🔰 صفحه اول روزنامههای صبح کشور👆
┅🔸 جهادگران تبیین بسیج🔸┅┅┄
🌍 @jahadgarantabyinn
🔰 اعتراف به کشتار ۸۵۰۰ مسلمان در بوسنی و هرزگوین پس از ۳۰ سال!
🔸ژنرال صرب، پس از حدود ۳۰ سال، به مشارکت و فرماندهی در کشتار مسلمانان بوسنی و هرزگوین اعتراف کرد!
🔸صربها در ۱۱ ژوئیه سال ۱۹۹۵ (۲۰ تیر ۱۳۷۴) پس از هفتهها محاصره شهر سربرنیتسا، وارد منطقه امنِ سازمان ملل متحد شدند، بیش از ۸هزار مرد و پسرِ نونهالِ مسلمان را که جلوی چشم صلحبانان هلندی که بیشترین افراد صلحبانان بینالمللی (سازمان ملل متحد) حاضر در آن منطقه را تشکیل میدادند از مادرانشان جدا کردند با اتوبوس از محدوده تحت حفاظت سازمان ملل خارج کردند و در ۱۰ روز همه آنان را کشتند.
🔸«رادیسلاو کرستیچ» که فرماندهی یک بخش از ارتش صرب چتنیک در جریان محاصره سربرنیتسا را برعهده داشت، در کشتار ۸۵۰۰ مرد و پسر مسلمان در این شهر بوسنی مشارکت داشت. او اعتراف کرده که در این کشتار نقش داشته است. با این حال انجمنهای مادران و قربانیان سربرنیتسا کرستیچ را متهم میکنند که این اعترافِ او در واقع ترفندی برای آزادی زودهنگام است.
🔸آنطور که روزنامه انگلیسی گاردین نوشته است، این گروهها در بیانیهای مشترک گفتند: «این نوع رفتار ادامه رویه از قبل تثبیتشده جنایتکاران جنگی است که تلاش میکنند به هر طریق ممکن آزاد شوند.»
🔸گفتنی است، صربها پس از نسلکُشی، اجساد را در گورهای دستهجمعی در چندین منطقه ریختند و آن مناطق را با بولدوزر صاف کردند تا رد جنایت خود را از میان ببرند.
┅🔸 جهادگران تبیین بسیج🔸┅┅┄
🌍 @jahadgarantabyinn
🔰 در آستانه توافق قرار داشتیم، اما...
🔸 رئیس سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه «ما همواره به آژانس یادآور شدیم که نباید جهتگیری داشته باشد و باید بی طرفی خود را حفظ کند. این حقی است که ایران به آژانس تذکر داده است.» درباره فرآیند مذاکرات در دولت گذشته گفت: «در دولت شهید رئیسی مذاکره انجام شد و تا آستانه توافق پیش رفتیم؛ اما طرف مقابل به خاطر مسائل داخلی کشور و اوکراین آن را به هم زد.»
🔸 «محمد اسلامی» افزود: «در عین حال آژانس ضمن اینکه درباره فعالیتهای ایران گزارش میدهد، خیلی وقتها واژگان افراطی و تند به کار میگیرد و ما صبورانه و بدون هیاهو سعی میکنیم برخورد کنیم و هرگونه جملات تند و غیر واقعی و توأم با فشار را پاسخ میدهیم و برای همه اعضای شورای حکام پاسخهایمان را ارائه میدهیم و این کار به طور مرتب انجام میشود.» اسلامی تأکید کرد: «جمهوری اسلامی ایران اصلاً به دنبال سلاح هستهای نیست.»
┅🔸 جهادگران تبیین بسیج🔸┅┅┄
🌍 @jahadgarantabyinn
🔰 راه حل معضلات اقتصادی
🔸 تردیدی وجود ندارد که مسئله مهم اقتصاد ایران «تحریم» است؛ اما موضوع مهمتر چگونگی پاسخ به این مسئله است. نیاز به یادآوری نیست که تجربه برجام و مذاکره در گذشته به ما نشان داده است، مادامی که آمریکا تحریم را اثرگذار میداند، آن را با مذاکره بر نمیدارد و اگر هم بردارد، مانع از انتفاع ایران خواهد شد.
🔸 از این منظر مذاکرات گذشته برای ما یک درس است که تلاش برای کم اثر کردن تحریم باید در اولویت باشد. در واقع راه برداشتن تحریم، کم اثر یا بی اثر کردن تحریم است، نه تمرکز بر مذاکره صرف. تحریم وقتی بیاثر شد، تازه امکان مذاکره و برداشتن آن فراهم میشود. دقت شود که منظور رد مذاکره نیست؛ بلکه سخن بر سر اولویتبندی راه حلهاست.
