ایران قوی چگونه حکومتی است؛
وزارت خارجه عربستان از طریق سفارت ایران در ریاض از سفر روز شنبه وزیرخارجه عربستان سعودی به ایران خبر داد.
به خبر فوق دقت نمایید!!! آیا امکان تله در این ارتباط از سوی آمریکا می رود؟
بعضی دوستان با دید تردید و شک فزاینده ای به تغییر مناسبات میان ایران و کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس و مصر و اردن نگاه می کنند.
چنانچه جمهوری اسلامی طی سنوات گذشته از پس چند موج جهانی و خرد کننده به سلامتی بیرون نیامده بود، سخن دوستان صادق و قابل تامل است لیکن سعودی، اردن،مصر،امارات و... بدلیل حضور همیشگی شان در اتاق های برنامه ریزی سرویس های جهانی به عنوان پادوهای آن ها، نیک می دانند بعد از فروپاشی فتنه داعش در سال ۹۶ و مهار تکانه های منطقه ای علیه اضلاع جبهه مقاومت نظیر یمن،لبنان،سوریه،عراق،فلسطین اشغالی و...از سال ۹۸ با کشاندن جنگ ترکیبی هوشمندانه به داخل کشور ایران، بدنبال تحقق چه اتفاق مهم و موثری در تحکیم پایه های سلطه گری غرب در غرب آسیا بوده اند و البته چه حاصل شده است...
از سال ۹۸ تا ۱۴۰۱ آخرین سناریوهای منازعات ترکیبی بر اساس کیفی ترین طراحی های هوشمندانه با بهره برداری از انواع گسل های موجود در ایران،علیه راس جبهه مقابل غرب تدارک دیده شده بود.
گسل های قومی،مذهبی،اجتماعی،فرهنگی،اقتصادی،ایدئولوژیک به تمام معنا و با بهترین تاکتیک های ترسیمی در اتاق های فکر سرویس های اطلاعاتی غرب تدارک و عرضه شده بود.
تکانه های هر کدام از این گسل ها می تواند سرنوشت یک دولت . ملتی را به نفع طراحان، هدایت کند.
گسل اجتماعی: شکاف نسلی و سبک های متنوع زندگی ...گسل فرهنگی: حجاب... گسل اقتصادی: تضاد طبقاتی و تعمیق فقر... گسل قومی: پان های متنوع... گسل مذهبی: شیعه و سنی...گسل ایدئولوژی: میان مفاهیم اسلامی مندرج در انقلاب اسلامی با مفاهیم مندرج در لیبرالیسم،کمونیسم،عرفان های سکولار،تصوف، شیطان پرستی، بهاییت، انجمن حجتیه، التقاطییون منافق، شیعیان لندن نشین و... همگی حکایت از این دارد که فضا برای فروپاشی از درون در جمهوری اسلامی فراهم است.
یگانه عاملی که مانع تحقق این برنامه های مدیریت شده بود فقط و فقط وجود ذی قیمت حکیم انقلاب اسلامی حضرت آیت الله العظمی امام خامنه ای عزیز مد ظله العالی بوده است...
بدون تعارف و بدون تکرار مکررات مرسوم در میان مای انقلابی؛ خطی که حضرت ایشان در تمامی این سال ها برای پیش برد راهبردهای نجات دهنده ایران عزیز ترسیم کرده اند، مجموعه کنش گران حامیان انقلاب و مخالفان انقلاب را به یک سو کشانده است: ""دشمن با جمهوری اسلامی به تنهایی مشکل ندارد، دشمن با ایران قوی و قدرتمند مشکل دارد"".
این خط فوق هوشمندانه از جانب ایشان، باطل السحر تمامی صف بندی های دشمن ساز بوده است و می رود در زمانه ای نه چندان دور، با تجمیع عناصر اقتدار آفرین در دامن جمهوری اسلامی و تبدیل علوم به ثروت پایدار در کنار ذخایر فسیلی، نه تنها کشورهای عربی بلکه سایر دولت های خسته از زورگویی غرب تمدنی را با خود همراه کند...
