محمدجواد اخوان
پرونده ناتمام ۲ حج خونین
دهه اول ماه ذیالحجه و عید سعید قربان، یادآور کنگره عظیم حج، این فریضه الهی است؛ فریضهای که نهتنها یک عبادت جمعی است، بلکه در دل خود حرکتی وفاقآفرین و وحدتبخش بوده و محل حل چالشهای اساسی مسلمین تلقی میشود. با پیروزی انقلاب اسلامی، دغدغه حضرت امام (ره) احیای حج ابراهیمی و نزدیکشدن هر چه بیشتر حج به ذات اصلی و کارکردهای ژرف خود بود. در مقابل دشمنان جهان اسلام و عمال منطقهای آن به ویژه آلسعود تلاشهای زیادی برای مانعتراشی در این مسیر به خرج دادند. در نخستین دهه از عمر انقلاب اسلامی، نمونهای بارز از این تلاش جاهلانه در سال ۱۳۶۶ و در فاجعه کشتار حجاج بیتاللهالحرام در راهپیمایی برائت از مشرکین بروز یافت. هر چند به دلایل و مصالح سیاسی، پرونده حج خونین ۶۶ به فراموشی سپرده شد و عملاً مورد مطالبه قرار نگرفت، اما گذر ایام نشان داد که روحیه و نیات رژیم آل سعود چندان تغییری نیافتهاست.
۲۸ سال بعد از حج خونین ۶۶، در سال ۱۳۹۴ هجری شمسی، یکی از تلخترین و غمبارترین ادوار اقامه این فریضه رقم خورد و طی دو فاجعه ناگوار هزاران تن از حجاج بیتاللهالحرام، به شهادت رسیدند. در فاجعه نخست، سقوط جرثقیل در صحن مسجدالحرام به شهادت بیش از ۱۰۰ نفر از حجاج انجامید و در فاجعه دوم که بزرگتر بود، بیش از ۷ هزار نفر از حجاج در سرزمین منا گرفتار حادثهای مشکوک شدند و در اثر ازدحام و عدم امدادرسانی مناسب، در حالت احرام به شهادت رسیدند. این حج تلخ، البته برای ایرانیان تلختر بود؛ چراکه کشور ما در صدر فهرست کشورهای قربانی هر دو حادثه بود و حجاج ایرانی هنوز بعد از گذشت پنج سال تلخکامی از دست رفتن همسفرانشان و تبدیلشدن عید قربان به عزای عمومی را از یاد نمیبرند. بررسیها نشان میدهد فاجعه منا، مرگبارترین حادثه در تاریخ حج ابراهیمی است. با گذشت پنج سال از این فاجعه دهشتناک، رژیم آلسعود بهعنوان حاکم مسلط بر حجاز، مسئولیت این فاجعه را نپذیرفته و از هرگونه پاسخگویی به جهان اسلام میگریزد، اما امت اسلامی، بهخصوص خانواده شهدای منا، فهرستی بلندبالا از پرسشها و ابهامات را در ذهن خود دارند و طرح و واکاوی در هر یک به کیفرخواستی سنگین علیه این رژیم ننگین و مسئولیتناپذیر تبدیل خواهد شد. درباره علت وقوع فاجعه منا باید گفت بر اساس بررسیهای حقوقی مجموع روایات و استنادات شاهدان عینی، فعل مأموران دولتی عربستان مبنی بر انسداد درهای خروجی اصلی برای عبور کاروان امنیتی، موجب این فاجعهشده و، چون مأموران وابستگان دولت هستند، فعل آنها فعل دولت محسوب میشود.
سهلانگاری و بیتفاوتی مأموران سعودی در برخورد با این فاجعه هم به گفته شاهدان عینی و هم به شواهد فیلمها و تصاویر موجود، مسلم و محرز است. تصاویر شهدای فاجعه نشان میدهد تعداد زیادی از آنها با لبان خشکیده و عطشان دعوت حق را لبیک گفتهاند و این مطلب با توجه به دمای ۴۳ درجهای روز فاجعه در سرزمین حجاز معنا و مفهوم خاص خود را مییابد. علاوه بر اینها گروههای امدادی و پزشکی ایرانی از همان ساعات اولیه وقوع این فاجعه، برای کمک به حال مجروحان این حادثه و پس از آن در بیمارستانهای سعودی حاضر شدند تا نهتنها به حجاج ایرانی بلکه تا حد امکان به مجروحان سایر کشورها نیز خدمترسانی کنند، اما با ممانعت مسئولان سعودی مواجه شدند.
همچنین دستور مسئولان سعودی مبنی بر جمعآوری دوربینهای مداربسته در محل وقوع فاجعه منا نیز بر عمق شائبهها در خصوص ماهیت این حادثه میافزاید. وقتی این موضوع را در کنار اقدام برخی مأموران سعودی در جمعآوری و ضبط برخی تلفنهای همراه افراد قرار میدهیم، این ذهنیت شکل میگیرد که سعودیها چه واهمهای از فیلمهای ضبطشده مربوط به این فاجعه دارند؟
همانگونه که پیشتر نیز اشاره شد، حادثه منا، خونبارترین و مرگبارترین فاجعه تاریخ حج ابراهیمی است و نکته قابلتأمل آن است که این حادثه در عصر رسانهها و ارتباطات رخ داده، با اینحال در بسیاری از نقاط دنیا و حتی در کشورهای غربی، آنگونه که باید و شاید دیده و شنیده نشد. این بدان معناست که فشار لابیهای پنهان و آشکار سعودیها و متحدانشان و نیز تطمیع رسانهها با پترودلارهای سعودی، عملاً فاجعه را به سانسور کشاندهاست. از جمله حقوق کنسولی شناختهشده، دسترسی به اجساد و اجازه انتقال آن به کشور متبوع است. با اینحال در روزهای نخست، بنای سعودیها بر آن بود که کل شهدای منا را بدون سروصدای رسانهای در مکه به خاک بسپارند و مستندات موجود نشان میدهد در روزهای نخست نیز فاز اول این تصمیم اجرایی شده و شتابزده چند صد تن از پیکرهایی که به دلیل نگهداری نامناسب و غیراصولی در کانتین
ر نگهداری میشد، به خاک سپرده شدهاند. پس از هشدار رهبر معظم انقلاباسلامی به سعودیها، در خصوص عمل به وظایف خود در قبال پیکر، ناگهان ورق برگشت و آنها مجبور به پذیرش نظر مسئولان ایرانی و خانوادههای شهدا شده و البته با فراز و فرود زیادی پیکرها را به جمهوری اسلامی ایران تحویل دادند. اکنون در آستانه دهم ذیالحجه و عید سعید قربان، ۳۳ سال از حج خونین ۶۶ و پنج سال از فاجعه تلخ و غمبار منا میگذرد و به بهانههایی همچون قطع روابط دیپلماتیک میان ایران و سعودی، هیچگونه پیشرفتی در پیگیری حقوقی این دو فاجعه و شهدای آن مشاهده نمیشود.
