🟡 ترکیه و مصر در پسا ۲۰۲۳
🔹اردوغان به مصر رفت آنهم پس از دوازده سال. حال سوال اینجاست که چرا بعد از این همه مدت؟! چرا رجب تصمیم گرفته است که به مصر برود و عبدالفتاح را ببیند؟
🔸 قبل از السیسی، محمد مرسی رییس جمهور مصر بود. اردوغان رابطه دوستانه ای با جریان اخوان المسلمین مصر و شخص مرسی داشت. اما وقتی مرسی طی کودتایی از سوی ارتش مصر برکنار، محاکمه و زندانی شد، ترکیه انتقاد شدیدی کرد و از همان زمان تنش در روابط بین دو کشور افزایش یافت. البته شروع رابطه، سال گذشته بوده که دو کشور سفرای خود را متقابلاً معرفی کردند و اردوغان وعده داده که کمکهای نظامی هم خواهد کرد.
🔹گام عملی عادی سازی روابط آنکارا و قاهره هم سه ماه قبل از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ترکیه در ۲۴ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، با سفر «سامح الشکری»، وزیر خارجه مصر به آنکارا برداشته شد.
🔸این دو کشور یکی از راههای اصلی درآمدزایی آنها صنعت گردشگری است که می تواند ناشی از ریشه های مشترک تاریخ و فرهنگ آنها باشد و یکی از اهداف سفر اردوغان در راستای تامین منافع مشترک است.
🔹یکی دیگر از علتهای سفر وی به مصر، بحران و جنگ در غزه می باشد. البته از زمان شروع عملیات ۷ اکتبر، سیاست و دیپلماسی ترکیه در قبال جنگ غزه از نوع آونگی و دوگانگی بوده و مواضع این کشور دوپهلو بوده است.
🔸جالب است به این نکته اشاره شود که هردو کشور وضعیت اقتصادی خوبی هم ندارند. اقتصاد خراب مصر رابطه مستقیمی با سرنوشت غزه دارد.
🔹خبرها حاکیست که اماراتی ها به مصر رفتند و پیشنهاد خرید زمین راس الحکمه را به قیمت ۲۲ میلیارد دلار مطرح کردند که این منشأ خیلی صحبتها در این کشور بحران زده شده است. کشوری که امروز بدترین وضعیت پایه پولی خود در مقابل دلار را تجربه می کند. از سوی دیگر فشار راستگرایان صهیونیست و نیاز جدی به دلار شاید باعث شود که مصر طرح کوچ دادن مردم غزه به صحرای سینا را بپذیرد.
🔸حال اقتصاد ترکیه هم این روزها خوب نیست و نرخ تورم در این کشور در دیماه امسال به بالای ۶۰ درصد رسید!
🔹از دید دیگر به نظر میرسد که سفر اردوغان به مصر میتواند در راستای رقابت دیپلماسی با چین و روسیه در سرزمین اهرام ثلاثه باشد. چین سرمایهگذار جدی در مصر است و روسیه هم بعد از تجربه اوکراین و فاصله گرفتن از غرب، به دنبال توسعه نفوذ منطقه ای خود می باشد.
🔸مصر کشوری که دارای کانالی به نام سوئز می باشد که پیونددهنده دریای مدیترانه و سرخ است و برای ترکیه ای که از غرب و جنوب به دریای مدیترانه راه دارد میتواند فرصت خوبی باشد برای تجارت دریایی با کشورهای عربی حوزه خلیج فارس.
⬅️ بهرحال با توجه به پیروزی دوباره السیسی در انتخابات، اردوغان ناچار است برای تامین منافع کشورش هم که شده این ارتباط را تقویت نماید و امیدی به بازگشت دوباره اخوان المسلمین به قدرت را نداشته باشد.
✍ محسن صیاد قنبری
🍃🇵🇸🇮🇷🍃
🌍 جهادگران تبیین بسیج 🌍
https://eitaa.com/jahadgarantabyinn
📌آخرین وضعیت در کشورهای منطقه
1️⃣ عراق
🔻در روزهای اخیر و پس از ترور شهید ابوباقر الساعدی، پنج روند در عراق طی شده است:
1. آمادگی گروههای مقاومت عراقی برای شروع مرحله سوم حملات: مقاومت پس از ترور بغداد تصمیم گرفت تا شتاب عملیات را افزایش دهد و البته در این زمینه اقدام غیرعقلانی و کمک کننده به رژیم صهیونیستی نکند. بنابراین تکمیل مطالعات و آمادگیهای لازم صورت گرفت. اما اجرایی شدن این ترتیبات مستلزم موارد دیگری بود.
2. رایزنی میان گروههای مقاومت برای تصمیم یکپارچه: در این مدت البته مذاکرات و رایزنیها با وساطت میانجیها صورت گرفت. برخی گروههای عراقی به صراحت از ابوحسین الحمیداوی خواستند تا حملات کتائب حزبالله از سر گرفته شود و متناسب با جنایت اخیر آمریکاییها، پاسخ داده شود تا تشدید نظامی علیه آمریکا صورت گیرد اما ضلع دیگر این رایزنیها، بر این مبنا بود که حملات به طور کلی متوقف شود و به دولت برای مذاکرات زمان داده شود. به نظر میرسد گروههای مقاومت به طور مشروط و برای زمانی محدود و البته با نگاهی منفی، به دولت فرصت دادهاند.
3. رایزنی مقاومت با دولت: مقاومت خواهان تسریع خروج اشغالگر است و در این زمینه میداند که مذاکره فایدهای ندارد و اخراج اشغالگر تنها با زور صورت میگیرد اما به دلیل پیامهای ایران و آمریکا و نجف و درخواستهای السودانی، مهلت کوتاهی به مذاکرات داده شده است. البته خواسته همه، عدم حرکت به سمت جنگ گسترده قریبالوقوع بود.
