement) در تضاد با تفاسیر بزرگان اسلامی قرار دارد و ادامه زمینهمندسازی قرآنی بهمنظور تبشیر مسیحیت برای مسلمانان است.
متن کامل گفتوگو در لینک زیر 👇
🔗 https://iqna.ir/00HWkF
به کانال خبرگزاری ایکنای اصفهان بپیوندید:
https://eitaa.com/iqnaisfahan
هدایت شده از خبرگزاری ایکنا
تلاش مسیحیت تبشیری برای تفسیر قرآنی مرگ عیسی(ع) بر صلیب
🔹یک پژوهشگر علم میسیولوژی گفت: تفسیر قرآنی مرگ عیسی(ع) بر صلیب در پروژه (Insider Movement) در تضاد با تفاسیر بزرگان اسلامی قرار دارد و ادامه زمینهمندسازی قرآنی بهمنظور تبشیر مسیحیت برای مسلمانان است.
iqna.ir/00HWkF
آخرین اخبار #طوفان_الاقصی در @iqnanews