یک شلیک؛ دو پیام
دکتر یدالله جوانی
شکار یک پرنده جاسوسی و متجاوز به حریم هوایی جمهوری اسلامی ایران، جهان را شگفتزده کرد. در اولین دقایق روز پنجشنبه، ۳۰ خرداد ماه، پهپاد جاسوسی فوق سرّی و فوق پیشرفته آمریکا، پس از عبور از مرزهای هوایی ایران بر فراز آبهای سرزمینی کشورمان در تنگه هرمز، با شلیک پدافند هوایی نیروی هوافضای سپاه منهدم شد. انهدام این پهپاد بسیار پیشرفته و گرانقیمت، آمریکا و همه متحدان اروپایی، صهیونیستی و عربی منطقهای او را دچار بهت و حیرت نمود و به آنان شوک گیجکنندهای وارد کرد. خبر به سرعت در جهان منتشر شد و تحلیلها و تفسیرها را به دنبال داشت و هر رسانه و صاحب تحلیلی از میان کارشناسان در حوزههای راهبردی، از منظر خود تحلیلی ارائه کرد. در این میان، بسیاری از رسانهها و محافل سیاسی و راهبردی در جهان، لحظهها را رصد میکردند تا ببینند واکنش آمریکا و شخص ترامپ به این رسوایی جاسوسی و ریخته شدن پر و بال شاهین بداقبالشان بر فراز خلیجفارس چگونه خواهد بود. بسیاری از کارشناسان معتقد بودند ترامپ و متحدانش، باید پیش از هر اقدامی، پیامهای اقدام ایران در منهدم کردن پهپاد جاسوسی آمریکا را مورد توجه قرار دهند. نگارنده بر این اعتقاد است که شکار پهپاد آمریکایی بر فراز آبهای سرزمینی ایران، دو پیام روشن به همگان، به ویژه دشمنان داشته است:
۱ـ اولین پیام این شکار آن است که جمهوری اسلامی، دارای قدرت و توانایی فوقالعاده بالا و باورنکردنی برای مقابله با هر نوع تجاوز و در هر سطحی است. آمریکاییها هرگز تصور نمیکردند پهپاد فوق پیشرفته، رادارگریز و غیر قابل رهگیری آنان، شکار سپاه پاسداران شود؛ اما این اتفاق افتاد و شیردلان پاسدار و حافظان حریم ملت ایران، این ناممکن از نظر آمریکاییها را ممکن کرده، آنان را به بهت و حیرت فرو بردند. در این میان، نکته بسیار مهم اینکه، پهپاد جاسوسی «گلوبال هاوک» با سامانه پدافندی «سوم خرداد»، که یک سامانه کاملاً ایرانی و ساخت داخل است، ساقط شد. ساقط کردن این پرنده گرانقیمت ۲۲۰ میلیون دلاری با یک سامانه پدافندی کاملاً ایرانی، نشان از توانمندی ایران و صدق کلام فرماندهان و مسئولان ایرانی در زمینه قدرت بازدارندگی دفاعی و نظامی جمهوری اسلامی دارد. بارها و بارها گفته شده، جمهوری اسلامی ایران از ابزار، تجهیزات و تواناییهای فوقالعاده بالا و باورنکردنی برای مقابله با همه تجهیزات، سلاحها و جنگافزارهای دشمن برخوردار است. پیام صریح و روشن منهدم کردن این پهپاد جاسوسی رادارگریز و غیر قابل رهگیری و انهدام، آن است که نیروی ساقطکننده این ابزار فوق مدرن جاسوسی قادر به منهدم کردن پیشرفتهترین ناوهای جنگی آمریکا و فرستادن آنها به قعر آبها نیز هست.
۲ـ دومین پیام این شلیک و شکار موفق، نمایش اراده، قدرت تصمیمگیری و نداشتن ذرهای تردید در مقابله با متجاوز است. رهبر حکیم انقلاب اسلامی، بارها و بارها به دشمنان، با صراحت اعلام کردهاند، زمان بزن و در رو گذشته است. شاید مقامات آمریکایی تا قبل از این اقدام شجاعانه پاسداران انقلاب اسلامی، بر این تصور بودند که جمهوری اسلامی ناتوان از دادن پاسخ قاطع به تهدید و تجاوز آمریکاییهاست. این تصور غلط مبتنی بر تجربه آنان از رفتارهای افرادی چون صدامحسین در عراق بود. صدامحسین آمریکاییها را بسیار تهدید کرد؛ اما در عمل هیچ واکنشی برای مقابله از خود نشان نداد. ساقط کردن هواپیمای بدون سرنشین آمریکایی پس از تجاوز به مرزهای هوایی ایران، این پیام صریح، قاطع و سریع را به آمریکاییها داد که آنان باید درباره ملت ایران و نیروهای مسلح تحت امر ولایت فقیه، نگاهی واقعبینانه داشته باشند و دچار اشتباه محاسباتی نشوند.
