28.17M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#جرعه_ای_از_قرآن
#پژوهشکده_فرهنگ_ومعارف_قرآن
#عیسی_عیسی_زاده
🎬جرعهای از قرآن
🔷موضوع: سبک زندگی در قرآن
👤سخنران: حجتالاسلام والمسلمین عیسی عیسیزاده عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
مجری: پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن
زمان: ماه مبارک رمضان 1401 ه.ش
🌐https://eitaa.com/isca24/11252
20.42M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 ویژه برنامه #سلوک_الهی
🔸 درآمدی بر عرفان عملی
🔸 فصل اول جلسه 4
🔹 سلوك براي انسان در فرصتي مناسب و مقدور هست كه او #صبغه_خلافت_الهي خود را حفظ كند و اگر اين صبغه را حفظ كرد؛ هم مي تواند سلوك زميني و هم سلوك آسماني و هم سلوك جامع بين أرض و آسمان داشته باشد.
🔹 محور بحث كنوني آن سلوك تام است که در نظام هستي فقط مقدور خليفه الهي است به نام #انسان_كامل. يك وقت انسان مأموريت پيدا مي كند كه خليفه خدا باشد و حاكم در زمين باشد وليّ جامعه باشد؛ نظير آنچه درباره داوود (سلام الله عليه) آمده است كه ﴿يَا دَاوُدُ إِنَّا جَعَلْنَاكَ خَلِيفَةً فِي الْأَرْضِ فَاحْكُم بَيْنَ النَّاسِ بِالْحَقِّ﴾؛ اين يك نحوه خلافت است، يك وقت خلافتي است كه تعليم اسما براي فرشتگان است؛ نظير آنچه در جريان آدم (سلام الله عليه) رخ داده است.... .
📚 ویژه برنامه ماه مبارک رمضان
سال تولید: 1392
آپارات:
https://aparat.com/v/hBRip
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @isca24
سلسله نشست های علمی ( صد و بیست و چهارمین نشست)
📒حکمرانی در قرآن
👤ارائه دهنده: حجت الاسلام و المسلمین دکتر نجف لک زایی
⬅️دبیر علمی : دکتر سید سجاد آل غفور
📅زمان: شنبه 20 فروردین ماه ۱۴۰۱ ساعت ۱۳:۴۵: الی ۱۵
💠لینک ورود به جلسه
🌐 dte.bz/hokmconf
📒مجری: پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی و مرکز همکاری های علمی و بین الملل
🌐https://eitaa.com/isca24/11254
📒سلسله یادداشت های دکتر حبیب الله بابابایی در ماه مبارکرمضان
بعضبعض و «رکم» (قسمت پنجم)
آیهٔ ۳۷ انفال میفرماید «لیمیز الله الخبیث من الطیب و یجعل الخبیث بعضه علی بعض فیرکمه جمیعا» تا اینکه خدا ناپاک را از پاک جدا کند و ناپاکها را روی یکدیگر نهد و همه را متراکم کند...
«رکم» به معنای متراکم کردن است. وقتی گفته میشود «سحاب مرکوم» یعنی ابر متراکم.
نکته قابل توجه اینکه آنگاه که بعضی (چه خیر و چه شر) روی بعض دیگر فشرده میشود یک شر بزرگ و متراکم یا یک خیر بزرگ و متراکمی بوجود میآید.
شر متراکم به رغم بزرگ بودنش به دارالبوار میرود (فیرکمه جمیعا و یجعله فی جهنم) و خیر متراکم نیز سودمندانه در بهشت برین جا میگیرد.
نکته اینکه تمدنهای خیر و تمدنهای شر برآمده از تراکمها و انباشتههایی از خیر یا شر هستند (و همیشه تراکمها سیستماتیک نیستند)، و هر میزان تراکم و انباشتگی بیشتر باشد بزرگبودگی رخ میدهد و جوامع به آستانههای تمدنشدن نزدیکتر میشود.
📒سلسله یادداشت های دکتر حبیب الله بابابایی در ماه مبارکرمضان
تراکم اجتماعی نیکی، تراکم الهی نیکی (قسمت ششم)
تراکم خیر و توسعهی نیکی و بزرگشدگی آن گاه در سایه انضمام و الحاق نیکوکاران به یکدیگر رخ میدهد، و گاه نیز عمل خیر در پرتو ارتباط فرد نیکوکار به منبع خیر مطلق یعنی خدای متعال بزرگ و بزرگتر میشود («مَثَلُ الَّذينَ يُنْفِقُونَ أَمْوالَهُمْ في سَبيلِ اللَّهِ كَمَثَلِ حَبَّةٍ أَنْبَتَتْ سَبْعَ سَنابِلَ في كُلِّ سُنْبُلَةٍ مِائَةُ حَبَّةٍ وَ اللَّهُ يُضاعِفُ لِمَنْ يَشاءُ وَ اللَّهُ واسِعٌ عَليم» 261/ سورۀ بقره).