جالب این است که بهرغم آنکه حاکمان بدطینت ریاض، هر روز خباثت خود را علیه ملت ایران بیشتر به نمایش گذاشته و از هیچ تلاشی برای ضربهزدن به کشورمان فروگذار نمیکنند، برخی از مسئولان اجرایی که از قضا در مسئولیتهایی مرتبط با دیپلماسی و حج هستند، با چشم بستن بر واقعیتها خواهان تجدید و گسترش روابط با آلسعود شده و شوربختانه آنکه این مواضع دور از عزت با پاسخ وقیحانه طرف سعودی مواجه میشود. روشن نیست این روند به دور از عزت، حکمت و مصلحت از سوی برخی مسئولان تا به کی در مقابل ریاض دنبال خواهد شد؟
اکنون که چند سالی از فاجعه غمبار حج خونین ۹۴ میگذرد، شخص رهبر معظم انقلاباسلامی حضرت آیتالله خامنهای (مدظلهالعالی) که یاد این شهروندان مظلوم ایرانی شهید این فاجعه را گرامی داشته و تفقدی نسبت به بازماندگان و خانواده معظم آنان دارند، دیگر مسئولان در قوه قضائیه، سازمان حج، وزارت امور خارجه و بنیاد شهید تقریباً این پرونده را کنار نهادهاند. این نوشتار را با گرامیداشت شهدای مظلوم دو حج خونین ۶۶ و ۹۴ و با تذکر از زبان رهبر معظم انقلاب اسلامی پایان میبریم که دو سال پیش در دیدار کارگزاران و مسئولان حج فرمودند: «فاجعه مسجدالحرام و منا در سال ۹۴ [هم]این قضیه فراموششدنی نیست؛ این باید حتماً تعقیب بشود، دنبال بشود، مجموعه و هیئت حقیقتیاب با حضور مدّعی اصلی - که جمهوری اسلامی است- باید تشکیل بشود، باید به مجامع بینالمللی مراجعه بشود، از هرجایی که ممکن است باید کمک گرفته بشود تا احقاق حق بشود؛ اینجا ظلم بزرگی انجام گرفت. حق بزرگ حجاج بر آن کسانی که مسلّط بر آن منطقه هستند، امنیت آنهاست؛ این مطالبه اصلی آنهاست. «امن» یکی از خصوصیاتی است که خدای متعال برای خانه خودش و شهر مکه و حرم، معین فرمودهاست: جَعَلنَا البَیتَ مَثابَةً لِلنّاسِ وَ اَمنا؛ همه آنجا جمع بشوند و امن باشد، امنیت داشته باشند. امنیت و ایمنی مردم یکی از اساسیترین کارهاست؛ این ایمنی مراعات نشد. این، مطالبه لازم دارد؛ این، دنبالگیری لازم دارد؛ از دنبالگیری از این قضیه خسته نشوید. دنبال کنید، بخواهید. مسئولان محترم - چه در بعثه، چه در سازمان حج، چه در دستگاههای ذیربط، وزارت خارجه، قوه قضائیه و دیگران- باید قضیه را دنبال بکنند.»
Mojtaba Ramezani - Har Ghadami Ta Karbala.mp3
5.82M
🎙 هر قدمی تا کربلا بردارم
روی لبم همین دعا رو دارم
🥀 @hob_hossein
از مسلم بن عقیل(ع) تا قاسم سلیمانی
۱- سال ۶۰ هجری قمری است، یعنی ۱۳۸۱ سال قبل.
ابنزیاد، جرثومه فساد و تباهی که خون بسیاری از مسلمانان را به جرم دوستی اهلبیت علیهمالسلام بر زمین ریخته است، چند روزی است که از سوی یزیدبن معاویه با ماموریت مقاتله و به شهادت رساندن
حسین بن علی(ع) و یارانش به کوفه آمده است، «شریک بن اعور حارثی» که از شیعیان علی بن ابیطالب(ع) است و با ابنزیاد سابقه دوستی دارد، بیمار است و در منزل هانی بن عروه که گفته میشود او نیز بیمار است به سر میبرد. ابنزیاد به ملاقات او و هانی میرود و شریکبن اعور به مسلمبن عقیل(ع) که او نیز در منزل هانی پنهان شده است پیشنهاد میکند با اشاره او از پشت پرده بیرون آمده و ابنزیاد را به قتل برساند. شریکبن اعور بعد از حضور ابنزیاد در خانه هانی، اسم رمزی را که از قبل با حضرت مسلم قرار گذاشته بود، سه بار تکرار میکند ولی جناب مسلم از حمله به ابنزیاد و قتل او که به آسانی ممکن بود خودداری میورزد و بعد از خروج ابنزیاد در مقابل پرسش شریکبن اعور که چرا او را نکشتی؟ میگوید از رسول خدا(ص) نقل است که مؤمن کسی را به حیله نمیکشد و من از قتل او که میهمان هانی است خودداری کردم.
۲- بامداد ۱۳ دی ماه ۱۳۹۸ شمسی است. سردار قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس که ملتهای مسلمان و غیرمسلمان غرب آسیا، از جمله و مخصوصاً مردم عراق، حفاظت از جان و مال و امنیت و آسایش خود را مدیون مجاهدتهای بیوقفه و ایثار و فداکاری او میدانند به دعوت دولت عراق وارد فرودگاه بغداد میشود. میزبان او ابومهدی المهندس، رهبر کتائب حزبالله و از فرماندهان ارشد نیروی مقاومت حشدالشعبی عراق است که دوشادوش سردار سلیمانی برای نجات مردم عراق از هجوم وحشیانه تروریستهای داعش جنگیده است. بامداد آن روز، خودروی حامل این دو سردار بزرگ و فداکار را به دستور مستقیم ترامپ موشکباران میکنند و هر دو سردار، یعنی میهمان و میزبان را با هم به شهادت میرسانند. رئیسجمهور آمریکا با وقاحت تمام اعلام میکند که دستور ترور حاج قاسم سلیمانی را شخصاً صادر کرده است! و شهادت و ترور این دو سردار بزرگ اسلام را برای آمریکا افتخاری بزرگ و تاریخی میداند!
۳- تمامی اقوام و مذاهب کشتن میهمان را به شدت زشت و پلشت و باعث خفت و سرافکندگی میدانند و این حرکت ناجوانمردانه در اسلام به مراتب زشتتر و پلیدتر تلقی شده است و حتی در میان قبایل عربِ قبل از اسلام نیز میهمانکشی اقدامی زشت و منفور بود و اگر کسی از اعضای یک قبیله، میهمان خود را به قتل میرساند، این حرکت زشت برای تمامی نسلهای بعدی آن قبیله نیز باعث سرافکندگی بود تا آنجا که در برخی از موارد سران قبیله برای پاک کردن این ننگ از پیشانی قبیله خود، فرد میهمانکُش را قصاص میکردند. مردم عراق مسلمانند و دستکم ۷۰ درصد آنها شیعه هستند و بیتردید پیروان سایر ادیان الهی ساکن عراق هم در نفرت و انزجار از این جنایت آمریکا نظر مشابهی دارند. و حالا در همان عراق که ۱۳۸۱ سال پیش، مسلمبن عقیل(ع) حاضر نشد ابنزیاد پلید را که میهمان هانی بود ترور کند و خون ناپاکش را برزمین بریزد، آمریکا دو سردار بزرگ و نجاتدهنده مردم عراق را که یکی میهمان و دیگری میزبان بود، به گونهای وحشیانه به شهادت میرساند و به این جنایت خود افتخار هم میکند! یعنی نه فقط برای حاکمیت مردم عراق بر کشورشان پشیزی ارزش قائل نیست، بلکه آشکارا و بیپرده از دشمنان ملت عراق و قاتلان زن و مرد و کودکان مظلوم آن دیار نیز حمایت میکند و برای هموار کردن راه ورود داعش و ادامه قتلعام وحشیانه مردم، در ترور سردارانی که سد راه تکفیریهای وحشی بودهاند کمترین تردیدی به خود راه نمیدهد.
