سالگردشهادت_چمران(۲)
🌱خدایا بگذار دریا باشم... ساکن و ساکت، ڪه طوفانهای سخت هم من را به هیجان نیاورد،قلبم رامثل آسمان صاف وپاک کن که لڪه ڪدورتی ازاعمال خلاف دیگران بر ساحتش ننشیند...
شهید دکتر چمران
☀️مى گفتند «چمران هميشه توى محاصره است»
در آستانه سالروز شهادت دکتر مصطفی چمران در 31 خرداد 1360، نقل خاطراتی کوتاه از سیره رفتاری این رزمنده عارف، قطعا پر برکت خواهد بود.
1) با خودش عهد كرده بود تا نيروى دشمن در خاك ايران است برنگردد تهران. نه مجلس مى رفت، نه شوراى عالى دفاع. يك روز از تهران زنگ زدند. حاج احمد آقا بود. گفت «به دكتر بگو بيا تهران.»گفت «عهد كرده با خودش، نمىآد.»گفت «نه بياد. امام دلش براى دكتر تنگ شده.». بهش گفتم. گفت «چشم. همين فردا مىريم.»
2) گفتم «دكتر، شما هرچى دستور مى دى، هرچى سفارش مى كنى، جلوى شما مى گن چشم، بعد هم انگار نه انگار. هنوز تسويه اى ما رو ندادن. ستاد رفته زير سؤال. مى گن شما سلاح گم كرده ين...» همان قدر كه من عصبانى بودم، او آرام بود. گفت «عزيزجان، دل خور نباش. زمانه ى نابه سامانيه. مگه نمى گفتن چمران تل زعتر را لو داده؟ حالا بذار بگن حسين مقدم هم سلاح گم كرده. دل خور نشو عزيز.»
3) دكتر آرپى جى مى خواست، نمى دادند. مى گفتند دستور از بنى صدر لازم است. تلفن كرده بود به مسئول توپ خانه. آن جا هم همان آش و همان كاسه. طرف پاى تلفن نمى ديد دكتر از عصبانيت قرمز شده. فقط مى شنيد كه «برو آن جا آرپى جى بگير. ندادند به زور بگير. برو عزيز جان.»
4) از اهواز راه افتاديم; دو تا لندرور. قبل از سه راهى ماشين اول را زدند. يك خمپاره هم سقف ماشين ما را سوراخ كرد و آمد تو، ولى به كسى نخورد، همه پريديم پايين، سنگر بگيريم.دكتر آخر از همه آمد. يك گُل دستش بود. مثل نوزاد گرفته بود بغلش. گفت «كنار جاده ديدمش. خوشگله؟»
5) اوايل كه آمده بود لبنان، بعضى كلمه هاى عربى را درست نمى گفت. يك بار سر كلاس كلمه اى را غلط گفته بود. همه ى بچه ها همان جور غلط مى گفتند. مى دانستند و غلط مى گفتند. امام موسى مى گفت «دكتر چمران يك عربى جديد توى اين مدرسه درست كرد
6) به پسرها مى گفت شيعيان حسين، و به ما شيعيان زهرا. كنار هم كه بوديم، مهم نبود كى پسر است كى دختر. يك دكتر مصطفى مى شناختيم كه پدر همه مان بود، و يك دشمن كه مى خواستيم پدرش را در بياوريم.
7) چپى ها مى گفتند «جاسوس آمريكاست. براى ناسا كار مى كند.» راستى ها مى گفتند «كمونيسته.» هر دو براى كشتنش جايزه گذاشته بودند. ساواك هم يك عده را فرستاده بود ترورش كند. يك كمى آن طرف تر دنيا، استادى سر كلاس مى گفت «من دانشجويى داشتم كه همين اخيراً روى فيزيك پلاسما كار مى كرد.»
8) سال دوم يك استاد داشتيم كه گير داده بود همه بايد كراوات بزنند. سر امتحان. چمران كروات نزد، استاد دو نمره ازش كم كرد. شد هجده. بالاترين نمره.
