♨️ آخرین کلام #امام_صادق_علیه_السلام چه بود؟
🔶 مردم نوعاً علاقهمندند که آخرین سخن و گفتار پایانی شخصیتهای بزرگ و انسانهای قدّیس را بدانند و کدام شخصیت همانند معصومین و چه کسی به پایهی کمالات آن بزرگواران میرسد.
🔻ما به عنوان نمونه به آخرین جمله ی امام صادق علیه السلام رئیس مذهب تشیع، می پردازیم و چه کسی است که نخواهد #آخرین_کلام رئیس مذهبش را بشنود؟
قَالَ أَبُو الْحَسَنِ الْأَوَّلُ علیه السلام: لَمَّا حَضَرَ أَبِیَ الْوَفَاهُ قَالَ لِی یَا بُنَیَّ إِنَّهُ لَا یَنَالُ شَفَاعَتَنَا مَنِ اسْتَخَفَّ بِالصَّلَاهِ.
🔷 امام کاظم علیه السلام می فرمایند: پدرم در هنگام مرگ وصیت کرد ما را و فرمود: شفاعت ما به کسی که نماز را سبک بشمارد نمی رسد.
📚منبع: وسائل الشیعه،جلد ۴ ، صفحه ۲۴
📘#داستانک:
داماد حضرت امام خمینی رحمت الله علیه می گوید: حضرت امام ، روایتی از امام جعفر صادق علیه السلام نقل می کردند که (اگر کسی نمازش را سبک بشمارد، از شفاعتشان محروم می شود.)
🔻من یک بار به امام عرض کردم: سبک شمردن نماز شاید به این معنی باشد که شخص نمازش را یک وقت بخواند و یک وقت نخواند.
🔷 امام فرمودند: نه این که خلاف شرع است. منظور امام صادق علیه السلام این بوده است که وقتی ظهر می شود و فرد در اول وقت نماز نمی خواند، در واقع به چیز دیگری رجحان داده است.
در یک کلام؛ شفاعتشان به کسی که نماز را #اول_وقت نخواند؛ نمیرسد.
📘 هزارو یک نکته درباره نماز، حکایت۷۲۷
#منبر_کوتاه
#امام_صادق
#مناسبتی
🌎 کانال بیان ناب
╭┅─────────┅╮
🌺 @BayaneNab
╰┅─────────┅╯
پایهریزی فرهنگ تشیّع.mp3
3.47M
🎙 پایهریزی فرهنگ تشیّع در مکتب امام باقر و امام صادق «سلام الله علیهما»
👤 آيةالله مظاهری
شمش طلا و معجزه امام صادق عليه السلام!
گروهي از اصحاب امام صادق عليه السلام خدمت حضرت نشسته بودند كه ايشان فرمودند:
خزانه هاي زمين و كليدهايش در نزد ماست، اگر با يكي از دو پاي خود به زمين 🌏اشاره كنم، هر آينه زمين آنچه را از طلا و گنج ها در خود پنهان داشته، بيرون خواهد ريخت!
بعد، با پايشان خطي بر زمين كشيدند. زمين شكافته شد، حضرت دست برده قطعه طلايي را كه يك وجب طول داشت، بيرون آوردند!
🌼سپس فرمودند:
- خوب در شكاف زمين بنگريد!
اصحاب چون نگريستند، قطعاتي از طلا را ديدند كه روي هم انباشته شده و مانند خورشيد☀️ مي درخشيدند.
يكي از اصحاب ايشان عرض كرد:
- يابن رسول الله! خداوند تبارك و تعالي اين گونه به شما از مال دنيا عطا كرده، و حال آنكه شيعيان و دوستان شما اين چنين تهيدست و نيازمند باشن؟
حضرت در جواب فرمودند:
- براي ما و شيعيان ما خداوند دنيا و آخرت را جمع نموده است(کنایه از بی ارزشی مال دنیا)
ولايت ما خاندان اهلبيت بزرگترين سرمايه است، سرانجام ما و دوستانمان داخل بهشت خواهيم شد و دشمنانمان راهي دوزخ خواهند گشت!
