🎥 حمله و سنگباران پاسگاه پلیس راه، تخریب تأسیسات انتقال آب، درگیری اوباش در ساحلی که انگار آنتالیا شده، سفر معاون رئیس جمهور بهگونهای و به جاهایی که نباید..!
متأسفانه حضور مدیران بیمار، بی اعتقاد، ناتوان و.. حکمرانی در جمهوری اسلامی را به شدت تضعیف، ناکارآمد و مصیبت بار و نوعی آنارشیسم اجتماعی را ایجاد کرده است. دستگاههای نظارتی هم کم کم به تماشاگران یک فیلم سینمایی شبیه شده اند! آیا وضع موجود قابل اصلاح است!؟ بله حتما هست اما برای اصلاح وضع موجود چه باید کرد!؟
┄┅═ I.R.IRAN ═┅┄
╭┅┅┅┅☫ 🇮🇷☫ ┅┅┅┅╮
#کانال_مسائل_ایران
https://eitaa.com/iranissues
╰┅┅┅┅☫ 🇮🇷☫ ┅┅┅┅╯
🔴دونالد ترامپ: پس از امضای توافق با ایران، یک جشن بزرگ در خاورمیانه برگزار خواهیم کرد
🔷میخواهم ایران کشوری بزرگ و موفق باشد، اما کشوری که نتواند سلاح هستهای داشته باشد. گزارشهایی مبنی بر اینکه ایالات متحده با همکاری اسرائیل قصد دارد ایران را نابود کند، بهشدت اغراقآمیز هستند. من بسیار ترجیح میدهم یک توافق صلح هستهایِ تأییدشده داشته باشیم که به ایران اجازه دهد بهصورت مسالمتآمیز رشد و شکوفا شود. باید فوراً روی آن کار کنیم و وقتی امضا و نهایی شد، جشن بزرگی در خاورمیانه برگزار کنیم. خدا خاورمیانه را حفظ کند.
#ایران
#ترامپ
#فعالیت_هستهای
┄┅═ I.R.IRAN ═┅┄
╭┅┅┅┅☫ 🇮🇷☫ ┅┅┅┅╮
#کانال_مسائل_ایران
https://eitaa.com/iranissues
╰┅┅┅┅☫ 🇮🇷☫ ┅┅┅┅╯
⁉️ کدام مناطق از ایران جدا شد ...؟
1⃣ حدود ٢١۱ سال پیش در زمان فتحعلیشاه قاجار بهموجب قرارداد ننگین گلستان در سال ۱۱۹۲ شمسی (۱۸۱۳ میلادی) کشورهای فعلی: «قفقاز، ارمنستان، گرجستان، داغستان، چچن و اینگوش و سواحل ارزشمند دریای کاسپین» به مساحت حدود ۲۳۰ هزار کیلومترمربع از ایران جدا شده و به روسیه تزاری تقدیم گردید.
2️⃣ حدود ١٩۶ سال پیش و باز هم در زمان فتحعلیشاه قاجار بهموجب قرارداد ننگین ترکمنچای در سال ۱۲۰۷ شمسی (۱۸۲۸ میلادی)، منطقهٔ «ایروان، نخجوان و بخشهایی از تالش و آذربایجان» و در مجموع حدود ۳۰ هزار کیلومترمربع دیگر از ایران جدا شد و باز هم به امپراتوری روسیه تقدیم شد!
3️⃣ حدود ١۶۸ سال پیش در زمان ناصرالدینشاه قاجار بهموجب معاهده ننگین پاریس در سال ١٢٣۵ شمسی (۱۸۵۶ میلادی) مناطق: «هرات و افغانستان و بلوچستان و مکران» به مساحت ٩٧۵/۲۲۵ کیلومترمربع با فشار انگلیس از ایران جدا شد!
4️⃣ حدود ١۵۳ سال پیش و باز هم در زمان ناصرالدینشاه قاجار بهموجب قرارداد ننگین حکمیت «گلد اسمیت» در سال ١٢۵٠ شمسی (۱٨٧١ میلادی)، و باز هم تحتفشار انگلیس مناطقی از: «پاکستان و سیستان» به مساحت ٣۵٠/۰۰۰ کیلومترمربع از ایران جدا شد!