۴- اکنون جای این سؤال است که جناب مصطفی الکاظمی نخستوزیر محترم عراق با کدام توضیح اسلامی، منطقی و مردمی به دیدار دونالد ترامپ، قاتل مردم سرزمین خود میرود؟! و دست جنایتکاری را که به خون نجاتدهندگان مردم عراق از چنگال خونریز تکفیریهای وحشی داعش آلوده است، میفشارد؟! در تعریف دیپلماتیک، نخستوزیر محترم عراق با تابلوی نمایندگی مردم عراق به دیدار ترامپ میرود و سفر ایشان در عرف شناخته شده سیاسی به معنای نادیده گرفتن و یا کماهمیت دانستن جنایت ترامپ از سوی مردم عراق خواهد بود و حال آنکه مردم شریف عراق از اسلام و غیرتملی خود دست نکشیده و قاتل میهمان و فرزندان جان برکف خویش را نبخشیدهاند که سفر آقای مصطفی الکاظمی -البته بیآنکه خواسته باشند یا بدانند- حاوی پیام بخشش! ملت عراق برای ترامپ باشد!
۵- آمریکا با صراحت به تشویق صدام برای حمله ب
ه ایران و قول تامین تسلیحاتی و مالی از او اعتراف کرده است و این واقعیت تلخ را هم پنهان نمیکنند -و پنهانکردنی هم نیست- که هزینه سنگین جنگ را دولتهای دستنشانده عرب، نظیر عربستان، امارات، کویت، قطر و... برعهده داشتهاند و نتیجه آنکه صدها هزار نفر از مردم عراق را به کشتن دادند و ثروت ملی مردم آن دیار را نابود کردند و...
همین مجموعه در حمله آمریکا به عراق که به بهانه وجود سلاحهای کشتار جمعی صورت گرفت و بعدها معلوم شد که دروغ بوده است، شرکت داشتند و باز هم همین مجموعه در تشکیل و راهاندازی تکفیریهای داعش و قتل عام مردم مظلوم عراق در کنار یکدیگر بودند و با مدیریت مشترک آمریکا و اسرائیل و دلارهای آلسعود و امارات و... این گروه وحشی را به جان و مال و ناموس مردم عراق انداختند و... آیا اعتراف هیلاری کلینتون در کتاب خاطراتش با عنوان «انتخاب سخت HARD CHOICE» فراموش کردنی است که میگوید به ۱۱۲ کشور سفر کردم تا آنان را متقاعد کنم بعد از اعلام موجودیت این گروه، از آن حمایت کنند؟! و یا مگر مجروحان داعش را برای مداوا به بیمارستانهای تلآویو و حیفا نمیفرستادند و نتانیاهو از ملاقات خود با آنها عکس و فیلم نمیگرفت و منتشر نمیکرد؟! بسیاری از داعشیهای دستگیر شده اعتراف کردهاند که در عربستان دوره دیدهاند و از پایگاههای تسخیر شده آنها سلاحهای مدرن آمریکایی به دست آمده است. فیلمهای مستندی در دست است که از ارسال آذوقه و مهمات برای تکفیریهای محاصره شده توسط بالگردهای آمریکایی حکایت میکند و هر دفعه نیز پس از فاش شدن ماجرا فرماندهی سنتکام (نیروهای نظامی آمریکا در منطقه ) اعلام کرده است که محمولهها به اشتباه برای داعش ارسال شده است! و...
۶- حالا جای این سؤال است که ترور ناجوانمردانه حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس، غیر از دشمنی و کینهتوزی آمریکا و متحدان عبری و غربی و عربی آن علیه ملت عراق و سایر ملتهای منطقه و حمایت از تکفیریهای وحشی و خونریز داعش چه مفهوم و معنای دیگری میتواند داشته باشد؟! و آیا دیدار با ترامپ که علناً به ترور آن عزیزان بزرگوار و حامیان جان برکف مردم عراق اعتراف کرده است نادیده گرفتن جهاد و ایثار آنان و حمایت ضمنی -هرچند ناخواسته- از قاتل آنها نیست؟! انتظار آن است که نخستوزیر محترم عراق به عنوان کمترین ادای دین به میهمان و میزبان شهید مردم وطن خویش همه توان خود را در اجرای مصوبه پارلمان این کشور برای اخراج آمریکا از عراق به کار گیرد.
۷- و بالاخره و در پایان اشاره به دو نکته برای رفع شبهه احتمالی ضروری به نظر میرسد؛
الف: به قول حکیمانه رهبر معظم انقلاب «ایران هیچگاه بنای دخالت در امور عراق را نداشته و نخواهد داشت. ایران، خواهان عراقِ عزتمند، مستقل و با حفظ تمامیت ارضی و وحدت و انسجام داخلی است».
وتاکید فرمودند «ایران درخصوص روابط عراق با آمریکا دخالتی نمیکند اما انتظار دارد که دوستان عراقی، آمریکا را بشناسند و بدانند که حضور آمریکا در هر کشوری منشأ فساد، خرابی و ویرانی است».
وجیزه پیشروی با انگیزه یادآوری جنایات آمریکا و همراهی با نخستوزیر محترم عراق در شناخت آمریکا نوشته شده و اینکه به بیان حکیمانه حضرت آقا «حضور آمریکا در هر کشوری منشأ فساد، خرابی و ویرانی است».
ب: وجود مقدس حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس در محدوده جغرافیایی ایران و عراق قابل تعریف نیست. حاج قاسم اگرچه ایرانی است ولی هویت عراقی و سوری و لبنانی و یمنی و در یک کلمه جهانی دارد و ابومهدی المهندس نیز هرچند عراقی است ولی به ایران و لبنان و سوریه و یمن و... هم تعلق دارد. مرزهای جغرافیایی اگرچه معتبر و قابل احترام است ولی گستره امت اسلامی فراتر از مرزهای جغرافیایی است. و این قصه سر دراز دارد.
حسین شریعتمداری
5f1f0129c7c90_33639026.mp3
2.67M
حضرت باقر ای جان عالم
🎙میثم مطیعی
🏴شهادت امام محمدباقر(ع) تسلیت باد
@howzehenghelabi
6 ذی الحجه؛
سالروزشهادت مظلومانه زائران خانه خدادرحرم امن الهی
🖤برهمگان تسلیت باد.🖤
أَلَا بِذِڪْرِ اللَّهِ تَطْمَئِـنُّ الْقُلُــوبُ
مداحی آنلاین - بی تاب شده پیکرش از شعله ی کینه - سلحشور.mp3
4.37M
🔳 #شهادت_امام_محمد_باقر(ع)
🌴بی تاب شده پیکرش از شعله ی کینه
🌴آتش گل کرد در باغ سینه
🎤 #مهدی_سلحشور
⏯ #زمینه
یادداشت / آخرین تیر دشمن
جمهوری اسلامی در حال عبور از یک جنگ ترکیبی، همهجانبه و بیسابقه در حوزههای اقتصادی و بیثباتسازی کشور است. در این جنگ، جنگ شناختی از همه مهمتر به نظر میرسد؛ زیرا دشمن به دنبال تصویرسازی غلط و منفی از واقعیات جمهوری اسلامی و موضوعات مرتبط با انقلاب است. میزان موفقیت دشمن در دو حوزه جنگ اقتصادی و بیثباتسازی کشور، بستگی به میزان موفقیت در جنگ شناختی دارد؛ ازاینرو باید مسئولان، رسانهها، جریانهای سیاسی و آحاد مردم، جنگ شناختی را جدی بگیرند.