📚بحار، ج 104، ص 37
کانال سخنرانی دلنشین
@sokhanrani313
4_5800683345650125805.mp3
517.2K
🔊 صلوات خاصه امام صادق (ع)
🔹اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ الصَّادِقِ خَازِنِ الْعِلْمِ الدَّاعِي إِلَيْكَ بِالْحَقِّ النُّورِ الْمُبِينِ اللَّهُمَّ وَ كَمَا جَعَلْتَهُ مَعْدِنَ كَلاَمِكَ وَ وَحْيِكَ وَ خَازِنَ عِلْمِكَ وَ لِسَانَ تَوْحِيدِكَ وَ وَلِيَّ أَمْرِكَ وَ مُسْتَحْفَظَ (مُسْتَحْفِظَ) دِينِكَ فَصَلِّ عَلَيْهِ أَفْضَلَ مَا صَلَّيْتَ عَلَى أَحَدٍ مِنْ أَصْفِيَائِكَ وَ حُجَجِكَ إِنَّكَ حَمِيدٌ مَجِيدٌ
🔸پروردگارا درود فرست بر حضرت جعفر بن محمد امام صادق كه گنجينه علم تو و خواننده خلق با نور علم و حجت روشن بسوى حق است پروردگارا چنانكه تو او را معدن اسرار كتاب وحى خود و مخزن علم و زبان گوياى به توحيد و معرفت و ولى امر خود و نگهبان دين خويش قرار دادى پس درود فرست بر او بهترين درودى كه بر احدى از خاصان و حجتهاى خود فرستادى كه البته تو اى خدا در صفات و ذات پسنديده و بزرگوارى.
🆔 @telaavat
👇👇👇
♨️سوال:
🔰چرا امام جعفر صادق (ع) را رئیس مذهب شیعه می نامیم؟
✍️پاسخ:
✅همه امامان شیعه برای اسلام و خلق خدا خدمت کردند.در این راه زحمات طاقت فرسایی را متحمل شدند.
زحمات در قالب های مختلف، مانند قیام، صلح، سکوت و فعالیت های سیاسی و فرهنگی ظهور نمود. علت اینکه به مذهب ما "مذهب جعفری "گفته می شود، این نیست که امامان دیگر برای اسلام خدمت نکرده اند، بلکه سبب ناميده شدن آن است كه دوره زندگي امام صادق(ع) مصادف بود با اواخر حكومت امويان و اوايل خلافت عباسيان. به سبب درگيری ها و اختلافاتي كه ميان اين دو خاندان به وجود آمده بود، فرصت خوبی برای فعالیت های فرهنگی پدید آمد که امام صادق(ع) از آن بهره گرفت و مذهب شيعه را توسعه داد.
امام با تشكيل حلقات درس و تبيين معارف و مباني تشيع، به نشر و تبليغ اسلام پرداخت. روايات بسيار زيادي را بيان فرمود. به همين جهت حيات مجددي در كالبد شيعه دميده شد . معارف و احكام شيعه بيش از هر زماني مطرح گرديد. نظم و ترتيب خاص و ارزندهاي به شيعه داده شد. بدین جهت اين مذهب را به امام جعفر صادق منسوب مينمايند. زيرا علاوه بر تحكيم مباني آن، عمده احاديث اين مذهب- نسبت به امامان ديگر - از اين امام بزرگوار نقل شده است.
در مجلس درس ايشان هزاران تن شركت مي كردند. برخي از آنان مانند ابوحنفيه، مالك بن انس، جابر بن حيان و زرارة بن اعين، از اركان و بزرگان اهل سنت و شيعه به شمار مي آمدند.(۱)
مرحوم جعفرشهیدی می نویسد:
" آن كه در اخبار فقه شيعه تتبع كند، خواهد ديد روايت هاى رسيده از امام صادق (ع) در مسائل مختلف فقهى و كلامى مجموعه اى گسترده و متنوع است. براى همين است كه مذهب شيعه را مذهب جعفرى خوانده اند. گشايشى كه در آغاز دهه سوم سده دوم هجرى پديد آمد، موجب شد مردم آزادانه تر به امام صادق (ع) روى آورند. گشودن مشكلات فقهى و غير فقهى را از او بخواهند. ...