این روزها اگر نگاهی زیرکانه به جغرافیای سیاسی دیپلماسی جهانی دولت سیزدهم داشته باشیم( آسیای جنوبی و شرقی. آفریقای ثروتمند. آمریکای لاتین. اروپای شرقی)، متوجه یارگیری های جدیدی در عالم واقع می شویم که نه تنها پذیرش عادی سازی روابط اعراب همسو با سعودی را غیر قابل باور نمی انگاراند بلکه چشممان به فتح سرزمین هایی آشنا می شود که بدلیل سابقه استعمار و تحقیر توسط غرب، بشدت خواستار تعامل و الگو پذیری از منطق انقلاب اسلامی و نظام برآمده از آن هستند...
در مورد علوم اقتدار آفرین بیشتر سخن خواهیم گفت. ان شا الله
* طیبی کارشناس مسائل راهبردی
نگاه راهبردی به مسائل داشته باشیم:
به خبر زیر دقت فرمایید؛
آمریکا: به تفاهم نرسیدهایم
🔹سخنگوی وزارتخارجه آمریکا: برای بازگرداندن شهروندانمان تلاش میکنیم؛ اما تا این لحظه هیچ توافق، تفاهم یا هرچه که اسمش را میگذارید با ایران حاصل نشده.
🔷پیش از این نیویورکتایمز مدعی شده بود که ایران و آمریکا به تفاهمی دست یافتهاند که ایران درمقابلِ آزادسازی بخشی از داراییهایش، قبولکرده غنیسازی اورانیوم را به بیش از ۶۰ درصد افزایش ندهد و چند جاسوس دستگیر شده آمریکایی را هم آزاد کند.
حال به فرامتن خبر دقت فرمایید؛
هیچ توافق گام به گام و موقتی در کار نیست. نه در پشت پرده نه جلو پرده. فقط متن برجام و قانون راهبردی مجلس ملاک است...
آمریکایی ها با حماقت ترامپ و اصلاح طلب های وطنی همزمان با اون ها، افتادن به غلط کردن با اقدام بچه گانه ای که ترامپ( به عنوان هدیه الهی برای گشایش کار ایران) کرد.
اون ها دنبال احیای برجام برای مهار فعالیت های ما بوده و هستند، از طرفی اصلاح طلب ها هم نیاز به خوراک اجتماعی برای انتخابات و مانور دادن تو افکار عمومی با تمرکز بر آثار توهمی برجام دارند. همین دیروز روحانی کلی رو برجام داشت مانور می داد که گشایش های حاصل شده چند وقته، آثار برجامه. قبل از اون هم، ظریف باب فضاسازی و شروع مانور دادن رو برجام را در کلاب هاوس باز کرد...
در واقع این ها بشدت؛ ۱.بر روی جهل مردم حساب باز کردن. ۲. بر روی فشار اقتصادی و عدم گشایش تو سفره مردم امید دارند. برا نیل به این دو موضوع هستش که از مناظره و یا روشنگری عالمانه و نه احساسی توسط جریان انقلابی، هراس وحشتناک دارند.
ان شا الله زودتر آثار زحمات دولت در بعد سرمایه گزاری بر روی تغییر ساختارها و... خودش تو سفره مردم نشون بده ولی این بدونیم که نقطه قوت طرف مقابل که خوب هم بازی بلده و ما انصافا عقبیم، تمرکز بر روی گسل ها، مسائل و خواست های فرهنگی،اجتماعی هستش.
البته ما هم با قانون راهبردی هم دنبال احیای برجام هستیم😉😉😉...
و اما نکته اصلی؛
تخاصم و منازعه ما با آمریکا و بالعکسش از جنس منازعات مرسوم میان دو ابرقدرت یا دو رقیب یا حتی دشمن عادی نیست که همه داستان بر سر هزینه فایده باشه یا ختم بشه...! جنسش بر اساس نبردی هست که تا حالا میان شوروی با آمریکا یا نازیسم با اروپا هم نبوده؛ به تمام معنا رودر رویی اراده هاست که اگر یکی کوتاه بیاد، قطعا روند فروپاشی اون یکی تسریع میشه حتی اگر در ابتدا امر منععت مادی و سیاسی کسب کنه...
جنس اتفاقات میان ما و آمریکا از مسیر منازعات ایدئولوژیکه یعنی با سایر منازعات که عمدتا استراتژیک و در سطح راهبردهای مرسوم میان مدل های متنوع قدرت است، فرق فاحشی داره...
