💠سلسله نشست های هم اندیشی عدالت اجتماعی
✅نقش سیاستگذاری های پولی در تحقق عدالت اقتصادی
🔷ارائه دهنده : دکتر محمد نعمتی دکتر حسین عیوضلو | دکتر محمد توسلی دکتر مجید رضایی
🔶دبیرعلمے جناب آقای مهدی کریمی
🔶زمان: پنجشنبه 1398/9/14 ساعت 9 الی 12
🔷مکان : قم خیابان معلم پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تالار امام مهدی (عج )
◼️برگزار کننده:مرکز مطالعات اجتماعی و تمدنی و مرکز همکاری های علمی و بین الملل
💠https://eitaa.com/isca24/5942
🔷به همت پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن انجام می شود:
✅نشست «تحلیل تجربه و دستاوردهای نظام جمهوری اسلامی در حوزه تفسیر و ترجمه قرآن و راهکارهای دستیابی به چشم انداز ترسیم شده در بیانیه گام دوم انقلاب»
🔶 نشست «تحلیل تجربه و دستاوردهای نظام جمهوری اسلامی در حوزه تفسیر و ترجمه قرآن و راهکارهای دستیابی به چشم انداز ترسیم شده در بیانیه گام دوم انقلاب» از سلسله هم اندیشی های علمی همایش ملی «بیانیه گام دوم انقلاب و تمدن نوین اسلامی» با حضور حجج اسلام والمسلمین محمدصادق یوسفی مقدم، سیدمحمدحسن جواهری، علی مدبر(اسلامی)، سیدمحمدرضا صفوی، سیدمحمود طیب حسینی، علی اکبر بابایی و سعید بهمنی به عنوان «ارائه دهنده» و دبیری علمی حجت الاسلام والمسلمین عیسی عیسی زاده برگزار می گردد.
🔷زمان: چهارشنبه 13 آذرماه98، ساعت 10 تا 12
🔷مکان: قم، خیابان معلم، پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، تالار امام مهدی(عج)
💠https://eitaa.com/isca24/5943
🔷 کرسی ترویج،عرضه ونقد ایده علمے ،
✅نظریه اختیاری بودن ظهور با رویکرد مثبت دراندیشه حضرت آیت الله العظمی خامنه ای مدظله العالی"
🔶ارائه دهنده : حجت الاسلام والمسلمین دکترحسین الهی نژاد
🔷ناقدان: حجت الاسلام والمسلمین دکتر محمدرضاضمیری و حجت الاسلام والمسلمین عزیزالله حیدری
◾️دبیرعلمی حجت الاسلام والمسلمین علی صدوقی
◾️برگزار کننده: پژوهشکده مهدویت و آینده پژوهی و مرکز همکاری های علمی و بین الملل
🔶زمان: پنج شنبه 1398/9/14 ساعت 10 الی 12
⬅️مکان: قم، خیابان معلم ، مرکز همایش های غدیر، طبقه منفی دو، سالن ۱۸ نفره
🌐https://eitaa.com/isca24/5945
✅برگزاری هم اندیشی «نقد و بررسی سند الگوی پایه اسلامی ایرانی پیشرفت از منظر تاریخی»
🔶این جلسه هم اندیشی روز بیست و هشتم آذرماه سال جاری در دو نوبت صبح و بعد از ظهر و با مشارکت سازمان ها و نهادهای علمی نظیر پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، انجمن ایرانی تاریخ اسلام، دانشگاه الزهراء (س)، دانشگاه تهران و ... در محل سالن همایش دانشگاه باقرالعلوم علیه السلام برگزار خواهد شد.
✅حضور در این هم اندیشی ویژه مدعوان و کسانی است که تا تاریخ 20 آذرماه در سامانه دانشگاه به نشانی www.bouzc.ir ثبت نام کرده باشند.
