🏴 انا لله و انا الیه راجعون
🏴 رحلت مرجع عالیقدر شیعه حضرت آیت الله العظمی حاج شیخ لطف الله صافی گلپایگانی را به محضر مبارک حضرت ولیعصر عجل الله تعالی فرجه الشریف، مقام معظم رهبری دام ظله، مراجع، اساتید، طلاب و عموم شیعیان و بخصوص به بیت شریف آن عالم ربانی تسلیت عرض می کنیم.
🔰پژوهشکده اخلاق و معنویت
@isca_ethics
♨️ وزیر آموزش و پرورش طی حکمی «حجت الاسلام و المسلمین دکتر علی لطیفی» عضو شورای پژوهشی پژوهشکده اخلاق و معنویت را به سمت «رئیس سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی» منصوب کرد.
🔸 این انتصاب شایسته را به استاد گرامی تبریک عرض کرده و برای ایشان توفیقات روزافزون را در این عرصه از خدای متعال خواستاریم.
@isca_ethics
28.75M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎤 مصاحبه با
حجت الاسلام و المسلمین دکتر محمدجواد رودگر
عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
🔺با موضوع:
#معنویت_اسلامی
@isca_ethics
♨️ ارجاعات درونمتنی؛ آری یا نه !
🔸 هیئت رئیسۀ پژوهشکده اخلاق و معنویت، روز سهشنبه 12 بهمن 1400 با رؤسای ادارۀ نشر، فناوری اطلاعات و گروه برنامهریزی و ارزیابی پژوهشی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی جلسۀ هماندیشی و همافزایی برگزار کردند.
در این جلسه مدیران گروههای اخلاق، تربیت، معنویت و رئیس دفتر پژوهش از پژوهشکده اخلاق و آقایان: دکتر محمدباقر انصاری (رئیس انتشارات پژوهشگاه)، صالحی امیری (رئیس گروه برنامهریزی و ارزیابی پژوهشی)، متینفر (رئیس ادارۀ فناوری اطلاعات پژوهشگاه) و سیدمحمد کاظمی (عضو هیئت علمی گروه مطالعات فرهنگی) حضور داشتند و دربارۀ ضرورت و شیوۀ ارجاعدهیِ آثار پژوهشی به شکل ارجاعات درونمتنی، به تفصیل به بحث و تبادل نظر پرداختند.
🔸 در این جلسه که به شکل حضوری و مجازی برگزار شد، اعضای شرکتکننده به بیان نظرات و دیدگاههای خود در این باره پرداختند و در نهایت پیشنهاد شد که ارجاعات درونمتنی برای آثار پژوهشی، به تشخیص شورای پژوهشی پژوهشکده مجاز شناخته شود و پژوهشکدهها مختار باشند که به تشخیص شورای پژوهشی، یکی از دو شیوه را انتخاب کنند. همچنین مقرر شد برای شیوۀ ارجاع درونمتنی، استاندارد مشخصی از سوی ادارۀ نشر پژوهشگاه تهیه و به پژوهشکدهها ابلاغ گردد.
@isca_ethics
🔰 #کرسی_ترویجی
مقایسه متعلق ایمان در معنویت گرایی جدید با معنویت اسلامی
🔺ذیل دومین همایش ملی "معنویت های نوظهور و معنویت اسلامی"
🔸 ارائه دهنده:
دکتر احمد شاکرنژاد
عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
🔸ناقدان:
دکتر وحید سهرابی فر
عضو هیئت علمی دانشگاه ادیان و مذاهب
حجت الاسلام دکتر مسلم گریوانی
مدرس، نویسنده و پژوهشگر
🔸 دبیر علمی:
جناب آقای حسن لاهوتیان
⏰ سه شنبه۱۴۰۰/۱۱/۱۹ - ساعت ۱۰ تا ۱۲
🌐 لینک شرکت در جلسه:
http://dte.bz/ethicsconf
@isca_ethics
🔰 سیزدهمین پیش نشست کنفرانس بین المللی #الهیات_عملی
🔺با موضوع: الهیات عملی در مسیحیت و نسبت آن با الهیات معنوی
👤دکتر احمد شاکرنژاد
استادیار پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
(ریاست پژوهشکده اخلاق و معنویت)
👤دکتر انسیه قنادزاده
دکتری ادیان تطبیقی از دانشگاه ادیان و مذاهب
⏰ پنج شنبه۱۴۰۰/۱۱/۲۱ - ساعت ۱۰ تا ۱۲
🌐 لینک جلسه:
http://vc.isu.ac.ir/ch/isu-practicaltheology
@isca_ethics
♨️ پروانه انتشار دوفصلنامه علمی ـ تخصصی اسلام و مطالعات معنویت صادر شد.
