💠معاون پژوهشی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی:نمایشگاه نکوداشت هفته پژوهش فرصتی برای بیان نظریههای پژوهشگران است/معیارهای انتخاب برترین های پژوهش دفتر تبلیغات اسلامی
♈️به گزارش پایگاه خبری دفتر تبلیغات اسلامی ( تبلیغ نیوز )، حجت الاسلام والمسلمین محمدهادی یعقوبنژاد در مراسم تجلیل از برترین های ستاد پژوهش دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم که در حاشیه پنجمین نمایشگاه نکوداشت هفته پژوهش و دستاوردهای پژوهشی و فناوری این دفتر در مرکز همایشهای غدیر برگزار شد، با اشاره به اینکه دفتر تبلیغات اسلامی یک شجره طیبهای است که هر روز پربارتر جلوه میکند، اظهار داشت: با رنج و زحمت و تلاش مضاعف توانستهایم تاکنون از تمام مشکلاتی موجود عبور کنیم.
❇️وی با بیان اینکه پژوهشگاه فرصتی است که برای همه ایجاد شده است، عنوان کرد: این نمایشگاه نیز فرصتی است که افراد فعال در حوزه پژوهش در قالب کرسیها دیدگاه و نظریههای خود را بیان کنند.
💠معاون پژوهشی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با تأکید بر اینکه برترین های این پژوهشگاه در چند محور معرفی میشود، تصریح کرد: امسال پژوهشکده و مرکز پژوهشی برتر نداریم چراکه ۱۵ شاخصه از جمله مقالات، کتاب، طرحها، همایشها، کرسیهای بین المللی، تفاهم نامهها و... را مدنظر قرار دادهایم و متأسفانه پژوهشکده ای نتوانست امتیاز لازم را کسب کند.
وی با اشاره به اینکه در بخش گروههای پژوهشی از میان ۳۳ گروه، یک گروه برتر به دلیل نظریه ارائه شده داریم، افزود: طبق آئین نامه، هر گروهی که نظریه آنها تأیید و نمره لازم را گرفته باشد، مورد ارزیابی قرار میگیرد.
حجت الاسلام والمسلمین یعقوبنژاد با بیان اینکه در انتخاب پژوهشگر برتر هیچ محدودیتی نداریم، اظهار داشت: امتیازات کسب شده در این حوزه در دو بخش علمی و تعاملی در نظر گرفته میشود که پنج پژوهشگر توانستند حد نصاب نمره برای کسب رتبه را بگیرند.
وی با اشاره به اینکه از میان مجلات دفتر تبلیغات اسلامی نیز یک مجله نیز رتبه برتر را کسب کرده است، خاطرنشان کرد: سه مجله دیگر نیز در این حوزه شایسته تقدیر شدند.
💠https://eitaa.com/isca24/6084
💠در حاشیه پنجمین نمایشگاه نکوداشت هفته پژوهش؛آیین تجلیل از برترینهای پژوهشی دفتر تبلیغات اسلامی برگزار شد
✅به گزارش پایگاه خبری دفتر تبلیغات اسلامی ( تبلیغ نیوز )، در این مراسم، حجت الاسلام والمسلمین واعظی «رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم» بر آسیب شناسی در عرصه علمی کشور تأکید کرد و موضوعات مختلفی را در عرصه پژوهش مورد بررسی قرار گرفت.
♈️وی با اشاره به اینکه رکن اصلی تعالی جامعه ایجاد تمدن اسلامی است، گفت: اگر بخواهیم علم، علم نافع بوده و در عرصه زندگی تأثیر گذار باشد، باید انتخاب موضوعات با نگاه به سطح جامعه و جامعه نیز مطالبهگر باشد.
💠ابراهیم علیپور «رئیس پژوهشکده فلسفه و کلام اسلامی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی» نیز با اشاره به اینکه پژوهشکده اولویت فعالیتهای خود را مشخص کرده است، تصریح کرد: آسیب شناسی و پرداختن به مسائل روز و جدید که سابقه چندانی در پژوهشهای انجام شده ندارند، از جمله این اولویتها است.
🔷همچنین، حجت الاسلام والمسلمین یوسفیمقدم «رئیس پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن این پژوهشگاه» با بیان اینکه این پژوهشکده در صحنه پژوهشهای قرآنی در مجامع علمی به خوبی درخشیده است، افزود: در حوزه علوم معارف قرآنی حرکت مطلوبی داشتهایم و تاکنون ۱۳۶ اثر تولید کرده و ۳۷ اثر نیز در دست نشر داریم که امیدواریم به زودی بتواند به دست مخاطبان خود برسد.
