❎به گزارش خبرنگار ایسکا: پژوهشکدۀ اخلاق و معنویت، در راستای کرسی تخصصی الگویی برای تصمیم گیری اخلاقی، کرسی ترویجی با موضوع «مفهوم شناسی و گونه شناسی تعارض اخلاقی» را در روز دوشنبه 16 دی ماه با ارائۀ حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن بوسلیکی برگزار کرد.
💠در این کرسی ترویجی که از ساعت 10 الی 12 برگزار شد، حجج اسلام آقایان: دکتر محمدتقی اسلامی (مدیر گروه اخلاقِ پژوهشکده اخلاق و معنویت) و دکتر محمدجواد فلاح (عضو هیئت علمی دانشگاه معارف) به عنوان ناقد حضور داشتند.
✅در این جلسه ابتدا دکتر بوسلیکی پس از ذکر مقدمه ای درباره تعارض و شمردن انواع تعارض و ذکر مثال هایی در این زمینه، به بیان نظریه چهارمؤلفهای «جیمز رست» در صدور فعل اخلاقی پرداخت که توجه جامعه علمی را به سمت خود جلب کرده است. سپس مفهوم شناسی صحیح و گونه شناسی درست از تعارض اخلاقی را گام نخست برای طراحی الگویی قابل دفاع برای تصمیمگیری در موقعیت تعارض اخلاقی دانست که فقدان یا اختلال در هر کدام از اینها عدم صدور یا اختلال در فعل اخلاقی را به دنبال داشته و البته هر کدام از این مؤلفهها، چالشهای خود را دارند.
🔸مدیر گروه تربیتِ پژوهشکده اخلاق و معنویت، در ادامه افزود: آنچه موضوع کرسی ترویجی کنونی است، به مؤلفه قضاوت اخلاقی مربوط است؛ قضاوت اخلاقی با تشخیص کار درست در هر موقعیتی سر و کار دارد. ارائه مفهومی روشن از تعارض اخلاقی، سبب بصیرت فاعل اخلاقی شده و مصادیق فراوانی را از ذیل این مفهوم خارج میکند و بلاتکلیفی او را به پایان میرساند. در یک دهه اخیر، این مفهوم مورد توجه اخلاقپژوهان داخلی قرار گرفته و در نوشتههای متعدد، تعاریف مختلف و گاه ناسازگاری از آن ارائه شده است.
🔷در ادامه این کرسی ترویجی، آقایان دکتر اسلامی و فلاح ضمن قدردانی از تلاش های انجام شده در این زمینه ذکر انواع تعارض، اذعان داشتند که تا کنون در منابع موجود، چنین پیشینه ای نبوده و این موضوع، نسبتاً بکر و جدید است. البته نقدهایی به نام گذاری انواع این تعارضات و مثال های مربوطه نیز داشتند که دکتر بوسلیکی به این نقدها پاسخ داده، ابهامات را برطرف نمود.
🔲 این کرسی ترویجی به همت گروه تربیتِ پژوهشکده اخلاق و معنویت و مرکز همکاری های علمی و بین المللِ پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در سالن کنفرانس شهید مطهریِ مرکز همایش های غدیر، واقع در خیابان معلم برگزار شد و دبیر علمی این کرسی ترویجی، حجت الاسلام والمسلمین مهدی فصیحی رامندی بود.
#پژوهشکده_اخلاق_ومعنویت
#نشست_علمی
#کرسی_ترویجی
🔶https://eitaa.com/isca24/6318
🔷کرسی ترویجی ،عرضه و نقد ایده علمی : کارکردشناسی تکرار قصه های قرآن با تاکید بر همبستگی آیات سوره ها در هدف (مطالعه موردی قصه قوم ثمود)
🔶در راستای کرسی تخصصی: کارکردشناسی تکرار قصه های قرآن با تاکید بر همبستگی آیات سوره ها در هدف)
▪️ارائه دهنده حجت الاسلام والمسلمین دکتر علی اسدی ناقد حجت الاسلام والمسلمین دکتر محمدعلی محمدی
🔷دبیرعلمی : حجت الاسلام والمسلمین حسینعلی یوسف زاده
🔳زمان: چهار شنبه 398/10/25 ساعت: 10 الى 12
🔹 مکان: قم : خیابان معلم، مرکز همایش های غدیر، طبقه منفی ۲، سالن ۱۸ نفره
🔳برای حضور در جلسه ثبت نام الزامی است.