آیۀ مزبور یکی از شاخصترین آیاتی است که به خیر کلان و مکانیسم این کلانشدگی اشاره کرده است. این آیه با بیان مثالی به تبیین چگونگی کلانشدگیِ خیر و نیکی پرداخته و مهمترین عامل این رشد و کلان شدگی را «فی سبیل الله» بودن معرفی میکند.آیه سنبله به انفاق مال در راه خدا پرداخته و آنرا به منزله حبه و دانه گندم میشمارد که این دانه رشد کرده و از آن هفت خوشه میروید و از هر یک از این خوشهها صد دانه گندم به بار میآید. سپس آیه این نوید را میدهد که خدا این مقدار را برای هر که بخواهد چند برابر میکند. بدین ترتیب هر حبه مالی که در راه خدا انفاق میشود، برکت مییابد و به صدها و بلکه هزاران دانه خیر تبدیل میشود و از این خیرها و نیکیهای فرد، خیرات بزرگِ اجتماعی و نیکهای کلان در مقیاس امت رخ مینماید.
لازم به ذکر است که عمل خیر در نسبت فرد نیکوکار با خدا، گاه در سطح «خیر متوسط» میماند و گاه به سطح «خیر کبیر» ارتقا پیدا میکند. تفصیل «خیر متوسط»، «خیر کبیر» و سپس «خیر کوچک» و بلکه حتی «خیر باطل و فاسد» را در قسمتهای بعدی خواهم آورد.
18.67M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#جرعه_ای_از_قرآن
#پژوهشکده_فرهنگ_ومعارف_قرآن
#محمد_صادق_یوسفی_مقدم
🎬جرعهای از قرآن
🔷معرفی کتاب: حجیت سبک زندگی اهل بیت (علیهم السلام)
👤سخنران: حجتالاسلام والمسلمین یوسفی مقدم رئیس پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن
مجری: پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
📅زمان: رمضان المبارک 1401 ه.ش
🌐https://eitaa.com/isca24/11257
📒به همت گروه اخلاقِ پژوهشکده اخلاق و معنویت، پروژه اخلاق جهانی به اتمام رسیده و به زودی از چاپ خارج میشود.
⬅️به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، حجتالاسلام دکتر محمدتقی اسلامی، مدیرِ گروه اخلاق پژوهشکده اخلاق و معنویت، ضمن اعلام این خبر گفت: پروژه اخلاق جهانی حاصل تلاش گروهی از مترجمان است و حجتالاسلام دکتر حسن بوسَلیکی نیز اولین مدخل این کتاب را (مقالۀ «مدخلی بر اخلاق جهانی از یک منظر اسلامی») نگاشته است. نگارش این کتاب به پایان رسیده و در حال آمادهسازی برای نشر است که به زودی در دسترس علاقهمندان قرار خواهد گرفت.
وی ضمن اشاره به این که کتاب حاضر، مجموعهای از مقالات صاحبنظران این رشته است، افزود: این کتاب حدود ۲۳۰ صفحه، شامل یک مقالۀ تدوینشده توسط پژوهشکده اخلاق و معنویت و نیز سه بخش است که عبارتند از:
الف) بخش اول: جستارهای نظری (شامل سه نوشته از اندیشمندان جهانی درباره مباحث نظری اخلاق جهانی)؛
ب) بخش دوم: تلاشها و اقدامات (شامل سه فصل از کتاب «اخلاق جهانی و مسئولیتهای جهانی» نوشتۀ هانس کونگ و هلموت اشمیت)؛
ج) پیوستها: شامل متن کامل اسنادی همچون «اعلامیه بهسوی اخلاق جهانی»، «اعلامیه حقوق بشر توسط ادیان جهان» و «اعلامیه جهانى مسئولیتهاى بشر پیشنهاد شده توسط شوراى تعامل».
