″فرسودگی هنر زیرسایه مدیران غافل″
❌پروژههایی همچون 'مسیح'، نشاندهنده ایدئولوژیست بودن سازندگان اثر است. اغلب فیلمهای هالیوود و سریالهای شبکههای آمریکایی، مطابق با فلسفه تمدن مادی ساخته میشوند. آنها در فیلمهایی چون مرد عنکبوتی، قهرمانسازی نموده و فرهنگشان را به جهان صادر میکنند؛ یا با محور قراردادنِ مردی سرکش و پیروزیاش بر سیستمِ معیوبِ حاکمیت آمریکایی در فیلم ایلیسیم، تابآوری اجتماعی را بالا میبرند. فیلمهای داستان ازدواج، انیمیشن شرک، عصر یخبندان، بچه رئیس و... به آنها کمک میکند فروپاشی خانواده در آمریکا را کمی مدیریت کنند. جالب اینکه در اغلب فیلمها و سریالها قهرمان یک آمریکاییست که در ایجاد هویت اجتماعی بسیار موثر است. آنقدر جذابیتهای بصری و تکنیکهای اقناعی را بهدرستی بهکار میبرند که تحریف گذشته و آینده جهان و حتی تاریخ معاصر برایمان باورپذیر میشود.
⏳ سینمای غرب، ″فرسنگها عقبماندگی″ سینما و تلویزیون ایران از رسالتی که بر عهده دارد را بیشازپیش نمایان میسازد. سینمایی که با داشتن عقبهی متقن تاریخی، قهرمانهای واقعی و محتواهای آماده و وافر، میتوانست جایگاهی رفیع در عرصه بینالمللی و داخلی نزد عامه مردم و علاقمندان به هنر داشته باشد.
پروژههایی مانند مختارنامه و یوسف پیامبر که در منطقه و حتی جهان اسلام بازخوردهای وسیعی داشته، نمونههایی هستند که نشان از ظرفیتِ بالای هنرمندان متخصص و متعهد این سرزمین دارند.
🔴مدیران خوابزدهی حوزهی هنر، متخصصینِ بیتعهد و بیدغدغه، گرایشاتِ بیهویتی در سازندگان و بازیگران، همه و همه از دلایل صرفِ بودجههای کلان برای محتواهای بیهوده، خودتحقیری و دوقطبیسازی شده است و صدای آه حسرتها را بلند کردهاند.
👤زهرا خندان
📡وایپ در پیامرسانهای بله، ایتا، سروش، تلگرام و اینستاگرام
@irwipe
”جهلِ مرکب“
🕹 فقط همین یک نکته را اگر میفهمیدیم خیلی از گرفتاریهایمان حل میشد! حیات ایمانی را نمیتوان با "نُؤمِنُ بِبَعض وَ نَکفُرُ بِبَعض" ادامه داد، که کفرهایمان کمکم از بعضی به اصلیترین اعتقادات کشیده میشود. نمونهاش فراوان است؛ مانند زنِ چادری و فعال اصلاحطلب که "نَکفُر"هایش در بعضی از موارد به کشف حجاب و ازدواج سفید ختم شد.
جناب سابقهدار فرهنگی و رسانهای! اظهارنظرتان مخدوش است زیرا جامعهی آماریتان را درست انتخاب نکردهاید.
📿 اکثر مردمی که قرآن به سر میگذارند، در شب عروسی با ”ایشالا مبارک بادا” نمیرقصند؛
🎵 همانطور که برخی از آنانی که در شب جشن آهنگ ابی را میشنوند، در شب عاشورا با حاج منصور گریه نمیکنند.
🔍 هیچکس نمیتواند و نباید حسینِ زهرا را از مردم بگیرد؛ اما وظیفهی جامعهی اسلامی حکم میکند زمینه را بهگونهای فراهم کند تا هرکسی با هر مرتبه از ایمان، بتواند به درجات بالاتر برسد.
📡 وایپ در پیام رسان های بله، ایتا، سروش، تلگرام و اینستاگرام
@irwipe
"پروانه های زخمی"
📽 در سالهای اخیر تولید آثار تصویری، به لحاظ کمّی رشد چشمگیری داشته، درحالیکه محتوای غالب آنها ضعیف بوده و مجموعهای کامل از ناهنجاریهای فرهنگی، ضدیت با دین و التقاط، بهصورت هماهنگ، در داستانِ محوری، خرده روایتها، پوشش، گریم، لوکیشن، موسیقی، نور و سایر زوایای فیلم حلول کرده است.
📃 باوجود اینکه برای دریافت پروانه ساخت و نمایش یک فیلم، سازوکارهای نظارتیِ چندمرحلهای وجود دارد و فیلمنامه و نسخه نهایی توسط گروههای چندنفره بررسی میشوند، شاهد تولید و عرضه آثار سخیف و بیمحتوا هستیم. ⭕️ بهنظر میرسد اعضای گروههای ناظر از دانش کافی برای تعیین صلاحیت یک اثر و هماهنگی آن با فرهنگ مخاطب ایرانی برخوردار نبوده، تعهدی نسبت به دین و فرهنگ ایرانی اسلامی ندارند و حتی فراتر از آن، بهدنبال تخریب همهجانبه آن هستند، یا سازوکارهای قانونی اعمال نظارت ⚖ بهگونهایست که آن را پوچ و بیثمر نموده است.