5️⃣ حدود ١۴۳ سال پیش باز هم در زمان ناصرالدینشاه قاجار بهموجب «پیمان آخال» در سال ۱۲۶٠ شمسی (۱۸۸۱ میلادی) کشورهای فعلی: «ترکمنستان، ازبکستان، تاجیکستان، قرقیزستان و قزاقستان» به مساحت ۱/۲۲۶/۵۰۰ کیلومترمربع از ایران جدا شده و باز هم به امپراتوری روسیه تقدیم شد!
6️⃣ حدود ۱۰۵ سال پیش در سال ۱۲۹۸ شمسی (۱۹۱۹ میلادی) در زمان احمدشاه قاجار و دولت وثوقالدوله بر اساس پیمان منطقهای مستشاران انگلیس، جزایر نفتخیز خلیجفارس از جمله کشورهای فعلی: «امارات، قطر، عمان و چند جزیره بسیار ارزشمند دیگر» به مساحت ۴۰۵/۲۸۷ کیلومترمربع رسماً از ایران جدا شد!
⁉️ و اما حکومت پهلوی ها
پدر و پسر چقدر از سرزمین
ایران را ار دست دادند؟
7️⃣ حدود ۸۷ سال پیش در سال ۱۳۱۶ شمسی (۱۹۳۷ میلادی) در زمان رضاشاه پهلوی با امضای پیمان ننگین سعدآباد با کشورهای همسایه (عراق، ترکیه و افغانستان) بخشهای عظیمی از ایران با دسیسه انگلیس جدا شد؛ از جمله: «ارتفاعات سوقالجیشی آرارات» به ترکیه؛ بخش عظیمی از «اروندرود» و اداره کامل آن را به عراق؛ و «دشت وسیع نااُمید» به مساحت ۳ هزار کیلومتر به افغانستان بخشیده شد!
8️⃣ حدود ۷۰ سال پیش در سال ۱۳۳۳ شمسی (۱۹۵۴ میلادی) در زمان محمدرضاشاه پهلوی، بندر راهبُردی «فیروزه» در شرق دریای خزر از ایران جدا و به شوروی واگذار گردید!
9️⃣ و باز هم در زمان محمدرضا شاه در سال ۱۳۵٠ شمسی (۱۹۷۱ میلادی) با فشار انگلیس، مجمعالجزایر بحرین به مساحت بیش از ۷۰۰ کیلومترمربع با انبوهی از مخازن نفت و گاز از ایران جدا شد!
✍ و با کمال تأسف باید این حقیقت تلخ را بدانیم که این مقدار تجزیه و جدایی بیش از ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار کیلومترمربع از خاک ایران به واسطه سستی و ضعف پادشاهان در کل تاریخ جهان بیسابقه است و ایران امروز با مساحت ۱/۶۴۸/۱۹۵ کیلومترمربع کمتر از یکسوم مساحت ایران بزرگ دویست سال قبل را دارد!
┄┅═ I.R.IRAN ═┅┄
╭┅┅┅┅☫ 🇮🇷☫ ┅┅┅┅╮
#کانال_مسائل_ایران
https://eitaa.com/iranissues
╰┅┅┅┅☫ 🇮🇷☫ ┅┅┅┅╯
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سعدوندی، ایران اصلاً بانک مرکزی ندارد، فقط یک ساختمان است که کارش رانت و توزیع فساد بین دوستان است!!!
┄┅═ I.R.IRAN ═┅┄
╭┅┅┅┅☫ 🇮🇷☫ ┅┅┅┅╮
#کانال_مسائل_ایران
https://eitaa.com/iranissues
╰┅┅┅┅☫ 🇮🇷☫ ┅┅┅┅╯
‼️ راهبرد سیاست خارجی ایران در قبال آمریکا...!
⬅️ به طور کلی راهبرد سیاست خارجی ما در مواجهه با آمریکا همیشه مبتنی بر دو نگاه زیر خلاصه شده است:
1️⃣ هر توافقی بهتر از عدم توافق است!
2️⃣ عدم توافق بهتر از توافق بد است!
نگاه اول همیشه تفریط گونه و حداقلی بوده.