4. مذاکرات عراق و آمریکا: مشخصاً دولت السودانی نیز چندان کار راحتی ندارد زیرا به دلیل حملات اخیر آمریکا به شدت در برابر مقاومت شرمسار شده است. مذاکرات نیز حداقل در روزهای ابتدایی به دلیل جو حاکم از حمله به برج 22 و پاسخهای آمریکا، اصلا جدی نبوده است. به نظر نمیرسد مذاکرات حاوی خروج اشغالگر باشد بلکه فعلا به دنبال بازتنظیم روابط امنیتی دو جانبه هستند.
5. تلاش پارلمان برای اجرای اخراج اشغالگر: در این خصوص اخیرا جلسهای در پارلمان عراق برگزار شد که غیبت بالای نمایندگان سنی و کرد و حتی شیعه به شدت به چشم آمد. این غیبتها نشان داد که کلید اخراج آمریکا از عراق بیش از هر چیز وابسته به تعیین تکلیف آینده عراق پسا آمریکا و سهمبندی گروههای سیاسی است. حقیقت تلخ است اما متاسفانه یکی از عوامل مهم تداوم اشغالگری آمریکا در عراق، سیاسیون کرد، سنی و حتی شیعه هستند که از خروج آمریکا به دلیل برهم خوردن موازنه قوا به سود برخی گروههای دیگر به شدت وحشت دارند.
📌آخرین وضعیت در کشورهای منطقه
2️⃣ یمن / بخش اول
🔻به طور کلی استراتژی اصلی آمریکا در مواجهه با پرونده یمن، قطع ارتباط یمن از غزه و بینالمللی سازی بحران است. در این زمینه آنها از تاکتیکهای مختلفی استفاده کرده و میکنند:
1. توافق با انصارالله با پیشنهادات متعدد: اخیرا سه یا چهار پیشنهاد از سوی کشورهای اروپایی و آمریکا به صنعا رسیده که مانند قبل، در ازای خروج انصارالله از لیست تروریستی آمریکا و یا تسریع روند مذاکرات صلح و پرداخت حقوق و بازگشایی بنادر و فرودگاهها و ... حملات در دریای سرخ متوقف شود که همگی رد شده است.
2. انفجار اوضاع داخلی: این دستورکار ویژه تیم لندرکینگ، فرستاده ویژه آمریکا در یمن است. آنها اخیرا تحرکات و جابجاییهای نظامی گستردهای در اریتره، جیبوتی، سومالی و اتیوپی برای پشتیبانی از حملات زمینی داشتهاند. محور تمرکز حملات احتمالی سواحل غربی(الحدیده) و استان حجه هستند. چالش اصلی آمریکا، یکی اختلافات مزدوران سعودی و اماراتی در یمن، عدم پشتیبانی سعودی از عملیات احتمالی و چالشهای پشتیبانی از نیروهاست. یکی از دلایل حملات مداوم آمریکایی - انگلیسی به سواحل غربی در روزهای اخیر زمینهسازی برای یورش زمینی آتی است.
3. جنگ روایتها: آمریکا کارزار گسترده رسانهای و دیپلماتیک راه انداخته تا حملات یمن را تهدیدی برای امنیت و اقتصاد بینالملل نشان دهد اما به نظر در این زمینه ناموفق بوده است. شایعهسازی در خصوص قرار دادن مین دریایی در بابالمندب و تولید اخبار فیک از احتمال منفجر کردن کابلهای اینترنت عبوری از بابالمندب در این راستاست که دومی توسط سیدعبدالملک رد شد. البته بخش دیگری از این چنگ رسانهای، سانسور تلفات و اصابتهای یمنی و اغراق در حملات آمریکا و انگلیس به یمن است.
4. اقدامات عملی برای توسعه بحران: حقیقت این است که آمریکاییها نیز به وضوح از عبور بسیاری از کشتیهایی که در بانک اهداف یمنی نیستند از تنگه بابالمندب جلوگیری میکنند تا اروپا و چین و روسیه نیز وارد عرصه ضد یمنی شوند. بیشترین تلاش نیز برای عدم عبور کشتیهای چینی است و این اقدامات آمریکا باعث کاهش 10 درصدی عبور از بابالمندب شده است.
📌آخرین وضعیت در کشورهای منطقه
2️⃣ یمن / بخش دوم
🔻در مقابل اما صنعا بیکار نبوده و چند اقدام موازی را پیش برده است:
1. عقلانیت در حملات: بسیاری از داخل و خارج یمن پیشنهاد کرده بودند تا انصارالله پس از حملات آمریکا و انگلیس سریعا تنگه بابالمندب را ببندد این در حالی است که سیدعبدالملک به خوبی و با بازیخوانی، در زمین آمریکا بازی نکرده و به صورت پلهای به تداوم محاصره رژیم صهیونیستی، محدود کردن بازارهای جهانی و ورود کشتیهای هر کشوری که در تجاوز به یمن ایفای نقش کند رای داد. این مسئله بینالمللی کردن بحران را خنثی کرد، انسجام در یمن را افزایش داد و ارتباط شدت حملات با اوضاع غزه را حفظ کرد.
البته با توجه به تداوم اقدامات آمریکایی، احتمال ورود قریبالوقوع برخی کشورهای اروپایی مانند ایتالیا و آلمان به ائتلاف نگهبان سعادت و احتمال حمله اسرائیل به رفح، تشدید گسترده از سوی یمن و گسترش دامنه عملیات و افزایش سقف حملات قطعی است.
2. تداوم جلوگیری از عبور کشتیهای آمریکایی، انگلیسی و صهیونیستی با اشراف اطلاعاتی: به طور مشخص، این اقدام معادلهای در برابر حملات دشمن ساخته است. نکته اما این است که این حملات به این سادگیها نیست و مهمترین اصل، برتری اشراف اطلاعاتی یمن بر آمریکا و انگلیس است. در روزهای اخیر همانطور که دیده و شنیدهاید، ماجرای کشتی استار آیرس است.
دشمن آمریکایی برای فریب یمنیها کشتی استار آیرس که از بندر نورفلوک آمریکا با تجهیزات فناوری عازم هند بود و با پرچم جزایر مارشال حرت میکرد را در جیبوتی متوقف کرد که در آنجا پرچم ایران بالا رفت غافل از اینکه همه این تحرکات تحت رصد یمنیها بود که اخیرا تشدید شده است. این البته تنها اقدام آمریکا نبود و قبلا نیز یک کشتی که عازم اسرائیل بود در سامانههای ردیابی جهانی با مبدا و مقصد متفاوتی نمایش داده میشد.
