🔺️برای زندگی
▫️حالا که مدتی از تب و تاب پخش شدن برنامهی جعبه سیاه میگذرد؛ میخواهیم بهدور از فضای بیمنطق اولیه راجع به آنچه گذشت و آنچه در اذهان عمومی باقی مانده صحبت و بررسی کنیم که آیا در واقع سخن از مرگ در رسانه و به طور خاص در رسانه ملی باید جایگاهی داشته باشد یا خیر؟
▫️مک کوایل پیرامون نظریه استفاده و رضایتمندی اجمالاً بیان میکند که «مردم برای کسب راهنمایی، آرامش، سازگاری، اطلاعات و شکلگیری هویت شخصی، از رسانهها استفاده میکنند» نظریهی استفاده و رضایتمندی با اتخاذ رویکردی کارکردگرایانه به رسانه، مهمترین نقش رسانه را برآورده ساختن نیازها و انگیزههای مخاطب میداند، بنابراین، به هر میزان که رسانهها این نیازها و انگیزهها را برآورده سازند، به همان میزان موجبات رضایتمندی مخاطب را فراهم میکنند. با این مقدمه میتوان به این مسئله که آیا سخن گفتن از مرگ جایگاهی در تلویزیون و رسانههای جمعی دارد توجه کنیم.
▫️برنامه زندگی پس از زندگی که ایام ماه مبارک رمضان پخش میشود در سال گذشته توانسته با جذب حدود ۳۰ درصد مخاطب به عنوان دومین برنامه پربیننده سیما مطرح شود، اینکه این درصد کم یا زیاد است و مخاطب تلویزیون افت کرده و... محل بحث ما نیست. اما با در نظر داشتن این آمار و توجه به مقدمهای که از نظریه استفاده و رضایتمندی گذشته میتوان نتیجه گرفت که ۳۰ درصد از مردم که ظاهراً طبق آمارها رضایت ۹۰ درصدی از برنامه زندگی پس از زندگی داشتند، برنامهای با موضوع تماماً مرگ را دیدند و دوست داشتند. و این یعنی رسانه ملی توانسته است نیاز مخاطب را برآورده سازد که حاصل آن رضایت او از برنامه شده است.
▫️حال سوال مهمتر که در اینجا مطرح میشود این است که آیا این ۳۰ درصد از مردم به نوعی به خودآزاری مبتلا هستند که نیاز دارند کسی برای آنها از مرگ صحبت کند و با تامین این نیاز خشنود میشوند!؟
▫️خیر، یقیناً این حجم قابل توجه مردم کشور ما مشکل روانی ندارند؛ البته با عینک انسانی که مرگ را پایان نمیداند، از اساس این صورتبندی که هرکس از مرگ سخن بگوید با زندگی مخالف است اشتباهی بزرگ است، مرگ و سخن گفتن از آن اتفاقا بهترین تذکر است برای انسان، آنهم در همین روزگار هوش مصنوعی و انفجار اطلاعات.
▫️روزگاری که دیگر به صراحت بشر از حرکت به سمت «انسان خداگونه» و عبور از «انسان خردمند» سخن میگوید و در سودای بیثمر جاودانگی و تسلط بر مهمترین عامل عدم طغیان انسان یعنی مرگ به سر میبرد. اتفاقا باید حالا از مرگ سخن گفت و به بشر تذکر داد و بر آتش مرگ آگاهی دمید. نه فقط برای طغیان نکردن انسان؛ بلکه برای زندگی کردن و بهتر به زندگی و زندگانی مشغول بودن.
▫️این رویکرد که از "اتفاق حتمی سخن نگو تا کام ما که درخوشگذرانی مستانه به سر میبریم تلخ نشود" بیش از آنکه به طغیان بیانجامد به بد زندگی کردن و پوچ گرایی میرسد. و خب جامعه ما که به نسبت جهان سرخوش و نسیانزده همچنان اندکی هوشیاری دارد، از این تذکر بجا و درست استقبال میکند و درک میکند که برای زندگی بهتر حتی در همین چند روز دنیا باید به مرگ آگاهی روی آوریم، این اقدام رسانه ملی نه تنها قابل دفاع بلکه شایسته تقدیر است که برای داشتن جامعهای زندهتر به بهترین تذکر دهنده و به تعبیر امیرالمومنین علیهالسلام بهترین واعظ برای انسان، پرداخته و میپردازد. با این نگاه شایسته است رسانهای که از مرگ آگاهی سخن میگوید، رسانه زندگی و آن رسانهای که با تمسک به صرفا سرگرمی تبدیل به فراموشخانه شده است، رسانه مرگ نام گیرد.