🔑 برای سامان یافتن اوضاع ولنگار فعلی، مشاوره افراد متعهد و متخصص دارای علم رسانه، متناسب با موضوع اثر اعم از روانشناس، تاریخدان، جامعه شناس، کارشناس دینی، حقوقی یا نظامی ضروری است.
❌ لازمبهذکر است ارائه لیستی از مشاورین که ادعا میشود در فرآیند تولید فیلم حضور دارند و عموما به درج نامشان در تیتراژ بسنده میشود پذیرفتنی نیست؛ چرا که اگر موثر میبود بهجای فیلمهای بدون محتوای کنونی، با آثاری ارزشمند و قابل قبول مواجه بودیم. درد محتوای ضعیف و ضدفرهنگ فیلمها به درمان عمیقتر و عزمی جدیتر نیاز دارد.
👤معصومه عمرانی
📡 وایپ در پیام رسان های بله، ایتا، سروش، تلگرام و اینستاگرام
@irwipe
⚠️ چندیست برخی جریانهای بهحاشیه رانده شده در رسانه ملی به موازات فعالیت در این سازمان، پیج و کانالی را در راستای تکریم و گرامیداشت چهرههای نامآشنا تاسیس کردهاند. در این میان افراد معلومالحال و فاسد فرهنگی پیش از انقلاب تا عناصر فراری و زاویه دار با نظام و مردم نیز بینصیب نماندهاند.
❗️گویندگی این سلسله کلیپهای تبلیغاتی را جمعی از مجریان صداوسیما، از ″حمید محمدی″ مجری برنامه فوتبال ۱۲۰ تا ″الهه پرسون″ مجری برنامه چهل تیکه و ″علیرضا مویدی″ دوبلور صداوسیما و همکار فعلی سایت نماوا و برخی دیگر از مجریان ورزشی کشور برعهده دارند.
🔺به طور مثال برای ″عادل فردوسیپور″ به دفعات و مکرر در این پیج رپورتاژ صورت گرفته و جالب آنکه ″تهیهکنندگی و تدوینگری″ این کلیپها توسط مازیار کوپیدار رفیق گرمابه و گلستان ایشان و همکار فعلی برنامه فوتبال ۱۲۰ شبکه ورزش، انجام میشود.
🔔 این سطح از نفوذ با چاشنی وارونهنمایی و تخریب تلویزیون و همزمان، تطهیر و بزک چهرههای مبتذل فرهنگی و الگوسازی این افراد در هر کشوری براحتی مصداقی از توطئه درون سازمانی و نفوذ ساختاری قلمداد شده و بشدت توسط حراست آن نهاد و دستگاههای امنیتی مورد برخورد قرار میگیرد اما گویی در رسانه ملی هرکس بیشتر فحاشی کند بیشتر تحویل گرفته خواهد شد.
⁉️ سوال از متولیان سازمان و شورای نظارت بر صداوسیما این است که این داستانها چندبار باید تکرار شود؟ چه کسانی هدایت و مدیریت این قبیل کارها را برعهده دارند؟
👤حسینی
📡 وایپ در پیام رسانهای بله، ایتا، سروش، روبیکا، تلگرام و اینستاگرام
@irwipe
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🖥 برشی از سریال زیرخاکی
مادر، پسرش👦 را نزد همسایه که دخترانی دارد، به امانت میسپارد، همسایه که باردار است میگوید: دعا کن این آخری پسر باشه!
مادر میگوید: دختر و پسر فرقی نداره .👦=👧
وقتی مادر برمیگردد پسر را ببرد، میبیند پسر لباس دخترانه پوشیده و لاک زده.
به او میگوید: چرا لاک زدی؟💅
پسر جواب میدهد: خودت گفتی دختر و پسر نداره.
مادر: حالا که اینطوره بیا بریم گوشتم سوراخ کنم تا بفهمی فرق نداره!
🗣هر سخنی که میگوییم دارای تبعات است، گاهی حرفمان، هرچند جذاب، عواقبش برایمان خوشایند نیست.
⭕️ مَثل این مادر، مَثل ″برخی از اصحاب رسانه و متولیان فرهنگ″ است.
📡وایپ در پیامرسانهای بله، ایتا، سروش، روبیکا، تلگرام و اینستاگرام
@irwipe
📉نمونههایی از این دست را پیشتر دیدهایم، نموداری نزولی که اولش با بیحجابی شروع شده کمکم بهسمت لایوهای زیاده از حد صمیمانه میرود، با سرعت به برهنگی فرهنگی و فرهنگ برهنگی مبدل شده؛ در نهایت با یک تیرخلاص تو را در خلسه کامل هویتی و فروپاشی روحی، الی الابد سرگردان و متحیر خواهد کرد.