نگاه واقعبینانه آن است که این ملت و نیروهای مسلح آن، از هیچ قدرتی ترس به دل راه نمیدهد. این ملت و نیروهای مسلح آن، ایمان دارد تنها قدرتی که باید در برابرش تسلیم شد و سر تعظیم فرود آورد، قدرت لایزال الهی است و با اتکا به همین قدرت میتوان همه قدرتهای طاغوتی و شیطانی را در هم کوبید. تجربه چهل ساله گذشته ملت ایران، درستی این اعتقاد و ایمان را به اثبات رسانده است. با آن توانایی پیشگفته و این اعتقاد و ایمان، جمهوری اسلامی کشوری شکستناپذیر بوده، هر نوع خطای آمریکاییها برای جنگ با ایران، نتیجهای جز پیوستن آنان به تاریخ نخواهد داشت. به نظر میرسد آقای ترامپ با اندکی تأمل این دو پیام را دریافت کرد؛ اما او برای توجیه ترس از جنگ با ایران گفت که من دستور توقف حمله محدود را به دلیل جلوگیری از کشته شدن ۱۵۰ نفر ایرانی دادم! آیا میتوان باور کرد آمریکاییها که به راحتی آب خوردن در گوشه و کنار جهان آدم میکشند، حالا رئیسجمهورشان نگران جان ۱۵۰ نفر ایرانی باشد و ۱۰ دقیقه قبل از حمله، دستور توقف عملیات بدهد؟! باید دانست که این یک عملیات روانی بیش نیست. آقای ترامپ نگران است و میداند که اگر یکی بزند، ده تا میخورد و در مقابل ۱۵۰ شهید ایرانی، باید در همان روز اول جنگ، به دنبال جمعآوری هزاران کشته آمریکایی در منطقه باشد. آری، این محاسبه بود که آقای ترامپ را سر جایش نشاند و تسلیم قدرت الهی ملت ایران کرد.
روحانی: کاخ سفید دچار معلولیت ذهنی شده /دست سپاه و وزارت دفاع را در سرنگونی پهپاد جاسوسی میبوسیم
رئیسجمهور گفت: میگویند میخواهیم اموال رهبری را تصرف کنیم! اموال او یک حسینیه و یک خانه ساده است. رهبران ما که مثل رهبران بقیه کشورها نیستند که در حسابهای خارجیشان میلیاردها پول داشته باشند که بخواهید آنها را تحریم و تصرف کنید.
ظریف: از اقدام سپاه احساس غرور کردم
محمدجواد ظریف، وزیر امورخارجه کشورمان اقدام اخیر سپاه در سرنگون کردن پهپاد متجاوز امریکایی را غرورآفرین توصیف کرد.
به گزارش ایسنا، وزیر امور خارجه کشورمان عصر دیروز در حاشیه افتتاح نمایشگاه «فوتو دیپلمات، نگاه جهانی، هنر ایرانی» در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه نظرش در مورد اقدام اخیر سپاه در سرنگون کردن پهپاد متجاوز امریکایی چیست، گفت: حتماً این اقدام از نظر فناوری و رشادت در دفاع از تمامیت ارضی کشور غرورآفرین است. وی افزود: تمامیت ارضی کشور موضوع قابل مذاکرهای نیست و هر گونه خدشه به تمامیت ارضی ایران از سوی دیگران، بلافاصله با شدیدترین واکنش مردم ایران مواجه میشود.
ظریف در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه برخی از رسانههای غربی مدعی شدهاند که سامانه مورد استفاده برای انهدام پهپاد امریکایی که به صورت غیرقانونی وارد سرزمین ایران شده بود روسی بوده است، اظهار کرد: سامانه استفاده شده ایرانی بود و این باعث افتخار ملت ایران است که به این حد از پیشرفت در عرصه دفاعی دست یافتهایم. وزیر خارجه همچنین در مورد برگزاری کنفرانس منامه با محوریت طرح معامله قرن تصریح کرد: قدس فروشی نیست و فلسطینیها اعلام کردهاند که حاضر نیستند به خاطر مقداری دلار، سرزمین خود را که میراث گذشتگانشان نیز است بفروشند و کسانی که در این ارتباط تلاش میکنند و اقداماتی انجام میدهند، وقت خود را تلف میکنند.
ظریف در حاشیه این برنامه در جمع خبرنگاران در پاسخ به سؤالی در مورد اینستکس و احتمال بدعهدی مجدد اروپاییها برای اجرای این سازوکار گفت: اینستکس یک گام مقدماتی بوده که حتی اگر بهصورت کامل اجرا میشد، تنها گوشهای از تعهدات اتحادیه اروپا در برجام و در مقابل خروج امریکا از این توافق بینالمللی را میپوشاند. تأخیر مجدد در اجرای اینستکس نشان میدهد که اروپاییها نه توانش را دارند و نه ارادهاش را که اقدامی انجام دهند؛ به همین خاطر آنچه در چارچوب ماده ۳۶ برجام مطرح کردیم را ادامه میدهیم. البته اروپاییها هر وقت باور کنند که باید برای حفظ امنیت خود هزینه و در راستای اجرای تعهداتشان اقدام کنند، اعلام کردیم اقدامات ما قابل بازگشت است.
رئیس دستگاه دیپلماسی ادامه داد: معتقدیم الان دلیل کافی برای اروپاییها وجود دارد که اقدام کنند و بپذیرند که در صورتی که تعهداتشان را اجرا نکنند حتماً باید با تبعات عدم اجرای تعهداتشان روبهرو شوند.