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با پیگیریهای اداره نشریات، پروانه انتشار دوفصلنامه علمی ـ تخصصی «اسلام و مطالعات معنویت» وابسته به پژوهشکده اخلاق و معنویت صادر شد.
🔸 در این پروانه که از طرف جناب آقای دکتر فرشاد مهدیپور معاون محترم مطبوعاتی و اطلاعرسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صادر شده است، آمده:
به موجب ماده 13 قانون مطبوعات مصوب 28/12/1364 مجلس شورای اسلامی، پروانه انتشار رسانه غیربرخط اسلام و مطالعات معنویت در زمینه ادیان و مذاهب (تخصصی) به زبان فارسی و انگلیسی و ترتیب انتشار دوفصلنامه به نام پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در تاریخ 27/10/1400 به شماره ثبت 91294 صادر میگردد.
امید است با رعایت قانون مطبوعات در تحقق رسالت فرهنگی و مطبوعاتی خویش موفق باشید.
🔻لازم به ذکر است سامانه نشریه اسلام و مطالعات معنویت به آدرس (jsr.isca.ac.ir) آماده دریافت مقالات علمی ـ پژوهشی اساتید دانشگاه، طلاب و دانشجویان دکترا در رشتههای اخلاق ـ معنویتپژوهی و عرفان میباشد.
@isca_ethics
♨️ کرسی ترویجی "مقایسه متعلق ایمان در معنویت گرایی جدید با معنویت اسلامی" برگزار شد.
🔸 پژوهشکدۀ اخلاق و معنویت، با مشارکت مرکز همکاریهای علمی و بینالمللِ پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و شورای عالی انقلاب فرهنگی، ذیل همایش ملی معنویت های نوظهور و معنویت اسلامی، کرسی ترویجی مقایسه متعلق ایمان در معنویت گرایی جدید با معنویت اسلامی را در روز سهشنبه بهمن ۱۴۰۰ با ارائۀ آقای دکتر احمد شاکرنژاد عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و رئیس پژوهشکده اخلاق و معنویت برگزار کرد.
🔸 در این کرسی ترویجی که از ساعت 10 الی 12 برگزار شد، آقایان: دکتر وحید سهرابیفر، عضو هیئت علمی دانشگاه ادیان و مذاهب و حجتالاسلام دکتر مسلم گریوانی، مدرس، نویسنده و پژوهشگر به عنوان ناقد حضور داشتند.
🔸 دبیر علمی این کرسی ترویجی، آقای حسن لاهوتیان بود و جلسه یادشده در سالن شهید سردار حاج قاسم سلیمانی، واقع در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی پردیسان به صورت مجازی و حضوری برگزار شد.
📌 گزارش اجمالی
این کرسی در ذیل می آید.
@isca_ethics
📝 #گزارش_اجمالی
کرسی ترویجی "مقایسه متعلق ایمان در معنویت گرایی جدید با معنویت اسلامی"
🔹در این جلسه ابتدا دکتر احمد شاکرنژاد، با بیان تاریخچهای از ظهور جنبش عصر جدید و چگونگی توسعه مفاهیم برآمدۀ از آن در سطح جامعه، به بررسی این سوال پرداخت که آیا این مفاهیم هم به لحاظ لفظی و مفهومی معادلی در سنت اسلامی پیدا میکنند یا خیر؟
وی با محور قراردادن مفهوم خودایمانی و گزارههایی چون «به خودت ایمان بیاور»، چهار تفسیر از آن را مطرح کرد که عبارت بودند از: (1) ایمان به تواناییهای خود (2) امیدبخشی به خود (3) بازسازی ایمان و عقاید خود (4) ایمان به خود الوهی.