🕳در این باتلاق مکنده فرقی ندارد برصیصای زاهد باشی یا بلعم باعورا، حواست نباشد و به تمنای نفساماره دل سپاری تو را ذره ذره در ژرفای اقیانوس بیانتهای شهوات مستغرق ساخته، گنجینه حیا و کرامت نفسانیت تو را به یغما خواهد برد.
📱در این ایام قرنطینه و خانهنشینی، برخی سلبریتیها هیجانزده از سیر صعودی بازدیدکنندگانشان در فضای مجازی، هر آنچه را که نباید، هر آنطور که نباید در صفحاتشان به اشتراک گذاشتند. از چالشهای کپی شده، تجویز دارو، غر زدنهای مکرر تا چشممان روشن؛ لایوهای جهتدار با پوششهای غیر متعارف!
❗️مواجه شدیم با شکل جدیدی از حجاب، تفاسیر جدیدی از مصادیق دین، خواستگاری از زن شوهردار و کامنتهای شرمآور! این لایوها، محتوا و حواشی متعفن پیرامونش ادامه دارد و بیننده آن جوانان و فرزندان ما...
❄️″وزیر جوانمان″ هم در راستای تحقق تعهداتش ترافیک رایگان اینترنت هدیه میدهد، توئیت بازی میکند و ″سرش را تا گردن″ در برف فرو میکند تا جهانش سپید باقی بماند...
«حیا و ایمان در یک رشته و همدوش یکدیگرند، و هروقت یکی از آن دو برود، دیگری هم در پی آن میرود» امامصادق(ع)
📡وایپ در پیامرسانهای بله، ایتا، سروش، روبیکا، تلگرام و اینستاگرام
@irwipe
″مکثی بر بیقانونی رسانه ملی″
🔺خانم بازیگری! مجریِ برنامه افطاری ″مکث″ در شبکه دوم سیما شده که با طیب خاطر عکسهای بیحجاب و بسیار زننده خود را در صفحات بی در و پیکر مجازی منتشر کرده است! وقتی این سلبریتی چنین برنامهای را اجرا میکند، عوامل برخی از سریالها نیز ابایی نخواهند داشت که محتوای ناهنجار در فیلم خود بگنجانند. زیرا اطمینان خاطر دارند که با وجود عناصر نفوذی در بدنه رسانه ملی کارشان نیمه تمام نخواهد ماند!
⁉️سوال اینجاست که تصمیم گیرندگان و تهیه کنندگان تلویزیون بر اساس کدام شاخصه و با استناد به چه دلیل عقلی و حرفهای از چنین افرادِ باری به هر جهت! برای اجرای برنامه و حضور در سریالها دعوت بهعمل میآورند؟ افرادی همچون این بازیگر که یک روز برای ظاهرسازی و خودنمایی بیانیه تصنعی صدای آبان را امضا میکنند، روز دیگر در تنور آتش دخترآبیِ توهمیشان میدمند و روز دیگر برای نوشین جعفری هتاک به مقدسات اسلامی و جاسوس سرویسهای اطلاعاتی به مرثیه و ماتم سرایی میپردازند!
✅طرح این سوال عقلانی بجاست که قانون گم شدهی اداره صداوسیما چه زمانی رخ خواهد نمود؟ امیدواریم مجلس جدید به دور از انفعال، کلید وصلی برای یافتن این حلقه مفقوده باشد...
👤حسینی
📡 وایپ در پیام رسانهای بله، ایتا، سروش، روبیکا، تلگرام و اینستاگرام
@irwipe
🚀"خروج" نیرو محرکهی "طلا"
💻🎞در ایام قرنطینه و تعطیلی سالنهای سینما، پس از اکران آنلاین موفق فیلم سینمایی "خروج"، چند روزی است نمایش آنلاین "طلا" آغاز شده است؛ ذوقزدگی و شعف ناشی از این اکران، از پستها و استوریهای بیشمار سلبریتیها و لایوهای متعدد با عوامل فیلم، به شدت عیان است! به گونه ای که در روزهای اخیر جا دارد اینستاگرام، از هجمه "طلا"یی شدن صفحاتش در هر لحظه، سرویسدهی به کاربران غیرسلبریتی را مختل نماید!
📣حقیقتا سوال برانگیز است که آیا اکران آنلاین خروج هم اینچنین ستون فقرات اینستاگرام را به لرزه افکند و سلبریتی ها را به وجد آورد؟؟!
علت این حجم ذوقزدگی، حمایت از محتوا و عوامل فیلم طلاست یا تقلید از اکران آنلاینی که ترس از شکست را با استقبال مردمی زیر پای نهاد و راه را برای مابقی آثار هموار نمود؟
❗️این چه تعصبی است که دامان مدعیان فرهنگ و هنر را آلوده ساخته بهطوریکه از ماحصل تلاش و خطرپذیری هنرمندی همچون حاتمی کیا بهره برده، اما درعین حال چشم بر تکنیک او میبندند و مجدّانه با تبلیغات فراوان، بهدنبال اکران اثر معلوم الحالی چون طلای پرویز شهبازی هستند؟
🎇ضروریست که متولیان سینمایی شفاف کنند که آیا در اکران آنلاین هم ممیزیها پابرجاست یا فیلمهای ضد فرهنگ و خانوادهستیزی همچون طلا بواسطه ایام قرنطینه از ممیزی بینصیباند!