نگاه دوم همیشه افراطی، آرمانگرایانه و حداکثری بوده است....
💢 در نگاه اول که هدف مذاکره و رسیدن به توافق به هرقیمتی است باعث شده همیشه دادههایمان بیشتر از ستاندههایمان شود و همواره با شکست و متضرر شدن ما به پایان رسد!
مثل تیم ظریف و برجام!
⭕️ در نگاه دوم که هدف، مذاکرهی یا هیچ یا آنچه ما میخواهیم است، باعث شده عملا توافقی شکل نگیرد و میز مذاکره بهم بخورد و عملا نه دادهای در کار باشد و نه ستاندهای!
مثل تیم جلیلی در اواخر دولت احمدی نژاد!
⛔️ واقعیت این است که هیچکدام از این دو نگاه منافع ملی ما را تامین نکرده و نخواهند کرد!
پس راهبرد صحیح چیست!؟
نکته اول
یک سیاستمدار و دیپلمات هوشمند، کارکشته،انقلابی، وطنپرست و حافظ منافع ملی نباید نگاه صفر یا صدی در مذاکره و تقابل با آمریکا داشته باشد...
نکته دوم
این سیاستمدار نباید تمام تخممرغهایش را در سبد مذاکره و ارتباط با غرب قرار دهد. بلکه همزمان باید با شرق و غرب و همسایگان و دیگر فاکتورها ارتباطش را حفظ کرده و توازن ایجادکند...
⚠️ و اما راهبرد صحیح ⬇️
✅ راهبرد صحیح سیاست خارجی باید راهی بینابین این دو نگاه باشد یعنی راهی که بتواند در حصول به توافق میان داده و ستانده تعادل نسبی ایجاد کند.
پس ما میتوانیم در قدمهای اول با ایجاد توافقاتی کوچک با نتایج کوچک و مشخص هم تنشها با آمریکا را کم کنیم و هم برای یک ارتباط درست و توافق بزرگتر در آینده زمینهسازی نماییم.
مثل همین توافقات سالهای اخیر در عمان و قطر....
#آمریکاشناسی
#روابط_بین_الملل
#مسائل_ایران
┄┅═ I.R.IRAN ═┅┄
╭┅┅┅┅☫ 🇮🇷☫ ┅┅┅┅╮
#کانال_مسائل_ایران
https://eitaa.com/iranissues
╰┅┅┅┅☫ 🇮🇷☫ ┅┅┅┅╯
🔹 چرا در ایران از احزاب واقعی خبری نیست؟
✍دکتر پوریا آقاجانی منقاری
☘ احزاب را به حق سنگ بنای دموکراسی نامیده اند. نگاه به تحولات سیاسی جوامع مدرن در دوره های اخیر هم نشان می دهد که بدون وجود یک نظام حزبی مبتنی بر نمایندگی، شکاف های اجتماعی، رقابت سیاسی، حاکمیت قانون، برگزاری انتخابات آزاد و رقابتی، و چرخش روان نخبگان نمیتوان به تحقق مردم سالاری در یک نظام سیاسی امیدوار بود. در ایران هم اگرچه احزاب از بستر تحولات سیاسی منجر به انقلاب مشروطه سر برآوردند ولی نتوانستهاند از قوام و دوام کافی برخوردار شوند و حداکثر به گعده هایی دوستانه فرو کاسته شده اند. شاید بتوان دلایل زیر را برای این نارسایی فهرست کرد:
✅ اولویت تداوم جامعه توده ای: انقلابها با اتکا به رهبری واحد، ایدئولوژی بسیج کننده، وحدت توده ها و انحلال تمایزها در آرمان های مشترک به پیروزی میرسند و معمولا تا مدتی همچنان بر منطق انقلابی و پیش بینی ناپذیری در فرآیندها تاکید می ورزند. بعد از آن معمولا روند عادی سازی شروع می شود و نظام سیاسی مسیر محاسبه شده ای را ادامه میدهد. در ایران پس از انقلاب اما میل به تداوم جامعه توده ای هنوز هم در میان سیاست گذاران جاری و ساری است. از همین رو به باور انقلابیون؛ شکل گیری احزاب سیاسی از آن جا که می توانند تمایز میان تودهها را پررنگ کند، به آن ها تشکل بخشند و مطالبات آن ها را در مسیرهای سیاسی- مدنی کانالیزه کنند چندان با اقتضائات جامعه توده ای سازگار نمیباشد!