لینک ثبت نام
🔷به مقدار ظرفیت سالن ازمیان كسانی كه زودترثبت نام کرده باشند، دعوت صورت خواهد گرفت. فرصت ثبت نام تا ساعت ۱۲ روز سه شنبه پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن
🔳برگزارکننده: پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن و مرکز همکاری های علمی و بین الملل
🌐https://eitaa.com/isca24/6323
🔷کرسی ترویجی ،عرضه و نقد ایده علمی : درآمدی بر نظریه مفاهیم بنیادین قرآن در راستای کرسی تخصصی: تحلیلی از مفاهیم قرآن پژوهی)
🔷ارائه دهنده حجت الاسلام والمسلمین سعید بهمنی
🔶 ناقد فاضل ارجمند دکتر فرج الله میرعرب
🔷دبیرعلمی: فاضل ارجمند سید علی سادات فخر
▪️ زمان: یکشنبه |1398/10/29 ساعت: ۱۰ الى ۱۲
🔹مکان: قم : خیابان معلم، مرکز همایش های غدیر، طبقه منفی ۲، سالن ۱۸ نفره
🔶برای حضور در جلسه ثبت نام الزامی است.
لینک ثبت نام
🔳به مقدار ظرفیت سالن از میان كسانی كه زودتر ثبت نام کرده باشند، دعوت صورت خواهد گرفت. فرصت ثبت نام تا ساعت ۱۲ روز شنبه
🔹یرگزار کننده: پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن و مرکز همکاری های علمی و بین الملل
🌐https://eitaa.com/isca24/6324
هدایت شده از پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
✅کرسی ترویجی عرضه و نقد ایده علمی ،افسانه ابن سبا، دستاورد تلاش ضدعلوی زبیریان
◾️در راستای کرسی تخصصی: تاریخ نگاری ضد علوی زبیریان)
💠ارائه دهنده حجت الاسلام والمسلمين على اكبر ذاکری خمی
🔶ناقد: حجت الاسلام والمسلمین دکتر یدالله حاجی زاده
🔷دبیرعلمی : دکتر حسین قاضی خانی
◾️زمان: یکشنبه ساعت 10 الی 1398/10/22 ساعت 10 الی 12
🔷مکان: قم: خیابان معلم، مرکز همایش های غدیر ، سالن کنفرانس علامه طباطبایی پژوهشکده تاریخ و سیره اهل بیت (ع)
⬅️مجری: پژوهشکده تاریخ و سیره اهل بیت علیهم السلام ،مرکز همکاری های علمی و بین الملل
🌐https://eitaa.com/isca24/6313
◾️مصاحبه حجت الاسلام و المسلمین دکتر حبیب الله بابابایی در موضوع شهادت حضرت زهرا (سلام الله علیها) قسمت اول
🔷حضرت زهرا(س) عزت انسانی را در فرهنگ مسلمانان نهادینه کرد
◾️حجتالاسلام بابایی با اشاره به سیره تمدنی حضرت زهرا(س) گفت: آن حضرت عزت انسانی را در فرهنگ مسلمانان نهادینه کرد.
🔶حجتالاسلام «حبیبالله بابایی» با بیان اینکه رویکرد تمدنی به حضرت فاطمه زهرا (س) را میتوان در چند عنوان بازفهمی کرد، گفت: یکی از این مؤلفههای تمدنی در شخصیت حضرت زهرا (س) موضوع مظلومیت است.
🔵مدیر مرکز مطالعات اجتماعی و تمدنی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی گفت: نماد مشروعیت و حقانیت در تمدنها همیشه فلسفه و منطق نیست، بلکه نشان آن، گاه و غالباً پاکیهای بدیهی و مظلومیتهای آشکار است که نه فقط موجب جلب و جذب ایمان میشود، بلکه فهمی سهل و بسیط از حقیقت را موجب میشود، خشونتها و کدورتها را کم میکند، و همبستگیها را متراکمتر میکند.
◾️ستم بر دخت نبی اکرم (ص) و شکوهها و نالههای آن یگانه بانوی عصمت در خانههای حزناش، نَه یک رخدادی در گذشته، بلکه واقعهای در مقیاس یک تمدن بوده است و تاریخ هم تاکنون نتوانسته است از آن رهایی یابد. این بحث بسیار مهم تمدنی است و نباید به آن به عنوان یک موضوع ایدئولوژیک نگاه کرد.
