هدایت شده از آوای ارزگان (د ارزګان غږ)
اهداف زندگی خانوادگی حضرت امام علی و زهرا سلام الله علیهما
مقدمه
زندگی خانوادگی امام علی (علیه السلام) و حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) به عنوان یک الگوی برجسته در تاریخ اسلام، اهداف و اصول خاصی را دنبال میکرد که میتواند الهامبخش نسلهای مختلف باشد. در ادامه به مهمترین اهداف زندگی خانوادگی این دو بزرگوار اشاره میشود:
۱. تربیت نسل صالح و مؤمن
یکی از اهداف اصلی زندگی خانوادگی امام علی و فاطمه زهرا (سلام الله علیها) تربیت فرزندانی با تقوا و شایسته بود. آنها سعی کردند تا فرزندانشان، یعنی امام حسن و امام حسین (علیهما السلام) و دیگر فرزندان، به ارزشهای اسلامی و اخلاقی مجهز شوند و در آینده به عنوان رهبران جامعه اسلامی شناخته شوند. این هدف در تربیت دینی و اخلاقی آنها مشهود است، به طوری که فرزندانشان در تاریخ به عنوان نمادهای شجاعت، صداقت و تقوا شناخته میشوند (ابن بابویه، ۱۴۰۰).
۲. ایجاد محیطی سرشار از محبت و همدلی
زندگی خانوادگی آنها بر اساس عشق، محبت و همدلی بنا شده بود. امام علی (علیه السلام) و حضرت فاطمه (سلام الله علیها) همواره به یکدیگر احترام میگذاشتند و در شرایط سخت زندگی، به حمایت یکدیگر میپرداختند. این محبت و همدلی به آنها کمک کرد تا با مشکلات زندگی به خوبی کنار بیایند و از یکدیگر حمایت کنند (مجلسی، ۱۳۷۰).
۳. پاسداری از ارزشهای اسلامی
امام علی و فاطمه زهرا (سلام الله علیها) به عنوان دو شخصیت برجسته اسلامی، به پاسداری از ارزشهای دینی و اخلاقی اهمیت زیادی میدادند. آنها سعی میکردند تا این ارزشها را نه تنها در زندگی شخصی خود بلکه در تربیت فرزندانشان نیز گنجانده و به جامعه منتقل کنند. به عنوان مثال، فاطمه (سلام الله علیها) در شب عروسی به علی (علیه السلام) گفت: «بیایید تا به نماز بایستیم و خدا را عبادت کنیم» (طبرسی، ۱۴۰۱).
۴. ترویج ایثار و فداکاری
زندگی خانوادگی آنها بر اساس ایثار و فداکاری بنا شده بود. آنها همواره دیگران را بر خود مقدم میداشتند و در شرایط سخت، به نیازمندان کمک میکردند. داستان سوره «هل اتی» که در آن خانواده فاطمه (سلام الله علیها) غذای خود را به نیازمندان دادند، نمونهای بارز از این ایثار است (قرآن کریم، سوره انسان، آیات ۸-۹).
۵. تقویت روحیه جهاد و مقاومت
امام علی (علیه السلام) و فاطمه (سلام الله علیها) به عنوان دو شخصیت برجسته در تاریخ اسلام، همواره در تلاش بودند تا روحیه جهاد و مقاومت را در فرزندان و جامعه تقویت کنند. آنها به تربیت فرزندانی پرداختند که در آینده برای دفاع از اسلام و ارزشهای آن، جانفشانی کنند. این روحیه در فرزندان آنها، به ویژه امام حسین (علیه السلام) در واقعه عاشورا به وضوح نمایان است (ابن شهرآشوب، ۱۴۰۰).
۶. ایجاد وحدت و همبستگی در جامعه اسلامی
زندگی خانوادگی امام علی و فاطمه زهرا (سلام الله علیها) به عنوان یک الگو برای دیگر مسلمانان، به ترویج وحدت و همبستگی در جامعه اسلامی کمک کرد. آنها با رفتار و کردار خود نشان دادند که چگونه میتوان با محبت و احترام متقابل، زندگی مشترکی پرثمر و با برکت داشت.
پس زندگی خانوادگی امام علی (علیه السلام) و فاطمه زهرا (سلام الله علیها) نه تنها به عنوان یک الگوی ایدهآل در تاریخ اسلام شناخته میشود، بلکه اهداف و ارزشهای آنها میتواند به عنوان راهنمایی برای زندگی خانوادگی و اجتماعی امروز ما مورد استفاده قرار گیرد. این اهداف شامل تربیت نسل صالح، ایجاد محیطی سرشار از محبت، پاسداری از ارزشهای اسلامی، ترویج ایثار، تقویت روحیه جهاد و ایجاد وحدت در جامعه اسلامی است.
منابع
ابن بابویه، شیخ صدوق. (۱۴۰۰). من لا یحضره الفقیه. قم: انتشارات اسلامی.
ابن شهرآشوب، جمال الدین. (۱۴۰۰). مناقب آل ابیطالب. تهران: انتشارات اسلامی.
مجلسی، محمد باقر. (۱۳۷۰). بحار الأنوار. بیروت: مؤسسه الوفاء.
طبرسی، فضل بن حسن. (۱۴۰۱). مجلسی. قم: انتشارات اسلامی.
قرآن کریم. سوره انسان، آیات ۸-۹.
