ادعای ترامپ: مذاکرات مستقیم با ایران آغاز شده
🔹رئیسجمهور آمریکا در جمع خبرنگاران و با حضور نخستوزیر رژیم صهیونیستی مدعی شد که مذاکرات مستقیم با ایران آغاز شده و شنبۀ آینده ادامه خواهد یافت.
🔹عراقچی وزیر امور خارجه اعلام کرد: ایران و ایالات متحده روز شنبه در عمان برای گفتگوهای غیرمستقیم در سطح مقامات عالی ملاقات خواهند کرد.
پی نوشت :
🔷اکنون یک جنگ ادراکی_شناختی بین ایران و آمریکا در جریان است.
🔷راهبرد آمریکایی ها فشار حداکثری با هدف مهار حداکثری ایران است یعنی آمریکایی ها به دنبال یک توافق ذیل تمام مولفه های قدرت ایران یعنی موشکی ( کاهش برد موشک ها) ، نفوذ منطقه ای ( تضعیف و نابودی اضلاع محور مقاومت) و هسته ای(برچیدن کامل برنامه هسته ای) با ایران است و برای رسیدن به اهداف خود در حال اجرای پروژه فشار حداکثری همزمان در ابعاد سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و نظامی می باشد یعنی ترامپ این بار محورهای تنش را گسترده تر کرده و برای وادار کردن ایران به عقب نشینی و پذیرش شروط آمریکایی ها روی شرطی سازی جامعه در همه ابعاد(نه تنها اقتصادی بلکه امنیتی و اجتماعی) با فشار بر افکار عمومی جامعه بسیار حساب کرده است و اولین گام خود در این پروژه را وادار کردن ایران به مذاکرات مستقیم ترسیم کرده است.
در واقع آنها میخواهند به بهانه هسته ای ایران را به میز مذاکرات بکشانند و سپس با مطرح مسائل موشکی و منطقه ای ایران را در بن بست دیپلماتیک قرار دهند زیرا اگر ایران مذاکرات مستقیم را بپذیرد با توجه به انتظارات ایجاد شده در افکار عمومی دیگر نمی تواند میز مذاکره را ترک کند و آن زمان فرصت استثنایی برای آمریکایی ها ایجاد می شود تا در میز مذاکرات زمان بخرند و با شرطی کردن جامعه ایران را با چالش های بزرگی روبرو کنند و در صورت موفقیت زمان برای ایران محدود و برای آمریکایی نامحدود خواهد بود.
🔷اما راهبرد ایران وادار کردن دشمن به عقب نشینی از مواضعش یعنی مهار حداکثری و تبدیل آن به مهار حداقلی است که پروژه مهار حداقلی فقط ذیل موضوع هسته ای و غنی سازی زیر ٩٠ درصد خواهد بود و در شرایط فعلی علی رغم همه فشارها زمان به نفع ایران است.
🔷 اکنون مهم ترین بخش این جنگ ترکیبی، جنگ شناختی آن است. ایران تا به حال سعی کرده مهره های خود را هوشمندانه و مقتدرانه حرکت دهد و از حرکات احساسی و یا از موضع ضعف به شدت پرهیز کند.
🔷🔷برای همین وقتی ترامپ در آستانه راهپیمایی ٢٢ بهمن شروط خود برای مذاکره را اعلام کرد رهبر انقلاب در دیدار فرماندهان نیروی هوایی ارتش آن هم در روزهایی که با همکاری برخی خائنین داخلی نرخ ارز به شدت صعودی بود شخصا وارد میدان شدند و با اقتدار و صلابت و در عین حال با استدلال صحیح هرگونه مذاکره با آمریکا را ممنوع اعلام کردند.