🥇طلا کمیاب است و ارزشمند؛ هرروز قیمتیتر میشود، حیف است پارهای آهن بهجای آن، به مردم شریف ایران عرضه شود!
👤اسلامی
📡وایپ در پیامرسانهای بله، ایتا، سروش، روبیکا، تلگرام و اینستاگرام
@irwipe
📱آخوندِ سلبریتی
🔍جملهی 💢دین را تحمیل نکنید💢 حرف حساب و مستند به آیهی «لآ إکراهَ فِیالدّین» است. ⛔️اما این استناد، از زبان کسی که صفحهاش پُر است از تساهل و مغلطه، مصداق سخن امیرمؤمنان میشود، ″کلامِ حقی است که از آن اراده باطل دارند″.
‼️ آقای حوزوی! هیچکس نباید در خلوت افراد، آنان را مجبور به دینداری کند زیرا اسلام، انسانِ مختار را مکلف میداند.
📍با این وجود زمانی که نظامی شکل میگیرد، به دلیل پیچیدگی ارتباط بین افراد و رفع تزاحم احتمالی، قانون لازم است. بنابراین فرد عاقل در اجتماع از قانون تبعیت میکند، در خفا هرچه کُند به خود کُند؛ این موضوع از بدیهیات است. حتی در لائیکترین جوامع بسیاری از قوانین تحمیلیست، چراکه لازمه زندگی اجتماعی است. لذا مسلماً در جامعهای که سنگ بنای آن اسلام است، قوانین باید اسلامی باشد.
🕹بسط حرف حقی که در حوزه فردی و باور قلبی بیان شده به حوزه اجتماعی و حکومت اسلامی، ″آدرس غلط″ است.
🔍 آقای فرهنگی! از تاریخ درس بگیرید؛ بدانید با تسامح و طبق میل قشرِ کمآگاه به مبانی دین سخن گفتن، آنها را به خدا وصل نمیکند بلکه محدود به افکار سطحی شما خواهند شد؛ شما نیز باید برای محبوب ماندنتان همواره حدود دینی را کمرنگ کنید تا خوشآیند باقی بمانید! عاقبت این کار جز خسران در حیات ایمانی نخواهد بود.
📡 وایپ در پیام رسانهای بله، ایتا، سروش، روبیکا، تلگرام و اینستاگرام
@irwipe
چالشهای اکران اینترنتی
🎥اکران اینترنتی، گام نوینی برای بیشتر دیده شدن فیلمها از سوی مخاطب ایرانی است؛ اما این اقدام تنها در صورتی میتواند در مسیر رشد سینمای ایران باشد که:
⚠️ نظارت موثر بر محتوا در زمان اکران و دقتی بیش از پیش در صدور پروانه ساخت فیلمها بهجای حذف آن، در این بستر وجود داشته باشد؛ در غیر اینصورت ضرری به مراتب گستردهتر از سینمای ولنگار کنونی به بار خواهد آمد.
🔴مردمی که سرگرم مشغلههای روزمره بودند و فرصت تماشای فیلم در سینما را نداشتند و به نوعی از آسیبهای آن در امان بودند، اینک با صرف هزینهای اندک تمام آنچه را که نباید ببینند در خانه و در کنار فرزندان به تماشا مینشینند.
📡 وایپ در پیام رسانهای بله، ایتا، سروش، روبیکا، تلگرام و اینستاگرام
@irwipe
🔍تناسخ در خورده شده
🎬فیلم انیمیشن ″خورده شده″ که از تولیدات مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی است، بهتازگی در جشنواره انیمیشن اشتوتگارت آلمان اکران شد؛ جشنوارهای که از رویدادهای مورد تائید آکادمی اسکار بهشمار میآید و اکران آنلاینش آغاز شده است.
🇮🇷نماینده ایران، مفهوم "تناسخ" که عقیدهای ضد دینی و معادستیز است و صریحا در احادیث ائمه علیهمالسلام، به معتقدانِ آن نسبتِ ″کافر″ داده شده را، به تصویر کشیده است.
🔺بر کارگردان جوانِ اثر، حرجی نیست چراکه ممکن است براساس عقیده شخصی و یا حتی از سر ناآگاهی و تمایل به دیده شدن به این موضوع پرداخته باشد؛ اما مسئولین مرکز گسترش بهویژه معاون وقت انیمیشن، باید پاسخگوی ″بیسوادی و یا بیمبالاتی″ خویش باشند که اینگونه استعدادهای جوانان را هدر میدهند!!
🔔اگر مدیران، توان ″هدایت و جهتدهی″ صحیح پتانسیل هنرمندان جوان را داشته باشند، هزینههای مادی و معنوی این سرزمین در خدمت ″مبانی پوچ و بیهوده″ صرف نخواهد شد!
