🔰اهم چالش ها و گره های ذهنی افکارعمومی پیرامون مذاکره ایران و آمریکا*
🔸 ابهام در تفاوت مذاکره مستقیم و غیر مستقیم
🔹 چرایی دست برتر ایران در دور جدید مذاکرات در عمان
🔸 نقش روسیه در دور جدید مذاکرات غیر مستقیم ایران و آمریکا با توجه به دیدار ویتکاف و پوتین
🔹 میزان اختیارات واگذار شده به عراقچی از سوی نظام برای مذاکره با آمریکا
🔸 خواسته اصلی ترامپ از درخواست مذاکره با ایران
🔹 آینده بازار طلا و ارز در ایران و میزان تاثیر گذاری نتیجه امروز مذاکرات بر آن
🔸 تبعات احتمالی عدم نتیجه بخشی مذاکرات عمان و احتمال جنگ نظامی پس از لغو مذاکرات ایران و آمریکا
🔹 نفع رژیم صهیونیستی در عدم توافق یا توافق ایران و آمریکا؟
🔸 چگونگی اقناع سازی طرف آمریکایی نسبت به عدم حرکت ایران به سمت ساخت سلاح هسته ای
🔹 ضمانت اجرایی هرگونه توافق میان ایران و آمریکا برای ملزم شدن به انجام تعهدات از سوی آمریکا
🔸 ارتباط برجام با این دور از مذاکرت هسته ای و امکان پیگیری مطالبات ایران پس از بدعهدی آمریکا در خروج یک طرفه از برجام
🔹 دیدگاه رهبر انقلاب اسلامی پیرامون دور جدید مذاکرات هسته ای و میزان اعتماد ایشان به هیئت مذاکره کننده ایرانی
🔸 میزان هماهنگی و اتحاد میان سران نظام و چهره ها و جریانات مطرح سیاسی داخلی بر سر مذاکره با آمریکا
🔹 متغیر تاثیر گذار در جلب اعتماد هیئت مذاکره کننده ایرانی برای توافق اولیه و تبدیل مذاکره غیر مستقیم و به مذاکره مستقیم با آمریکا
🔸 ابهام درباره کیفیت و چگونگی اجرای طرح مذاکره کتبی و شفاهی در عمان میان ایران و آمریکا
🔹 میزان تاثیر گذاری دولت عمان بر روند و نتیجه مذاکره ایران و آمریکا
┅┅ 🔸جهادگران تبیین بسیج🔸┅┅┄
🌍 @jahadgarantabyinn
5.48M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰در گفتگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا چه گذشت؟
┅┅ 🔸جهادگران تبیین بسیج🔸┅┅┄
🌍 @jahadgarantabyinn
🔰خطابهای به رسانهها: دوقطبی نسازید...
✍علی محمدی
🔹تیم سیاست خارجه ایران به نمایندگی از نظام جمهوری اسلامی، امروز را در حالی برای مذاکرات غیر مستقیم در عمان به سر میبرد که به اذعان بسیاری از کارشناسان، تهران زمین بازی را در خارج از ارادهای که طرف مقابل در حال تحمیل آن بود، طرحریزی کرده است. پیشبرد این مذاکرات(غیرمستقیم) برای تحقق انتفاع از آن، یا دست کم اثبات چندباره خوی استکباری و بدعهدی طرف مقابل، به جنبههای متعددی بستگی دارد که در اصل و ضمن این مذاکرات مترتب شده است. یکی از مهمترین این جنبهها، ثبات و پایداری محیط امنیت داخلی کشور، وحدت و انسجام افکار عمومی ایرانیان است.