🔷🔷در فاز بعدی آمریکایی ها با ارسال نامه ای ادعا کردند که اهل گفتگو هستند ايران نيز با هوشمندی خاصی جواب نامه را ارسال و حاضر به مذاکرات غیرمستقیم ذیل موضوع هسته ای با الگو قراردادن برجام(یعنی داشتن حق غنی سازی) شد و در حالی که آمریکاییها نامه را به امارات دادند این پاسخ را از طریق عمان ارسال کرد و البته شرط مذاکرات غیرمستقیم اعتمادسازی آمریکا در مورد مذاکره و آن هم در بعد هسته ای اعلام کرد.
🔷🔷در جدیدترین مرحله این نبرد آمریکایی سعی دارند با گسیل گسترده تجهیزات به منطقه و تهدید معنادار نظامی، به همراه افزایش فشارهای اقتصادی و فشار گسترده به افکار عمومی جامعه را عصبی کرده و با اعلام خبرهای کذب مذاکره این ذهنیت را در جامعه بین انقلابیون ایجاد کنند که نظام از مواضعش عقب نشینی کرده و بین افکار عمومی نیز جامعه معطل نتیجه مذاکرات بگذارند و دو قطبی سازش و مقاومت را ایجاد کنند که مصاحبه امشب ترامپ با اعلام مذاکره مستقیم بین ایران و آمریکا نیز برای تکمیل این پازل آمریکایی ها است.
در ایران نیز در چند روز گذشته آقای عراقچی و سرلشکر باقری رسما اعلام نمودند نظام حاضر به مذاکره غیرمستقیم ذیل موضوع هسته ای است و با تاکید چند باره بر آن سعی دارند به هر شکل ممکن بر جنگ ادراکی دشمن غلبه کنند.
🔷🔷شرایط به گونه ای است که آمریکاییها به جای شلیک گلوله، ادراک جامعه را نشانه گرفته اند و با بمباران گسترده اخبار متناقض سعی دارند فضای داخلی را به نفع خودشان ملتهب کنند.
برای غلبه بر این پروژه آمریکایی ایران باید خط خبری را به دست گرفته و اعلام صریح و شفاف مواضع دشمن را در افکار عمومی جامعه جهانی و فضای داخلی آمریکا با چالش مواجه کند.
✅✅در پایان اگر دشمن در جنگ ادراکی_شناختی موفق شد عملیات نظامی علیه ایران دور از ذهن نیست و بهترین راه مقابله با دشمن حفظ اتحاد و انسجام داخلی و پرهیز از هرگونه دوقطبی سازی در جامعه است.
تجربه نشان داده هر جا محور مقاومت در جنگ شناختی موفق بوده قطعا در میدان نیز پیروز است
مجتبی منصورزاده
@Jahan2030
۱۸ فروردین
قطعا: مسقط؛ نه ابوظبی
قطعا: هستهای؛ نه موشکی و منطقهای
فعلا: غیر مستقیم؛ نه مستقیم
پی نوشت:
پیروز میدان کسی است قواعد بازی را تعیین کند.
فعلا در مورد موضوع، مکان و نوع مذاکره جنگ سختی درگرفته است. هر کسی بتواند در جنگ شناختی موفق شود و افکار عمومی را با خود همراه کند برنده است.
@Jahan2030
۱۹ فروردین
بسمه تعالی
🔊یکصد و هفتمین پخش زنده تحلیل سیاسی ثامن
🌏سخنران : استاد گرامی جناب آقای مجتبی منصور زاده
کارشناس مسائل سیاسی
موضوع:
نظم جدید جهانی
🍃زمان:
سه شنبه ۱۹ فروردین ماه ساعت ۲۱:۰۰
🍃مکان:
کانال تحلیل سیاسی ثامن
https://rubika.ir/tahlil_samen
۲۰ فروردین
۲۰ فروردین
جنگ روانی پیش از شروع مذاکرات بین ایران و آمریکا بالا گرفته چیزی که مشخص است آمریکاییها به دنبال تحمیل شروط خود هستند.پس می خواهند ایران را به میز مذاکره مستقیم بکشانند تا هزینه ترک میز را برای ایران بالا ببرند. مذاکرات غیرمستقیم بهترین حرکت برای صحت سنجی رفتار آمریکایی ها است.