✅ فقدان نظام انتخاباتی حزبی: پیوند میان احزاب و انتخابات چنان ساختار یافته و ارگانیک است که هیچ کدام بدون دیگری نمی توانند واقعی و کارآمد باشند. در ایران پس از انقلاب هم از آن جا که پیوند میان احزاب و انتخابات هرگز از مسیر شکل گیری یک نظام انتخاباتی حزبی سامان نیافته است، احزاب بیشتر به زائده بیخاصیتی از نظام سیاسی تبدیل شدند. نامزدهای ریاست جمهوری ابتدا خود را نامزد میکنند و سپس حمایت احزاب از خود را میپذیرند، تازه بعد از انتخاب شدن هم وابستگی حزبی خود را در مناسبت های مختلف انکار می کنند. نمایندگان مجلس هم از آن جا که معمولا خود را مستقل می دانند معمولا واجد هیچ برنامهای نبوده و به راحتی بین جناح ها برای پیگیری منافع شخصی خود جابجا میشوند!
✅ فرهنگ سیاسی حزب گریز: در ایران معاصر فرهنگ سیاسی موجود عاملی برای تقویت احزاب سیاسی محسوب نمی شود. سابقه وابستگی برخی احزاب سیاسی به بیگانگان در کنار بی ثباتی سیاسی ناشی از فعالیت احزاب، بهانه ای شده است تا احزاب به مثابه بچه سر راهی برای خانواده سیاست ایران تلقی شوند. در ایران پس از انقلاب هم اقسام تریبون ها در خدمت مذمت قدرت طلبی و انسجام ستیزی این نهاد سیاسی قرار گرفته اند. احزاب در نقطه مقابل دغدغه های مردم و بی توجه به مطالبات واقعی آحاد جامعه معرفی شده اند. روشن است که با چنین زمینه فرهنگی نمی توان به حضور و تقویت احزاب سیاسی کارآمد امیدوار بود. در این معنا احزاب صرفا گرم کنندگان تنور انتخابات در دورانی کوتاه محسوب می شوند!
⭕️ نکته پایانی: اگر مشکلات امروز را مجموعه ای از ناکارآمدیهای ناشی از فقدان سیاست گذاری موثر، برنامه ریزی کارشناسی شده و ارادت سالاری در انتصابات سیاسی در نظر آوریم بخش مهمی از این نارسایی ها ناشی از فقدان احزابی است که می توانند برای مشکلات کشور افق گشایی، تصمیم گیری و کادر سازی نمایند. تشکل هایی که می توانند با تربیت سیاسی مستعدترین جوانان مملکت، آنان را برای تصدی مناصب سیاسی آماده کرده و همراه با برنامه ای مردم پسند در انتخابات، راهی گره گشایی از مشکلات کشور سازند. از این رو امیدواریم که شاهد حضور احزاب قوی و موثر در سپهر سیاست ایران باشیم.
#احزاب_سیاسی
#انتخابات
#تا_پای_جان_برای_ایران
#همه_باهم_برای_ایران
┄┅═ I.R.IRAN ═┅┄
╭┅┅┅┅☫ 🇮🇷☫ ┅┅┅┅╮
#کانال_مسائل_ایران
https://eitaa.com/iranissues
╰┅┅┅┅☫ 🇮🇷☫ ┅┅┅┅╯
⭕️ انتصاب پیرمردها در دولت ادامه دارد
🔹طی حکمی از سوی اتابک وزیر صمت، محمد رضا نعمت زاده وزیر اسبق صمت را در سن ۸۰ سالگی بعنوان مشاور عالی وزیر در امور ناترازی انرژی وزیر صمت منصوب کرد.
┄┅═ I.R.IRAN ═┅┄
╭┅┅┅┅☫ 🇮🇷☫ ┅┅┅┅╮
#کانال_مسائل_ایران
https://eitaa.com/iranissues
╰┅┅┅┅☫ 🇮🇷☫ ┅┅┅┅╯
گفتگوی غیرمستقیم ایران و آمریکا شنبه در عمان
🟠عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس، اعلام کرد: ایران و ایالات متحده روز شنبه در عمان برای گفتگوهای غیرمستقیم در سطح مقامات عالی ملاقات خواهند کرد.
