🔴 تجمع اربعین و ظهور یک بازیگر منطقهای جدید
👤 #یوسف_سیفی
🔹 از آغاز هزاره، روند کاهش سلطه استبداد در غرب آسیا، ظرفیتهای ژئوکالچر شیعی را برجسته کرده است. رخداد بینالمللی تجمع اربعین سالار شهیدان، یک نمونه روشن از این تحول مهم و اساسی در منطقه به حساب میآید.
🔸تجمع اربعین اگرچه با حمایتهای امنیتی دولتهای ایران و عراق برگزار میشود، اما از سوی هیچ نهاد رسمی سازماندهی نشده و یا دعوتی برای برگزاری آن صورت نمیگیرد. دولتها در این رخداد بیش از هر چیز امنیت زائران را تأمین میکنند. ملیتهای مختلف از ۶۰ کشور جهان بدون آنکه تسهیلات خاصی از سوی کشورهایشان دریافت کنند و یا حتی در طول اقامت در عراق از امکانات رایج سفر در دوران کنونی بهرهمند شوند، در این تجمع شرکت میکنند.
✅ خودجوش بودن این تجمع، ظرفیتهای فراملّیگرایی در منطقه غرب آسیا را به نمایش میگذارد. فراملیگرایی از جمله پدیدههای نو در نظام بین الملل به حساب میآید و نقش مؤثری در دوران گذار کنونی در نظامهای منطقهای بازی میکند. فراملیگرایی شیعه یک روند روبهتوسعه است و از یک جغرافیای فرهنگی خبر میدهد که با یک هویت سیاسی در صحنه منطقه، برخاسته است. این هویت سیاسی در طول دوران پس از انقلاب اسلامی تقویت شده و نویدبخش حضور بازیگران فراملی با رویکردهای صلحطلبانه و مسالمتجویانه در منطقه به شمار میآید.
🔹ژئوکالچر شیعه با ابعاد کنونی، یک بازیگر نوظهور در منطقه حساس غرب آسیا به حساب میآید. این پدیده از آن جهت که یک بازیگر مؤثر فراملی است و در چارچوب نظام بینالملل کلاسیک قرار نمیگیرد، نوظهور محسوب میشود. سیاستهای اتخاذ شده از سوی شیعیان، اهتمام ج.ا.ایران به پشتیبانی از ژئوکالچر شیعی در عین اعتقاد راسخ به وحدت و اخوت اسلامی و به طور ویژه رویکردهای هوشمندانه رهبر معظم انقلاب در این زمینه، در کنار رخدادهای منطقهای و شرایط خاص نظام بینالملل، مهمترین عواملی هستند که به شکلگیری و توسعه این بازیگر منطقهای یاری رساندهاند.
🔸اگرچه حوزههای سیاست و فرهنگ همچنان دارای ظرفیتهای قابل توجهی هستند، یک وجه مهم و ضروری در راستای توسعه ژئوکالچر شیعه، وجه اقتصادی آن است. زمینههای اقتصادی، پیوندهایی عمیقتر از فرهنگ، در کوتاهمدت، ایجاد میکنند و حساسیتهای سیاست را ندارند.
💢 همچنین جمعیت شیعیان بازار مصرف گستردهای را تشکیل میدهد که میتواند در اقتصاد منطقه اثرگذار باشد. توجه به این ظرفیتها میتواند پیوندهای موجود در دو شبکه سیاسی و فرهنگی را تقویت کند و به این ترتیب جایگاه شیعیان در آینده منطقه را ارتقاء بخشد.
#منطقه
➖➖➖➖➖➖➖
https://eitaa.com/joinchat/1903165495C56be1717e3
⁉️ روحانی، رفیقِ بزم یا شمشیرِ رزم؟
📝 یعقوب ربیعی
🔹 آقای روحانی در مصاحبه جدیدش با کتاب بدون دود و آتش و خون می گوید «وقتی ترامپ جنگ اقتصادی را شروع کرد، اختلافنظر اساسی در دولت وجود داشت که آیا با این وضعیت میتوان کشور را اداره کرد یا نه؟ حتی عدهای از وزرا پیشنهاد کردند که استعفای دستهجمعی بدهیم.» این صحبت های آقای روحانی از چند جنبه قابل تأمل است:
1⃣ _ در عالم سیاست یک سیاستمدار حاذق و کارکشته باید سناریوهای مختلف از خوش بینانه ترین سناریو تا بدبینانه ترین سناریو را در هر پدیده سیاسی در مقابل خود ترسیم نماید. قطعاً در مسئله مهمی مانند برجام که با یک دشمن بدعهد و سیّاس مواجه بوده و هستیم پیش بینی چنین سناریوهایی لازم و ضروری بوده و هست.
2⃣ _ آنچه روحانی میگوید یعنی اینکه دولت بعنوان مسئول اجرایی کشور هیچ سناریویی در مقابل بدعهدی آمریکایی ها برای خود ترسیم نکرده بود؛ که این موضوع از فهم ناقص و ایده آلیستی دولت سابق از فضای بین الملل ناشی می شود. این رویکرد خوشبینانه به کار برد مصداق همان تضمین دانستن و چشم امید داشتن به امضای جان کری است.