🔸شاید بتوان گفت در هیچ دورهای به اندازه برهه کنونی، نیازمند ثبات و آرامش در کشور نبودهایم و در نقطه مقابل در هیچ برههای دشمن به اندازه زمان کنونی دنبال بی ثباتی و تسخیر افکار عمومی کشور نبوده است. اکنون و در این شرایط که حتی خود رئیس جمهور ایالات متحده نیز در زمینه روایتسازی به میدان ورود کرده و حساب ویژهای بر گروگانگیری افکار عمومی باز کرده، رسالت و مسئوليت بازوهای رسانهای جریانهای سیاسی در کشور اهمیتی مضاعف یافته است و آنها خط مقدم آفند و پدافند در جنگ روایتهایی هستند که طرف مقابل در پی تحمیل آن بر ملت ایران است. هیچ گامی از این مهمتر نیست که برای ایران و اسلام، منافع حزبی و عصبیتهای غیر ضرور کنار گذاشته شود و همگی با لحاظ منافع ملی برای تقويت و حمایت از تیم مذاکرهکننده موضعگیری کنند.
🔹اینکه جریانی در داخل کشور با رسانههای مکتوب و غیر مکتوب خود، میخواهد از این تنورِ مذاکرات آبی برای مقبولیت حزبی خود گرم کند، هم خیانت به منافع ملی است و هم آب ریختن در آسیاب دشمن. هیچ کسی مخالف با اصل مذاکره نیست، بلکه منتقدان، مذاکره با آمریکا را به لحاظ تجربیات گذشته و دلایل متعدد، حائز نگرانیهایی میدانند. سخن این است که تندروهای جریان اصلاحات چه اصراری دارند که بدعهدیها و تحریمهای اخیر آمریکا را نادیده بگیرند و بیاعتمادی منتقدان به آمریکا را، مخالفت با مذاکره جلوه کنند؟ پیگیری این خط در رسانهها، ایجاد دوقطبی در جامعه ایرانی است، همانی که از منظر دیگر، ترامپ و تیمش در پی تحقق آنند.
🔸در آن سو جریانی نیز اصرار دارد که تصمیم به مذاکره غیر مستقیم را خارج از قوه عاقله، عقلانیت و محاسبه نظام القا کنند. این نیز نادرست است. اعتماد به مسئولان سیاسی و نظامی کشور لازمه وحدت و انسجام داخلی و شکست طرحهای آمریکا در خارج از میز مذاکرات است.
🔹سخن این است، رسانههای جریان اصلاحطلب و اصولگرا باید از پیگیری هر خط رسانهای مبتنی بر افراط و تفریط که به تقابل افکار عمومی با هم منجر شود و در نهایت تصویرسازی و محاسبات مد نظر دشمن را تقویت کند، شدیداً پرهیز کنند./
┅┅ 🔸جهادگران تبیین بسیج🔸┅┅┄
🌍 @jahadgarantabyinn
🔰چرا شرایط مذاکرات امروز بین ایران و آمریکا با ١٠ سال پیش متفاوت است؟
🔹١٠ سال پیش در حالی مذاکرات ایران با آمریکا در دولت روحانی آغاز شده که شعار انتخاباتی دولت ایران حول موضوع مذاکرات بود و در واقع دولت مستقر محکوم به امضای یک توافق با آمریکایی ها و عبور از برخی خطوط قرمز و تحت هر شرایطی بود.در واقع تمام برنامه های دولت روی این گزینه فعال بود و حتی لایحه بودجه سال ١٣٩۵ وقتی توسط دولت به مجلس ارائه شد که مجلس سنای آمریکا برجام را تصویب کرد.
همچنین تحریم های گسترده بیمه، کشتیرانی و بانک مرکزی در کنار تحریم های نفتی کار فروش نفت را بسیار سخت کرده بود از یک طرف ایران در فروش نفت مشکل داشت و از سوی دیگر نمی توانست ارز آن را برای صادرات خود به راحتی بدست بیاورد زیرا این تحریم ها تا آن روز در دنیا سابقه نداشت پس دولت کمی سردر گم بود.
🔹اما آمریکایی ها آن روز فقط یک دشمن و یک منطقه درگیری داشتند ایران و منطقه غرب آسیا و می توانستند حج گسترده ای از زمان و انرژی و منابع خود را برای آن هزینه کنند به طوری که هیلاری کلینتون زمان زیادی را برای سفر به کشورهای دنیا برای همراهی با تحریم های ایران ابزار تهدید و تطمیع انجام داد.
