🗯 جشنواره فیلم کوتاه به روایت «وایپ»
📽 «همیشه گمشدهای هست»
❓حاکمیتِ ظالمِ اسیرِ سنتها و مبارزه علیه آن
🔺 این پویانمایی به کارگردانی «مسعود صفری»، از فیلمهای خوشساخت محسوب میشود که در مواجهه با آن میتوان تحلیلهای متفاوتی ارائه داد.
♨️ این فیلم کوتاه؛ داستانِ درخت خشکیدهای در مکانی است که لجنزاری جلوی آب روانِ کوه را میگیرد و با تمامِ توانِ خود بدنبال گرفتنِ حیات از موجوداتِ آن ناحیه است که درخت با نور خورشید توانسته کمی تحمل کند و تلاش میکند، لجنزار را نابود کند به همین دلیل از ریشههایش دل میکند و در نهایت آب را به قیمت دادن جانش، جریان میدهد؛ اما به واسطهی آب جاری شده، یکی از شاخههایش، جوانه میزند.
🔔تحلیل روانشناختی، فلسفی، جامعهشناختی و سیاسی این فیلم کوتاه را در نشانی زیر مطالعه کنید👇👇
http://roubesh.ir/1399/11/18/TSFF-02
تئاتر فجر به روایت وایپ
🎭نمایش ″ناخوانده″
🕹«باید مقاله نوشت و حرف زد و کار کرد تا ازدواج سفید جا بیفتد»
🔺″ناخوانده″ قصه مادری است که برای سر زدن به دختر دانشجویش از شهرستان به تهران آمده تا بتواند او را همراه کند و از تهران بِبرَد. دختر با همخانهاش زندگی میکند و حالا باید وسایل پسری که با او زندگی میکند را از دید مادر پنهان کند.
@irwipe
⚠️ناخوانده از هر فرصتی استفاده میکند که سنت_مدرنیته را مستقیم و غیرمستقیم به رخ مخاطب بکشد، گاه با مزمت افکار مادر، گاه با گفتگوی آشکار در این باب؛ آنهم در حد انزجار...
⛔️خانوادهای که در «ناخوانده» معرفی میشود از هم گسیخته است چرا که سنت، دیدگاهِ حاکم بر تعاملات آن بوده. مادر مجبور شده اجازه ازدواج دوم را به همسرش بدهد و ۲۵ سال زندگی را تحمل کند. او اکنون دارد مگوهایش را با دختر در میان میگذارد. پسر خانواده برای کار به ژاپن رفته اما سر از اروپا درآورده که بهدلخواهش زندگی کند و دختر گله دارد از سبک رفتار مادر در گذشته و اینکه تا کنون حرف نزده؛ عبارتی که از زبان دختر تکرار میشود! اما حالا او میخواهد از افکار جدیدش حرف بزند...
⛔️این نمایش همخانگی دختر و پسر را قبل از ازدواج تجویز میکند و برای محکمکاری شکست زندگی مادری را که ازدواج سنتی داشته به رخ میکشد و از زبان دختر دانشجوی نمایش پیام میدهد که ″باید مقاله نوشت و کار کرد و حرف زد″ تا جا بیفتد!! شعارهای ″فمنیستی″ هم که پای ثابتاند و در نمایش گنجانده شدهاند تا از زبان دوستِ دخترِ قصه بگوید؛ چرا زن باید باردار شود، چرا باید به مرد نیاز باشد چرا روش آزمایشگاهی نه؟ چرا باید بچه برای شوهرِ زن باشد؟! چرا مرد تولید کننده است، همچنین چرا باید بچه از آنِ زنش باشد؟! و چراهای دیگر...
❌ناخوانده، بخش مسابقهی تئاتر صحنهای جشنواره فجر است. سرنخ اینکه چرا این سبک موضوعات از جشنوارههای گذشته تا به امسال مکرر اجرا میشود، از گفتگوهای همین تئاتر قابل دریافت است؛ با سلاح علم و تکرار مکرر، همخانگی ″مرسوم و قبحزدایی″ خواهد شد! تا فرهنگ بیگانه، اندک اندک و لگدزنان به ″فرهنگ ایرانی_اسلامی″، میان مردم برای خود جایی باز کند!
