✅برگی از کتاب نگاهی نو به جریان عاشورا (ص149-147)
🔹نویسنده: سید علیرضا واسعی
📒ناشر: بوستان کتاب
💠تهیه کننده: پژوهشکده تاریخ و سیره اهل بیت علیهالسلام
✍️علّت حضور زنان در حادثه عاشورا
در پاسخ به این پرسش چند نظریه مطرح شده است:
1️⃣. امام حسین علیهالسلام طبق عادت باستانی عرب، اهل بیت علیهالسلام را همراه برد. از دیرباز همراه بردن زن و فرزند در مسافرتهای طولانی و جنگها مرسوم بود. مسلمانان و حتی شخص پیامبر صلیاللهعلیهوآلهدر بسیاری از جنگها زنان خود را میبرد، چنانکه در جنگهای مشرکان با مسلمانان، زنان آنها در تحریک مردان بر قتال بسیار مؤثر بودند.
بنابراین حضور زنان در جنگها و سفرها یک شیوه باستانی بوده و هدف از آن نشان دادن میزان عزم و همّت خود در انجام دادن کار بوده است.
امام حسین علیهالسلام نیز مردم را به فداکاری دعوت میکرد و از آنان میخواست که ازمصائب مالی و جانی و عرضی ـ که بدآنهاروی میآوردـ پروا نکنند، زیرا هدفشان گرانبهاتر و با ارزشتر از جان و مال و فرزند است و لازمه جوان مردی پیشرو بودن خود در این مسئله بود.
از سوی دیگر کسانی که حسین علیهالسلام را به خاطر نام و نژادش یاری میکردند، اگر او را در میان زن و فرزندانش یاری میرساندند بسیار شایسته و پسندیده بود؛ همچنانکه تنها گذاشتن او در میان آنها زشت و ناستوده، به شمار میرفت .
2️⃣. امام حسین علیهالسلام اهل بیت خویش را به خاطر ترس از دستگیری و شکنجه و آزارشان همراه برد؛ چنانکه امام خود به این نکته تصریح دارد که اگر آنها را در مدینه بگذارم، امویان را بر آنان مسلّط کرده تا آنها را زندانی و شکنجه کنند. در این صورت امام بر سر دو راهی قرار میگرفت که انتخاب هر یک نهضت اورا فلج مینمود: یکی اینکه، برای نجات اهل بیت خود تسلیم دشمنان شده و با یزید بیعت کند.
دوم اینکه، بیاعتنا به اهل بیت، به راه خویش ادامه دهد که نفس غیور امام حسین علیهالسلامطاقت چنین کاری را نداشت، زیرا روشن بود بنی امیه برای رسیدن به اهداف خود از ارتکاب به قبیحترین منکرات دینی و عقلی واهمهای نداشتند؛ چنانکه همسر عمرو بن حمق خزاعی، عبید الله بن حرّ جعفی و کمیت اسدی را زندانی کردند .
3️⃣. امام حسین علیهالسلام با علم به شهادتش و برای ادامه قیام و تحقق اهداف خود و رسوا کردن بنی امیه و جلوگیری از انحراف امّت و ممانعت از تحریف وقایع، زنان و کودکانش را همراه برد.
به نظر میرسد که مناسبترین پاسخ برای این پرسش نظریه اخیر باشد، زیرا اقدامات بانوان حرم حسینی علیهالسلام در واقع تکمیل کننده قیام امام حسین علیهالسلام بود؛ همچنانکه شهادت امام علیهالسلامبرای احیای دین ضروری بود: « اِنَّ الله شاء أنْ یراک قتیلاً؛ خدا میخواهد تو را کشته ببیند .» اسارت اهل بیت علیهمالسلام نیز لازمه آن بود: « اِنَّ الله شاء أنْ یراهُنَّ سبایا؛ خداوند میخواهد آنها را اسیر ببیند .»