و جمیع شرایط بالا توانست کار را برای ایران در دهه ٩٠ سخت کند اما ایران توانست صحنه را با وجود فشارهای گسترده مدیریت کند.
🔸🔸امروز صحنه چگونه است؟
🔸در شرایط فعلی ایران تجربه ١٠ سال تحریم های همه جانبه را دارد و تونسته در شرایط بسیار دشوار نفت خود را صادر و ارز آن را وارد کند ضمنا به اضافه شدن روسیه،چین و کشورهای دیگر به لیست کشورهای تحریم شده توسط آمریکا، تعداد کشورهای با شرایط ایران زیاد شده که حاضرند با هم معامله کنند.
همچنین منطقه درگیری را در منطقه گسترده تر کرد و شبکه عظیم محور محور مقاومت از یک سو تا مدیترانه و از سوی دیگر تا باب المندب ایجاد کرده است. ضمنا شاید جامعه هنوز به مذاکرات امیدوار است اما فضای کلی داخلی دیگر مانند ابتدای دهه ٩٠ نیست و مردم ایران اعتماد خود را به آمریکا از دست داده اند.
🔸اما آمریکایی ها نسبت به گذشته ضعیف تر شده اند اثرگذاری آنها روی کشورهای دیگر حتی در منطقه غرب آسیا سیر نزولی دارد.
همچنین دیگر آنها فقط در غرب آسیا درگیر نیستند نه تنها میدان نبرد در این منطقه گسترده تر شده بلکه در شرق اروپا با روسیه و شرق آسیا با چین هم درگیر هستند پس نمی توانند تمان توان خود را برای ایران به میدان بیاورند.
ضمنا زمان کاملا به ضرر آمریکایی ها است زیرا چین با گسترش نفوذ اقتصادی خود دارد روز به روز بازارهای آمریکا را تسخیر می کند و در شرایط امروز دشمن اول آمریکا محسوب می شود پس خیلی نمی توانند برای حل و فصل مسائل خود در غرب آسیا زمان صرف کنند.
🔷🔷🔷در نتیجه ایران باید با درک صحیح از شرایط خود، آمریکا و جهان بتواند از اهرم های فشار خود در میز مذاکره به نحو احسن استفاده کند و پافشاری روی خطوط قرمز خود دشمن را وادار به عقب نشینی کند و یکی از پیش نیازهای اصلی آن حفظ اتحاد ملی و انسجام داخلی است و راهکار آن غلبه بر جنگ شناختی دشمن است.
✍مجتبی منصورزاده
┅┅ 🔸جهادگران تبیین بسیج🔸┅┅┄
🌍 @jahadgarantabyinn
🕋روز یکشنبه روز متعلق به امیرالمومنین (ع)و حضرت فاطمه (س) است.
🔸السَّلاَمُ عَلَى أَمِیرِ الْمُؤْمِنِینَ عَلِیِّ بْنِ أَبِی طَالِبٍ وَصِیِّ رَسُولِ اللَّهِ وَ خَلِیفَتِهِ وَ الْقَائِمِ بِأَمْرِهِ مِنْ بَعْدِهِ سَیِّدِ الْوَصِیِّینَ وَ رَحْمَهُ اللَّهِ وَ بَرَکَاتُهُ
🔸السَّلامُ عَلَيْكِ يا فاطِمَةُ بِنْتَ رَسُولِ اللّٰهِ وَرَحْمَةُ اللّٰهِ وَبَرَكاتُهُ، صَلَّى اللّٰهُ عَلَيْكِ وَعَلَىٰ رُوحِكِ وَبَدَنِكِ؛
┅┅ 🔸جهادگران تبیین بسیج🔸┅┅┄
🌍 @jahadgarantabyinn
🔰 دیپلماسی مقتدرانه با دولت بدعهد
🔸 جمهوری اسلامی ایران با ابتکار و دست پر در مذاکرات عمان پای گذاشت.
