درباره انتخابات ۱۵ تیر
بخش اول
✍ مهدی عسگری
انتخابات ۱۵تیر حاوی درسها و عبرتهای مهمی است که شایسته واکاوی و موشکافی است. اگر بی تعارف به برخی نکات پرداخته نشود، هزینههای سنگین را میپردازيم بدون آنکه آورده و عبرت لازم را برای ترسیم بهتر آینده کسب کنیم.
اما برای طرح بخشی از این نکات، یادآوری چند موضوع که در طول یکماه اخیر به آن پرداخته بودیم، کمک کننده خواهد بود.
۱. آرایش نامزدهای انتخاباتی
پس از تائید #شورای_نگهبان و اعلام اسامی نامزدها، قابل پیشبینی بود که تعدد نامزدها و روند فرسایشی در یکسو، و تمرکز ظرفیتها بر روی یک کاراکتر مستعد انتخابات ازسوی دیگر، #پزشکیان را به پدیده این انتخابات بدل خواهد کرد.
لینک مطلب۱؛ نگاهی به ترکیب نامزدها؛ ۲۰خرداد۱۴۰۳
پس یکی از نکات، آرایش نامزدهای تائید شده توسط شورای نگهبان بود.
۲. طراحی نادرست کمپین تبلیغاتی دو نامزد مطرح (بویژه اشتباهات تیم تبلیغاتی دکتر قالیباف) درکنار سایشهای درونگفتمانی، باعث کاهش سبد آراء جریان گردید.
لینک مطلب۲؛ کمپین برای باختن! ۳۱خرداد ۱۴۰۳
دراینباره نکات بسیاری است که فعلا از آن میگذریم ولی ما در طراحی یک کمپین تأثیرگذار که توانایی ارتباط مؤثر با عموم مخاطبین بویژه لایهی عواطف آنها را داشته باشد دارای ضعف مفرط هستیم.
استفاده از مشاورین و کاراکترهای نامقبول در اطراف نامزدها (که نه تنها افزاینده رأی نیست بلکه تولید حاشیه و شبهه میکند) ازجمله اشتباهات هر دو نامزد بود.
۳. عدم توانایی در تبدیل مسائل مهم اقتصادی و معیشتی به کانون اصلی منازعه و ارائهی راهحلهای معتبر، با ادبیات روان، ملموس و اعتماد برانگیز.
نه مسائل و نه راهحلها، با زبان مردم ارائه نشد درحالیکه دکتر پزشکیان، صرفا صورت مسألهها رو بازگو میکرد اما به زبان مردم.
بنابرین محل نزاع اصلی، بر سر موضوعات سیاسی و اجتماعی شکل گرفت یعنی همان محلی که نقطهی قابل مانور توسط اصلاحطلبان بود.
لینک مطلب۳: دماسنج انتخابات؛ ۵تیر ۱۴۰۳
۴. عدم تشخیص درست صحنه، ناهماهنگی و ناتوانی در تصمیمگیری به موقع، ازسوی بازیگران اصلی جریان؛
_ضعف نگاه تحلیلی و جبههای،
_گرفتار شدن در هالهی شناختی و حباب اطرافیان،
_ترجیح منافع گروهی به منافع ملی،
_ایجاد تردید در بدنه، دودستگی و رقابت فرسایشیِ درون گفتمانی،
آسیبهای مهمی بود که مانع از تصمیم و حرکت فراگیر جبههای گردید و از جمله لحظاتی بود که نتیجهی انتخابات را پیش از روز رقابت، معین کرد!
لینک مطلب۴: با این روند منتظر نتیجهی غیرمنتظره باشید؛ ۶تیر ۱۴۰۳
۵. عدم هماوردی در نزاع شناختی؛
جنگ روایتها و نبرد رسانهای/مجازی؛
البته توان خوبی در این مسیر صرف شد درعین حال به لحاظ ابزار، روشها و تکنیکها، محتوا و منابع مالی دست طرف مقابل پرتر و بازتر بود. اما در این سمت امکان استفاده از برخی روشهای زرد و هیجانی، وجود نداشت.
لینک مطلب۵؛ نزاع روایتها؛ ۱۲تیر ۱۴۰۳
این موارد، تنها بخشی از نکات قابل طرح در یک نگاه اجمالی به روند انتخابات در ایام تبلیغات بود و البته بخش مهم دیگری مربوط به روند تاریخی اتفاقات و عملکردها چه از سوی دولتها و چه ازسوی فعالان اجتماعی/سیاسی/رسانهای در طول سالیان اخیر و تأثیر آن در افکارعمومی بوده است که درجای خود باید به آن پرداخت.