✅با توجه به اینکه هدف امام حسین علیهالسلام اصلاح امّت و بازگرداندن آن به سنّت پیامبر صلیاللهعلیهوآله و برملا کردن فساد حکومت بنی امیه خصوصا یزید بود، آن حضرت میبایست با نقشهای دقیق و حساب شده به مردم دنیا ثابت کند که آنها نمیخواهند کسی از خاندان پیامبر صلیاللهعلیهوآله زنده بماند و با اهل بیت رسول خدا صلیاللهعلیهوآلهبدتر از اسیران و مشرکان و کفّار رفتار میکنند و این هدف، با توجه به شدّت انحرافی که در جامعه پدید آمده بود جز با قیامی خونین و سرمایه گذاری کلان امکانپذیر نبود. از این رو امام میبایست علاوه بر کشته شدن، به نحوی پیام الهی خود را به گوش تمام مسلمانان و حتی تمام دنیا برساند و نیل به این هدف، با ادامه نهضت بعد از شهادت ممکن بود و امام علیهالسلام با آگاهی از این نکته اهل بیت خود را به کربلا برد.
اگر امام علیهالسلام بدون اهل بیت خویش به کربلا میرفت و در آنجا به شهادت میرسید، تاریخ، این حادثه را، فقط از منظر دشمنان ثبت میکرد و بیتردید اصل واقعه کاملاً وارونه جلوه مییافت. اما بانوان اهل بیت علیهمالسلامبه رهبری زینب کبری علیهاالسلام نگذاشتند جنایتهای بنی امیه پنهان بماند و حاملان رسالتِ عاشورا شده و نهضت کربلا را زنده نگه داشتند.
بنابراین در یک جمله میتوان گفت امام حسین علیهالسلام اهل بیت خود را برای انجام دادن رسالتی عظیم و ایفای نقشی بسیار مهم در ساختن تاریخی بزرگ همراه برد؛ از این رو بایسته است به اختصار، گذری بر زندگی این بانوان و نقش آنان در کربلا بیفکنیم.
💠برای دریافت کامل اثر به کتابخوان پژوهان مراجعه نمایید.
🌐http://pajoohaan.ir/document/1663
هدایت شده از پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
هدایت شده از پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
✅پیش نشست های مجازی | همایش معنویت های نوظهور، شاخصه هاونقدها
🔶جنبش های معنوی و کووید 19
✍️ارائه دهنده: دکتر هادی وکیلی
⏰زمان : دوشنبه 1399/5/27 ساعت ۱۱ الی ۱۳
💠چالش مقایسه پذیری معنویت های نوپديد ومعنویت اسلامی
✍️ارائه دهنده: دکتر بهزاد حمیدیه
⏰زمان: سه شنبه 1399/5/28 ساعت 15 الی 17
🔶جریان شناسی تحلیلی معنویت پژوهی در ایران
✍️ارائه دهنده: دکتر وحید سهرابی فر
⏰زمان: چهارشنبه 1399/5/29 ساعت 11 الی 13
🔶مطالعات معنویت های نوظهور: سه موج مطالعاتی
✍️ارائه دهنده: دکتر احمد شاکر نژاد
⏰زمان: پنجشنبه 1399/5/30 ساعت 11 الی 13
🌐لینک شرکت در جلسه
https://engage2.shatel.com/b/nct-reh-wfh
✅تبـادل نظـر
🔹امام عـلی علیه السلام فرمود:
🔶اضْـرِبُوا بَعْضَ الرّأْیِ بِبَعْضٍ یَتَـوَلَّدْ مِنْهُ الصـَّوابُ.
💠بعضی اندیشه ها را به بعضی دیگر بزنید، اندیشه درست از آن پدید می آید.
📒غررالحکم ج2 ص266
* * *
🔶در « اندیشه » نیز، مثل بسیاری از میوه ها، غذاها، فرآورده ها، « پختگی » و « خامی » وجود دارد.پختگی اندیشه و نظر، محصول تبادل نظر و رایزنی است.ذهن نیز، گاهی عقیم است، گاهی بارور و بارآور.
باروری فکر و دیدگاه، وقتی است که در اندیشه های دیگران ضرب شود و « حاصل ضرب » آن، از نقصان و خطا مصون باشد، یا کم خطاتر گردد.
🔶مشورت، نوعی رایزنی است، که اغلب کسی نظر مشورتی می خواهد و مشاور، دیدگاه خود را باز می گوید. یکی سود می رساند، دیگری سود می برد.
اما ... « تبادل نظر »، مرحله ای بالاتر و سودمندتر است. وقتی اندیشه ها « نقد » شود، کاستیها آشکار می شود و فکر، پخته تر می گردد. « چکش خوری »، نه تنها در دکّه آهنگر و مسگر، استحکام می آورد، بلکه در عرصه فکر و نظر هم مایه تولد اندیشه ای استوار، محکم، بی خلل و درست می شود.