🔸 عامل مهم در بیاثر یا کم اثرکردن تحریم، «رشد تولید» است و یکی از مهمترین راه حلهای رشد تولید استفاده بهینه و حداکثرکردن بهرهوری از عوامل تولید (زمین، سرمایه، نیروی کار) است. بر اساس آمار، متوسط سهم بهرهوری در GDP کشورهای در حال توسعه ۳۲ درصد است. بر اساس برنامه ششم توسعه باید بین ۳۰ تا ۳۵ درصد رشد اقتصادی ایران از محل رشد شاخص بهرهوری تأمین میشد، اما رشد این شاخص در سالهای اخیر نزدیک به صفر برآورد میشود.
🔸 سخن این است، دولتی که نمیتواند درآمد جدید خلق کند، باید بهینهسازی و بهرهوری و صرفهجویی در پیش بگیرد. خودِ صرفهجویی، یکی از مسیرهای تولید درآمد است. یکی از مهمترین زمینههای موجود برای صرفهجویی، سند دخل و خرج دولت، از جمله بودجه شرکتها و مؤسسههای دولتی است.
🔸 در سال آینده، مؤسسهها و شرکتهای دولتی تقریباً نصف بودجه را به خود اختصاص دادهاند، در حالی که درآمدها و مصارف آنها به تاریکخانهای شباهت دارد که کمتر فردی از جزئیات آن باخبر است. این بخش هر سال بزرگتر میشود و ابهاماتِ پیرامون آن نیز هر ساله وسعت بیشتری مییابد.
🔸 جالب اینجاست که غالب این شرکتها نه تنها شفافیتی ندارند؛ بلکه زیانده نیز هستند. ضمن اینکه عمدتاً به دلیل نبود نظارت و کنترل بر آنها منشأ بسیاری از معضلات، همچون هزینههای بالا، رانت، انحصار، حقوق نجومی و ... هستند. غالباً شرکت دولتی درنهایت یا به قیمتگذاری دستوری ختم میشود یا به نظام یارانهای، که هر دوی اینها موجب تضعیف اهرم نظارتی دولت و نشتی منابع میشوند.
🔸 قسمت اعظمی از هزینههای شرکتهای دولتی در ردیف مزایای ناعادلانه و قالبهای غیرضروری دیده میشود که ناشی از نبود نظارت و صرفهجویی است. این در حالی است که تنها با ده درصد کاهش این هزینهها، درآمد ۵۵۰ هزار میلیارد تومان در سال آینده نصیب دولت میشود که با آن میتواند قسمت مهمی از کسری بودجه را پوشش و اقتصاد کشور را نجات دهد.
✍️ علی محمدی
┅🔸 جهادگران تبیین بسیج🔸┅┅┄
🌍 @jahadgarantabyinn
#جانشینی
🔰ترامپ اینبار به زمین بازی بسیار مسلط است.
در ماههای گذشته تیم سیاسی- امنیتی ترامپ به او تفهیم کرده اند حفظ همزمان «اسرائیل» و «نتانیاهو» حتی در میان مدت برای آمریکا و اعتبار ترامپ خصوصا در جهان عرب بسیار پرهزینه خواهد بود و اصولاً آنها متضمن حفظ اسرائیل هستند نه زباله ای مانند نتانیاهو .
در مقابل آنها حدس میزنند هیچ زمانی به اندازه اکنون این شانس را نخواهند داشت که با جبهه مقاومت شاید حتی با «ایران» در مورد حذف «نتانیاهو» از صحنه سیاسی اسرائیل با هدفگذاری پنهان نجات حیات صهیونیست ها به توافق برسند.
تمام بزرگنمایی در انتخاب تیم سیاسی - امنیتی ترامپ در روزهای اخیر در مورد دشمنی با ایران هم روی همین سناریو متمرکز است که دوستان آمریکا در تهران بتوانند ایران را به "تب" بجای"مرگ" راضی کنند.
به صراحت عرض میکنم اگر توافقی در این زمینه حاصل شود حکومت غاصب فلسطین اشغالی بزرگترین فضای تنفسی برای ادامه حیات را در پس از اعلام موجودیت خود بدست آورده است.
تیم ترامپ قطعا همراهانی برای سناریوی خود در «تهران» می بینند که روی خبر ملاقات ایلان ماسک و ایروانی در نیویورک چنین مانور رسانه ای گسترده ای میدهند.
ایران امروز دقیقا در زمان بزرگترین انتخاب تاریخی خود قرار دارد.
این سناریو در تمام جهان اسلام اگر یک مخالف صریح داشته باشد ، بدون شک "حضرت آقا" ست.