3⃣ _ نکته دیگر اینکه عده ای از نیروهای معتقد به انقلاب وجود چنین وقایعی را پیش بینی می کردند و بارها در آشکار و نهان نسبت به وقوع آن تذکر داده بودند اما پوشیدنِ ردای خوشبینی مانع از پیش بینی چنین شرایطی از سوی دولت سابق می گردید و برخی نیروهای انقلابی متهم به تندروی و بی شناسنامه بودن می شدند.
4⃣ _ بر اساس همین نگاه واقع بینانه است که دولت سیزدهم بر راستیآزمایی و دادن تضمین از طرف آمریکاییها اصرار دارد؛ اما همفکران آقای روحانی این رویکرد را برنمیتابند انگار تمایل دارند که دوبار از یک سوراخ گزیده شویم.
👌 نکته پایانی اینکه، جمله روحانی که میگوید هیئت دولت قصد استعفای دسته جمعی داشته است انسان را به یاد جمله سید حسن مدرس به مستوفی الممالک می اندازد که میگفت
«مستوفی الممالک شمشیر مرصع است که باید در روزهای بزم و ایام سلام به کمر بست.» آقای روحانی شما هم رفیق بزم بودید نه شمشیر رزم.
https://eitaa.com/joinchat/1903165495C56be1717e3
🚫مسابقه حرام خوری ⁉️قسمت دوم👇
اگریک بررسی اجمالی درخصوص دولت های بعداز جنگ داشته باشیم می بینیم؛
۱- دردولت مرحو م هاشمی فقط یک شاه دزد بود بنام فاضل خداداد.
۲- دردولت خاتمی فقط یک دزد آرتیست بود بنام شهرام جزایری .
۳- دردولت احمدی نژاد اختلاس ۳ هزار میلیاردی پیش آمد .
✅ خیلی مهم 👈 متاسفانه این خلاء ونَشتی ها جلویش گرفته نشدو ادامه پیدا کرد . ازسوئی دیگر ، این سه نفر در سه دولت گذشته اصلا جزء خواص نبودند وجنس آنها باخواص اغوا شده امروز کاملا تفاوت داشتند .
۴- فاجعه آنموقعی اتفاق افتاد که دردولت روحانی ( حیوانهای جَلّال )
🔺اولًا : ازطبقه خواص باسابقه بودند .
🔻ثانیاً : حرامخوری وغارت بیت المال ؛ با خلاء وبا بهانه های قانونی وکلاه شرعی توسط خواص اغوا شده ؛ علنی ومشروع گردید .یعنی کاملا قبح آن شکسته شد .
🔺ثالثا : حرامخوری ورشوه گیری ورشوه دهی ، دیگر درسطح یک آبدارچی وکارمند جزء وبا مبلغ ۵ ویا ۱۰ تومان باقی نماند بلکه به هزاران میلیاردی و توسط مدیران عالی وخواص انجام میشد وعجیب است که با دوقطبی سازی جامعه وبانام چپ وراست ؛ اصولگرا واصلاح طلب ووعدهای دروغین برجامی ، مردم بیچاره را سرگرم گرفتاریهای شخصی شان کرده ویا درصف سیب وگلابی باغ برجام به انتظار نشانده بودند. ومتاسفانه درفضای سیاست زدگی جامعه بویژه در ایام انتخابات آنچه که بلا بود برسر مردم آوردند ومردم هم انها را تحمل کرده ویا ازکنار آن گذشتند وتمام فکر مردم را به این امرمشغول کردند که چه کسی رآی بیاورد ویا چه کسی از صحنه رانده شود.ونتیجه اش آن شد که دزدها وحیوانهای نجاست خوار فراموش شوند. وحالا که گرد وغبار خوابیده است می بینیم که پیکر بی جانِ قشر بی گناه و مستضعف جامعه چگونه تکه تکه شده ودر میدان نفاق وخیانت برروی زمین افتاده است .
🔻رابعاً : حیوانهای جَلّال ، از منصوبین ومنتسبین مدیران عالی دولتی بویژه شخص حسن روحانی بوده اند نه مردم عادی کوچه وبازار .
🔺 خامساً : باورها واعتماد مردم به اسلام وانقلاب در دوره روحانی دچار آسیب شدید گردید .
🔴 درنتیجه : وقتی رئیس جمهور و نمایندگان مجلس با انتخاب خودمردم برای نمایندگی وسرپرستی کشور گمارده میشوند وبدون بررسی به عملکرد گذشته وحتی زندگی شخصی و بویژه دوتابعیتی بودن آنها وبستگان درجه اول و تحصیل واسکان درغرب وآمریکا وزندگی اشرافی شان توجهی نمیشود حاصلش این میشود که درآن قرار داریم اگرچه غفلت، ناآگاهی سیاسی کاری ؛ عقده گشائی ولجاجت هم آثار سوء خودرا برزندگی مردم خواهد گذاشت .
🟢 وحرف آخر : خدا را شکر الان در وضعیت خوبی قرار داریم ودر آینده نزدیک نتیجه عملکرد دولت مردمی وانقلابی راخواهیم دید .کمی صبر کنید .
۱۶ شهریور ۱۴۰۱ فرهادنیا
https://eitaa.com/joinchat/1903165495C56be1717e3