🔷وی با اشاره به اینکه ۸۵ اثر نیز در دست تحقیق داریم، اظهار داشت: خوشبختانه مدت کوتاهی است که حرکتی آرام در جهت کارهای خاص علمی و پژوهشی در پیش گرفتهایم که نظام سازی، قرآن و اسلام نیز در این مسیر قرار دارند.
💠در ادامه، حجت الاسلام والمسلمین صرامی «رئیس پژوهشکده فقه و حقوق این پژوهشگاه» خاطرنشان کرد: پژوهشکده فقه و حقوق مطابق دیدار مدیران ارشد دفتر تبلیغات اسلامی با مقام معظم رهبری رسالت بررسی مسائل فقهی روز را بر عهده گرفت که با همکاری دفتر تبلیغات اسلامی توانسته است چندین هماندیشی با موضوعات روز جامعه را داشته باشد.
⏸در پایان این مراسم، از برترین های پژوهش دفتر تبلیغات اسلامی تجلیل شد؛ با توجه به این که هیچ پژوهشکده و مرکز پژوهشی نتوانست رتبه برتر را کسب کند و پژوهشکده های فلسفه و کلام اسلامی، فرهنگ و معارف قرآن، فقه و حقوق، و علوم و اندیشه سیاسی به ترتیب رتبه اول و تا چهارم شایسته تقدیر را به خود اختصاص دادند.
🔷در بخش گروه های علمی، گروه فلسفه سیاسی رتبه برتر را کسب کرد و گروه های فلسفه، مطالعات تمدنی، و مسائل فقهی و حقوقی به ترتیب رتبه اول تا سوم شایسته تقدیر را از آن خود کردند.
💠در میان اعضای هیأت علمی، حجت الاسلام والمسلمین حسین الهی نژاد رتبه اول را کسب کرد و حجت الاسلام والمسلمین سید جعفر صادقی فدکی، رتبه دوم الف و حجت الاسلام والمسلمین علیرضا آل بویه نیز رتبه دو ب را به خود اختصاص دادند و حجت الاسلام والمسلمین عیسی عیسی زاده، رتبه سوم الف و حجت الاسلام والمسلمین حسین حسن زاده رتبه سوم ب را کسب کردند.
💠در بخش محققین رسمی نیز، ذوالفقار ناصری رتبه اول را از آن خود کرد و حجت الاسلام والمسلمین مرتضی عبدی چاری، رتبه دوم الف و حجت الاسلام والمسلمین حسینعلی یوسف زاده نیز رتبه دوم ب را کسب کردند و حجت الاسلام والمسلمین مرتضی دانشمند رتبه سوم را به خود اختصاص داد.
✳️در بخش مجلات، فصلنامه «علوم سیاسی» رتبه اول را کسب کرد و فصلنامه «تاریخ اسلام» و «نقد و نظر» و «اسلام و مطالعات اجتماعی» رتبه اول تا سوم شایسته تقدیر را کسب کردند
💠https://eitaa.com/isca24/6086
به اهتمام شریف لک زایی؛
سیاست متعالیه از منظر حکمت متعالیه منتشر شد
سیاست متعالیه از منظر حکمت متعالیه منتشر شد
✅دفتر چهارم نشست ها و گفتگوهای سیاست متعالیه از منظر حکمت متعالیه به اهتمام شریف لک زایی منتشر شد.
💠به گزارش خبرنگار مهر، دفتر چهارم نشست ها و گفتگوها از مجموعه هشت جلدی سیاست متعالیه از منظر حکمت متعالیه به اهتمام شریف لک زایی و توسط پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی منتشر شد.
♈️حکمت متعالیه امروزه یکی از مکتب های پرطرف دار فلسفه اسلامی به شمار می آید که تداوم بخش حیات فلسفی در جهان اسلام و ایران است. متفکران بنامی را می توان نام برد که در شمار شارحان و مفسران بزرگ این حکمت نوپدید بوده اند. با این همه آن چنان که باید تمامی ابعاد حکمت متعالیه، به ویژه وجوه سیاسی آن، مورد توجه، بررسی، تأمل و پژوهش واقع نشده است.
✅پژوهش حاضر بر آن است تا ضمن ارائه چشم انداز و نظام پرسش های حکمت سیاسی متعالیه با بحث درباره حکمت متعالیه و ایران معاصر ابعاد سیاسی حکمت متعالیه را برجسته سازد و در مسیر توان مندسازی و غنای فلسفه سیاسی اسلامی گام بردارد.
