97-99 (1).mp3
2.58M
سوره بقره ، آیه های ۹۷ تا ۹۹
حاج آقا قرائتی
فسق و گناه زمینه کفر است.
Gharaati.ir
#تفسیر
@jalaseqoranyosefabad
تاثيرات مقام صبا:
استفاده از نغمات اين مقام با عنايت به معنا و مفهوم، حال و هواي ملكوتي و روحاني را بر شنونده حاكم ميسازد. اين مقام حزن زايدالوصفي در انسان ايجاد مينمايد و حالت هشدار، بيدارباش دارد. برخي گوشههاي آن تاثير شديدي در قاري به وجود ميآورد و حالت خوف و اندوه ايجاد ميكند. اين نغمه انسان را دعوت به كنكاش در گذشته ميكند و همچون جواني بيدار، انقلابي در درون ايجاد مينمايد، و توجه به بازگشت را يادآوري مينمايد. اساتيد لحن گفتهاند، هر كس ميل بازگشت در او بيشتر باشد، اين مقام را محزونتر و بهتر ايجاد ميكند.
جايگاه اجرا:
صبا روش بسياري از قراء در تلاوت است، اكثر قراء آن را با مقامهاي حجاز، عجم و چهارگاه در تجانس ميدانند و معمولاً پس از بيات و حجاز آن را اجرا مينمايند.
گوشهها و نغمههاي فرعي:
بعضي قراء پس از اجراي اين مقام و مراحل اول و دوم آن، در مرحلهي سوم از عجم، به جاي جوابالجواب استفاده مينمايند. زيرشاخههاي معروف آن تقطيع و عجم است، قسمت اعظم زيرشاخهي تقطيع «رمل» ميباشد كه در مقام سگاه و صبا از آن استفاده ميشود. در مورد زيرشاخۀ عجم عدهاي معتقدند كه مقام عجم به صورت مستقل وجود ندارد و فقط در حد همين زيرشاخه است و برخي ديگر عجم را يك مقام مستقل دانستهاند و آن را جداي از اين زيرشاخه ميدانند. همچنين نغمههاي فرعي «بوسيلك و صبا و زمزم» را مي توان نام برد.
قاريان برتر:
از مصطفي اسماعيل و عبدالباسط ميتوان به عنوان اساتيدي كه در اجراي اين مقام، و زيرشاخهي عجم آن، مهارت فوقالعادهاي دارند نام برد. و همچنين اساتيدي چون منشاوي، شعبان صياد، محمد رفعت، حصان، كامل يوسف را ميتوان نام برد. در اين مقام تلاوت سورههاي احزاب، طبلاوي و هود عبدالمنعم طوخي مشهور ميباشد
#مقام_صبا
°•⊰ @quran_farna.
@jalaseqoranyosefabad
هدایت شده از جلسه قرآن مسجد امام رضا(علیه السلام)