8.37M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ سیره سیاسی پیامبر اکرم (ص)
💠 نشانههای منافقان
📌 حجتالاسلام نجف لکزایی
📄 در آیات ۲۰۴ و ۲۰۵ سوره مبارکه بقره، خداوند نشانههایی از منافقان را ذکر میکند:
«و از مردم كسى است كه گفتارش درباره زندگى دنيا، مايه اعجاب تو مىشود و خداوند را بر آنچه در دل (پنهان) دارد گواه مىگيرد (درحالیکه) او سرسختترين دشمنان است. و هرگاه به قدرت و حكومت رسد براى فساد در زمين و نابودى زراعتها و نسل كوشش مىكند و خداوند فساد را دوست ندارد».
در آيه ۲۰۴، گفتار به ظاهر نيكوى منافقان مطرح میشود و در آيه ۲۰۵ رفتار مفسدانه آنان بيان میگردد. بنابراین آیات، اگر منافقین به حکومت برسند و ولایت مردم را به دست گیرند، به خاطر هوا و هوسهای درونى خود و ناآگاهىهایشان از سویی و همچنین به خاطر فشارهاى بيرونى از سوی دیگر، همه سرمایههای جامعه و کشور را فداى بقای خود مىكنند؛ سبب نابودى محیطزیست، اقتصاد و نسل جوان مىشوند و نظام خانواده را به نابودی و تباهی میکشانند.
📺 برنامه قرار، کاری از شبکه چهار سیما
🗓 ۲۲ آبان ۹۸
💠به همت مرکز مطالعات اجتماعی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار شد:
✅نشست هماندیشی نقش سیاستگذاریهای پولی در تحقق عدالت اقتصادی
پنج شنبه 1398/9/14
♈️با حضور اساتید ارجمند: حسین عیوضلو(دانشگاه امام صادق علیه السلام)، مجید رضایی(دانشگاه مفید)، محمد نعمتی(دانشگاه امام صادق علیه السلام) و محمد اسماعیل توسلی(دانشگاه علامه طباطبایی ره)
دبیر علمی: مهدی کریمی
🔵در این جلسه بر عنصر خلق پول به مثابه یکی از پدیدههایی که منتهی به نابرابری در دو حوزه ثروت و درآمد میشود تأکید شد. دولت و نیز بانکها به عنوان دو نهاد رسمی مهمترین نقش را در خلق نقدینگی ایفاء میکنند. از سویی دولت برای برطرف ساختن کسری بودجه و وظایف گستردهای که در حوزه خدمات اجتماعی و اقتصادی و در کلّ عموم وظایفی که درجامعه بر عهده دارد ناچار از خلق پول است و از سوی دیگر عدم وجود سیستم بازتوزیع مناسب برای نقدینگی ایجاد شده و استفاده حداکثری و نابرابری اقشار ثروتمند سبب ایجاد و تشدید نابرابریها میگردد. از سوی دیگر بانکها و به ویژه بانکهای خصوصی با نقش آفرینی در حوزه پولی و خلق نقدینگی به ویژه خلق پول از هیچ و یا خلق پول از ذخیره جزئی سبب خلق پول به صورت سیستماتیک میگردند.
✳️میان اساتید حاضر در جلسه در خصوص توانایی بانکها در خلق پول از هیچ اختلاف نظر وجود داشت اما همه بر وجود میزان بسیار زیاد خلق پول و ایجاد نقدینگی گسترده و تأثیر بیچون و چرای آن بر گسترش بیعدالتی و دامن زدن به نابرابریهای اقتصادی تأکید کردند.
♈️فروش نفت و سود سرشار حاصل از آن خود منشأ خلق پول است که بدون توجه به آن نمیتوان نقدینگی موجود را تبیین کرد. کهنگی مجموعه قوانین مالی-بانکی که نسخه ابتدایی آن در سال 1351 تدوین شد و پس از انقلاب با اندک ملاحظاتی مورد قبول واقع گردید نقش مهمی در عدم سیاستهای شفاف و به روز در حوزه بانکی و عدم قانونمندی شفاف منتهی به عدم شفافیت و دسترسی نابرابر به منابع مالی میگردد.