#نبض_نوشت
نبض صداوسیما | @iribnabz
https://zil.ink/iribnabz
🔺احمد خورشیدی از تلوبیون خداحافظی کرد
احمد خورشیدی، طراح و برنامه نویس:
▫️همکاریام با تلوبیون به پایان رسیده است. در زمان آغاز به کارم، تلوبیون با ۹ میلیون نصب اپلیکیشن اندروید و ۵۳ شبکه تلویزیونی فعالیت میکرد و ظرفیت پشتیبانی از ۲۰۰ هزار کاربر همزمان را داشت.
▫️حالا این پلتفرم به بیش از ۴۰ میلیون نصب اپلیکیشن اندروید، بیش از ۱۵۰ شبکه تلویزیونی، و قابلیت پشتیبانی از بیش از ۲ میلیون کاربر همزمان رسیده است.
▫️همچنین، تلوبیون سرویسهای نوآورانهای مانند VOD و UGC را توسعه داده و ظرفیت CDN آن به بیش از ۴ ترابیت بر ثانیه افزایش یافته است.
نبض صداوسیما | @iribnabz
https://zil.ink/iribnabz
🔺صفحه / مطالعه مراحل تولید برنامههای کودک بر اساس الگوی گانیه
🖋ابوالفضل فرخی | دانشجوی ارشد تهیهکنندگی مستند – دانشگاه صداوسیما
زمان لازم برای مطالعه: ۳ دقیقه
▫️قرار ما در بخش «صفحه» این بود که کتابها، مقالهها، جستارها و پایاننامههایی که از زوایای مختلف به مقوله «هنر و رسانه» پرداختهاند را به خوانندگان نبض معرفی کنیم. البته دوستان عزیز انتقادهایی نیز به این بخش داشتند و معتقد بودند اگر فقط بر معرفی کتاب تمرکز کنیم، بهتر است. با این حال، بر این باور هستیم که معرفی قالبهای متنوع نوشتاری میتواند مفید باشد. بهطور مثال، معرفی پایاننامههای مهم و کاربردی که توسط دانشجویان رشتههای هنری و رسانه نوشته شدهاند، میتواند مدیران و دانشجویان را با دیدگاهها و نظرهای علمی مختلف آشنا کند و شاید هر یک از این پایاننامهها، راهنمایی برای اصلاح امور سازمانی باشد. هرچند این دیدگاه کمی امیدوارانه به نظر میرسد، اما انسان به امید زنده است.
▫️در این شماره از نبض، در بخش «صفحه»، پایاننامهای با عنوان «مطالعه مراحل تولید برنامههای کودک بر اساس الگوی گانیه (مطالعه موردی: برنامه عمو پورنگ)»، نوشته خانم مریم زارعیپناه، فارغالتحصیل رشته تهیهکنندگی تلویزیون (ورودی سال ۱۴۰۰)، به شما معرفی میشود. این پایاننامه که بهطور کلی به موضوع کودک و نوجوان در رسانه پرداخته، سعی دارد بر اساس الگوی گانیه، مراحل تولید آثار کودک را تشریح و تحلیل کند.
برنامههای کودک و نوجوان
▫️برنامههای ویژه کودکان و نوجوانان در رسانه و تلویزیون، طیفی متنوع از محتوا را شامل میشوند که مخاطبان ۳ تا ۱۸ سال را دربرمیگیرند. این گروه سنی، برای تولیدکنندگان و مدیران رسانه در کشورهای مختلف بسیار اهمیت دارند، چراکه این آثار علاوه بر سهم مهمی از پخش و بازار رسانه، جنبه تربیتی نیز دارند و میتوانند بر هنجارها و ارزشهای اجتماعی تأثیر بگذارند.