📡 وایپ در پیام رسانهای بله، ایتا، سروش، روبیکا، تلگرام و اینستاگرام
@irwipe
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 فیلم ″طلا″ به کارگردانی پرویز شهبازی و تهیهکنندگی رامبد جوان و محمد شایسته، به عنوان دومین فیلم سینمایی، درحال اکران آنلاین است.
🎞طلا بابازی نگار جواهریان و هومن سیدی، روایت چند جوان است که برای ایجاد کسب و کار، با موانعی ازجمله کمبود سرمایه مواجهاند.
💳لیلا، برای تامین سرمایه، از محل کارش سرقت میکند، دوست دیگرشان؛ منصور، قصد درمانِ برادرزادهاش؛ طلا را در خارج از کشور دارد و دریا که با او همخانه است برای کمک به منصور، از پدرش دزدی میکند. پدر بدنبال این ماجرا سکته کرده و میمیرد. با ورود پلیس به ماجرا منصور فرار کرده، در مرز توسط قاچاقچیان کشته میشود و دریا که از او باردار است، بهدلیل تنهاییاش، تصمیم به حفظِ جنین نامشروع میگیرد. ❗️جالب اینجاست که منصور درعین داشتن رابطه نامشروع با دریا، در پی اثبات خیانتِ همسر برادرش است!
⭕️فیلم طلا پا را فراتر از حدود گذاشته؛ عشق را با ازدواج سفید به تصویر کشیده و متهورانه؛ با دراماتیزه کردنِ بارداریِ حاصل از آن، در پیِ ترویج و حتی تطهیر این سبک مردود است.
❌ نکته حائز اهمیت در این میان، غفلت مجموعهی ″مسئولان سینماییست″ که گویا در کرهای دیگر فعالیت میکنند و از معضلات خانوادگی جامعه آگاهی ندارند و هشدارها را نمیشنوند!
📡 وایپ در پیام رسانهای بله، ایتا، سروش، روبیکا، تلگرام و اینستاگرام
@irwipe
🔍با توجه به تعویق یکسالهی جشنواره جهانی فیلم فجر، زمان مناسبی وجود دارد تا مسئولین امر، از وزیر ارشاد تا دبیر جشنواره، هزینه-فایدهی این رویداد را بررسی کنند مبنی بر اینکه:
⚖آیا همچنان کفه سنگین ترازو به سودِ برگزاری مستقل جشنواره است؟ یا با وجود کارنامه فعلی، نیاز به بازنگری در نحوه برگزاری آن است؟
📢 فرصت خوبیست تا دستآورد مادی و بهویژه معنوی فیلمهای خارجیِ عمدتا جهتدار و حتی دستِ چندم حاضر در جشنواره را ارزیابی کنند تا شاید متوجه لزوم تغییر در سیاستهایشان شده و از انفعال به سمت کنشگری سوق یابند.
📡 وایپ در پیام رسانهای بله، ایتا، سروش، روبیکا، تلگرام و اینستاگرام
@irwipe
❗️معضلات ویژه سلبریتیها
💢پس از چالشهای بیمحتوا و بعضا مضحک سلبریتیها، حجم عکسها و استوریهای منتشر شده از آنان با سگ و گربه به گونهای عجیب افزایش یافته است.
🔔سازمانها و نهادهای فرهنگی! اکنون که به سبب قرنطینه فراغت بیشتری دارید وقت آن نرسیده که به احوالات زیرمجموعه خویش رسیدگی نموده و به داد هنرمندان و جامعه بیگناه متأثر از آنان برسید؟ این قبیل کارها را "هدایت سلبریتیگردانان″ تفسیر کنیم یا "معضلات روحی سلبریتیها"؟!
🔆بدیهیست که پیگیری نفوذیها برعهده نهادهای نظارتی و امنیتی است؛ اما درصورتیکه معضل روحیست ضرورت دارد نهادهایی همچون؛ شورای عالی انقلاب فرهنگی، وزارت ارشاد، سازمان سینمایی، صداوسیما، خانه سینما و تئاتر و انواع و اقسام کانونهای مرتبط با این افراد، کارگروه ویژهای را تشکیل داده؛ ″روانشناسان حاذق″ را بهکار بگیرند و علل این نوع رفتارها را بررسی نمایند.
📡 وایپ در پیام رسانهای بله، ایتا، سروش، روبیکا، تلگرام و اینستاگرام
@irwipe
📌پیامبازرگانی
🙍♂پسرک میخواهد داستانی را که نوشته است به مادر بدهد تا بخواند؛ اما مادر سخت درگیرِ رسیدگی به نوزاد است🤱! پدر هم بهدلیل مشغله کاری وقتی برای پسرش ندارد👨💻!
💡پسرک متوجه میشود که برای داشتنِ والدینش باید وقتشان را آزاد و از مشغلهشان کم کند؛ به همینعلت دست به کار میشود؛ زبالهها را دمِ در میگذارد، ظرفها را میشوید و اتاقش را مرتب میکند. این کارها سبب شد پدر و مادر با فراغ بال بنشینند و داستانش را بشنوند.
📺 این یک فیلم کوتاه نیست، بلکه خلاقیتِ هدفمندِ یک طراح پیام بازرگانیست.