فریب بعدی آمریکاییها نیز این بود که کشتیهای اسرائیلی در میان کاروانهای نفتکش قرار گیرند تا از حملات فرار کنند که به زودی ناکارآمدی خود را نشان داد.
این اشراف اطلاعاتی یمن در حالی است که اکنون معضل اصلی آمریکا در حملات به یمن، نبود یک بانک اطلاعاتی به روز و معتبر از اهداف انصارالله است تا آن را هدف قرار دهند. حملات هفتههای اخیر عملا هیچ ارزش نظامی نداشته است.
لازم به ذکر است که به طور روزانه از عبور کشتیهای مرتبط با مثلث شرارت با اخطار لفظی و یا یک یا دو شلیک موشکی جلوگیری میشود که اخبار آنها رسانهای نمیشود که نشانه آن اخبار روزانه مرکز عملیات دریایی بریتانیا از حادثه امنیتی در دریای سرخ است.
3. نمایش حفظ قدرت در برابر آمریکا و انگلیس: در بسیاری از مواقع و پس از اعلام آمریکا مبنی بر انهدام موشکها و پهپادهای یمنی، شلیکهایی به سمت ناوگان نظامی آمریکا و انگلیس صورت میگیرد تا آنها نیز ملتفت سطح تاثیر واقعی حملات خود شوند.
4. فعالسازی کانالهای موازی دیپلماتیک: یمنیها در برابر کارزار مخرب آمریکایی، خود یک کارزار دیپلماتیک با جمهوری اسلامی ایران، چین، روسیه، برخی کشورهای اروپایی و عربستان سعودی را راهاندازی کردهاند که با توجه به همکاری طرف روسی، چینی و حتی برخی کشورهای اروپایی در عدم پیوستن به ائتلاف و موضع مثبت عربستان در تداوم مذاکرات صلح و عدم همراهی کامل با طرحهای آمریکایی، ضریب موفقیت بالایی داشته است.
🍃🇵🇸🇮🇷🍃
🌍 جهادگران تبیین بسیج 🌍
https://eitaa.com/jahadgarantabyinn
💢اینروزها لیر ترکیه به ۳۰/۶ لیر برای هر دلار رسیده.پارسال ۲۰ لیر میشد یک دلار.
🔹جدول تاریخی را که نگاه میکردم در ابتدای ۲۰۱۷ یعنی ۷ سال پیش ۳/۷ لیر یک دلار بود و در عرض ۷ سال دلار ۹ برابر شده.
🔸۷ سال پیش در ایران ۵۸۰۰ تومان میشد یک دلار و امروز ۵۵ هزار تومان یک دلار است یعنی تقریبا همان ۹ برابر شدن.
🔹ظاهر امر اینست که در این مدت، هر بیماری اقتصاد ما دارد ترکیه هم دارد چون هر دو پول شبیه به هم ارزش از دست میدهند با این تفاوتها که:
1⃣ ترکیه هیچ تحریم بانکی و اقتصادی ندارد.
2⃣-هر گونه صادراتی بخواهد به اروپا و هر نقطه جهان میتواند انجام دهد.
3⃣-از نظر فروش سلاح خیلی از ایران بهترست چون هر چه بتواند از اروپا و آمریکا پول میگیرد و به اوکراین سلاح میفروشد.
4⃣-از نظر باران و آب و هوا به مراتب از ایران بهترست و ۴ برابر متوسط ایران بارندگی دارد.
5⃣-روابطش با اسرائیل همیشه حسنه بوده و نگرانی از ترورهای صهیونیستی ندارد.
6⃣-حجم اقتصادش دو برابر ایران است در حالیکه جمعیت مشابهی دارند.
7⃣-تمام شرکتهای تولیدی اروپا در ترکیه کارخانههای تولیدی دارند، چون کارگر ارزانتری نسبت به اروپا دارد.
8⃣-ترکیه جنگ هشت ساله تحمیلی هم نداشته است.
9⃣-اینها همه یکطرف و این نکته را هم اضافه کنم که در سال ۲۰۰۵، شش صفر از پول ملی را حذف کرده است و درحقیقت الان هر دلار بجای سی لیر، ۳۰ میلیون لیر باید خوانده شود.
❗️سازمان «استانداردپورز» (standard poor's) پیش بینی کرده تا آخر ۲۰۲۴ هر دلار معادل ۴۰ لیر خواهد شد.
🍃🇵🇸🇮🇷🍃
🌍 جهادگران تبیین بسیج 🌍
https://eitaa.com/jahadgarantabyinn
1_9701764637.pdf
306.2K
#محتوایتبیینی
جملات آماده برای گفتگوی چهرهبهچهره در محورهای افزایش مشارکت و روایت پیشرفت.
🍃🇵🇸🇮🇷🍃
🌍 جهادگران تبیین بسیج 🌍
https://eitaa.com/jahadgarantabyinn
سرمایه دولت ملت ها سه دسته است: ۱سرمایه اعتقادی
۲ سرمایه اجتماعی
۳ سرمایه حاکمیتی
در فتنه ۱۴۰۱ سرمایه اعتقادی_ هویتی هدف مستقیم دشمن بود و در موسم انتخابات پیش رو، دشمن در نهایت با سلسله اقدامات ترکیبی_ شناختی علیه امنیت سایبری و... ، مشخصا سرمایه اجتماعی را در پیش برد هر چه عمیق تر سناریوی کاهش مشارکت اجتماعی هدف گرفته است و همچنین سرمایه حاکمیتی را در تحمیل نفراتی به مجلس با کارکردهای حداقلی در پیش برد کیفی و کمی انواع حکمرانی، در مجلس با نقش تصمیم سازی هدف قرار داده است...
خبرگان رهبری هم از اساس انتخاباتی است که می تواند در انتها شاهد تقویت هر سه شاخص سرمایه جمهوری اسلامی و یا تضعیف هر سه باشیم...
