سکانس بالا در فیلم بچه مهندس ۳، خواستگاری دختری از پسری را به نمایش می گذارد
این مساله، گرچه نه منع شرعی دارد و نه بی سابقه است (کما اینکه حضرت خدیجه نیز از نبی گرامی اسلام_صلی الله علیه و آله_ خواستگاری کردند)، اما باید مورد تحلیل و بررسی قرار بگیرد
ممکن است سازندگان فیلم قصدشان این باشد که برای دخترانی که علاقه مند می شوند، راهی را پیشنهاد دهند؛ اما هر پیشنهادی باید با در نظر گرفتن تمامی جوانب باشد
در شرایطی که ترویج انواع شیوه های ارضای امیال جنسی از سایت ها و فیلم های مستهجن و ... احساس نیاز جنسی در آقایان مشتری این موارد را دستخوش تحولاتی نموده است، تغییر جهت 《ناز》 کردن خانمها به اعلام 《نیاز》 از سوی آنان، به احساس بی نیازی بیشتر در آقایان و تخریب وجهه بانوان منجر نمی شود؟
استاد شهید مطهری (ره) در اینباره سخن جامع و کاملی دارند:
«طبیعت، مرد را مظهر طلب و عشق و تقاضا آفریده است و زن را مظهر مطلوب بودن و معشوق بودن، طبیعت زن را گل و مرد را بلبل، زن را شمع و مرد را پروانه قرار داده است» (نظام حقوق زن در اسلام، چاپ ۲۷، ص ۳۹)
این یکی از تدابیر حکیمانه و شاهکارهای خلقت است که در غریزه مرد نیاز و طلب و در غریزه زن ناز و جلوه قرار داده است. خلاف حیثیت و احترام زن استکه به دنبال مرد بدود، برای مرد قابل تحمل است که از زنی خواستگاری کند و جواب رد بشنود و آنگاه از زن دیگری خواستگاری کند و جواب رد بشنود تا بالاخره زنی رضایت خود را به همسری با او اعلام کند.
برای زن که میخواهد محبوب و معشوق و مورد پرستش باشد و از قلب مرد سر در آورد تا بر سراسر وجود او حکومت کند، قابل تحمل و موافق غریزه نیست که مردی را به همسری خود دعوت کند و احیاناً جواب رد بشنود و سراغ مرد دیگری برود.
به عقیده ویلیام جیمز، فیلسوف معروف: حیا و خودداری ظریفانه زن غریزه نیست بلکه دختران، در طول تاریخ دریافتند که عزت و احترامشان به این استکه دنبال مردان نروند و خود را مبتذل نکنند و از دسترس مرد خود را دور نگه دارند، زنان این درسها را در طول تاریخ دریافتند و به دختران خود یاد دادند.
مرد خریدار وصال زن است و با خضوع و خشوع خود را نیازمند به عشق به زن نشان میدهد و او با بینیازی تمام در مقام معشوقیت سنگ محک مدعیان عشق شده و بهترین را انتخاب میکند.
در طول تاریخ زن مظهر عشق و جمال، با کمال خردورزی و هنر توانست مرد را در هر مقامی و هر وضعی بوده است به آستان خود بکشاند و خود را مظهر مطلوبیت و پاسخ گویی قرار داده است. این بهترین ضامن حیثیت و احترام زن و جبران کننده ضعف جسمانی او در مقابل نیروی جسمانی مرد است و هم بهترین عامل حفظ تعادل و توازن زندگی مشترک آنهاست (همان، ص ۴۰_۳۹).