گزاره خبری: 1- نمونه برجسته و اخیر جنگ شناختی را در عملیات روانی و جنگ نرمی که دشمن علیه برنامه همکاریهای راهبردی ۲۵ ساله میان ایران و چین به راه انداخت، میتوان دید. در این تهاجم دشمن تلاش کرد با بهرهگیری از ابزار رسانه و تمام تاکتیکها و تکنیکهای عملیات روانی، جمهوری اسلامی را نزد افکار عمومی، متهم به کشور فروشی و خاک فروشی کند. متأسفانه، برخی داخلیها هم با انگیزههای سیاسی و منافع حزبی و گروهی، پازل دشمن را تکمیل کردند. 2- از دیماه ۱۳۹۶ به این طرف، دشمنان نظام به این جمعبندی رسیدند که تنها راه متوقف کردن پیشرفتهای ایران در حوزههای گوناگون علمی، فناوری، صنعتی، دفاعی، نفوذ منطقهای و غیره، برهم زدن ثبات و آرامش داخلی کشور از طریق راهاندازی اغتشاش است و تابستان داغ هم کلیدواژهای برای راه انداختن این اغتشاشات در یک دوره زمانی بود. در سال ۱۳۹۷ هم موضوع تابستان داغ خیلی جدی مطرح شد و در آن زمان، حتی جان بولتون در نشست منافقین گفت: «با تابستان داغ، جمهوری اسلامی چهلساله نخواهد شد و شما با رفتن به تهران جشن پیروزی میگیرید.»
گزاره تحلیلی: تغییرات فرهنگی و اساساً راهبردهای جنگ شناختی، آرام و تدریجی رخ میدهند و در آن باورهای مردم توسط دشمن بمباران میشود. راه کاهش خسارات جنگ شناختی اتخاذ سیاستهای دقیق رسانهای و ارتقاء سواد رسانهای مخاطبان است. تقویت توان رسانهای با استفاده از تمام وسایل ارتباطجمعی جهت توفیق در این عرصه بسیار با اهمیت است. البته بهمنظور کاهش تأثیر منفی رسانههای دشمن بر روی مخاطبان، نیازمند عبور از شعارزدگی و درک ضرورت فراگیری سواد رسانهای از سوی مسئولان، رسانهها و مردم هستیم.
صفحه نخست
پیوندها
ارتباط با ما
فارسی|العربي|English
سهشنبه ۰۷ مرداد ۱۳۹۹ - ۰۳:۱۴


چرا باقرالعلوم؟ (به جای گفت و شنود)
کد خبر: ۱۹۴۳۲۶تاریخ انتشار: ۰۵ مرداد ۱۳۹۹ - ۲۲:۱۹
سرویس کیهان » اخبار
ارزیابی راهبردی یک راهزنی هوایی(یادداشت روز)
شامگاه پنجشنبه گذشته، دو فروند جنگنده آمریکایی، ضمن نقض حریم هوایی سوریه، برای هواپیمای مسافربری ایران مزاحمت ایجاد کردند. این هواپیما به سمت فرودگاه بیروت حرکت میکرد. مقامات آمریکایی ادعا کردهاند جنگندههای آنها در مأموریت هوایی روتین در مجاورت پایگاه التنف سوریه، اقدام به بازرسی بصری (!!) کردهاند و حال آنکه، هم حضور آنها در این منطقه غیرقانونی است و هم اینکه هواپیمای مسافربری حتی با چشم غیرمسلح، از فاصله دور قابل مشاهده است.
این اقدام چه ارزشی دارد و واکنش ایران چگونه است؟
1- در ارزیابی اتفاقاتی از این دست، نباید نگاه موردی و نقطهای داشت. بلکه باید آن را در ظرف ارزیابی راهبردی قضاوت کرد. ماجرا چنان نیست که آمریکا بتواند ضربهای بزند و سپس بگریزد. ظرف 79 سال گذشته، ضربهای نبوده که امکان زدن آن به ملت ایران باشد و آمریکا دریغ کرده باشد. اگر هم ضربهای نزده، امکانش فراهم نبوده است. تحمیل دیکتاتوری مانند محمدرضا پهلوی، ارتکاب چند کودتا و تحمیل جنگ و ترور و تحریم، همه خاطرهای است که سران کاخ سفید برای مردم ما برجا گذاشتند. با این ملاحظه که هرچه در این چهار دهه بعد از پیروزی انقلاب، جلوتر آمدهایم، دست ملت ایران برای ضربت متقابل گشودهتر و دست آمریکا بستهتر شده است.
2- سرنگونی رژیم پهلوی، سیلی بیسابقهای بود. پس از این رویداد، ورق چنان برگشته که منطق قوی جمهوری اسلامی بر راهبرد آمریکا در بسیاری از تحولات غرب آسیا چیره شده. ممکن است آمریکا در این میان رفتارهای عقدهگشایانهای مانند ترور بزدلانه سردار سلیمانی را هم مرتکب شده باشد، اما این رفتارها نه تنها گرهی از گرفتاری آمریکا نگشوده بلکه بر حجم آن افزوده است. موضوع کانونی، استراگیجی آمریکا و گمشدگی راهبرد بهویژه در دو دهه اخیر است. یا دقیقتر بگوییم؛ خروجی تحرکات آمریکا، ضد راهبردی بوده است.
3- اکنون موازنه قدرت بهگونهای است که رهبر حکیم انقلاب در دیدار نخستوزیر عراق تأکید میکند «آمریکاییها بهدنبال حکومتی همچون حکومت پل برمر حاکم آمریکایی در اوایل سقوط صدام هستند. جمهوری اسلامی ایران انتظار دارد تصمیمِ دولت، ملت و مجلس عراق برای اخراج آمریکاییها پیگیری شود زیرا وجود آنها موجب ناامنی است. جنایت آمریکا در ترور سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس، یک نمونه از نتیجه حضور آمریکاییهاست. آنها میهمان شما را در خانه شما کشتند و صریحاً به این جنایت اعتراف کردند. جمهوری اسلامی ایران، هرگز این موضوع را فراموش نخواهد کرد و قطعاً ضربه متقابل را به آمریکاییها خواهد زد. گسترش روابط ایران و عراق، مخالفینی دارد که در رأس آنها آمریکا است ولی به هیچ وجه نباید از آمریکا ترسید زیرا هیچ غلطی نمیتواند بکند». این بیان قاطع، به مراتب پُر ضربتر از ضربت موشکی عینالاسد بود. کافی است سفرهای دورهای مقامات ارشد ایران و عراق را که با تشریفات کامل انجام میشود، با سفر دزدانه ترامپ به پایگاه عینالاسد (پنجم دیماه 97) مقایسه کنیم. این، همان پایگاهی بود که دیماه پارسال درهم کوبیده شد.
4- اقدام تروریستی در آسمان امن یک کشور دیگر و مزاحمت برای هواپیمای مسافربری، سند انکارناپذیر درماندگی است، نه اقتدار. تحرکات ایذایی اینچنینی، هیچ عایدی برای مرتکبان ندارد؛ جز اینکه مشتشان را باز میکند و نشان میدهد فاقد گزینه معتبر هستند. رژیمی که زمانی جزو تهدیدهای رعبآورش، عبارت «همه گزینهها روی میز است» بود و با کنایه، حریف را از میدان به در میکرد، حالا کارش به جایی رسیده که برای هواپیمای مسافربری ایجاد مزاحمت میکند! چنین رفتاری، فاقد کمترین ارزش نظامی یا راهبردی است.