▫️برنامهسازی برای کودکان معمولاً بر محتوای آموزشی، سرگرمی و تربیتی متمرکز است. برای نوجوانان نیز، محتوای رسانه غالباً به موضوعهایی همچون هویت، روابط با همسالان و مسائل اجتماعی این قشر میپردازد و پیچیدگیهای دوران بلوغ را بازتاب میدهد. تحقیقات نشان داده است که مصرف رسانهای این گروه سنی در سالهای شکلگیری هویت، بر رشد شناختی، مهارتهای اجتماعی و سلامت عاطفی آنان تأثیرگذار است.
الگوی ۹گانه یادگیری گانیه
▫️یکی از الگوهای مؤثر در تولید آثار آموزشی تلویزیونی، «الگوی گانیه» است که بهمنظور افزایش اثربخشی آموزشی، مراحل مشخصی را ارائه میدهد. در این پایاننامه، الگوی گانیه چنین معرفی شده است:
«رابرت گانیه، از پیشگامان روانشناسی آموزش، الگویی آموزشی با رویکردی مرحلهبهمرحله ارائه کرده است تا افراد بتوانند از فرصت یادگیری، بهترین استفاده را ببرند. این الگو که سالها در مباحث آموزشی و پرورشی استفاده شده است، در طراحی آموزشی در سطح خرد و کلان کاربرد دارد.»
الگوی گانیه شامل ۹ مرحله است:
▫️جلب توجه، مطلع ساختن از اهداف آموزشی، فراخوانی یادگیریهای گذشته، ارائه مواد آموزشی، ارائه راهنمای یادگیری، آزمون عملکرد، ارائه بازخورد درباره عملکرد، ارزیابی عملکرد ، ترغیب و تسهیل یادآوری و انتقال یادگیری
▫️این مراحل که بهصورت سلسلهوار و به ترتیب قرار گرفتهاند، مخاطب را در جریان آموزش قرار میدهند و درنهایت به یادگیری میانجامند.
تحلیل برنامه عمو پورنگ با الگوی گانیه
▫️در این پایاننامه، نویسنده برنامه عمو پورنگ را بهعنوان نمونهای عملی و تولیدی معاصر، از منظر مؤلفههای ۹گانه الگوی گانیه مورد بررسی و تحلیل قرار داده است. آثار کودک و نوجوان در تلویزیون تأثیر بسیار بیشتری بر این گروه سنی نسبت به بزرگسالان دارند. به همین دلیل، برای افزایش سهم سازنده صداوسیما در تربیت نسل آینده، نیاز به خطمشیگذاری علمی در حوزه برنامهسازی کودک و نوجوان وجود دارد.
▫️پیشنهاد میشود مدیران و برنامهسازان تلویزیونی با بهرهگیری از پژوهشهای علمی، آموزش کودکان از طریق تلویزیون را به شکلی راهبردی، مدون و اجرایی طراحی کنند. برای تحقق این هدف، تکیه بر اصول و نظریههای بومی، هنجاری، آموزشی و تربیتی، گامی مؤثر در کارآمدتر شدن برنامههای کودک خواهد بود
📌 این مطلب را میتوانید در ویرگول بخوانید:
https://vrgl.ir/OzhD7
#نشریه_نبض
#مدار_تحول
نبض صداوسیما | @iribnabz
https://zil.ink/iribnabz
🔺ضرورت بازنمایی متفاوت ۲۲ بهمن؛ بس است کلیشهها
▫️۲۲ بهمن برای ملت ایران یک روز معمولی نیست؛ نقطهای است که تاریخ این سرزمین را به دو نیم تقسیم کرده است. اما آیا امروز آنگونه که باید و شاید، پیام این روز بزرگ به نسلهای جدید منتقل میشود؟ پاسخ روشن است: خیر. دلیل آن نیز روشنتر است؛ برخورد کلیشهای و تکراری با این رویداد تاریخی.