اضافه کنیم که ظرفیت پسران برای شنیدن درخواست ازدواج از سوی دختران چقدر است و احیانا چه برداشت هایی ممکن است در ذهنشان شکل بگیرد؟ مثلا ممکن است برخی با خود فکر کنند که نکند این دختر مشکلی دارد که خودش پا پیش نهاده است! و این در ذهن پسر باشد و نه در واقعیت
و ظرفیت دختران در پاسخ رد شنیدن چگونه است؟ یک دختر باید خیلی فکر کرده باشد تا به نتیجه رسیده باشد که این درخواست را طرح کند. آیا 《نه شنیدن》 برایش آسان است؟
پیشنهاد عملیاتی: اگر قصدمان این است که برای دخترانی که علاقه مند می شوند، راهی پیدا کنیم، پیشنهاد میکنیم به جای ترویج درخواست مستقیم، از روشهای غیرمستقیم بهره ببریم. مثلا یک خانم مسن متاهل نزد آقا پسری که دختر به او علاقه مند است برود و باب صحبت درباره ازدواج را باز کند. ببیند اصلا پسر قصد ازدواج دارد یا نه. اگر دارد آیا گزینه ای در ذهن دارد یا خیر. اگر شرایط مهیا بود، بگوید من دختری را میشناسم که ممکن است برایت مناسب باشد و قدری از خصوصیات دختر بگوید. سپس به پسر بگوید آیا قصد داری با این دختر بیشتر آشنا بشوی و درباره اش تحقیق کنی؟
به نظر ما این شیوه، برای تکریم منزلت و شخصیت خانم ها ارجح است تا درخواست مستقیم
والسلام
http://eitaa.com/islamic_psychology
-1931272448_-212849.pdf
949.1K
💎راهنمای عملی ارائه حمایت های روانی در شرایط اپیدمی بیماری کرونا
🌿ویژه کارشناسان، داوطلبان، افراد حرفه ای، نیمه حرفه ای، و تیم های مداخله در بحران
منبع: کانال روانشناسی اسلامی_مثبت گرا در پیام رسان 《بله》به آدرس:
@positiveislamicpsychology
http://eitaa.com/islamic_psychology
82910977_-212850.pdf
593.6K
💎اصول مشاوره روانشناختی تلفنی ویژه کرونا
منبع: کانال روانشناسی اسلامی_مثبت گرا در پیام رسان 《بله》به آدرس:
@positiveislamicpsychology
http://eitaa.com/islamic_psychology
لَوْ ضَرَبْتُ خَیشومَ الْمُؤْمِنِ بِسَیفی هذا عَلی انْ یبْغِضَنی ما ابْغَضَنی، وَ لَوْ صَبَبْتُ الدُّنْیا بِجَمّاتِها عَلَی الْمُنافِقِ عَلی انْ یحِبَّنی ما أَحَبَّنی، وَ ذلِک انَّهُ قُضِی فَانْقَضی عَلی لِسانِ النَّبِی الْامِّی انَّهُ قالَ: یا عَلی لایبْغِضُک مُؤْمِنٌ وَ لایحِبُّک مُنافِقٌ[1].
اگر با این شمشیرم بینی مؤمن را بزنم که با من دشمن شود، هرگز دشمنی نخواهد کرد و اگر همه دنیا را بر سر منافق بریزم که مرا دوست بدارد هرگز مرا دوست نخواهد داشت، زیرا که این گذشته و بر زبان پیغمبر امّی جاری گشته که گفت: یا علی! مؤمن تو را دشمن ندارد و منافق تو را دوست نمیدارد.
علی مقیاس و میزانی است برای سنجش فطرتها و سرشتها. آن که فطرتی سالم و سرشتی پاک دارد از وی نمیرنجد ولو اینکه شمشیرش بر او فرود آید، و آن که فطرتی آلوده دارد به او علاقهمند نگردد ولو اینکه احسانش کند، چون علی جز تجسم حقیقت چیزی نیست.
شهید مطهری(ره)، جاذبه و دافعه علی علیه السلام
یا غافر
* نسخه چاپی و الکترونیک کتاب تربیت جنسی در سایه عفاف منتشر شد *
✅ مدتی است شاهد آن هستیم که برخی نظریات غربیِ مبتنی بر فرضیه و تجربه و دستورالعملهای برگرفته از آنها در حوزه تربیت جنسی، جایِ حُکم خدا و باید و نبایدهای الهی را گرفته و موجب اختلالات و مشکلات فراوانی در جوامع شده است.
✅ یکی از مهمترین حربههای شیطان و ایادی آن انحراف قوای غریزی و جنسی به سمت دنیاطلبی است. این کار امروزه با حربههای مختلف فرهنگی و با رنگ و لعابهای علمی و با سندهای خباثتآلودی چون سند 2030 ترویج میشود تا موجب هلاکت انسانهای شایسته و موحد عالم شود.