5- در قالب ارزیابی راهبردی، باید به این پرسش پاسخ داد که ایران، و آمریکا و رژیم صهیونیستی، هرکدام دو دهه قبل در چه موقعیتی بودند و اکنون در کدام جایگاه ایستادهاند؟ واقعیت این است که تیر نقشههای آمریکا و اسرائیل در منطقه دائماً کمانه کرده است. آمریکا و رژیم صهیونیستی دو دهه است که نه تنها هیچ بهرهای از اقدامات نظامی نبردهاند، بلکه دچار خسارتهای مضاعف در عراق و سوریه و لبنان و فلسطین و یمن شدهاند. ضمنا ابهت نظامی که از آنها هیولا میساخت و دیگران را وادار به انفعال میکرد، به شکل غیرقابل جبران فرو ریخته است. شبیه این مصیبت، بهخاطر اشغال افغانستان، بر سر شوروی آمد و از عوامل موثر در فروپاشی آن رژیم بود. قدرت نظامی و بمب اتمی، نه تنها شوروی را از شکست تحقیرآمیز در افغانستان نجات نداد، بلکه مانع از فروپاشی هم نشد. نظیر این باتلاق در ابعادی متفاوت، به دست خود آمریکا و اسرائیل در م
نطقه ساخته شد. طبق برخی تحلیلها، صهیونیستها نقش مهمی در درگیر کردن آمریکا در منطقه ایفا کردند. اما آیا هزینه هفت هزار میلیارد دلاری، موجب ارتقای قدرت آمریکا شد؛ یا موجبات سرشکستگیاش را فراهم کرد؟ از جمله دلایل رأی آوردن ترامپ در انتخابات 2016، تخطئه گفتن این حقیقت تکاندهنده بود؛ «جنگ اشتباه بود. با پول مداخلات نظامی در خاورمیانه میتوانستیم دوبار آمریکا را بازسازی کنیم... پلهای ما فرسوده شده و پول ساخت مدرسه در فرانکلین یا لسآنجلس را نداریم». کرونا این ناتوانی را زیر ذرهبین برد.
6- بگذارید ابزار قضاوتی روشن را در قالب چند پرسش ارائه کنیم. آیا مثلا بعد از ترور سردار سلیمانی، اولا تعداد حملات به نیروها و مراکز آمریکایی و تلفات و خسارات ناشی از آن کمتر شد یا بیشتر؟ قطعا بیشتر و چند برابر شده است. از غزنی تا دیوانیه و بغداد و...، هفتهای نیست که یک پایگاه و کاروان نظامی یا هواپیمای آمریکایی مورد هدف قرار نگیرد. ثانیا اگر آمریکاییها نظرسنجی بکنند، تصور میکنند پس از ضربهای که در عینالاسد متحمل شدند، در انظار جهانی پُر ابهتتر شدند یا ابهتشان فرو ریخت؟ همین پرسش را میتوان درباره جنگ صهیونیستها با مقاومت لبنان و فلسطین پرسید که آیا دو جنگ 2005 و 2006، به نفع بازدارندگی اسرائیل بود؛ یا تصویر قدرت پوشالی ساخته شده در طول چند دهه را نابود کرد؟
7- آمریکاییها بهتر از هرکس میدانند که نباید گول شبکه رسانهای دستساز خود را بخورند؛ شبکه مزدوران که با رندی و پشت نقاب «افکار عمومی ایران» (!؟) نسخه انفعال و کوتاه آمدن در برابر شرارتهای دشمن را میپیچد و نام آن را هم صبر استراتژیک میگذارد. بله، جمهوری اسلامی، صبر استراتژیک دارد؛ اما این صبر، فعالانه و توام با اقدام و ضربت موثر متقابل است، و نه بیعملی و تماشاگری. صبر برای ما یعنی مقاومت شجاعانه و حکیمانه به دور از انفعال یا واکنش موضعی صِرف. «ملت ایران»، همان است که پای پیکر پاک شهید سلیمانی، آن حماسه خیرهکننده در دنیا را آفرید. یعنی اینکه پای مقاومت و هزینههای آن ایستاده است.
8- کسانی گفتهاند باید تا انتخابات آبانماه آمریکا صبر کرد و «گزک» دست ترامپ و اسرائیل نداد. این گزاره، کاملاً ابطال شده است. ما تا انتخابات آمریکا صبر نمیکنیم و اگر کسی دست از پا خطا کند، بلاشک مجازات میشود و تاوانی سختتر از گذشته خواهد داد. این واقعیت، به اعتبار سرنگونی هواپیمای جاسوسی و موشکباران عینالاسد، ثابت شده است؛ و البته پرونده انتقام خون شهید سلیمانی، شهید ابومهدی مهندس و همراهانشان بسته نشده. ما در زمین هیچ دشمنی بازی نمیکنیم، و زمین و نحوه بازی را خودمان تعیین میکنیم؛ اما نه اینکه تن به انفعال بدهیم. اینبار اگر لازم باشد، فراتر از اهداف نظامی، به مراکز و منافع اقتصادی حیاتی دشمن هم ضربه میزنیم.
9- انتخابات آمریکا، نه خط قرمز ما برای ضربت متقابل است و نه برای ما موضوعیت دارد. به شهادت آمد و رفت دموکراتها و جمهوریخواهان در چند دهه اخیر، سگ زرد برادر شغال است؛ و دموکراتها در خباثت، کم از ترامپ و جمهوریخواهان نداشتهاند. کافی است فهرست طولانی خیانت و جنایتهای دولت اوباما در نقض پیاپی برجام، ترساندن کشورها و شرکتها از تجارت با ایران، مصادره اموال کشورمان در آمریکا و اروپا، اعمال تحریمهای ویزایی، ریلگذاری تحریمهای کاتسا و آیسا، عدم صدور ویزا برای حمید ابوطالبی (نماینده منتخب آقای روحانی جهت نمایندگی ایران در سازمان ملل)، ترور دانشمندان هستهای و خرابکاریهای سایبری، و تحمیل جنگ نیابتی (تروریسم داعش) در اوج مذاکرات را به یاد آوریم.
ضمنا برای یادآوری باید تأکید کرد که ایران در همین دولت ترامپ، هواپیمای جاسوسی فوق مدرن «گلوبال هاوک» را بهخاطر تجاوز به حریم هوایی ساقط کرد، در حالی که همزمان میتوانست هواپیمای نظامی سرنشیندار را ساقط کند. یادمان نرفته که ترامپ بهخاطر همین مراعات، مجبور به تشکر از ایران شد. این زبان قدرت است. در همین دوره بود که پایگاه نظامی ظاهرا امن عینالاسد را با موشکهای قدرتمند و نقطهزن منهدم کردیم و هیچ کاری از رادارها و سامانههای پدافندی آنها بر نیامد. از نگاه ما، خط قرمز امکان ضربه به آمریکا، مدتهاست شکسته شده. ترور بزدلانه «فرمانده مبارزه با تروریسم در منطقه»، هیچ حرمت و امنیتی برای تروریستهای آمریکایی در منطقه و فراتر از آن باقی نگذاشته است. هفتهای نیست که نیروهای آمریکایی گرفتار تیر غیب نشوند و از نیروهای مردمی در منطقه سیلی نخورند. جمهوری اسلامی ایران چنانکه ولیامرمسلمین ترسیم فرمودند، مجازات کامل تروریستهای آمریکایی را اخراج آنها از منطقه میداند و تا به سرانجام رساندن این راهبرد، کوتاهی نخواهد کرد؛ و در عین حال، هر تعرض موردی و موضعی را به شکل متقارن و نامتقارن عقوبت میکند. رفتارهای ایذایی مثل مزاحمت برای هواپیمای مسا
فربری، صرفا بر اراده و سرعت حرکت راهبردی محور مقاومت میافزاید.
10- گفته میشود صهیونیستها پشتپرده برخی اقدامات تحریکآمیز و پُرخطر هستند. اسرائیل، سگ زنجیری آمریکاست. قطعا در صورت درگیری میان آمریکا و ایران، این سگ زنجیری ضربات جدی خواهد خورد و جزو اولین مراکزی که ظرف زمانی کوتاه آماج حملات کوبنده قرار میگیرد، حیفا و تلآویو است.