⬅️در « نقد اندیشه »، هر دو طرف ( ناقد و شخص مورد نقد ) سود می برند.وقتی تبادل نظر به « درست اندیشی » منتهی می شود و خطاها را آشکار می سازد، پس چرا گریز ؟
نقشی را که « آزمایش » در علوم تجربی دارد، در علوم نظری بر عهده « مباحثه » و مناظره است.بامشورت و رایزنی، اندیشه ها را بارور سازیم.در سایه همین تبادل نظرها می توان راحت تر به فکر درست و « صواب » رسید
حضرت حجتالاسلام والمسلمین دکتر نجف لکزایی رئیس محترم پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی؛
کسب عنوان "نظریه پرداز برجسته کشور" و دریافت لوح تقدیر در یازدهمین جشنواره بینالمللی فارابی را به حضرتعالی تبریک عرض نموده و توفیقات روزافزونتان را از خداوند متعال خواستاریم.
حوزه ریاست و روابط عمومی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
جشنواره فارابی مرداد ماه 1399.mp3
133.5K
صوت لحظه تقدیم تقدیر نامه استاد نجف لک زایی
✅در یازدهمین دوره جشنواره بینالمللی فارابی:استاد نجف لک زایی به عنوان نظریه پرداز برجسته تقدیر شد
🔹برگزیدگان یازدهمین دوره جشنواره بینالمللی فارابی معرفی و تقدیر شدند.
💠به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ایسکا ( پژ.وهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی ) به نقل از دبیرخانه یازدهمین جشنواره بین المللی فارابی در آیین اختتامیه جشنواره بینالمللی فارابی، صاحبان ۱۹ اثر برگزیده داخلی (۲۰ نفر) و هفت شخصیت برگزیده خارجی در حوزه ایرانشناسی و اسلامشناسی از کشورهای اندونزی، لبنان، انگلستان، ژاپن، کانادا، گرجستان و آمریکا و همچنین هشت شخصیت حقیقی و حقوقی ایرانی شامل دو تن از شخصیتهای فقید پیشرو علوم انسانی و اسلامی و دو نفر از پیشکسوتان علوم انسانی ایران، یک نفر مترجم برتر، نظریه پرداز برجسته و انجمن علمی و نشریه علمی به عنوان برگزیدگان حائز رتبه یا شایسته تقدیر برگزیده معرفی و تقدیر شدند.
🔶 در بین ۱۹ اثر برگزیده داخلی، ۱۵ اثر رساله دکتری و چهار اثر کتاب بود و از لحاظ رده سنی، ۱۱ اثر در بخش بزرگسال و هشت اثر در بخش جوان برگزیده شده اند.
در بخش ویژه جشنواره فارابی از مرحوم آیت الله ابراهیم امینی و مرحوم دکتر داریوش شایگان به عنوان شخصیتهای پیشرو علوم انسانی و اسلامی و از دکتر منصوره اتحادیه و دکتر غلامعباس توسلی به عنوان دو پیشکسوت علوم انسانی ایران تجلیل شد.
🔶در این بخش، حجت الاسلام دکتر نجف لک زایی به عنوان نظریه پرداز برجسته (به پیشنهاد هیات حمایت از کرسی های نظریه پردازی، نقد و مناظره) و عبدالله کوثری به عنوان مترجم برتر مورد تقدیر قرار گرفتند.
💠جزئیات خبر در لینک زیر
🌐https://b2n.ir/701901
🔰پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن برگزار می کند:
✅سمینار: اختلاف قرائات (علم قرائات)
🎙ارائه دهنده: محمدصادق یوسفی مقدم
👤ناظر: علی مدبر (اسلامی)
🗓تاریخ برگزاری: چهارشنبه 29 مرداد 1399 - ساعت 10 صبح
🏢مکان: پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن، تالار شیخ طبرسی
🌐https://eitaa.com/isca24/7735
موسسه مطالعات اسلامی فتوح اندیشه،گروه فقه گردشگری برگزار می کند
نسبت سنجی فقه گردشگری و صنعت گردشگری
به صورت حضوری - وبیناری
ارائه دهنده:حجت الاسلام و المسلمین علی شفیعی
دبیر علمی: حجت الاسلام و المسلمین دکتر محمد قاسمی
زمان: سه شنبه ۲۸ مرداد1399، ساعت 17:30
مکان: پردیسان، بلوار شهروند، خیابان البرز، کوچه 1، پلاک 6، ساختمان پردیس حکمت
آدرس اینترنتی در پوستر موجود است.