9) تصميم گرفتم بروم پيشش، توى چشم هاش نگاه كنم و بگويم «آقا اصلا جبهه مال شما. من مى خوام برگردم.» مگر مى شد؟ يك هفته فكر كردم، تمرين كردم. فايده نداشت. مثل هميشه، وقتى مى رفتم و سلام مى كردم، انگار كه بداند ماجرا چيست، مى گفت «عليك السلام» و ساكت مى ماند. ديگر نمى توانستم يك كمله حرف بزنم. لبخند مى زد و مى گفت «سيد، دو ركعت نماز بخوان درست مى شه.»
10) مى گفتند «چمران هميشه توى محاصره است.» راست مى گفتند. منتها دشمن ما را محاصره نمى كرد. دكتر نقشه اى مى ريخت. مى رفتيم وسط محاصره. محاصره را مى شكستيم و مى آمديم بيرون...😰
کتاب چ مثل چمران، ناصر کاوه
اولین هدیه ی شهید چمران به همسرش؛هدیه ای فراموش نشدنی برای یک دختر مرفه
📌من در آن هنگام حجاب مناسبی نداشتم و این باعث شده بود تا برخی از بچهها نسبت به من احساس دوری و بیگانگی داشته باشند ولی دکتر چمران همواره کوشش میکرد تا ارتباط مرا به بچهها نزدیک نماید. من در سرکشی به روستاهای جنوب لبنان، با دکتر چمران همراه میشدم، البته در آن هنگام هنوز ازدواج نکرده بودیم. یادم هست روزی در حالی که در یک روستا درون خودرویی نشسته بودیم، دکتر چمران هدیهای به من داد و آن هدیه یک روسری گلدار بود. چمران لبخند زیبایی زد و به من گفت: بچهها دوست دارند شما را با روسری ببینند. من از همان جا روسری را روی سرم گذاشتم.
کتاب چ مثل چمران، ناصر کاوه
🔴 نتایج مذاکرات هستهای چه زمانی مشخص میشود؟/ جنگ ارادهها در وین تا اواسط تیر یا مرداد ادامه خواهد داشت/ آمریکاییها میدانند با رسیدن پاییز زمان زیادی برای توافق ندارند.
👤 #مصطفی_خوشچشم، کارشناس مسائل بین الملل:
🔹 مذاکرات را میتوان به دو بخش تقسیم کرد: بخش اول در اتاق مذاکره و بخش دوم استفاده از انواع ابزارهای تروریستی برای کسب امتیاز از ایران است، در واقع همانطور که رهبری هم قبلاً فرمودند جنتلمنهای پشت میز مذاکره همان تروریستهای فرودگاه بغداد هستند.
🔸️ ما در ماههای گذشته در یک جنگ اراده با طرف آمریکایی قرارگرفتهایم که طرف ایرانی نیز با توقیف دو نفتکش در مقابل محموله ضبطشده در سواحل یونان نشان داد مصرانه عزم خودش را برای اقدام متقابل جزم کرده است.
✅ از سوی دیگر نیز شرایط داخلی و خارجی برای آمریکا وضعیت ناخوشایندی رقم زده است.
🔹 با افزایش قیمت انرژی در جهان و با طولانی شدن جنگ اوکراین پیشبینی میشود با نزدیک شدن به ماههای پاییز و تقاضای بیشتر برای خرید نفت، قیمت حاملهای انرژی در جهان بالاتر برود؛ بنابراین وضعیت بازارهای غربی رو به وخامت بیشتری خواهد گذاشت و دراینبین زمان به نفع ایران است.
🔸️ طرف آمریکایی از تمامی ابزارهای خود در این جنگ ترکیبی استفاده میکند و پیشازاین نیز بهره برده است اما باید گفت دوران اوج اثرگذاری چنین ابزارهایی گذشته است؛ اما در مقابل طرف ایرانی اهرمهای فشار خود را در حوزه هستهای، منطقهای، موشکی و مهاجرین دارد و میتواند از اینها بهصورت حداکثری در برابر طرف غربی استفاده کند تا در جنگ ارادهها پیروز شود.