* طیبی کارشناس امور راهبردی
🍃🇵🇸🇮🇷🍃
🌍 جهادگران تبیین بسیج 🌍
https://eitaa.com/jahadgarantabyinn
📍"ممکن است به انتقاد بسنده نکنیم"
اعتراف خطرناک حجاریان؛ باهنر درست گفته بود!
🔸سعید حجاریان، تئوریسین طرح تحریمی "مشارکت مشروط" در قبال انتخابات و بانی اصلی تحریم انتخابات که جبهه اصلاحات را نیز به اطاعت از خود واداشت؛ به تازگی در اظهاراتی انتخاباتی پیرامون پساتحریم انتخابات گفته است: اگر زورمان رسید و توانستیم با اصول و برنامه وارد انتخابات شویم، سیاستورزی انتخاباتی میکنیم در غیر این صورت بهصورت تماموقت از صدر تا ذیل، یعنی از بانیان از حذف اراده مردم تا خروجیهای استصواب را نقد فنی و کارشناسی میکنیم. اما ممکن است به نقد کارشناسی هم بسنده نشود. من قبلتر گفتهام میان انتخابات و خیابان منازل زیادی است از جمله نافرمانی مدنی. شکلهای خفیف نافرمانی مدنی میتواند حکومت را سر عقل بیاورد، چون لزوما تصمیمهای سیاستی فعلی برآمده از عقل نیستند.
🔸به گزارش اعتمادآنلاین، او همچنین اظهار میکند: در تهران لیست دادن صحیح نبود و جبهه اصلاحات هم کار درستی انجام داد و اطلاعیهای در این رابطه صادر کرد. درباره رای دادن یا ندادن هم معتقدم این کار جنبه شخصی دارد و به صلاحدید افراد بستگی دارد، ولی طبعا اگر شخصی واجد صلاحیت باشد، میتواند بر رای دادن یا رای ندادن مردم تاثیر بگذارد. مثلا تصمیم من برای این انتخابات رای ندادن است حالا اگر چهار نفر من را قبول دارند، به این ترتیب ۵ نفر از مشارکتکنندگان کم میشود! ببینید! واقعیت این است رای دادن در انتخابات امسال تفاوت زیادی با رای ندادن ندارد؛ مثل این است که یک تکه کاغذ را داخل جیبهای یک شلوار شش جیب جابهجا کنیم.
🔺سبب خوشوقتی است که آقای حجاریان؛ از پس چندین سال کتمان و عملیات فریب و ضد اطلاعات و غیره اما اینهمه کتوم بودن را طاقت نیاورد و به تحلیل مشرق اذعان کرد که بانیان تحریم از پس تحریم انتخابات به نافرمانی مدنی یا همان "گزینه خیابان" میاندیشند.
🔺تحلیلی که بعدها محمدرضا باهنر نیز به آن اشاره کرد اما حجاریان با ادبیاتی شداد و غلاظ به انکار مسئله پرداخت!
🔺دقت شود که حجاریان همچنانکه به تحریم انتخابات صفت مشارکت مشروط را اطلاق کرد؛ اکنون نیز برای گزینه خیابان از عبارت "نافرمانی مدنی" استفاده میکند. و گرنه کیست که نداند نافرمانی مدنی به رفتارهای در پستو اطلاق نمیشود. لذا نمیتوان خشونت خیابانی را در پشت عبارتهایی مثل نافرمانی مدنی پنهان کرد.
🔺اعتراف مهم حجاریان ثابت میکند که چرا مقام معظم رهبری درباره مخالفان انتخابات با شدت صحبت کردند و آنها را "مخالف اسلام و نظام" لقب دادند.
🔺این اعتراف همچنین نشان میدهد که چرا برخورد تبیینی_امنیتی در قبال تحریم انتخابات و بانیان آن یک ضرورت است؟ ضرورتی که البته در تأخیر قرار دارد.
🔺و اما ماجرای دستمال و شلوار شش جیب!
آقای حجاریان باید بداند که وضعیت اصلاحطلبان هرگز بدتر از سال ۹۲ نیست که هیچ نامزدی در انتخابات نداشتند فلذا از نامزد نزدیک یعنی شیخ حسن روحانی حمایت کردند.
🔺پر واضح است که اکنون به سمت آن سیاست درست نمیروند چون قصد خیابان و عبور از انتقاد کردهاند.
🔺درباره کنایه دستمال و شلوار شش جیب هم حجاریان باید این پاسخ را بشنود که نظامیان قدیمی همواره یک دستمال در یکی از جیبهای شلوار نظامی خود نگه میداشتند. اینکه آنها این دستمال را در کدام جیب قرار میدادند لزوما مهم نبود اما چون وجود دستمال از اهمیت بسزایی برخوردار بود نسبت به آن اهتمام وجود داشت.
🔺پس حتی در بدترین و سختترین حالتها نیز نمیتوان و نباید از صندوق رأی عبور کرد زیرا همانطور که حجاریان هم بالاخره اذعان کرده است؛ در پسا تحریم انتخابات هیچ چیزی جز "گزینه خیابان" وجود ندارد.
🔺گفتنیست، به تازگی ۱۱۰ تن از اصلاحطلبان نجیب در بیانیهای سرگشاده؛ تئوری تحریم انتخابات را نقد کرده و بر لزوم مشارکت حداکثری مردم در انتخابات تأکید کردهاند.
#انتخابات
#من_رای_میدهم
🍃🇵🇸🇮🇷🍃
🌍 جهادگران تبیین بسیج 🌍
https://eitaa.com/jahadgarantabyinn
📌آخرین وضعیت کشورهای منطقه
3⃣ لبنان / بخش اول
🔸 در لبنان ما شاهد دو روند موازی سیاسی در بیروت و نظامی در جنوب لبنان بودهایم.
🔸 در بحث سیاسی و همانطور که سیدحسن نصرالله در روز گذشته گفت، شاهد سه طرح آمریکایی، انگلیسی و فرانسوی بودهایم که طرح فرانسه جدیتر بود.