@Jahan2030
۲۱ فروردین
ده ها سال باید بگذرد تا دنیا بفهمد رهبر ایران حقیقتا ابر دیپلماتی است که توانست دشمنی را که ٢۴ پیش ایران را محاصره کرده بود بدون اینکه گلوله ای شلیک کند به عقب براند و زمین درگیری را از تهران به ٢٠٠٠ کیلومتر دورتر تلآویو منتقل کند.
در این روزها باید بیشتر به او اعتماد کرد...
@Jahan2030
۲۲ فروردین
سؤال :
اگه به جای پزشکیان دولت جلیلی یا قالیباف مستقر شده بود، در موقعیت کنونی، نظام چه مسیری را در پیش می گرفت؟
پاسخ:
همواره مذاکرات در تمام دولت ها پیگیری شده اما تفاوت در سطح نگاه به این بحث است.
🔘برای مثال احمدی نژاد در زمان دکتر لاریجانی یک سیاست را داشت و در زمان دکتر جلیلی یک نگاه و حتی مدتی مذاکرات را تعطیل کرد و متاسفانه به یکباره کار در دولت احمدینژاد به جایی رسید که فقط به مذاکره با آمریکا امید داشت
🔘در دولت روحانی سیاست خارجی و مذاکره با آمریکا تنها نقشه ایشان برای حل مشکلات کشور بود و اصطلاحا کشور کاملا به مذاکرات شرطی شد هیچ نقشه دومی و پلن بی برای اداره کشور وجود نداشت
🔘در دولت شهید رئیسی سه محور همزمان پیگیری شد خنثی سازی تحریم ها و استفاده گسترده از سیاست همسایگی، استفاده از ظرفیت داخل_بی اثر کردن تحریم ها و رفع تحریم ها. برای همین در دولت شهید رئیسی هیچگاه میز مذاکره ترک نشد و دوبار تا آستانه امضای توافق همان سند سپتامبر پیش رفتیم اما سعی می شد با جلوگیری از رسانه های شدن مذاکرات از شرطی شدن جامعه به مذاکره جلوگیری شود.
🔘در دولت آقای پزشکیان سیاست خارجی نقش پررنگی دارد اما سید عباس عراقچی سعی در تداوم راه شهید امیرعبداللهیان دارد همان سیاست همسایگی، کم اثر کردن تحریم ها و رفع آنها.
اما شرایط فعلا دو تفاوت دارد :
اولا منطقه در آستانه انفجار است
ثانیا برخلاف گذشته آمریکاییها زمان زیادی ندارند.
پس ایران سعی می کند سطح تنش را تا رسیدن زمان مورد نظر کنترل کند و هر دولتی پای کار بود در وضعیت فعلی میز را ترک نمی کرد اما شاید نگاه بیشتری به توان داخل برای رفع مشکلات داشت و سعی می کرد در رسانه هایش روی مذاکرات مانور ندهد هر چقدر جامعه به مذاکره امیدوارتر شود کار برای تیم ایرانی سخت تر خواهد شد و در مقابل دشمن به هدف اولیه خود یعنی فشار روانی مضاعف بر جامعه دست خواهد یافت
مجتبی منصورزاده
@Jahan2030
۲۲ فروردین
*⃣چرا شرایط مذاکرات امروز بین ایران و آمریکا با ١٠ سال پیش متفاوت است؟
🔹١٠ سال پیش در حالی مذاکرات ایران با آمریکا در دولت روحانی آغاز شده که شعار انتخاباتی دولت ایران حول موضوع مذاکرات بود و در واقع دولت مستقر محکوم به امضای یک توافق با آمریکایی ها و عبور از برخی خطوط قرمز و تحت هر شرایطی بود.در واقع تمام برنامه های دولت روی این گزینه فعال بود و حتی لایحه بودجه سال ١٣٩۵ وقتی توسط دولت به مجلس ارائه شد که مجلس سنای آمریکا برجام را تصویب کرد.
