کمیسیون اول : اهل بیت (ع) و مغرب اسلامی
مدیر کمیسون: حجتالاسلام والمسلمین دکتر حمیدرضا مطهری
مقالات ارائه شده:
۱. نقش عالمان مغرب اسلامی در تبیین فضیلت پیامبراکرم(ص) / حجتالاسلام والمسلمین علی احمدی
۲. برسی تاثیر حضور اهل بیت در تحولات مغرب اسلامی / دکترمحمدعلی چلونگر
۴. نقش حج و حرمین در جنبش های مهدوی مغرب اسلامی؛ بررسی موردی محمد احمد سودانی / حجتالاسلام والمسلمین دکتر حامد قرائتی
مکان: داخل سالن اصلی همایش طبقه ۸
حضور مجازی:
https://online.amoozeshbeseh.ir/kf۸/
کمیسیون دوم : حج گزاری در مغرب اسلامی
مدیر: حجتالاسلام والمسلمین دکتر رکنالدینی
مقالات ارائه شده:
۱. چالش های داخلی و خارجی حج مغرب اسلامی / دکتر سید محمود سامانی/حضوری
۲. اهمية الحج و الحرمين من وجهة نظر مسلمي المغرب الاسلامي / ابتسام عوده/ آنلاین
۳. مقایسه تطبیقی حج گزاری فاطمیان مصر و مغرب / حجتالاسلام والمسلمین دکتر موسوی/حضوری
۴. حج گزاری مغرب (مراکش) / حجتالاسلام والمسلمین دکتر محمدسعیدنجاتی/حضوری
۵. حج سنوسی / آقای رضا تقی زاده/حضوری
محل برگزاری: داخل اتاق ۷۰۵ طبقه ۷
حضور مجازی:
https://online.amoozeshbeseh.ir/kf۷/
کمیسیون سوم: افراطگرایی و مقابله با آن در مغرب اسلامی
مدیر: دکتر علیاکبر ضیایی
مقالات ارائه شده:
۱. نقش عالمان و فرهيختگان تونس در مقابله با افراط گرايي / حجتالاسلام والمسلمین غلامرضا رضایی/حضوری
۲. تعظيم قبور اولياء از منظر فقهاي مغرب اسلامي: با تأکيد بر نقد ديدگاههاي ابوسفيان باحُّو سلاوي / حجتالاسلام والمسلمین دکترحمید موذنی/ مجازی
۳. کیفیت تعظیم شعائر و عناصر دخیل در مشروعیت آناز منظر فقهای امامیه و مغرب / حجتالاسلام والمسلمین محمدسعید مؤذنی/حضوری
محل برگزاری: طبقه ۵، اتاق ۵۱۵
شرکت مجازی:
https://online.amoozeshbeseh.ir/kf۵/
همایش بین المللی «جاودانگی نفس در اسلام ومسیحیت»پنل (6): «باور به تناسخ»
رئیس پنل: دکتر حسن عبدی
دبیر پنل: دکتر اصغر رمضانی
قم، پردیسان، دانشگاه باقرالعلوم (ع)؛ سالن پژوهشکدۀ علوم و اندیشۀ سیاسی
زمان: پنجشنبه 14/12/99 صبح: 8 تا 11
بررسی تطبیقی جاودانگی تناسخی نفس در اسلام ومسیحیتمحمدتقی یوسفی ساعت 8 تا 8:45
بررسی ابعاد مختلف تناسخ در فلسفه اشراق محسن حبیبی ساعت 8:45 الی 9:30
تناسخ ملکوتی دنیوی و اخروی در فلسفه اسلامی یاسر حسینپور ساعت 9:30 الی 10:15
بررسی مهمترین دلایل تجربی اثبات تناسخ حمید فلاحتی ساعت 10:15 الی 11
http://dte.bz/soul01
#معرفی_کانال_اعضای_هیات_علمی
#علیرضا_اسعدی
✅معرفی کانال صهبای خرد،جستارهایی در فلسفه و کلام اسلامی
⬅️موضوع،جستارهایی در فلسفه و کلام اسلامی،معارف عقلی قرآن،نقد مطالعات قرآنی خاورشناسان
👤مدیر کانال: دکتر علیرضا اسعدی عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی،نویسنده و پژوهشگر
🔷ایشان دارای آثار علمی و پژوهشی متعددی است که در ابتدای کانال به معرفی آن ها پرداخته شده است و در این فرسته می توان به سه اثر ارزنده ایشان در موضوع معرفی متکلمان شیعه به نام های سید رضی،سید مرتضی و هشام بن حکم اشاره کرد.