▫️صداوسیما بهعنوان مهمترین رسانه ملی، مسئولیت بزرگی در این زمینه دارد. اما آنچه در سالهای اخیر مشاهده میشود، بازنماییهایی است که نه تنها خلاقیت و جذابیتی ندارد، بلکه به نوعی کلیشههای قدیمی را بازتولید میکند. مراسمها، گزارشها و برنامههایی که از صداوسیما پخش میشود، اغلب به جای اینکه مخاطب را به تأمل وادارد، او را از پیام واقعی این روز دور میکند.
▫️پوشش راهپیمایی در روستاها اقدامی مثبت و قابلتقدیر بود که در سالهای اخیر انجام شد؛ اما کافی نیست. در کنار لانگشاتها و قابهای هلیکوپتری که شکوه جمعیت را به تصویر میکشند، نیاز به کلوزآپها و روایتهای مردمیتر داریم. باید نشان دهیم که ۲۲ بهمن جشنی مردمی است و جانمایه آن در مشارکت آحاد مردم از همه اقشار و گروهها نهفته است.
▫️اما در کنار اقدامات کوتاهمدت مانند خلاقیت در نوع پوشش زنده این رویداد، ضروری است که به برنامهریزیهای بلندمدتتری فکر کنیم. ۲۲ بهمن نباید تنها در یک روز از سال به نمایش درآید. این رویداد باید همانطور که در متن زندگی مردم حضور دارد، در متن رسانه نیز جایگاهی ماندگار پیدا کند.
▫️صداوسیما باید در سریالها، برنامههای سرگرمی و حتی تولیدات مستند و نمایشی خود، ردپایی از این رویداد بزرگ را برجای بگذارد. داستانهایی از انقلاب که بهصورت غیرمستقیم در دل روایتهای جذاب و روزمره گنجانده شدهاند، میتوانند تأثیرگذاری بیشتری داشته باشند. وقتی مخاطب در خلال تماشای یک سریال خانوادگی یا تاریخی، با اشارهای به وقایع ۲۲ بهمن مواجه شود، این پیام نهتنها طبیعیتر بلکه ماندگارتر خواهد بود.
▫️عمقبخشیدن به اثرگذاری این روز، تنها با اقدامات نمادین و نمایشی امکانپذیر نیست. برای آنکه پیام انقلاب در ذهن و دل مخاطبان جاودانه شود، باید آن را در بافت زندگی روزمره و محتوای دائمی رسانهای وارد کرد. این یعنی ساخت برنامههایی که نهتنها به مناسبت ۲۲ بهمن بلکه به بهانههای مختلف، ارزشها، آرمانها و دستاوردهای این روز را در قالبی جذاب و غیرکلیشهای به تصویر بکشند.
▫️۲۲ بهمن یک سرمایه ملی است و صداوسیما وظیفه دارد این سرمایه را با روشهایی بدیع، قابللمس و جذاب برای تمام نسلها، بهویژه جوانان، روایت کند. وقت آن رسیده است که از کلیشهها عبور کنیم و پیام انقلاب را با زبانی جدید و تأثیرگذار منتقل کنیم؛ نه فقط برای یک روز بلکه برای تمام روزهای سال.
#نبض_نوشت
نبض صداوسیما | @iribnabz
https://zil.ink/iribnabz
🔺سریال پایتخت ۷ بعد از ایام شبهای قدر روی آنتن میرود
پیمان جبلی، رئیس رسانه ملی:
▫️ماه رمضان امسال برنامههایی مثل محفل، زندگی پس از زندگی و برنامههایی که سال گذشته بودند؛ ادامه خواهد داشت.
▫️ بعد از ایام شبهای قدر؛ که شروع سال نو خواهد بود مجموعه طنز پایتخت ۷ پخش خواهد شد.
نبض صداوسیما | @iribnabz
https://zil.ink/iribnabz
🔺️«پهلوانان» نمیمیرند؟!
🖋️محمدحسن نصیری | دانشجوی کارشناسی تلویزیون و هنرهای دیجیتال – دانشگاه صداوسیما
زمان لازم برای مطالعه: ۶ دقیقه
▫️امروزه پویانماییها یکی از ارکان اصلی سبد مصرف مخاطب کودک و نوجوان و حتی بزرگسال را تشکیل میدهند. این آثار نهتنها جنبه سرگرمی دارند، بلکه نقشی کلیدی در انتقال مفاهیم تربیتی، اخلاقی و فرهنگی به مخاطبان ایفا میکنند.