هدایت شده از زمانه
#الگوی_موفق
🔺پاتک رسانه ای ایران به آمریکا در سازمان ملل
💢 خبرگزاری صدا و سیما در سازمان ملل با خبر شده در حاشیه نشست شورای امنیت سازمان ملل با موضوع پهپاد و نفتکش؛تخت روانچی سفیر ایران در جمع خبرنگاران سازمان ملل حاضر می شود تا به پرسش های آنها پاسخ دهد.
💢 طبق شواهد ،دستان ایران پر از مدارک و مستندات و ادله حقوقی است که ثابت میکند، پهپاد آمریکایی به حریم هوایی کشورمان تجاوز کرده.
💢 آمریکا با درخواست نشست غیرعلنی ، راه ورود و دفاع ایران در نشست شورای امنیت را مسدود کرده است
🔻 #سرخط_تحلیلی :
اساتید محترم #زمانه در بیان تحلیل و رمز اقتدار ایران در ماجرای سرنگون کردن پهپاد جاسوسی آمریکا به همراهی، همسویی و اتحاد سه جبهه #نظامی، #دیپلماسی، #رسانه_ای به عنوان یک مولفه مهم و #الگوی_موفق اشاره شود. الگویی که در شرایط حساس فعلی بر اساس منافع ملی بایست تکرار شود.
✍ #شورای_تحلیلی_زمانه
__________________
🔴 #زمانه = پایگاه خبری و تحلیلی ویژه اساتیدمحترم دانشگاه و تحلیلگران سیاسی
🔻 #ایتا #تلگرام #سروش
@zamanehh
هدایت شده از زمانه
✍ #سیدیاسر_جبرائیلی:
🔴 اگر سید علی آن روز جام زهر می نوشید..‼️
🔻 آمریکا به بهانه حملات۱۱سپتامبر ۲۰۰۱، هفتم اکتبر همان سال به افغانستان حمله کرد. چند ماه بعد، در ۲۹ژانویه ۲۰۰۲، سه کشور ایران، عراق و کره شمالی را محور شرارت خواند و کسانی در ایران از حمله احتمالی آمریکا به وحشت افتادند. در ۳۱ اردیبهشت ۱۳۸۱، ۱۲۷ نماینده لیبرال مجلس ششم، خطاب به رهبر انقلاب نامه « #جام_زهر » معروف را نوشته و خواهان تسلیم در برابر آمریکا شدند: «اگر جام زهری باید نوشید، قبل از آنکه کیان نظام و مهمتر از آن، استقلال و تمامیت ارضی کشور در مخاطره قرار گیرد، باید نوشیده شود». دولت آقای سید محمد خاتمی نیز به رئیس جمهور وقت آمریکا نامه ای نوشت و اعلام کرد در همه مسائل از جمله موشک ها، خلع سلاح حزب الله، مسائل منطقه و... آماده مذاکره است. پاسخ رسمی اما به نامه وزارت خارجه اصلاحات داده نشد.
🔹 جنگ اما در ذهن لیبرال های ایرانی، امری قطعی بود و می خواستند از ترس هجوم، به آغوش مهاجم پناه ببرند. آمریکا از ۲۴ جولای تا ۱۵ آگوست 2002، مانوری تاریخی با عنوان «چالش هزاره 2002» با هدف تمرین حمله به ایران طراحی کرد. بر اساس اسنادی که منتشر شده است، این مانور ۲۵۰ میلیون دلار هزینه داشت، و از آن به عنوان آغازگر تحول در ارتش آمریکا یاد می شد. ژنرال «پل ون رایپر»، به فرماندهی نیروهای ایرانی در مانور منصوب شد. رایپر وقتی اولتیماتومی برای تسلیم ظرف 24 ساعت از نیروهای آمریکایی دریافت کرد، استراتژی جنگ نامتقارن را به کار گرفت. از قایق های کوچک برای شناسایی موقعیت ناوگان آمریکا استفاده کرد و در حمله ای پیش دستانه، انبوهی از موشکهای کروز را به سمت ناوگان آمریکا شلیک کرد؛ به گونه ای که سنسورهای الکترونیک این ناوگان توان رهگیری همه موشک ها را نداشت. ۱۶ کشتی جنگی آمریکا غرق شد. طبق برآورد آمریکایی ها، در یک درگیری واقعی آمریکا حداقل ۲۰ هزار نیرو تلفات می داد. مانور متوقف شد و به رایپر گفته شد که باید طبق قواعدی که تعیین می شود، بجنگد! اما رایپر عاقلانه می دانست که ایران طبق قواعد آمریکا نخواهد جنگید. از فرماندهی نیروهای ایرانی استعفا داد. این افتضاح تاریخی، خیال حمله به ایران را از ذهن جنگ طلبی چون بوش، بیرون کرد.
🔹 امروز حدود ۱۷ سال از آن مانور می گذرد. آمریکا موقعیت بین المللی آن روزش را ندارد، اقتصادش ویران شده است و بحران های سیاسی-اجتماعی انبوهی دامن مقامات واشنگتن را گرفته است. در این سو ایران، در منطقه قدرتمندتر شده، متحدان بین المللی فراوان یافته، و از نظر قدرت نظامی با سال ۲۰۰۲ قابل مقایسه نیست. قیمت پهپاد فوق پیشرفته ای که سامانه سوم خرداد ساقطش کرد، تقریبا با هزینه مانور چالش هزاره برابری می کند.