✅ احتمالاً از اواسط تیر یا مردادماه بهتر بتوان نتیجه ارادهها را دید؛ اما با توجه به انتخابات میاندورهای در آمریکا از یکسو و از سوی دیگر تداوم جنگ اوکراین و نزدیک شدن به فصل پاییز و افزایش تقاضا برای نفت، آمریکاییها بهخوبی متوجهاند که زمان زیادی برای دستیابی به توافق با ایران ندارند.
🔹 آمریکاییها تمام تحریمهایی که میتوانستند در بخشهای مختلف را اعمال کنند به کار گرفتهاند./ یکی از دلایلی که بایدن در حال حاضر تحتفشار قرار دارد، همین واقعیت است که هیچ اسلحه جایگزین و ابزار استفادهنشدهای را باقی نگذاشته است تا با استفاده از آن بتواند در جنگ ارادهها پلن ب برای خود بسازد.
🔸️ اگر هدفشان اقدام نمایشی نبود، هنگام ارائه قطعنامه به شورای حکام بجای اینکه به سمت مکانیسم ماشه بروند بایستی به سمت مکانیسم ماشه میرفتند. بااینحال، هرگز از مکانیسم صحبت نکردند و تنها به سمت صدور قطعنامه در شورای حکام رفتند، زیرا بهخوبی میدانستند در بدترین شرایط و با ارجاع پرونده به شورای امنیت نیز بلافاصله با وتوی چین و روسیه مواجه خواهند شد.
✅ درواقع مشخص بود آمریکاییها با این اقدام به دنبال نابودی برجام و مسیر توافق نیستند، درحالیکه اگر به دنبال این موضوع بودند مکانیسم ماشه راهحلی کوتاهتر و راحتتر بود. در حقیقت، هدف آمریکاییها از قطعنامه شورای حکام اعمال فشار بر ایران بهمنظور عقبنشینی از مواضع خود در مذاکرات وین بود.
🔹 تمام اقدامات طرف آمریکایی باهدف کسب امتیاز در مذاکرات وین صورت میگیرد و اظهارنظر درباره به بنبست رسیدن مذاکرات نیز در راستای اولتیماتوم دادن به ایران است تا با فشار سیاسی بیشتر بگویند فرصت اندک است و درنهایت ایران را مجبور به عقبنشینی کنند.
💢 مقامات کشورمان بهخوبی آگاهاند که بایستی روشی متفاوت از سیاست مماشات دولت قبلی اتخاذ کنند و به همین خاطر تلاش میکنند طرف آمریکایی را با سیاست نمایش قدرت و پاسخ متقابل در جنگ ارادهها به عقب برانند.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در کانالهای مطالبه گری آرمانها و جهاد تبیین بخوانید.👇
https://eitaa.com/joinchat/1903165495C56be1717e3
4_6003368719273690378.mp3
5.84M
4_6003368719273690379.mp3
2.27M
🔴 خبرهایی در کمین مردم تهران
👤 #محسن_مهدیان
🔹 شهروندان تهرانی اخیرا با دو دسته خبر حاشیه ساز از مدیریت شهری مواجه شدند.
یکم. هک سامانه شهرداری تهران توسط منافقین
دوم. استعفای شهردار تهران توسط شایعه سازها
🔸 ماجرا فراتر از لایه سطحی خبر است. اجازه دهید موضوع را از منظر سواد رسانه ای تحلیل کنیم.
«خبر» برخلاف تصور رایج تنها کارکرد اطلاع رسانی وآگاهی بخشی ندارد. اساسا پیام رسانه ای سه کارکرد ویژه دارد.
1️⃣ یکم خبر به مثابه «نمایه». دوم خبر به مثابه «نشانه» و سوم خبر به مثابه «نماد».
نمایه چیست؟ خبری که قرار است تنها روایتی از واقعیت باشد. دلار ارزان شد؛ این خبر نمایه ای آگاهی بخش از یک رویداد است و تمام.
