✍ویروس بدحجابی
😷رسانه ملی در روزهای کرونایی به خوبی عمل کرده است، چراکه ضرورت پرداختن به این موضوع را درک و آن را ملکه ذهن مخاطب در همه ردههای سنی نموده است.
اما بعد از گذشت چهار دهه از عمر انقلاب اسلامی پرداخت جامع و اقناعی به موضوع حجاب در پخش چند برنامهی جسته و گریخته خلاصه شد؛ در حالیکه رسانه ملی باید تاکنون در جایگاهی قرار میگرفت که در باب حجاب، اثرگذاری جهانی داشت.
⛔️حال برای جبران عقبماندگیها بایستی همانند مسئله کرونا آنقدر از ضرورت حجاب، معایب بدحجابی و سرانجام جوامع بیگانه با حجاب روشنگری شود تا خطر ویروس بدحجابی برای مخاطبان جدی شده، اذهان عمومی جامعه، بدحجابی را تخطئه کنند. سریال و تلهفیلم، میزگرد، مصاحبه، تریبون آزاد، مناظره، انیمیشن و چندین ابزار موثر دیگر برای احیای فرهنگ پوشیدگی وجود دارد که کمتر بهرهای از آنها برده شده است.
⚠️تلویزیون تا کی قرار است به تنزل از جایگاه اصلی خود ادامه دهد و مخاطب را سرگرم حوزههای کم اهمیت نماید؟ کملطفی به مسئله حجاب در رسانه ملی تا جایی پیش رفته که حتی به اندازه برنامههای آشپزی هم به آن پرداخته نشده است. چه اتفاقی باید رخ دهد تا رسانهی ملی به خود بیاید؟ شاید مدیران بالادستی و میانی صداوسیما عمدا چشمها را بسته و پنبه در گوش فرو کردهاند که در آن صورت: آنچه البته به جایی نرسد فریاد است❗️
👤عالیه بهرامزاد
📡 وایپ در پیام رسانهای بله، ایتا، سروش، روبیکا
@irwipe
🔴مجلس منتظر مابعد از ولنگاریست؟
📌اقتصاد و فرهنگ دو اولویت اصلی مجلس یازدهم است، دو مقولهای که باید به موازت هم اصلاح شده و رشد کند.
⁉️اما با وجود تمثیل و شواهد گوناگون از وقوع ″ولنگاری_محض″ در شبکهی نمایش خانگی، فیلمهای سینمایی، نمایشهای حوزه تئاتر، موسیقی و... نه تنها اقدامی از نمایندگان مجلس در این راستا مشاهده نشده بلکه گویا دغدغهای هم ندارند! آیا زمان آن نرسیده که طرح درخواست سوال و جواب و مواخذه از وزیر بیخیال و بیتفاوت فرهنگ و ارشاد را مطرح کنید؟ آیا اطلاع دارید چه تعداد از قوانین حوزه فرهنگ در حال نقض است؟ خلاهای قانونی و نظارتی در حوزه فرهنگ کجاست؟!
♦️فرهنگ مظلوم بوده و هست؛ تاجایی که بعضی اعضای کمسیون فرهنگی مجلس جدید علیرغم میل باطنی و اشراف اندک بر مسائل فرهنگی، بر این حوزه منت نهاده و اجبارا عضو کمیسیون فرهنگی شدند.
📚با این حال با توجه به شرایط فرهنگی کنونی و حجم بالای کالاهای عمدتا ضدفرهنگ، لازم است اعضای کمسیون فرهنگی به سرعت اطلاعاتشان را بهروز کرده و اشراف قابل قبولی کسب نمایند.
✅بنای اقتصاد و سیاست بر فرهنگ نهاده شده، اگر مردانی در میدان عمل وجود دارند نیاز است به «خُذها بِقُوّة» تاسی جویند؛ اگر هم مرد میدانی نیست همچنان باید قربانی داد و خون دل خورد و منتظر ماند...
📡 وایپ در پیام رسانهای بله، ایتا، سروش، روبیکا
@irwipe
🕹 نیاز رسانه به فرمولِ عشق+شناخت=عمل صحیح
♨️ حوزهی ارزشها اغلب در رسانه مظلوم واقع شده است. وقتی سخن از حجاب میشود، عدهای مسائل دیگر را مهمتر میدانند و عدهای در مناسبتها با گذاشتن چند سخنرانی و .. هفته حجاب و عفاف را پاس میدارند!
✅ پوشش رفتار است و هر رفتار از احساسی و نگرشی نشات گرفته است، پس حجاب در رسانه به ویژه رسانه ملی اهمیت زیادی دارد 👈چراکه باید در رسانه، نگرشها و احساساتِ تربیت شده و ارتقا یافته، به نمایش گذاشته شود👉.