▫️مرکز پویانمایی صبا، از زمان تأسیس در سال ۱۳۷۴، بهعنوان یکی از پیشگامان دوران جدید تولید پویانمایی در ایران شناخته میشود. این مرکز با هدف ایجاد محتوای آموزشی، تربیتی و سرگرمکننده برای کودکان و نوجوانان پایهگذاری شد. صبا در سالهای ابتدایی خود، با تمرکز بر کیفیت تولید و بهرهگیری از داستانهای ملی و ارزشهای اخلاقی، موفق به خلق آثاری شد که تا سالها در ذهن و قلب مخاطبان جای گرفتند.
▫️به بهانه خبر تولید فصل جدید پویانمایی «پهلوانان» که قرار است عید نوروز از تلویزیون پخش شود، در این یادداشت به نقد و بررسی این پویانمایی سریالی میپردازیم؛ اثری که روزگاری یکی از شاخصترین تولیدهای مرکز صبا بود اما اکنون، به نظر میرسد که تحتتأثیر تغییرها در روند تولید، کیفیت و تأثیرگذاری گذشته خود را از دست داده است.
▫️«پهلوانان»، توانست با ترکیب داستانهای کهن ایرانی و ارزشهای اخلاقی، اثری ماندگار و تربیتی خلق کند. این پویانمایی با روایت ماجراهای جذاب از زندگی «پوریای ولی» و یارانش، مخاطبان کودک و نوجوان را به دنیای پهلوانی، عدالت و اخلاق دعوت میکرد.
▫️یکی از ویژگیهای برجسته این پویانمایی، توانایی آن در به تصویر کشیدن فضا و حالوهوای ایران در دوران تاریخی خاص خود بود. «پوریای ولی»، شخصیتی واقعی است که در دوره حمله مغولها به ایران و حوالی حکومت هلاکوخان میزیست. پویانمایی «پهلوانان»، با دقت در طراحی لباسها، معماری بناها و حتی روابط اجتماعی، موفق شد تصویری ملموس و باورپذیر از زندگی در آن دوران ارائه دهد. این بازنمایی تاریخی، نهتنها جذابیت بصری اثر را افزایش داد، بلکه به تقویت حس هویت ملی در بین مخاطبان کمک شایانی کرد.
▫️در فصل ابتدایی، سازندگان موفق به خلق جهانی برای اثر شدند که پیشینه شخصیتها و رویدادها با ظرافت و دقت در آن روایت میشود. هرکدام از یاران «پوریای ولی»، داستان مخصوص به خود را دارند که نهتنها به عمق جهان داستان کمک کرده، بلکه ارتباط عاطفی مخاطب با شخصیتها را نیز تقویت میکند. این شخصیتها، هرکدام بازنمایی زندگی و چالشهای منحصربهفرد خود هستند و این تنوع باعث میشود مخاطب با دنیایی پر از جزئیات و زنده روبهرو شود که در آن هر عنصر نقش مهمی در پیشبرد داستان دارد.
▫️ این پویانمایی بهخوبی توانست مفاهیمی همچون عدالت، شجاعت، و همدلی را در قالب روایتهایی آموزنده و جذاب ارائه دهد.
▫️علاوه بر این، تیم دوبله حرفهای و صداگذاریهای متناسب با شخصیتها، تأثیری بیبدیل بر ماندگاری این اثر داشتند. صداهای پرانرژی و هنرمندانه، هویت شخصیتها را شکل داده و جنبه نوستالژیک اثر را در ذهن مخاطبان ثبت کردند.
▫️با گذشت زمان و تغییر رویکردهای تولید در مرکز پویانمایی صبا، پویانمایی «پهلوانان» نیز تحتتأثیر این تحولها قرار گرفته است. فصلهای جدید این اثر، در مقایسه با فصلهای ابتدایی، از کیفیت پایینتری برخوردارند و برخی از ویژگیهای برجسته گذشته را از دست دادهاند.