🔸 در این خصوص باید توجه داشت که فرانسه علاقه دارد به عنوان تنها کشوری که با حزبالله ارتباط دارد، ایفای نقش کند اما هم آمریکا علاقه به ایفای نقش اول در صحنه را دارد و هم تلآویو علاقه دارد تا آمریکا در این مسیر پیشقدم باشد.
🔸 به هر روی هفته گذشته، طرح فرانسه به بیروت رسید که جزئیات زیادی دارد که از حوصله این بحث خارج است اما به طور کلی در طرح فوق و پس از توقف جنگ در دو سوی مرز و البته همراه با آتشبس در غزه، در ازای عقب نشینی 10 کیلومتری حزبالله از مرز، تجاوزات هوایی اسرائیل به لبنان متوقف میشود و در مرحله بعدی ارتش لبنان در جنوب مستقر شده و مذاکرات برای رفع اختلافات مرزی و ... انجام میشود.
🔸 مسئله اصلی اما جایی است که همانطور که دبیر کل مقاومت اسلامی بدان اشاره کرد، هدف اصلی، فقط تامین امنیت شهرکنشینان و رژیم صهیونیستی است و هیچ امتیاز خاصی ارائه نمیشود.
🔸 در واقع در همه پیشنهادات ارائه شده، نوعی تکبر و نگاه بالا به پایین غربی نهفته است، گویی این حزبالله است که در شرایط اضطراب قرار گرفته و به دنبال توافق است!
🔸 البته نگاهی به سیر پیشنهادی غرب حاوی نکات جالبی است. آنها در ابتدا با ارعاب حمله رژیم، سعی در توقف حزبالله داشتند اما بعدا گفتند صرفا نیروهای رضوان از منطقه خارج شوند و حالا از عقبنشینی 10 کیلومتری و البته بازگشت برخی نقاط مرزی به لبنان سخن میگویند.
🔸 به هر روی اما رویکرد حزبالله در این 130 روز یک چیز و فقط یک چیز بوده و آن رد همه طرحها پیش از توقف جنگ در غزه است. نکته اینجاست که اساسا حتی طرحها بررسی هم نشده و صد در صد رد میشوند.
🔸 رد طرح فرانسه و البته سخنان سید در روز گذشته تقریبا تیر خلاصی بر پیکر نیمه جان همه طرحهای غربی و عبری برای متوقف کردن حزبالله و فراغ بال رژیم برای تداوم جنایت در غزه است
🍃🇵🇸🇮🇷🍃
🌍 جهادگران تبیین بسیج 🌍
https://eitaa.com/jahadgarantabyinn
📌آخرین وضعیت کشورهای منطقه
3⃣ لبنان / بخش دوم
✴️ مدیریت میدان و هنر فرماندهی
1⃣ در روزهای اخیر دشمن به دلیل از دست دادن کامل بازدارندگی و فقدان کسب دستاورد استراتژیک، دست به گسترش عمدی و کنترل شده گستره جغرافیایی نبرد زد. مقاومت اما سریعا گسترش جغرافیایی به مناطق حساس نظامی با سلاحهای جدید برای ارسال پیامهای خاص به تلآویو را در دستور کار قرار داد.
🔻بنابراین به طور کلی حزبالله چند اصل را در دستور کار قرار داده است:
1. عدم توقف جبهه تا توقف کامل جنگ در غزه که در قسمت اول توضیح داده شد.
2. جنگ کنترل شده و عدم گسترش انفجاری دامنه نبرد: این کار به زبان ساده است. اینکه حزبالله در 130 روز و روزانه میانگین 10 عملیات پایگاههای اطلاعاتی، نظامی و مواضع ارتش رژیم صهیونیستی را هدف قرار دهد آن هم در شرایط سخت و خاص جغرافیایی منطقه نبرد، آن هم با برتری کامل رژیم صهیونیستی در نیروی هوایی و البته تسلط بر اینترنت، گوشیهای تلفن همراه، دوربینها، سامانههای ردیاب و GPS، آن هم در شرایط فشار سیاسی داخلی و خارجی، آن هم به گونهای که غیرنظامیان کمترین آسیب را دیده، جنگ گسترده شکل نگیرد اما فشار هم از نوار غزه کم شود، هنری است که فقط از فرزندان حضرت روحالله(ره) در لبنان بر میآید. کنترل زمانبندی حملات، حفظ عنصر غافلگیری، استفاده دقیق از تسلیحات و تست دائم خود و حریف بخش کوچک دیگری از عناصر مدیریت میدان نبرد است.
3. عدم اجازه به تحمیل هرگونه ضعف از سوی دشمن: هر گاه دشمن تلاش کرد تا معادله را به نفع خود بچرخاند، پایگاه مرون، مقر فرماندهی شمال در صفد و مقر تیپها و لشگرهای شمال رژیم صهیونیستی درهم کوبیده شده است. خط قرمز ترسیمی حزبالله این است: دشمن به هیچ وجه نباید واقعیتی تحمیل یا سقف و حاشیهای برای میدان تعیین کند.
4. جنگ خانه به خانه: به ازای هدف قرار دادن هر منزل غیرنظامی، پاسخ متقابل به همین شکل قطعی است.
5. استفاده از امکاناتی که دشمن از آنها مطلع است و حفظ برگههای راهبردی برای رونمایی از خطوط تدارکاتی عمیق و گزینههای زیاد برای غافلگیری دشمن: در روزهای قبل و پس از تهدیدات پوشالی مقامات صهیونیست، حزبالله از تسلیحاتی در میدان رونمایی کرد که رژیم از وجود آنها در زرادخانه حزبالله مطلع نبوده است.