دانشمندان از هيچ يك از اهل بيت رسول خدا به مقدار آنچه از ابوعبدالله روايت دارند، نقل نكرده اند. هيچ يك از آنان متعلمان و شاگردانى به اندازه شاگردان او نداشته اند. روايات هيچ يك از آنان برابر با روايت هاى رسيده از او نيست. اصحاب حديث نام راويان از او را چهار هزار تن نوشته اند. نشانه آشكار امامت او خردها را حيران مى كند و زبان مخالفان را از طعن لال مى سازد." (۲).
پی نوشت ها :
۱.محمدجواد مشكور ، تاريخ شيعه و فرقههاي اسلام تا قرن چهارم، بی نام، ص ۱۰۶ - ۱۰۵؛مهدی پیشوایی، سیره پیشوایان، قم، موسسه امام صادق (ع)،۱۳۷۹ش ،چاب یازدهم، ص۳۵۹
۲. جعفر شهيدى، زندگانى امام صادق، ص۶۱؛
رسول جعفریان، حیات فکری وسیاسی امامان شیعه، قم ، انتشارات انصاریان، ۱۳۸۴ش ، چاپ هشتم، ص ۳۴۵.
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
▪️دلم هواى بقیع دارد و غم صادق
▫️عزا گرفته دل من ز ماتم صادق
▪️دوباره بیرق مشکی به دست دل گیرم
▫️زنم به سینه که آمد محرم صادق
⚫️ «مدینه» همچنان مظلوم است و «بقیع» مظلومتر! رنج نامه نانوشته شیعه، بر خاک و سنگ مزار صادق آل پیامبر، گویاتر از هر زمان به شِکوه و شهادت ایستاده است.
🏴 شهادت امام جعفر صادق علیه السلام، مرد آسمانی مدینه، چشمه جود و سخاوت، کوه حلم و بردباری، تجسم اخلاص و صبر و دریای عمیق علوم لدنی بر پیروان آن حضرت تسلیت باد!
فرهنگی .
🔶🔹به ما بپیوندید🔹🔶
🍂🍃🌼🥀🌸🥀🌼🍃
▪️سلام من به مدینه، به آستان رفیعش
▫️به مسجد نبوی و به لاله های غریبش
▪️سلام من به علی و به حلم و صبر عجیبش
▫️سلام من به بقیع و چهار قبر غریبش
⚫️ در بقیع عقدههای دل با سرانگشت اشک، گشوده میشود و اشک دیده، زخم دل و سوز درون را تسکین میدهد.
🏴 سالروز تخریبِ خاک بهشت و نیستان غربت، بر عاشقان زیارت بهشت تسلیت باد.
فرهنگی.
🔶🔹به ما بپیوندید🔹🔶
🍂🍃🌼🥀🌸🥀🌼🍃
🏴شد رئیس مذهب ما از جفا خونین جگر
🏴این مصیبت کرده دلخون مردم آگاه را
🏴آن که با خون جگر بر شیعیان، هموار کرد
🏴در خط سرخ ولایت تا قیامت راه را
🌷 شهادت مظلومانه حضرت امام جعفر صادق علیه السلام بر محبان اهلبیت علیهم السلام تسلیت باد.
فرهنگی .
🔶🔹به ما بپیوندید🔹🔶
🔺قرارگاه فرهنگی نماز جمعه🔻
🍃🌸@setadkhoor🌸🍃
🍂🍃🌼🥀🌸🥀🌼🍃
🏴به مناسبت شهادت امام جعفر صادق علیه السلام
✍️ دوران امامت امام جعفر صادق(ع)، (۱۷ ربیعالاول ۸۳–۲۵ شوال ۱۴۸) با خلافت پنج خلیفه آخر اموی یعنی از هشام بن عبدالملک به بعد و دو خلیفه نخست عباسی سفاح و منصور دوانیقی همزمان بود.