نشانه چیست؟ وقتی خبر حکایت از یک پیام نهفته و غیرمستقیم دارد. گوئی این خبر نشانه ای است از یک موضوع دیگر. مثلا در همان خبر دلار ارزان شد گوئی سردبیر، رونق اقتصادی را هدف گرفته است و این خبر نشانه است.
✅ و اما نماد. اول مثال بزنیم: گفته می شود برج میلاد نشانه تهران است و برج آزادی نماد. برگ ریزان نشانه پائیز است و برگ زرد و قرمز روی زمین نماد پائیز. هر نمادی، نشانه است ولی هر نشانه ای نماد نیست.
🔹 حالا نماد چیست؟ وقتی خبر تبدیل به نماد یک موضوع می شود؛ چتری فراگیر از نشان و نشانه هاست. نماد نه تنها نشانه، بلکه پلی به اخبار گذشته و آینده است که از این پس مخاطب اخبار مشابه را در یک چارچوب واحد روایت کند.
🔸مثال: آبان 98
یک بار حوادث آبان 98 را منتشر می کنند به عنوان «نمایه» یک رویداد. یکبار رسانه دشمن آبان 98 را به عنوان «نشانه» ای برای سرکوب اعتراضات روایت می کند. یکبار هم آبان می شود «نماد» تقابل مردم و حاکمیت تا هر وقت اسم آبان ۹۸ آمد ذهن ها سمت یک دروغ بزرگ منحرف شود.
✅ بنابراین در چنین مواردی سوال اصلی اینست: رسانه دشمن در انتشار یک خبر یا پیام رسانه ای کدام کارکرد را هدف گرفته است؟ واکنش ها باید متناسب با همان کارکرد باشد.
🔹 بازگردیم به اخبار ابتدای متن.
غرض نهایی دشمن از هک و شایعه چیست؟ نمادسازی برای اختلال در مدیریت. برای او مهم نیست خبر تکذیب شود یا نشود؛ مهم اینست روایت از اختلال در تصمیم گیری سکه بازار شود. لذا یکبار با هک خبر میسازد و یکبار با شایعه.
هدف مجموعه ای از اخبار است که وقتی سلسله وار منتشر می شود، خبر نمایه را به خبرنماد تبدیل می کند. هدف اینست که نماد اختلال مدیریتی در ذهن مخاطب ایجاد شود.
🔸 حالا در ابعاد بالاتر ماجرا را ببینید.
مجموعه اخباری که علیه جمهوری اسلامی منتشر می شود هدفش اینست که حکمرانی را در ابعاد ملی با نماد ناکارآمدی معرفی کند. با این توضیح خبر آبادان و خبر آب گرفتگی و خبر تصادف چند خودرو و سهو لسان یک مدیر و غیره همه شان در کنار هم قرار است یک نماد بسازد: ناکارآمدی در حکمرانی. مهم نیست تکذیب شود یا نشود. مهم نیست خبرها هم وزن باشند یا نه. مهم نیست محلی باشند یا ملی و یا ناشی از خطای فرد باشد یا ساختار. حادثه باشد یا روال. مهم اینست که مخاطب درگیر پروژه نماد سازی شود. حتی اگر نمایه های خبری تکذیب شود با ایجاد حساسیت، پلی می شود برای نمادسازی با اخبار بعدی.
💢 اگر خبری هم نباشد تا نماد بسازند، خبر می سازند. از هک پمپ بنزین تا راه اندازی اعتراض خیابانی تا آتش زدن سطل آشغال تا آدم کشی تا تحریم اقتصادی وهمه و همه رویدادسازی است برای تکثیر نمایه های خبری و تبدیل آن به نمادی علیه سرمایه اجتماعی انقلاب. خلاصه همه و همه در خدمت اند برای یک جنگ ذهنی تمام عیار؛ آنهم علیه مردم نه این و آن مدیر.
#سیاسی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در کانالهای مطالبه گری آرمانها و جهاد تبیین بخوانید.👇
https://eitaa.com/joinchat/1903165495C56be1717e3