📡 وایپ را در پیامرسانها دنبال کنید
@irwipe
🎥جشنواره فیلم فجر به روایت وایپ
🎞فیلم مستند «۱۸ هزار پا»
🔴تحریف= برگزیدهشدن
....مستندهایی از جنس ۱۸ هزار پا که معنا و مفهومی حداقلی از یک چنین جنگی را به تصویر میکشند تنها کار کردی که میتوانند ارائه کنند کار کردی ″ضدجنگی و نمایش تلخیها و زشتیهای″ جنگ است و نه فراتر از آن. به گونه ای که کارگردان مستند برای انتقال پیامش میتوانست هر جنگ و درگیری در سراسر جهان را روایت کند، مضاف بر آنکه پای تحریف تاریخ و واقعیت هم در میان نبود.
‼️حال اینکه این مستند روایتگری ناقصی از درگیریهای ارتش سوریه و داعش و جبهةالنصره داشته و به عنوان برگزیده جایزه اصلی بخش شهید آوینی معرفی میشود و در جشنواره فجر انقلاب اسلامی!! قرار است چه پیامی با این مبنا را ارائه کند، جالب است....
مطلب کامل را در نشانی زیر مطالعه کنید👇👇
http://roubesh.ir/post/Fajr-%D9%91Film-Festival-01
http://roubesh.ir
📡 وایپ را در پیامرسانها دنبال کنید
@irwipe
باخانمان با خانوادهی ایرانی
🎬سریال باخانمان که پخش آن به تازگی از شبکه سه به اتمام رسید نمونهای از طنز مطلوب را به نمایش درآورد. طنزی بدون هجو، بدون لودگی. انتخابِ موضوعِ درست با ظرفیتِ طنزِ جذاب و قرارگرفتن درست بازیگران در موقعیتهای مناسب، لبخند را بر لب مخاطب نشاند.
✅سریال باخانمان در کنار دستیابی نسبی به هدف شاد کردن مخاطبان، اشارههای درست و بهجایی به ارزشهای اسلامی و ایرانی مانندِ افتخار به مادری، تعدد فرزند، ارتباط صحیحِ بین والدین و فرزندان با وجودِ پدری نه چندان مطلوب و استفاده از واژگانِ دینی داشت. به گونهای که بینندگان میتوانستند با خیال راحت به همراه خانواده به تماشای آن بنشینند.
📽گرچه برای رقم زدن ماجراها از گرههای داستانی سادهای استفاده شد، و با ظرفیتِ بالای موضوع، طنازیاش کم بود اما با این وجود میتوان در مجموع نمره قابل قبولی به آن داد.
📡 وایپ را در پیامرسانها دنبال کنید
@irwipe
🎥جشنواره فیلم فجر به روایت وایپ
🎞 فیلم سینمایی بیهمهچیز
⚠️محسن قرایی و جواد نوروز بیگی یک گام جلوتر: دیروز فحاشی به نظام و حاکمیت، امروز توهین و فحاشی به مردم و نظام
⛔️..کارگردان فیلم «بی همه چیز»، پارا فراتر از نمایشنامه اصلی گذاشت و مرض قلبیاش را بُروز داد. امیر (شبه قهرمان فیلم) که فردی قدرتمند و با نفوذ است جایگاه سیاسی اجتماعی همچون یک ″رهبر″ دارد بجایی می رسد که از ″شرمندگی و درماندگی″ خود را حلقآویز می کند!
❌کارگردان درواقع با فیلمش، شخصا در مسند لیلی نشسته رو به مردم کرده میگوید همانطور که به برقراری جمهوری اسلامی رای آری دادید باید بتوانید به ″نابودی″ آن هم رای آری بدهید.
⛔️لیلی نماینده کارگردان است و باید ثابت کند ″رای مردم قابل اتکا نیست″ و ″فحاشی″ به مردم را تکمیل کند. گرداننده نمایش لیلی میگوید این همان علتِ وجودی سلطنت است، قابل اعتماد نبودن رای مردم...
متن کامل را در نشانی زیر مطالعه نمایید👇👇
http://roubesh.ir/1399/11/21/bi-hame-chiz
📡 وایپ را در پیامرسانها دنبال کنید
@irwipe
وایپ
🎥جشنواره فیلم فجر به روایت وایپ 🎞 فیلم سینمایی بیهمهچیز ⚠️محسن قرایی و جواد نوروز بیگی یک گام جلو
📣جایزه ویژه ″هیئت داوران″ جشنواره فجر انقلاب اسلامی!! تقدیم شد به این فیلم!!!