🔷مشاهده متن کامل خبر در سایت ایسکا
🌐http://dte.bz/4OJ8T
سلسله نشست های علمی ( صد و بیست و پنجمین نشست)
📒حکمرانی در قرآن
👤ارائه دهنده: حجت الاسلام و المسلمین دکتر نجف لک زایی
⬅️دبیر علمی : دکتر سید سجاد آل غفور
📅زمان: یکشنبه ۲۱ فروردین ماه ۱۴۰۱ ساعت ۱۳:۴۵: الی ۱۵
💠لینک ورود به جلسه
🌐 dte.bz/hokmconf
📒مجری: پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی و مرکز همکاری های علمی و بین الملل
🌐https://eitaa.com/isca24/11261
📒سلسله یادداشت های دکتر حبیب الله بابابایی در ماه مبارکرمضان
آیهی سُنبُله، برکت در فعل خیر یا برکت در فاعل خیر (قسمت هفتم)
در میان مفسران در مورد تعبیر «مثل الذین ینفقون اموالهم» اختلافی وجود دارد که آیا کلمهای در این میان در تقدیر است یا نه؟ بعضی معتقدند که کلمه «نفقه» یا «صدقه» قبل از «الذین ینفقون» و یا کلمه «زارع» یا «باذر» قبل از «حبه» در تقدیر گرفته شده، و این تقدیرگریزناپذیر است؛ چرا که حبه در آیه، مَثَلِ آن مالی است که در راه خدا انفاق میشود نه مَثَل شخص انفاق کننده؛ ولی برخی دیگر از مفسران هستند که چیزی را در این میان در تقدیر نمیگیرند.علامه طباطبایی در المیزان معتقد است این نوع صناعت و این طرز سخن گفتن در قرآن کریم امری شایع است و قرآن در موارد متعددی از چنین سبکی استفاده کرده است. در این گونه موارد که نوعا قصههای فرضی قرآن است، تنها به ذکر بخش اصلی و مهم از داستان اکتفا میشود.[1]اما ناصر مکارم شیرازی در تفسیر نمونه به گونهای دیگری به تفسیر این آیه پرداخته و میگوید:
«هیچ گونه دلیلی بر حذف و تقدیر در آیه نیست و تشبیه افراد انفاق کننده به دانه های پر برکت تشبیه جالب و عمیقی است گویا قرآن میخواهد بگوید: عمل هر انسانی پرتوی از وجود اوست و هر قدر عمل گسترش یابد، وجود انسان در حقیقت توسعه یافته است. به تعبیر دیگر قرآن عمل انسان را از وجود او جدا نمیداندو هر دو را اشکال مختلفی از یک حقیقت میشمرد بنابراین هیچ گونه حذف و تقدیری در آیه نیست و اشاره به این است که انسانهای نیکوکار در پرتو نیکیهایشان نمو و رشد معنوی پیدا میکنند و این افراد همچون بذرهای پرثمری هستند که به هر طرف ریشه و شاخه میگستراندو همه جا را زیر بال و پر خود میگیرد.»(نمونه، ج 2، ص 314)
این تحلیل از تفسیر نمونه در مورد اینکه عمل هر انسانی پرتوی از وجود فرد انسان است بسیار قابل اعتناست. در این نگاه، انفاق فی سبیل الله نه تنها موجب برکت و ازدیاد مال بخشیدهشده میشود، بلکه موجب تکثیر و برکت در ناحیۀ خود فرد انفاقکننده نیز میشود. بدینسان برکت و تکثری که از رهگذر انفاق فیسبیل الله بوجود میآید نه به یک صورت، بلکه به صور مختلف رخ میدهد:
1. تکثیر مال رفته (انفاق شده) و اینکه این مال دست به دست در میان مردم انتقال پیدا میکند و تمامی ندارد.
2. تکثیر مالِ مانده پیش فرد انفاق کننده که آن نیز برای صاحب مال (انفاق کننده) برکت پیدا میکند چرا که مال انفاق شده از آن مال اصلی بوده است و انفاق مال، موجب برکت در همۀ مال میشود.
3. اینکه فرد انفاق کننده با عملی که انجام میدهد و انفاقی که صورت میدهد از خود الگویی درست میکند و خود را به مثابه یک حبه و دانه، در جامعه تبدیل به صدها و هزاران حبه میکند و بسیاری از انفاق کنندهها در جامعه و در آیندۀ نسل او به مشی او تمسک و تأسی کرده و آنها هم انفاق فیسبیل الله میکنند.
4. اینکه خود فرد انفاق کننده به موجب عمل بزرگ انفاق، و بزرگتر از آن عمل فیسبیلالله، بزرگتر و بزرگتر میشود و تبدیل به فردی در مقیاس یک جامعه (حبهای در مقیاس هفتصد حبه) وفردی در مقیاس یک امتبدل میشود.
6.06M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
دعای روز هشتم ماه مبارک رمضان
✅سلسله نشستهای جایگاه، کارکرد و نقش مسجد در جامعه اسلامی.
📒نشست اول، «مسجد، الگوی جامعه اسلامی»
👤ارائه دهنده:حجت الاسلام و المسلمین دکتر محسن الویری
📒دبیر علمی: حجت الاسلام و المسلمین دکتر حامد قرائتی
💠زمان : سه شنبه 23 فروردین ماه 1401 مصادف با دهم ماه مبارک رمضان ساعت 18
⬅️لینک ورورد به جلسه
🌐 http://dte.bz/historyconf
📒مجری: پژوهشکده تاریخ و سیره اهل بیت علیهم السلام و مرکز همکاری های علمی و بین الملل
🌐https://eitaa.com/isca24/11265