#پژوهشکده_اسلام_تمدنی
#معرفی_آثار_علمی
#عباسعلی_نصر_آبادی
✅توسط رئیس اداره امور پژوهشی اداره کل پژوهش دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی؛وضعیت جدیدترین انتشارات پژوهشکده اسلام تمدنی مورد بررسی گرفت.
🔹16 عنوان اثر جدید توسط پژوهشگران و اعضای هیأت علمی پژوهشکده اسلام تمدنی تالیف و در نوبت انتشار پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و یک عنوان کتاب در سال ۱۳۹۹ به چاپ رسید.
✍️به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ایسکا (پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی ) به نقل از روابط عمومی پژوهشکده اسلام تمدنی، عباسعلی نصرآبادی رئیس اداره امور پژوهشی اداره کل پژوهش وضعیت جدیدترین انتشارات پژوهشکده اسلام تمدنی را مورد بررسی قرار داد.
نصرآبادی گفت: از ابتدای سال ۱۳۹۹ تاکنون پژوهشکده اسلام تمدنی، یک اثر منتشر شده و ۱۶ اثر در مراحل مختلف چاپ، تکمیل مدارک، ویراستاری و ... دارد که یا در حال انتشار ویا در آینده نزدیک در نوبت انتشار پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی قرار خواهند گرفت. این آثار به شرح ذیل می باشد.
🔶گروه هنر و تمدن اسلامی
۱. فرهنگ چندمعنایی؛ روایت دیگری از اسلام- غلامرضا خدیوی(منتشر شد)
۲. بافتارهای کوشش های شیعی در استمرار تمدن اسلامی در دوره مغول- دکتر محمد باغستانی
۳. فلسفه تمدن اسلامی؛ مبانی و مراحل- دکتر سیدعلیرضا واسعی
۴. اندیشه، زندگی و کارنامه ملاحسین واعظ کاشفی- علی اصغر گوهری فخرآباد مکتب های عرفانی حوزه های شیعه؛ بخش دوم(هند و پاکستان)- غلامرضا جلالی
۵. نظریه های زبان شناسی دانشمندان مسلمان- دکتر سیدحسین سیدی
💠جزئیات خبر در لینک زیر
🌐https://b2n.ir/090234
✅برگی از کتاب خشونت اجتماعی از منظر قرآن کریم با رویکرد شبهه پژوهی ص 139-135
🔶نویسنده: علی مدبر
🔶تهیه کننده: پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن کریم
✅شبهه خشونت در رفتار (دعوت و تبلیغ) پیامبر
برخی از مسیحیان با تبلیغ در سطح جهانی، اسلام را « دین شمشیر » معرفی کردهاند؛ چنانکه مؤلفان کتاب فرقان الحق (3) در سوره دروغین « سلام » اسلام را دینی معرفی میکند که با زور شمشیر پیش رفت: « وَ الَّذِینَ اشْتَرَوا الضَّلالَةَ بِالهُدَی وَ أکْرَهُوا عِبَاَدنَا بِالسَّیْفِ لِیَکْفُرُوا بِالحَقِّ وَ یُؤمِنُوا بِالبَاطِلِ أولَئِکَ هُمْ أعْدَاءُ الدِّینِ القَیِّمِ وَ أعْدَاءُ عِبَادِنَا المُؤمِنِینَ :(4) و کسانی که گمراهی را برای خود خریدند و بندگان ما را با شمشیر مجبور کردند که به حق کفر ورزند و به باطل ایمان آورند، اینان دشمنان دین استوار و دشمنان بندگان مؤمن ما هستند ». نویسنده کتاب حُسن الایجاز که خود را « نصیرالدین حسن الظافر » معرفی کرده، نیز میگوید: « مسلمانان دیگران را مجبور کردهاند که بر آیین اسلام گردن نهند. آنان صفحه گیتی را از خون رنگین کرده و بلاهای زیادی به وجود آوردهاند ».(1)
💠این شبهه را در دو سطح اجمالی و تفصیلی و در هر دو سطح از منظر عقلی و نقلی و تاریخی پاسخ میدهیم.