***
اما پس از بیان این مقدمات و اشاره به اینکه محل نزاع اصلی این #انتخابات بر سر یک دوراهی سیاسی شکل گرفت، سئوال اصلی که جای تأمل و بررسی فراوان دارد این است:
⚠️سئوال اصلی:
درحالی که نیمی از مردم به پای صندوقهای رأی نیامدند چه دلایلی باعث شد که همان ۵۰درصد مشارکت کننده، در انتخاب بین تداوم راه #شهید_جمهور و تداوم #دولت_روحانی گزینه دوم را ترجیح دهند؟
#مهدی_عسگری 🇮🇷
🆔 https://eitaa.com/joinchat/4093771807Cd2615e7861
درباره انتخابات ۱۵ تیر
بخش دوم
✍ مهدی عسگری
مرور پرسش اصلی:
درحالی که نیمی از مردم به پای صندوقهای رأی نیامدند، چه دلایلی باعث شد که همان ۵۰درصد مشارکت کننده، در انتخاب بین تداوم راه #شهید_جمهور و تداوم #دولت_روحانی گزینه دوم را ترجیح دهند؟
***
اینروزها درباره چرایی رفتار انتخاباتی مردم، دلایل گوناگونی، مطرح میشود بسیاری ازین مطالب، تنها به بخشی از ماجرا پرداختهاند، درحالیکه در این امر ذو ابعاد، باید مجموعهای از علل و عوامل مورد بررسی و دقت قرار گیرند. البته نه به قصد مقصرسازی و تقابل، بلکه به قصد ریشهیابی، عبرتجویی و اصلاح.
در اینباره موارد ریز و درشتی را میتوان برشمرد، همچون:
آرای قومیتی/ رقیبهراسی/ شرایط اقتصادی/ اشتباهات در طراحی کمپین تبلیغاتی و برخی اطرافیان نامزدها/ استفاده از روشهای زرد، هیجانی و پوپولیستی/ فعالسازی گسلهای اجتماعی، مذهبی و سیاسی/ تغییرات در سبک زندگی/ ایجاد دوگانههای مرتبط با فیلترینگ، برجام و آزادی بانوان/ ناتوانی در ادراکِ جامعه و برقراری ارتباط مؤثر با عموم مردم و جوانان/ تخریبها، تندرویها و سایشهای درونگفتمانی/ کاراکتر خاص و غیرانتخاباتی سعید جلیلی/ خودبسندگی، استغناء و سیاستورزی ناپختهی برخی مدعیان/ کم رونقی مساجد، تضعیف گروههای مرجع و...
از این میان، سهم هر موضوع نیاز به بررسی دارد و نمیتوان یک مورد را علتِ تامه ماجرا دانست. برخی موارد هم، مثل کم رونقی مساجد، بیش از آنکه علتِ ماجرا باشند، خودشان معلولِ این شرایط هستند!
آرای قومیتی نیز اگرچه مؤثر بوده است اما تمامکننده نبوده، چرا که در سال۹۶ نیز آرای روحانی در آذربایجان شرقی و غربی تقریبا ۲برابر رئیسی بود، در این #انتخابات اگرچه فاصله آراء بیشتر شد اما با لحاظ آرای خراسان بزرگ، تفاضل آرای قومیتی، علت تمامکننده در این انتخابات نبوده است.
همانطور که آرای #پزشکیان را نمیتوان با وجود مشارکت ۵۰درصدی، صرفا مرتبط با سبد رأی اصلاحطلبان دانست. کما اینکه وی بارها بر حمایت جمعی از حامیان #شهید_رئیسی و قالیباف از خودش تأکید کرد.
اگرچه طیف اصلاحطلب با تمام توان خود را به آب و آتش زد اما توفیق قابل توجهی در جلب فراگیر مردم نداشت و این نکته درجای خود نیاز به تأمل دارد.
این مهم را نیز نباید فراموش کرد که با تمام این موارد، فاصله پزشکیان با جلیلی کمتراز ۳میلیون رأی شد!
ومهمتر از اینها آن ۵۰درصد خاموش...
به هرحال اگر ریشهیابی موضوع را به سطح علتهای فرعی تقلیل دهیم، تحلیل و تدبیر درستی برای این وضعیت نیز نخواهیم داشت.
