♨️ کرسی ترویجی "مقایسه متعلق ایمان در معنویت گرایی جدید با معنویت اسلامی" برگزار شد.
🔸 پژوهشکدۀ اخلاق و معنویت، با مشارکت مرکز همکاریهای علمی و بینالمللِ پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و شورای عالی انقلاب فرهنگی، ذیل همایش ملی معنویت های نوظهور و معنویت اسلامی، کرسی ترویجی مقایسه متعلق ایمان در معنویت گرایی جدید با معنویت اسلامی را در روز سهشنبه بهمن ۱۴۰۰ با ارائۀ آقای دکتر احمد شاکرنژاد عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و رئیس پژوهشکده اخلاق و معنویت برگزار کرد.
🔸 در این کرسی ترویجی که از ساعت 10 الی 12 برگزار شد، آقایان: دکتر وحید سهرابیفر، عضو هیئت علمی دانشگاه ادیان و مذاهب و حجتالاسلام دکتر مسلم گریوانی، مدرس، نویسنده و پژوهشگر به عنوان ناقد حضور داشتند.
🔸 دبیر علمی این کرسی ترویجی، آقای حسن لاهوتیان بود و جلسه یادشده در سالن شهید سردار حاج قاسم سلیمانی، واقع در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی پردیسان به صورت مجازی و حضوری برگزار شد.
📌 گزارش اجمالی
این کرسی در ذیل می آید.
@isca_ethics
📝 #گزارش_اجمالی
کرسی ترویجی "مقایسه متعلق ایمان در معنویت گرایی جدید با معنویت اسلامی"
🔹در این جلسه ابتدا دکتر احمد شاکرنژاد، با بیان تاریخچهای از ظهور جنبش عصر جدید و چگونگی توسعه مفاهیم برآمدۀ از آن در سطح جامعه، به بررسی این سوال پرداخت که آیا این مفاهیم هم به لحاظ لفظی و مفهومی معادلی در سنت اسلامی پیدا میکنند یا خیر؟
وی با محور قراردادن مفهوم خودایمانی و گزارههایی چون «به خودت ایمان بیاور»، چهار تفسیر از آن را مطرح کرد که عبارت بودند از: (1) ایمان به تواناییهای خود (2) امیدبخشی به خود (3) بازسازی ایمان و عقاید خود (4) ایمان به خود الوهی.
رئیس پژوهشکده اخلاق و معنویت افزود: از میان این چهار تفسیر، سه مورد اول از نظر اسلامی پذیرفته شده و یا لااقل قابل توجیه است؛ هرچند در متون دینی هنگام اشاره به این موارد هیچ گاه از واژه ایمان استفاده نشده است. در ادامه ایشان با تمرکز بر تفسیر چهارم، معادلهای احتمالی آن در ادبیات اسلامی را «طعم ایمان»، «روح ایمان»، «ایمان انفعالی» و «معرفت نفس» دانست اما افزود که هیچ یک از این واژگان معنای خودایمانی مورد نظر در معنویتهای عصر جدید را افاده نمیکنند.
🔹دکتر سهرابیفر به عنوان ناقد ضمن بیان اهمیت موضوع این کرسی و لزوم عدم التقاط میان ادبیات معنویت عصر جدید و معنویت اسلامی، اصل مدعای دکتر شاکرنژاد را قابل قبول و صورتبندی کنونی معنویت اسلامی را نیازمند بازخوانی متناسب با نیازهای انسان معاصر دانست و تاکید کرد: در موضوع بحث دکتر شاکرنژاد میتوان مفاهیمی چون تحقق خویشتن و فنا را نیز از منظر اسلامی وارد کرد.
🔹حجت الاسلام دکتر گریوانی نیز به عنوان ناقد دوم جایگاه انسان و توجه به "خود" در نظام معرفتی اسلامی را مسئلهای جذاب و بهروز دانست و نکاتی جهت تسهیل مسیر پژوهش در این موضوع متذکر شدند؛ از جمله: تفکیک میان خودالوهیتی در متون دینی و متون عرفانی، تفکیک میان «ایمان به نفس» و «دعوت به نفس به مثابۀ راه نه راهرو»، توجه به طریق محبت و به ویژه آثار مولانا و شمس در میان متون عرفانی و ... .
🔹در ادامه این کرسی ترویجی دکتر شاکرنژاد به موارد و ابهامات پاسخ داد و این جلسه با پرسش و پاسخ شرکتکنندگان مجازی ادامه یافت.