✅پاسخ اجمالی
الف ) بر پایه تحلیل عقلی اصولاً دعوت و تبلیغ نمی تواند با اکراه و اجبار توأم باشد و ایمان که امری قلبی است، اکراهبردار نیست. بر این اساس، دعوت اسلام نیز بر زور و اجبار استوار نبوده و نیست. ب ) از نظر ادله نقلی و آنچه در متن دینی اسلام ( قرآن کریم ) آمده نیز، شیوههای دعوت اسلامی عبارتاند از « حکمت »، « موعظه » و « جدال احسن » و در هیچ آیهای از قرآن کریم سخن از تحمیل عقیده با زور شمشیر نیامده است. ج ) از منظر تاریخی نیز دعوت پیامبر اکرم صلی الله علیه و اله پیراسته از خشونت بود؛ البته اسلام حکم « جهاد فی سبیل الله » دارد و در موارد لزوم از جمله در رفع موانع از تبلیغ و دعوت دینی از شمشیر نیز بهره میگیرد و این کمالی برای اسلام است، نه نقص آن.
✅پاسخ تفصیلی
الف ) منظر عقلی: عقیده که از « اعمال جوانحی » یعنی کارهایی است که با دل و قلب انسان انجام میگیرد، تحمیل پذیر نیست و هیچگاه با فشار و زور نمی توان باور خاصی را برای کسی پدید آورد یا آن را از او گرفت؛ بلکه اگر مقدمات تحقق عقیدهای برای شخص حاصل شده باشد، آن باور برای او حاصل میشود، وگرنه حاصل نمیشود؛ پس با زور، عقیده پدید نمیآید. آنچه تحمیلپذیر است و میتوان آدمیان را به آن واداشت، « اعمال جوارحی » است یعنی کارهایی که با اندامها و جوارح انجام میگیرند؛ مانند گفتن شهادتین ( أشهد أن لا إله إلا الله و أشهد أنّ محمداً رسولالله ) که با آن تنها « اسلام » تحقق مییابد، نه « ایمان »؛ چنانکه در قرآن کریم میان این دو تفاوت روشنی نهاده شده است: « قالَتِ الْأَعْرابُ آمَنَّا قُلْ لَمْ تُؤْمِنُوا وَ لکِنْ قُولُوا أَسْلَمْنا وَ لَمَّا یَدْخُلِ الْإیمانُ فی قُلُوبِکُمْ وَ إِنْ تُطیعُوا اللَّهَ وَ رَسُولَهُ لایَلِتْکُمْ مِنْ أَعْمالِکُمْ شَیْئاً إِنَّ اللَّهَ غَفُورٌ رَحیمٌ :(1) دسته ای از این اعراب بادیه نشین گفتند ایمان آوردیم. ای پیامبر، به آنان بگو شما ایمان نیاورده اید؛ بلکه بگویید اسلام آوردیم. هنوز ایمان در دل های شما راه نیافته است ».
این آیه ضمن پذیرش و اثبات « اسلام » برخی عربهای بیاباننشین، « ایمان » را از آنان نفی میکند و از این نفی و اثبات، فرق میان ایمان و اسلام روشن میشود و آن اینکه ایمان حقیقتی است که در دل قرار دارد و نوعی باور است، ولی اسلام کاری زبانی است و همین که آدمی به توحید و نبوت شهادت زبانی داد، چه شهادتش همراه اعتقاد باشد یا نباشد، « مسلمان » شمرده میشود .(2)
برای مطالعه متن کامل اثر به کتابخوان پژوهان مراجعه نمایید.
http://pajoohaan.ir/document/4743
✅به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ایسکا (پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی) حجه الاسلام و المسلمین دکتر منصور میر احمدی رئیس پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی به مناسبت انتخاب استاد نجف لک زایی ریاست محترم پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی به عنوان نظریه پرداز برجسته در یازدهمین دوره جشنواره فارابی پیامی صادر کرد در متن پیام آمده است:
🔶 استاد محترم حجت الاسلام و المسلمین دکتر نجف لک زایی
انتخاب شایسته جنابعالی به عنوان نظریه پرداز برجسته در یازدهمین دوره جشنواره فارابی را تبریک عرض می کنم.
پژوهشکده علوم واندیشه سیاسی ابتکار خلاقانه جنابعالی را در ارائه نظریه سیاست متعالیه ارج نهاده، مصمم است با استفاده از تجربه گرانسنگ جنابعالی در راستای تقویت و توسعه نظریه پردازی در عرصه مطالعات سیاسی اسلامی، در مسیر کسب مرجعیت علمی در حوزه اندیشه سیاسی اسلام گام های استواری بردارد.