🔹 اگر آن روز، رهبر حکیم انقلاب به توصیه نمایندگان لیبرال مجلس ششم، جام زهر می نوشید و ایران موشک و قدرت منطقه ای را طی مذاکره ای واگذار می کرد، امروز ما به سرنوشت عراق و افغانستان و لیبی دچار شده بودیم.
🔹 تحلیل گر ارشد بی بی سی، نکته جالبی نوشته است. او می گوید، همان مولفه های قدرتی ترامپ را از حمله به ایران بازداشت که ترامپ می خواهد ایران آنها را کنار بگذارد: قدرت موشکی و نفوذ منطقه ای! یعنی امروز، اینکه آمریکا نمی تواند به ایران حمله کند، نتیجه ایستادگی رهبر حکیم انقلاب اسلامی در برابر جریان تسلیم در ۱۷ سال پیش است.
🌷به کانال نخبگانی #زمانه خوش آمدید🌷
____________
🔸اگر تحلیل های راهبردی می خوانید
🔸 اگر شخصیتی خوشه چین دارید👇
@zamanehh
تصمیم بدون بازگشت
هجدهم اردیبهشت ماه 1398، درست یک سال پس از خروج ایالات متحده آمریکا از توافق جامع هستهای، جمهوری اسلامی ایران تصمیم گرفت به صبر استراتژیک خود در برابر وعدههای دولتهای اروپایی مبنی بر تأمین منافع ایران در برجام و زنده نگه داشتن این توافق بدون حضور آمریکا پایان دهد. ایران با اعلام یک برنامه چند مرحلهای بر اساس مفاد 26 و 36 توافق جامع هستهای، بخشی از تعهدات خود را به حالت تعلیق درآورد و اعلام کرد، اگر در بازه زمانی تعیین شده (60 روز) اروپاییها در راستای تأمین منافع ایران گامی برندارند، اجرای بخش دیگری از تعهدات خود را نیز متوقف خواهد کرد! حالا در روزهای ابتدایی تیر ماه و در فاصله کمتر از 15 روز مانده به پایان فرصت سه کشور اروپایی حاضر در برجام، خبرگزاری انگلیسی «رویترز» فاش کرده است، انگلیس، آلمان و فرانسه با ارسال یادداشتی به تهران، به طور رسمی به کشورمان هشدار دادهاند که در صورت توقف تعهدات برجامی از سوی دولت ایران، جمهوری اسلامی با عواقب سختی روبهرو خواهد شد. اروپاییها که بلافاصله از آغاز فرصت 60 روزه، اعلام کرده بودند هیچ ضربالاجل یا شرطگذاری از سوی تهران را نمیپذیرند، کمی بعدتر با بیفایده دیدن این لفاظیها، با جملاتی آشتیجویانه وعدههای خود درباره سازوکار مالی اینستکس را تکرار کرده و در نهایت وزیر خارجه آلمان را برای رایزنی و وقتکشی بیشتر راهی پایتخت جمهوری اسلامی ایران کردند، اما اکنون با شکست همه این تلاشها و روبهرو شدن با این واقعیت که تصمیم نظام اسلامی درباره آینده برجام، یک تصمیم بدون بازگشت است، مسیر تهدید را در پیش گرفتهاند. بهتر این بود که سیاستمداران اروپایی پیش از نگارش این یادداشت، به تاریخ چهل ساله انقلاب اسلامی و سیاهه تهدیدات بیپایان و البته بیاثر آمریکاییها و غربیها نگاهی میانداختند و مسیر آزموده و شکستخورده تهدید ملت ایران با هدف عقبنشینی مردم ما از حقوق و منافعشان را یک بار دیگر امتحان نمیکردند.
آیتالله آملی: عدمهمکاری بانکهای خارجی با ما به FATF مربوط نیست
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: اطلاعات کل نظام بانکی و تراکنشها را در اختیار دیگران قراردادن بهمصلحت کشور نیست و بخش زیادی از عدمهمکاری بانکهای خارجی با شبکه بانکی ما به موضوع fatf مربوط نیست.در بحث fatf در مجمع خیلی کار شده است و بحثهای فنی فراوانی در مورد fatf و لوایح مربوط به آن صورت گرفته است، این لوایح ماهیتهای متفاوتی دارد. پالرمو مخالفان و موافقانی دارد و باید کنار کنوانسیونهای دیگر بررسی شود. پالرمو را باید کنار fatf و cft ببینیم. کشورهای غربی در لوایح و توافقها، تفسیرهایی بهنفع خود میکنند و با گردنکلفتی از اجرای تعهدات شانه خالی میکنند. در برخی از لوایح، جهات امنیتی مهمی نیز مطرح است و افرادی که شأن و جایگاه و تخصص مسائل امنیتی دارند، هشدارهایی میدهند. اطلاعات کل نظام بانکی و تراکنشها را در اختیار دیگران قراردادن بهمصلحت کشور نیست، بخش زیادی از عدم همکاری بانکهای خارجی با شبکه بانکی ما، به موضوع fatf مربوط نیست و ناشی از ترس بانکهای خارجی از تحریمهای ظالمانه بانکی است، بنابراین باید به این نکته مهم در بحث fatf توجه داشت.