🟠وی افزود: این یک فرصت و نیز یک آزمون است، توپ در زمین آمریکاست.
┄┅═ I.R.IRAN ═┅┄
╭┅┅┅┅☫ 🇮🇷☫ ┅┅┅┅╮
#کانال_مسائل_ایران
https://eitaa.com/iranissues
╰┅┅┅┅☫ 🇮🇷☫ ┅┅┅┅╯
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کوچکزاده: چرا ۶۶۰ میلیون دلار پول این ملت مفلوکِ بیچاره را در بانکی بگذاریم که به اسرائیل بیشتر از ما وام داده؟
بانک جهانی کاملا با تحریم جهانی علیه ایران هماهنگ است
نماینده مردم تهران در مخالفت با لایحه اجازه افزایش سهام سرمایه ایران در بانک بین المللی ترمیم و توسعه:
بانک جهانی از سال ۲۰۰۵ تا امروز هیچ وامی برای ما تصویب نکرده است. بانک جهانی کاملا با تحریم جهانی علیه ایران هماهنگ است.
چرا ۶۶۰ میلیون دلار پول این ملت مفلوکِ بیچاره را بخواهیم در بانکی بزنیم که والله به اسرائیل بیشتر از ما وام داده است؟
ما اولین وامی که از بانک جهانی خواستیم در دوره دولت ملی مصدق بوده که آن هم ندادند.
چرا پول را باید در بانکی بزنیم که صراحتا می گوید من با تحریمهای جهانی علیه ایران متحد هستم؟
┄┅═ I.R.IRAN ═┅┄
╭┅┅┅┅☫ 🇮🇷☫ ┅┅┅┅╮
#کانال_مسائل_ایران
https://eitaa.com/iranissues
╰┅┅┅┅☫ 🇮🇷☫ ┅┅┅┅╯
پزشکیان رکورد استقراض از بانک مرکزی را شکست
در ۶ ماه نخست دولت پزشکیان بدهی دولت به بانک مرکزی ۲۴.۹ درصد افزایش یافته در حالی که هیچ دولتی پس از انقلاب تاکنون چنین وضعیتی در استقراض از بانک مرکزی نداشته است.
در ۶ ماه نخست دولت چهاردهم، بدهی دولت به بانک مرکزی ۸۲۷۰۰ میلیارد تومان معادل ۲۴.۹ درصد زیاد شده. این در حالی است که در مدت مشابه در سال ۱۴۰۰، بدهی دولت سیزدهم به بانک مرکزی فقط ۲۵۵۰ میلیارد تومان معادل ۱.۵ درصد افزایش پیدا کرده بود.
┄┅═ I.R.IRAN ═┅┄
╭┅┅┅┅☫ 🇮🇷☫ ┅┅┅┅╮
#کانال_مسائل_ایران
https://eitaa.com/iranissues
╰┅┅┅┅☫ 🇮🇷☫ ┅┅┅┅╯
♦️مذاکرهکنندگان ارشد ایران و امریکا در عمان چه کسانی هستند؟
🔹بر اساس اطلاعات کسب شده ،مذاکره غیرمستقیم ایران و امریکا روز شنبه در عمان آغاز میشود و «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه ایران و «استیو ویتکاف» فرستاده ویژه امریکا در امور خاورمیانه با یکدیگر گفتوگو خواهند کرد.
🔹عراقچی و ویتکاف مذاکرهکنندگان ارشد تهران و واشنگتن هستند و این مذاکرات به صورت غیرمستقیم و به واسطه «بدر البوسعیدی»، وزیر امور خارجه عمان آغاز خواهد شد.
┄┅═ I.R.IRAN ═┅┄
╭┅┅┅┅☫ 🇮🇷☫ ┅┅┅┅╮
#کانال_مسائل_ایران
https://eitaa.com/iranissues
╰┅┅┅┅☫ 🇮🇷☫ ┅┅┅┅╯