توفیق روز افزونجنابعالی و دیگر همکاران و همراهانپژوهشکده را از درگاه خداوند متعال خواهانم .
منصور میراحمدی
🌐https://eitaa.com/isca24/7743
✅پیام تبریک دکتر ابراهیم علیپور رئیس پژوهشکده فلسفه و کلام به استاد نجف لک زایی
💠سلام علیکم کسب افتخار "نظریه پرداز برجسته " توسط ریاست محترم پژوهشگاه را به جامعه علمی ، دفتر تبلیغات به ویژه پژوهشگاه تبریک عرض نموده و برای معظم له آرزوی مزید توفیقات را داریم
اندیشمند گرانمایه جناب حجت الاسلام والمسلمین آقای دکتر نجف لکزایی ( دامت تاییداته)
بدین وسیله حسن انتخاب جنابعالی از سوی هیئت داوران یازدهمین دوره جشنواره بین المللی فارابی به عنوان«نظریه پرداز برجسته» را به شما و خانواده ی بزرگ اساتید و پژوهشگران علوم انسانی اسلامی تبریک عرض می کنیم. خدای بزرگ را سپاس می گوئیم و دوام توفیقات شما را آرزومندیم.
ایام عزت عالی مستدام باد
دبیر مجمع عالی علوم انسانی اسلامی
عطاء الله رفیعی آتانی
#هادی_وکیلی
#کرونا_ویروس
#پژوهشکده_اخلاق_ومعنویت
#معنویت
✅هادی وکیلی تشریح کرد:نحوه مواجهه برخی جنبشهای نوپدید با کرونا
🔹مدیر گروه پژوهشی حکمت معاصر پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی گفت: جنبشهای نوپدید مواجهههای متفاوتی با کرونا داشتند، اما قاعده مشترک همه تجمعات این گروهها آن بوده که هر وقت تعلیق زودهنگام تجمعات مذهبی اتفاق افتاده، ابتلاء به کووید، کمتر گزارش شده است.
✍️به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ایسکا(پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی ) به نقل از خبرگزاری ایکنا ،هادی وکیلی، عضو هیئت علمی گروه مطالعات تطبیقی عرفان و مدیر گروه پژوهشی حکمت معاصر پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، امروز، ۲۷ مردادماه در نشست علمی «جنبشهای معنوی و کووید۱۹» که به صورت مجازی از سوی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار شد، گفت: ما دینداران انتظار نگفتهای از ادیان قدیم و جدید داریم؛ انتظاراتی که برآمده از احکام معنوی دین شامل بعد نظری و عملی و انتظارات برآمده از آموزههای مدنی دین است.
📒وی افزود: در مورد انتظارات نظری، ادیان قدیم و جدید باید تصویر فیزیکی یا متافیزیکی از حوادثی مانند کرونا ارائه دهند؛ عوام غیرمتخصص و خواص الهیدان باید به لحاظ فیزیکی و متافیزیکی تحلیل خود را ارائه داده و مثلاً بگویند شاید کرونا تقدیر الهی است و خدا خواسته این مسئله رخ دهد و ادیان جدید هم باید این تفسیر را از خدایان خوشان بطلبند.
هادی وکیلی تصریح کرد: همچنین ممکن است این ادیان اعلام کنند که کرونا بر اثر گناه، ظلم و زشتی اعمال و اندیشهها و تعدی به احکام اخلاقی رخ داده است یا اعلام کنند خدا نسبت به آن بیتفاوت است، به خاطر اینکه خواسته بشر را وادار به تسلیم در برابر این موقعیت کند، یا ما را تهذیب یا وادار به خضوع و خشوع کند. حال باید صبوری بورزیم یا خدا و اصل عدالت و مهربانی خدا را زیر سؤال ببریم؟ یا این موقعیت را سازنده و رشددهنده بدانیم؟
💠جزئیات خبر در لینک زیر
🌐https://b2n.ir/062000
✅پیش نشست های مجازی | همایش معنویت های نوظهور، شاخصه هاونقدها
🔶جریان شناسی تحلیلی معنویت پژوهی در ایران
✍️ارائه دهنده: دکتر وحید سهرابی فر
⏰زمان: چهارشنبه 1399/5/29 ساعت 11 الی 13
🌐لینک شرکت در جلسه
https://engage2.shatel.com/b/nct-reh-wfh