🔷 مهمتر آنکه برای تغییر رفتار پوششی جامعه باید احساس مخاطب را با عشق بزرگتر، عشقی که فراتر از دنیای فانی باشد، گره زد و سطح شناخت افراد را دگرگون کرد. تا حدی که دریابند وجودشان برای گره زدن💝دلها به خود نیست و ❌ نباید باتلاق استعداد فردِ دیگری شوند؛ به دین ترتیب است که بتدریج با ارتقاء شناخت و فهم عشق بزرگتر، رفتارشان تغییر میکند.
📡 وایپ در پیام رسانهای بله، ایتا، سروش، روبیکا
@irwipe
برنامه به هم خورده؟
⁉️از هشتگهای ضد آمریکایی، سکوتهای یک دقیقهای، جامه دریدنها، تحریم جشنوارههای خارجی، آه و فغانها برای هموطن مسافر و لعن و نفرین بر نظامیان آمریکایی، عکس و استوری از کودکان داخل هواپیما، ترندها، صفحههای یک شکل و محتوا و ... از جماعت سلبریتی برای مسافران هواپیمای ماهان در ماجرای تعرض هوایی آمریکا خبری نیست!!
♨️ادا و اطوارهای این چنینی پیشکش، دریغ از ابراز خوشحالی بابت سلامتی مسافرانی که در هواپیما بودند و جان سالم به در بردند!! سلبریتیهایی که چند روز پیش همسو با ترامپ و نتانیاهو هشتگ اعدام نکنید را ترند کردند کجایند؟!
❓برخیشان نگران اقامتها هستند یا دستوری برای به خط شدن دریافت نکردند؟ یا یحتمل گوش بزنگ بودند اما برنامه به هم خورده!
📡 وایپ در پیام رسانهای بله، ایتا، سروش، روبیکا
@irwipe
🔴 عدمِ جامعیت محصولات فرهنگی با محوریتِ حجاب
🌀آثاری با محوریت حجاب به مجموعه سخنرانی، مستندها و تلهفیلم خلاصه میشود.
🗣 فضای سخنرانی اغلب نگرش عمیقتری به افراد معتقد میدهد، ولی ممکن است در جریانسازی عفاف و حجاب چندان کارا نباشد. از سوی دیگر برنامههایی چون "از لاک جیغ تا خدا" تنها به بررسی مصداقی میپردازند که بُعد انگیزشی را تقویت میکند.
🎞 برخی تله فیلمها نیز بُعد احساسی را تحت تاثیر قرار میدهند.
✅جای تمام این برنامههای متناسب با حجاب در رسانه است، اما کافی نیست. مادامی که رفتار مبتنی بر حجاب و عفاف مجموعهای نباشد؛ در سریالها چادرِ زنان چادری برباد رفته باشد، در اکثر تبلیغات، تلهفیلمها و برخی سریالها چهرهی زنی به نمایش گذارده شود که پایبند به پوششی حداقلی است!⛔️از طرفی همین حداقل پایبندی در تئاتر و سینما نیز مشهود نباشد و بدتر آنکه در صفحات شخصی زنان و مردانی که در صداوسیما حجاب دارند، حجاب دریده شود، انتظار اثرگذاری از پخش چند برنامهی فرهنگساز نمیتوان داشت.
🖋 راه حل طرحی مجموعهای ست که سه بُعد ″نگرشی، انگیزشی و کنشگری″ را دربر بگیرد و در تمامی قالبهای تولیدی رسانهها به اجرا درآید.
👤زهرا خندان
📡 وایپ در پیام رسانهای بله، ایتا، سروش، روبیکا
@irwipe
🎨 ابزار هنر در خدمت سیاستهای داخلی و خارجی ترکیه
🎥صنعت فیلم و سریال سازی ترکیه در حال گسترش است و به درستی تبدیل به یکی از ابزارهای ″دیپلماسی عمومی″ شده است.
🖊نکته حائز اهمیت در این رویکرد هوشمندانه مضاف بر منافع اقتصادی، کنترل و هدایت تولید فیلم مبتنی بر اهداف و سیاستهای ترکیه در سطح داخل، منطقه و حتی جهان است.
🔹تولید و عرضه گسترده سریالهای بلند با مضامین تاریخی و فرهنگی نشان از ریل گذاری صحیح این صنعت در خدمت به سیاستهای ملی دارد. به عنوان مثال میتوان به سریال «قیام ارطغرل» با درون مایه داعیه داری تاریخ تمدن اسلامی با استانداردهای متفاوت از سریالهای معمول ترکیه و با شعار بیداری یک ملت، یا سریال حریم سلطان با توجه به مقتضیات زمانی ترکیه و روحیه دهی به مردم با وجود انتقادات علیه سریال، همچنین سریال پایتخت عبدالحمید و ماجرای کشور گشایی او به عنوان پادشاه عثمانی، اشاره نمود.
🔹همچنین نظارت سختگیرانه بر محتوای تولیدات مشترک کمپانیهای فیلمسازی مانند ″نتفلیکس″ که اخیرا منجر به توقف تولید سریالی با مضمون همجنسگرایی شد، یا سانسور شخصیت معروف سریال «عشق ۱۰۱» به دلیل مسائل اخلاقی توسط این شرکت و حتی تبلیغات گسترده فیلم و سریالها، حاکی از هدفمندی و هماهنگی مسئولان این کشور است.