آیت الله صادق آملی لاریجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، در دیدار با شورای هماهنگی بانکهای دولتی گفت: خدمات بانکی در کشور بسیار وسیع و ارزشمند است و از میزان خدمات بانکها به مردم و تسهیلاتی که برای رونق چرخه تولید انجام میشود، همه آگاه هستند، چون بهنحو طبیعی این خدمات انجام میشود، خیلی دیده نمیشود. اطلاع دارم که مشکلات زیادی وجود دارد و از این لحاظ بنده در جایگاههای مختلف از مدیریت بانکها برای خدمترسانی به مردم حمایت کردهام. بین اشکالات و خدمات تعادل کاملی وجود ندارد. برخی سوء استفادهها در گوشه و کنار وجود داشت اما این موارد نباید چهره بانکها را مشوه نماید.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به برخی فشارهای داخلی علیه نظام بانکی کشور گفت: بانکها وقتی تحت فشار قرار میگیرند در ارائه خدمات محدود میشوند. در بانکهای خصوصی الزام به پرداخت تسهیلات ارزانقیمت یک مشکل مضاعف دارد بهعلاوه قضایی نمودن پارهای از اشکالات در بانکها بدون تدبیر ممکن است به بحران تبدیل شود.
وی افزود: در خصوص بانکها، باید با تدبیر اقدام کنیم و برخوردهای انتقادی و تخریبی با همه بانکها و شایعهسازی در مورد عملکرد بانکها صحیح نیست. برخیها تسهیلات ارزانقیمت میگیرند و با فریبکاری و نیرنگ و حتی توصیه گرفتن از برخی مقامات از پرداخت تسهیلات خودداری میکنند، بنابراین در فضایی که بانکها ملزم به انجام انواع خدمات و تسهیلات هستند، تخریب نظام بانکی بهنفع هیچکس نیست.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تأکید بر این نکته که "البته مشکلاتی نیز در بانکهای ما وجود دارد" گفت: از جمله این مشکلات، ورود برخی بانکها به فعالیت اقتصادی است. این ورود منجر به رقابت ناصحیح و نامتعادل میشود. باید در راهاندازی تولید مشارکت کنند اما ورود خود بانکها به امور اقتصادی و بنگاهداری بعضاً خلاف قانون است و باید بهطرف اصلاح گام برداشت.
آیت الله صادق آملی لاریجانی تأکید کرد: البته نظارتهای بانک مرکزی و اصلاحات درون بانکها را باید جدی گرفت و با اهتمام کامل پیگیری کرد. در موضوع مطالبات معوق هم باید بهگونهای عمل کرد که میزان معوقات انباشتشده از حد متعارف جهانی فراتر نرود.
وی افزود: افرادی از مردم هستند که تسهیلات خرد از بانکها گرفتهاند و میتوان آنها را موردی حل کرد، اما برخی از اشخاص که تسهیلات کلان گرفتهاند و پول را برنمیگردانند، حتی برخی از اینها اموالی برای پرداخت معوقات خود دارند اما در این شرایط حاضر نیستند تسهیلات ارزانقیمت را پس بدهند. باید افراد سوءاستفادهگر از دیگر مشتریان بانکها، جدا شوند و برای برگرداندن مطالبات معوق از دستگاه قضایی و اطلاعاتی کشور یاری خواست.
وی ادامه داد: در مورد تسهیلات دستوری به بانکها باید به هیئت مدیرهها و مدیران عامل اختیار داد که متضرر نشوند و بیشتر از حد مجاز تسهیلات ارزانقیمت ارائه نکنند تا بانکها آسیب نبینند و به نقطه بحران نرسند. حضور بانکها در شرایط سخت و همراهی با مردم در بلایای طبیعی، کاری لازم است اما میزان تسهیلات دستوری به بانکها باید با اعتبارات اعطایی بانک مرکزی متناسب باشد.
روایت شاهد عینی بیمارستان «بهارلو» از روز ترور آیتالله خامنهای/ آن روز، جراح را خدا رساندهبودhttps://www.farsnews.com/news/13980405000021
با اتمام عمل جراحی، بیمار به اتاق ریکاوری منتقل میشوند.
* آیتالله خامنهای حجم زیادی خون از دست دادهاند و بهناچار باید بهطور مکرر به ایشان خون تزریق شود. اما همین موضوع هم به یکی از دغدغههای تیم درمانی تبدیل شده است. درمجموع 36 واحد خون به ایشان تزریق میشود. تزریق این حجم خون بهصورت بالقوه میتواند به عوارض غیر قابل جبرانی مانند نارسایی کلیه بینجامد اما یکی از اعضای کادر درمان بعدها میگوید: «معجزه بود؛ کلیههای ایشان مثل ساعت داشت کار میکرد.»
با اتمام عمل جراحی، بیمار به اتاق ریکاوری منتقل میشوند.
* آیتالله خامنهای حجم زیادی خون از دست دادهاند و بهناچار باید بهطور مکرر به ایشان خون تزریق شود. اما همین موضوع هم به یکی از دغدغههای تیم درمانی تبدیل شده است. درمجموع 36 واحد خون به ایشان تزریق میشود. تزریق این حجم خون بهصورت بالقوه میتواند به عوارض غیر قابل جبرانی مانند نارسایی کلیه بینجامد اما یکی از اعضای کادر درمان بعدها میگوید: «معجزه بود؛ کلیههای ایشان مثل ساعت داشت کار میکرد.»