🍃🇵🇸🇮🇷🍃
🌍 جهادگران تبیین بسیج 🌍
https://eitaa.com/jahadgarantabyinn
🔴فرانسویها دست از پا درازتر بیروت را ترک کردند
🔻بر اساس گزارش منابع دیپلماتیک لبنانی یک هیئت امنیتی سیاسی فرانسوی که توسط رئیس جمهور این کشور برای پیگیری موضوع همیشگی آتش بس در جنوب لبنان و پایان درگیری میان حزب الله و رژیم اشغالگر صهیونیستی راهی بیروت شده بود و با نخست وزیر و رئیس مجلس این کشور دیدار کرده بود دست از پا درازتر ناچار به ترک لبنان و بازگشت به پاریس شدند این هیئت چند نفره فرانسوی که انتظار داشتند آنچه را به عنوان یک طرح عملیاتی برای پایان جنگ در شمال سرزمینهای اشغالی در لبنان وارد فاز اجرایی کنند پس از آنکه با پاسخهای منطقی و دلالهای قدرتمند لبنانیها و البته بیتوجهی کامل و قابل پیشبینی حزب الله روبرو شد متوجه شدند که برخلاف ادعای سران الیزه همواره به طرف آمریکایی میگفتند حرف پاریس در بیروت بیش از آمریکا و انگلیس خریدار دارد یک توهم بیش نیست.
🔻اگر گزارشهای کانال را در طول چند هفته گذشته در مورد سفر هیئتهای مختلف اروپایی به لبنان پیگیری کرده باشید همه آنها معمولاً موضوع را در دستور کار قرار میدهند و آن نیز پیگیری منافع رژیم صهیونیستی بدون توجه به خواستههای لبنانیها است. همگی خواستار پایان جنگ، عقب نشینی حزب الله از خط مرزی به عمق ۱۰ کیلومتر، برچیده شدن تمام تسلیحات، تجهیزات و پایگاههای مقاومت در این منطقه، حضور چند برابری نیروهای چند ملیتی، همچنین استقرار کامل ارتش لبنان و ایجاد یک منطقه بیطرف میان خط آبی و رود لیتانی بر اساس قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت است. این هیئتها در حالی مدام بر اجرای این قطعنامه تاکید میکنند که در سفر این هیئت فرانسوی رئیس مجلس لبنان به آنها میگوید شما اول بروید رژیم اسرائیل را به تبعیت از قطعنامههای شورای امنیت از جمله همین قطعنامه ۱۷۰۱ وارتد کنید در لبنان همه بدون شک آن را ۱۰۰درصد اجرا خواهند کرد.
🔻این صحبت نبیه بری ناظر به تخلیه مناطق اشغالی خاک لبنان توسط رژیم صهیونیستی، پایان تجاوزات هوایی، دریایی و زمینی به لبنان و دست کشیدن از اقدامات خرابکارانه در این کشور است، موضوعی که این رژیم به هیچ عنوان حاضر به تن دادن به آن نیست چرا که از ناقوره در ساحل مدیترانه تا مزارع شبعا باید مناطق وسیعی از خاک لبنان را که اشغال کرده تخلیه کند. برخی از شهرکهای مرزی نیز که مهاجران چند ملیتی یهودی در آن ساکن هستند شامل این موضوع میشود. آنچه فرانسویها به عنوان طرح پیشنهادی خود آورده بودند شامل دو برگه به زبان انگلیسی بود که جزئیات مختلفی در آن آمده بود. آنها برای ارسال یک نسخه از این پیشنهاد به رهبران حزب الله در همان ابتدا شکست خورد چرا که رهبری مقاومت بر این اصل ابتدایی و اولیه تاکید دارد تا زمانی که جنگ در غزه ادامه دارد هیچ مذاکرهای برای آتش بس در کار نخواهد بود.
🔻خلاصه که این هیئت فرانسوی هم که فکر میکرد میتواند چند میلیمتر رهبران حزب الله را در مورد تداوم درگیری با رژیم صهیونیستی تغییر دهد دست از پا درازتر به پاریس بازگشت. همه بر این امر واقف شدند که تلاش برای جدا کردن درگیری در جنوب لبنان با حمله رژیم صهیونیستی به غزه غیر ممکن است. فرانسویها امیدوار بودند که موضوع پایان جنگ تا ماه ژانویه و عملیات خونین صهیونیستها در غزه به نتیجه برسد و آنها این رهگذر آنها بتوانند نقشی را در منطقه ایفا کرده و جایگاه از دست رفتهشان را بازیابی کنند اما همه شواهد و قرائن بر این نکته تاکید دارد که نخست وزیر رژیم موقت صهیونیستی در تلاش است تا به شرح مرزی رفع نیز حمله کند.
🔻این خط قرمز بسیار مهمی است که به طرف فرانسوی نیز ابلاغ شد که در صورت وقوع آن معلوم نیست جبهههای مختلف جنگ چگونه تشکیل شود و چه اتفاقاتی پس از آن روی دهد. گفتنی است تهدیدهای فرانسویها مبنی بر اینکه رژیم کودککش صهیونیستی همان جنایتهایی که در غزه کرد را ممکن است در لبنان هم تکرار کند با بیتوجهی کامل مقامات لبنانی مواجه شد چرا که به آنها این موضوع چندین بار گوشزد گردید که حزب الله تسلیحاتی دارد که تمام مواضع دشمن را به صورت دقیق و بدون هیچ خطایی میتواند منهدم کند تا زمانی که جنگ علیه غزه ادامه دارد هیچ یک از شهرک نشینان صحیح نیست به شمال فلسطین اشغالی باز نخواهند گشت.
✍️:کریم جعفری
🍃🇵🇸🇮🇷🍃
🌍 جهادگران تبیین بسیج 🌍
https://eitaa.com/jahadgarantabyinn
🔰ناگفته هایی از برنامه رژیم صهیونیستی برای ایجاد جنگ میان دولت آذربایجان و ایران
🔸انتقام رژیم صهیونیستی از جبهه مقاومت بوسیله حمله دولت آذربایجان به ایران/باید مقاومت حسینیون در قفقاز تقویت شود
🔸با توجه به ضربات سنگینی که جبهه مقاومت در ماههای اخیر و خصوصا در عملیات بزرگ طوفان الأقصى به رژیم صهیونیستی و آمریکا وارد ساخته، جبهه غرب به دنبال انتقام از مقاومت و محوریت آن یعنی ایران اسلامی بوسیله دولت آذربایجان است.