در این مدل که طی قرن های متمادی شاهد بروز این دست منازعه تمدنی نبودیم، هزینه فایده دو طرف فقط بر مبنای سود و زیان مادی حساب نمیشه بلکه تحمیل اراده هر یکی بر دیگری، مساوی هستش با استحاله، توقف، فرسایش و نهایتا فروپاشی گفتمانی و گردن کلفتی طرف مقابل.
برا همین هستش که حکیم انقلاب، صفحه بازی کشونده در رقابت علمی و فنآورانه. چون ابزار اعمال اراده آمریکا و قدرت نمایی اون برای ایران بویژه افکار عمومی ایرانییان که می تونه عامل مهمی در فشار بر تغییر رویه بازی و یا حمایت از بازی باشه در این جا هستش یعنی خلق ثروت و بزرگی با علوم اقتدار آفرین و از طرفی ابزار اعمال قدرت و اراده ما بر طرف مقابل بویژه افکار عمومی همراهش،زدن سبک زندگی و تحقیر روحیه استکباری آمریکا در نزد مردم جهانه بویژه ملت های استعمار زده...
* طیبی کارشناس مسائل راهبردی
ایران پس از آمریکای لاتین به دنبال توسعه روابط با کشورهای آفریقایی است
🔴 سیاست همسایگی 21 هزار کیلومتر آنسوتر
🔹دولت توانست بدون برجام در 9 ماهه نخست سال 1401 (با احتساب نفت) رشد اقتصادی 3.7 درصدی و بدون احتساب نفت رشد اقتصادی 3.2 درصدی را تجربه کند. این رشد حاصل طراحی ویژه دولت در توسعه مناسبات با کشورهای مختلف در قالب سیاست همسایگی است.
🔸دولت در سال گذشته توانست صادرات به ونزوئلا را که در بهترین دوران به 120 میلیون دلار میرسید با رشدی 30 برابری به رقم باورنکردنی 3 میلیارد و 600 میلیون دلار ارتقا دهد و آنگونه که سیدابراهیم رئیسی گفته به دنبال توسعه آن به 10 و 20 میلیارد دلار در آینده نزدیک باشد.
✅ اما این پایان این راه نیست. دولت سیزدهم پس از آمریکایلاتین، قاره آفریقا را نیز یک فرصت ویژه اقتصادی برای تهران میداند. بهطور حتم در ماههای آینده رئیسی به این قاره نیز سفر خواهد کرد .
🔹واقعیت این است که کشورهای آفریقایی سالانه بیش از 600 میلیارد دلار واردات دارند. از این حجم واردات، 100 میلیارد دلار تنها به نفت و مشتقات آن مربوط است. اگر ایران موفق شود تنها 1 درصد از این بازار را نیز از آن خود کند، سالانه 6 میلیارد دلار کسب خواهد کرد.
🔸 بهطورکلی آمریکای لاتین برای ایران از جهات ذیل دارای اهمیت است:
1️⃣ سیاسی
✅ ایران دربرابر تلاش آمریکا برای ایجاد اجماع علیه تهران در مجمع عمومی و شورای امنیت سازمان ملل و همچنین وادارسازی کشورهای دیگر به تحریم و اعمال فشار علیه تهران، دریافت نیازمند جلب آرای دولتهای جهان است. گسترش رایزنی با قاره آفریقا و منطقه آمریکای لاتین که شامل کشورهای متعدد و به تبع آن آرایی قابلتوجه در سازمانهای بینالمللی هستند، از اقدامات تهران همزمان با گفتوگو با قدرتهای دخیل در پرونده هستهای بودهاند.
2️⃣ ژئوپلیتیکی
🔹 ایران و حتی دیگر رقبای آمریکا درپی آنند که با از رسمیت انداختن هژمونی آمریکا در منطقه محل حضورش، برداشت از هژمونی جهانی این کشور را از بین ببرند. بهطور خلاصه با از بین رفتن هژمونی آمریکا در آمریکای لاتین، بهطور اولی هژمونی جهانی این کشور نیز تضعیف میشود.
3️⃣ اقتصادی
🔸حجم واردات 10 کشور حاضر در آمریکای جنوبی، بهعنوان عمدهترین بخش از منطقه آمریکای لاتین برای برقراری ارتباط، سالانه 400 میلیارد دلار است. ایران با صادرات 200 میلیون دلاری تنها 0.05 درصد از این حجم سهم میبرد. این درحالی است که تهران از طریق صادرات مستقیم یا تولید کالا در کشوری مانند ونزوئلا، بهراحتی قادر به برداشت سهمهای چندین میلیارد دلاری در این منطقه است.