📌 متن کامل یادداشت محمدحسن نصیری را در Instant view بخوانید.
📌ادامه این مطلب را در ویرگول بخوانید:
https://vrgl.ir/UJ6bi
#نشریه_نبض
#مدار_تحول
نبض صداوسیما | @iribnabz
https://zil.ink/iribnabz
12.17M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺«محفل» ماه رمضان پخش میشود
▫️فصل سوم برنامه «محفل»، ماه رمضان امسال با پرداخت به موضوع قرآن و مقاومت روانه آنتن شبکه سه سیما خواهد شد.
نبض صداوسیما | @iribnabz
https://zil.ink/iribnabz
🔺قصهگوییهای مادرانه: انیمیشن ایرانی؛ از خیال تا معنا در آثار هما شکیبی
🖋️نرگس نیرومند | دانشجوی کارشناسی تلویزیون و هنرهای دیجیتال – دانشگاه صداوسیما
زمان لازم برای مطالعه: ۶ دقیقه
▫️یکی از نخستین کارگردانان پویانمایی کودک ايران مرحومه هما شکیبی است. نوع نگرش خانم هما شکیبی به مفاهیم اخلاقی و دینی در ساخت پویانمایی کاملاً متفاوت است؛ گویی یک دنیا عشق و درک مادرانه را در آثارش به تصویر کشیده است. پویانماییهای او یادآور قصهای است که یک مادر مهربان برای بچههایش تعریف میکند؛ تا از آنها انسانهای بهتری بسازد.
▫️آثار دیگری هم ساخته شدهاند که محورشان پیامهای اخلاقی و دینی باشد اما در آثار ایشان پیامها با ظرافت و هنر خاصی بیان میشوند که هم دلنشین است و هم تأثیرگذار. از همین رو، میخواهیم نگاهی بیندازیم به برخی از پویانماییهایی که این بانوی هنرمند و نازنین کارگردانی کرده است.
▫️«خداوند لکلکها را دوست دارد»، تلفیق پیام آموزشی و کشمکش داستانی
پویانمایی «خداوند لکلکها را دوست دارد» یکی از آثار برجسته استودیو پویانمایی صبا است و اولین سریال پویانمایی است که در این استودیو تهیه شده که کارگردانی آن را هما شکیبی و سعیده ذاکری بر عهده داشتند.
▫️این پویانمایی اثری به یادماندنی از آب در آمد. با وجود آنکه در آن زمان پویانماییهای آنور آبی با گرافیک جذابتر هم وجود داشت اما «خداوند لک لک ها را دوست دارد» بخاطر داستان هیجانانگیز و پرکشمکش خود توانست با آثار آن دوران رقابت کند و مورد توجه کودکان قرار گیرد.
▫️داستان این پویانمایی از جایی شروع میشود که لکلکها به روستایی مهاجرت میکنند و تصمیم میگیرند مدتی در آن روستا بمانند. رابطه لکلکها با یکدیگر و با اهالی روستا، همراه با اتفاقهایی که میان آنها رخ میدهد، ماجراهای این پویانمایی را پیش میبرد.
▫️در حالی که هر قسمت، داستان مستقلی دارد. سازندگان از ساختار گرهگشایی تدریجی بهره میبرند و پیوستگی داستانی در عین استقلال هر قسمت دیده میشود.
▫️از برجستگیهای این اثر که آن را از دیگر پویانماییهای آموزشی متمایز میکند، تعادل میان سرگرمی، تعلیق داستانی و آموزههای اخلاقی است که به زیبایی در هم آمیختهاند. هر چند ضعفهایی در فرم اثر دیده میشود اما با توجه به نخستین بودن اثر، قابل چشمپوشی است و حتی قابل تقدیر.
▫️یکی از عناصر مهم این اثر دوبله و صداگذاری است. انتخاب صداپیشهها برای هر شخصیت متناسب با ویژگیهای شخصیتی آن انجام شده است.
▫️با وجود نکات مثبت زیاد در این پویانمایی يکی از نقدهایی که نسبت به آن وارد است، این است که شخصیتها عمدتاً به تیپهای شناختهشده نزدیکتر هستند تا کاراکترهای عمیق و پیچیده. درواقع، بیشتر شخصیتها به نوعب از کلیشههای آشنا پیروی میکنند.
