✅سمینار علمی «درآمدی بر طراحی الگوهای سبک زندگی اسلامی با تمرکز بر روش شهید سیدمحمد باقر صدر»
⬅️با حضور دکتر بهنام طالبی طادی و اعضای شورای علمی گروه پژوهشی فقه کاربردی برگزار گردید:
💠به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ایسکا(پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی) به نقل از روابط عمومی پژوهشکده اسلام تمدنی، سمینار علمی پروژه پژوهشی «درآمدی بر طراحی الگوهای سبک زندگی اسلامی با تمرکز بر روش شهید سیدمحمد باقر صدر» با ارائه دکتر بهنام طالبی طادی مدرس دانشگاه امام صادق علیه السلام و به همت گروه فقه کاربردی پژوهشکده اسلام تمدنی برگزار گردید.
◾️در ابتدای این جلسه، دکتر طالبی گفت: شهید صدر به دنبال بیان خرده نظام ها برای ایجاد یک الگو برای سبک زندگی اسلامی بودند. بر اساس فقه جواهری ما می توانیم از طریق تنقیح روش های شهید صدر به یک نظام واره منسجم برسیم که البته محتوای آن فراتر از فقه است و اعم از باید و نبایدهای فقهی است و باید به هست ها و نیست ها دست یابیم.
🔳وی افزود: بر اساس آموزه های شهید سیدمحمد باقر صدر، قائل به اکتشاف یک نظام هستیم. در حقیقت این نظام واره باید دارای خرده نظام هایی باشند که یکدیگر را نقض نکنند. چون در سبک زندگی، فقه امری زیر بنایی است. ما یک تعریف لغوی و اصطلاحی از فقه ارائه داده ایم و باید در اصطلاح قائل به فقه حداکثری باشیم تا در ادامه بتواند مبنای ما قرار گیرد. همچنین باید نسبت علوم انسانی و علم فقه را مشخص کنیم و طی یک فرایند چهارگانه فقه مطلوب و علوم انسانی مطلوب می توانند نسبت تطابق داشته باشند.
#سمینار_علمی
#پژوهشکده_اسلام_تمدنی
🔶https://eitaa.com/isca24/6621
🔶جزئیات در لینک زیر
🌐https://b2n.ir/742515
✅ترویج سبک زندگی اسلامی گامی در راستای تحقق تمدن نوین اسلامی
◾️حجتالاسلام علی الهی خراسانی، ترویج سبک زندگی اسلامی را گامی در راستای تحقق تمدن نوین اسلامی برشمرد.
🔶به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ایسکا(پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی)به نقل از اداره روابط عمومی پژوهشکده اسلام تمدنی، حجتالاسلام علی الهی خراسانی، مدرس حوزه علمیه و پژوهشگر گروه فقه کاربردی پژوهشکده اسلام تمدنی، در چهارمین نشست از سلسله نشستهای تبیین بیانیه گام دوم انقلاب با عنوان «راههای ترویج سبک زندگی اسلامی» که در محل تالار شیخ طوسی بنیاد پژوهشهای اسلامی حرم مطهر رضوی برگزار شد، اظهار کرد: سبک زندگی به بیان ساده، شیوهای از زندگی است که جهانبینیها، نگرشها، ارزشها و آداب زندگی را شامل میشود و شخص خود را از طریق سبک زندگی به جهان پیرامون خود معرفی میکند.
#نشست_علمی
#بیانیه_گام_دوم
#علی_الهی_خراسانی
#پژوهشکده_اسلام_تمدنی
💠جزئیات خبر در لینک زیر
💠https://b2n.ir/048805
🔷عضو هیأت علمی پژوهشکده اسلام تمدنی عنوان کرد:
⬅️وحدت و انسجام حوزه خراسان حاصل دغدغه مدیر حوزه و دبیر شورای عالی است.
✳️مدیر دفتر طرح و برنامه و فناوری اطلاعات حوزه علمیه خراسان با اشاره به اینکه وحدت و انسجام به دست آمده در حوزه علمیه خراسان حاصل سعی و تلاش جدی و دغدغه شبانه روزی مدیر محترم حوزه و دبیر محترم شورای عالی است، گفت: چتر حمایت و توجه حوزه خراسان همه ظرفیت های علمی و عملی کارآمد را در چارچوب اصول و ارزشهای انقلاب فرا گرفته است.
🔳به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ایسکا(پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی) به نقل از پایگاه اطلاع رسانی حوزه علمیه خراسان، دکتر سید مجید ظهیری مدیرگروه و عضو هیأت علمی گروه حکمت و کلام جدید پژوهشکده اسلام تمدنی گفت:
💠چتر حمایت و توجه حوزه علمیه خراسان همه ظرفیت های علمی و عملی کارآمد را در چارچوب اصول و ارزش های انقلاب فرا گرفته است.
🔶در حوزه علمیه خراسان چنین نگاهی در مدیریت محترم حوزه وجود دارد که این حوزه متعلق به یک شخص، یک مرکز، یک گروه یا نحله فکری خاص نیست، و همه آراء و ایده ها و ظرفیت ها با سلایق و گرایش های متنوع علمی، فرهنگی و سیاسی با رعایت چارچوب های کلی مربوط به اصل نظام اسلامی، آرمانهای امام راحل(ره)، خط مشی های راهبردی رهبر معظم انقلاب (مد ظله العالی)، فرصت بروز و ظهور دارند.