⚠️ دراینجا میخواهیم نکتهای را مورد توجه قرار دهیم که به نظر میرسد بستر اصلی برای رفتار انتخاباتی طبقه متوسط و محروم بوده است و سایر عوامل نیز در همین بستر، امکان نقشآفرینی مؤثر را یافتهاند.
واقعیت آن است که در دولت سیزدهم، با وجود تمام تلاشهای قابل تقدیر در حوزههای گوناگون از جمله در توسعه زیرساختها، تسویه بدهیهای دولت قبل، ارتقاء جایگاه در حوزه بینالملل و دیپلماسی اقتصادی و... درعین حال به دلیل تجویزِ نسخه شوکدرمانی در حوزه #ارز و بروز تورم سنگین بویژه در کالاهای اساسی (که مستقیما با سفره مردم ارتباط داشت) انتظاری که عموم جامعه از #دولتِ_مردم و دولتِ محرومین داشتند برآورده نشد و همین موضوع تبدیل به مهمترین اسلحهی سلبی در انتخابات اخیر شد، به طوری که هرگاه پزشکیان با سلاح گوشت ۸۰۰هزارتومانی و تورم کمسابقهی موادغذایی حمله میکرد، پاسخ درخوری دریافت نمیکرد.
درواقع همانطورکه رفتار انتخاباتیِ بخشی از جامعه با نگاه منفی نسبت به تداوم #دولت_روحانی شکل گرفت، جماعت بیشتری هم با رویکرد سلبی نسبت به ادامهی شرایط دشوار معیشتی، دست به انتخاب زدند. نگرانی مهمی که #جلیلی نتوانست آن را از مخاطبینش، برطرف کند.
وقتی در میان نامزدها، عزم جدی و برنامه روشنی برای مقابله با اقتصاد لیبرالی، سیاست گرانسازی و سیطره ابرسرمایهداران بر اقتصاد مشاهده نشود، طبیعتا نامزدی ترجیح داده میشود که لااقل در بیان دردهای مردم، بی پرده و شفاف، اعتراض مردم را نمایندگی میکند و در حوزه اجتماعی و فرهنگی نیز نگاه بازتری دارد.
ازسوی دیگر علیرغم سیطره رویکرد لیبرالی بر اغلب اطرافیان دکتر پزشکیان، خود ایشان، در میان نامزدها، تأکید زیادی بر #عدالت، مقابله با نظام ناعادلانهی طبقاتی (بویژه در آموزش و سلامت) و مخالفت با شوکدرمانی داشت. تیپ ظاهری و رفتاری، نحوه بیان و لحن او نیز به مردم، احساس نزدیکی بیشتری را القاء و ارتباط عاطفی بهتری برقرار میکرد.
حال باید ببینیم در عرصه تصمیم و عمل چه اتفاقی خواهد افتاد؛ او چگونه میتواند تعارض بین رویکرد عدالتطلبی و صدای محرومان بودن را با نگاه کارشناسیِ حاکم بر اطرافش، تنظیم کند و در عمل کدام رویکرد غلبه خواهد کرد؟
#مهدی_عسگری 🇮🇷
🆔 https://eitaa.com/joinchat/4093771807Cd2615e7861
⛔ دو اقدام تحسین برانگیز پزشکیان
🔻 آقای پزشکیان، در سیاست خارجی، دو اقدام تحسین برانگیز انجام داد که جای تشکر دارد:
🔹️ ۱. پیام به سیدحسن نصرالله و اعلام حمایت کامل از جبهه مقاومت
🔹️ ۲. تماس با پوتین و تاکید بر گسترش و پیگیری همکاریها و توافقات فیمابین آنها
✅ اندیشکده راهبردی حَصین
🆔️ @hasin_ir
⛔ نامه پزشکیان خطاب به مخبر
🔹️ در وزارتخانه ها و معاونت های ریاست جمهوری از هرگونه عزل و نصب نیروی جدید خودداری گردد.
✅ اندیشکده راهبردی حَصین
🆔️ @hasin_ir
⛔ این مرد را میشناسید؟
🔻مامور مخفی اسرائیل، که تا یک قدمی نخستوزیر شدن سوریه رفت
#قسمت_اول
🔹️ نام او إیلی کوهن بود، اما در سوریه او را کمال امین میشناختند. مردی تندرو و مخالف اسرائیل!