#فاطمیه
ابو مهدی ارزگانی
🔷🔸💠🔸🔷
🌐 @urazgani
⁉ والدین از چه نرمافزارهایی میتوانند برای #کنترل_فرزندان خود استفاده کنند؟
زندگی ام حساب وکتاب دارد
قرار نیست همیشه و همه جا مثل بقیه زندگی کنم. اگر می خواهم درست زندگی کنم و سعادت مند شوم، گاهی باید حساب و کتابم از دیگران جدا باشد و ملاکهایی برای خودم داشته باشم.
نماز یادم می اندازد که کسب رضایت خداوند برترین ملاک زندگی است.
#پنجره_ای_رو_به_خدا
🔷🔸💠🔸🔷
🌐 @urazgani
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🛑🎥 فرا رسیدن خجسته میلاد بانوی دو عالم حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها و #روز_زن مبارک🌸
می دانم از کجا آمده ام
از کجا آمده ام آمدنم بهر چه بود؟
در این هستی بیکران جای من کجاست؟ اینها سؤال هایی هستند که فکرم را مشغول میکنند. میدانم که خالق هستی خداوند رحمان و رحیم است.
نماز مسیر ارتباط و اتصال من به خداوند را همیشه روشن نگه میدارد
#پنجره_ای_رو_به_خدا
🔷🔸💠🔸🔷
🌐 @urazgani
مرا ببین! به حضورت آمده ام
انسان با تقوا هم اهل پرهیز از گناهان و هم اهل عمل است. گاهی باید از چیزی یا کاری دوری کنم و گاهی هم باید نشان دهم که میتوانم در میدان باشم اما مرتکب خطا و گناه نشوم.
نماز نشانه ای از ایمانم به خدا و تقوای عملی من است. نماز؛ یعنی خدایا هنوز بنده ات هستم.
#پنجره_ای_رو_به_خدا
🔷🔸💠🔸🔷
🌐 @urazgani
فرصتی برای تنهایی و خلوت است.
خوب است با مردم باشم و بین آنها زندگی کنم اما گاهی هم دلم میخواهد کمی تنها باشم. این تنهایی به معنای کناره گرفتن از مردم نیست، بلکه فرصتی برای دل کندن از دیگران و دل بستن به خداست. در میان جمع هم که باشم میخواهم با خدایم تنها باشم
نماز به من امکان میدهد تا از شلوغی زندگی کمی فاصله بگیرم و در تنهایی و خلوت خودم یاد خدا باشم.
#پنجره_ای_رو_به_خدا
🔷🔸💠🔸🔷
🌐 @urazgani
فقط حرف نمی زنم! اهل عمل هستم
نمی خواهم فقط حرف بزنم و ادعا کنم؛
نمی خواهم از چیزهایی بگویم که بدانها عمل نمیکنم و نمیخواهم نمازم فقط کاری از سر نمایش و ظاهرسازی باشد میخواهم اعمال من در باورهایم ریشه داشته باشند.
نماز فرصتی برای امتحان خودم است؛ اینکه چه میگویم و چگونه عمل میکنم
#پنجره_ای_رو_به_خدا
🔷🔸💠🔸🔷
🌐 @urazgani
افکارم را کنترل می کنم
در درون من چه خبر است که این همه با خودم گفتگو می کنم؟ وقتی متوجه نیستم، گاهی گفتگوی درونی مرا به سمتی می برد که خوشایند نیست.
نماز مرا به یاد خدا و خوبی ها می اندازد و کمکم میکند دوباره سرنخ گفتگوی درونی را به دست بگیرم
انسان به طور معمول بیش از هر کسی با خودش حرف می زند که به آن ا گفتگوی درونی می گویند. در مورد خیلی ها، گفتگوی درونی پاس اور و مخرب است که باعث منفی گرایی میشود. در روان شناسی سلامت تاکید می شود که فرد باید مراقب گفتگوی درونی خودش باشد و افکار منفی اش را کنترل کند.
#پنجره_ای_رو_به_خدا
🔷🔸💠🔸🔷
🌐 @urazgani
به درونم سفر می کنم
راستی من کیستم؟ چرا دنیای من این قدر شگفت آور و پیچیده است؟ گاهی خودم هم از خودم سر در نمی آورم! کاش میتوانستم به دنیای درونم سفر کنم و ببینم در مغز و قلب و روح من چه خبر است
نماز خلوتی است برای جستجو در درون برای خودکاوی و شناخت خودم.
#پنجره_ای_رو_به_خدا
🔷🔸💠🔸🔷
🌐 @urazgani
خودم را در ترازو می گذارم !
خوب است قبل از آنکه دیگران عیب هایم را بگویند و کارهایم را نقد کنند، خودم زودتر دست به کار شوم. باید حساب کارهایم دست خودم باشد تا وضعیت بدتر نشود.
نماز؛ یعنی کلاهم را قاضی کنم؛ یعنی خودم را بسنجم، قبل از آنکه دیگران این کار را بکنند.
#پنجره_ای_رو_به_خدا
🔷🔸💠🔸🔷
🌐 @urazgani
درس هستی شناسی می گیرم
از کودکی تا به حال شگفتی های زیادی دیده ام و به عظمت هستی و خالق آن بیشتر پی برده ام. چیزهای زیادی هستند که مرا متعجب یا حیرت زده می کنند.
نماز یادم می اندازد که همه دنیا با همه شگفتی هایی که در آن است، یک آفریننده بیشتر ندارد.
#پنجره_ای_رو_به_خدا
🔷🔸💠🔸🔷
🌐 @urazgani