همچنین تحریم های گسترده بیمه، کشتیرانی و بانک مرکزی در کنار تحریم های نفتی کار فروش نفت را بسیار سخت کرده بود از یک طرف ایران در فروش نفت مشکل داشت و از سوی دیگر نمی توانست ارز حاصل از صادرات خود به راحتی بدست بیاورد زیرا این تحریم ها تا آن روز در دنیا سابقه نداشت پس دولت کمی سردر گم بود.
🔹اما آمریکایی ها آن روز فقط یک دشمن و یک منطقه درگیری داشتند ایران و منطقه غرب آسیا و می توانستند حجم گسترده ای از زمان و انرژی و منابع خود را برای آن هزینه کنند به طوری که هیلاری کلینتون زمان زیادی را برای سفر به کشورهای دنیا برای همراهی با تحریم های ایران با ابزار تهدید و تطمیع انجام داد.
و جمیع شرایط بالا توانست کار را برای ایران در دهه ٩٠ سخت کند اما ایران توانست صحنه را با وجود فشارهای گسترده مدیریت کند.
🔸🔸امروز صحنه چگونه است؟
🔸در شرایط فعلی ایران تجربه ١٠ سال تحریم های همه جانبه را دارد و توانسته در شرایط بسیار دشوار نفت خود را صادر و ارز آن را وارد کند ضمنا با اضافه شدن روسیه،چین و کشورهای دیگر به لیست کشورهای تحریم شده توسط آمریکا، تعداد کشورهای با شرایط ایران زیاد شده که حاضرند با هم معامله کنند.
همچنین منطقه درگیری را در منطقه گسترده تر کرد و شبکه عظیم محور مقاومت از یک سو تا مدیترانه و از سوی دیگر تا باب المندب ایجاد کرده است. ضمنا شاید جامعه هنوز به مذاکرات امیدوار است اما فضای کلی داخلی دیگر مانند ابتدای دهه ٩٠ نیست و مردم ایران اعتماد خود را به آمریکا از دست داده اند.
🔸اما آمریکایی ها نسبت به گذشته ضعیف تر شده اند اثرگذاری آنها روی کشورهای دیگر حتی در منطقه غرب آسیا سیر نزولی دارد.
همچنین دیگر آنها فقط در غرب آسیا درگیر نیستند نه تنها میدان نبرد در این منطقه گسترده تر شده بلکه در شرق اروپا با روسیه و شرق آسیا با چین هم درگیر هستند پس نمی توانند تمان توان خود را برای ایران به میدان بیاورند.
ضمنا زمان کاملا به ضرر آمریکایی ها است زیرا چین با گسترش نفوذ اقتصادی خود دارد روز به روز بازارهای آمریکا را تسخیر می کند و در شرایط امروز دشمن اول آمریکا محسوب می شود پس خیلی نمی توانند برای حل و فصل مسائل خود در غرب آسیا زمان صرف کنند.
🔷🔷🔷در نتیجه ایران باید با درک صحیح از شرایط خود، آمریکا و جهان بتواند از اهرم های فشار خود در میز مذاکره به نحو احسن استفاده کند و پافشاری روی خطوط قرمز خود دشمن را وادار به عقب نشینی کند و یکی از پیش نیازهای اصلی آن حفظ اتحاد ملی و انسجام داخلی است و راهکار آن غلبه بر جنگ شناختی دشمن است.
مجتبی منصورزاده
@Jahan2030
۲۳ فروردین
چرا مذاکرات امروز ایران و آمریکا با ۱۰ سال پیش متفاوت است؟
✅ ۱۰ سال پیش، دولت وقت با شعار مذاکره روی کار آمد و عملاً مجبور به توافق با آمریکا بود. تحریمهای بیسابقه، فروش نفت و انتقال ارز را فلج کرده و دولت در تنگنای شدید قرار داشت. آمریکا نیز تنها درگیر ایران و منطقه غرب آسیا بود و با تمام توان بر ایران متمرکز شده بود.