کمی بیشتر بیندیشیم.
چرا بحث «جانشینی» ایشان این روزها در فضای سیاسی داخلی و خارجی تا این اندازه بزرگنمایی میشود؟
ترامپ آنقدر صحنه غرب آسیا را درست میشناسد که بداند "توازن قوا" در این منطقه حساس ژئوپلیتیک با اسرائیل بدون نتانیاهو و ایران با "حضرت آقا" قطعا به نفع جبهه مقاومت و بازتولید اقتدار آن پیش خواهد رفت.
باز هم تصمیم داریم با قماربازی مانند "ترامپ" سر میز بازی بنشینیم ؟
✍عمران علیزاده
┅🔸 جهادگران تبیین بسیج🔸┅┅┄
🌍 @jahadgarantabyinn
🔰 نامه اعتراضی ۵۰۰ روشنفکر جهانی به سیاست آلمان در حمایت از رژیم اسرائیل
🔸بیش از ۵۰۰ نفر از روشنفکران و دانشگاهیان آلمان و دیگر کشورهای جهان در نامهای سرگشاده و شدیداللحن، دولت آلمان را مورد خطاب قرار دادند تا مواضع خود در قبال رژیم اسرائیل را بازنگری کند و سیاست خود را در برابر این کشور تغییر دهد.
🔸در این نامه سرگشاده که برای تمام نمایندگان پارلمان آلمان ارسال شده، آمده: دولت آلمان اکنون بیش از یک سال است که فعالانه در کشتن و زیرپاگذاشتن حرمت انسانی فلسطینیها سهیم است، آن هم از طریق پشتیبانی سیاسی، مالی، نظامی و حقوقی از رژیم اسرائیل.
🔸نویسندگان در این نامه شدیداللحن، آلمان را به مشارکت با رژِیم صهیونیستی در جنایات مربوط به حقوق اقوام متهم کرده و خواهان پایاندادن به این رویکرد شدهاند.
🔸دبورا فلدمان (نویسنده آلمانیآمریکایی)، توماس پیکتی (اقتصاددان فرانسوی)، آمیرا هاس (روزنامهنگار اسرائیلی)، راز سگال (تاریخنگار اسرائیلی) و مایکل بارنبویم (موسیقیشناس فرانسویآلمانی) از کسانی هستند که این نامه سرگشاده را امضا کردهاند.
┅🔸 جهادگران تبیین بسیج🔸┅┅┄
🌍 @jahadgarantabyinn
🔰 کدام تضمین؟! خون شهید سلیمانی به گردن ترامپ سنگینی میکند
🔸روزنامه وال استریت ژورنال در ادعایی فاقد سند نوشت: ایران ماه گذشته در جریان تبادل پیام با واشنگتن، به طور کتبی تضمین داده که به دنبال کشتن دونالد ترامپ نیست.
این روزنامه مینویسد: زمان این تبادل پیام با دولت جو بایدن، به پیش از برگزاری انتخابات ریاستجمهوری آمریکا برمیگردد. وال استریت ژورنال به نقل از مقامات آمریکایی فاقد نام، نوشت که دولت بایدن در این پیام تاکید کرده بود که تهدیدها علیه دونالد ترامپ را بهعنوان یک مسئله امنیت ملی درجه یک و یک اقدام جنگی قلمداد خواهد کرد.
🔸این تهدیدها ریشه در سخنان مقامات ارشد جمهوری اسلامی برای گرفتن انتقام از کشته شدن قاسم سلیمانی توسط آمریکا در ۱۳ دی سال ۹۸ دارد.
🔸روزنامه مذکور میافزاید: پاسخ ایران ممکن است نشاندهنده تلاش تهران برای جلوگیری از تشدید تنشها با آمریکا باشد، همچنین میتواند به دلایل استراتژیکی مانند جلوگیری از اعمال تحریمهای بیشتر یا افزایش فشارهای دیپلماتیک صورت گرفته باشد.
🔸فضاسازی روزنامه آمریکایی در حالی است که همین روزنامه اذعان دارد سردار سلیمانی توسط دولت آمریکا (ترامپ) ترور شده و بر این مبنا و طبق همه موازین حقوقی، خون سردار سلیمانی که اتفاقا فرمانده میدانی جبهه ضد تروریسم در منطقه بود، به گردن ترامپ و برخی از اعضای دولت وقت او سنگینی میکند.