🔸 قدری به هجمه سنگین رسانههای غربی در روزهای گذشته که در مواردی شخص رئیسجمهور آمریکا نیز وسط میدان آمد، بنگرید. ایران اسلامی نخست اسیر هیچ یک از این فضاسازیهای تبلیغاتی نشد.
🔸 بالا نگه داشتن سایه جنگ از سوی مقامات غربی و شبکه رسانهای وابسته به آنان حنایی است که دیگر رنگی ندارد. از آن سو پیششرطهای آمریکاییها را در نظر بیاورید. ایران کمترین وقعی به خواستههای غیرقانونی و خلاف منافع ملی آنان ننهاد.
🔸 از این منظر موضوع مذاکرات عمان صرفاً در بخش هستهای و رفع تحریمهای ظالمانه خلاصه میشود. آمریکاییها هر چه توان داشتند، به کار بستند تا مذاکرات را به صورت مستقیم پیش ببرند؛ اما چگونگی انجام مذاکرات همان شد که ایران اسلامی خواسته بود. پیش از همه اینها، ایران برخلاف نظر آمریکا، کشور واسطه و مکان مذاکرات را از امارات متحده عربی، به سمت عمان سوق داده بود.
🔸 بگذارید به یک نکته سرنوشتساز و تعیینکننده دیگری نیز اشاره کنیم. حتی شرایط و زمان مذاکرات نیز با دوره اول ریاستجمهوری ترامپ تغییرات بنیادین کرده است. جمهوری اسلامی در آن دوره بر اساس تکاليف معین شده در برجام، در بخش هستهای در کمترین سطح فنی خود را نگه داشته بود.
🔸 برای نمونه، غنیسازی ۳/۶۷ و دستگاههای سانتریفیوژ نسل قدیمی مبنای عمل ایران بود. از طرف دیگر، بيشترين همکاری را با بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی از خود نشان داده بود؛ اما ایران بر اساس بیانیه ۱۸ اردیبهشت دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی به صورت تدریجی تعهدات برجامی خود را کنار گذاشت.
🔸 اکنون جمهوری اسلامی ایران غنیسازی ۶۰ درصد، هزاران دستگاه سانتریفیوژ، افزایش ذخایر مواد هستهای و موارد متعدد فنی دیگری را در اختیار دارد. موقعیت و قدرت صنعت هستهای ایران حتی با سال انعقاد برجام نیز به طرز چشمگیری تفاوت پیدا کرده است.
🔸 ایران اسلامی تجربه گرانقیمت دیگری نیز در اختیار دارد و آن، بیاعتمادی به طرف آمریکایی است. هنوز زمان زیادی سپری نشده که بشود آن را از خاطر برد؛ دورهای که رئیسجمهور وقت آمریکا با طرح خواستههای غیرقانونی دنبال اضافه کردن محدوديتهای موشکی و منطقهای به توافق هستهای بود و چون ایران این درخواستها را علیه امنیت و اقتدار مردم ایران تشخیص داد و نپذیرفت، از توافق هستهای خارج شد و به وضع تحریمهای بیشتر علیه ایران دست زد.
🔸 از این منظر سربازان عرصه دیپلماسی کشور با بیاعتمادی به طرف آمریکایی به دنبال مذاکرات سودمند و انتفاع اقتصادی ملت ایران هستند. جدای از این، تیم مذاکرهکننده ایران با اختیار کامل و البته ابتکارات روشن و منطقی مذاکرات روز شنبه را مدیریت خواهد کرد.