✅ اما امروز ایران با تجربه یک دهه تحریم، توانسته نفت بفروشد و ارز وارد کند. جبهه تحریمشدگان با حضور روسیه و چین گسترده شده و محور مقاومت از مدیترانه تا بابالمندب شکل گرفته است. در مقابل، آمریکا امروز با چند بحران همزمان در غرب آسیا، شرق اروپا و شرق آسیا روبهروست و تمرکز گذشته را ندارد.
✅ ایران باید با شناخت دقیق شرایط جهانی و داخلی، از اهرمهای قدرت خود در مذاکرات بهره بگیرد، بر خطوط قرمز پای بفشارد و با حفظ انسجام ملی، جنگ شناختی دشمن را خنثی کند.
✍ مجتبی منصورزاده
Tanincenter.ir
@tanincenter_ir
@Jahan2030
۲۳ فروردین
✅✅سرلشکر «حاج قاسم سلیمانی» فرمانده شهید نیروی قدس سپاه در بخشی از یکی از سخنرانیهای خود گفت: من با تجربه این را میگویم که میزان فرصتی که در بحرانها وجود دارد در خود فرصتها نیست. اما شرط آن این است که نترسید و نترسیم و نترسانیم.
◀️شاید با نگاهی به روزهای مذاکرات برجام بتوان دقیق تر متوجه این کلام شد.
در حالی که دشمن با تشکیل داعش به سرعت زیادی در حال پیشروی در عراق و سوریه بود غربی ها اطمینان داشتند پروژه داعش به نتیجه رسیده و منطقه وارد یک جنگ مذهبی سی ساله خواهد شد و رسما مقاومت در عراق و سوریه از بین خواهد رفت و دوباره زمینه محاصره و تهدید ایران فراهم خواهد شد.
در نتیجه سعی کردند با مذاکرات برجام دیگر دارایی راهبردی جمهوری اسلامی ایران یعنی قدرت اتمی را نیز محدود کنند تا در آینده و با افزایش همه جانبه فشارهای نظامی، سیاسی و اقتصادی زمینه برجام های دو و سه یعنی منطقه ای و موشکی را فراهم سازند.
▶️اما ایران با طرح بسیار پیچیده توانست به برنامه دشمن بدل بزند در حالی که فشار تحریم ها بر اقتصاد ایران اثر گذاشته بود با یک عقب نشینی تاکتیکی به نام برجام زمینه کاهش فشارهای اقتصادی، سیاسی و اجتماعی را برای خود ایجاد کرد و با تزریق منابع به دست آمده به داخل توانست شرایط کشور را از لحاظ اقتصادی بهتر کند.
در حین مذاکرات در حالی که دشمن تمام توان و تمرکز خود را روی برجام گذاشته بود شهید سلیمانی توانست نه تنها پروژه داعش را با شکست مواجه کند بلکه با ایجاد حشدالشعبی عراق و جیش الوطنی سوریه کریدور مقاومت یعنی تهران_بیروت را راه اندازی کند و با ایجاد این کریدور پشتیبانی از حزب الله با سرعت بیشتری در دستور کار قرار گرفت.
شاید عمیق ترین ضربه بر دشمن تشکیل مقاومت یمن و انصارالله بود جایی که دومین تنگه حیاتی یعنی باب المندب نیز در اختیار محور مقاومت قرار گرفت تا یکی از دشمنان اصلی محور مقاومت یعنی محور عربی با از دست دادن هر دو گلوگاه حیاتی خود برای صادرات نفت خام یعنی تنگه هرمز و باب المندب در بن بست ژئوپولیتیک قرار گیرد و دشمن دیگر محور مقاومت یعنی رژیم صهیونیستی نیز امنیت ٣٠ درصد تجارت خود را از دست بدهد.