اما در اصل مأمور مخفی اسرائیل که تا یک قدمی نخست وزیری سوریه رفت.
🔹️ در مجلس ملی سوریه فریاد میزد و اسرائیل را به هزار کار کرده و نکرده متهم میکرد،اما شبها در خانه، برای اسرائیل اطلاعات بسیار سودمندی را ارسال میکرد؛ دستور العمل از تل اویو میرسید و آن فقط یک چیز بود: شلوغ کن و وانمود کن دشمن قسم خوردۀ اسرائیل هستی!!!
🔹️ کوهن در خانه شیخ محمد چهارزانو مینشست و درسهایی درباره اسلام و ایمان فرا میگرفت. او در مدت کوتاهی یاد گرفت چگونه نماز بخواند. از اینپس همیشه یکقرآن همراه داشت و چندسوره هم حفظ کرد
🔹️ به گفته اسرائیلیها کوهن در دوره آموزشهای اسلامی، بیش از آنچه باید، یاد گرفت و در پایان ایندوره بود که نام جدید عربیاش انتخاب شد: «کمال امین طابس».
🔻دو چیز، او را گرفتار کرد:
🔸️ اول، شنود تصادفی پیامهایش به اسرئیل...
ادامه دارد...
✅ اندیشکده راهبردی حَصین
🆔️ @hasin_ir
⛔ این مرد را میشناسید؟
🔻مامور مخفی اسرائیل، که تا یک قدمی نخستوزیر شدن سوریه رفت
#قسمت_دوم
🔸️ دوم، این که هر چه میگفت و میخواست، در نهایت، به سود اسرائیل بود.
🔹️ در واقع هنر این مرد آن بود که خواستههای اسرائیل را به بهترین شکل، در قالبی ضد اسرائیلی بیان میکرد و در راستای تحقق آن میکوشید.
🔹️ کوهن نوامبر ۱۹۶۴ برای آخرین بار به اسرائیل رفت و سپس به دمشق برگشت. ۲۱ ژانویه ۱۹۶۵ ساعت ۸ صبح بود که شروع به مخابره پیام به تلآویو کرد و با شروع مخابره، صدای حضور مأموران سوری را پشت در آپارتمان خود شنید که در را شکسته و وارد شدند. رئیس سرویس اطلاعات سوریه بین نیروها حضور داشت و او را دستگیر کرد.
🔹️ او پس از دستگیری جاسوس اسرائیلی گفت کوهن هیچزنی را بهتنهایی به خانه راه نمیداد. کارهای نظافت خانه را خودش انجام میداد و لباسهایش را میشست. حتی شیشهها را نیز خودش تمیز میکرد. دقت میکرد صبح هر روز، با کسانی که شب گذشته دیدار کرده، روبرو نشود. اگر صدای زنگ در آپارتمان به تعداد و فاصله مشخص به صدا درنمیآمد، کوهن از جای خود حرکت نمیکرد.
🔹️ فرمانده سوری که کوهن را بازداشت کرد، درباره چگونگی عملیات دستگیری او میگوید: تصمیم گرفتیم برای آنکه کوهن را غافلگیر کرده و از پریدنش از پنجره برای خودکشی جلوگیری کنیم، حمله را ساعت ۸ صبح آغاز کنیم. مدت عملیات نیز یک یا دو دقیقه در نظر گرفته شده بود!
✅ اندیشکده راهبردی حَصین
🆔️ @hasin_ir
⛔ یک اقدام تحسین برانگیز دیگر از پزشکیان
🔻پزشکیان به توهمات باکو و ترکیه پایان داد:
🔹️ ایران مخالف هرگونه تغییر ژئوپلتیک درمنطقه بوده واین سیاست خدشه ناپذیر است. روابط ممتاز ایران و ارمنستان هرگز تحت تاثیر هیچ عامل دیگری قرار نمیگیرد!مرز دو کشور اگرچه کوتاه، اما مرز امید و زندگی مسالمت امیز است! تمامیت ارضی همه کشورها محترم..