✍️ عزیز غضنفری
┅┅ 🔸جهادگران تبیین بسیج🔸┅┅┄
🌍 @jahadgarantabyinn
🔰تدبیری از جنس مقابله با جنگ ترکیبی دشمن
🔹چند روزی است بحث مذاکره ایران و آمریکا تیتر یک محافل و برخی رسانههای داخلی و بینالمللی شده است. به نظر میرسد در این زمینه برخی سوء برداشتها باعث ارائه تحلیلهای ناقص گردیده است. لذا در این زمینه چند نکته قابل تأمل و توجه میباشد:
🔹اولین و شاید مهمترین نکته این است که راهبرد اصلی نظام جمهوری اسلامی ایران در قبال آمریکا همواره این بوده که تازمانی که آمریکا دست از خوی استکباری و تمامیت خواهی خود برندارد دشمن ماست و اگر کسی فکر کند مذاکره باعث رفع مشکلات اقتصادی و غیراقتصادی خواهد شد نه تنها تصوری باطل است بلکه غیر هوشمندانه نیز هست، اما باید دانست که با حفظ راهبرد اصلی و در شرایط زمانی متفاوت، همواره از تاکتیکهای مختلفی استفاده شده است. در این برهه زمانی نیز با در نظر گرفتن اقتضائات بینالمللی و داخلی تصمیم گیران به این نتیجه رسیده اند که باید در مقابل جنگ ترکیبی آمریکا موضعی درست گرفته شود اگر آمریکاییها معتقد به دوگانه جنگ و صلح هستند ما هیچ کدام را نمیپذیریم و راه سوم را در پیش میگیریم. سخنان اخیر سرلشکر باقری را نیز باید بر همین مبنا دانست.
🔹جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به تمامیتخواهی آمریکا و بازی رسانهای مذاکره و جنگ در نامهی ارسال شده، پاسخی منطقی، مستدل و مقتدرانه داد و به دشمن فهماند ما از مواضع اصولی خود کوتاه نمی آییم. موضوعات دفاعی و موشکی ما قابل مذاکره نیست در مسایل منطقه جریان مقاومت نیروی نیابتی ما نیست و مستقلاً تصمیم میگیرد و در مسایل هسته ای صرفا در چهارچوب تعهدات #برجام و چون آمریکا را غیر قابل اعتماد و عهد شکن میدانیم فعلا و صرفا آماده مذاکره غیر مستقیم هستیم.حال همانطور که وزیر محترم امور خارجه تاکید نمودند توپ در زمین آمریکاست.
🔹با این کار هم برنامه آمریکا برای جنگ طلب نشان دادن ایران شکست خورد و هم ادعای صلح طلب بودن و اهل مذاکره بودن آمریکا در عرصه عمل و نه حرف برای همگان مشخص خواهد شد. به نظر میرسد پیش زمینه ذهنی همه دستاندرکاران نیز به درستی این مطلب است که ما به آمریکا نه اعتماد داریم و نه خوشبین هستیم.
🔹از طرفی با تعیین زمان، مکان و موضوع #مذاکره توسط جمهوری اسلامی ایران نشان داده شد ما در زمینی که #آمریکا طراحی کند بازی نمی کنیم و پازل آنها را تکمیل نخواهیم کرد.
🔹و نکته پایانی و مهم اینکه به این موضوع نباید حزبی و جناحی نگریست، بلکه باید در شرایط پیش آمده با حفظ #انسجام_درونی و داشتن صدای واحد در عرصه بینالمللی یک بار دیگر نقشه دشمن مبنی بر اختلاف و فتنه انگیزی داخلی و تضعیف نظام جمهوری
اسلامی ایران در عرصه بین المللی را نقش بر آب کرد.
✍🏼 مهدی یزدانپناه
┅┅ 🔸جهادگران تبیین بسیج🔸┅┅┄
🌍 @jahadgarantabyinn
رابطه مذاکرات و جبهه مقاومت ـ حیدر بردبار نسب.mp3
21.94M
🔰رابطه مذاکرات اخیر و جبهه مقاومت
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🎙 حیدر بردبارنسب/کارشناس مسائل سیاسی
🔸جهادگران تبیین بسیج🔸
🌍 @jahadgarantabyinn
🔰 یک خبر موثق و یک سؤال ضروری!