4️⃣ ارتباط تمدنی
✅ ایران میکوشد با برقراری ارتباط با آمریکای لاتین، برداشتها درباره حضور ناگزیر این منطقه در قالب تمدن یا حداقل جبهه غربی را بزداید. درحالحاضر عدم همراهی این منطقه با آمریکا در جنگ اوکراین و ضدیت با روسیه و همچنین روابط مثبتشان با ایران و چین باعثشده آمریکای لاتین در قالب جغرافیای سیاسی- نظامی غرب دیده نشود.
5️⃣ بهرهگیری از حضور لاتینتباران در آمریکا
🔹 لاتینتباران در آمریکا جمعیت و نقش قابلتوجهی را به خود اختصاص دادهاند. با وجود این قدرت آنها متجمع نبوده و از پراکندگیهای چندسطحی رنج میبرد. این گروه درحالحاضر تقریبا یکپنجم مردم آمریکا را تشکیل میدهد اما با توجه به تشدید مهاجرتها از سمت آمریکای لاتین بهسمت این کشور، سهم جمعیتی آنها طی دهههای آتی شاهد رشد خواهد بود.
6️⃣ بهرهگیری از فناوریها
💢 با توجه به رفت و آمد گسترده لاتینتباران این قاره به اروپا به دلیل وابستگیهای نژادی، عاطفی و سهولت زندگی به دلیل زبان مشترک و همچنین بهرهگیریشان از جامعه علمی و فناوری آمریکا به دلیل نزدیکی جغرافیایی، ایران میتواند از آمریکای لاتین بهعنوان سرپلی برای دریافت مزایای غرب استفاده کند.
🔴ما می توانیم...
▪️کشورهایی که ایران در آنها پالایشگاه ساخته است:
- عراق
- سوریه
- لبنان
- افغانستان
- تاجیکستان
- ترکمنستان
- ارمنستان
- ونزوئلا
- اکوادور
- کوبا
- نیکاراگونه
❌کلی کشور هم درخواست دارند...
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴انحطاط انسان تا کجا!؟
▪️ زندگی با عروسک این بار در ژاپن
▪️ گفته می شود پس از انگلیس، ژاپن دومین کشوری است که به دلیل اضطراب و افزایش نرخ خودکشی، وزیر تنهایی و ایندیویژوالیسم را به کابینه خود اضافه کرده است!!
🔻درآمد ۴.۵ میلیارد دلاری از یک قلم همکاری با ونزوئلا
🔹با صدور ۲.۸ میلیون تجهیز ایرانی به ونزوئلا، ظرفیت پالایشگاه الپالیتو احیا شد و صادرات نفت ایران به این پالایشگاه از مهرماه سال گذشته به روزانه ۱۰۰ هزار بشکه رسید.
🔹ایران ماهانه ۲ میلیون بشکه میعانات گازی هم به ونزوئلا صادر میکند که قرارداد آن به مهرماه سال ۱۴۰۰ بازمیگردد.
🔹طبق محاسبات جریان صادرات نفت و میعانات گازی ایران به ونزوئلا سالانه ۴.۵ میلیارد دلار برای کشور ارزآوری دارد، معادل دو برابر سرمایهگذاری جذب شده با برجام.
بن گورین؛ پیران می میرند و جوان ها فراموش می کنند.
این جمله از موسس اسراییل و نخستین نخست وزیر آن را باید با آب طلا در مقوله دشمن شناسی نوشت.
یهودی زاده منطقه لهستان در سرزمین های سابق روسیه، بخوبی متوجه کارکرد فریبنده رسانه ، تاثیر تبلیغات و آثار بلندمدتش بر نسل ها شده بود. او بدرستی دریافته بود که برای بنای واقعیتی جدید بر پایه های دروغ و غیر حقیقی باید بر روان، باور، شعور، درک محیطی، سبک زندگی، امید و هرآنچه می تواند حقیقت را از واقعیت جاری، تمیز دهد تمرکز و تلاش کرد.