محمد ایمانی
🌤 #انتظار چیست و #منتظر کیست؟
🕊انتــظار یعنـــے؛
🕊انتظار یعنی دروغ نگفتن...
🕊انتظار یعنی غیبت نکردن...
🕊انتظار یعنی تهمت نزدن...
🕊انتظار یعنی نماز به موقع خواندن...
🕊انتظار یعنی زکات دادن...
🕊انتظار یعنی چشم خود را کنترل کردن...
🕊انتظار یعنی قدم صحیح برداشتن...
🕊انتظار یعنی عمل به قرآن...
🕊انتظار یعنی احترام گذاشتن...
🕊انتظار یعنی با ادب بودن...
🕊انتظار یعنی کنترل سخن داشتن...
🕊انتظار یعنی راستگو بودن...
🕊انتظار یعنی امانت دار بودن...
🕊انتظار یعنی خشم خود را فرو بردن...
🕊انتظار یعنی بخشنده بودن...
🕊انتظار یعنی هر لحظه به یاد خدا بودن...
🕊انتظار یعنی دیگران را کوچک نشماردن...
🕊انتظار یعنی علی وار بودن...
🕊انتظار یعنی دیگران را مسخره نکردن...
🕊انتظار یعنی امر به معروف کردن...
🕊انتظار یعنی نهی از منکر کردن...
🕊انتظار یعنی در راه خدا جهاد کردن...
🕊انتظار یعنی ...
آیا می توانیم خودمان را یک منتظر بنامیم؟
🌤أللَّھُـمَ ؏َـجِّـلْ لِوَلیِڪْ ألْـفَـرَج🌤
🔴جنگهای رژیم تروریستی اسرائیل:
-جنگ ۳ ساله ۱۹۸۲ لبنان (شکست اهداف اصلی اسرائیل)
-جنگ ۳۳ روزه ۲۰۰۶ لبنان (شکست سنگین اسرائیل)
-جنگ ۲۲ روزه ۲۰۰۹ غزه (شکست سنگینتر و درخواست آتشبس یکجانبه از طرف اسرائیل)
-جنگ ۲ ساعته ۲۰۲۰ (شکست اسرائیل از دشمن فرضی)
"از نیل تا فرات" پرانتز :))))))
Mojtaba Ramezani - Khoda Gharibe (320).mp3
16.72M
🎙 خدایی خدا غریبه
🥀 @hob_hossein
Mojtaba Ramezani - Har Ghadami Ta Karbala.mp3
5.82M
🎙 هر قدمی تا کربلا بردارم
روی لبم همین دعا رو دارم
🥀 @hob_hossein
AUD-20200728-WA0091.mp3
3.48M
سوز و گداز عالم ربانی مرحوم آیتاللهی با امام عصر(عج الله تعالی فرجه)
@rozaneebefarda
روزنامه جوان
نقش فضای مجازی در فتنهها
تجربه پیش روی ما در کودتای امریکایی و فتنه ۸۸ و فتنههای پس از آن نشان میدهد که دشمن بیشترین سرمایه گذاری را روی فضای مجازی کرده است. رسانههای موجود در فضای مجازی نظیر توئیتر، فیس بوک، اینستاگرام و... در فتنهها نقش کلیدی و محوری دارند. این رسانهها دارای بیشترین ظرفیت در تولید و هدایت بحران و به چالش کشیدن ظرفیتهای امنیتی کشور هدف را دارا بوده و آثار تخریبی به مراتب فراتر از بمب اتم دارند.
بررسی و تحلیل دادههای مربوط به فتنه ۸۸ و حادثه آبان ماه ۹۸ گویای این حقیقت است که دشمنان عنود انقلاب اسلامی، متزلزل سازی، براندازی و ساقط کردن نظام جمهوری اسلامی را بهعنوان مهمترین هدف خود در چارچوب جنگ نرم و با راهبرد رسانهای تعقیب میکنند. راهبرد رسانهای غرب علیه انقلاب اسلامی با بهره گیری از فضای مجازی معطوف به استعدادیابی، حلقه سازی، ساماندهی، سازماندهی، آموزش، انجام مانورهای میدانی، تخریب و زمینه سازی برای تولید اغتشاش و تحریک و تهییج افکار عمومی و... است.
در طراحی مدلهای جدید براندازی نرم، عصبانی کردن و به میدان اعتراضی آوردن مردم، بهعنوان مهمترین پیامد جنگ نرم با دهها تاکتیک کوچک و بزرگ نظیر: شایعه پراکنی، بمباران خبری، تنظیم و تکثیر دروغهای شاخدار، بزرگنمایی و اصلی سازی موضوعات فرعی و کم اهمیت، التهاب آفرینی، خبرسازی بی اساس و دروغین و بزرگنمایی آن با تاکتیک یک کلاغ چهل کلاغ کردن، اعتراض سازی و پوشش دادن اعتراضات، بحران سازی و بزرگنمایی و انعکاس لحظهای آنها به شبکههای معاند در خارج از کشور، اتهام زنی به افراد حقیقی و حقوقی نظام، امنیتی کردن اوضاع اجتماعی، وارونه نمایی، تنفرسازی، القای روحیه یأس و ناامیدی یا روحیه پرخاشگری و تخریب به ملت، مدیریت بحران و سرایت بخشی یک اعتراض و اغتشاش به سایر نقاط و اقشار و صنوف، دعوت به تحصن و اعتصابات صنفی و... تعقیب میشود.
عرصه اصلی میدان جنگ نرم در عصر حاضر جنگ رسانهای در فضای مجازی است. فضای مجازی در جنگهای نوین دقیقاً مشابه همان سلاح و مهمات جنگ سخت عمل میکند و جمهوری اسلامی آماج بیشترین بمباران در فضای مجازی توسط نظام تبلیغاتی غرب بوده و هست. نقطه اوج این آماج را در فتنه و حوادث مدیریت شده آبان ماه ۹۸ شاهد بودیم.
امپراتوری تبلیغاتی غرب در فضای مجازی ایمان، اعتقادات، باورها، امید و اعتماد مردم را نشانه رفته است و با استفاده از تمام ظرفیت دنیای مجازی در پی تخریب باورها، اعتقادات و ایمان مردم و بی اعتماد کردن آنان به نظام است. آنان تلاش میکنند حلقههای فکری و فرهنگی جامعه را سست و به سوی عقاید اندیشههای متناسب با خواستههای خود هدایت کرده و با بمباران خبری و تبلیغات گسترده رسانهای نظام سیاسی و اجتماعی را متزلزل ساخته و در ورطه بیثباتی و سقوط قرار دهند. کافی است نگاهی اجمالی به برخی دروغهای شاخدار منتشر شده در روزهای اخیر در دنیای مجازی بیندازیم تا به ظرفیتهای شگفت انگیز فضای مجازی پی ببریم:
موضوع دروغین و مضحک واگذاری کیش به چین، آنقدر قوی بازتاب داده شد که برخی از شخصیتهای سیاسی نظام، متأسفانه تحت تأثیر پروپاگاندا قرار گرفته و ساده لوحانه علیه نظام موضع گیری کردند و در این میان شوربختانه حتی احدی از نمایندگان مجلس نیز بر این دروغ شاخدار مهر تأیید زد و اگر چه با فاصله کوتاهی به اشتباه خود پی برده و به تصحیح اشتباه پرداخت، اما آثار اشتباه او در افکار عمومی باقی ماند. ماجرای ساختگی، جعلی و دروغین دستگیری و ادعای مضحک شکنجه او توسط یکی از نهادها یکی دیگر از مصادیق دروغپردازی دشمن در فضای مجازی است.