🎷جشنواره تئاتر فجر به روایت وایپ
🎭نمایش "سگدو"
🐕سگدو داستان دختر جوان فیلمسازی است که هرچه سگدو میزند و تلاش میکند به خواستهاش نمیرسد و...
👨✈️وجه پررنگ نمایش، ترس و توهماتیست که به ″پلیس و نیروهای امنیتی″ نسبت داده شده و دختر مدام خود را تحت کنترل این نیروها تصور میکند!!
🛌 جزء اصلی نمایش یک تختخواب است و لباس خوابی که در اتاق خواب دختر جلب توجه میکند؛ و او اتهام ارتباط داشتن با هر مردی را انکار کند... محتوای نمایش هم چنین موضوعاتیست..
🇫🇷تنها چاره دختر برای رهایی از توهمات و کابوسها، رفع تلخیها و مشکلاتش، حذف ″ملیت ایرانی″ و اخذ هویت و ملیتی فرانسوی است!
متن کامل را در نشانی زیر مطالعه نمایید👇👇
http://roubesh.ir/1399/11/25/Fajr-Theater-Festival-02
📡 وایپ را در پیامرسانها دنبال کنید
@irwipe
🎵صوت لو رفته از جلسه مسئولان و تصمیمگیران جشنواره فیلم فجر
مسئول۱: آخیش... به هرحال امسالم بزور با ۱۶ تا فیلم جشنواره رو راه انداختیم!
مسئول۲: خب... جلسه راجع به دستور العمل تقسیم غنائم فجره! چیزه! ببخشید، جوایز جشنواره فیلم...
مسئول۳: نمیدونم چرا هرکاری میکنیم اینا از رو نمیرن، درسته جشنواره به مناسبت پیروزی انقلابه، ولی دلیل نمیشه یه عده بخوان راجع به موضوعاتی غیر همین روند موجود فیلم بسازن، واقعیتها!! رو باید ساخت...
مسئول۱: قبول دارم، ولی ضایَست وقتی میسازن و خوبم درمیاد، بهشون سیمرغ ندیم! اونوقت سه میشه که هدف جشنواره چیه و چشم دیدن هر فیلمی رو نداریم...
مسئول۳: من میگم یه جایزه دبیری، آبدارچی، ناظمی، نگاهی، نظری چیزی در نظر بگیریم بدیم به این فیلم انقلابیا که بگیم دادیم بهشون رفت، ببندیم دهن منتقدارو.
مسئول۵: آره درسته اینجوری فیلمه هم میره تو حاشیه!!
مسئول۱: فیلمای جشنوارهای چی؟! اصل کاریا... چطوری باید مطرح بشن!؟ نمیشه جایزههای اصلی رو بدیم بهشون!!.. یه سری منتقدا ازاین که اینارو تو جشنواره راه دادیمَم صداشون دراومده، چه برسه به سیمرغ...
مسئول۴: من میگم نامزدشون کنیم، تو همه زمینهها نامزد شن، هی نامزد شن تا بالاخره دیده شن دیگه...
مسئول۳: دیده که بشن کفایت میکنه، جایزهشونو از خارجکیا میگیرن، این همه فحش به نظام و مردم، نمیشه که اسکار و گربه و خرس و خرچنگ نگیره!
مسئول۲: یعنی میگین سیمرغ اصلیارو بدیم به همین فیلم حسابیای خودشون؟
مسئول۴: نه بابا!..
ادامه مطلب در نشانی زیر👇👇
http://roubesh.ir/1399/11/29/FFF-Tanz
📡وایپ را در پیامرسانها دنبال کنید
@irwipe
📽 جشنواره فیلم کوتاه به روایت وایپ
⛔️سیاستهای ضد جمعیتی، سیاست جشنواره فیلم کوتاه
🎞 فیلم کوتاه «ترس خود را جابهجا میکند» در جشنواره امسال به عنوان ″بهترین فیلمنامه″ و ″بهترین فیلم″ معرفی شد.