✅ اندیشکده راهبردی حَصین
🆔️ @hasin_ir
⚫️ سیره امام رضا(علیه السلام) در ماه محرم
▪️در روز اوّل محرّم، بر امام رضا(ع) وارد شدم. فرمود: «اى پسر شَبیب! آیا روزه اى؟». گفتم: نه. فرمود: «این، همان روزى است كه در آن، زكریا(ع)، پروردگارشت را خواند و گفت: «پروردگارا! از جانب خود، نسلى پاك به من عطا كن، كه تو همانا شنواى دعایى». خداوند، دعایش را به اجابت رسانْد و به فرشتگان، دستور داد كه به زكریا(ع) ندا در دهند، «در حالى كه در محراب به نماز ایستاده بود: خداوند، تو را به یحیى مژده مىدهد!». پس هر كس امروز را روزه بگیرد و آن گاه، خداوندت را بخواند، خدا، دعاى او را اجابت مىكند، همان گونه كه براى زكریا(ع) اجابت كرد».
▪️آن گاه فرمود: «اى پسر شَبیب! محرّم، ماهى است كه مردم دوران جاهلى، ستم و جنگ را در آن تحریم مىكردند؛ امّا این امّت، حرمت آن را نشناختند و حرمت پیامبرش را نگه نداشتند. در این ماه، فرزندان او را كشتند و زنانش را به اسارت گرفتند و بار و بنه اش را غارت كردند. خداوند، هرگز آنان را نیامرزد! اى پسر شَبیب! اگر براى چیزى گریه مىكنى، براى حسین بن على بن ابى طالب(ع) گریه كن. او، همانند قوچ، سر بُریده شد و هجده مرد از خانواده اش همراه او كشته شدند و همانندى در زمین نداشتند. آسمان هاى هفتگانه و زمین ها، براى كشته شدنش گریستند و چهار هزار فرشته براى یارى اش به زمین فرود آمدند؛ امّا به آنان اجازه داده نشد. آنان در كنار قبر حسین(ع)، آشفته و پریشان حال، به سر مى بَرند تا قائم(ع) برخیزد. آنان از یاران او خواهند بود و شعارشان این است: «یا لثارات الحسین؛ اى خونخواهان حسین!».
▪️اى پسر شَبیب! پدرم، از پدرش، از جدّش [امام باقر(ع)] برایم نقل كرد كه وقتى جدّم حسین كه درودهاى خدا بر او باد كشته شد، آسمان، خون گریست و خاك، سرخ شد. اى پسر شَبیب! اگر براى حسین(ع)، چنان گریه كنى كه اشك هایت بر گونه ات جارى شوند، خداوند، همه گناهانت را از كوچك و بزرگ، و كم و زیاد، مىآمرزد».
▪️اى پسر شَبیب! اگر خوش حال مىشوى كه خداى عزوجل را ملاقات كنى و گناهى نداشته باشى، حسین(ع) را زیارت كن.
▪️اى پسر شَبیب! اگر خوش حال مىشوى كه در غرفه هاى ساخته شده در بهشت، با پیامبر(ص) ساكن باشى، قاتلان حسین(ع) را لعن كن.
▪️اى پسر شَبیب! اگر خوش حال مىشوى كه ثوابى همانند شهیدشدگان با حسین بن على(ع) داشته باشى، هر وقت یاد حسین(ع) افتادى، بگو:" اى كاش با آنها مى بودم و به رستگارى بزرگى، نایل مى شدم!".
▪️اى پسر شَبیب! اگر خوش حال مىشوى كه با ما در درجه هاى عالى بهشت باشى، براى اندوه ما، اندوهگین باش و براى خوش حالى ما، خوش حال باش و همواره، ولایت ما را داشته باش. پس اگر مردى سنگى را [هم] دوست داشته باشد، خداى عزوجل او را در قیامت، با آن، محشور مىكند.
#امام_حسین_علیه_السلام #امام_رضا_علیه_السلام #محرم_الحرام #معرفت #ولایت #آمرزش
کانال رسمی #استاد_ماندگاری
✅ @mandegari_mahdi
🔴 راز محبوبیت و جاودانگی امام حسین علیه السلام
▪️محبوبیـت و جاودانگـی امـام حسـین علیه السلام رازی دارد کـه بایـد از ورای امتحانهایـی کـه از ایشان گرفته شـده اسـت، فهمید.
▪️خوب کـه نگاه کنیـم، میبینیـم وقتـی حـرف از آزمـون و امتحـان الهـی باشـد، امـام حسـین علیه السلام یکپارچه خدا میشود.
▪️روی برگه سیدالشهدا علیه السلام فقط نوشته شده «خدا». همین باعـث شـده که عالم دیوانه و شـیدای امـام حسـین علیه السلام باشـد
▪️و دل خلـق داغ محبت او شـود و ایـن گداختگـی و آتـش تـا قیامـت سـردی و خاموشـی نداشـته باشـد.
