🌷هدیه ویژه لیالی قدر به محبین، عاشقان، دوستداران و شیعیان امیرالمومنین (ع)
☀️آثار محبت و بغض به آل محمد(ص) پس از مرگ👇
🌷پرسش : آثار محبت و بغض به آل محمد(صلی الله علیه و آله) پس از مرگ چيست؟پاسخ اجمالی:👇
🌷زمخشرى(عالم سنی) در تفسيرش روایتی را از پیامبر(ص) نقل کرده: «هر كس بر محبت آل محمد بميرد، شهيد مرده است؛ آگاه باشيد هر كس بر محبت آل محمد بميرد، آمرزيده شده از دنيا رفته است؛ و ملك الموت مژده ورود به بهشت را به او مى دهد و بعد از او منكر و نكير هم اين نويد را به او مى دهند؛ و همانند تازه عروس به خانه داماد قدم برمى دارد، و خداوند در قبرش دو در به بهشت قرار مى دهد. هر كس بر دشمنى و بغض آل محمد بميرد كافر از دنيا رفته است؛ آگاه باشيد هر كس بر كينه و بغض نسبت به آل محمد بميرد بوى بهشت به مشامش نمى رسد».
☀️پاسخ تفصیلی:👇
زمخشرى در تفسيرش نقل مي کند: رسول خدا فرمود: «هر كس بر محبت آل محمد بميرد، شهيد مرده است؛ آگاه باشيد هر كس بر محبت آل محمد بميرد، آمرزيده شده از دنيا رفته است؛ آگاه باشيد هر كس بر محبت آل محمد بميرد، توبه كننده مرده است؛ آگاه باشيد هر كس بر محبت آل محمد بميرد، مومن كامل كننده ايمان از دنيا رفته است؛ آگاه باشيد هر كس بر محبت آل محمد از دنيا برود، ملك الموت مژده ورود به بهشت به او مى دهد و بعد از او منكر و نكير هم اين نويد را به او مى دهند؛ آگاه باشيد هر كس بر محبت آل محمد بميرد، همانگونه كه تازه عروس به خانه داماد قدم برمى دارد، او بسوى بهشت قدم مى زند؛ آگاه باشيد هر كس بر محبت آل محمد از دنيا برد، خداوند در قبرش دو در به بهشت قرار مى دهد؛ آگاه باشيد هر كس بر محبت آل محمد بميرد، خداوند قبر او را مزار ملائكه رحمت قرار مى دهد؛ آگاه باشيد هر كس بر محبت آل محمد بميرد، بر طبق سنت و جماعت از دنيا رفته است.
آگاه باشيد هر كس با دشمنى آل محمد از دنيا برود در روز قيامت در حالى وارد محشر مى شود كه بر پيشانى و بين دو چشمش نوشته شده مايوس از رحمت خدا؛ آگاه باشيد هر كس بر دشمنى و بغض آل محمد بميرد كافر از دنيا رفته است؛ آگاه باشيد هر كس بر كينه و بغض نسبت به آل محمد بميرد بوى بهشت به مشامش نمى رسد».(1). (2)
پی نوشت:
(1). زمخشرى، جار الله، تفسير الكشاف، ج 3، ص 467.
(2). گردآوری از: فاطمه زهرا (سلام اله علیها) شادمانی دل پیامبر(صلی الله علیه و آله)، احمد رحمانی همدانی، ترجمه: سیّد حسن افتخار زاده، دفتر تحقیقات و انتشارات بدر، قم، 1376هـ ش، چاپ سوّم، ص69.