⚠️نمایش فوران احساسات منفیِ مرد و نهایتا مرگ او در اثر عدم تحمل بارِ روانی ناشی از بارداری، باعث شد این فیلم سندی در جهت نمایش «تبعیض علیه زنان» آنهم در سطحِ امر ذاتی و تکوینی گردد.
⛔️رد پای نگاه جشنوارهای و روندی که از سالهای گذشته پایهریزی شده و به فیلمسازان جوان راه و رسم دریافت جایزه را نشان داده، در این فیلم کوتاه نیز مشهود است. قانون ″سقط جنین″ و ″سیاستهای ضد جمعیتی″ در این سالها از موضوعات قابل توجه جشنوارههای گوناگون به حساب میآید.
⚠️در نگاه نمادین؛ حفظ نسل به مدت معدودی به مرد به عنوان نماد حاکمیت میرسد اما او قادر به حفظ نسل نیست و میمیرد...
⚠️در واقع جنینِ در حال تغذیه، امیدی میپروارند که پرورش نسل از دست حاکمیتِ پُر مدعا خارج شده و نسل جدید همچنان به حیات خود ادامه میدهد آنهم با شربتِ خارجی!...
متن کامل را در نشانی زیر مطالعه کنید👇👇
http://roubesh.ir/1399/12/03/TSFF-03
📡 وایپ را در پیامرسانها دنبال کنید
@irwipe
🗯 تئاتر جشنواره فجر به روایتِ «وایپ»
🎭 نمایش «یه کاست لته / روی c»
❌ جامعهی بیمرد
💢 دخترکی به همراهِ مادرش که کورمردی دارد...
🔶 نمایش معرفی جامعهایست که در آن، زنان بار اقتصادی را با هزار زحمت و شستنِ لباسِ زیر مردانه بر عهده دارند.
زنانی که حتی برای مستقل کردنِ مرد مورد علاقهشان، حاضرند پولهایشان را در اختیارِ مردان به ظاهر مرد بگذارند تا پادو دیگران نباشند.
⚠️این جامعه دو نمونه مرد دارد؛ نمونهی اول؛ امثالِ جابر که پول درمیآورند اما پولِ حرام و به دنبال عیاشی به هر قیمتی هستند و نمونه دوم؛ امثالِ پسرک که پادویی برایشان غنیمت است و تلاشی برای استقلال نمیکنند و اوجِ آمالشان، مانندِ جابر شدن است.
در این نمایش نمادین، جامعهای روایت شده که در آن حکومت درخدمتِ قدرتمندانِ مستکبر است که حاضر است همه چیز را قربانی کند! حال آنکه در گذشته، حکومتی پهلوان هرچند فقیر، زنِ نمادین را حفظ میکرده و...
مطلب کامل را در نشانی زیر مطالعه نمایید👇👇
http://roubesh.ir/1399/12/05/FTF-3
📡 وایپ را در پیامرسانها دنبال کنید
@irwipe
🎥 مستند «دیوانگی»
✅حلقه مفقودهی مسئله محوری
🔹فیلم مستند دیوانگی که این روزها در حال اکران عمومیست از جمله مستندهای اکران شده در چهاردهمین جشنواره سینما حقیقت است و به عنوان پرمخاطبترین فیلم مستند جشنواره عمار نیز شناخته شده.
دیوانگی با یک سوال کوچک و تکراری آغاز میشود اما پا را فراتر از درجا زدن و تکرار مکررات میگذارد و بهگونهای جذاب به مسائل اساسی میپردازد.
❓این مستند با طرح یک سوال از جامعه نخبگان آغاز میشود، اما مخاطب حقیقی آن همه افراد جامعه هستند و مفاهیمی که در آن بیان میشود جریان زندگی تکتکِ افرادی است که بهدنبال حس مفید بودن هستند.
🔔جای خالی مستندهایی همچون دیوانگی که مشکلات واقعی جامعه را روایت کنند، در بین فیلمهای مستند امروزی که محتوای بسیاریشان به ناامیدی مطلق و سیاهنمایی از افراد و جامعه ختم میشود، بسیار محسوس است.
مطلب کامل را در نشانی زیر مطالعه کنید👇👇
http://roubesh.ir/1399/12/17/doc-divanegi
📡 وایپ را در پیامرسانها دنبال کنید
@irwipe