#امام_حسین_علیه_السلام #محرم_الحرام #امتحان_الهی #معرفت
کانال رسمی #استاد_ماندگاری
✅ @mandegari_mahdi
⭕️ کاسب حقیقی تحریم
🔹یکی از موضوعاتی که از روز ثبت نام در انتخابات ریاست جمهوری تا زمان نگارش این مطلب، به صورت دائم و پرآب و تاب توسط آقای پزشکیان تکرار شده "کاسبان تحریم" و سود آنها از ادامه تحریمهااست.
🔹 آقای پزشکیان در ۱۶ سال اخیر وکیل مردم و نماینده مجلس بوده اند ( یعنی دقیقا زمانی که به تعبیر حسن روحانی، کاسبان تحریم ظاهر شده و به سودجویی از طریق ادامه تحریمها مشغول شدند.) و بواسطه وظیفه نظارتی خود ملزم به مبارزه با این پدیده و افشای هویت کاسبان تحریم و معرفی آنها به قوه قضائیه بوده اند.
🔹اما طی ۴ دوره حضور پزشکیان در مجلس ( که یک دوره آن را هم نایب رئیس مجلس بوده اند) هیچ حرکت و اقدام قابل توجهی از ایشان در موضوع مقابله و برخورد با کاسبان تحریم دیده نشده است!
🔹 علت سکوت و بی تحرکی ایشان (در مدت ۱۶ سال نمایندگی مجلس ) علیه کاسبان تحریم چه بوده است؟
ترس ؟ ضعف و نداشتن قدرت ؟ نداشتن انگیزه ؟ و یا آشنایی و رفاقت و رودربایستی با گروه مذکور؟
🔹منطقی نیست کسی در جریان رقابتها و تبلیغات انتخاباتی بیشترین انگشت اتهام بابت مشکلات کشور را متوجه گروهی ( کاسبان تحریم) کند که در مدت ۱۶ سال نمایندگی مجلس قدمی علیه آنها برنداشته باشد !
🔹 آیا ایشان در یک ماه اخیر متوجه این گروه شده و قبلا از وجود آنها بی خبر بوده اند؟
آیا امکان معرفی این جماعت خطرناک را به عدلیه نداشته اند؟
شاید هم مقابله با کاسبان تحریم برایشان مهم نبوده و اخیرا به اهمیت این موضوع پی برده اند؟
🔹از آنجا که جناب پزشکیان در تبلیغات انتخاباتی تاکید داشتند که دروغ نخواهند گفت و برای اثبات این که حملات مکرر به کاسبان تحریم یک شگرد انتخاباتی نبوده و ایشان واقعا با این مسئله مخالفند، لازم است پاسخهای خود به پرسشها و ابهامات فوق را منتشر نموده و در اسرع وقت تمامی اطلاعات خود از کاسبان تحریم را به دستگاههای امنیتی و محاکم صالحه ارائه کنند .( در غیر این صورت این موضوع به عنوان نخستین دروغ ایشان در دوران ریاست جمهوری در تاریخ ثبت خواهد شد.)
@pas_kouchehaie_enghelab
✅️ باید فکری به حال خود کرد..
#قسمت۱
🔹️اگر خدای نخواسته در مرکز علم، خود را #اصلاح نکردید به هر جا که بروید مردم را
منحرف ساخته به اسلام و روحانیت بد بین خواهید کرد.
اگر شما درس بخوانید ممکن است عالم شوید ولی باید بدانید که میان #مهذب و #عالم خیلی #فاصله است. هر چه این مفاهیم در قلب سیاه و غیر مهذب انباشته گردد حجاب زیادتر می شود.
🔹️در نفسی که #مهذب نشده علم حجاب ظلمانی است؛ علم نور است ولی در دل سیاه دامنه ظلمت و سیاهی را گسترده تر میسازد.
مواظب باشید مبادا پنجاه سال با کدّ یمین و عرق جبین در حوزه ها، جهنم کسب نمایید!
🔹️به فکر باشید در زمینۀ تهذیب و تزکیه نفس و اصلاح #اخلاق برنامه تنظیم کنید. خدا نکند انسان پیش از آن که خود را بسازد جامعه به او روی آورد و در میان مردم نفوذ پیدا کند، خود را می بازد.
📚 جهاد اکبر امام خمینی (ره)
🔰eitaa.com/Alemin