📡 وایپ در پیام رسانهای بله، ایتا، سروش، روبیکا
@irwipe
پاسخ معاون نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی به حواشی مجوز کارگردانی چهره اینستاگرامی.
✅معضل به روز نبودن مسئولان فرهنگی و نداشتن اشراف اطلاعاتی مسئله جدیدی نیست. اما نکته مهم در این میان ″دلایل مخالفتها و موافقتها″ برای دادن مجوز کارگردانی است! آیا مخالفتها به دلیل نگرانی از وضعیت فرهنگیست؟؟
📡 وایپ در پیام رسانهای بله، ایتا، سروش، روبیکا
@irwipe
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⛔️تاخت و تاز بیرقیب شبکه نفوذ در اپلیکیشنهای نوظهور
🔞ابتذال لجام گسیخته و فحشای سازمانیافته از صدقه سر شبکه نفوذ، عدم نظارتها و اخلال در ایجاد شبکه ملی اطلاعات منجر به امتداد و اشاعه فساد و فحشا از شبکههای اجتماعی خصوصا اینستاگرام به برخی اپلیکیشنهای دوست یابی و گفتگوی موبایلی شده.
🔺اپلیکیشنهای نوظهوری همانند ″تیک تاک و لایکی″ با ارائه ویدئو با مضامین پورنوگرافی و جنسی به بستری برای براندازی بنیانهای اخلاقی و زدودن پردههای عفاف، حیا و غیرت بهصورت ویژه در میان ″نوجوانان″ تبدیل شدهاند.
🔔در صورت غفلت و رخوت مسئولین و نهادهای نظارتی، نسل جوان و نوجوان کنونی تهی از مفاهیم انسانی و اسلامی خواهد شد.
⛔️تسری این محتوا به فضای عمومی جامعه بحران اجتماعی را رقم زده و فراتر از آن زمینه یک انقلاب جنسی و آماده سازی عقبه ″آندولسسازی″ ایران، با توجه به مهیا بودن برخی عوامل دیگر خواهد بود.
💢با توجه به جامعه مخاطب این فضاها نیاز است این مسئله با ″اولویت ویژه″ مورد توجه مسئولان قوه قضائیه و بویژه مسئول فضای مجازی قوه قرار گیرد و نهادهای متولی ذیربط نیز از خواب زمستانی بیدار شده و به فکر جایگزینی برای اپلیکیشنهای مبتذل باشند.
📡 وایپ در پیام رسانهای بله، ایتا، سروش، روبیکا
@irwipe
⚠️ در شرایطی که تاکنون از سوی سازمان سینمایی واکنشی در رد یا تائید ادعای عوامل سریال صورت نگرفته اما:
❌اگر ادعای عوامل سریال صحت داشته باشد، دیگر میبایست در انتظار چه رخدادی در سازمان سینمایی بی در و پیکر بود؟ آیا جریان نفوذ در سازمان از آزادی عملکردی در چنین سطحی برخوردار است؟!
وایپ در پیام رسانهای بله، ایتا، سروش، روبیکا
@irwipe
15.25M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️تمسک به سریال ″تهران″ برای رشته کردن آبروی پنبه شدهی اسرائیل
🎞سریال پر سر و صدای تهران که بهتازگی با پخش قسمت آخر، فصل اول آن پایان یافت، روایت ″تامار″ جاسوس زن اسراییلیِ ایرانی الاصلیست که ماموریت دارد با هک کردن سیستم پدافندی ایران، زمینه موشکباران مراکز هستهای را فراهم نماید.
💑برقراری رابطه هدفمند عاطفی او با پسری مخالف نظام ایران، سپس علاقمندی واقعی آنها در طول داستان، درام سریال را شکل میدهد. اشاره به این موضوع از معدود نکات صحیح فیلم است؛ چراکه ″روابط جنسی″، از جمله شگردهای مورد استفاده موساد در ″پیشبرد اهداف″ مورد نظر در سطح جهانیست. روشی که کارگردان آن را علاوهبر ابزار موثر به منظور نفوذ، پوششی جالب برای توجیه عدم موفقیت در حمله نظامی اسراییل علیه ایران القا میکند.
♨️فیلمنامه و پرداخت ضعیف، لهجه فارسی ناشیانه و نچسب بازیگران، ترسیم چهرهای نامتعارف و باورناپذیر از نیروهای نظامی ایران، طرح ادعاهای مضحک در نمایش مناسبات اجتماعی، صحنهپردازی دم دستی، ترسیم چهرهای سیاه و کثیف از تمام مخالفان و منتقدان جمهوری اسلامی و ... از جمله مواردیست که با توجه به تبلیغات گستردهی فیلم توسط رسانهها، تعجب بسیاری را برانگیخت.
ادامه دارد...
📡 وایپ در پیام رسانهای بله، ایتا، سروش، روبیکا
@irwipe