هدایت شده از انقلابی بمانیم ثامن الائمه
مرزهای نواصولگرايي.pdf
292.9K
تقدیم به لالههای صادق وطن
حسین قدیانی: به گمنامی امروزشان نگاه نکنید! روزی نامدار و نامآور شهر و دیار خود بودند! به این ۴ تکه استخوان نگاه نکنید! روزی رعناترین جوانان نسل خود بودند! یکیشان دانشجو بود و آن دیگری کارگر! یکی شاگرد بازار بود و دیگری از طلاب علوم دینی! و یکی هم لابد کشاورز و بچه دورافتادهترین روستاها! جنگ اما آزمون مردان خدا شد تا این لالههای میهن، دست از جان شیرین بشویند! یا باید وطن را تکهتکه میدیدند یا باید تن خود را! انتخابشان دومی بود! رفتند! با کولهباری از ایمان! یکیشان شهید فتحالمبین شد و پیکرش ماند در دشت عباس! یکیشان با قایق عاشورا ماند در دل گل و لای هور! یکیشان مجنون خورشید جزیره شد! یکیشان رملنشین وادی مقدس فکه شد! و هر یک، جایی و جبههای! حالا اما به همت بچههای تفحص، باز هم گروه دیگری از این مردان آسمانی به شهر برگشتهاند! از آن روز که ما حتی برای تهیه سیمخاردار هم مشکل داشتیم، تا امروز که سامانه سوم خردادمان دنیا را مات و مبهوت کرده؛ از آن روز که در گیر و دار تیر و ترکشهای ۲ کربلای ۴ و ۵ بودیم، تا امروز که به همان راحتی مشهد، کربلا میرویم؛ از آن روز که در کوچههای تنگ و تاریک باید دنبال توپ هفتسنگ میدویدیم تا امروز که معروف اول والیبال دنیاییم؛ از آن روز که تجهیزات پزشکیمان بعضا کفاف جراحت رزمندگان غیورمان را نمیداد، تا امروز که در سلولهای بنیادی و نانو و مغز و اعصاب و قلب، مفتخر به عالیترین پیشرفتها هستیم؛ از آن روز که هر شب، موشک میخوردیم، تا امروز که فوقمدرنترین و گرانترین پهپاد کاخ سفید هم ذیل قدرت نظامی ما تعریف میشود؛ همه و همه را مدیون همین شهداییم! هر جا دختر و پسر ایرانی، خوش میدرخشد و پرچم مقدس وطن را بالا میبرد، این از صدقهسر جوانانی است که دست از جان شیرین شستند و رفتند! نمیگویم مشکل نداریم لیکن نیک اگر بنگری، همه مشکلاتمان از فاصلهای است که میان ما و شهدا افتاده! اگر در حوزه رعایت بیتالمال و مراقبت از اخلاق اقتصادی، گاه روبهرو با اخبار روی مخی چون فیشهای نجومی میشویم، این یعنی جدایی فلان مسؤول و بهمان متصدی از شهدایی که با پوتین پاره میجنگیدند تا اندازه یک پوتین، یک لباس، یک قاشق و یک بشقاب، کمتر از سفره انقلاب بردارند! آری! نگاه شهدا از موضع بدهکاری به این مردم و به این انقلاب بود! آن نگاه کجا و این نگاه طلبکارانه امروز بعضیها کجا؟! باشد که به راه شهدا برگردیم! اگر با شهدا باشیم، کربلای چهارمان هم خیلی زود بدل به کربلای پنج میشود اما فراموشی شهدا، عایدی ما را «تقریبا هیچ» میکند! تصور میکنیم موفق شدهایم که مثلا تحریمها را برداریم ولی حواسمان نیست که دشمن بدعهد، زبان مذاکره و قول و قرار نمیفهمد! آیا جز با مقاومت همین شهدا، خرمشهر آزاد میشد؟! انتظار دوستی از دشمن، یعنی نتیجه دوری از شهدا! راهی که رفتیم و چه بیراههراهی بود! فقط دادیم؛ بیآنکه بگیریم! برگردیم به راه شهدا! و اتکا کنیم به داشتههای خود! و به جوانان خود! روزی اتکا به همین شهدا، منجی ما شد؛ آن هم در چه روزگار سختی! اگر حصر آبادان را همین شهدا شکستند، حصر اقتصادی هم قابل شکست است؛ بدان شرط که توهم نزنیم مقاومت، صرفا شعاری بینتیجه است! «شعار صرفا بینتیجه» تضمین دانستن امضای امثال کری است! دل دشمن برای ما نسوخته! دلسوز ما همین شهدا بودند! اتکا کنیم به پیامشان، به خونشان و به راه درستشان! اختلاس، ناشی از دوری از اخلاص شهداست! آهای حضرات! برگردانید عکس همت و خرازی و باکری و باقری و تابوت منور همین ۱۵۰ شهید را به دیوار اتاقتان! تضمین در چشم همت و لبخند خرازی است! بیخود دنبال کری رفتید! آب در کوزه و شما گرد جهان؟! که اوباما و ترامپ، عنایتی کنند؟! عنایت اما از ناحیه شهداست! و کرامت نیز! نه! زیبا نشد اتاقهایتان! فقط وجدانهایتان را آلوده کرد! همان توصیه خمینی! بروید وصیتنامه شهدا را بخوانید! بهشتی گفت: «عرفان واقعی، خانقاهش بازیدراز است!» و گمانم «پیروزی واقعی» هم بسترش بازیدراز است! اگر تحریمها فقط روی کاغذی پاره، لغو میشود، این یعنی باید برگردیم به شهدایی که فقط روی کالک عملیاتی، آزاد نکردند خرمشهر را! برگشتن به شهدا، نه بازگشت به عقب، بلکه سیر در آفاق و انفس فتوحات است! امروز از دانشگاه تهران تا معراج شهدا، دمی لازم است نفسی نو کنیم! تجدید پیمانی! و مجددا حیاتی! با همینها گشتیم که حصر آبادان شکست! با همین پابرهنهها و یقهچروکیدهها! با همین جوانان! آنچه به انقلاب مربوط است، شکست حصر آبادان بهواسطه عزم و ایمان امثال همین شهداست! مسؤولی که دنبال غرب میرود و مدام نسخه باب میل دشمن تجویز میکند، چرا میخواهد نتیجه بینتیجه رفتار و گفتار خود را بیندازد گردن انقلاب و شهدایش؟! سامانه سوم خرداد، گردن انقلاب و شهداست!