✅ امام صادق(ع) به جهت ضعف حکومت اموی، فعالیت علمی بسیار بیشتری نسبت به دیگر امامان شیعه داشت. شمار شاگردان و راویان او را ۴۰۰۰ نفر دانستهاند. بیشتر روایات اهل بیت(ع)، از امام صادق(ع) است. از اینرو مذهب شیعه امامی را مذهب جعفری نیز میخوانند.
✅ امام صادق(ع) در میان پیشوایان فقهی اهل سنت نیز جایگاه بالایی دارد. ابوحنیفه و مالک بن انس از او روایت کردهاند. ابوحنیفه او را عالمترین فرد در میان مسلمانان دانسته است.
✅ امام صادق(ع) بهمنظور ارتباط بیشتر با شیعیان، پاسخ به سؤالات شرعی آنها، دریافت وجوه شرعی و رسیدگی به مشکلات شیعیان، سازمان وکالت را تشکیل داد. فعالیت این سازمان در زمان امامان بعد گسترش پیدا کرد و در غیبت صغرا به اوج خود رسید.
✅ در زمان او فعالیت غالیان گسترش یافت. وی با اندیشه غُلُوّ به شدت برخورد و غالیان را کافر و مشرک معرفی کرد.(۱)
💦شیخ صدوق(ره) تصریح کرده است که امام صادق(ع) به دستور منصور دوانیقی و بر اثر مسمومیت[ در سن ۶۵ سالگی] از دنیا رفته است.(۲)
------------------
(۱) اقتباس از زندگانی امام صادق، جعفر بن محمد(ع)، نوشته سید جعفر شهیدی.
(۲) ابن بابویه، الاعتقادات، ص۹۸ . صلوات من به بقیع و چهار قبر غریبش!
آقای شالچیان از جد مادری خودشان نقل می نمایند:
«در امور دم دستی (روزمره) وقتی مشکلی پیش میآید ، نذر کند که این گره باز شود؛ یک سوره حمد و هفت بار سوره توحید و ۱۴ صلوات بخواند و به ائمه بقیع (امام حسن مجتبی، سیدالساجدین، امام محمد باقر، امام جعفر صادق) صلوات الله علیهم اجمعین هدیه کند؛ بارها و بارها و بارها امتحان کردم.»
📚نسیم های گره گُشا، پاورقی ص ۲۴۶.
#نسیم_های_گره_گُشا
💐در سالروز تخریب قبرستان بقیع، به پیشگاه ائمه آرمیده در بقیع علیهم السلام و بانوی باکرامت حضرت ام البنین سلام الله علیها، صلواتی هدیه بفرمائید. .
✅شخصیت علمی امام صادق (ع)
https://eitaa.com/jadiddddd/35
❇️قضیه احتجاج دستوری با ابوحنيفه !
🌾امام صادق (ع) فقيه ترين مردم
حسن بن زياد گويد:
((از ابوحنيفه پرسيدم : فقيه ترين مردم كيست ؟
ابوحنيفه پاسخ داد: جعفر بن محمد. هنگامى كه منصور، او را وادار به آمدن نزد خود كرد، مرا خواند و گفت : مردم به جعفر بن محمد مايل شده اند؛ مسأله هايى سخت آماده و بر او عرضه كن .
من نيز چهل مسأله آماده ساختم . سپس ، ابوجعفر (منصور) مرا احضار كرد. نزد او كه در حيره رفتم . چون بر او وارد شدم ، جعفر عليه السلام در سوى راستش نشسته بود. چون او را ديدم ، هيبت او مرا بسيار متأثر ساخت ، به طورى كه از ديدن ابوجعفر (منصور) چنين نشده بودم . سلام كردم و نشستم .
منصور به ايشان گفت : اى اباعبدالله ! اين مرد، ابوحنيفه است .
جعفر عليه السلام فرمود: بله ، او را مى شناسم .
منصور روى به من كرد و گفت : اى ابوحنيفه ! مسأله هايت را بر ابوعبدالله مطرح ساز!
من نيز مسأله ها را عرضه نمودم و ايشان پاسخ داده ، مى فرمود: رأى شما چنين است ، رأى اهل مدينه چنين و راءى من چنين .
پاسخ ايشان ، گاه چون نظر ما بود و گاه چون نظر اهل مدينه ، و گاه با هر دو مخالف . تا آن كه تمام چهل مساءله را مطرح كردم و پاسخ شنيدم .