رئیس پژوهشکده اخلاق و معنویت افزود: از میان این چهار تفسیر، سه مورد اول از نظر اسلامی پذیرفته شده و یا لااقل قابل توجیه است؛ هرچند در متون دینی هنگام اشاره به این موارد هیچ گاه از واژه ایمان استفاده نشده است. در ادامه ایشان با تمرکز بر تفسیر چهارم، معادلهای احتمالی آن در ادبیات اسلامی را «طعم ایمان»، «روح ایمان»، «ایمان انفعالی» و «معرفت نفس» دانست اما افزود که هیچ یک از این واژگان معنای خودایمانی مورد نظر در معنویتهای عصر جدید را افاده نمیکنند.
🔹دکتر سهرابیفر به عنوان ناقد ضمن بیان اهمیت موضوع این کرسی و لزوم عدم التقاط میان ادبیات معنویت عصر جدید و معنویت اسلامی، اصل مدعای دکتر شاکرنژاد را قابل قبول و صورتبندی کنونی معنویت اسلامی را نیازمند بازخوانی متناسب با نیازهای انسان معاصر دانست و تاکید کرد: در موضوع بحث دکتر شاکرنژاد میتوان مفاهیمی چون تحقق خویشتن و فنا را نیز از منظر اسلامی وارد کرد.
🔹حجت الاسلام دکتر گریوانی نیز به عنوان ناقد دوم جایگاه انسان و توجه به "خود" در نظام معرفتی اسلامی را مسئلهای جذاب و بهروز دانست و نکاتی جهت تسهیل مسیر پژوهش در این موضوع متذکر شدند؛ از جمله: تفکیک میان خودالوهیتی در متون دینی و متون عرفانی، تفکیک میان «ایمان به نفس» و «دعوت به نفس به مثابۀ راه نه راهرو»، توجه به طریق محبت و به ویژه آثار مولانا و شمس در میان متون عرفانی و ... .
🔹در ادامه این کرسی ترویجی دکتر شاکرنژاد به موارد و ابهامات پاسخ داد و این جلسه با پرسش و پاسخ شرکتکنندگان مجازی ادامه یافت.
@isca_ethics
کرسی دکتر شاکرنژاد1.mp3
36.15M
🎙 صوت #Part1
کرسی ترویجی گروه اسلام و مطالعات معنویت
🔰با عنوان:
مقایسه متعلق ایمان در معنویت عصر جدید و معنویت اسلامی
🔺ارائه کننده: دکتر احمد شاکرنژاد
🔻ناقدین: دکتر وحید سهرابی فر و حجت الاسلام دکتر مسلم گریوانی
@isca_ethics
کرسی دکتر شاکرنژاد2.mp3
36.28M
🎙 صوت #Part2
کرسی ترویجی گروه اسلام و مطالعات معنویت
🔰با عنوان:
مقایسه متعلق ایمان در معنویت عصر جدید و معنویت اسلامی
🔺ارائه کننده: دکتر احمد شاکرنژاد
🔻ناقدین: دکتر وحید سهرابی فر و حجت الاسلام دکتر مسلم گریوانی
@isca_ethics
🔰
`ششمین نشست از سلسله نشست های #اخلاق_مددکاری_اجتماعی` 🔻مسائل و چالش های اخلاقی در تجربیات میدانی مددکاری اجتماعی🔺 👤 ارائه دهنده: استاد مصطفی جانقلی (تسهیلگر اجتماعی و مدرس اخلاق حرفه ای) 👤دبیر علمی: دکتر مهدی فصیحی 🗓 شنبه ۲۳ بهمن ماه 🕰 ساعت ۱۴ الی ۱۶ 🌐 لینک شرکت در جلسه: http://dte.bz/ethicsconf @isca_ethics