🔶وی ادامه داد: امروزه کسانی مانند «مرادخای کلاپلان» و یا «رنه ژیرار» که در پی نظم اجتماعی و پیوستگی انسانی و تمدنی میروند، در پی نقطههای «مظلومیت» در تاریخ خود میگردند و آن را نقطه عطف تمدنی میدانند تا بلکه بتوانند از آن رهگذر جامعه کوچک، خُرد و شکننده را به جامعهای بزرگ و بههم پیوسته تبدیل کنند. از همین نظر، در تجربه تاریخیِ بیعدالتیها نیز، رنجدیدگان و ستمکشیدهها (مثلاً سیاهان آمریکا در رنج بردگی، و یا ژاپنیها در تراژدی هیروشیما) ظلمهای رفته بر خود را نَه فراموش میکنند و نَه آن را در زندگیها و قلمروهای شخصیِ خود مخفی میدارند، بلکه از آن نقطههای سیاه، نقطه عطفی برای توسعه و توسعه انسانیِ خود میسازند.
⬅️این محقق افزود: پدیدههای حزنانگیز در تاریخ ادیان و نقطههای اندوه در تاریخ اسلام و شگفتیهای مظلومیت در تاریخ تشیع را هم میتوان از همین منظر دید و آن را در مقیاس کلان انسانی درک کرد. ستم بر دخت نبی اکرم (ص) و شکوهها و نالههای آن یگانه بانوی عصمت در خانههای حزناش، نَه یک رخدادی در گذشته، بلکه واقعهای در مقیاس یک تمدن بوده است و تاریخ هم تاکنون نتوانسته است از آن رهایی یابد. این بحث بسیار مهم تمدنی است و نباید به آن به عنوان یک موضوع ایدئولوژیک نگاه کرد.
✅حجت الاسلام بابایی همچنین علاوه بر بحث مظلومیت، به موضوع شهادت و جایگاه تمدنی آن در ادیان ابراهیمی به ویژه اسلام اشاره کرد و گفت: شهادت از عناصر پیوستگی و وحدتزا در تمدن اسلامی بوده است که نمونه آن را در پیامدهای عاشورا در تمدن اسلامی از یک سو و استمرار خون خدا و آثار حیاتبخش آن در تاریخ بشر از سوی دیگر میتوان دنبال کرد.
◾️وی تاکید کرد: اساساً نمودار پیوستگی در امت اسلام رابطه تنگاتنگی با نمودار خونهای پاک و مقدس شهیدان در گذشته تمدن اسلامی داشته است. انقلاب اسلامی در ایران نیز سرآغازی بود برای شکلگیری تراکم جدیدی از خونهای خدا (از خون امتهای عالِم همچون شهیدان بهشتی و مطهری و باهنر گرفته تا خون امتهای مجاهد همچون شهیدان خرازی، باکری، زینالدین، و سلیمانی) که هر یک از آنها تَرَکهای جدیدی در نظام سلطه بوجود آورده و باورهای تازه و چشمانداز نویی را در میان امت بزرگ اسلام موجب گشته است.
💠https://eitaa.com/isca24/6329
مصاحبه حجت الاسلام و المسلمین دکتر حبیب الله بابابایی در موضوع شهادت حضرت زهرا (سلام الله علیها) قسمت دوم
◾️این محقق با اشاره به حماسهای که شهادت سردار قاسم سلیمانی به عنوان یکی از شاگردان مکتب حضرت زهرا (س) در ایران ایجاد کرد، گفت: امروز مثال عینی این همبستگی و پیوستگی اجتماعیِ برآمده از شهادت را میتوان در شهادت سردار سلیمانی وپیامدهای وحدت بخش آن دید، آن هم نَه فقط در میان ایرانیان بلکه در میان امت اسلام و جهان مقاومت مشاهده کرد. بنابراین موضوع دوم که تمدنها از آن متأثر میشوند موضوع خون و شهادت است که در اسلام یکی از نقطههای عطف آن، شهادت حضرت زهرا (س) بود که توانست الگویی از شهادت و مقاومت را برای نسلهای مسلمان ایجاد کند.