⬅️کانال صهبای خرد به علاقه مندان به مباحث کلامی،فلسفی و عرفانی پیشنهاد می شود.
♦️تمامی مطالب کانال به قلم خود ایشان می باشد که دارای قلمی،سلیس و روان هستند و مخاطب آن طلاب و دانشجویان می باشند و با خواندن مطالب آن به غنای معرفتی آن ها کمک می کند.
در این کانال از مطالب کپی پیست که در عصر ما رواج فراوان دارد خبری نیست.
⬅️مزایای کانال
افزون بر مطالب فوق یکی از مزایای کانال رعایت برخی از استاندارهای نگارش در فضای مجازی مانند هشتگ گذاری است که باعث دسته بندی مطالب و تسهیل در دسترسی به مطالب می باشد.
🔷هم چنین مدیریت کانال اهتمام خوبی در بروز رسانی مطالب کانال دارد و مخاطبان را بیش از حد معمول منتظر نگه نمی دارد.
✅در این کانال متاسفانه پل ارتباطی بین مدیر و کاربران وجود ندارد که امیدواریم مدیریت محترم کانال برای آن چاره اندیشی کنند تا علاقه مندان بتوانند سوالات خود را از ایشان بپرسند.
🔷لطفا برای وارد شدن به کانال صهبای لینک زیر را کلیک کنید.
🌐https://eitaa.com/asaadi99
هدایت شده از پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
پژوهشکده اخلاق و معنویت ذیل پروژه مشق اخلاق برگزار می کند:کارگاه مسئله شناسی معنویت پژوهی
✅پژوهشکدۀ اخلاق و معنویت، به مدت سه روز کارگاه مسئله شناسی معنویت پژوهی را در اسفند ماه برگزار می کند.
⬅️پژوهشکدۀ اخلاق و معنویت با همکاری میز توانمندسازی علوم اسلامی، ذیل پروژۀ مشق اخلاق، به مدت سه روز کارگاه «مسئلهشناسی معنویتپژوهی» را با هدف ارائۀ ایدههای پیشنهادی برای نگارش مقالات علمی پژوهشی و پایاننامه در حوزۀ معنویت برگزار میکند.
⬅️در این کارگاه سه روزه که در روزهای ۱۶ ، ۱۷ و ۱۸اسفند و بهصورت مجازی برگزار میشود، سه تن از اساتید حوزه و دانشگاه به ارائۀ ایدههای پیشنهادی برای نگارش مقالات علمی پژوهشی و پایاننامه در حوزۀ معنویت خواهند پرداخت.
💠جزئیات خبر در لینک زیر
🌐http://dte.bz/6XMno
✅در نشست «نقش اسلام در تمدن نوین» تبیین شد:
❎چرا نخبگان خوانش تمدنی از تجربه جمهوری اسلامی ارائه نکردهاند
⬅️در نشست «نقش اسلام در تمدن نوین» مطرح شد که درباره امتداد تمدنی جمهوری اسلامی ایران میتوان کار نظری انجام داد، مثلاً درباره وزن تمدنی ولایت فقیه و حکومت اسلامی به تفکر بپردازیم، اما مهمتر از آن تجربهای است که جمهوری اسلامی از خود برجای گذاشته و خوانش تمدنی از آن ارائه نشده است؛ چراکه نخبگان ما موضوع تمدنسازی را بحثی سیاسی میدانند و ورودی به آن نداشتند.
⬅️به گزارش ایکنا، نشست «نقش اسلام در تمدن نوین» صبح امروز، پنجشنبه، ۱۴ اسفندماه، با حضور حجج اسلام داود کمیجانی، رئیس مرکز شیعهشناسی امام هادی(ع)؛ سیدمحمد هاشمی، رئیس دفتر نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه خوارزمی؛ حبیبالله بابایی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و موسی نجفی، استاد فلسفه سیاسی و رئیس پژوهشکده اندیشه سیاسی و تمدن اسلامی، برگزار شد.
❎حجتالاسلام والمسلمین حبیبالله بابایی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، در این همایش به بیان نکاتی درباره نقش جمعیت در تمدن نوین اسلامی پرداخت و اظهار کرد: مسلماً جمعیت در تمدن اهمیت زیادی دارد اما باید توجه داشته باشیم که گاهی اوقات صحبت از جمعیتی میکنیم که در قلمرو اعتبار تمدنی شما قرار میگیرند. الان ممکن است ایران مشکل جمعیتی داشته باشد اما کسانیکه در مدل ایران انقلابی فکر میکنند جزیی از حوزه تمدنی ما به حساب میآیند که ممکن است در آمریکا، آفریقا، شرق آسیای یا جای دیگر باشند. مسئله دیگر این است که باید به کیفیت جمعیت و افراد رشد یافته در آن نیز فکر کنیم.