#نشست_علمی
#پژوهشکده_اسلام_تمدنی
#محمد_جواد_ظهیری
🔳جزئیات در لینک زیر
🌐https://b2n.ir/359240
✅به همت پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی انجام شد:
⬅️نشست علمی موانع رشد سیاستگذاری عمومی کارامد در ایران
💠گروه علوم سیاسی پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی ،دومین نشست از سلسله نشستهای علمی «سیاست گذاری عمومی در ایران» با محوریت: موانع رشد سیاستگذاری عمومی کارآمد در ایران، در روز سه شنبه ۸ بهمنماه ۱۳۹۸ با حضور دکتر ماشاالله حیدرپور (عضو هیأت علمی دانشکده علوم سیاسی دانشگاه آزاد واحد قم)، دکتر رضا عیسی نیا (مدیر گروه علوم سیاسی پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی) و دیگر اعضای گروه و با مشارکت دانشجویان دوره دکتری سیاستگذاری عمومی دانشگاه باقرالعلوم (ع) برگزار کرد.
🔳به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ایسکا (پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی ) این نشست در پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی برگزار شد، دکتر حیدرپور به ارایه مطالب خود پرداخت.
#نشست_علمی
#پژوهشکده_علوم_واندیشه_سیاسی
🔷جزئیات در لینک زیر
💠https://bit.ly/37WNlFK
🔷سمینار تخصصی شهید امت انسان تراز تمدنی
✅بخش اول از سمینار تمدنی شهید امت ۱۷ ام بهمن روز پنج شنبه ساعت ۱۰ تا ۱۲.۳۰ در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی دفتر تبلیغات، با دو پنل عرفانی و فقهی برگزار می شود.
🔶نشست اول : نشست عرفان تمدنی (مسئله معنویت و شهادت)
🔷ارائه دهندگان: حجه الاسلام و المسلمین استاد سید یدالله یزدان پناه با موضوع: شهادت و امتداد اجتماعی آن
🔶 حجه الاسلام و المسلمین استاد علی امینی نژاد با موضوع: تاثیر جهاد اصغر در جهاد اکبر
⏹دبیر علمی:حجه الاسلام و المسلمین عباس حیدری پور
✅نشست دوم فقه تمدنی (مسئله ترور.انتقام و اقتدار)
🔳حجه الاسلام و المسلمین استاد رضا اسلامی با موضوع: عفو و انتقام در روابط بین الملل
⬅️دبیر علمی: حجه الاسلام و المسلمین دکتر مهدی شجریان
🔷زمان : پنج شنبه 1398/11/17 ساعت 10 الی 12:30
◾️مکان: قم - ابتدای خیابان معلم- پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی- تالار امام مهدی عج
🌐https://eitaa.com/isca24/6628
🔷* نویسنده: شریف لکزایی، عضو هیاتعلمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
◾️صدرالمتألهین، مقاومت و تداوم انقلاب محبت و شهادتطلبی فرمانده
🔶شهید حاجقاسم سلیمانی بهعنوان یک فرمانده نظامی و شخصیتی که از ابتدای انقلاب دارای مسئولیت و فرماندهی بوده است، براساس نظر ملاصدرا همواره آماده شهادت بود.
⏹به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ایسکا (پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی) به نقل از«فرهیختگان آنلاین»، حضور در مسائلی که در جامعه وجود دارد و اتخاذ موضع در اینگونه موضوعات و مباحث برجسته جامعه و پیگیری بحثها از سنخ اندیشه بسیار لازم است.درباره ویژگیهای رهبر در یک جامعه، در مجموعه مباحث حکمت اسلامی مباحث بسیاری مطرح و شاخصهای مختلفی هم ذکر شده است.
🔷مهمترین این ویژگیها در بحثی با عنوان «دوازده ویژگی رئیس اول» مطرح است که بیشتر فلاسفه مسلمان در آثارشان به آنها اشاره کردهاند. اما افزون بر این، ملاصدرا ویژگیهای دیگری را برای رهبران جامعه ذکر کرده که در نزد دیگر متفکران پیش از وی -تا آنجا که نگارنده اطلاع دارد- مطرح نشده است.
این ویژگی منحصربهفرد، آمادگی رهبر و رهبران یک جامعه برای شهادت است. افزون بر اینکه جهاد بهمنظور «تمهید شرایط زیست مومنانه انسان» در ابعاد مادی و معنوی صورت میگیرد و رهبران جامعه نقشی اساسی در پیدایش این وضعیت دارند.
#گفتگوی_علمی
#شریف_لک_زایی
#روزنامه_فرهیختگان
#پژوهشکده_علوم_واندیشه_سیاسی
🔷جزئیات خبر در لینک زیر
🌐https://b2n.ir/799284
15.73M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
گزارش صدا و سیما از همایش فلسفه سیاسی انقلاب اسلامی و گام دوم
✅ کتاب "عیار تمدنی جمهوری اسلامی" (در حجم ۷۶۰ صفحه) که کار نفسگیر گروهی از تمدنپژوهان است از سوی مرکز مطالعات اجتماعی و تمدنی در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی دفتر تبلیغات اسلامی منتشر شد.
💠این کتاب که طراحی و اجرای آن از سال ۱۳۹۴ شروع شد، در یک فرآیند نوآورانه و به شکل گروهی به ثمر نشسته و ایدهها و پرسشهای جدیدی را در تجربه تمدنیِ اسلام در نظام جمهوری اسلامی عرضه نموده است.
🔷در این کتاب، موضوعات برگزیده از تجربه تمدنی جمهوری اسلامی، از سه نقطه عزیمت نظریات پشتیبان، اسناد بالادستی، و تجربه عینی جمهوری اسلامی مورد بررسی قرار گرفته و نقطهها قوت و ضعف تمدنیِ ایران در گذشته چهلسالهاش مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته است.
✍شایان ذکر است که خلاصه ۲۶۰ صفحهای از همین کتاب نیز با عنوان "کارنامه تمدنی جمهوری اسلامی" تا چندروز آینده منتشر خواهد شد