🔴 این روزها که عمدتا پیامهای بازرگانی با موسیقیهای تند، نمایش زندگیهای لاکچری، حضور زنانِ رنگارنگ و... بهدنبال ماندگاریِ نامشان هستند، این نوع روایتها نشاندهنده بلوغِ متعهدانه است.
🖋امید است رسانهی ملی در بخش پیامهای بازرگانی، در کنار توجه به سود حاصله💵، حدودی متعهدانه جهت طراحی آن تعیین نماید.
📡 وایپ در پیام رسانهای بله، ایتا، سروش، روبیکا، تلگرام و اینستاگرام
@irwipe
مردم معمولی در سرباز
👨👩👧👦 کمتر سریالی به یادمان مانده که زندگی خانوادههای معمولی را روایت کرده باشد؛ خانوادههایی با وضع مالی متوسط و مشکلات شخصی بزرگ و کوچک که با هم همدل هستند؛ مثل اکثر مردم جامعه. زوجها نه عشق افسانهای به یکدیگر دارند و نه تنفر؛ بلکه خیلی معقول عاشقند و برای راحتی طرف مقابل در حد توان مایه میگذارند و علیرغم فرازوفرودها به پای هم میایستند.
✅این خانوادهها جوانانی دارند که نیاز به دستگیری فامیل دارند؛ اعضای خانواده به بزرگترها احترام میگذارند و کوچکترها را دوست دارند، مثل اکثر مردم به مسائل دینی اهمیت میدهند؛ نماز جزیی از زندگی روزمره آنهاست و ویژگیهای دیگری که نه نشانی از شعار و ایدهآل گرایی دارد و نه فلاکت و تحقیر. بسیار ملموس و منطقی.
📽سریال سرباز یکی از این سریالهاست که میتوان در آن زندگی مردم عادی را دید؛ اما به استناد آمار، استقبال درخوری از آن نشده است. شاید دلیل این امر تغییر ذائقه مخاطبان در سالهای اخیر و عادت آنها به سریالهای پرماجرا و با ریتم تند باشد. انتقادی هم درخصوص حضور راوی در سریال مطرح است که احتمالا تیم تولید عامدانه او را به سریال افزودند ولی چندان به مذاق مخاطب خوش نیامده است.
👤امیرپور
📡 وایپ در پیام رسانهای بله، ایتا، سروش، روبیکا، تلگرام و اینستاگرام
@irwipe
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
'"درخواست کارگردان فیلم پرحاشیه «مردن در آب مطهر» از رهبر انقلاب'"
🔍جناب نوید محمودی! شما که از توجه رهبر امت اسلامی به مردم جنگزده افغان اطلاع دارید و میدانید تقاضا از ایشان اثرگذار است؛ چرا زبان بیان مطالبات در فیلمهایتان سرخ است!
♨️شما در حالی به وجود فرزندان مشترک ایرانی-افغانستانی اذعان دارید که فیلمهایتان عاری از رنگ و بوی همدلی و علقه ذاتی دو ملت است! سیاهنمایی و تفرقهافکنی شده پیام فیلمهایتان!
🚫مگر نهاین است که ملت ایران و افغانستان ذیل امت واحدهای قرار میگیرند که هرگونه ایجاد شکاف در میانشان، بازی در زمین دشمنی خواهد بود که تمام قد و با تمام قوا بهدنبال تنش بین ایشان است؟! شما نیز همچون برخی هنرمندان، از ″غفلت و یا وادادگی مسئولان سینمایی″ ایرانی بهره میجویید برای خوشرقصی در زمین دشمن مشترک دوملت!!
🔺آری، برادران و خواهران افغانمان، علیرغم راهبردهای رهبران انقلاب اسلامی از شرایط ایدهآلی برخوردار نیستند؛ اما شما نیز انصاف بهخرج دهید و کمی هم واقعیت را نمایش دهید! هنر شماست که میتواند متعهدانه، دلسوزانه و هوشمندانه در جهت رفع موانع و حل مشکلات برآید نه انزجار و ایجاد شکاف!!
❌دست از عملکرد صحیح و راهبردی مدیران هنری شستهایم، چشم امید بر آنان نداریم؛ اما از امثال شما که در این سرزمین زندگی میکنید توقع داریم با هوشمندی و بهدور از تفرقهافکنی فیلم بسازید!
🔅واقفید که مهاجران در سایر کشورها، چنین بستری، برای تولید فیلمهایی امثال فیلمهای شما ندارند.
📡 وایپ در پیام رسانهای بله، ایتا، سروش، روبیکا، تلگرام و اینستاگرام
@irwipe
"بارقههای امید در تلویزیون"
📺 سریال بچه مهندس با روایت کودکی جواد جوادی در پرورشگاهِ خانه خورشید آغاز شد و پس از روایت نوجوانی او، اکنون دوران جوانیاش را به نمایش میگذارد.
✅ این مجموعه ضمن دارا بودن شاخصههای جذب مخاطب، به آموزش نیز توجه نموده و از ظرفیتهای موجود جهت انتقال مفاهیم متناسب با فرهنگ ایرانی-اسلامی بهره برده است.