✍حسین_شریعتمداری
🔻۱- یک خبر موثق حکایت از آن دارد که آنچه «استیو ویتکاف»، فرستاده ترامپ در آغاز مذاکره غیرمستقیم در مسقط، روی میز گذاشته است با تبلیغات و پروپاگاندای پرحجم رسانهها و ادعاهایی که برخی از مقامات رسمی آمریکا مطرح کردهاند، کاملاً متفاوت است. در خبر مورد اشاره که به کیهان رسیده و از درجه وثوق بالایی برخوردار است، آمده است، در پیشنویسی که استیو ویتکاف به آقای عراقچی تسلیم کرده است، هیچ اثر، نشانه و یا اشارهای از آنچه در تبلیغات پرحجم این روزها مطرح میشود، وجود ندارد. مسائلی نظیر، برچیدن تاسیسات هستهای(!)، احتمال حمله نظامی(!) و... دیده نمیشود و تنها روی کسب اطمینان از غیرتسلیحاتی بودن فعالیت هستهای ایران تاکید شده است. اگرچه خبر یاد شده از یک کانال کاملاً موثق به کیهان رسیده است ولی در این میان نکتهای است که نمیتوان و نباید از کنار آن به آسانی عبور کرد. بخوانید!
🔻۲- در مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا که از بعدازظهر دیروز در مسقط، پایتخت عمان آغاز شده است، طرح یک سؤال از سوی وزیر محترم امور خارجه کشورمان و پاسخ «استیو ویتکاف» به این پرسش میتواند در سرنوشت مذاکرات نقش تعیینکنندهای داشته باشد و تصویر روشنی از مسیر پیشروی ارائه بدهد.
🔸آقای دکتر عراقچی در اولین گام و به عنوان اولین سؤال باید از آقای استیو ویتکاف بپرسد
«بر فرض رسیدن به یک توافق(!) چه تضمینی هست که ترامپ با این توافق احتمالی نیز همان برخوردی را نداشته باشد که با برجام داشت»؟! با این توضیح و تاکید که برجام یک معاهده و توافقنامه چندجانبه بود. توافقی که آمریکا نیز یکی از اعضای آن بود و نکته درخور توجه آن که شورای امنیت سازمان ملل با صدور قطعنامه ۲۲۳۱ برجام را تایید و تضمین کرده بود. وقتی ترامپ تمامی توافقات و حتی قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل را نادیده میگیرد و از برجام خارج میشود (به قول خودش، برجام را پاره میکند) چه اعتماد و تضمینی هست که در صورت توافق در مذاکرات غیرمستقیم کنونی هم، این توافق احتمالی را نیز نادیده گرفته و به سرنوشت برجام دچار کند؟!
🔻۳- آقای عراقچی مذاکرهکننده هوشمندی است و مواضع عزتمندانهای دارند. از این روی انتظار میرود که در این خصوص، دستورالعمل گرهگشای رهبر معظم انقلاب را به کار گیرند.
🔸حضرت آقا در تاریخ ۲۰ فروردین ماه ۱۴۰۰ دراینباره میفرمایند: «باید تمامی تحریمها را بهصورت عملی لغو کنند بهگونهای که جمهوری اسلامی ایران بتواند آنها را راستیآزمایی کند. در واقع رفع تحریم روی کاغذ آن هم بهصورت صوری برای ما مطرح نیست، بلکه مشاهده اثرات عملی رفع تحریمها، بسیار اساسی و کلیدی است».
🔻۴- این نکته نیز گفتنی و مباهات کردنی است که دشمنان به خوبی دریافتهاند، در ایران اسلامی با «اَبَر حریف » حکیم و هوشمندی به نام امام خامنهای روبهرو هستند که نقشه راه آنها را میداند و اهداف انقلاب را با درایت و اقتدار مثالزدنی تحقق میبخشد. (برگرفته از نوشته چند سال قبل روزنامه یو.اس.ای.تودی و به نقل از اندیشکده آمریکایی «هری تیژ» - در گزارش هری تیژ از واژه ابر حریف -super opponent استفاده شده است).