🔸شواهد و قرائن متعدد حاکی از آن است که کشور آذربایجان در صدد حمله به مناطق آذری زبان ایران و بستن کریدورهای مرزی است که یکی از مسیرهای اصلی ترانزیت و تجارت بینالملل جمهوری اسلامی است. از جمله این شواهد عبارتند از؛
🔸1. آموزش جنگ شهری به نیروهای کشور آذربایجان توسط فرماندهان سلفی داعش که در سوریه سابقه نبرد داشتهاند. در این آموزشها مانور تصرف شهر تبریز بارها تمرین شده است.
🔸2. حجم انتقال هواپیماهای باری حامل تجهیزات نظامی از اراضی اشغالی فلسطین به باکو پس از نبرد طوفان الأقصى بسیار بالا بوده است.
🔸3. برگزاری زودهنگام انتخابات ریاست جمهوری کشور آذربایجان که باید در سال بعد برگزار میشد نیز بیانگر آن است که دولت آذربایجان میخواهد توان کشور آذربایجان کاملا بر جنگ متمرکز باشدو نه انتخابات.
🔸4. اخبار موثق از جلسات مشترک سران امنیت خارجی رژیم صهیونیستی، ترکیه، آمریکا و دولت آذربایجان درباره ایران نیز شاهدی دیگر بر این مدعاست.
🔸اما تجربه موفق جریانات مقاومت در سرتاسر منطقه نشان میدهد که بهترین راه مواجهه با این فعال کردن هستههای بومی مقاومت در آذربایجان است.
🔸جریان حسینیون که در نبرد سوریه از خود رشادت به خرج داده و تجربه خوبی در نبرد با داعش دارد میتواند و مورد تحسین و حمایت شهید سلیمانی قرار گرفتند سد محکم در برابر زیادهخواهی دولت آذربایجان و حامیان صهیونیستش باشد.
🔸پر واضح است که هرگونه کوتاهی در تقویت جریان مقاومت در منطقه قفقاز آثار و تبعات سهمناکی برای محور مقاومت به دنبال خواهد داشت.
✍شباب پرس
جهادگران تبیین بسیج
🔰ناگفته هایی از برنامه رژیم صهیونیستی برای ایجاد جنگ میان دولت آذربایجان و ایران 🔸انتقام رژیم صهیون
این تحلیل توسط کانال تأیید یا رد نمیشود و فقط جهت استحضار اساتید گرامی میباشد.
🍃🇵🇸🇮🇷🍃
🌍 جهادگران تبیین بسیج 🌍
https://eitaa.com/jahadgarantabyinn
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
معیار...
مفهوم تندرو و میانه رو چیست؟
🍃🇵🇸🇮🇷🍃
🌍 جهادگران تبیین بسیج 🌍
https://eitaa.com/jahadgarantabyinn
entekhab2.mp3
7.25M
560_32682683658921.pptx
4.34M
📝 پرده نگار
|جهاد مشارکت آفرینی در# انتخابات اسفندماه1402- با گفت وگوی چهره به چهره
1️⃣ راهبرد اصلی دشمن در انتخابات اسفند 1402
2️⃣ گامهای اصلی برای مشارکتآفرینی
3️⃣ راهبرد اصلی برای مقابله با دشمن در انتخابات اسفند 1402
تبیین_مشارکت_انتخابات1402_علم_الهدی.pptx
242.8K
🔹امیدآفرینی برای افزایش مشارکت در انتخابات 1402
🔹برمبنای تبیین قدرت ملت ایران
به ما بپیوندید
چهره به چهره و انتخابات(1).pdf
9.96M
🗣با مردم حرف بزنیم!
👥باید ها و نباید های گفتگوی چهره به چهره
🫂راه های شروع یک گفتگو
به ما بپیوندید
1_123169149.pdf
3.39M
🔰 جهاد تمدنی جوانان
⭕️هندسه، حاشیه و تحلیل بیانیه گام دوم انقلاب با استفاده از خود سخنان مقام معظم رهبری حفظه الله تعالی
🔹 صد حاشیه بر #بیانیه_گام_دوم_انقلاب
گزارش عملکرد قوه قضاییه نسبت به مفاسد اقتصادی.pdf
1.17M
🎙 #محتوای_تبیینی
📌نقطه قوت نظام اسلامی مبارزه با فساد است .
🌟 سرنوشت اختلاس گران بزرگ
🔺 حسین فریدون
🔺مهدی جهانگیری
🔺شبنم نعمت زاده
🔺بابک زنجانی
🔺شهرام جزایری
🔺و...
📰 تشدید تنش در خاورمیانه، جنوب سوریه را دوباره در کانون توجه قرار داده است
جنوب سوریه برای اشغالگران اسرائیلی و نیروهای آمریکایی اهمیت زیادی دارد و با تشدید تنشها در منطقه و گشودن جبهههای متعدد علیه اشغالگران اسرائیلی پس از طوفان الاقصی در 7 اکتبر، اهمیت آن افزایش یافته است.
عملیات 7 اکتبر جنوب سوریه را در بحبوحه هشدارهای روسیه در مورد برنامه های آمریکا در آن منطقه مجددا به سرتیتر خبرها برگردانده است، به عنوان مثال نماینده روسیه در سوریه، الکساندر لاورنتیف، در 25 ژانویه گفت: "ایالات متحده در تلاش است تا نهادهای جدایی طلب در شمال و جنوب سوریه ایجاد کند و این باعث بی ثباتی منطقه می شود.»
وی با اشاره به اینکه آمریکا از تروریستهای داعش برای ایجاد کانون تنش در سوریه نیز استفاده می کند، خاطرنشان کرد: اطلاعاتی درباره طرح آمریکایی ها برای ایجاد شبه دولت در قنیطره در جنوب سوریه داریم.
📌 این پروژه جدید نیست
از سال 2013، رژیم اشغالگر اسرائیلی از راه اندازی برنامه "همسایه خوب" خبر داد که بر اساس آن مجروحان گروه های مسلح مستقر در جنوب سوریه در بیمارستان های رژیم اشغالگر مداوا شدند.