روزانه در فضای مجازی هزاران خبر دروغین توسط مرکز سایبری منافقین در آلبانی و سایر مراکز مجازی دشمن تولید میشود و متأسفانه توسط نیروهای خودی به دلیل فقدان سواد رسانه در همین فضا بازتاب و بازنشر یافته و به اهداف دشمن کمک میکند. تمام این موارد زنگ خطر و هشدار را نسبت به ظهور و بروز فتنههایی به مراتب پیچیدهتر و سختتر از فتنههای گذشته، زیر گوش مسئولان مربوط به صدا در آورده است که بیشک غفلت از آنها ما را در آینده با چالشهای بزرگتر و خطرناکتر مواجه خواهد نمود. برون رفت از این تهدید بزرگ مستلزم برنامه ریزی سریع برای: راهاندازی فوری اینترانت ملی، فراهم آوردن زیرساختهای لازم برای ایجاد شبکههای اجتماعی ملی و رهایی از یوغ شبکههای اجتماعی دشمن، مهندسی و مدیریت دقیق و صحیح شبکههای اجتماعی موجود، تکیه بر آموزش عمومی سواد رسانهای بوده و استفاده از تمامی ظرفیتهای رسانهای و فرهنگی کشور در آموزش سواد رسانه بهویژه ظرفیت بزرگ بسیج ما را در غلبه بر فتنههای آینده کمک خواهد کرد.
طالبان: در افغانستان به آستانه نظام اسلامی رسیدهایم
طالبان در آستانه عید قربان به رسم سنوات قبل پیام صادر و آخرین مواضع خود درباره روند صلح افغانستان و روابط با دنیای خارج را تشریح کرد. هیبتالله آخوندزاده، رهبر طالبان گفته که این گروه نیز خواهان «تعامل خوب» با جهان است و تأکید کرده افغانستان به آستانه حاکمیت نظام اسلامی رسیده و جهاد این گروه نیز برای پایان اشغال و برقراری نظام اسلامی بوده و است.
سرویس بین الملل جوان آنلاین: شورای امنیت ملی افغانستان دیروز در آستانه عید قربان از طالبان خواست ضمن کاهش سطح خشونتها با قبول آتشبس پایدار، هرچه زودتر مذاکرات بینالافغانی را آغاز کند. رهبر طالبان در پیام خود به مناسبت عید قربان، چیزی درباره آتشبس نگفته، اما تأکید کرده که طالبان در رابطه با صلح مسئولیت خود را ادا کرده و به مواد توافقنامه صلح با امریکا به درستی عمل کرده است. هیبتالله گفته افراد محدودی در حکومت افغانستان به خاطر اهداف شخصی خود بر سر راه صلح مانعتراشی میکنند، هرچند مشخصاً از گروه یا افرادی نام نبرده است. آخوندزاده در این پیام موضع گروه طالبان را درباره مذاکرات بینالافغانی، نیروهای خارجی، روابط با جهانیان، بازسازی، تعلیم و تربیت و سایر موارد بیان کرده است. وی درباره مذاکرات بینالافغانی روی آزادی زندانیان تأکید کرد و گفت که این مسئله باعث اعتماد و کوتاه کردن مسیر برای رسیدن به صلح میشود.
آخوندزاده با اشاره به توافق دوحه نیز عنوان کرد که طالبان در این مورد مسئولیت خود را به جا آورده است. آخوندزاده از طرفهای داخلی خواست تا موانع را از سر راه شروع مذاکرات بینالافغانی بردارند. او درباره خروج نیروهای خارجی هم بیان کرد که در این قسمت پیشرفت خوبی صورت گرفته است. وی تأیید کرد، نیروهای خارجی از پنج پایگاه خارج شدهاند. رهبر طالبان گفته است براساس توافقنامه دوحه باید تمامی نظامیان و کارمندان غیردیپلماتیک امریکا و متحدانش از افغانستان خارج شوند و کارمندان همه نهادهای نظامی و غیرنظامی امریکا باید به توافقنامه صلح وفادار باشند و از «اظهارات و تبلیغات ناموجه» خودداری کنند و برای پایان جنگ طولانی تاریخ امریکا، موانع ایجاد نکنند. آخوندزاده همچنین از به درازا کشیده شدن روند آزادی زندانیان از ۱۰روز به چهار ماه، وجود نامهای رهبران طالبان در فهرست سیاه و اجرای حملات نیروهای امریکایی انتقاد کرد. رهبر گروه طالبان درباره «روابط با جهانیان» گفت که صلح افغانستان به نفع همه است و این گروه نیز خواهان «تعامل خوب» با جهان است. آخوندزاده خطاب به اعضای این گروه گفت: «به نصرت خداوند متعال و فداکاریها و قربانیهای بیدریغ شما در آستانه حاکمیت نظام اسلامی هستیم.» وی از اعضای طالبان نیز خواست تا در آستانه مذاکرات بینالافغانی صفوف خویش را قویتر و منظمتر ساخته و وحدت و همبستگیشان را تقویت کنند.
رهبر طالبان خطاب به مردم افغانستان هم گفت: «جهاد ما برای پایان اشغال و اقامه نظام خالص اسلامی بوده و است و پیام واضح ما این است که انحصار قدرت نمیخواهیم. تمام اقوام و اقشار افغانستان به یکدیگر نیاز دارند و تکامل، استقلال و نیرومندی نظام اسلامی به اتفاق و اتحاد افغانها وابسته است.»
منبع: روزنامه جوان
ضرورت یک پاسخ به امریک
تهدید هواپیمای مسافربری جمهوری اسلامی ایران در آسمان کشور سوریه از سوی امریکاییها، این روزها محور تحلیل و نگاه محافل داخلی و خارجی است. این حرکت یک تهدید آشکار و عملی علیه ایران و صلح و امنیت منطقه بود تا بدینوسیله امریکاییها دندان خود را به ما نشان دهند. با این حرکت امریکا در وهله اول میخواست حساب کار دست ایران بیاید و در مرتبه دوم هدفش آزمایش کردن اراده و هوشیاری سیاسی و دفاعی ما بود که ببیند چقدر در مقابل تهدیدات آمادگی پاسخگویی متناسب را داریم و اراده واقعی ما در این صحنهها چیست؟ اگر چه این اقدام به روایت امریکاییها یک اقدام ساده بوده و قصد تهدید هواپیمای مسافربری ایران را نداشتهاند. البته در مورد آزمایش کردن اراده ما در برخورد متقابل قبلاً در ترور سردار آسمانی، به نتایجی که باید برسند، رسیده بودند.
امریکا با هر هدفی این حرکت را انجام داده باشد، مهم این است که این اتفاق افتاده و ایران اسلامی این گونه حرکتها را از امریکاییها بعد از انقلاب و در زمان جنگ تحمیلی و حوادث مختلف تجربه کرده است، پس لازم است فرماندهان و مسئولان ایرانی با اتکا به تجربه تاریخی خود، این حرکت را درست تحلیل کنند و متناسب با آن پاسخ دهند.
۱- امریکا باید بداند که ایران فریب او را نمیخورد و دارای تحلیل دقیق از تهدیدها است و برای هر حرکت او ضمن تحلیل درست، متناسب، هوشمند و عاقلانه به دور از احساسات لحظهای و با راهبرد مشخص برنامه دارد.
۲- امریکا باید در پاسخ ما- هر چه باشد- اراده محکم و خلل ناپذیر کشور و همه طیفها در دفاع از حقوق حقه ایران اسلامی را لمس کند و بداند که این اراده در مشکلات محکمتر و سخت میشود و سست نشده است.