🎞 از پررنگترین موضوعاتی که به آن پرداخته شده ایجاد انگیزه علمی، خودباوری ملی و جوانگراییست. در موقعیتهای مختلف شاهد اعتماد به نیروهای جوان متخصص و بهکارگیری آنها در امور مهم و کسب موفقیت با تکیه بر توان داخلی هستیم. اعتماد تینا به تیم "جهت" برای حل مشکلات کارخانه، تیم تخصصی و جوان دکتر توفیقی و سطح بالای رقابتهای علمی دانشگاه، از این دست میباشد.
❎ صرفنظر از بزرگنمایی جدال کودکانهی تیمهای دانشجویی، نحوه تعامل استاد با شاگرد و نمایش نهچندان واقعیِ ارتباط تنگاتنگِ تیم دکتر توفیقی با تیم امنیتی، این مجموعه نمایش قابل قبولی از باور به نیروی کار داخلی داشته و علاوه بر نخبگان، نیمنگاهی به قشر کارگر و جایگاه آنها نیز انداخته است؛ گرچه اصلاح ایرادات قصه میتوانست به موفقیت هرچه بیشتر آن کمک کند.
ادامه دارد...
👤معصومه عمرانی
📡 وایپ در پیام رسانهای بله، ایتا، سروش، روبیکا، تلگرام و اینستاگرام
@irwipe
♨️اصول تربیتی ناصحیح در شبکه پویا
⛔️برنامهی "منم بچه مسلمان" که از شبکه پویا در حال پخش است، سعی دارد مفاهیم دینی را به مخاطب کودک انتقال دهد اما در مسیر انتقال پیام عملکرد صحیحی نداشته، چراکه در آن عمدتاً مفاهیمِ انتزاعی و کلی بیان میشود.
👧👦 طبق اصول تربیتی سن زیر شش سال، دورانِ 'کسب تجربه با حواس' و 'ملموسسازی' مفاهیم انتزاعی است. در این سن، تربیت دینی بهروش اُنسدهی کودک با شعائر دینی صورت میپذیرد.
❌متاسفانه برنامه با بیان کلی فضائل دینی، تنها سبب افزایش ورودیهای کودک میشود. مفاهیمی چون خدا، فرشته و... جزو انتزاعیاتی هستند که ذهن کودک توان درک آن را نداشته و با انتقال ناملموس این مفاهیم ممکن است در بزرگسالی دچار استغنای کاذب شده و گمان ببرد همهچیز را میداند؛ درحالیکه تنها به ادبیات سطحی دین واقف شده است. از سوی دیگر برای کودک بیان فضائل اخلاقی به شکل کلی، مانند "دروغ نباید گفت" یا "باید به والدین احترام گذاشت"، در این سن کارآ نخواهد بود، بلکه باید به شکل جزئی با خلق یک موقعیت خاص صورت بگیرد.
🔔میبایست در ساخت انواع برنامههای کودک دقت ویژهای صرف شود و از کارشناسانِ زبدهی تربیتدینی با طرحی کامل، علمی و دقیق برای ساخت برنامهها استفاده شود تا ناخواسته به نتایج ناخوشایند منتج نگردد.
👤زهرا خندان
📡 وایپ در پیام رسانهای بله، ایتا، سروش، روبیکا، تلگرام و اینستاگرام
@irwipe
♨️ اندر احوالاتِ رسالت تربیتی رسانه
📺این روزها اکثرِ والدین، بخشِ اعظم مسئولیت تربیتی خود را به رسانه واگذار کردهاند. رسانهای که توقع میرود پس از گذشت چهل و یک سال از انقلاب، تربیتی همسو با فرهنگ ایرانیاسلامی ارائه دهد؛ 📛ولی افسوس که حجم کارهای ارائه شده با توجه به عمق رسالتشان، اندک و در برخی موارد مغایر با مبانی صحیح تربیتی میباشد.
🎼برنامههایی مانند «بچه محل یا همان عموپورنگ سابق» ، «دوقلوها یا عمو فتیلهایهای سابق» و برنامههای دیگری از این دست، پر از موسیقیهای ریتمیک به همراه حرکات موزون بازیگران است که انتقال مفاهیم هرچند انسانی از این راه ناهموار، فرازی نخواهد داشت.
❗عجیب است که برای ایجاد شادی و هیجان، تنها گزینه پناه بردن به ریتم باشد؛ گویا برنامهسازان این عرصه عاجز از به کاربستن خلاقیت و ابتکار هستند! به گونهای که در برنامهای مانند «کودکشو» که با مخاطب کودک سروکار دارد کممانده پدران با موسیقی آن برقصند!
🖋 امید است مسئولین مربوطه به صورت ویژه به نوع اجرای برنامههای این حوزه نظارت کنند و راه را برای ایدههای جذاب و پرمحتوا بگشایند!
🚫امروزه که با حجم فراوان استفاده از موسیقی و رقص در محصولات خارجی و برخی تولیدات داخلی مواجهیم، نیاز است راه ″شادی حقیقی″ که همان داشتن ″هویت مستحکم″ است را نشان آیندهسازان مملکت داد.