🔶اندوه خدا در مقیاس خود خدا ظاهر میشود، همه تاریخ و همه هستی را غمبار میکند و حسرتهای پیوسته و لاینقطعی را در جهان خلق به بار میآورد؛ بیشک این اندوه عمیق الهی همواره در دلها میماند تا زمانی که اراده الهی از آستین بقیه الله (عج) برآمده و ستمهای رفته را تلافی کند و بهشتی از عدالت و محبت بیافریند.
🔷مدیر مرکز مطالعات اجتماعی و تمدنی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تصریح کرد: موضوع دیگری که در ادامه بحث شهادت و مظلومیت میتوان دنبال کرد مساله محبوبیت است. محبت اجتماعی و جامعه محبان و همین طور اقتدار حُبی یکی از نقطههای جهش و جنبش تاریخی و تمدنی است که باید آن را جدی گرفت.
⬅️این پژوهشگر اظهار کرد: تلقی من این است که از نقطههایی که دست کم در تاریخ اسلام اهمیت داشته و برای جامعه شیعی ما در واقع انسجام ایجاد کرده محبوبیت حضرت زهرا (س) است که نَه فقط انسجام اجتماعی بلکه نوعی از ترقی و تربیت روحی را هم موجب شده است که این محبوبیت شخصیت حضرت زهرا (س) حاصل مظلومیت، معصومیت، شهادت، و البته زن بودن آن بانوی بزرگ بوده است که برای ایشان در طول تاریخ اقتدار تمدنی ساخته است.
⏹حجت الاسلام بابایی ادامه داد: از جمله نکات تمدنی دیگر در شخصیت حضرت زهرا (س)، موضوع عزت است. در مقایسه میان موضوع کرامت و عزت، باید توجه داشت که اساساً کرامت انسانی به ارزش حداقلی انسانها اشاره دارد. کرامت انسانی یک امر فردی است، اما موضوع عزت امری اجتماعی است و برای همه افراد حاصل نمیشود. هر میزان عزت انسان بیشتر میشود نقشآفرینی اجتماعی او نیز بیشتر خواهد شد. یکی از ابعاد شخصیتی حضرت فاطمه زهرا (س) و آثار اجتماعی و تمدنی آن دقیقاً همین عزت انسانی است که در مقابله با ظلم و تعدی و تحقیر به وجود آمده و در فرهنگ مسلمانان نیز نهادینه کرده است.
♦️این پژوهشگر تصریح کرد: نکته دیگر تمدنی که باید در شخصیت حضرت زهرا (س) دنبال کرد، موضوع کوثر بودن ایشان است. در بحثهای تمدنی همواره تراکم خیرات و انباشت خوبیها جوامع را به سمت و آستانههای تمدن نزدیکتر میکند. در مورد حضرت زهرا (س) این کوثر بودن در خیر و نیکی هم در کمیت نیکیهای به یادگار مانده از آن حضرت و هم در کیفیت این خیرات قابل مشاهده و مطالعه است.
وی با اشاره به اهمیت مسئله خلوص انسانها و آثار تمدنی آن گفت: اساساً از منظر اسلامی و عرفانی هر میزان کنشگران تمدنی تقرب الی الله داشته باشند، ماناییِ کنشهای آنها در صحنههای کلان تمدنی بیشتر و بیشتر خواهد بود.
✅حجت الاسلام بابایی با اشاره به حدیث «قرب فرایض و قرب نوافل»، و اینکه رضایت حضرت فاطمه (س) رضایت خدا و غضب فاطمه (س) غضب خدا و اندوه او هم اندوه خداست، گفت: اندوه خدا در مقیاس خود خدا ظاهر میشود، همه تاریخ و همه هستی را غمبار میکند و حسرتهای پیوسته و لاینقطعی را در جهان خلق به بار میآورد؛ بیشک این اندوه عمیق الهی همواره در دلها میماند تا زمانی که اراده الهی از آستین بقیه الله (عج) برآمده و ستمهای رفته را تلافی کند و بهشتی از عدالت و محبت بیافریند.
💠وی در پایان اظهار کرد: آنچه در این کلام اهمیت دارد ایجاد ارتباط بین انسان و خدا و وجود آثار خدایی برای فعل انسانی است. هر میزان افعال انسانی صبغه الهی پیدا میکند قلمرو اثرگذاری و ماندگاری آن بیشتر و بیشتر میشود. با عطف توجه به این نکته، هر میزان خدایی و الهی بودن کارها و کنشها بیشتر شود، برکت، توسعه، و موجآفرینی آنها نیز بیشتر خواهد بود و به آستانههای شکلگیری امت نزدیکتر خواهد شد و البته همین مساله نیز یکی از اسرار اثرگذاری حضرت زهرا (س) در تاریخ اسلام و در شکلبندی نظام انسانی در تمدن اسلامی بوده است.