▫️با این حال، در میان این کلیشهها، یک شخصیت منحصربهفرد وجود دارد که قابل توجه است: مردی که توان سخن گفتن با انسانها را ندارد، اما زبان حیوانات را میفهمد.
▫️در مجموع، «خداوند لکلکها را دوست دارد» نمونهای موفق از پویانمایی آموزشی است که مخاطب را به خوبی با خود همراه میکند.هر چند در فرم و شخصیتپردازی آن نقصهایی دیده میشود.
📌 متن کامل یادداشت نرگس نیرومند را در Instant view بخوانید.
📌ادامه این مطلب را در ویرگول بخوانید:
https://vrgl.ir/ZMsAq
#نشریه_نبض
#مدار_تحول
نبض صداوسیما | @iribnabz
https://zil.ink/iribnabz
🔺فصل جدید «پهلوانان»، نوروز روی آنتن میرود
▫️دنباله جدید پویانمایی «پهلوانان» به کارگردانی سیاوش زرینآبادی و تهیهکنندگی علیرضا گلپایگانی نوروز امسال روی آنتن تلویزیون میرود.
▫️پویانمایی «پهلوانان» درباره شخصی به نام پوریای ولی است که در قرن هشتم هجری قمری شاگردانش را در زورخانهای در شهر خوارزم (از شهرهای خراسان قدیم) تعلیم میدهد. اسکندر که داروغه شهر است میانه خوبی با پهلوان پوریا ندارد و دائم به فکر سرکوب اوست.
▫️فصل اول این مجموعه ۲۰ اسفند سال ۱۳۸۶ از شبکه دو به نمایش درآمد و اقبال مخاطبان تا اندازهای بود که تولید آن در شش فصل ادامه پیدا کرد.
نبض صداوسیما | @iribnabz
https://zil.ink/iribnab
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
رهبر انقلاب:
▫️صاحبان بیان، صاحبان قلم، اصحاب هنر و دانش و مسئولان دستگاههای رسمی رسانه و آموزش و هنر و آحاد جوانانی که با فضای مجازی ارتباط دارند، باید تمرکز خود را برای مقابله با تهدید نرمافزاری دشمن قرار دهند.
▫️تهدید نرمافزاری یعنی دستکاری کردن افکار عمومی مردم؛ یعنی ایجاد اختلاف؛ یعنی ایجاد تردید در محکمات انقلاب اسلامی؛ یعنی ایجاد تردید در پایداری در مقابل دشمن. صاحبان اندیشه تولید فکر و محتوا کنند، این امروز از دفاع سختافزاری مهمتر است.
نبض صداوسیما | @iribnabz
https://zil.ink/iribnabz
🔺 راه اندازی «مرکز کودک و نوجوان معاونت سیما»
◽️محسن برمهانی معاون سیما، طی حکمی محمدصادق باطنی را به سمت «رئیس مرکز کودک و نوجوان سیما» منصوب کرد.
◽️در راستای سیاست های تحولی رسانه ملی، تمامی بخش های ساختاری سیما در این حوزه در قالب «مرکز کودک و نوجوان» تجمیع شده و طی حکمی مسئولیت این مرکز تولیدی به «محمدصادق باطنی» مدیر فعلی شبکه کودک و امید سپرده شد.
◽️شبکه کودک (پویا و نهال)، شبکه امید و مرکز پویانمایی صبا، به صورت یکپارچه ذیل مرکز کودک و نوجوان سیما تجمیع شدهاند. همچنین سه بخشِ «مدیریت تولیدات جانبی» با هدف بازارپردازی فرهنگی (مرچندایز) کاراکترها و برندهای کودک و نوجوان، «مدیریت تولیدات متمرکز» با هدف تولید برنامه های شاخص حوزه کودک و نوجوان، «باشگاه رشد کودک و نوجوان پویانو» با هدف رشد و تربیت و شبکه سازی کودکان و نوجوانان مستعد در زمینه هنر و رسانه و حمایت از فعالیت های نوآورانه گروههای نوآور جوان در زمینه تولیدات هنری و رسانهای و راهاندازی زیست بوم مجازی پویانو، از بخش های مهم دیگری هستند که به این مرکز افزوده شدهاند.
