قال الامام الحسین علیه السلام اِیَّاکَ وَ ظُلْمَ مَنْ لایَجِدُ عَلَیْکَ نَاصِراً إلَّا اللهَ جَلَّ وَ عَزَّ
امام حسین علیه السلام فرمود: از ستم کردن بر کسی که جز خداوند بزرگ، مددکاری ندارد پرهیزکن.
http://lib.eshia.ir/15033/1/249
امالی صدوق ص ۲۴۹
✅به قلم نجف لک زایی؛کتاب «اندیشه سیاسی صدرالمتألهین» به چاپ سوم رسید
✍️در اثر حاضر استدلال شده است که با طرح حکمت سیاسی متعالیه دور جدیدی در اندیشه سیاسی شیعه آغاز شد که نشان دهنده چالش و نزاع بیش از پیش میان سیاست دینی و نظم سلطانی بود.
به گزارش خبرنگار سرویس کتاب و نشر خبرگزاری رسا، مؤسسه بوستان کتاب وابسته به دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم سومین نوبت چاپ کتاب «اندیشه سیاسی صدرالمتألهین» نوشته نجف لک زایی را منتشر کرده است.
🔷صدرالمتألهین توانست با درک درست و قرائنی صحیح از اسلام و سنت ها اسلامی، آن را در مواجهه با افکار الحادی و عقاید انحرافی مطرح نماید و به خوبی از هویت دینی پاسداری کند.
گروهی از پژوهشگران معتقدند صدرالمتألهین هیچ نکته جدیدی بر مباحث سیاسی فارابی و ابن سینا نیفزوده، شمار دیگری بر این باورند که او صرفاً به بسط مباحث مجمل و مبهم فارابی اکتفا کرده است.
❎نویسنده در مقدمه این اثر می نویسد: پژوهش حاضر بررسی «اندیشه سیاسی ملاصدرا» را بر عهده دارد، نه «فلسفه سیاسی ملاصدرا» زیرا بررسی فلسفه سیاسی ملاصدرا به تمهیداتی نیاز دارد که هنوز فراهم نیست. بدیهی است که اندیشه سیاسی آن چنان معنای فراخ و گسترده ای دارد که می تواند بخش هایی از فلسفه سیاسی را نیز شامل شود.
اندیشه سیاسی در آنجا که بر اصول ثابتی تکیه می کند، از فلسفه سیاسی بهره می برد. تمایز اساسی فلسفه سیاسی و اندیشه سیاسی این است که اندیشه متغیر در زندگی سیاسی می پردازد، در حالی که فلسفه سیاسی، از آن حیث که بخشی از فلسفه است، تنها به کلیات می پردازد.
▪️فصول مختلف پژوهش در جهت تحقق اهداف فوق طراحی شده است. در فصل زمینه های تکوین شخصیت سیاسی صدرالمتألهین مورد بررسی قرار گرفته است. در این فصل سعی شده است تا عصر صفوی از نگاه ملاصدرا مورد بازبینی قرار گیرد. از جایگاه دانش سیاسی در حکمت متعالیه و منابع اندیشه سیاسی نویسنده فصل دوم گفت و گو شده است. فصل سوم عهده دار تبیین مبادی و مبانی ضرورت زندگی اجتماعی و سیاسی است.
💠کارویژه های حکومت دینی، در مقایسه با سایر حکومت ها در فصل چهارم و ساختار حکومت دینی، به ویژه بحث ولایت سیاسی انبیا، ائمه و مجتهدان در فصل پنجم مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. نتیجه گیری پایان بخش مباحث پژوهش است.
🔹جزئیات در لینک زیر
🌐https://b2n.ir/587715
🔶خرید کتاب از کتابخوان پژوهان
💠معرفی کتاب در پایگاه اینترنتی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
🌐https://eitaa.com/isca24/7157
🔰کتاب مجموعه مقالات فارسی همایش بینالمللی امام سجاد علیهالسلام شامل 60 مقاله به زبان فارسی از پژوهشگران و محققان داخلی و خارجی درباره سیره، اخلاق، فضائل، آثار و ... امام سجاد علیهالسلام است.
🌐عمده مقالات این مجموعه در پنج محور شامل سبک زندگی امام سجاد علیهالسلام (سیره فردی و خانوادگی)، سیره سیاسی، اجتماعی و فرهنگی، میراث علمی(شاگردان و اصحاب)، صحیفه سجادیه و رساله حقوق میباشند.
✅در ابتدای این مجموعه مقاله امام سجاد علیهالسلام برگرفته از کتاب انسان 250 ساله مقام معظم رهبری قرار گرفته است.