✅ تربیت جنسی یکی از ابعاد تربیت بوده و به نسبت آموزش جنسی مفهومی عام است؛ برخی از افراد این دو را به اشتباه یکی میگیرند.
✅ کتاب تربیت جنسی با اصلاح پیش فرضهای موجود در رابطه با تربیت جنسی و بیان تفاوت تربیت جنسی با آموزش جنسی، به تبیین نظرات قرآنی و فقهی درباره مراقبت از نعمتهایی که منجر به ایجاد نسلی شایسته میشود پرداخته و چگونگی آموزش صحیح تقویت حیا و عفاف برای تربیت جنسی متناسب با سنین مختلف را بیان میکند.
🌐 برای تهیه این کتاب، و دریافت نسخه چاپی و الکترونیک آن به آدرس زیر مراجعه فرمائید.
https://patogh.mobi/47119
http://eitaa.com/islamic_psychology
شیوه انتقاد از کودک
قاعده اول: در انتقاد، اندازه نگه دارید. نکوهش بیش از اندازه، در کودک احساس شرمساری و گناهی به وجود می آورد که از میزان لازم برای واداشتن او به تغییر، بسیار بیشتر است. اما هیچگونه نکوهش هم، احساس مسئولیت را در کودک خدشه دار می سازد و عزم تغییر کردن را در او تضعیف می کند.
قاعده دوم: تا جایی که واقعیت اجازه می دهد، باید انتقاد شما در قالب سبک تبیین خوش بینانه باشد. زمانی که والدین به نکوهش عللی تغییرپذیر و خاص در مساله ای که پیش آمده بپردازند، کودک هم خوشبینی را می آموزد. شخصیت یا توانایی کلی کودکان یا نوجوانان را مورد سرزنش قرار ندهید.
نمونه انتقاد دائمی (بدبینانه): سیروس، چه ات شده؟ همیشه مثل جانورها رفتار می کنی!
نمونه انتقاد تغییرپذیر (خوشبینانه): سیروس، امروز رفتارت بد شده. از این رفتار خوشم نمیاد.
نمونه انتقاد کلّی (بدبینانه): تو پسر بدی هستی.
نمونه انتقاد اختصاصی (خوشبینانه): داری خواهرت رو اذیت می کنی.
نمونه انتقاد درونی و کلّی (منفعلانه): تو اصلا ورزشکار نیستی!
نمونه انتقاد درونی و رفتاری (فعالانه): باید با دقت بیشتری به توپ ضربه بزنی...
#تربیت_فرزند
برگرفته از کتاب کودک خوشبین، سلیگمن و همکاران (1996)، ترجمه داورپناه (1388)، صص 85-84. با تلخیص و اندکی تغییر
http://eitaa.com/islamic_psychology
نفوذ اجتماعی هنجاری و بریدن صداهای متفاوت!
در روانشناسی اجتماعی مفهومی با عنوان 《نفوذ اجتماعی هنجاری》 وجود دارد.
سانتراک (۲۰۰۳) می نویسد: نفوذ اجتماعی هنجاری، نفوذی است که دیگران به دلیل آن که دنبال جلب تایید آنها یا پرهیز از عدم تایید آنها هستیم، بر ما دارند. مثلا وقتی گروه خاصی برای ما مهم است... نگرش هایی اتخاذ می کنیم که معرف عضویت مان در آن گروه است. این نکته هم در مورد دسته جات داخل شهر مصداق دارد، هم در مورد گروه های حرفه ای، مثل گروه پزشکان و وکلا (ترجمه فیروزبخت، جلد ۲، ص ۳۵۸).
گاه دیده می شود که از این مفهوم سواستفاده هایی می شود.
مثلا در کتب به اصطلاح رفرنس و مرجع روانشناسی، مساله ای اختلافی به گونه ای مطرح میشود که گویا نظر تمامی روانشناسان درباره این مساله همین است. دانشجو یا فارغ التحصیل رشته روانشناسی، احساس فشار می کند که خود را موافق نظر غالب نمایش دهد، چرا که مخالفت او با نگاه های عجیب و غریب همراه خواهد شد!
او بی خبر از اینکه، درباره موضوعی که وانمود کرده اند همه اتفاق نظر دارند، نظرات کاملا متفاوتی وجود دارد، برای حفظ وجهه روانشناسانه خود ممکن است سکوت اختیار کند.
