کانون مسجد جهتلو
"از کربلا که برگردی، می فهمی فراق بهشت با آدم چه کرد...💔"
کانون مسجد جهتلو
گریه موکب داران عراقی موقع جمع کردن مواکب...
کجای دنیا چنین میزبانانی را میبینید؟
کانون مسجد جهتلو
◾سخنرانی ۵۰ سال پیش مرحوم حاج شیخ احمد کافی در مورد پیادهروی اربعین
بفرستید برای اونایی که میگن پیاده روی اربعین رو جمهوری اسلامی درست کرده
🏴 امشب آسمانیان، همچون اهالی زمین، در یاد بود غم شهادت پیامبر خاتم صلی الله علیه وآله وسلم و شهادت امام مجتبی علیه السلام اشک میبارند
🏴 شهادت پیامبر رحمة للعالمین و سبط اکبر امام حسن مجتبی علیهما صلوات الله بر همهی دوستداران و محبّین و شیعیان تسلیت و تعزیت باد.
امیرالمومنین علیه السلام فرمودند:
مؤمن تمام وقتش مشغول است(یعنی مومن وقتش را هدر نمی دهد و تماما مشغول کارهایی است که خدا از او انتظار دارد و موجب خشنودی و ثواب الهی است)
📚حکمت۳۳۳ نهج البلاغه
أیها العشق سـلام از طرفِ نوکرِ تو
برگ سبزی ست که هرروز رسد مَحضرِتو
هَرچه دارم همه از دولتیِ عشقِ شماست
پدر و مادرِ مــن نذر پـدر مـادر توست
صلی الله علیک یا ابا عبدالله
امام صادق علیه السلام فرمودند:
قَالَ مَا مِنْ أَحَدٍ قَالَ فِی اَلْحُسَینِ شِعْراً فَبَکی وَ أَبْکی بِهِ إِلاَّ أَوْجَبَ اَللَّهُ لَهُ اَلْجَنَّةَ وَ غَفَرَ لَهُ.
▪️امام صادق(علیهالسلام) به جعفر بن عفان فرمود: هیچ کس نیست که دربارهی امام حسین (علیهالسلام) شعری بسراید و بگرید و با آن بگریاند مگر آن که خداوند، بهشت را بر او واجب می کند و او را می آمرزد.
📚بحارالأنوار، جلد 44، صفحهی 282
ویژگی شیعیانِ عصر غیبت در کلام امام کاظم (علیه السلام)
امام کاظم علیه السلام فرمودند:
خوشا به حال شیعیان ما، که در زمان غیبت قائم ما (علیهالسلام) به رشتهی ولایت ما چنگ میزنند و بر دوستی ما ثابت و استوار میمانند و در برائت و بیزاری از دشمنان ما پا بر جا و محکم میمانند. آنها از مایند و ما از آنهاییم. آنها ما را به امامت برگزیدهاند و به پیشوایی ما راضی هستند و ما آنها را به عنوان شیعهی خود برگزیدهایم و به عنوان شیعهی خویش پسندیدهایم. خوشا به حال آنها. به خدا سوگند آنها در روز قیامت با ما و در کنار ما هستند.
عن مُوسَی بنِ جعفرٍ علیه السلام: طُوبَى لِشِيعَتِنا المُتَمَسّكينَ بِحَبلِنا في غيبةِ قائِمِنا، الثّابِتينَ عَلَى موالاتِنا و البراءَةِ مِن أعدائِنا، أولئِكَ مِنّا وَ نَحنُ مِنهُم، قَد رَضُوا بِنَا أئمةً، و رَضِينَا بِهِم شيعةَ، فَطُوبَى لَهُم، ثمّ طُوَبى لَهُم هُم وَ اللّهِ مَعَنا في دَرَجَتِنا يومَ القيامةِ.