لطف کنید و قصور و تقصیر خود را پای همان تَکرار جناب دوم خرداد بنویسید! نه! ما اجازه نمیدهیم جای حق و باطل عوض شود! خون آلوده به ویروس منیت و ذلت است که اختلاس میآفریند! خون شهدا خالق آن اخلاصی است که فرمانده لشکر را یعنی علمدار شرق ابوالخصیب را از همه نیروهای تحت امرش متواضعتر میکند! دزدی را به آستینهای بیدست، نچسبانید! دزدی محصول دوری از شهیدی است که پول قلک دختربچهاش را هم خرج شربت ایستگاه صلواتی حاجبخشی در سهراهی شهادت شلمچه کرد، بلکه رزمندهها گلویی تازه میکردند در آن جهنم سوزان! عین آب زلال است راه شهیدان! عین باران! عین نور! عین عشق! این نمیشود که رأی به سراب باشد و تَکرار مرداب؛ آنوقت، وقت بروز مشکلات متأثر از رأی شکمی، مقصر را انقلاب بخوانی! مقصر را مقاومت بدانی! و خواسته یا ناخواسته جوری حرف بزنی که انگار، شهدا مقصر بودند! بله البته! مقصر فتح خرمشهر و شکست حصر آبادان و سامانه سوم خرداد، شهدا هستند! زنگنه اما با تَکرار تو به نفت منگنه شد؛ گردن جبهه و جنگ نینداز! بلند شد این مثنوی، چرا که بلندبالاست شرح مظلومیت شهدا و شرمندگی ما! الانه دلم دوکوهه سازور میخواهد! زیارت عاشورای منصور در وسط جنگ! کمیل شیخ حسین زیر منورها! چشم همت! تبسم خرازی! خضوع عباس کریمی! آن ۲ بال بلندبالای عباس دوران! «عباس دوران دادیم»! سلام و درود خدا بر عباسهای تشنهلب وطن! سلام بر شما ۱۵۰ لاله همیشه بهار! این همه سال گذشت و ما هنوز هم خط را از خون شما میگیریم! و هنوز فهمیده نرفته، حججی میآید! جانم به این جوشش! جانم به این حیات عند رب! جانم به این نجوا که «ای شهید! ای آنکه بر کرانه ازلی و ابدی وجود برنشستهای! دستی برآر و ما قبرستاننشینان عادات سخیف را نیز از این منجلاب بیرون بکش!»
اگر بنا بر تعریفی قیاسی از شهید آیتالله بهشتی باشد، قطعا برجستهترین ویژگی آن شهید در قیاس با باقی انقلابیون شناختهشده، «جامعیت» است. بیهیچ اغراقی میتوان دکتر بهشتی را بهعنوان یکی از جامعترین شخصیتهای تاریخ معاصر ایران مورد مطالعه قرار داد. تسلط به مسائل فقهی، آشنایی با مسائل روز، تسلط بر چند زبان بینالمللی، توانایی ارتباطگیری توأمان با توده و نخبگان، توانایی کادرسازی و فعالیت تشکیلاتی، طرح صورت مسالههای جدید و دهها موضوع دیگر را میتوان برشمرد که در هرکدام از آنها شخصیتهای شناختهشده زیادی به چشم آید اما کمترین موردی را میتوان یافت که مرکز تجمع تمام این خصایص درون یک شخصیت سیاسی بوده باشد. بر مبنای همین «جامعیت»، مباحث و سخنرانیهای طرح شده توسط شهید بهشتی را میتوان در طیفهای مختلفی از موضوعات تعریف کرد که از مباحث نظری صرف تا رویکردهای عملیاتی، از دغدغههای سنتی تا موضوعات جدید، از زیست فردی تا حیات اجتماعی و... را شامل میشود. به همین علت گزیدهجویی در انتخاب مباحث برای بازخوانی اندیشه اجتماعی شهید بهشتی را میتوان امری اجتنابناپذیر دانست که گریزی از آن وجود ندارد.http://www.vatanemrooz.ir/newspaper/BlockPrint/210887
عراقچی: اقدامات اروپاییها درباره اینستکس هنوز با خواستههای ما فاصله دارد
معاون وزیر امور خارجه کشورمان در پایان نشست کمیسیون مشترک برجام در وین اعلام کرد اگرچه سه کشور اروپایی اقداماتی را در مورد اینستکس انجام دادهاند اما این اقدامات هنوز با خواستههای ایران فاصله زیادی دارد.