(ابوحنيفه سپس مى گويد:) آيا اعلم مردم جز كسى است كه به اختلاف آنان از همه عالم تر است ؟))
رساله امامت ، ص 192 - 191. ✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️ابوحنیفه نسبت به فضل و دانش امام صادق (علیه السلام) چه اعترافى دارد؟
🔹ابوحنیفه مى گوید: «من فقیه تر از جعفر بن محمّد (علیه السلام) ندیدم. هنگامى که منصور او را خواست، کسى را نیز به دنبال من فرستاد و گفت: اى اباحنیفه! همانا مردم فریفته جعفر بن محمّد (علیه السلام) شده اند، پس مسائلى دشوار را آماده کن تا او را امتحان کنى. ابوحنیفه مى گوید: من چهل مسئله را آماده کردم. منصور در «حیره» بود من بر او وارد شده و مشاهده نمودم که جعفر بن محمّد (علیه السلام) در طرف راست او نشسته است. او را که دیدم هیبتش مرا گرفت، به حدّى که هرگز از منصور چنین هیبتى در دل نداشتم. بر او سلام کردم. او با دست اشاره کرد که بنشینم و من نشستم.
🔹آن گاه منصور رو به امام صادق (علیه السلام) کرد و گفت: اى اباعبدالله! این ابوحنیفه است. حضرت فرمود: آرى... سپس رو به من کرده و گفت: اى اباحنیفه! سؤال هایت را از اباعبدالله (جعفر صادق علیه السلام) بپرس. من شروع به سؤال نمودم و او نیز جواب مى داد و مى فرمود: شما چنین مى گویید، و اهل مدینه چنین مى گویند، و ما چنین مى گوییم. چه بسا ما آنها را متابعت مى کنیم و چه بسا مخالفت مى نماییم. ابوحنیفه مى گوید: من تا چهل مسئله را از آن حضرت سؤال کردم (و ایشان به همین نحو پاسخ داد) و آیا براى ما روایت نکرده اند که داناترین مردم کسى است که به نظرات مختلف مردم داناتر باشد؟. [۱]
پی نوشت:
[۱] جامع مسانید ابى حنیفه، ج ۱، ص ۲۲۲؛ تذکرة الحفّاظ، ج ۱، ص ۱۵۷
📕اهل بیت از دیدگاه اهل سنت، على اصغر رضوانى، مسجد مقدس جمکران، قم، ۱۳۸۵ ه.ش، ص ۹۲
.https://eitaa.com/jadiddddd
🌺🕊🌺🕊🌺🕊
🌷 نگاهی کوتاه به تاریخچه امامت امام صادق (ع)
https://eitaa.com/jadiddddd/64
👈در سال 117 هجري، هنگامي كه امام باقر به عنوان قرباني گرانب هاي سياست ستمگرانه بني اميّه، به جوار پروردگارش شتافت فرزندش امام جعفر صادق را، كه آن هنگام در سن 34 سالگي بود، به مركز و مدرسه اي كه صدها تن از صاحب نظران و انديشمندان در آن گرد آمده بودند سفارش فرمود.
اين مدرسه در واقع هسته دانشگاه بزرگي بود كه امام صادق پس از پدر خود آن را بنيان گذاشت، همچنين آن حضرت، امامت مردم را بر عهده امام صادق نهاد.
بدين ترتيب رهبري ديني امّت و مسئوليّت هاي بزرگ امور سياسي آنان به امام صادق انتقال يافت.
📙امام صادق (ع) و نشر معارف اسلام
چون عمر امام صادق (ع) در پايان دولت بني اميه و اول دولت بني عباس واقع بود و اين دو دولت قدرتي نداشتند، ـ دولت بني اميه رو به زوال بود و دولت بني عباس هنوز قدرتي نيافته بود از اين جهت توانست به نشر معارف اسلام بپردازد. و چندين هزار دانشمند در علوم اسلامي در عالم اسلام تربيت كند.