به قول گوبلز وزیر تبلیغات هیتلر؛ دروغ هر چه بزرگتر و با تکرار گفته شود برای افکار عمومی جامعه هدف قابل پذیرش و باورمند تر است. این هنر رسانه و به تعبیری جادوی دجال آخرالزمان است که با ویژگی" فریب عامه پسند" می تواند به تعبیر آقا جای شهید و جلاد را عوض کند.
حضرت ایشان به عنوان حکیم انقلاب اسلامی، یگانه مسیر برای خنثی سازی این نیرنگ سحره قوم بنی اسراییل را "جهاد تبیین" معرفی نموده اند.
اگر قرار است تحریم های رسانه ای، فرهنگی، اقتصادی،علمی برهم بریزد و اگر باید سخن حق مداران و مستضعفین (به ناحق عقب مانده نگه داشته شده در عین توانمندی)، به گوش جهانیان و افکار عمومی گرفتار در سحر صهیونیسم جهانی رسانده شود؛ باید جریان" تحریف" شکسته شود.
اگر امثال اوباما با خباثت ویژه دموکرات ها، اگر جریان کارگزاران و اعتدال با دروغ و خباثت گری خود را خط امامی معرفی می کنند، اگر تحصیل کردگان مکتب غرب نظیر ظریف و روحانی با وقاحت برجام را فتح الفتوح و یگانه راه گشایش زندگانی مردم ایران معرفی کرده اند و اگر صهیونیسم جهانی و فرزند نامشروعش اسراییل توانسته به دروغ جا بیاندازد که خود فلسطینی ها خانه های خود را به ما فروخته و حال مدعی تصاحب سرزمینشان شده اند؛
فقط یک دلیل دارد: امید به آنکه پیران می میرند و جوانان فراموش می کنند.
فراموشی، با اغوا و تغییر سبک زندگی شکل می گیرد و از پی آن باورها،آرمان ها، حقایق،ظلم ها، بی عدالتی ها جای خود را به نگاه هایی جدید می دهد و از پس آن دیگر برای غارت منابع مادی و معنوی یک کشوری، نیاز حتمی و ابتدایی به لشگر کشی و تصاحب سرزمینی وجود ندارد چرا که قبل از هر جنگ نظامی_امنیتی سختی، ذهن ها و باورهای جوانان آن جامعه با فراموشی فتح( اشغال)شده است...
حال بهتر متوجه می شویم چرا حکیم انقلاب اسلامی، فتح خرمشهرهای جدید را با جهاد تبیین و زدودن جریان تحریف میسور دانسته اند. و این جهد نیاز به مجاهدان دشمن شناس،خلاق، هوشیار، دوراندیش، زیرک، اولویت شناس،جامع نگر و البته امیدوار به آینده روشن دارد.
* طیبی کارشناس مسائل راهبردی
7.95M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔻لباس مترو‼️
📌 گزارش جالب مجله "خبری تلویزیونی" آمریکایی از راهکارهای در امان ماندن دختران از آزار جنسی و نگاههای هوس آلود در متروها!
"اگر در مسیر رفت و آمد خود نگاههای وحشتناکی را احساس میکنید، به فکر داشتن یک لباس مخصوص مترو باشید!"
مجله خبری تلویزیونی"Inside Edition" در گزارشی از چالشهایی که زنان و دختران در متروهای این کشور با آن روبرو هستند سخن گفت؛ بخشی از این گزارش به راهکارها و توصیههای دختران آمریکایی برای در امان ماندن از تعرضات جنسی و نگاههای هوس آلود اشاره دارد.
چرا همجنسبازها زودتر میمیرند؟
🔹اطلاعات ارائهشده در کنفرانس پیشگیری از بیماریهای مقاربتی در آمریکا نشان میدهد که میزان اچآیوی در میان مردانی که با همجنس خود رابطه جنسی دارند بیش از ۴۴ برابر مردان دیگر است.
🔹انجمن سرطان آمریکا میگوید مردان و زنان همجنسباز حدود ۲ برابر بیشتر از مردان دیگر به سرطان مبتلا میشوند. سرطانهای ریه، بیضه، روده بزرگ و مقعد در مردان و سرطانهای سینه، ریه، کولون، تخمدان و آندومتر در مورد زنان بیشتر است.
🔹مطالعهای در نیوزیلند هم نشان داد که جوانان همجنسباز در مقایسه با جوانان عادی بیشتر به افسردگی، اختلال اضطراب، وابستگی به دخانیات و... دچار میشوند.