⏸وقتی آمریکایی ها به خود آمدند کاملا عصبی بودند زیرا در حالی که فکر می کردند ایران با توجه به فشارها زیربار مذاکرات رفته و نسبت به قبل ضعیف تر شده اما به یکباره تمام طرح هایشان با شکست کامل مواجه شد و ایران توانست شبکه عظیم مقاومت را ایجاد کند و در حالی که دشمن می خواست تهران به کانون درگیری های منطقه تبدیل شود با طوفان الاقصی دومین بدل را به دشمن زد و کانون درگیری را به تلآویو انتقال داد.
🔵این روزها همه نگران هستند که مذاکرات چه خوهد شد؟ اما تجربه نشان داده است مقاومت می تواند از بزرگترین بحران ها، بیشترین فرصت ها را ایجاد کند. از حمله اسرائیل به لبنان در سال ١٣۶١ حزب الله متولد می شود و حمله آمریکا به عراق حشد الشعبی و حمله عربستان به یمن انصارالله و این روند تا اخراج کامل آمریکا از منطقه و نابودی رژیم صهیونیستی ادامه خواهد داشت.
🔵🔵بزرگترین نیاز این روزهای جامعه حفظ اتحاد ملی و انسجام درونی و پرهیز از هرگونه دوقطبی سازی است و هر کس با هر نیتی به ناامید سازی جامعه و دوقطبی سازی اقدام کند در زمین دشمن بازی کرده است.
مجتبی منصورزاده
@Jahan2030
۲۴ فروردین
✅✅سرلشکر «حاج قاسم سلیمانی» فرمانده شهید نیروی قدس سپاه در بخشی از یکی از سخنرانیهای خود گفت: من با تجربه این را میگویم که میزان فرصتی که در بحرانها وجود دارد در خود فرصتها نیست. اما شرط آن این است که نترسید و نترسیم و نترسانیم.
◀️شاید با نگاهی به روزهای مذاکرات برجام بتوان دقیق تر متوجه این کلام شد.
در حالی که دشمن با تشکیل داعش با سرعت زیادی در حال پیشروی در عراق و سوریه بود.
در نتیجه سعی کردند با مذاکرات برجام دیگر دارایی راهبردی جمهوری اسلامی ایران یعنی قدرت اتمی را نیز محدود کنند.
▶️اما ایران با طرح بسیار پیچیده توانست به برنامه دشمن بدل بزند و با یک عقب نشینی تاکتیکی به نام برجام زمینه کاهش فشارهای اقتصادی، سیاسی و اجتماعی را برای خود ایجاد کرد.
در حین مذاکرات در حالی که دشمن تمام توان و تمرکز خود را روی برجام گذاشته بود شهید سلیمانی توانست نه تنها پروژه داعش را با شکست مواجه کند بلکه با ایجاد حشدالشعبی عراق و جیش الوطنی سوریه کریدور مقاومت یعنی تهران_بیروت را راه اندازی کند و همزمان با تشکیل مقاومت یمن و انصارالله عمیق ترین ضربه بر دشمن وارد کرد.
🔵این روزها همه نگران هستند که مذاکرات چه خوهد شد؟ اما تجربه نشان داده است مقاومت می تواند از بزرگترین بحران ها، بیشترین فرصت ها را ایجاد کند.
🔵🔵بزرگترین نیاز این روزهای جامعه حفظ اتحاد ملی و انسجام درونی و پرهیز از هرگونه دوقطبی سازی است و هر کس با هر نیتی به ناامید سازی جامعه و دوقطبی سازی اقدام کند در زمین دشمن بازی کرده است.
مجتبی منصورزاده
http://Tanincenter.ir
@tanincenter_ir
@Jahan2030
۲۴ فروردین
۲۴ فروردین