@isca_ethics
کرسی دکتر شاکرنژاد1.mp3
36.15M
🎙 صوت #Part1
کرسی ترویجی گروه اسلام و مطالعات معنویت
🔰با عنوان:
مقایسه متعلق ایمان در معنویت عصر جدید و معنویت اسلامی
🔺ارائه کننده: دکتر احمد شاکرنژاد
🔻ناقدین: دکتر وحید سهرابی فر و حجت الاسلام دکتر مسلم گریوانی
@isca_ethics
کرسی دکتر شاکرنژاد2.mp3
36.28M
🎙 صوت #Part2
کرسی ترویجی گروه اسلام و مطالعات معنویت
🔰با عنوان:
مقایسه متعلق ایمان در معنویت عصر جدید و معنویت اسلامی
🔺ارائه کننده: دکتر احمد شاکرنژاد
🔻ناقدین: دکتر وحید سهرابی فر و حجت الاسلام دکتر مسلم گریوانی
@isca_ethics
🔰
`ششمین نشست از سلسله نشست های #اخلاق_مددکاری_اجتماعی` 🔻مسائل و چالش های اخلاقی در تجربیات میدانی مددکاری اجتماعی🔺 👤 ارائه دهنده: استاد مصطفی جانقلی (تسهیلگر اجتماعی و مدرس اخلاق حرفه ای) 👤دبیر علمی: دکتر مهدی فصیحی 🗓 شنبه ۲۳ بهمن ماه 🕰 ساعت ۱۴ الی ۱۶ 🌐 لینک شرکت در جلسه: http://dte.bz/ethicsconf @isca_ethics
🔅 چهل و سومین سالگرد پیروزی شکوهمند #انقلاب_اسلامی گرامی باد.
@isca_ethics
♨️ حکم سردبیری دوفصلنامه «اسلام و مطالعات معنویت» ابلاغ شد.
🔸 طی حکمی از سوی ریاست محترم پژوهشگاه علوم وفرهنگ اسلامی حجت الاسلام و المسلمین دکتر نجف لک زایی حکم سردبیری دو فصلنامه نشریه «اسلام ومطالعات معنویت» ابلاغ شد در این حکم که خطاب به حجتالاسلام والمسلمین جناب آقای دکتر سید احمد غفاریقرهباغ است آمده است:
💢حجتالاسلام والمسلمین جناب آقای دکتر سید احمد غفاری قره باغ(زیدعزه)
نظر به تعهد، دانش و تجارب ارزشمند علمی و مدیریتی جنابعالی و نیز به دلیل ارتباط مؤثری که با محققان حوزه عرفان و مطالعات معنویت دارید، بهموجب این حکم جنابعالی به سمت سردبیری دوفصلنامه «اسلام و مطالعات معنویت» منصوب میشوید.
تولید محتوا و همکاری در نشر دیجیتالی و اقدام به نمایه در پایگاههای استنادی بینالمللی مورد انتظار است.💢
🔸 همچنین حجت الاسلام دکتر لک زایی، در حکم دیگری جناب آقای حسن لاهوتیان را به عنوان دبیر تحریریه این نشریه منصوب کردند.
@isca_ethics
استاد جانقلی1.mp3
29M
🎙 صوت #Part1
ششمین نشست از سلسله نشست های اخلاق مددکاری اجتماعی
🔻با عنوان:
مسائل و چالشهای اخلاقی در تجربیات میدانی مددکاری اجتماعی
🔺استاد مصطفی جانقلی
(تسهیلگر اجتماعی و مدرس اخلاق حرفه ای)
@isca_ethics
استاد جانقلی2.mp3
30.63M
🎙 صوت #Part2
ششمین نشست از سلسله نشست های اخلاق مددکاری اجتماعی
🔻با عنوان:
مسائل و چالشهای اخلاقی در تجربیات میدانی مددکاری اجتماعی
🔺استاد مصطفی جانقلی
(تسهیلگر اجتماعی و مدرس اخلاق حرفه ای)
@isca_ethics
💢 گزارشی از ششمین نشست علمی پژوهشکده اخلاق و معنویت؛
باعنوان:
مسائل و چالشهای اخلاقی در تجربیات میدانی مددکاری اجتماعی ایران
🔸این نشست که به همت گروه اخلاقِ پژوهشکده اخلاق و معنویت برگزار شد، ششمین نشست علمی پژوهشکده اخلاق و معنویت در موضوع مسائل و چالشهای اخلاقی در تجربیات میدانی مددکاری اجتماعی ایران بود که استاد مصطفی جانقلی؛ تسهیلگر اجتماعی و مدرس اخلاق حرفهای و عضو انجمن اخلاق کاربردی ایران به ارائه بحث پرداخت.
🔸وی در این نشست با تأکید بر این نکته که مددکاری اجتماعی یک مداخله اجتماعی است و باید از اصول و قواعد بهرهوری تبعیّت کند، به تبیین شاخصهای یک مداخله اجتماعی درست اخلاقی اشاره کرد و یکی از اصول بهرهوری را انجام درست کار برشمرد که مبتنی بر داشتن یک راهبرد مشخص در خدمت مددکاری اجتماعی است.
🔸 این مدرس اخلاق حرفهای، با تصریح بر اینکه داشتن انگاره صحیح، ورود در عرصه مددکاری اجتماعی است، شناخت دقیق میدان ارائه خدمت را نیز از دیگر اصول و قواعد مددرسانی اخلاقی دانست و در ادامه به برخی از بسترهای بروز چالشهای اخلاقی در عرصه مددکاری اجتماعی اشاره کرد که از جمله این بسترها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
➖عدم وجود یک ستاد فرماندهی منسجم در ارائه خدمات مددکاری،
➖عدم آموزش کادر مددرسان اعم از مددکاران حرفه ای و مددیاران داوطلب،
➖محدودیتها و خلأ قانونگذاری و عدم نظارت دقیق بر فرآیند مددکاری.
@isca_ethics