⬅️وی افزود: امروزه کشورهایی بعضاً کوچک مدعی تمدن هستند اما در همه جای دنیا نفوذ کیفی دارند که این حضورها میتواند یک موج تمدنی ایجاد کرده و مرام آنها را به آستانه تمدنی برساند. از منظر قرآنی در حوزه جمعیت هر مقدار انسان-امتها در قلمرو یک تمدن رشد داشته باشند گاهی با افراد اندکی همانند حضرت امام خمینی(ره) میتوانیم تحولی در جهان ایجاد کنیم.
حجتالاسلام بابایی تصریح کرد: معتقدم درباره امتداد تمدنی جمهوری اسلامی ایران میتوانیم یک کار نظری انجام دهیم و مثلاً درباره وزن تمدنی ولایت فقیه و حکومت اسلامی به تفکر بپردازیم اما مهمتر تجربهای است که جمهوری اسلامی ایران از خود برجای گذاشته ولی از آن خوانش تمدنی نشده است چراکه نخبگان ما موضوع تمدنسازی را بحثی سیاسی میدانند لذا ورودی به آن نداشتهاند
✅رئيس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی:
⬅️ضرورت نگاه راهبردی در حج / حج بهترین راه رسیدن به تمدن نوین اسلامی است
⬅️رئيس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی يکي از بهترين راههای رسيدن به تمدن نوين اسلامی را حج دانست و گفت: لازمه استفاده از ظرفيت حج، داشتن رويکرد و نگاه راهبردی نسبت به آن است.
⬅️به گزارش ایکنا از قم، حجتالاسلام والمسلمین نجف لک زایی، رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی امروز ۱۴ اسفندماه در همایش بینالمللی «مغرب اسلامی حج و حرمین شریفین» که در قم برگزار شد، با اشاره به آيه شريفه «هُوَ الَّذِي أَرْسَلَ رَسُولَهُ بِالْهُدَى وَدِينِ الْحَقِّ لِيُظْهِرَهُ عَلَى الدِّينِ كُلِّهِ وَكَفَى بِاللَّهِ شَهِيدًا؛ اوست كسى كه پيامبر خود را به [قصد] هدايت با آيين درست روانه ساخت تا آن را بر تمام اديان پيروز گرداند و گواه بودن خدا كفايت مىكند» يکی از راهکارهای دينی برای تحقق اين وعده الهی را حج دانست و افزود: لازمه استفاده از ظرفيت حج، داشتن رويکرد و نگاه راهبردی نسبت به آن است و اگر رويکرد راهبردی را در نظر بگيريم بايد به ابعاد مختلف آن بپردازيم.
💠لک زايی ضمن اشاره به توصيه مقام معظم رهبري در بيانيه گام دوم انقلاب مبنی بر تحقق تمدن نوين اسلامی، بيان کرد: يکی از بهترين راههای رسيدن به تمدن نوين اسلامی، حج است. اگر رويکرد حج راهبردی شود، بايد نسبت به زيرساختها و ساختار حج کنونی و حج مطلوب و الگوهای اجرايی متنوع در کشورهای مختلف در اين زمينه توجه کنيم.
✅لک زایی با اشاره به اينکه يکی از دانشهای کاربردی در حج دانش تاريخی است، بیان کرد: همايشهای حج و حرمين شريفين بايد ساختار ميان رشتهای و چندرشتهای داشته باشد تا به کمک آنها بتوان به يک رويکرد راهبردی در زمينه حج رسيد و ايدههای نو و تازه در اين عرصه را در اختيار مسئولان ذيربط بگذاريم.
💠وي با اشاره به اينکه در قرآن کريم از رسول گرامی اسلام(ص) و حضرت ابراهيم(ع) با تعبير اسوه ياد شده است، گفت: حضرت ابراهيم(ع) پس از بنای کعبه از خداوند متعال میخواهد تا دلهای مردمان، همه به اين جذب شود و لذا تلاش ما بايد بر اين باشد که با تکيه بر حج ابراهيمی و رسيدن به اين امر، در اين زمينه قدم برداريم و در همين راستا بايد از پژوهشگران کشورهای مختلف و راهکارها و پيشنهادات آنها بهرهمند شد.