حالا باز پاپ کثیف بیاد بگه یه مساله اجتماعی و یمشت اراجیف به اسم حق انسانی به جای انحراف اخلاقی بهش ببندن.
زمانه ما تمام اون اتفاق هایی که هر کدومشون جدا جدا باعث نازل شدن عذاب خدا میشد، یجا داره اتفاق میوفته...
نزاع آخرالزمانی میان حق و باطل یعنی دو رویکرد اسلام انقلابی شیعی و غرب لیبرال سرمایه داری با محوریت صهیونیسم، نه بر پایه جنگ افزار که بر اساس دو مدل سبک زندگی و دو مدل بهره برداری از مواهب الهی برا پیشرفته البته با دو دیدگاه متضاد در نگاهشون از لذت...
نماینده آمریکایی: سفر رئیسی دهنکجی به آمریکاست
🔹سالازر رئیس کمیته فرعی مجلس نمایندگان آمریکا: سفر رئیس جمهور ایران به ونزوئلا، نیکاراگوئه و کوبا سرپیچی آشکار از ایالات متحده و نشانه شکست کامل سیاست واشنگتن در آمریکای لاتین است.
🔹هدف اصلی ایران ایجاد اتحاد با دولتهای همفکر برای از بین بردن نفود ایالات متحده در نیمکره غربی و به چالش کشیدن واشنگتن در حیاط خلوت این کشور است.
هدایت شده از وزنه سیاسی
برجام، ننگینتر از ترکمنچای
به نام خدا و برای خدا
✍محمدجواد ظریف، حسن روحانی، محمد خاتمی و کلا اصلاح طلبان غربزده، هیچ دلیلی براینکه هزینه تسلیم از #مقاومت کمتره، ندارند!.....
🔺ولیکن سخت معتقد به تسلیم در برابر آمریکا و اروپا هستند!.....
🔺ولذا در جریان مذاکرات هستهای از سال ۹۲ تا ۹۴ تمام تلاش حسن روحانی و جواد ظریف، تأمین منافع نامشروع آمریکا و انگلیس بود....
🔹و به همین خاطر، بند ۳۷ برجام، معرف به #مکانیسم_ماشه، که ننگینتر از ترکمنچای بود را پذیرفتند!
❗️و ما ادراک #مکانیسم_ماشه؟
1⃣طبق بند ۳۷ برجام، اگر ایران از نقض عهد طرف مقابل، شکایت کند و بر شکایتش اصرار ورزد، تمام تحریمها بدون نظر شورای امنیت سازمان ملل، بر علیه ایران فعال میشود؟ حتی تحریمهای سازمان ملل!
2⃣معنای دیگر مکانیسم ماشه این است، که ایران، تفنگ را براساس بند ۳۷ برجام مسلح و به ۵+۱ تقدیم کرده، که اگر ایران از نقض عهد شما شکایت و یا احساس شما این بود، که ایران نقض عهد کرده، اجازه شلیک به مغز من را دارید!
🔸پس تنها دیوانهها و ترسوهای بزدل، که بساط کدخدایی آمریکا و انگلیس را طبق دستورالعمل سازماهای جاسوسی محل تحصیل خود در دانشگاههای آمریکا و انگلیس پذیرفته باشند، امضاء میکنند!!!
❓آیا میدانستید؛
1⃣ وقتی ترامپ در سال ۹۷ از برجام خارج....
2⃣ و تحریمها را مجدداً اعمال....
3⃣ و سرمایهگذاران اروپایی مثل توتال ایران را ترک کردند....
🔺دولت روحانی از ترس فعال شدن #مکانیسم_ماشه از آمریکا شکایت نکرد.....
🔺و تا آخرین روزهای کاری دولت، برای حداقل منافع برجام، به سه کشور اروپایی التماس میکردند؟!