❎ بر این اساس لازم است با بازنگری مؤثر ساختار جدیدی برای نظام پولی و بانکی طراحی شود که علاوه بر جلوگیری از خلق نقدینگی به صورت کنونی، با تحقق عدالت اقتصادی به کاهش نابرابریها کمک شود.
♈️نقش مالیات در جلوگیری از خلق نقدینگی در این جلسه مورد توجه قرار گرفت به گونهای که دولت میتواند با در اختیار داشتن سیستم مالیاتی شفاف از خلق نقدینگی برای کاهش کسری بودجه خودداری کند. مدیریت خلق نقدینگی در صورت ناچاری از تحقق آن مسألهای است که میتواند به کاهش بیعدالتی بینجامد به گونهای که به این پرسش پاسخی مناسب بدهیم نقدینگی خلق شده در اختیار چه کسانی باید قرار بگیرد؟
▶️نهایت آنکه از آنجا که نظام پولی واسطهای میان بخش واقعی اقتصاد و نظام مبادلات است، فساد و عدم کارایی آن به ناکارآمدی کلّ سیستم اقتصادی و نابرابریهای گسترده منجر میشود. تأثیر سیاستهای پولی بر مسأله عدالت اقتصادی و کاهش نابرابری و تأثیرپذیری نظام پولی از حوزههای گوناگونی مانند نفت، دولت، بانکها، نظام مالیاتی، قوانین و رویکردها و از همه مهمتر نظام توزیعی مبتنی بر حکمرانی عادلانه پول در این جلسه مورد توجه قرار گرفت.
نشست علمی «ظرفیت قواعد فقه در روابط بینالملل» جلسه دوم
http://m.aparat.com/v/j6xGI
💠شاکرنژاد بیان کرد:
🔶موجسواری عرفانهای نوظهور با جریانهای اجتماعی/ در ارائه آمار افراط نکنیم
🔷عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با بیان اینکه عملکرد برخی از مدعیان دینداری و آسیبهای اجتماعی از عوامل مهم گرایش به عرفانهای نوظهور است، گفت: جریانات فرهنگی مرز نمیشناسند و سوار بر انواع کالاهای فرهنگی، محملها، محفلها و جریانات اجتماعی میشوند و حرکت میکنند؛ از این رو شناخت آنها گاهی اوقات بسیار دشوار میشود و نیازمند کار تحقیقاتی است.
🔷احمد شاکرنژاد، عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، در گفتوگو با ایکنا با بیان اینکه معنویتهای نوظهور در قالب فرقههای دینی و معنوی یا محصولات و خدمات فرهنگی و آموزشی بروز و ظهور مییابند، اظهار کرد: شناخت دقیقی در مورد حجم و عمق معنویتهای نوظهور در ایران در دست نیست؛ تحقیق تجربی چندانی در این باره صورت نگرفته است؛ لذا آمار مشخصی هم مبنی بر اینکه مثلاً در ۱۲ هزار باشگاه ورزشی که یوگا آموزش داده میشود، چه چیزی، در چه سطحی و با چه هدفی ترویج میشود، نداریم.
🔶شاکرنژاد با بیان اینکه معنویتهای نوظهور به لحاظ کمی و کیفی در مقایسه با معنویت متأثر از انقلاب اسلامی که در این دوره چهل ساله ترویج شده ناچیز است، افزود: با توجه به حساسیتی که در این عرصه وجود دارد نیاز به مطالعات بیشتری داریم تا مرزها، چالشها و فرصتهای فرارو در عرصه معنویتگرایی بهتر تبیین شود.
💠ادامه این مصاحبه خبری از لینک زیر مطالعه کنید.
🌐https://b2n.ir/isca_shakernejad