#حبیب_الله_بابایی
#مرکز_مطالعات_اجتماعی_وتمدنی
🌐https://eitaa.com/isca24/6329
◾️کرسی ترویجی عرضه نقد و ایده علمی ، تبیین جایگاه فقهی کرامت
✅ارائه دهنده:حجت الاسلام والمسلمین محمد علی خادمی کوشا
🔶ناقدان: حجت الاسلام والمسلمین محمدعلی ایازی و حجت الاسلام والمسلمین سیف الله صرامی
🔷دبیرعلمی : فاضل ارجمند دکتر اسماعیل آقابابایی
◾️زمان : یکشنبه 1398/10/22 ساعت 10 الی 12
💠 مکان: قم: خیابان معلم ، پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، تالار امام مهدی (عج)
◾️برگزار کننده: پژوهشکده فقه و حقوق و مرکز همکاری های علمی و بین الملل
🌐https://eitaa.com/isca24/6330
✅مصاحبه حبرگزاری ایکنا به حجه الاسلام و المسلمین یوسفی مقدم (ق اول)
حجتالاسلام یوسفیمقدم:
مسائل روز با تعامل مسئولان و پژوهشکدههای قرآنی حل میشود/ پرهیز از نگاه تشریفاتی به آیات وحی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅مصاحبه حبرگزاری ایکنا به حجه الاسلام و المسلمین یوسفی مقدم (ق دوم)
⏹https://eitaa.com/isca24/6333
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅مصاحبه حبرگزاری ایکنا به حجه الاسلام و المسلمین یوسفی مقدم (ق سوم)
⏹https://eitaa.com/isca24/6334
✅به همت پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی انجام شد:
◾️کرسی ترویجی نظریه وحی در فلسفه سیاسی صدرالمتألهین
🔶کرسی ترویجی نظریه وحی در فلسفه سیاسی صدرالمتألهین با ارائه دکتر احمدرضا یزدانی مقدم، دانشیار گروه فلسفه سیاسی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و نقد دکتر غلامرضا بهروزی لک، استاد دانشگاه باقرالعلوم(ع) و دبیر علمی دکتر شریف لک زایی، دانشیار گروه فلسفه سیاسی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی مورخ هیجدهم دی ماه ۹۸ در پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی برگزار شد.
💠در آغاز نشست، دبیر علمی ضمن خوش آمدگویی و تشکر از اساتید، به ارائه بحث مختصری درباره موضوع مورد بحث پرداخت و یادآور شد که یکی از طرح¬های کلان گروه فلسفه سیاسی پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی، طرح پژوهشی وحی در فلسفه سیاسی است که توسط آقای دکتر احمدرضا یزدانی مقدم در حال تحقیق و پژوهش است و تا کنون کتاب جایگاه وحی در فلسفه سیاسی از منظر فارابی، ابن سینا، شیخ اشراق، خواجه نصیر الدین طوسی و صدرالمتألهین و مقالاتی منتشر شده و کرسی-ها و نشست¬هایی هم در این موضوع برگزار شده است.
◾️از جمله بحث این جلسه در ادامه نشست هایی است که در زمینه جایگاه وحی در فلسفه سیاسی متفکران مسلمان تاکنون برگزار شده و امروز به مبحث نظریه وحی در فلسفه سیاسی صدرالمتألهین پرداخته می¬شود. مباحث این نشست هم به منظور تکمیل مباحثی است که در نظریه آیینگی وحی الهی توسط دکتر یزدانی مقدم ارائه می شود.
💠در ادامه دکتر احمد رضا یزدانی مقدم به ارائه بحث پرداخت. وی بیان داشت: بحث حاضر از جمله دستاوردهای انقلاب اسلامی است و از این رو اهمیت دارد. این بحث البته یک بحث پردامنه ای است.
در مقاله ای که در همین زمینه نگارش شده است این بحث برجسته شده است. مسأله ای که در این زمینه مطرح است این است که چرا فلسفه سیاسی صدرالمتألهین گفته می شود؟
در پاسخ باید گفت اندیشمندان مسلمان یک بخش از فلسفه خود را به مباحث فلسفه سیاسی اختصاص داده اند.