❎همایش سیاست متعالیه از منظر حکمت متعالیه در سوم بهمن ماه ۱۳۸۷ با اشراف آیت الله جوادی آملی و با هدف تحقق اهداف فوق برگزار شده است. پیش از این، نتایج این همایش در سه جلد تدوین شده است که جلد اول و دوم به نشست ها و گفتگوها می پردازد و جلد سوم به سخنرانی ها و نشست های همایش می پردازد. هم اکنون دفتر چهارم منتشر شده که به نشستها و گفتگوها می پردازد.
💠این دفتر حاوی آثار و گفتارهایی از نجف لک زایی، علیرضا صدرا، مرتضی جوادی آملی، منوچهر صدوقی سها، احمدرضا یزدانی مقدم، داود مهدوی زادگان، ابوالحسن حسنی، کاظم قاضی زاده، محسن مهاجرنیا، موسی نجفی، محمد پزشگی، شریف لک زایی، محمدعلی فتح الهی، مرتضی یوسفی راد، غلامرضا بهروزی لک، مهدی امیدی، بهرام دلیر و مهدی منفرد است.
💠https://eitaa.com/isca24/6088
❎صبح فردا در قم؛
نشست ضرورت دولت معدل در فلسفه سیاسی اسلامی برگزار می شود
نشست ضرورت دولت معدل در فلسفه سیاسی اسلامی برگزار می شود
🔶نشست ضرورت دولت معدل در فلسفه سیاسی اسلامی فردا در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار می شود.
💠نشست ضرورت دولت معدل در فلسفه سیاسی اسلامی(در راستای کرسی تخصصی نظریه اعتدال مدنی در فلسفه سیاسی) با ارائه مرتضی یوسفی راد فردا در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار می شود.
✍️حجت الاسلام والمسلمین احمدرضا یزدانی مقدم نقد این نشست را برعهده دارد. همچنین دبیری علمی آن برعهده شریف لک زایی است.
نشست یادشده چهارشنبه، ۲۷ آذرماه از ساعت ۸ تا ۱۰ صبح در قم، خیابان معلم، مرکز همایش های غدیر پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برپا می شود.
💠https://eitaa.com/isca24/6089
💠به همت دفتر تبلیغات اسلامی تهران؛
✅نشست علمی ـ پژوهشی «تحلیل گفتمان فرهنگی رسانه» برگزار شد
♈️نشست علمی ـ پژوهشی «تحلیل گفتمان فرهنگی رسانه» در پنجمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری دفتر تبلیغات اسلامی به همت نمایندگی تهران این دفتر برگزار شد.
🔷به گزارش پایگاه خبری دفتر تبلیغات اسلامی (تبلیغ نیوز )، مهدی کاموس در نشست علمی ـ پژوهشی «تحلیل گفتمان فرهنگی رسانه» که در پنجمین نمایشگاه نکوداشت هفته پژوهش و دستاوردهای پژوهشی و فناوری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم در مرکز همایشهای غدیر برگزار شد، با اشاره به اینکه رساندن کتاب به دست مخاطب از اهمیت بسیاری برخوردار است، اظهار کرد: هدف اصلی از برگزاری این نشست، افزایش دانش و بینش فراگیران نسبت به موضوع گفتمان رسانه است.
🔷وی با بیان اینکه باید پیوند میان اجتماع و اندیشه را پیدا کنیم، گفت: ایجاد ارتباط میان تولید کننده محتوا و مخاطبین نیازمند یک زمینه است و در واقع این زمینهسازیها هستند که به محتوا، معنا و مفهوم میبخشند.
◼️این استاد دانشگاه تصریح کرد: در مواردی برداشتها از گفتههای ما متفاوت از منظور ما است و این موضوع بر زمینهسازی انجام شده بر میگردد.
▪️وی با اشاره به اینکه تحلیل گفتمان به معنای شناخت این زمینهها است، افزود: مهمترین فعالیت رسانهها، تغییر پیش زمینهها است و مدیریت دنیا توسط رسانهها نیز بر اساس همین موضوع است.
🔸کاموس با بیان اینکه رسانه به علت همراهی همیشگی مدیریت عواطف ما را در دست دارد، اظهار داشت: موضوع ذهن داستانی، پدیده روز جامعه است و موجب شده تا داستانها بیش از روایات ذهن مخاطبین را تحت تأثیر قرار دهد.