نبض صداوسیما | @iribnabz
https://zil.ink/iribnab
🔺برفک / مرکز صبایی که پویا نیست...
🖋️حامد سامنی | دانشجوی ارشد مدیریت رسانه –دانشگاه صداوسیما
زمان لازم برای مطالعه: ۲ دقیقه
▫️مرکز فرهنگیهنری صبا، یکی از باسابقهترین مراکز فرهنگی تولید پویانمایی در ایران است. آغاز فعالیتش به دهه هفتاد بازمیگردد. زمانی که بسیاری از شما مخاطبان این نشریه هنوز چشم به جهان نگشوده بودید! داستان از آنجا شروع میشود که واحد پویانمایی شبکه دو، طی تغییرهایی به مرکز صبای امروزی تبدیل شد. تا باشد از این تغییرها انشاالله.
▫️تغییری که در آن زمان، اهمیت زیادی داشت. چرا که تعداد افراد تحصیلکرده در رشته انیمیشن در کشور، حتی از تنوع اساتید دانشگاه صداوسیما نیز کمتر بود.
▫️مرکز صبا اکنون بیش از سه دهه سابقه فعالیت دارد و فراز و نشیبهای بسیاری را پشت سر گذاشته است. طبق اصول هر سازمان یا نهادی که بیش از ۳۰ سال سابقه دارد، انتظار میرود به حداقلی از کیفیت و رویه کاری رسیده باشد.
▫️اما سؤال اصلی اینجاست: چرا یکی از باسابقهترین مراکز تولید پویانمایی کشور، با پشتوانه سازمان عریض و طویلی چون صداوسیما، هنوز نتوانسته تأثیرگذار باشد؟
▫️چرا همچنان در تولیدهای این مرکز شاهد آثار خستهکننده و ملالآوری هستیم؟ ابتداییترین انتظاری که بهعنوان مخاطب یک پویانمایی داریم، احترام به شعور هنری بیننده است.
▫️متأسفانه در برخی از تولیدهای این مرکز، فیلمنامههایی میبینیم که نه ایده دارند، نه نوآوری، نه مخاطبپسند هستند و نه در عمل، حریف قابلتوجهی در برابر رسانههای بیگانه به حساب میآیند. با اینکه شعار مقابله فرهنگی را یدک میکشند.
▫️نکته مهم دیگر، مسئله صرفهجویی در تولید است. صرفهجویی زمانی ارزشمند است که در راستای اهداف تولید و سبک فیلم باشد. نه اینکه کیفیت اثر را به حدی کاهش دهد که برخی از خبرگان این حوزه، اصول تولید پویانمایی را در این بدانند که آنچه صبا انجام میدهد را انجام ندهند!
▫️در پایان، باید یادآور شوم که شاید این یادداشت لحنی تند داشته باشد و مستقیماً یکی از اعضای این خانواده را نشانه گرفته باشد؛ اما باید بدانیم تا نقد نباشد، اصلاحی صورت نمیگیرد. البته، حتی اگر نقد هم باشد، شاید اصلاحی اتفاق نیفتد، اما اجازه دهید ما رسالت دانشجوییمان را انجام دهیم!
▫️یکی از مهمترین وظایف بیتالمال فرهنگی در کشور، خدمترسانی به نسل جوان و پویای امروز است؛ نه اینکه در بازیهای بوروکراسی و جناحی به هدر برود. مستعدان و نخبگان حوزه پویانمایی در کشور کم نیستند؛ اما این استعدادها به سازماندهی و مدیریتی نیاز دارند که به شکوفایی آنان کمک کند، نه بوروکراسی که همچون زنجیری بر پایشان عمل کند و عمر هنری آنها را صرف تولیدهایی کند که زاییده بیتدبیری است.
📌این مطلب را میتوانید در ویرگول بخوانید:
https://vrgl.ir/OYTcA
#نشریه_نبض
#مدار_تحول
نبض صداوسیما | @iribnabz
https://zil.ink/iribnabz