این کار از شفای بوعلی سینا شروع شده است که در آن ایشان بخشی از فلسفه را به فلسفه سیاسی اختصاص داده است. پس از ایشان نیز دیگر فیلسوفان مسلمان این گونه عمل کرده اند.
اگرچه برخی مانند خواجه نصیرالدین طوسی هم آثاری در فلسفه سیاسی دارند.
💠جزئیات خبر از لینک زیر مطالعه کنید.
🌐https://b2n.ir/nazareyevahy
◾️فصل نامه تحلیلیـ انتقادی حوزه « مجله حوزه، دوره شماره5 و پیاپی180» ویژه حوزه های دینی، با عنوان«نماد روشن فكري حوزوي» با صاحب امتیازی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، و مدیرمسئولی دکتر عباس صالحی و سردبیری حجه الاسلام والمسلمین عبدالرضا ایزدپناه و با محتواي: مقالات، پرونده، گفت وگو و ... منتشر شد.
💠در این شماره كه با سخن سردبير: «هشدارها را جدّي بگيريم» آغاز مي شود.
◾️هم چنين با نوشتاري از: سركار خانم دكتر زهره رنجبر: «حوزه خواهران؛
✅ارتقاي علمي و تخصص گرايي»؛ محمدحسن نجفي:
🔷«بررسي و تحليل مرجعيت زنان در فتاواي عالمان ديني»؛ مهدي سجادي امين:
🔶«نقش جنسيت در افتا و مرجعيت»؛ علي شيرخاني:
◾️«مرجعيت زنان(بررسي جواز و عدم جواز مرجع تقليدشدن زنان) »؛ عليرضا زهيري:
✅«زيست زنانه در بوم مردانه، نيم نگاهي به حوزه علميه خواهران»؛ علیرضا زهیری
⏹ «انگاره هاي اعتدالي و اجتهادي در موقعيت زنان»؛محمد پزشكي:
و در پرونده ـ به مناسبت درگذشت علامه سيدجعفر مرتضي عاملي ـ گفت وگو با حجه الاسلام رسول جعفريان
✳️و هم چنين نوشته اي به همين تناسب از محمدجواد مصطفوي فرادیدتان می باشد.
💠علاقه مندان می توانند با دفتر این فصل نامه واقع در: قم، خیابان معلم، پژوهشگاه علوم وفرهنگ اسلامی، صندوق پستی: 599- 37185و یا با شماره:31152620-025 و واحد توزيع 7-66661137-025ارتباط برقرار کنند.
◾️https://eitaa.com/isca24/6337
Hozeh 5.pdf
2.02M
◾️فایل پی دی اف مجله حوزه شماره 5
⏹https://eitaa.com/isca24/6339
✅در راستای منویات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در مورد فرهنگ سازی و ایجاد «گفتمان مقاومت» پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با همکاری مرکز بزرگ اسلامی غرب کشور برگزار می نماید.
◾️نهمین پیش همایش ملی مقاومت اسلامی از نگاه قرآن
💠شاخصه های الگوی مقاومت اسلامی از نگاه قرآن کریم
🔶سخنرانان: حضرت آیت الله حسینی شاهرودی نماینده محترم ولی فقیه در استان کردستان و ریاست محترم مرکز بزرگ اسلامی غرب کشور
🔷حجت الاسلام والمسلمین دکتر محمدی، مدیر محترم گروه علوم قرآنی پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن
◾️حجت الاسلام والمسلمین دکتر عیسی زاده ، مدیر محترم فرهنگنامه های پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن
💠زمان :دوشنبه 23/10/1398 ساعت ۹ الی ۱۲
🔷مکان:سنندج خیابان استانداری مرکز بزرگ اسلامی غرب کشور
🌐https://eitaa.com/isca24/6340
✅یاداداشتی از دکتر علی اکبری معلم عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
◾️https://eitaa.com/isca24/6341
هدایت شده از پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
💠آیین نکوداشت علامه سید جعفر مرتضی عاملی
🔷با سخنرانی شخصیت های مطرح در حوزه و دانشگاه
🔶چهارشنبه ۲۵ دی ماه ۹۷
✅پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
◾️در نشست فقهی کرامت مطرح شد:کرامت ذاتی تابع سیره عقلاست
🔶پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی امروز میزبان کرسی ترویجی نقد و نظر با موضوع «تبیین جایگاه فقهی کرامت» با حضور استادان حوزه علمیه بود؛ خادمی کوشا در این کرسی بر تعارض کرامت مدنظر عقلا با قرآن تأکید کرد و ایازی، کرامت ذاتی را تابع سیره عقلا میدانست.