📚 اثباة الهداة، جلد 3 صفحهی 477
نوادرالاخبار، ملا محسن فیض کاشانی، صفحهی 250
غفلت در دنيا و پشيمانى در آخرت
امام حسن علیه السلام فرمودند:
النّاسُ فِي دارِ سَهْوٍ وَ غَفْلَةٍ يَعْمَلُونَ وَلا يَعْلَمُونَ فَاِذا صارُوا إلى الآخِرَةِ صارُوا اِلى دارِ يَقينٍ يَعْلَمُونَ وَ لا يَعْمَلُونَ.
مردم در اين دنيا در خانه بى خبرى و غفلت بسر مى برند، پس هر كارى را انجام مى دهند، ثمرهاش را نمیدانند و چون به خانه آخرت روند، به وادى يقين در آيند و همه چيز را بدانند و لكن نتوانند عمل سودمندى را در آنجا براى خويش انجام دهند.
📚مصابيح الانوار، ج 2، ص 2
الإمامُ الحسينُ (عليه السلام) : إذا كانَ يَومُ القِيامَةِ نادى مُنادٍ : أيُّها النّاسُ ، مَن كانَ لهُ علَى اللّه ِ أجرٌ فَلْيَقُمْ . فلا يَقومُ إلاّ أهلُ المَعروفِ .
امام حسين (عليه السلام) فرمودند:
چون روز قيامت شود منادى اى ندا دهد: اى مردم! هر كه بر عهده خدا مزدى دارد برخيزد؛ و كسى جز نيكو كاران برنخيزند.
إرشاد القلوب / ص 189
عَنِ الرِّضا عليه السلام:
اِنَّ زُوّارَ قَبْرى لَأَكْرَمُ الْوُفُودِ عَلَى اللّه ِ يَوْمَ الْقِيامَةِ، وَ ما مِنْ مُؤْمِنٍ يَزُورُنى فَيُصيبُ وَجْهَهُ مِنَ الْماءِ اِلاّ حَرَّمَ اللّه ُ تَعالى جَسَدَهُ عَلَى النـّارِ.
امام رضا (عليه السلام) فرمودند:
زائران قبرم از گرامى ترين گروههايى اند كه روز قيامت، بر خدا وارد مى شوند. هيچ مؤمنى نيست كه مرا زيارت كند و در راه زيارتم بر چهره اش قطره آبى بچكد، مگر آنكه خداى متعال، بدن او را بر آتش دوزخ حرام مى كند.
عيون اخبار الرضا عليه السلام، جلد 2، صفحهی 248
صلی الله علیک أیها الامام الرضا المرتضی
از آقا امام حسن مجتبی صلوات الله علیه نقل شده که فرمودند:
النّاسُ فِي دارِ سَهْوٍ وَ غَفْلَةٍ يَعْمَلُونَ وَلا يَعْلَمُونَ فَاِذا صارُوا إلى الآخِرَةِ صارُوا اِلى دارِ يَقينٍ يَعْلَمُونَ وَ لا يَعْمَلُونَ.
📚 مصابيح الانوار، جلد 2، صفخهی 271
مردم] در اين دنيا] در خانه بى خبرى و غفلت بسر مى برند، پس هر كارى را انجام مى دهند، نمى دانند [ثمرهاش را] و چون به خانه آخرت روند، به وادى يقين در آيند و همه چيز را بدانند و لكن نتوانند عمل سودمندى را در آنجا براى خويش انجام دهند.
توصیه امام حسن عسکری علیه السلام به شیعیان
رُوِیَ عَنْ حَسَن بن عَلیٍّ العَسکری (علیهما السّلام) قال لِشیعَتِه:
«أَکْثِرُوا ذِکْرَ اللَّهِ وَ ذِکْرَ الْمَوْتِ وَ تِلَاوَةَ الْقُرْآنِ وَ الصَّلَاةَ عَلَى النَّبِیِّ فَإِنَّ الصَّلَاةَ عَلَى رَسُولِ اللَّهِ عَشْرُ حَسَنَات».(1)
امام حسن عسکری (صلوات الله علیه) خطاب به شیعیان خود فرمودند: زیاد به یاد خدا باشید و بسیار به یاد مرگ باشید و فراوان تلاوت قرآن کنید و بر پیامبر (صلّی الله علیه وآله و سلّم) زیاد صلوات بفرستید. پس بی شک هر صلوات بر پیامبر (صلّی الله علیه وآله و سلّم) ده حسنه محسوب می شود.