🔸تاکید رهبر معظم انقلاب بر ممنوعیت مذاکره مستقیم و شروع مذاکره به صورت غیرمستقیم که پیش از این نیز بارها انجام شده بود، این پیام روشن را برای حریف داشت که در این سوی ماجرا، زمینهای برای آنچه با دیگران - حتی دوستان و همپیمانان نزدیک خود میکند- وجود ندارد. در این سخن ترامپ خطاب به اتحادیه اروپا (نزدیکترین همپیمان و متحد آمریکا) دقت کنید. میگوید: «ما تعرفه سنگینی بر اروپا وضع کردیم. حالا آنها پای میز مذاکره آمدهاند. میخواهند مذاکره کنند، اما تا وقتی سالانه مبلغ زیادی به ما پرداخت نکنند، نه فقط برای اکنون بلکه برای گذشته هم، هیچ مذاکرهای در کار نخواهد بود» این برخورد ترامپ با اتحادیه اروپا، که نمونههای مشابه دیگری با کانادا، مکزیک، پاناما، اوکراین و... داشته و دارد، به وضوح نشان میدهد که ترامپ جرأت و توان برخورد مشابه با ایران را ندارد. نه آنکه بتواند و نخواهد!!
┅┅ 🔸جهادگران تبیین بسیج🔸┅┅┄
🌍 @jahadgarantabyinn
🔰#یادداشت | خوشبینی مفرط ممنوع!!
🔹اولین دور مذاکرات جدید ایران و امریکا در مسقط با دست برتر و ابتکار عمل جمهوری اسلامی در فضایی مثبت به پایان رسید، همگان می دانند پس از قاطعیت رهبری انقلاب ترامپ تقریبا از همه زیاده خواهی های اولیه خود کوتاه آمد و نهایتا مذاکرات با شروط ایران به صورت غیر مستقیم انجام شد، اولین بازخورد آن در کف بازار کاهش قیمت دلار و طلا بود بر همین اساس یک شور و شعف جدید در میان مردمی که سالها رنج تحریم ظالمانه را تحمل کرده اند شکل گرفت.
حال چرا باید از خوشبینی مفرط پرهیز شود؟
🔹ترامپ از روزی که بر سر کار آمده نشان داده است افکار عمومی امریکا و سایر جوامع برای او در رسیدن به اهدافش جایگاه مهمی دارد علی الخصوص در مورد پرونده بسیار مهم ایران، او می داند راه کار نظامی نشدنی و یا حداقل پرهزینه و کم حاصل است!
آنچه که تصور می کند برایش کم هزینه و احتمالا پرحاصل می تواند باشد ایجاد اغتشاش و فتنه داخلی در ایران است که رهبری نیز بر آن اشاره فرمودند.
🔹موضوعی که می تواند افکار عمومی ایران را در کوتاه مدت مضطرب و عاصی کند شرطی شدن حداکثری اقتصاد ایران با بالا و پایین شدن های هیجانی و به اصطلاح شارپی بازار ارز و... است!
این دام می تواند با همراهی اولیه و تعمدی در ابتدای گفتگوها و ارسال پالس مثبت به بازار ایران و چشاندن لذت اولیه خوشایند شروع شود و احیانا در گام های بعدی با توقف آن و مقصرنمایی حاکمیت ایران، افکار عمومی را در مقابل نظام قرار دهد!
در این صورت ایران یا باید در میز مذاکره به زیاده خواهی طرف مقابل پاسخ مثبت بدهد یا اینکه پاسخ را در خیابان های تهران و سایر شهرها دریافت بکند!
🔹بنابراین به نظر می رسد در عین خوشبینی منطقی و معقول و انتقال این حس به جامعه، بهتر است تجربه تلخ مواجه ما با امریکا، خیانت ها، بدعهدی ها و رکب های این کشور برای افکار عمومی مرتب یادآوری شود و ضرورت دارد تجربه برجام و بدعهدی امریکا هرگز و هرگز نادیده گرفته نشود.
انشالله که همه این نوشته بدبینانه باشد و امریکا پس از سالها دست از تمامیت خواهی کشیده و در مذاکرات اخیر مردم ایران به حقوق خود دست یابند اما از قدیم گفته اند احتیاط شرط عقل است و کار از محکم کاری عیب نمی کند.
✍🏼#محمدتقی_احمدی
┅┅ 🔸جهادگران تبیین بسیج🔸┅┅┄
🌍 @jahadgarantabyinn