"وب سایت رسمی ارتش اسرائیل" قبلا گزارش داده بود هدف از این برنامه «ایجاد روابط خوب با سوریهایی است که به دلایل مختلف در مرزها زندگی میکنند تا امنیت و فضایی غیر خصمانه برای اسرائیل ایجاد شود»
در حالی که گزارش منتشر شده توسط روزنامه آمریکایی «فارین پالیسی» تأیید میکند که « بر اساس این برنامه، رژیم اشغالگر اسرائیل از سال 2013 تا ژوئیه 2018 دستکم از 12 گروه مسلح را در جنوب سوریه تسلیح و تأمین مالی کرد.»
در آن زمان، رویترز به نقل از یک افسر ارتش اسرائیل گفت: "شاید ما اولین بذرهای یک توافق را کاشته باشیم."
📌اعتراضات و سرمایه گذاری در سویدا
«علاقه اسرائیل» به جنوب سوریه با آغاز اعتراضات سویدا در اوت گذشته تجدید شد و سپس ایهود یااری، مفسر ارشد امور خاورمیانه در کانال 12 عبری، خواستار کمک به معترضان و حمایت نظامی و مادی از آنها شد.
همانطور که اتان گلدریچ معاون دستیار وزیر امور خارجه آمریکا در آن زمان گفت: مهم است که جنبش سویدا علیه دولت سوریه ادامه یابد.
📌 پس از طوفان الاقصی
همزمان با تشدید تنشهایی که منطقه از 7 اکتبر گذشته شاهد آن بوده است، مجله نظامی آمریکایی «The War on the Rocks» گزارش داد که «اسرائیل شروع به ارائه حمایت نظامی بیشتر از گروههای شورشی مرتبط با ارتش آزاد سوریه در جنوب سوریه کرد و این حمایت به شکل انتقال اسلحه، مهمات و پول برای خرید اسلحه از بازار سیاه صورت گرفت.»
در همین زمینه، کمال الجفا، تحلیلگر سیاسی، توضیح داد: رژیم اشغالگر اسرائیل تاکنون از حمایت از این گروه ها دست برنداشته است، چه با هماهنگی مستقیم با این گروه ها و چه در جهت پرداخت پول و تامین مالی اعتراضات در سویدا، گروه ها، تماس ها و حمایت های مالی مطلق دارد.
وی افزود: سرویسهای امنیتی سوریه پروندههای بسیار بزرگی در مورد شبکه عواملی که برای رژیم اشغالگر اسرائیل در جنوب کار میکنند،دارند، چه در منطقه سویدا و چه در منطقه 55 کیلومتری (تنف)
وی افزود: اطلاعات اسرائیل برای تعداد زیادی از مردم از طریق پیامک یا واتس اپ پیام می فرستند و از آنها می خواهند در ازای دریافت مبالغی با اطلاعات اسرائیل همکاری کنند.
قابل ذکر است که از آغاز جنگ سوریه در سال 2011، جنوب سوریه اهمیت ویژه ای برای طرف های فعال در جنگ سوریه پیدا کرده است و این اهمیت با ایجاد اتاق عملیات "موک" در اردن برای مدیریت گروه ها برجسته شد.
🍃🇵🇸🇮🇷🍃
🌍 جهادگران تبیین بسیج 🌍
https://eitaa.com/jahadgarantabyinn
🔻نظر سنجی #انتخابات
کانون افکار پژوهی دانشگاه آزاد اسلامی(کادا) که جدیدا تاسیس شده و وابسته به معاونت فرهنگی و دانشجویی است در جدیدترین اقدام خود، به بررسی نگاه دانشجویان واحدهای دانشگاه در شهر تهران در ارتباط با مسایل روزو انتخابات پرداخته است.
بخش هایی از نتایج این نظرسنجی علمی و دقیق را که به صورت تلفنی در فاصله ۱۷ تا ۲۱ بهمن انجام شده است را مرور می کنیم. طبیعی است که این نتایج باید ما را به تحلیل عمیق و اقدامات موثر سوق دهد.
🌐 ۲۹/۶ درصد صدا و سیما را معتبرترین منبع خبری خود در موضوع انتخابات دانستند.
🌐۳۵/۵ درصد گفتند قطعا در انتخابات شرکت می کنند.۱۵/۵درصد تصمیم نگرفتند اما احتمالا شرکت می کنند.
🌐۳۲/۵ درصد قطعا شرکت نمی کنند و ۱۳/۸ احتمالا شرکت نمی کنند.
🌐در رأس علل عدم شرکت در انتخابات، بی تاثیر دانستن رای در اداره کشور است.عدم رضایت از عملکرد منتخبین قبل در جایگاه دومین علت قرار گرفته است.
🌐۸۶/۸درصد گرانی و اشتغال را در رأس دغدغه های زندگی مردم دانستند.
🌐۳۳/۸درصد معتقدند کشور به طور دایمی رو به پیشرفت است و یا در آینده وضعیت بهتر خواهد شد.۱۴/۸ درصد هم معتقدند وضع تغییری نخواهد کرد.۳۱/۴ درصد معتقدند وضع بدتر خواهد شد . ۱۴ درصد نیز معتقدند وضع بهبود نخواهد یافت.
مردم و ذهن مردم مهم است و اگر مردم را به تعبیر امیر مومنان(ع)که اخیرا در بیان رهبر معظم انقلاب هم مورد استشهاد قرار گرفت، ستون دین بدانیم در رأس اهمیت در حکمرانی الهی قرار می گیرد.ناامیدی و یا احساس بی تاثیری در کشور در بخشی از جامعه چه از روی واقعیت باشد و چه از روی احساس چنین حالتی باشد باید مورد دغدغه متولیان باشد و برای آن تدبیر لازم صورت گیرد. نظام ما متکی به مردم است و همین امر، این نظام را مستحکم نگه داشته است.
تمرکز روی اولویت ها در فهم و حل مسائل توسط سیاست گذاران و متولیان و گره گشایی از زندگی از سویی و جهاد تبیین و نیز مطالبه گری عالمانه و کمک فعالان به مسئولین از سوی دیگر می تواند بسیار موثر باشد.
🍃🇵🇸🇮🇷🍃
🌍 جهادگران تبیین بسیج 🌍
https://eitaa.com/jahadgarantabyinn