مثال آشنا در این باره این مورد است:
مگر همه روانشناسان نمی گویند 《خودارضایی》 طبیعی است و 《همجنس گرایی》 هم اختلال نیست و گرایش جنسی از قبل تعیین شده است؟!
پاسخ این است که خیر، هرگز چنین اتفاق نظرهایی در بین روانشناسان وجود نداشته و ندارد! اما جریان رسانه ای، صداهای مخالف را با ظرافت خاصی قطع می کند. مثلا با حذف مقالات مجلات و انجمن هایی که در جهت تغییر گرایش جنسی تلاش می کنند.
یکی از این انجمن ها که مقالات علمی اش روی خروجی هایی مثل گوگل قابل مشاهده نیست، National association of research and therapy of homosexuality یا به اختصار NARTH است.
دانشجویان رشته های روانشناسی و مشاوره باید نسبت به نفوذ اجتماعی هنجاری بسیار هشیار باشند تا نظرات گروهی خاص به عنوان نظر همه روانشناسان! بر آنها تحمیل نشود.
http://eitaa.com/islamic_psychology
به مناسبت روز قدس
فقط اندکی دانش روانشناسی و قدری تیزبینی لازم است تا رد پای صهیونیزم را در کتب مرجع و رفرنس روانشناسی ملاحظه کرد.
برای مطالعه ای مقدماتی در این باره، پیشنهادم مطالعه مقاله ی 《ردپای صهیونیسم در منابع روانشناسی》 است:
http://jscenter.ir/jewish-and-science/jewish-science/3497/ردپای-صهیونیسم-در-منابع-روانشناسی/
طبق برخی آمارها، به ازای هر صهیونیست که کشته شده، تقریبا ۳۱ فلسطینی شهید شده اند!
آن ۳۱ نفر برای پس گرفتن ملک خود و آن یک نفر برای غصب و تجاوز و قلدری
ظالم کیست؟!
#صهیونیسم
#قاسم_سلیمانی
#شهید_سلیمانی
#فلسطین
#قدس
#covid1948
http://eitaa.com/islamic_psychology
ماه مبارک رمضان و برکات روانشناختی آن
۱. ارتباط با خداوند: نیازهای معنوی انسان، واقعیتی انکارناپذیر از وجود وی را شکل می دهند. ارتباط با خداوندی که منشا همه خیرات است و عالم هستی به اشارت او برپاست، تامین کننده حس کمال طلبی و نیاز انسان به ارتباط با وجودی است که سراسر به او نیازمند است.
۲. خویشتن داری و خودمهارگری: ریشه بسیاری از مشکلات انسانها، نداشتن مهارت کنترل تکانه ها است. ماه مبارک رمضان، فرصتی استثنایی جهت تمرین این مهارت ضروری است.
۳. همدلی: درک حال نیازمندان، بدون اینکه شرایطی پیش بیاید تا حال آنها را بفهمیم، میسر نیست. به برکت ماه مبارک رمضان، این درک، هر چند به اندازه ای باشد که به ما یادآوری کند، بسیار سودمند و انگیزه بخش خواهد بود.
۴. خودشناسی: انسان طبعا موجودی است که اگر همه نیازهایش بی دردسر فراهم شود، در معرض خطاهای شناختی از قبیل احساس بی نیازی و غرور کاذب خواهد شد. درک نیازمندی با تمام وجود، و شناختن بهتر خود، از برکات دیگر این ماه عزیز است.
۵. پرورش فضایل مثبت: سحرگاهان و شب های قدر بهانه ای برای خواندن و ارتباط گرفتن با ادعیه پر باری چون دعای ابو حمزه ثمالی و دعای جوشن کبیر است. فهم صفات الهی و تلاش در جهت متخلق شدن به اخلاق الله از برکات دیگر این ماه عزیز است.
برکات این ماه عزیز به این موارد خلاصه نمی شود. تمرین صبر، بهبود ارتباط با دیگران و خود و عالم هستی، تنظیم بدرفتاری ها و اصلاح خود، و ... از دیگر ثمرات ماه عزیزی است که دارد تمام می شود...
التماس دعا در احتمالا آخرین سحر ماه مبارک رمضان امسال
http://eitaa.com/islamic_psychology