┅🔸 جهادگران تبیین بسیج🔸┅┅┄
🌍 @jahadgarantabyinn
🔰راه حل معضلات اقتصادی
🔹تردیدی وجود ندارد که مسئله مهم اقتصاد ایران «تحریم» است؛ اما موضوع مهمتر چگونگی پاسخ به این مسئله است. نیاز به یادآوری نیست که تجربه برجام و مذاکره در گذشته به ما نشان داده است، مادامی که آمریکا تحریم را اثرگذار میداند، آن را با مذاکره بر نمیدارد و اگر هم بردارد، مانع از انتفاع ایران خواهد شد.
🔸از این منظر مذاکرات گذشته برای ما یک درس است که تلاش برای کم اثر کردن تحریم باید در اولویت باشد. در واقع راه برداشتن تحریم، کم اثر یا بی اثر کردن تحریم است، نه تمرکز بر مذاکره صرف. تحریم وقتی بیاثر شد، تازه امکان مذاکره و برداشتن آن فراهم میشود. دقت شود که منظور رد مذاکره نیست؛ بلکه سخن بر سر اولویتبندی راه حلهاست.
🔹عامل مهم در بیاثر یا کم اثرکردن تحریم، «رشد تولید» است و یکی از مهمترین راه حلهای رشد تولید استفاده بهینه و حداکثرکردن بهرهوری از عوامل تولید (زمین، سرمایه، نیروی کار) است. بر اساس آمار، متوسط سهم بهرهوری در GDP کشورهای در حال توسعه ۳۲ درصد است. بر اساس برنامه ششم توسعه باید بین ۳۰ تا ۳۵ درصد رشد اقتصادی ایران از محل رشد شاخص بهرهوری تأمین میشد، اما رشد این شاخص در سالهای اخیر نزدیک به صفر برآورد میشود.
🔸سخن این است، دولتی که نمیتواند درآمد جدید خلق کند، باید بهینهسازی و بهرهوری و صرفهجویی در پیش بگیرد. خودِ صرفهجویی، یکی از مسیرهای تولید درآمد است. یکی از مهمترین زمینههای موجود برای صرفهجویی، سند دخل و خرج دولت، از جمله بودجه شرکتها و مؤسسههای دولتی است. در سال آینده، مؤسسهها و شرکتهای دولتی تقریباً نصف بودجه را به خود اختصاص دادهاند، در حالی که درآمدها و مصارف آنها به تاریکخانهای شباهت دارد که کمتر فردی از جزئیات آن باخبر است. این بخش هر سال بزرگتر میشود و ابهاماتِ پیرامون آن نیز هر ساله وسعت بیشتری مییابد. جالب اینجاست که غالب این شرکتها نه تنها شفافیتی ندارند؛ بلکه زیانده نیز هستند. ضمن اینکه عمدتاً به دلیل نبود نظارت و کنترل بر آنها منشأ بسیاری از معضلات، همچون هزینههای بالا، رانت، انحصار، حقوق نجومی و ... هستند. غالباً شرکت دولتی درنهایت یا به قیمتگذاری دستوری ختم میشود یا به نظام یارانهای، که هر دوی اینها موجب تضعیف اهرم نظارتی دولت و نشتی منابع میشوند.
🔹قسمت اعظمی از هزینههای شرکتهای دولتی در ردیف مزایای ناعادلانه و قالبهای غیرضروری دیده میشود که ناشی از نبود نظارت و صرفهجویی است. این در حالی است که تنها با ده درصد کاهش این هزینهها، درآمد ۵۵۰ هزار میلیارد تومان در سال آینده نصیب دولت میشود که با آن میتواند قسمت مهمی از کسری بودجه را پوشش و اقتصاد کشور را نجات دهد.
┅🔸 جهادگران تبیین بسیج🔸┅┅┄
🌍 @jahadgarantabyinn
🕋روز یکشنبه روز متعلق به امیرالمومنین (ع)و حضرت فاطمه (س) را با سلام و تحیت بر حضرتشان شروع میکنیم.
🔸السَّلاَمُ عَلَى أَمِیرِ الْمُؤْمِنِینَ عَلِیِّ بْنِ أَبِی طَالِبٍ وَصِیِّ رَسُولِ اللَّهِ وَ خَلِیفَتِهِ وَ الْقَائِمِ بِأَمْرِهِ مِنْ بَعْدِهِ سَیِّدِ الْوَصِیِّینَ وَ رَحْمَهُ اللَّهِ وَ بَرَکَاتُهُ
🔸السَّلامُ عَلَيْكِ يا فاطِمَةُ بِنْتَ رَسُولِ اللّٰهِ وَرَحْمَةُ اللّٰهِ وَبَرَكاتُهُ، صَلَّى اللّٰهُ عَلَيْكِ وَعَلَىٰ رُوحِكِ وَبَدَنِكِ؛
┅🔸 جهادگران تبیین بسیج🔸┅┅┄
🌍 @jahadgarantabyinn