۳- درست است که دستگاههای حقوقی بین المللی همواره به دلیل نفوذ قدرتهای بزرگ به وظایف خود درست و با دقت عمل نمیکنند و این جای تأسف دارد، اما ما هم به خوبی از ظرفیتهای قانونی در جهان برای برخوردهای غیرقانونی و آشوب طلبانه و تروریستی امریکاییها که همواره صلح و امنیت جهان را به خطر میاندازند، به خوبی استفاده نکرده ایم، و لازم است که با برنامه ریزی هدفمند و تأثیرگذار در این زمینه به گونهای ورود پیدا کنیم که برای امریکا هزینهبردار و بازدارنده باشد.
۴- برخورد هوشمندانه و نامتقارن با این حرکت تروریستی امریکا موضوعی است که باید به آن با در نظر گرفتن همه گزینههای ممکن اندیشید، به گونهای که امریکا بداند که اگر دچار اشتباه دیگری شود و حرکتی نامتعارف علیه ایران و منافع آن انجام دهد، برخورد متناسب با آن را دریافت خواهد کرد. بخصوص هشدارباش به نخبگان و آزادی خواهان امریکا که بدانند دولتمردان آنها از چه عملکردی برخوردارند و چگونه ضمن انجام این اقدام تروریستی به آن اعتراف هم میکنند و این یعنی به مخاطره انداختن صلح، عدالت و امنیت امریکا و جهان.
بنابراین لازم است با نگاهی بازدارنده و اقدامات دقیق و هوشمندانه از جهات مختلف به خصوص در حوزههای دفاعی، امنیتی، حقوقی و فرهنگی- اجتماعی یک پاسخ قاطع و محکم به امریکاییها بدهیم و با خردورزی مدبرانه، به سادگی از کنار این موضوع عبور نشود. ایران مثل همیشه لازم است به نقش خود برای پاسداری ازصلح و امنیت مردم منطقه عمل نماید.
منبع: روزنامه جوان
🚨رهبر انقلاب: رفتار دولت نژادپرست آمریکا را محکوم و از حرکت مردم حمایت میکنیم
حضرت آیتالله خامنهای در پیام مهمی بهمناسبت موسم حج:
🔹امروز کم نیستند نخبگانی در جهان اسلام که با گردن برافراشته و باافتخار و سربلندی، همهی ادعاهای معرفتی و تمدنی غرب را به چالش میکشند و جایگزینهای اسلامی را با صراحت نشان میدهند. امروز حتی برخی متفکران غربی که پیش از این، لیبرالیسم را مغرورانه، پایان تاریخ معرفی میکردند، به ناچار آن ادعا را پس گرفته و به سرگردانی نظری و عملی خود اعتراف میکنند.
🔹نگاهی به خیابانهای امریکا، به رفتار دولتمردان آمریکا با مردم خود، به درهی عمیق فاصلهی طبقاتی در آن کشور، به حقارت و بلاهتِ کسانی که برای مدیریت آن کشور انتخاب شدهاند، به تبعیضنژادی هولناک در آن، به قساوت مأمور موظف آن که یک غیرمجرم را در خیابان با خونسردی و در برابر چشم رهگذران با شکنجه به قتل میرساند، عمق بحران اخلاقی و اجتماعی تمدن غربی و اعوجاج و بطلان فلسفهی سیاسی و اقتصادی آن را آشکار میکند.
🔹رفتار امریکا با ملتهای ضعیف، نسخهی بزرگشدهی رفتار آن پلیس است که زانوی خود را بر گردن یک سیاهپوست بیدفاع گذاشت و آن قدر فشرد تا جان داد.
🔹دولتهای دیگر غربی هم هر یک به اندازهی وُسع و امکان خود نمونههای دیگر از این وضعیت فاجعهبارند.
حج ابراهیمی پدیدهی شکوهمند اسلام در برابر این جاهلیت مدرن است؛ دعوت به اسلام و نمایش نمادین زیست جامعهی اسلامی است. جامعهئی که در آن همزیستی مؤمنان، در حرکتی پیوسته، بر گرد محور توحید، برترین نشانه است؛ دوری از تنازع و تعارض، دوری از تبعیض و امتیازات اشرافی، دوری از فساد و آلودگی، شرط لازم است؛ رمی شیطان و برائت از مشرکان و آمیختگی با فرودستان و کمک به مستمندان و برافراشتن شعائر اهل ایمان، در شمار وظائف اصلی است؛ و دست یافتن به منافع و مصالح عمومی همراه با یاد خدا و شکر او و بندگی او هدفهای میانی و نهائی است.
🔹این تصویر اجمالی از جامعهی اسلامی در آئینهی حج ابراهیمی است، و مقایسهی آن با واقعیّت جوامع غربی پر ادّعا، دل هر مسلمان با همّت را لبریز از شوق به تلاش و مبارزه برای رسیدن به چنین جامعهئی میسازد.
🔹ما مردم ایران به هدایت و رهبری امام خمینی کبیر، با چنین شوقی قدم در راه گذاشتیم و موفق شدیم. ادعا نمیکنیم که توانستهایم آنچه را که میشناسیم و دوست میداریم یکسره تحقق بخشیم، ولی ادعا میکنیم که در این راه بسی پیش رفته و موانع بسیاری را از سر راه برداشتهایم. به برکت اعتماد به وعدههای قرآنی، گام ما استوار مانده است. بزرگترین شیطان راهزن و غدار این زمان یعنی رژیم آمریکا نتوانسته است ما را بترساند یا مغلوب مکر و فریب خود کند، یا جلو پیشرفت مادی و معنوی ما را بگیرد.
🔹ما همهی ملتهای مسلمان را برادران خود میدانیم، و با غیر مسلمانانی که در جبههی معارض وارد نشدهاند با نیکی و عدالت رفتار میکنیم. غم و گرفتاری جوامع مسلمان را گرفتاری خود به شمار میآوریم و برای علاج آن تلاش میکنیم. کمک به فلسطین مظلوم، دلسوزی برای پیکر مجروح یمن و دغدغهی مسلمانان زیر ستم در هر نقطهی جهان را اهتمام همیشگی خود قرار میدهیم.
🔹نصیحت به سران برخی کشورهای مسلمان را وظیفه میدانیم؛ دولتمردانی که به جای تکیه به برادر مسلمان خود، به آغوش دشمن پناه میبرند و برای سود شخصی چند روزه، تحقیر و زورگوئی دشمن را تحمل میکنند و چوب حراج به عزت و استقلال ملت خود میزنند. آنان که بقاء رژیم غاصب و ظالم صهیونیست را میپذیرند و پنهان و آشکار دست دوستی به آنان میدهند. اینان را نصیحت میکنیم و از پیامدهای تلخ این رفتار بر حذر میداریم.
🔹حضور آمریکا در منطقهی غرب آسیا را به زیان ملتهای این منطقه و موجب ناامنی و ویرانی و عقبماندگی کشورها میدانیم. در قضایای کنونی آمریکا و حرکت ضد تبعیض نژادی در آن هم، موضع قاطع ما جانبداری از مردم و محکوم کردن رفتار قساوتآمیز دولت نژادپرست آن کشور است.
🔹در پایان با سلام و صلوات به حضرت بقیةاللّه ارواحنا فداه، یاد امام راحل را گرامی میدارم و به ارواح طیبهی شهیدان درود میفرستم و حجّ ایمن و مقبول و مبارک را در آیندهی نزدیک برای امت اسلامی از خداوند متعال مسألت میکنیم