🔶وی با اشاره به اینکه نظریهها بیان وضع موجود هستند و سؤالات بسیاری را پاسخ میدهند، گفت: نظریههای بسیاری در عرصه رسانه وجود دارد که به ما کمک میکند پیامهای خود را در جامعه تزریق کنیم.
◼️این استاد دانشگاه با بیان اینکه باید با تلفیق و ترکیب نظریههای مرتبط با یکدیگر به تفسیر نظریهها بپردازیم، تصریح کرد: شناخت و ارزیابی پژوهشها، تحلیل محتوا، نشانه شناسی و تحلیل روایت، از جمله ارکان اصلی تحقیق در خصوص روشها و تحلیل گفتمان است.
🔸وی با اشاره به اینکه برای نظریه شناسی باید شناخت لازم نسبت به نظریههای ارتباطات، جامعه شناسی و فرهنگی را داشته باشیم، افزود: علم رسانه، شناخت نشانهها و تفسیر متون را به ما آموزش میدهد؛ اگر سواد رسانهای در میان افراد جامعه وجود نداشته باشد، در مقابل رسانههای خارجی سریعاً مغلوب میشویم.
🔵کاموس با بیان اینکه مثال زدن یکی از ابزار رسانهها است، خاطرنشان کرد: از نظر علم رسانه، متون سینمایی و تلویزیونی تنها متن نوشتاری نیستند، بلکه یک عمل اجتماعی بوده که تأثیر بسیاری روی مخاطبین دارد.
🌐https://eitaa.com/isca24/6091
هدایت شده از رادیو پژوهش پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
سخنرانی استاد احمد واعظی در پنجمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری دفتر تبلیغات اسلامیmp3.mp3
8.39M
✅سخنرانی حجه الاسلام و المسلمین استاد احمد واعظی رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم
💠🔶در چهارمین روز پنجمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری دفتر تبلیغات اسلامی
🔷مکان: قم ابتدای خیابان معلم- مرکز همایش های غدیر
🔶سه شنبه 1398/9/26
🌐https://eitaa.com/isca_seda/401
✅مدیر عامل مؤسسه مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلام:
❇️نمایشگاه هفته پژوهش دفتر تبلیغات اسلامی پژواک زحمات سترگ این نهاد حوزوی است
💠مدیر عامل مؤسسه مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلام گفت: جای خالی برپایی این نمایشگاه محسوس بود و این نمایشگاه پژواک زحمات سترگی است که دفتر تبلیغات اسلامی عظیم القدر و پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی به انجام رسانده اند.
🔷به گزارش پایگاه خبری دفتر تبلیغات اسلامی ( تبلیغ نیوز )، حجت الاسلام والمسلمین سید محمدمحسن دعایی در گفت و گویی در حاشیه بازدید از پنجمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم که در مرکز همایش های غدیر قم برگزار شد، اظهار داشت: جای خالی برپایی این نمایشگاه محسوس بود و این نمایشگاه پژواک زحمات سترگی است که دفتر تبلیغات اسلامی عظیم القدر و پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی به انجام رسانده اند.
💠وی گفت: دامنه وسیعی از تحقیقات و نیازهای فرهنگی جامعه مورد توجه قرار گرفته و خوشبختانه در این نمایشگاه برخی از مجموعه های دفتر تبلیغات اسلامی در موضوع تمدن و سبک زندگی فعال هستند و اینها امیدهایی است که با توجه به مطالباتی که رهبر معظم انقلاب برای تمدن نوین اسلامی و استقرار سبک زندگی الهیِ دینی مان دارند، می توانند تولید محصول داشته باشند.
🔷مدیر عامل مؤسسه مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلام با بیان این که تبدیل تحقیق به محصول، یکی از واجبات عصر و زمانه ما است، تصریح کرد: علمی که تولید می شود، باید به فناوری و کاربست دانش تبدیل شود و بعد از آن، محصولاتی را خروجی بگیریم و در جامعه به مصرف برسانیم وگرنه تمام این پژوهش ها جز اتلاف وقت و انباشت صفحات دیجیتالی و فیزیکی در کتابخانه ها هیچ خاصیت دیگری ندارد.
🔸وی افزود: اگر میلیاردها صفحه پژوهش انجام شود اما به فناوری و محصول به خدمت برای رفع نیاز جامعه تبدیل نشود، مأموریت اصلی مان که فرهنگ سازی دینی و نهادینه سازی عبودیت در جامعه به عنوان غرض اصلی از خلقت و فلسفه انقلاب اسلامی، تعالی امت اسلامی مان است، موفق نشده ایم.
🌐https://eitaa.com/isca24/6094