🔷به گزارش ایکنا، حجتالاسلام والمسلمین محمدعلی خادمی کوشا، عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی امروز ۲۲ دیماه در کرسی «تبیین جایگاه فقهی کرامت» گفت: معنای کرامت در ادبیات روشن و همان معنای عرفی یا لغت است و این دو تفاوتی با هم ندارند؛ یعنی اصطلاح خاصی در تفسیر و فقه و کلام و ... در این باره نیست و در مجموع به معنای شرافت و بزرگی است.
وی با اشاره به تقسیم کرامت به دو نوع ذاتی و اکتسابی افزود: کرامت، فضیلت داشتن است، چه در نوع ذاتی و چه در نوع اکتسابی آن؛ البته کرامت نسبی است، ولی انسان چون از نعمات الهی و امکانات زندگی بیشتری برخوردار است، از کرامت ذاتی بیشتری نسبت به موجودات برخوردار است.
💠عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با اشاره به جایگاه کرامت در فقه و قانون اظهار کرد: فقها و مفسران و عالمان دین مسئله کرامت را پذیرفتهاند؛ از جمله حکم فقهی وجود دارد که اهانت به مومن حرام است؛ یعنی هر چیزی که کرامت او را زیر سؤال ببرد، وهن تلقی میشود.
💠جرئیات خبر در لینک زیر
🌐https://bit.ly/2sl1BZq
◾️به همت پژوهشکده تاریخ و سیره اهل بیت (ع) انجام شد:کرسی ترویجی «افسانه ابن سبا؛ گزارش
💠این کرسی ترویجی با حضور حجت الاسلام و المسلمین علی اکبر ذاکری به عنوان ارائه دهنده بحث و حجت الاسلام و المسلمین دکتر یدالله حاجی زاده در جایگاه ناقد، روز یکشنبه بیست و دوم دی ماه ساعت ده صبح در سالن کنفرانس علامه طباطبائی مرکز همایش های غدیر دفتر تبلیغات اسلامی برگزار شد.
✅به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ایسکا (پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی) در این نشست ، ابتدا دکتر حسین قاضی خانی، دبیر علمی، در مورد موضوع بحث توضیحاتی مختصر ارائه دادند و به معرفی سخنرانان این جلسه پرداختند و در ادامه از حجت الاسلام و المسلمین ذاکری خواستند تا بحث خودشان را در ارتباط با موضوع افسانه ابن سبا آغاز کنند.
🔷ارائه دهنده بحث، سخنان خودشان را با معرفی تقسیم بندی از آرا موجود درباره ابن سبا آغاز کردند و گفتند که دیدگاه هایی مانند نظرات علامه عسکری، مؤلفان شیعه برخی کتب رجالی مانند کشّی، دیدگاه اهل سنت و همچنین برخی معاندان تشیع و نیز دیدگاه های برخی طرفداران امام علی علیه السلام و کسانی که ابن سبا را فردی غالی به شمار می آورند، در این ارتباط مطرح هستند. علامه عسکری جریان ابن سبا را برخاسته از سوی سیف بن عمر می داند. اما به نظر می رسد نام عبدالله ابن سبا قبل از سیف بن عمر در متون دیده می شود و سیف بن عمر آن اطلاعات را دریافت و تغییراتی در آنها ایجاد کرده است.
🔶عضو هیات علمی پژوهشکده تاریخ و سیره در تبیین چرایی ذکر علت مطرح ساختن موضوع ابن سبا توسط زبیریان گفتند: فردی به نامه شعبی که در عصر حضرت علی علیه السلام می زیسته برای توجیه مشروعیت زبیریان اخباری از ابن سبا نقل کرده است. شعبی کسی بوده است که علاوه بر زبیریان با امویان نیز همکاری می کرد و حتی معلم فرزندان عبدالملک نیز بوده است.
◾️جزئیات نشست در لینک زیر
🌐https://b2n.ir/190567