❇️چاپ اول این کتاب در 3 جلد توسط مجمع جهانی اهلبیت علیهمالسلام به مناسبت برگزاری همایش بینالمللی امام سجاد علیهالسلام منتشر گردیده است.🖕🖕🖕🖕🖕
4_6037225323697800790.pdf
4.18M
🔰متن کامل مقالات همایش بین المللی حضرت امام سجاد علیه السلام به زبان فارسی جلد دوم✅
🌐https://eitaa.com/lib_isca_ac_ir/221
جلد اول مجموعه مقالات همایش امام سجاد فارسی .pdf
4.67M
🔰متن کامل مقالات همایش بین المللی حضرت امام سجاد علیه السلام به زبان فارسی جلد اول✅
🌐https://eitaa.com/lib_isca_ac_ir/220
جلد_سوم_مجموعه_مقالات_همایش_امام.pdf
3.52M
🔰متن کامل مقالات همایش بین المللی حضرت امام سجاد علیه السلام به زبان فارسی جلد سوم✅
🌐https://eitaa.com/lib_isca_ac_ir/222
✅تأثیر گناه برمعرفت با تکیه بر آرای آگوستین قدیس
✍️پورسینا، زهرا؛ تأثیر گناه بر معرفت با تکیه بر آرای آگوستین قدیس؛ تهیهکننده: پژوهشکده فلسفه و کلام اسلامی؛ چاپ اول، قم: پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، معاونت پژوهشی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، زمستان 1385، 408 ص رقعی.
***
🔷در آموزههای اسلامی و سایر ادیان به این نکته اشاره شده است که گناهان و اخلاق ناپسند تأثیراتی در انسان دارند. تأکید بر پاکسازی درون، پیش از کسب معرفت بر همین امر دلالت دارد. پرسشی که در اینجا مطرح میشود آن است که آیا انسان برای دستیابی به معرفت، با موانعی از سنخ موانع اخلاقی روبهرو میشود؟ بهعبارت دیگر، آیا گناه به منزله عاملی غیرمعرفتی میتواند بر معرفت تأثیر گذارد؟ آیا رفتارهای نادرست اخلاقی از جمله گناه میتوانند انسان را از رسیدن به معرفت بازدارند؟
💠کتاب حاضر درصدد پاسخ به اینگونه پرسشها از منظر دانشمند مسیحی بهنام آگوستین است. این کتاب در پی تبیین و اثبات آن است که نهتنها آلودگیهای اخلاقی میتواند معرفت بشر را به انحراف کشاند، بلکه بهطور خاص گناه را باید از مقولات اصلی معرفتشناختی قلمداد کرد.
این موضوع در تاریخ فلسفه مواد خام فراوانی دارد، اما ازآنجاکه موضوع نو و بدون پیشزمینهای نظاممند است، طرح اصلی پژوهش مبتنی بر یک موضوع، و مواد و محتوای آن بر اساس دیدگاههای آگوستین، یکی از دانشمندان متقدم مسیحی، است که برای پاسخ به پرسش درباره تأثیر گناه بر معرفت، سیری منطقی را طی میکند تا گامبهگام به پرسشهای مربوط پاسخ دهد و ما را به پاسخ نهایی نزدیک سازد.
❎مطالب کتاب فوق در بخش سه عرضه شده است. در بخش اول به معرفی ساختهای وجودی انسان (ساختهای عقیدتی، عاطفی و ارادی)، در بخش دوم به چگونگی امکان تأثیرات مثبت و منفی ساختهای غیرعقیدتی بر ساخت عقیدتی، و در بخش سوم به چگونگی تأثیر گناه در مقام رویکرد به موضوع معرفت و تحصیل لوازم آن برمعرفت پرداخته شده است.
🔳بابررسی نویسنده که به تحلیل و توصیف اندیشه آگوستین پرداخته است، گناه تأثیر همهجانبه بر معرفت دارد، بهویژه تأثیر گناه بر معرفت در حوزههایی که مربوط به شناخت ما از کانون هستی ـ یعنی منافع ما ـ است، بارزتر است. پذیرفتن و اثبات تأثیر گناه برمعرفت بهمعنای کماهمیت نشاندادن ابزارهای شناخت دیگر، و نیز بهمعنای برکناربودن دینداران از آثار معرفتی گناه نیست. از منظر نویسنده، توجه به عمق و گستردگی دامنه تأثیر گناه بر معرفت، مانع از غرور انسان میگردد.
#معرفی_کتاب
#کتاب_خانه
#پویش_کتاب_خانه
🌐https://eitaa.com/isca24/7164