👤زهرا خندان
📡 وایپ در پیام رسانهای بله، ایتا، سروش، روبیکا، تلگرام و اینستاگرام
@irwipe
📚تربیتِ هوشیارانه
💻 با افزایشِ رسانههای جمعی و ورود کالاهای فرهنگیِ جهانی در معرض عقاید و سبکهای گوناگون زندگی هستیم، در چنین بستری نیاز به تربیتی هوشیارانه است.
🔍پخش انیمیشنهایی چون داستان اسباببازی، عصر یخبندان، زوتوپیا و... در برنامه پُففیلم که با جذابیتهای بصری و ارائه راهکارهای مبتنی بر نظام تربیتی فرهنگ بیگانه، تفکر فرزندان ما را شکل میدهند، نیازمندِ یک اقدامِ موثر در جهت ایجاد رویکرد انتقادی در تماشاگر است.
🔅توصیه مجری پفُفیلم به کودکان برای تبادلنظر و صحبت با بزرگترهایشان در مورد فیلم بعد از تماشای آن، اقدام مناسبیست.
📍توصیهای که ثمرات زیادی دارد؛ کودک را به مشاهده فعال وا میدارد، قدرت بیان او را در داستانگویی افزایش داده و دید انتقادیاش را تقویت میکند.
🖊 اما این ثمرات زمانی به بار مینشیند که والدین زمان کافی برای کسب مهارت و نحوه نقد اختصاص دهند و به نقد انیمیشن، آگاهی داشته باشند. بدینجهت ضروری است، در خلال انیمیشنها منتقدِ متبحری حضور یابد که هم روش نقد را آموزش دهد و هم نکات پنهان و مؤثر در ناخودآگاهِ بیننده را یادآور شود.
👤زهرا خندان
📡 وایپ در پیام رسانهای بله، ایتا، سروش، روبیکا، تلگرام و اینستاگرام
@irwipe
"بارقههای امید در تلویزیون"
✅ بچه مهندس قهرمانانی از جنس انسانهای عادی دارد؛ انسانهایی که نه از توانایی معنوی یا جسمی خارقالعادهای برخوردارند و نه در موقعیتهای عجیب و دور از ذهن قرار دارند، بلکه سعی میکنند با تلاش و پشتکار به اهدافشان برسند. این مجموعه، نمایش زندگی اجتماعی و تخصصی افراد در کنار توجه به زندگی معنوی و خانوادگی آنهاست؛ امور معنوی جزئی از امور روزمره شخصیتهاست. جواد و رفقایش درعین متخصص بودن از حضور خداوند غافل نیستند و دعا و توسل را با تلاش درآمیختهاند.
📺 بیننده پس از تماشای سریال پر از امید و هیجان مثبت خواهد شد، چرا که میبیند انسان با وجود تمام خلأهای زندگی میتواند تنها با تکیه بر خداوند و به کار گیری تلاش و پشتکار به جایگاهی برسد که بسیاری از افراد دارای امکانات مادی و حمایتهای خانوادگی، نمیتوانند و یا همت رسیدن به آن را ندارند؛ و این همان هنر تبدیل تهدید به فرصت است.
❎ بااینحال فیلمنامه خوب سریال میتوانست بهتر باشد اگر برخی روایتهای معلق به سرانجام میرسید و پرداخت تعدادی از موقعیتها دقیقتر انجام میشد.
ادامه دارد...
👤معصومه عمرانی
📡 وایپ در پیام رسانهای بله، ایتا، سروش، روبیکا، تلگرام و اینستاگرام
@irwipe
⚠️″دستهای خالی مسئولان هنری″
🔴در حال حاضر که عرصه هنر در جمهوری اسلامی با بحران محصولات هنری در زمینه مسائل مهم و راهبردی در دوران پس از انقلاب مواجه است و تا زمانی که مسئولان فرهنگی مسیر ″فرسوده و متحجر″ در روند کنونیِ فعالیتهای هنری را اصلاح ننمودهاند، ایران اسلامی حرفی برای گفتن در داخل و خارج کشور نخواهد داشت!
🗝اکنون که به واسطه مدیران منفعل عزمی برای تولید فیلم و سریال راهبردی در سطح جهانی و حتی داخلی وجود ندارد؛ بهترین راهحل ورود جدی در حوزه کلیپها و نواها و بازیهای رایانهای و... بهویژه قالب جذاب ″انیمیشن″ است.
✅تبیین اهمیت تولید محصولات پویانمایی کوتاه و بلند برای مردم در موضوعاتی همچون مقاومت و روز قدس، سبب جلب حمایتهای مادی در این زمینه و اقبال استعدادهای جوان انیمیشنساز به موضوعاتی از این دست خواهد شد! بهویژه در زمان کنونی که پس از شهادت سردار سلیمانی، مردم جهان تشنه شنیدن و دیدنند. بنابراین نیاز به درانداختن طرحهایی نو در سطح ملی و جهانیست.
📡 وایپ در پیام رسانهای بله، ایتا، سروش، روبیکا، تلگرام و اینستاگرام
@irwipe