۰۷ تير ۱۳۹۸ - ۱۹:۲۸ بین الملل دیپلماسی ایران نظرات
عراقچی: اقدامات اروپاییها درباره اینستکس هنوز با خواستههای ما فاصله دارد
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، سید عباس عراقچی معاون وزیر امور خارجه کشورمان روز جمعه در پایان نشست کمیسیون مشترک برجام در وین اتریش اعلام کرد اگرچه پیشرفتهای خوبی در زمینه عملیاتی شدن ساز و کار مالی موسوم به «اینستکس» صورت گرفته اما اروپاییها هنوز تا برآورده کردن خواستههای ایران ذیل برجام فاصله زیادی دارند.
معاون سیاسی وزیر امور خارجه کشورمان به خبرنگاران گفت: «ما یک نشست طولانی داشتیم که بیش از سه ساعت به طول انجامید. این نشست در مجموع سازنده و مثبت بود و در قیاس با نشستهای قبلی، گامی رو به جلو محسوب میشود. البته هنوز تا تحقق خواستههای جمهوری اسلامی ایران فاصله زیادی باقی مانده است.»
عراقچی افزود: «در عین حال ما این گامهای رو به جلو را بررسی خواهیم کرد. من گزارش اقدامات انجامشده را به تهران انتقال میدهم تا در این زمینه تصمیمگیری شود.»
وی با اشاره به اینکه نمایندگان کشورهای اروپایی در نشست کمیسیون مشترک برجام توضیحات مبسوطی در مورد روند عملیاتی شدن اینستکس ارائه کردهاند، اظهار داشت: «اینستکس دیگر عملیاتی شده و اکنون دو یا سه مورد کاری نیز در حال انجام شدن است و ظرف روزهای آتی تبادلات مالی انجام میشود.»
معاون وزیر امور خارجه با اعلام اینکه کشورهای دیگری نیز قصد دارند به عنوان سهامدار به اینستکس بپیوندند، گفت: «کشورهای اروپایی قصد دارند برای اینستکس اعتباراتی را در نظر بگیرند. اینستکس به روی همه کشورهای اروپایی باز است. آنها میتوانند با ایران معامله داشته باشند و نمایندگان اروپایی حاضر در نشست امروز قول دادند که بهزودی سایر کشورها نیز بتوانند از اینستکس برای معامله با ایران استفاده کنند.
عراقچی در ادامه خاطرنشان کرد: «اینستکس به مرحله عملیاتی رسیده است، اما کمتر از انتظار ماست. بدون اینکه خرید نفت از ایران انجام شود یا اعتبارات مشخصی برای آن در نظر گرفته شود، اینستکس نخواهد توانست انتظارات ما را برآورده کند. به همین دلیل کشورهای اروپایی باید بحث صادرات نفتی ما را بهصورت جدی در دستور کار قرار دهند.»
وی در خصوص سایر مباحث مطرحشده در نشست امروز نیز گفت: «ما در بحث راکتور اراک نیز پیشرفت خوبی داشتیم و همه اعصا متعهد شدند که کار ساخت آن طی یک جدول زمانی مشخص به پایان برسد.»
معاون سیاسی وزیر امور خارجه اعلام کرد کشورهای باقیمانده در برجام (ایران و 1+4) توافق کردهاند که بهزودی نشستی در سطح وزرای امور خارجه برگزار کنند که البته درباره محل و زمان دقیق این نشست در آینده تصمیمگیری و اطلاعرسانی خواهد شد.
واکنشی به اقدام ناچیز اروپا/ ایران به کاهش تعهدات برجامی اش ادامه می دهد
به گزارش گروه دیگر رسانههای خبرگزاری فارس، یک منبع آگاه در گفتوگو با "خراسان" با بیان اینکه نتایج کمیسیون مشترک برجام که اخیرا در وین برگزار شد با خواسته های به حق ایران از برجام فاصله زیادی داشته و نتوانسته مطالبات ما را براورده سازد، تاکید کرد: تصمیم قطعی جمهوری اسلامی ایران این است که اقدامات خود در کاهش تعهدات برجامی اش را ادامه داده و در این مسیر در اولین اقدام به زودی از سقف ذخایر 300کیلو اورانیوم غنی شده عبور خواهد کرد .
این منبع اگاه در عین حال گفت : در صورت تحقق خواسته های برجامی ایران در حوزه بانکی و نفتی از سوی اروپا ، کشورمان این آمادگی را دارد تا نسبت به اقدامات کاهشی خود در چارچوب مواد 26 و 36 برجام تجدید نظر کند.
بنیعباس آن جریان انحرافی بود که آن انقلابی را که امام صادق داشت بهوجود میآورد، منحرف کردند و این خطر همیشه انقلابهاست. آن خط درست انقلاب که منطبق با ضوابط اصلی انقلاب است جای خود را میدهد به یک خط منحرف باطل با شعارهای حق؛ این است که انسان حواسش بایستی جمع باشد. مردم آن زمان حواسشان جمع نبود و تا سالها بعد از حکومت بنیعباس خیال میکردند حکومت آلعلی همین است و خبر نداشتند که اینها غاصبند.
کتاب انسان ۲۵۰ ساله، ص۲۹۶