❓حالا ترکمنچای ننگینتر است یا برجام؟
شایان ۲۶ خرداد ۱۴۰۲
شاید بتوان گفت انطباق منظومه تحلیلی آیت الله خامنه ای دام ظله با روش های درون دینی و برون دینی، برای اولین بار به صورت مکتوب انجام می شود. قالب بندی روش های تحلیلی ایشان، الهام گرفته از روش های علمی در علوم انسانی است؛ زیرا اندیشمندان برای ارائه دیدگاه های خود و اقناع مخاطب، به تحلیل روی می آورند. برای درک روش تحلیلی آیت الله خامنه ای دام ظله ابتدا اصول و مبانی فکری - اعتقادی و سیاسی ایشان احصا شده است. در مرحله دوم، بایدها و نبایدهایی (الزاماتی) که ایشان برای تحلیل به عنوان ملاحظه یا چهارچوب استفاده می کنند، کشف و سامان دهی شده است و در مرحله سوم، پنج روش عمومی و چهار روش سنتی و درون دینی که از دیرباز مورد استفاده در علوم اسلامی و حوزه های علمیه بوده است، مورد توجه قرار گرفته.
روند تحلیلی سی ساله آیت الله خامنه ای دام ظله روشن می سازد که ایشان از ثبت مبانی و گفتمان برخوردارند و چهارچوب های اصلی فکری - اعتقادی ایشان تغییر نکرده است. دریچه ورود به دستگاه تحلیلی رهبر انقلاب اسلامی، درک نظام دانایی ایشان است. بررسی ها نشان می دهد که نظام دانایی ایشان، آمیزه ای از سنت و مدرنیته را در بر می گیرد. در اصول و مبانی، از سنت و معرفت ذاتی تبعیت می کنند و در عین حال، در اجتهاد روز آمد هستند و بسیاری از شاخص های مدرنیته همچون مشارکت سیاسی کلاسیک، غرب علمی و ... را می پذیرند و ستایش هم می کنند.
مبانی تحلیل آیت الله خامنه ای دام ظله از چهار عنصر اصلی: جهان بینی توحیدی، اندیشه امام خمینی (ره)، تقوای سیاسی، و توکل نشئت می گیرد و همه اصولی را که لازمه حفظ و استمرار انقلاب اسلامی است، در تحلیل مسائل مد نظر دارند. بررسی ها نشان می دهد روش تحلیل رهبری، متناسب با مخاطب، دچار تغییر نمی شود. برای مثال، در جمع علما و روحانیون یا خبرگان، بر روش های نقلی و وحیانی بیشتر اصرار دارند؛ اما در جمع های دانشگاهی از روش های استدلالی استفاده می کنند، در مجمع کارگزاران نظام، بیشتر به روش های مقایسه ای روی می آورند و از اعداد و ارقام بهره می برند.
از نوآوری های خاصی که در این کتاب روشمند شده، «تفسیر مضاعف» آیت الله خامنه ای دام ظله از پدیده ها و تفسیرهاست. هنگامی که مفاهیم دچار کژتابی می شود و تنوع معنادهی به یک واژه وجود دارد، ایشان از جایگاه رهبری به میدان می آیند و تفسیر نهایی را ارائه می دهند. در این کتاب، نمونه هایی مانند تفسیر مضاعف از «خشونت»، «اصلاحات»، «مذاکره در کربلا» به عنوان مطالعه موردی آورده شده است.
اشراف آیت الله خامنه ای دام ظله بر فضای سیاسی - اجتماعی دوران امیرالمومنین علیه السلام یا سده اول هجری، کم نظیر و تاویل و روز آمد کردن پدیده های تاریخی صدر اسلام در تحلیل ایشان، بی نظیر و جذاب است.
این کتاب می تواند از چند بعد برای خوانندگان، مربیان، سخنوران و تریبون داران مفید باشد:
اول، روح حاکم بر تحلیل آیت الله خامنه ای دام ظله است.
انصاف، تقوا، همه جانبه نگری، ارائه راه حل، قدرت اقناع و عدم ارائه تحلیل های تنش زا و اختلاف انگیز، از مواردی است که می تواند الگوی نیروهای سیاسی جامعه قرار گیرد.
دوم، پیوستگی بین اصول و مبانی و عدم تعارض و تزاحم بین روش و مبانی، از دیگر خصایص دستگاه تحلیلی ایشان است.
دسته بندی، روشمند بودن، سامان دهی مباحث، رژف نگری، نگاه بلند مدت، غیریت شناسی، دستگاه محاسباتی و راه گشا بودن، از دیگر مولفه های حاکم بر تحلیل ایشان است که می تواند الگویی کم نظیر برای تحلیلگران عرصه سیاسی کشور باشد.