📚دانشگاه بزرگ
شايد نتوان در تاريخ همانند مدرسه امام صادق، مدرسه اي فكري يافت كه توانسته باشد نسلهاي متوالي را تحت تأثير خود قرار دهد واصول و افكار خود را بر آنها حاكم سازد و مردمي متمدّن و فرهيخته با كيان وموجوديّتي يگانه بنيان نهاده باشد.
اشتباه است اگر بخواهيم دستاوردهاي اين مدرسه را فقط محدود به كساني كنيم كه در آن به تحصيل علم پرداخته و معاصرانش از آن چيزهاآموخته باشند، بلكه دستاوردهاي اين مدرسه در انديشه هايي است كه درجامعه ايجاد كرده ودر مردان پرورش يافته اي است كه سيماي تاريخ وسيماي مسلمانان را دگرگون ساختند و تمدّني را پديد آوردند كه تا قرن هايي دراز پايدار و پا برجا بود.
در تاريخ ثبت است كه شمار كساني كه مستقيما از افكار و انديشه هاي اين دانشگاه سيراب شده اند، به چهار هزار تن مي رسيده است.(2) و زماني اهميت اين مسئله براي ما روشن مي شود كه بدانيم اين مدرسه در آگاهي بخشي به مردم مسلمان دوران خود و نيز مسلماناني كه تا امروز از پي آنهاآمده اند و نقش اول داشته و اينكه فرهنگ اصيل اسلامي تنها از اين چشمه فيّاض، جريان گرفته است،
از سوي ديگر اگر بدانيم كه تنها يكي از دانش آموختگان اين مدرسه،يعني جابر بن حيّان، دانشمند و رياضيدان پر آوازه كه جهان همواره او راصاحب دانشي عظيم در زمينه رياضيات مي داند، 500 رساله دررياضيات داشته كه تمام آنها را امام صادق عليه السلام بروي املاء كرده بود،آنگاه به افاضات بي شمار اين مدرسه بر دانش اندوزانش به خوبي پي خواهيم برد.
كساني كه به مدرسه امام صادق عليه السلام مي آمدند، اهل منطقه و ناحيه اي خاص نبودند. سرشت جهان اسلام در عصر امام صادق چنان بود كه گسترش علم وفرهنگ و معرفت را در هر خانه اي اقتضا مي كرد. زيرافتوحات پي در پي مسلمانان، دروازه هاي تازه اي از راههاي گوناگون زندگي و آداب و رسوم وانديشه هاي مردم را به روي آنان مي گشودوموجب پديد آمدن بر خوردي تازه ميان انديشه هاي اسلامي و تئوريهاي ديگر مي شد.
از اين رو، مردم در آن روزگار به فرا گيري علم و دانش شتاب ورزيدند و براي دستيابي به دانش بيشتر، خود را به محضر امام صادق عليه السلام رساندند. طوايف گوناگوني از گوشه و كنار جهان اسلام به نزد آن حضرت رفتند، مركز حساسي كه آن حضرت انتخاب كرده بود،
2 - آن حضرت به نوشتن رساله هاي همچون "توحيد مفضل" و"اهليجه" و... اقدام كرد.
👱🏻♂️شاگردان امام صادق (ع)
امام صادق در فقه شاگرداني چون: جميل بن دراج، عبدالله بن مسكان، عبدالله بن بكير، حماد بن عيسي، حماد بن عثمان و ابان بن عثمان را كه از فقهاي بزرگ اسلامند به اسلام هديه كرد كه از اصحاب اجماع بودند ـ يعني اماميه روايات آنان را بدون تفحّص والمفضل؛
و در تفسير كسي مثل ابي حمزة ثمالي را به عالم اسلام تحويل مي دهد.
عمر سي و چهار سالة ايشان منتشر شد و مذهب تشيع رونق گرفت.
ولي در دولت منصور دوانيقي علاوه بر محدوديت هايي كه براي ايشان پديد آمد و به عناوين مختلف از درس و تماس با ايشان و از انتشار روايات جلوگيري شد، افرادي را نيز در مقابل ايشان ساختند و از آنان فوق العاده طرفداري شد تا از اين راه بتوانند نور معنويت امام صادق را خاموش كنند.