یاد خدا و یاد مرگ نقش سازندگی در انسان دارد. اگر انسان به یاد خدا و به یاد مرگ باشد، هیچ وقت گناه نمی کند. چراکه هر دوی اینها، هم انسان را از گناه باز می دارد و هم انسان را به سوی اطاعت خدا می کشاند.
سپس حضرت دو ذکر گره گشاه را مطرح می کند: تلاوت قرآن و صلوات بر پیغمبر. تلاوت قرآن انسان را حفظ می کند و صلوات جنبه ذخیره حسنه دارد. کسانی که دنبال ذخیره حسنات هستند، از بهترین ذکرها برای این کار صلوات است. صلوات غیر از مسأله ذخیره حسنه، که در این روایت به آن اشاره شد است، خودش کاربرد دارد و گره گشا است.
(1) تحف العقول، صفحه 488
کشته شدن عمر بن خطّاب لعنة الله علیه
در آخر شب نهم ربيع الاول سال ۲۳ ه.ق عمر بن الخطاب بدرک واصل شد
اين روز روز شادى اهل بيت عليهمالسّلام و انبياء و ملائكه و ساكنان اعلى عليين و دوستان اميرالمؤمنين عليهالسّلام و اولاد طاهرين ايشان است چرا كه در اين روز نفرين حضرت صديقه كبرى فاطمه زهرا سلام اللَّه عليها به اجابت رسيد.
روزى عظيم الشأن است و روز سرور شيعه و عيد بزرگ آنهاست. حضرت رسول صلّىاللَّهعليهوآله اين روز را عيد قرار داده و امر كرده است كه مردم نيز عيد قرار دهند و اعمال آن را به جا آورند.
كسى كه در اين روز انفاق كند، خداوند او را مىآمرزد. در اين روز اطعام برادران دينى و خوشبو كردن آنان و توسعه بر اهل و عيال و پوشيدن لباس جديد و شكرگزارى به درگاه خداوند متعال و عبادت نمودن مستحب است.
فضيلتها و اسمهائى براى اين روز ذكر شده كه از جمله آنهاست: عيداللَّه الاكبر، غدير ثانى، عيد فطر دوم، روز فرح شيعه، عيد اهل بيت عليهمالسّلام، روز قتل منافق، روز قبولى اعمال، روز پيروزى مظلوم، روز دوستى مؤمنين، روز پرهيز از كبائر، روز نابودى ضلالت و گمراهى، روز شكرگزارى.
📚 مدينة المعاجز: ج۲، ص۹۷؛ زاد المعاد: ص۳۳۴ و٣۴۴؛ فيض العلام: ص۲۱۱
امشب شبِ زیارتیِ مولایمان حضرت سیدالشهداء أبيعبدالله علیهالسلام است.
طبق روایات عدیدهی صحیحه، أرواحِ صد و بیست و چهار هزار پیامبر با أوصیایشان، که خاتمالأنبیاء و أئمه از جملهی ایشاناند، برای زیارتِ حضرتِ سیدالشهداء علیهالسلام در هر پنجشنبهشب به سرزمینِ کربلاء میآیند.
همنوا با أنبیاء و أوصیای ایشان، سهبار صدا بزنیم:
🏴 صلّی اللهُ علیك یا أباعبدالله
امام باقر عليه السلام فرمودند:
زمانی بر مردم میآید که امام و پیشوای آنان غیبت میکند؛ پس خوشا به حال کسانی که در آن زمان بر فرمان ما استوار و ثابت قدم باشند.
📚 بحارالأنوار: جلد ۵۲، صفحهی ۱۴۵
امیرالمؤمنین عليه السلام فرمودند:
في غُرورِ الآمالِ انقِضاءُ الآجالِ
در فريب آرزوها، عمرها به پايان مى رسد
غررالحكم حدیث6471